ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΙ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ...'Η....God is a((D_j*)) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΟΙ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ...'Η....God is a((D_j*)) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ARCHON60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
09/10/2009, 02:26:32

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Ναι σαφώς γιατι ο λόγος για τον οποίο φτιάχτηκε είναι προϊόν της έλλειψης γνώσης που έχουμε. Γιατι βέβαια ενας λαός που όπως λέει ο φίλος Eidos ζει εν αλήθεια, ή εν θεώ, ή εν Χριστώ προφανώς και δεν θα δημιουργούσε μια πυρηνική βόβμα(θα του ήταν άχρηστη).
Επομένως ναι, η υπαρξης της σημαίνει και έλλειψη γνώσης. Γιατι η αιτία του κακού είναι η έλλειψη της κατανόησης ότι μπορούμε να φτιάξουμε ένα κόσμο ιδανικό.. εκτός και αν δεν μπορούμε φίλε Ευρωπαίε οπότε κάποιο πρόβλημα έχεις ο θεός σου!

Δε σημαίνει την έλλειψη γνώσης αγαπητέ φίλε.....την ύπαρξη της κακής γνώσης σημαίνει!

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Οπότε γιατί υπάρχουμε?

Χάρη μας κάνει..... να μας ανεβάσει θέλει και όχι να μας κατεβάσει!!

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Σωστά.. αλλά όταν "βγήκαμε στο φως" δεν εκφράστηκε μόνο ο θεός.. αλλά και ο εωσφόρος.. αναρωτιέμαι όμως πώς ότνας μέλος(σαν να λέμε χέρι, πόδι) του θεού όπως ήταν και όλοι οι άλλοι άγγελοι ανεκάλυψε το μέχρι τότε ανύπαρκτο κακό και μάλιστα το διέδωσε στην κτήση!

Αυτά δεν μπορούμε να τα ξέρουμε παρά μόνο να υποθέτουμε!! ....ένας Θεός ξέρει.....
Αν ξέραμε αυτά! τότε θα ήμασταν ίσοι κι όμοιοι με τον Θεό!
Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε υποδείξεις στο Θεό.

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Γιατί τώρα σε ποιον δείχνει αγάπη?

Έστειλε τον Υιό του, τον ίδιο του το Λόγο στη γη και άφησε να Τον σταυρώσουν!.....αυτό δε δείχνει αγάπη τι δείχνει?

quote:
alex22:
Δέν μπορώ να καταλάβω πώς ένας χριστιανός ορθόδοξος μπορεί να πιάσει στα χέρια του όπλο και να σκοτώσει συνάνθρωπό του.Δέν μπορώ να το διανοηθώ,δέν έχετε ψυχή μέσα σας? Εγώ λυπάμαι να σκοτώσω και μία μύγα.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να λυπόταν το ίδιο και ο γέρος του Μοριά? Ή ο Μακρυγιάννης με τον Καραϊσκάκη?

Διάβασε λίγο την ιστορία της πατρίδας σου και κάτσε και σκέψου το τι είπες.

Όποιος δε σέβεται την πατρίδα του είναι ανάξιος να ζει σε αυτήν.

Σε κανέναν δεν αρέσει ο πόλεμος.......πήγαινε λοιπόν απέναντι στους χιμπατζήδες! και αν τους πείσεις να διαλύσουν τα όπλα και το στρατό τους.....έλα να μας το πεις.

quote:
alex22:
Ξέρω την απάντηση,για να ζήσετε, να υπερασπίσετε τα πιστεύω σας και τους συμπατριώτες σας,ο άλλος όμως που θα έχει χάσει την ζωή του? Πώς θα νιωσει η οικογένειά του?Σε αυτό το παιχνίδι,κανείς δέν βγαίνει κερδισμένος.Ο θάνατός σου είναι η ζωή μου.'Η εσύ θα είσαι ή αυτός.Εγω το προσεγγίζω το θέμα απο την άποψη της ανθρωπιάς,ενώ εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για τον εαυτό σας.Για να σωθεί ο εαυτούλης σας,εμένα με νοιάζει να μήν πεθάνει κανένας.

Η απάντηση δεν είναι αυτή! Η απάντηση είναι ότι κάποιους τους σούβλιζαν για να είσαι εσύ σήμερα ελεύθερος! και αυτούς τους αποκάλεσες μαλάκες! και πιόνια....χωρίς ίχνος ντροπής!

Αλλά τι να σου κάνω, που αντί για την "υποτιθέμενη Δημοκρατία" έχουμε άκρα ασυδοσία!

quote:
alex22:
Παρότι δέν είμαι χριστιανός,σκέφτομαι έτσι,ενω εσύ που έχεις την ταμπέλα του χριστιανού όχι.

Δε θέλουμε τέτοιους στον Χριστιανισμό.....βρες άλλη θρησκεία!

quote:
Sesostris:
Στην «Μέσα Μάνη» που πηγαινοέρχομαι τακτικότατα , υπάρχουν τα ερείπια δεκάδων Βυζαντινών εκκλησιών που εγκαταλειμμένες δίχως στέγη εδώ και χρόνια έχουν μεταβληθεί σε σωρό λίθων με υπολείμματα αγιογραφιών σε μερικούς τοίχους που έμειναν ακόμα όρθιοι.
Αν λοιπόν οι europaioi του μέλλοντος διαβάσουν κάποιο βιβλίο που να αναφέρεται στις εκκλησίες αυτές , θα συμπεράνουν ότι τον εικοστό πρώτο αιώνα που για παράδειγμα οι δωδεκαθεϊστές ήταν μειοψηφία , οι Μανιάτες είχαν εγκαταλείψει τον χριστιανισμό γκρέμισαν τις εκκλησίες τους και έγιναν δωδεκαθεϊστές .

Φτιάχτηκαν άλλες εκκλησίες γι' αυτό. Και οι παπάδες αυξήθηκαν δε μειώθηκαν, το έκανε παράπονα κι ο macedon.

Οι εκκλησίες αυτές καταστράφηκαν από τους πολέμους με τους αλλόθρησκους, χτίστηκαν όμως νέες και οι παλιές αυτές εγκαταλείφθηκαν τελείως. Επί Παυσανία με ποιους αλλόθρησκους είχαμε συγκρουστεί? και γιατί οι ιερείς μειώνονταν αντί να αυξάνονται?

quote:
Sesostris:
Αν και είναι λίγο δύσκολο να το εμπεδώσης , οι λόγοι ήταν καθαρά πολιτικοί.

Μπα!!! είχε κατέβει στην πολική ο Φειδίας?

quote:
Sesostris:
Από όσο γνωρίζω από ιστορία ο macedon δεν μαγειρεύει αλλά ερευνά . Το μαγειρεμένο φαγητό και μάλιστα έτοιμο σε τάπερ από την ΟΟΔΕ και τους απολογητές είναι πρακτική δική σου , και των υπολοίπων χριστιανών . Μη κρίνεις λοιπόν εξ ιδίων τα αλλότρια .

Σωστά....εσύ κι αν δεν ξέρεις από ιστορία.....μας φέρνεις μάλιστα και τις αποδείξεις!! όπως τότε από το εξαίσιο ιστορικό βιβλίο (από το μυθιστόρημα ντε!!) αλλά χρησιμοποιείς και φερέγγυες πηγές!!! όπως ο τρελο-Μαλάλας!

-Μπορεί να σε πειράζω, αλλά είσαι από τις συμπάθειές μου.

quote:
Sesostris:
Στα 71 μου χρόνια....

Τώρα σε πάω ακόμη ποιο πολύ!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

09/10/2009, 02:52:04
αγαπητέ doctor

Ο Εθνικισμός δεν έχει καμία σχέση μ'αυτό που περιγράφεις. Επίσης δεν έχει "καλή" και "κακή" έννοια αλλά διαφορετικές εκφράσεις ανάλογα με την εποχή και το λαό. Μια αρχική εκδοχή του εθνικισμού μπορείς να βρεις στην "Πολιτεία" του Πλάτωνα, ενώ μια πιο σύγχρονη στο "Συντεχνιακό κράτος" του καθηγητή Βεκιαρέλη.

Αυτό που περιγράφεις δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό ή με την πολιτική του ιδεολογία.

quote:
Ο Εθνικισμός δηλαδή έχει τις ρίζες τους σε καθαρά πρακτικά θέματα.

Αυτό είναι επίσης τελείως λάθος. Ο Εθνικισμός είναι κοινωνικά ο αντίποδας του ατομισμού και πολιτικά ο αντίποδας στον παραλογισμό της δημοκρατίας, όπου τέσσερις ζωγράφοι έχουν δίκιο έναντι ενός γιατρού στη διάγνωση μιας ασθένειας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που περιγράφεις αποτελεί έκφραση του καπιταλισμού και όχι του εθνικισμού.

Προσωπικά πιστεύω (και ίσως να μπορώ να το αποδείξω) πως ο εθνικισμός αποτελεί τη φυσική ιδεολογία των λαών. Τουλάχιστον η ιστορία έχει δείξει τέτοια δείγματα

macedon

09/10/2009, 09:42:23
Πως τα καταφέρνεις και μπερδεύεσαι έτσι αγαπητέ μου Dr Jeckyl & Mr Hyde;Είμαστε Έλληνες, αυτό είναι ένα δεδομένο, το πόσο καλύτεροι
είμαστε ή πρέπει να αισθανόμαστε, έχουμε την ιστορά να μας το πει...
Αλλά λυπάμαι που δεν κατάλαβες ότι αυτό που έγραψα είναι ότι
δεν μπορείς να μην έχεις ταυτότητα,να μην είσαι κάποιος, δείχνεις πιο άβουλος, γιατί τότε γίνεσαι εύκολα έρμαιο οποιουδήποτε,που θα θελήσει να γεμίσει το κενό της ομαδικότητας, που έχεις κι εσύ κι εγώ κι όλοι μέσα μας....
Κοινώς, το να είσαι Έλληνας, χριστιανός, ή ότι άλλο, λέγεται ταυτότητα, έχει μια υπόσταση και πρέπει ο καθένας μας να κινείται ανάλογα κι όχι σαν ξεκομμένο μέλος λέγοντας καλές σκέψεις και ιδέες....Σ αυτό συμφωνείς;
Περα απο το πως μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει,υπάρχει και η καλή πλευρά του να είσαι Έλληνας.....Μην τα βλέπεις όλα καχύποπτα,
δεν είναι κακό να είναι κανείς υπερήφανος, που είναι απόγονος
τέτοιων ενδόξων προγόνων....
Θα διαφωνήσω με το θέμα της...ομοιοποίησης, όπως το λές, αν και δεν
την έχω ξανακούσει,καθώς, αυτό το πράγα, αν προσέξεις, είχε αποδείξεις αντίθετες, στην ιστορά, με επαναστάσεις και πολλά άλλα,
για την ελευθερία των λαών, απο την καταπίεση,απολυταρχικών καθεστώτων...Και οι λαοί νίκησαν....
Ειδικά η Ελλάδα, έχει πολλά τέτοια παραδείγματα.....Είσαι σίγουρος ότι έχεις καταλάβει τι γράφεις;
09/10/2009, 10:12:43
quote:

quote:
ποτέ δεν μου άρεσαν τα παράσιτα και το alex22 είναι παράσιτο γιατί απαιτεί να λαμβάνει χωρίς να δίνει και κάτι ακόμη το alex22 δεν είναι έλληνας όπως το ίδιο δήλωσε,είναι ενάντια στην χώρα μου με τις πράξεις του και θα λάβει τα ανάλογα

Στην χώρα σου ε? Κούνια που σε κούναγε,κακομοίρη.Τι ηλιθιότητα ειναι αυτή ρε?Σε κάνουν να πιστεύεις οτι έχει διαφορά το να είσαι έλληνας ή τούρκος.Γιατί υπάρχει τόση τύφλα στον κόσμο,ακου εκεί "έλληνας".Απο ταμπέλες άλλο τίποτα.Έχετε χάσει το δέντρο για το δάσος.Δέν υπάρχει "έλληνας" άνθρωπος,είναι μια ταμπέλα,δέν καταλαβαίνεις οτι δέν είσαι "έλληνας"?Δέν υπάρχει αυτο το πράγμα,το δημιούργησαν κάποιοι που ακολουθούν την τακτική διαίρει και βασίλευε, και τα πρόβατα σάν εσένα το αναπαράγουν πιστά.Αρε κακομοίρη.

-Άλεξ , πραγματικά εξεπλάγην -όχι ευχάριστα- απο τις ανωτέρω κατατεθείσες θέσεις σου!

Ασφαλώς και είμαστε Έλληνες και έχουμε την δική μας ιστορία , κουλτούρα και παράδοση και ασφαλώς κάθε λαός έχει τα δικά του αντίστοιχα και τα οποία ειναι απολύτως σεβαστά και δημιουργούν αυτή τη μαγεία της σύνθεσης!

Καταστατικά ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να είναι ενταγμένος σε κοινωνίες και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ενετάχθη σ'αυτές!

Οι ταμπέλες φίλε και συνδίκτυε Άλεξ δεν αφορούν και δεν επισημαίνονται απο την καταγωγή των ανθρώπων αλλά ορίζονται απο μη-συγκροτημένους ανθρώπους , οι οποίοι βρίσκονται σε διάφορες "συγκινησιακές πειρατείες" και συναισθηματικές μεταπτώσεις προκειμένου να ευτελίσουν ή τουλάχιστον να προσπαθήσουν - όπως έκανες πριν λίγο- ανθρώπινες προσωπικότες!

Οι άνθρωποι φίλε Άλεξ , προέρχονται και δομούνται απο πολλαπλές ταυτίσεις...πριν την συνειδητοποίηση της Ελληνικής καταγωγής...έρχεται για όλους η συνειδητοποίηση της οικογενείας ...της μητέρας...του πατέρα...του αδελφού...!

Συνειδητοποίηση της πόλεως ή χωριού που διαμένει ο καθένας...η ποδοσφαιρική του ομάδα...ή η αναρχοεξτρεμιστική ομάδα , όπου εντάσσονται όλοι αυτοί που δεν μπορεσαν για διαφόρους λόγους να ενταχθούν στις ανωτέρω "θεμελιακές"!

Αισθάνομαι Έλληνας φίλε Άλεξ...είμαι Έλληνας και θα συνεχίσω να είμαι διότι δεν θέλω να είμαι κάτι άλλο!

Αν δεν αισθανόμουν...θα είχα ήδη μετακομίσει για όπου αισθανόμουν ότι ανήκω...!

Και χωρίς να προβαίνω σε οιουδήποτε τύπου ηθικολογικές αναφορές , κρίσεις ή συγκρίσεις ...ασφαλώς και υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους ή σε οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα ή καταγωγή!

Όντως είμαστε διαφορετικοί δεν λέω καλύτεροι ή χειρότεροι ...μιας και δεν μ'ενδιαφέρει το θέμα καθόλου!

Και ταπεινά θα σε παρακαλέσω , να μην εγείρεις τέτοιου είδους θέματα...και αν αισθάνεσαι όπως αισθάνεσαι καλά κάνεις αλλα μην προσπαθείς να πείσεις και τους υπολοίπους για την εγκυρότητα των θεσεών σου...!

Και γώ μπορώ να δηλώσω "Παγκόσμιος πολίτης" ...ανοικτός δηλαδή και με σεβασμό προς όλους ...αλλα με Ελληνική καταγωγή , κουλτούρα και παιδεία!

Ευχαριστώ!!!

soul

ar_iaΜέλος
09/10/2009, 11:33:52
quote:
alex22
Δέν μπορώ να καταλάβω πώς ένας χριστιανός ορθόδοξος μπορεί να πιάσει στα χέρια του όπλο και να σκοτώσει συνάνθρωπό του.Δέν μπορώ να το διανοηθώ,δέν έχετε ψυχή μέσα σας? Εγώ λυπάμαι να σκοτώσω και μία μύγα.

Ενώ να απευθύνεσαι έτσι στον συνανθρωπό σου.......

quote:
alex22

θεωρώ μαλάκες και κορόιδα όσους πάνε στρατό.

Πιά πατρίδα ρε παπάρες

Και ποιός πληρώνει την πατρίδα βρε μαλάκα?

Είναι πολύ λογικό!!!!

quote:
alex22
Θα πώ και πάλι οτι η βία φέρνει μόνο βία, η ειρήνη μπορεί να νικήσει τον πόλεμο οχι ο πόλεμος

Μάλλον εννοείς μόνο την σωματική βία, γιατί απ ότι βλέπω οτιδήποτε άλλο το θεωρείς λογικότατο!!!

quote:
alex22
Και μόνο που σκέφτεστε έτσι,είστε εντελώς αντίθετοι με αυτά που δίδαξε ο Ιησούς.

Ενώ εσύ ακολουθείς κατά γράμμα την αγάπη που δίδαξε ο Ιησούς βλέπω.....

Αν σταματούσες λοιπόν να κάνεις τον καλό χριστιανό και να δεις πόσο πολύ υποκριτής είσαι, θα έβλεπες και πως το προβλημά σου είναι πως δεν θες να πας στον στρατό όχι για τους λόγους που είπες, αλλά μάλλον γιατί φοβάσαι να φύγεις από την σιγουριά του σπιτιού σου!
Μεταξύ μας όμως, ειδικά σε σένα, σου χρειάζεται ο στρατός

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

Edited by - ar_ia on 09/10/2009 11:35:20

09/10/2009, 12:05:29
Συγνώμη ρε εσύ ar ia,γιατί στέκεσαι μόνο στο πώς μιλάω εγώ,τον άθεο δέν τον είδες,δέν μετράς τα λόγια του?

quote:
alex22

θεωρώ μαλάκες και κορόιδα όσους πάνε στρατό.

Πιά πατρίδα ρε παπάρες

Και ποιός πληρώνει την πατρίδα βρε μαλάκα?

Όσους πάνε στρατό, είπα πουθενά για τον κολοκοτρόνη και τους άλλους?Ελεος πια με αυτό,μάθετε να καταλαβένετε τί θέλει να πεί ό άλλος.

Το μαλάκα είναι πολύ σοβαρή βρισια,ντροπή μου.Η νουμερο ένα λέξη στο λεξιλόγιο του έλληνα έγινε ξαφνικά προσβλητική.Ελεος.

Εχω άδικο όταν λέω οτι πληρώνουμε την πατρίδα?Μήπως δέν ισχύει κάτι τέτοιο?Το ξέρετε οτι πληρώνουμε τσάμπα το το ηλεκτρικό ρεύμα?Εδω και 100 χρόνια έχει ανακαλυφθεί τρόπος για δωρεάν απεριόριστη ενέργεια απο τον Τέσλα.Εμείς όμως δουλεύουμε για να πληρώσουμε,είμαστε σκλάβοι της πατρίδας και της κάθε ψευτοπατρίδας.Απλώς θεωρώ οτι δέν έχετε την απαιτούμενη νοημοσήνη για να καταλάβετε οτι σας δουλεύουν για τα καλά.

Αντιδράτε μόνο για να αντιδράτε,έτσι σας έμαθαν.Και το γεγονός οτι σας πονάει η αλήθεια,σας κάνει ακόμα πιο αντιδραστικούς.

quote:
Ενώ εσύ ακολουθείς κατά γράμμα την αγάπη που δίδαξε ο Ιησούς βλέπω.....

Είπα εγώ πουθεά οτι είμαι χριστιανός?Άντε πάλι.

quote:

Οι περισσότεροι απο εσάς το αποδηκνείετε συνέχεια.

09/10/2009, 12:15:19
quote:

Σε εσάς ταιριάζει αυτό: Μήν τα βάζεις με ηλίθιους,θα σε ρίξουν στο επίπεδό τους και θα σε κερδίσουν εκ πείρας. Καλό ύπνο,ρομποτικά κοπάδια.

kostakisΜέλος
09/10/2009, 12:58:29
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητέ alex

quote:
Το μαλάκα είναι πολύ σοβαρή βρισια,ντροπή μου.Η νουμερο ένα λέξη στο λεξιλόγιο του έλληνα έγινε ξαφνικά προσβλητική.Ελεος.

Και η νούμερο 2 λέξη στο λεξιλόγιο του Έλληνα είναι "αει γ...", αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα την έπαιρνε κανείς φιλικά, έτσι και του την έλεγε ένας διαδικτυακός συνομιλητής. Φαντάζομαι ούτε και εσύ...

quote:
Εχω άδικο όταν λέω οτι πληρώνουμε την πατρίδα?Μήπως δέν ισχύει κάτι τέτοιο?Το ξέρετε οτι πληρώνουμε τσάμπα το το ηλεκτρικό ρεύμα?Εδω και 100 χρόνια έχει ανακαλυφθεί τρόπος για δωρεάν απεριόριστη ενέργεια απο τον Τέσλα.Εμείς όμως δουλεύουμε για να πληρώσουμε,είμαστε σκλάβοι της πατρίδας και της κάθε ψευτοπατρίδας.

Δεν έχεις άδικο στις γνώσεις σου, έχεις άδικο που ταυτίζεις την έννοια "πατρίδα" με τα λαμόγια που την καπηλεύονται, είτε αυτοί είναι πολιτικοί, είτε οτιδήποτε.

quote:
πλώς θεωρώ οτι δέν έχετε την απαιτούμενη νοημοσήνη για να καταλάβετε οτι σας δουλεύουν για τα καλά.

Αντιδράτε μόνο για να αντιδράτε,έτσι σας έμαθαν.Και το γεγονός οτι σας πονάει η αλήθεια,σας κάνει ακόμα πιο αντιδραστικούς.

quote:
Οι περισσότεροι απο εσάς το αποδηκνείετε συνέχεια.

quote:
Σε εσάς ταιριάζει αυτό: Μήν τα βάζεις με ηλίθιους,θα σε ρίξουν στο επίπεδό τους και θα σε κερδίσουν εκ πείρας. Καλό ύπνο,ρομποτικά κοπάδια.

Ύστερα από το ανωτέρω απάνθισμα πνευματικής υπεροχής, στο οποίο μας υπέβαλλες, θα σε παρακαλούσα θερμά να αποτανθείς σε κάποιο φόρουμ ευρύτερου νοητικού βεληνεκούς, αφήνοντας μας στην πλάνη της καθημερινότητας και του μονόπλευρου παρωπιδικού φαντασιασμού.

quote:
Αποσύρομαι γιατί δέν θέλω να γίνομαι ενοχλητικός.

Όλο λέω πως θα φύγω, μα ποτέ δεν ξεκινώ.
Εις το (μη) επανιδείν, αγαπητέ.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

Edited by - kostakis on 09/10/2009 13:01:42

ar_iaΜέλος
09/10/2009, 13:23:45
Αγαπητέ kostakis με έβγαλες από τον κόπο να γράφω γιατί με κάλυψες πλήρως!!

------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member

ΑΜΗΝ

09/10/2009, 14:19:57
europaios2
quote:
Χάρη μας κάνει..... να μας ανεβάσει θέλει και όχι να μας κατεβάσει!!

Συμφωνώ ότι θέλει να μας ανεβάσει. Το αν μας κάνει χάρη.. δε ξέρω.. εξαρτάται απο το σε ποιον ακριβώς κάνει τη χάρη! Πάντως όχι στη θεία ουσία που υπάρχει μέσα σε όλους μας!
quote:
Δε σημαίνει την έλλειψη γνώσης αγαπητέ φίλε.....την ύπαρξη της κακής γνώσης σημαίνει!

(....)

Αυτά δεν μπορούμε να τα ξέρουμε παρά μόνο να υποθέτουμε!! ....ένας Θεός ξέρει.....
Αν ξέραμε αυτά! τότε θα ήμασταν ίσοι κι όμοιοι με τον Θεό!
Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε υποδείξεις στο Θεό.

Λες λοιπόν οτι η κακή γνώση είναι το να ξέρεις οτι μπορείς να βλάψεις την αδελφή συνείδηση. Ναι αυτό είναι κακή γνώση. Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ να τη βλάψεις αν το λογικό είναι ΝΑ ΜΗ την βλάψεις? Εδώ είναι που έρχεται η άγνοια. Όταν αφαιρείται απο τον άνθρωπο η δυνατότητα για ανώτερη λογική τότε αυτός αρχίζει να κάνει πράγματα άλογα. Αν όμως αποδεκτούμε πως ΔΕΝ είναι απαραίτητη η έλλειψη λογικής ώστε κάποιος να κάνει κακό τότε πρέπει να αποδεκτούμε οτι το κακό είναι κάτι λογικό. Καταλαβαίνεις τη λογική δικλείδα που υπάρχει εδώ?

quote:
Έστειλε τον Υιό του, τον ίδιο του το Λόγο στη γη και άφησε να Τον σταυρώσουν!.....αυτό δε δείχνει αγάπη τι δείχνει?

Αυτό δείχνει συμπόνια! Η συμπόνια ναι είναι ένα είδος αγάπης! Να μη ξεχνάμε βέβαια οτι ο οποιοσδήποτε άνθρωπος ανάμεσα μας(κατα τον Ιωάννη) μπορει να γίνει Υιός θεού.

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

09/10/2009, 14:34:03

quote:
macedon:
Δε βλέπω να τον μάχεται κανείς. Αλλωστε δεν μπορείς να μάχεσαι κάποιον που δεν υπήρξε. Αυτό το κάνουν μόνον οι χριστιανοί οι οποίοι μάχονται "ανύπαρκτους" θεούς (κατά δήλωσή τους, όπως π.χ. ο Δίας ή η Αθηνά) και μάλιστα τους συγκρίνουν με τον "υπαρκτό" (επίσης κατά δήλωσή τους) Ιησού, μη γνωρίζοντας οι ταλαίπωροι πως μόνον ομοειδή μπορούν να συγκριθούν.

A! ..... και τι κάνεις δηλαδή τόσο καιρό εδώ στο forum? μάχεσαι τον Ψηλό και τον europaio?

quote:
macedon:
Τώρα βέβαια, το ότι εσύ θεωρείς οποιαδήποτε κριτική πάνω στα υπαρκτά κείμενα του χριστιανισμού ως πολεμική κατά του ιστορικά ανύπαρκτου νοητικού κατασκευάσματος των ευαγγελιστών, δεν ξενίζει. Είναι γνωστή η τακτική αυτή και οπωσδήποτε όχι νέα. Για παράδειγμα, οι χριστιανοί τουρκοϋπάλληλοι του σουλτάνου (όπως π.χ. οι πατριάρχες-πασάδες και οι παρατρεχάμενοι Πάριοι και Κοσμάδες) θεωρούσαν πως οποιαδήποτε πολεμική κατά του σουλτάνου είναι πολεμική κατά του Γιαχωβά και του γιού του.

Έ!!! όχι και ότι, απλά ασκείς κριτική!!!
Θες να μας πεις ότι έκατσες και διάβασες τα θρησκευτικά και ιστορικά βιβλία μόνο και μόνο για να ασκήσεις κριτική?
Τότε που προσπάθησες στο θέμα με τον Υψηλάντη να παραποιήσεις ολόκληρα ντοκουμέντα .......από απλή διάθεση κριτικής το έκανες?

quote:
macedon:
Οπότε τα περί "παράνοιας" θα πρέπει να τα αναζητήσεις εκεί που πραγματικά υπάρχουν: Σ'αυτούς που πολεμάνε "ανύπαρκτους" αρχαίους θεούς και τους συγκρίνουν με το δικό τους "υπαρκτό" για να δούνε ποιός είναι πιο ... καλός

Για να πολεμήσουμε το δωδεκάθεο θα πρέπει κάποιος να βγει και να μιλήσει γι' αυτό ....μόλις όμως βγαίνει κάποιος για να αναφέρει κάτι από την αξία του.....ούτε τα βασικά δε γνωρίζει....... ούτε καν την προέλευσή του ......κι όπου φύγει φύγει...

quote:
alex22:
Όσους πάνε στρατό, είπα πουθενά για τον κολοκοτρόνη και τους άλλους?Ελεος πια με αυτό,μάθετε να καταλαβένετε τί θέλει να πεί ό άλλος.

Δηλαδή ο Κολοκοτρώνης δεν πήγε στρατό?...στα Δερβενάκια με τον Δράμαλη για καφέ είχε πάει?

quote:
alex22:

Τον πατέρα σου ή τη μάνα σου έτσι τους αποκαλείς?

quote:
alex22:
Εχω άδικο όταν λέω οτι πληρώνουμε την πατρίδα?Μήπως δέν ισχύει κάτι τέτοιο?Το ξέρετε οτι πληρώνουμε τσάμπα το το ηλεκτρικό ρεύμα?Εδω και 100 χρόνια έχει ανακαλυφθεί τρόπος για δωρεάν απεριόριστη ενέργεια απο τον Τέσλα.Εμείς όμως δουλεύουμε για να πληρώσουμε,είμαστε σκλάβοι της πατρίδας και της κάθε ψευτοπατρίδας.Απλώς θεωρώ οτι δέν έχετε την απαιτούμενη νοημοσήνη για να καταλάβετε οτι σας δουλεύουν για τα καλά.

Και τι κάθεσαι σε αυτή τότε?.....μαζόχας είσαι?.....ή κάθεσαι γιατί σου παρέχει το ρεύμα?

quote:
alex22:
Αντιδράτε μόνο για να αντιδράτε,έτσι σας έμαθαν.Και το γεγονός οτι σας πονάει η αλήθεια,σας κάνει ακόμα πιο αντιδραστικούς

Ποια είναι η αλήθεια?......ότι όσοι πάνε στρατιώτες είναι μαλάκες?....κι εσύ ο κύριος έξυπνος....που θα κάνεις τη Λόλα για να αποφύγεις το στρατό?.....είναι δύσκολο νομίζεις να το κάνουν και οι άλλοι αυτό?
Το δύσκολο φαίνεται για σένα ότι είναι να έχεις λίγο φιλότιμο επάνω σου και τη στοιχειώδη ιστορική παιδεία.

Εφόσον θεωρείς ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα ή γενικότερα η Δομή της χώρας μας είναι εσφαλμένη τότε πάλεψε με όμορφο και θεμιτό τρόπο για να την αλλάξεις.

Το να προσπαθείς να διορθώσεις μία λανθασμένη κατάσταση με ένα άλλο λάθος μεγαλύτερο! όχι μόνο δεν προσφέρεις κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά σπρώχνεις κι εσύ το καράβι προς τα βράχια.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

09/10/2009, 14:38:50
το alex22 είπε

quote:

πρέπει κάποιος να πει στο alex22 ότι ο Κολοκοτρώνης αλλά και οι άλλοι πήγαν στρατό ο κολοκοτρώνης π.χ. ήταν στον αγγλικό τελικά το alex22 δεν θέλει να πάει στο στρατό όπως διαπίστωσε και η ar_ia αυτό είναι το πρόβλημα του γιατί σαν γνήσιο παράσιτο θέλει μόνο να απομυζά
δεν θέλει να δώσει τίποτα και θέλει να τα πάρει όλα γνήσιο τεκνό τον αναρχικών της αστακομακαρονάδας και των βορίων προαστίων

και κάτι ακόμη πάνω στην κοτσάνα που είπε για μη σύνορα άρα και μη πόλεμο
αν διαβάσει λίγο ιστορία θα δει ότι υπάρχουν πολλοί πόλεμοι που έγιναν όχι μεταξύ κρατών αλλά μεταξύ κοινωνικών τάξεων του ίδιου λάου

γαλική επανάσταση οι κομμουνιστές στην ρωσία ο εμφύλιος εδώ βιετνάμ, κίνα,κορέα

καλό είναι το alex22 να κάνει μια ενδοσκόπηση του εαυτού του να δει τι πραγματικά θέλει και μετά τα ξανά λέμε

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

Edited by - αθεος on 09/10/2009 14:45:50

09/10/2009, 14:42:17
Φίλε macedon

Μην ακούς εμένα αλλά τη γουικιπέδια(σε αντιστοιχία με αυτά που είπα):

Nationalism refers to an ideology, a sentiment, a form of culture, or a social movement that focuses on the nation.[1] It is a type of collectivism emphasizing the collective of a specific nation. While there is significant debate over the historical origins of nations, nearly all specialists accept that nationalism, at least as an ideology and social movement, is a modern phenomenon originating in Europe.[2]

Precisely where and when it emerged is difficult to determine, but its development is closely related to that of the modern state and the push for popular sovereignty that came to a head with the French Revolution in the late 18th century. Since that time, nationalism has become one of the most significant political and social forces in history, perhaps most notably as a major influence or cause of World War I and especially World War II with the rise of fascism, a radical and authoritarian nationalist ideology.
["Ο Εθνικισμός(και χρησιμοποιώ τον όρο με την καλή έννοια) είναι απαραίτητος μόνο για να δημιουργεί στρατό.."]

As an ideology, nationalism holds that 'the people' in the doctrine of popular sovereignty is the nation, and that as a result only nation-states founded on the principle of national self-determination are legitimate. Since most states are multinational, or at least home to more than one group claiming national status, in many cases nationalist pursuit of self-determination has caused conflict between people and states including war (both external and domestic), secession; and in extreme cases, genocide.
["Μη θεωρείς οτι η δημιουργία κρατών μέσα απο τη προώθηση και παρότρυνση του εθνικισμού(και έτσι ουσιαστικά ξεφύγαμε απο τις λεγόμενες πόλεις-κράτοι) είχε κάποια ιδεαλιστική βάση. Ήταν κάτι απαραίτητο για την ανθρωπότητα και καθαρά πρακτικό. Αυτο το αποδεικνύει και το ότι πολλοί λαοί οι οποίοι έγιναν.. αναγκαστικά έθνος, παρουσιαζουν και σήμερα πολλές διαφοροποιήσεις και ιδαίτερα όμως στην αρχή της δημιουργίας τους(Βλ. Ιταλία)."]

Nationalism is a strong social phenomenon in the world as national flags, national anthems and national divisions are examples of 'banal' nationalism that is often mentally unconscious.[9] Moreover, some scholars argue that nationalism as a sentiment or form of culture, sometimes described as 'nationality' to avoid the ideology's tarnished reputation, is the social foundation of modern society. Industrialization, democratization, and support for economic redistribution have all been at least partly attributed to the shared social context and solidarity that nationalism provides.["θα το είχες καταλάβει αν διάβαζες ιστορία - να καταλάβουμε πως η ύπαρξη του Εθνικισμού(ο οποίος είναι απλά μια ιδέα) είναι καθαρά ΧΡΗΣΙΜΟΘΗΡΙΚΗ."]
[Ο Εθνικισμός καλλιεργήθηκε μια εποχή προκειμένου να δημιουργηθούν κράτοι με σταθερά σύνορα και ενιαία υπόσταση. Και έτσι έγινε. Ο Εθνικισμός δηλαδή έχει τις ρίζες τους σε καθαρά πρακτικά θέματα.]

(...)

The modernist theories imply that until around 1800, almost no-one had more than local loyalties. National identity and unity were originally imposed from above, by European states, because they were necessary to modernize economy and society.[ In this theory, nationalist conflicts are an unintended side-effect.["Μη θεωρείς οτι η δημιουργία κρατών μέσα απο τη προώθηση και παρότρυνση του εθνικισμού(και έτσι ουσιαστικά ξεφύγαμε απο τις λεγόμενες πόλεις-κράτοι) είχε κάποια ιδεαλιστική βάση. Ήταν κάτι απαραίτητο για την ανθρωπότητα και καθαρά πρακτικό. Αυτο το αποδεικνύει και το ότι πολλοί λαοί οι οποίοι έγιναν.. αναγκαστικά έθνος, παρουσιαζουν και σήμερα πολλές διαφοροποιήσεις και ιδαίτερα όμως στην αρχή της δημιουργίας τους(Βλ. Ιταλία)."]
[Ο Εθνικισμός καλλιεργήθηκε μια εποχή προκειμένου να δημιουργηθούν κράτοι με σταθερά σύνορα και ενιαία υπόσταση. Και έτσι έγινε. Ο Εθνικισμός δηλαδή έχει τις ρίζες τους σε καθαρά πρακτικά θέματα.]

http://en.wikipedia.org/wiki/Nationalism

Όσον αφορά την έννοια του εθνικισμού, εννοούσα τον σκληροπυρηνικό εθνικισμό, τον φανατισμό, την εθνικιστική νοοτροπία δηλαδή.

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

eidosΜέλος
09/10/2009, 16:08:22
λυπάμαι που όλοι εσείς οι Ελληνάρες έχετε στήσει στο τοίχο κάποιον
ο οποίος αηδιασμένος από το σύστημα, ασφυκτιά και ζητά αέρα. (αλεξ)

αμάν πια! με αυτή την ηλιθιότητα περί του Ελληνικού μεγαλείου...
σε τι έκανε καλύτερο το κόσμο το Ελληνικό πνεύμα;

απ΄ τον ένα πόλεμο στον άλλο το πήγαιναν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, δούλους αβέρτα είχαν, ανήθικοι στο πλήρες ήταν, α ξέχασα! και καμμιά 40αρια από αυτούς -τεμπέληδες γαρ- αμπελοφιλοσοφούσαν στις αγορές και στις πλατείες...

δεν ισοπεδόνω τα πάντα όχι! αλλά μην το παρακάνεται κι όλας...
και αν κρίνω από τους σημερινούς Έλληνες που λυπάμαι που το λέω αλλά οι περισσότεροι είμαστε ψωρουπερήφανοι, εγωιστές, κακομοίριδες, χωρίς αρετές, ρουφιάνοι και ούτω καθ΄ εξής, γιατί να υποθέσω ότι οι πρόγονοι μας ήταν καλύτεροι;

η Ελλάδα σήμερα σε τι υπέρεχει; σε τίποτα! κακομοιράκια είμαστε, και ακριβώς επείδη δεν το έχουμε καταλάβει, νομίζουμε ότι είμαστε κάποιοι.
τι παράγουμε σαν έθνος, πολιτισμό; τι έχουμε να δώσουμε σήμερα στα έθνη; nada!!!
για αυτό λοιπόν Ελληνάρες ησυχάστε,
και στο φινάλε μετά από τόσες επιμιξίες με Ρωμαίους, Εβραίους, Ενετούς, Φράγκους, Αγγλους, Τούρκους, Αλβανούς ποιός από εμάς μπορεί πραγματικά να αποδείξει την καταγώγη του από τους αρχαίους Έλληνες;

ar_iaΜέλος
09/10/2009, 17:16:32
Ξαναδιάβασε αυτό eidos
quote:
macedon
Στην κομητεία του Λάνκαστερ, στην Πεννσυλβάνια, υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα χριστιανών γερμανικής καταγωγής, που έχει περίπου τις ιδέες που έχεις και συ, αν και δεν τις εκφράζει με τη χυδαιότητα που τις εκφράζεις εσύ. Λέγονται "Αμις".
Θεωρούν απλά τους εαυτούς τους χριστιανούς, χωρίς πατρίδα και δεν θεωρούν τον εαυτό τους ούτε Αμερικανό, ούτε και Γερμανό. Θεωρούν την έννοια της πατρίδας ως μία τεχνητή έννοια που σε κάθε περίπτωση δεν της οφείλουν τίποτε και γι'αυτό δεν της δίνουν τίποτε. Ούτε φόρους ούτε οτιδήποτε άλλο. Μέχρι εδώ μοιάζουν με σένα.
Επειδή όμως δεν είναι υποκριτές όπως είσαι εσύ, δεν απαιτούν ούτε χρησιμοποιούν και τίποτε απ'αυτήν. Κι όχι μόνον δεν απαιτούν, αλλά θεωρούν οποιαδήποτε παροχή της πολιτείας προς αυτούς σαν παράβαση των θρησκευτικών τους κανόνων. Ετσι, δεν έχουν ρεύμα, δεν έχουν ταχυδρομικές υπηρεσίες, δεν πηγαίνουν σε κρατικά σχολεία, δεν έχουν αυτοκίνητα, τηλέφωνο, επιδόματα, μισθούς, περίθαλψη και οτιδήποτε άλλο παρέχει ένα κράτος προς τους πολίτες του. Ζουν με τους δικούς τους κανόνες και χωρίς καμία επαφή με την υπόλοιπη κοινωνία, έχοντας σαν "Σύνταγμά" τους, τη Βίβλο και μόνο.
Εχεις κάθε δικαίωμα να έχεις τις ιδέες που έχεις. Και εφ' όσον θεωρείς πως δεν οφείλεις τίποτε στην πατρίδα, θα ήταν τίμιο να μην απολαμβάνεις και τίποτε απ'αυτήν, όπως για παράδειγμα η δημόσια εκπαίδευση ή οι ταχυδρομικές υπηρεσίες ή η ασφάλεια (αστυνομική ή στρατιωτική). Τότε θα θεωρούσα πως αυτά που λες είναι αποτέλεσμα κάποιας ιδεολογίας και όχι κουτοπονηριές.
Οταν όμως δέχεσαι τις υπηρεσίες που σου προσφέρει κάποιος, είσαι υποχρεωμένος να συνεισφέρεις για τις υπηρεσίες αυτές, διαφορετικά δεν είσαι τίποτε άλλο παρά ένας κουτοπόνηρος εγωιστής που θεωρεί πως όλοι του χρωστάνε χωρίς να χρωστάει αυτός τίποτε και σε κανένα. Και, μεταξύ μας, αυτό πιστεύω ότι είσαι.

Ας μαζευτούν όλοι αυτοί λοιπόν, να τους νοικιάσουμε (όχι να τα δώσουμε και τζάμπα) ένα νησί, Γιάρο πχ, και ας κάθησουν εκεί να ζήσουν ακριβώς όπως οι Άμις και κανείς να μην τους ενοχλεί.

quote:
eidos
λυπάμαι που όλοι εσείς οι Ελληνάρες έχετε στήσει στο τοίχο κάποιον
ο οποίος αηδιασμένος από το σύστημα, ασφυκτιά και ζητά αέρα.

Kι εμένα με αηδιάζουν πολλά αλλά δεν άρχισα στα μπινελίκια τον κόσμο.

Eφ΄όσον είσαι Έλληνας και μένεις σε αυτήν τη χώρα είσαι υποχρεωμένος να την σέβεσαι και να ακολουθείς τους κανόνες της, αλλιώς υπάρχει η εναλλακτική λύση που είπα πιο πάνω.

Σε όποιον δεν αρέσει το σύστημα και θέλει να παραμένει εδώ, μπορεί να το αλλάζει κάθε τέσσερα χρόνια.

Όλα τα υπόλοιπα που λες, τα λες υποθέτω απλά για να κάνεις θόρυβο.

===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member

ΑΜΗΝ

09/10/2009, 17:55:12
Είναι φυσικό να μην καταλαβαίνετε εμάς τους απλούς πολίτες των
χωρών, eidos εσύ και ο Άλεξ22, οι διεθνιστες...Εσείς δεν έχετε
πατρίδα..Τι σας καλύπτει, όμως;;Γιατί όλοι κάτω απο μια στέγη είμαστε
όπως κι εσείς, αλλά το δικό σας απολυταρχικό καθεστώς προσηλυτισμού
το θεωρείτε δικό σας δικαίωμα, το να υπερασπίζεται κανείς την πατριδα του,δεν είναι δικαίωμα;
Μακάρι να καταλάβαινες τι λές, ώστε να μην πέφτεις σε τέτοια ατοπήματα εσυ κι ο φιλος μας..Για οτν Άλεξ, υπαρχει ελπίδα.Εσύ, όμως, ανήκεις ήδη αλλού και γι αυτό δεν μπορείς να δεις τι σημαίνει
πατρίδα, έχεις άλλη πατρίδα τώρα, όλων των λαών...Την Βαβυλώνα τη Μεγάλη...
09/10/2009, 18:00:57
eidos το τι πρόσφερε η ελλάδα στον κόσμο είναι γνωστό
ιατρική,γεωμετρία,φιλοσοφία,δημοκρατία και πολλά άλλα αλλά ένα παράσιτο δεν μπορεί να δει τίποτα παρά μόνο το που υπάρχει ξενιστής για να ρουφάει το αίμα έτσι και οι του σιναφιού σου όσο για την καταγωγή εγώ ξέρω από που κατάγομαι τώρα αν στο δικό σου σόι οι γυναίκες ήταν ποιο εγκάρδιες σε όλους αυτούς που ανέφερες τότε σίγουρα δεν μπορείς να ξέρεις την καταγωγή σου αλλά για έμενα ένας πακιστανός που αγαπά την χώρα μου και θα πολεμήσει για να την υπερασπιστεί είναι ποιο έλληνας από παράσιτα σαν και του λόγου σου και φυσικά θα πω ότι η ar_ia έδωσε την καλύτερη λύση κάντε μια κοινότητα και μείνετε εκεί και μην μας ζαλίζετε τον έρωτα με τις μπούρδες σας

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

eidosΜέλος
09/10/2009, 18:16:09
τιμώ και σέβομαι τον τόπο που ζω...
δεν φτάνω όμως στις υπερβολές που φτάνεται εσείς...
στη πραγματικότητα δείχνεται τα δόντια σας και φωνάζετε σε καιρό που όλα είναι ομαλά, πραγματικά δεν γνωρίζω πόσοι απο εσάς θα παραμείνετε παληκάρια στη πραγματική δυσκολία...
σκύλο που γαυγίζει μην τον φοβάσαι...

η προσέγγιση στον όρο 'πατρίδα' μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο...
το να μην πετάω σκουπίδια στο δρόμο για μένα είναι μέγιστο...
εσύ μπορείς να το κάνεις...
το να μην βάζω φωτιά στα δάση επίσης, για κάποιον άλλο ίσως να είναι πρακτική...
το να είμαι γενικώτερα νομοταγής αποτελεί προτεραιότητα μου δεν ξέρω εσύ από τι προσπαθείς να ξεφύγεις...
δεν θα πουλούσα ένα νησάκι (δεν έχω) σε κάποιον ξένο, πολύ ευπάτριδες το κάνουν...
δεν θα σκοτώσω τον διπλανό μου, αυτόν που έχει αντίθετες πολιτικές η θρησκευτικές αποψεις από εμένα, αλλά ούτε και τον εχθρό μου επίσης... ό 'καλός' πατριώτης το έκανε στον εμφύλιο και άλλοτε και θα το ξανακάνει στη πρώτη ευκαιρία...

λοιπόν τελειώντας, το ποιος είναι περισσότερο πατριώτης και σε ποιους τομείς αποδεικνύεται στις πράξεις και όχι με φτηνές δημαγωγίες...

eidosΜέλος
09/10/2009, 18:26:07
ar_ia

αυτός ο τόπος είναι δικός σου και δικός μου...
δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φύγω εγώ και να μην φύγεις εσύ για παράδειγμα;

hasta la vista!

09/10/2009, 18:47:53
eidos

quote:
η προσέγγιση στον όρο 'πατρίδα' μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο

Το τι είναι "πατρίδα" δεν διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είναι η γη των προγόνων μου, όπως λέει η ίδια η λέξη.

quote:
το να μην πετάω σκουπίδια στο δρόμο

Αυτά δεν έχουν να κάνουν με σεβασμό προς την "πατρίδα" αλλά με σεβασμό προς τον εαυτό σου.

quote:
το να είμαι γενικώτερα νομοταγής αποτελεί προτεραιότητα μου

Εδώ με εκπλήσσεις. Περίμενα κάτι παραπάνω από σένα, με βάση αυτά που υποτίθεται ότι πιστεύεις.

Κι αυτό γιατί, νομοταγής είναι αυτός που υπακούει στο νόμο υπό το φόβο της τιμωρίας. Δεν κλέβει, όχι γιατί πιστεύει ότι αυτό είναι λάθος, αλλά γιατί φοβάται την τιμωρία που επιβάλλεται από το νόμο.

Από την άλλη, ο δίκαιος αδιαφορεί για το τι λέει ο νόμος και οι πράξεις του καθορίζονται από το τι είναι σωστό και τι όχι. Στο παραπάνω παράδειγμα, δεν κλέβει όχι γιατί φοβάται την τιμωρία αλλά γιατί θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο.

Περίμενα να μου πεις ότι προτεραιότητά σου είναι να είσαι δίκαιος...

quote:
δεν θα σκοτώσω τον διπλανό μου, αυτόν που έχει αντίθετες πολιτικές η θρησκευτικές αποψεις από εμένα

Ούτε εγώ. Αντίθετα θα σταθώ συμπαραστάτης του αν θεωρήσω ότι αδικείται.

quote:
αλλά ούτε και τον εχθρό μου επίσης

Ούτε εγώ θα σκότωνα τον εχθρό μου, αν ήμουν σίγουρος ότι έτσι σκέφτεται κι αυτός. Αλλά επειδή η οικογένειά μου έχει χάσει ήδη ένα άτομο από πυροβολισμό Τούρκου στην οριογραμμή του Εβρου, επειδή πήγε να του δώσει τσιγάρα, όταν βλέπω αυτόν που ξέρω ότι είναι εχθρός μου είμαι πολύ επιφυλακτικός. Δεν θα τον σκοτώσω, αλλά δεν θα τον αφήσω να με σκοτώσει αυτός. Ούτε εμένα ούτε κάποιον άλλον που έχω αναλάβει να προστατεύω.

quote:
λοιπόν τελειώντας, το ποιος είναι περισσότερο πατριώτης και σε ποιους τομείς αποδεικνύεται στις πράξεις και όχι με φτηνές δημαγωγίες

Θα έλεγα αυτό το θέμα να μην το σχολιάσεις καθόλου.

quote:
αυτός ο τόπος είναι δικός σου και δικός μου...
δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φύγω εγώ και να μην φύγεις εσύ για παράδειγμα;

Γιατί αν φύγεις εσύ, ο τόπος θα συνεχίσει να είναι δικός σου και δικός μου. Αν φύγω εγώ, σύντομα θα πάψει να είναι και δικός σου και δικός μου και θα γίνει ... του γείτονα.

macedon