- Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
euroapios2:
Σε εκπομπή του Παντελή Σαβίδη <<Ανιχνεύσεις>> ο κ. Σαβίδης απεκάλυψε ότι κύκλωμα από Μακεδονία και Αλβανία λυμαίνεται τους τάφους στη Μακεδονία κατόπιν Αμερικανικής προτροπής, ξεθάβουν οστά και τα μεταφέρουν στις χώρες τους. Αυτό έγινε επί Βουλγάρακη και όταν ενημερώθηκε το Υπουργείο για αυτό, απλά εισέπραξε την αδιαφορία.>>
αδιάβαστος:
Θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες φιλες μου , αν γινετε
-Η συγκεκριμένη εκπομπή παίχτηκε περίπου πριν ένα χρόνο. Ο κ. Σαβίδης είπε ότι ενημέρωσε το Υπουργείο περίπου 6-8 μήνες πριν. Του είπαν ότι αμέσως θα προβούν στον απαραίτητο έλεγχο και ενέργειες. Όταν όμως επικοινώνησε πάλι μαζί τους μετά από 4-5 μήνες τον ενημέρωσαν ότι ακόμη δεν είχαν προβεί σε καμία ενέργεια.
-Από πληροφορείες ανέφερε ότι πίσω από τις ενέργεις αυτές βρίκοντε κύκλοι των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν αναλάβει το ρόλο του συμβούλου!
-Περισσότερες πληροφορείες μπορείς να ζητήσεις από την εκπομπή.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
quote:
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣΚαι γιατί θα πρέπει να αμφισβητήσω την προϊστορική παρουσία ανθρώπου στη Μακεδονία από τη στιγμή που βρέθηκε ξάπλα στη συγκεκριμένη Μακεδονική σπηλιά?
Φίλη ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ κανείς δεν αμφισβητεί την προϊστορική παρουσία του ανθρώπου στη Μακεδονία και στην Ελλάδα.
Το συγκεκριμένο όμως εύρημα από τα Πετράλωνα δεν έχει σχέση με τους Μακεδόνες αφού αποτελεί διαφορετικό τύπο ανθρώπου από αυτό των αρχαίων Μακεδόνων και γενικά όλων των αρχαίων λαών(Ηοmo Sapiens Sapiens.
Είναι σα να λέμε ότι το εύρημα του ανθρώπου Neanderthal στην ομώνυμη κοιλάδα της Γερμανίας είναι πρόγονος των Γότθων της περιοχης![]()
quote:
Και άλλωστε αν έγω τελικά στις ρίζες μου είμαι απόγονος του πίθηκου που ταξίδεψε από την Αφρική, τότε οι Μακεδόνες γιατί να μην είναι απόγονοι του αρχάνθρωπου των Πετραλώνων?
Μα δεν ήταν πίθηκος. Μοντέρνοι άνθρωποι ήταν κι αυτοί που ανέφερα της Αφρικής σαν το είδος μας.![]()
Δες και τις σχετικες ιστοσελίδες.![]()

αυτός ο μοντέρνος άνθρωπος που ταξίδεψε από την Αφρική ποιανού απόγονος ήταν???? Της πιθηκίνας Λούση που πνίγηκε η καημένη στο ποτάμι γιατί δεν μπορούσε να αντισταθή στο ρεύμα του μια που δεν καλοστεκόταν ακόμα στα δυό της ποδαράκια. Οί άλλοι όμως πέρασαν μια και ήταν πιο εξελιγμένα μοντέλα και κρατούσαν αντίσταση πιο μεγάλη στα πόδια τους.
Του αρχανθρώπου των Πετραλώνων οι απόγονοι πιοί ήταν και που πήγαν???
Τα επόμενα μοντέλα του που κατοίκησαν?
Οι Νεάντερταλ από που ξεφύτρωσαν στην ευρώπη και ζούσαν παράλληλα με τους Ηomo Sapiens? Γιατί ο γενετικός τους κώδικας ήταν τόσο τρομακτικά διαφορετικός που δεν μπόρεσαν ποτέ να αναπαραχθούν ένας Νεάντερταλ με έναν Homo μαζί? Γιατί αποδεδειγμένα για ένα μεγάλο διάστημα συνυπήρχαν στην Ευρώπη.
Agnostic από αυτήν την αλυσίδα που υπερασπίζεσαι λοίπουν πολλοί κρίκοι. Το γνωρίζει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ότι ικανοποιητική απάντηση δεν έχει δωθεί ακόμα παρά μόνο υποθέσεις και σενάρια που κάπου χάνουν το δρόμο τους ελλείψη στοιχείων.
Η αλυσίδα είναι υπο8ετική και λείπουν πολλοί..μα πάρα πολλοί κρίκοι...Υπάρχουν αταξινόμητα ευρήματα με τύπους ανθρώπου που δεν ταιριάζουν πουθενά. Υπάρχουν ευρήματα που έχουν κάνει πολλούς επιστήμονες να νιώθουν ηλίθιοι.
Θα βρεθεί η απάντηση αλλά όχι στη ζωή που ζούμε. Εμείς είμαστε η γενιά της....απόρίας...Ένα πράγμα στην εφηβεία δηλαδή ολη η ανθρωπότητα. Αργεί να ωριμάσει ακόμα...
Παντως δεν με χαλάει το παραμύθι της εξέλιξης του είδους μου και για να είμαι ειλικρινής η θεωρία της Λούση και της εξελιξής της μου ακούγεται πιό μαγική από τη θεωρία των Έλ.![]()
![]()
![]()
![]()
Raphael
α)η Lucy ανήκει στο είδος Αυστραλοπίθηκος Αφαρένσις που αποτέλεσε πρόγονο των παλιότερων ειδών ανθρώπων(Homo). Γενικά παρουσιάζει ένα μείγμα χαρακτηριστικών ανθρώπου και πιθήκου. Π.χ. δεν είχε χάσει την ικανότητα να σκαρφαλώνει στα δέντρα, αλλά ταυτόχρονα μπορούσε να βαδίσει σε όρθια στάση, μια αλλαγή σημαντικότατη για περαιτέρω εξελικτικες αλλαγές των ανθρωπιδών. Η λεκάνη της επίσης έμοιαζε με αυτή του ανθρώπου.
β)Ο μοντέρνος άνθρωπος προήλθε από γενετικες μεταλλάξεις του Homo Erectus.
γ)O άνθρωπος των Πετραλώνων, όπως γενικά το είδος Homo Heidelbergensis στο οποίο ανήκει το εύρημα, εξελίχθηκε στο μεταγενέστερο άνθρωπο του Νεάτερνταλ, ευρήματα του οποίου βρίσκουμε στην Ευρώπη και στην δυτικη Ασία.
δ)Είναι άγνωστο αν ο Νεάτερνταλ και ο Homo Sapiens ήρθαν σε επιμειξία. Μέχρι στιγμής, απ'όσο ξέρω δεν έχουν ανιχθευθεί γονίδια του Νεάτερνταλ σε σύγχρονους ανθρώπους αλλά οι σχετικες έρευνες βρίσκονται ακόμα σε περιορισμένο στάδιο. Θα πρέπει να διεξαχθούν εκτενείς έρευνες και αναλύσεις DNA από Νεάτερνταλ πολλών περιοχών της Ευρώπης, κάτι που δεν είναι και το πιο εύκολο.
Από εκεί και περα, είναι στο χέρι σου να μελετήσεις βαθύτερα το θέμα της εξέλιξης του ανθρώπου και όχι μόνο, ερευνώντας τις έγκυρες επιστημονικές πηγές. Να είσαι βέβαιη ότι αν το κάνεις θα διαπιστώσεις ότι οι σχετικες θεωρίες δεν είναι τόσο μαγικά παραμύθια, όπως τα φαντασιοκοπήματα περί ΕΛ, Εψιλον και δεν συμμαζεύεται![]()
Επίσης να μην ξεχνας, ότι ένα ένδυμα μπορεί να έχει τρύπες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται το ένδυμα. Και οι τρύπες ράβονται κάθε φορά που βρίσκονται οι κατάλληλες "κλωστές". Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην περίπτωση της εξέλιξης του ανθρώπου, με τις γνώσεις μας να έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τις γνώσεις μας πριν 2-3 αιώνες,τότε που πιστεύμαε ότι τα πάντα άρχιζαν και τελείωναν στη Βίβλο και στο (μοναδικό)Θεό.![]()
Σταματώ εδώ όμως αφού θεωρώ ότι πλατιάσαμε αρκετά πάνω σε ένα διαφορετικό από το αρχικό θέμα.![]()

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
το μυνημά σου σήμερα αν και λιτό είπε πάρα πολλά.
Την προδοσία πάλι Έλληνες την σφυρηλατούν. Ας είμαστε έτοιμοι όσοι νιώθουμε, ξέρουμε και καταλαβαίνουμε γιατί η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γουστάρουν δε γουστάρουν ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ....
Raphael
επειδή τα σχολιά σου για τον Άρη Πουλιανό με προβλημάτισαν έψαξα να βρώ γι αυτόν πληροφορίες στον κυβερνοχώρο. Καμμία σχέση.
Ίσα ίσα που είναι ανθρωπολόγος παγκόσμιας αποδοχής από τη διεθνή ανθρωπολογική κοινότητα. Χαίρει κύρους και σεβασμού και κατέχει πολλές τιμητικές διακρίσεις παγκοσμίως. Για να μην αναφερθώ στο ανθρωπιστικό έργο που έχει προσφέρει κατά του ρατσισμού. Επίσης να σημειώσω ότι δυστηχώς στο Ελλάντα είναι περίπου μίασμα να είσαι αριστερός. Κι αυτό είναι το μόνο του "ελλάτωμα" γι αυτό και έχει διωχθεί φυσικά από τη χούντα και όχι μόνο....
Το ότι δεν μας αρέσει ο τηλεπλασιέ και οι θεωρίες του είναι κάτι διαφορετικό από το ότι ο Πουλιανός είναι αμφισβητούμενης προσφοράς ανθρωπολόγος. Μετά από όσα είδα και διάβασα είναι ντροπή και να το αναφέρουμε αυτό για τον Κύριο Άρη Πουλιανό.
Μέγας επιστήμων και λυπάμαι που δεν τον είχα ψάξει νωρίτερα....
Raphael
quote:
Επίσης να σημειώσω ότι δυστηχώς στο Ελλάντα είναι περίπου μίασμα να είσαι αριστερός.
επειδή εγώ δεν είμαι ούτε δεξιός ούτε αριστερός ούτε κανενός κερατά τσιράκι , θα πω ότι ιστορικά οι εθνικόφρονες υπήρξαν οι μεγαλύτεροι προδότες της χώρας, 'ομως δεν θέλω να μπλέξω σε τέτοιου είδους διάλογο , όποιος ενδιαφέρετε να ψάξει να μάθει.
από την άλλη οι κύριοι αριστεροί, έχουν επί πολλώ πληγώσει και προδώσει το Ελλάντα.
όσο αφορά δε το μακεδονικό ζήτημα, είχαν σαφή και ξεκάθαρη θέση περί αυτονομίας της μακεδονίας δημοσιευμένη στον ριζοσπάστη. αυτός ήταν και ο λόγος που υποχρεώθηκε ο Βενιζέλος την εποχή του Πάγκαλου να ζητήσει την ψήφηση απο το κοινοβούλιο του "ιδιώνυμου", ενός νόμου που υπάρχει ακόμα και σήμερα...
περισσότερα στοιχεία αδυνατώ να δώσω , αλλά όποιος θέλει πραγματικά να μάθει την αλήθεια ας ψάξει να τα βρει...
υγ: σταματήστε να γράφεται " Η Μακεδονία είναι ελληνική" διότι χάνεται το δίκιο σας... "Η Μακεδονία είναι Ελλάδα" είναι το σωστό...

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Τι εννοω ; Δειτε εδω και βγαλτε συμπερασματα .... αν μπορειτε !

Περισσοτερα εδω .
Τα τελευταια νεα φαινονται να μας οδηγουν σε βετο . Δεν ξερω τι νοημα εχει αφου τα πεπραγμενα τους αλλα δειχνουν . Ας περιμενουμε να δουμε εν τελει τι θα μας αναγκασουν να δεχθουμε .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!