- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
αυτών κι εγώ, έχουν δει κατώτερες κι ανώτερες δυνάμεις...
Το θέμα είναι ότι είναι όλες εξαρτώμενες και εξυπηρετούν
το σχέδιο του Θεού, αφού τα πάντα "εν σοφία εποίησεν..."
Να σου θυμίσω ότι όταν κάποτε είπαν τον Χριστό να ξεκουραστεί,
είπε: " ο Πατήρ μου άρτι εργάζεται...", εννοώντας, πως η
δημιουργία δεν τελείωσε...
Ωραίο θέμα για συζήτηση, έ;
quote:
Κι όμως, φίλε allzzaro εκατομμύρια άνθρωποι, μεταξύ
αυτών κι εγώ, έχουν δει κατώτερες κι ανώτερες δυνάμεις...
Μπορείς νομίζω να παραθέσεις τέτοιου είδους εμπειρίες..
quote:
Κανείς δεν εχει δεί ούτε ανώτερα ούτε κατώτερα πνεύματα.
Κανείς δεν εχει δεί και το Θεό.
Πιστεύουμε οτι διαβάζουμε και οτι ακούμε.Αραγε ολα αυτά που διαβάζουμε και που ακούμε είναι αλήθειες?
Αυτό είναι μια πολλή ορθή απορία..
quote:
Μπορείς νομίζω να παραθέσεις τέτοιου είδους εμπειρίες..
Μη το γελάς.. υπάρχουν..
Οσον αφορά για πνευματικά άυλα όντα γενικά έχουν δει όσοι έχουν κάνει αστρικη προβολή. Απο εκει κ πέρα εγώ προσώπικα εχω δει διαφορα μικρά κ μεγάλύτερα θαυματα που μαρτυρούν την ύπαρξη θεού για τα οποία θεωρώ επαληθευση διάφορα που ακούω. Δλδ έχοντας μεν κάτι δεδομένο, μια προσωπική εμπειρία προχωράω στην επαλήθευση άλλων πηγών. Απο αυτην την άποψη μπορείς να έχεις εν μέρει σιγουριά, απλά ποτε δε θα μπορεις να είσαι-σε λογικό επίπεδο- 100% σίγουρος. Σε συναισθηματικό μονο μπορεις να είσαι βέβαιος για κάτι.
Αν στο συναισθηματικό είσαι 100% σίγουρος τότε αυτόματα το λογικό τοποθετείτε στο 99,9%.
http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
να είναι προσωπικές, άλλων γνωστών, ή απο μαρτυρίες
έγγραπτες;...
quote:
Καλημέρα αγαπητέ μου allzzaro, οι εμπειρίες θέλεις
να είναι προσωπικές, άλλων γνωστών, ή απο μαρτυρίες
έγγραπτες;...
Προσωπικές..
Θα το προτιμούσα.
Δεν θέλω να σε κουράσω τρεχαγύρευε.
quote:
Μη το γελάς.. υπάρχουν..
Οσον αφορά για πνευματικά άυλα όντα γενικά έχουν δει όσοι έχουν κάνει αστρικη προβολή.
Οχι δεν γελώ, δεν το βλέπω ως αστείο ούτε θέλω να χλευάσω αυτούς που τα ισχυρίζονται.
quote:
Οσον αφορά για πνευματικά άυλα όντα γενικά έχουν δει όσοι έχουν κάνει αστρικη προβολή. Απο εκει κ πέρα εγώ προσώπικα εχω δει διαφορα μικρά κ μεγάλύτερα θαυματα που μαρτυρούν την ύπαρξη θεού για τα οποία θεωρώ επαληθευση διάφορα που ακούω. Δλδ έχοντας μεν κάτι δεδομένο, μια προσωπική εμπειρία προχωράω στην επαλήθευση άλλων πηγών.
Προηγουμένως ο τρεχαγύρευε αναφέρθηκε σε θεούς και θείσκους.
Πως μπορείς να γνωρίζεις οτι για τα θαύματα αυτά ευθύνεται ο ενας και μοναδικός θεός και δεν ευθύνονται οι θεοί και οι θείσκοι..
Μπορείς να παραθέσεις αγαπητέ φίλε Dr Jekyll Mr Hyde εμπειρίες σου.
Επίσης θα ήθελα και τη γνώμη του θεματοθέτη για τις εμπειρίες αυτές οποίος μας την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια..![]()
quote:
Προηγουμένως ο τρεχαγύρευε αναφέρθηκε σε θεούς και θείσκους.
Πως μπορείς να γνωρίζεις οτι για τα θαύματα αυτά ευθύνεται ο ενας και μοναδικός θεός και δεν ευθύνονται οι θεοί και οι θείσκοι..
Μπορείς να παραθέσεις αγαπητέ φίλε Dr Jekyll Mr Hyde εμπειρίες σου.
Οσον αφορά το ποιος είναι ο θεός είναι πολύ απλό να καταλάβεις ποιός είναι αφου..το λέει ο ίδιος!
Οι εμπειρίες είναι διάφορες.
Οι πιο συχνες είναι μέσω ενός ατόμου(άτομο που προσεύχεται πολύ)
στο οποίο μιλάει ο θεός(ή οποιαδοτε οντότητα που έχει φτάσει στην ένωση με το θεο όπως άγγελοι άγιοι κλπ) κ μας λέει γενικά αλήθειες κ σοφίες σε ένα θεοκεντρικό επίπεδο πάντα. Συνηθως αυτα τα "γενικά" λόγια που μας λέει αρχικά αφορούν σφάλματα που κάνει η ανθρωποτητα γενικά αλλα κ κάποια μικρά σφάλματα που κανουμε οι ίδιοι οι "ακροατες" ειδικά.
Αφου τελειωσει με τα γενικά μας μιλάει για τα προβλήματα μας προσωπικά στο καθένα, τι λάθοι κανει στη ζωή του κλπ. Εδω πρέπει να πώ οτι στο άτομο που δέχεται τη φώτησει ο θεός δίνει κάποιες φορές εικόνες κ αισθήματα έτσι ώστε οταν μιλάει σε κάποιον προσωπικά να μπορει να ξέρει ακριβώς ποιό είναι το πρόβλημα του, πώς νοιώθει για αυτό και να του το θέσει ανάλογα(γιατι υπάρχουν άνθρωποι που αν τους πεις "έχεις αυτο το πρόβλημα" είτε θυμώνουν είτε δε το παραδέχονται κλπ οπότε μετά είναι δύσκολο να τους μιλήσεις για τη λύση στο πρόβλημα τους).
Εγω αρκετες φορές μου είχε τύχει να εχω κάποιο πρόβλημα που να μη θέλω να το "μοιραστώ"(να το πω στο φωτισμένο άτομο κ να τ'ακουσουν κ οι υπολοιποι) οπότε σε αυτη τη περιπτώση ρωτάω ας πούμε "Τι εχει να πει(ο Θεος) για το προβλημα που μ'απασχολει"(δεν δίνω διευκρίνιση οσον αφορά το πρόβλημα) και μου δίνει κανονικά απάντηση.
Άλλη φορά είχα ρωτήσει τον θεό αν μπορει να βοηθήσει σε κάτι ένα συγγενικό μου άτομο και με ρωτάει "τ*ν αγαπας τ*ν ..... σου" λέω ναι.
Και μου λέει "Σου υποσχομαι οτι θα γίνει το και το" και όντως ένα χρόνο αργότερα έγινε.
Άλλα θαύματα που έχω ζήσει είναι να μοιρόβλισμα σταυρού και άλλων αντικειμένων.Πχ σε μια αγρυπνία αφου ο "διάμεσος" πήρε λόγο(απ τον θεό) ο Σταυρος τον οποιο χρησιμοποιούσε σε όλη τη διαρκεια της προσευχης(προηγείται προσευχη για να ρθει η φωτιση) άρχισε έντονα να μοιροβλίζει. Αυτο βέβαια έχει συμβεί αρκετές φορές.
Απο εκει κ πέρα απο τα άτομα τα οποια είναι μεσα στα κηρύγματα(κήρυγμα είναι ό,τι περιέγραψα πιο πάνω) ακούω συνέχεια να μιλάνε για θαύματα.
Υγ:Εγω δε πηγαίνω στα "επισημα" κηρύγματα επειδή έχω ένα συγγενει που παίρνει λόγο κ οπότε δε χρειάζεται.Οι εμπειρίες μου δλδ περιορίζονται σε ο,τι γίνεται με τον συγγενει μου κ εναν φίλο του που επίσης παίρνει λόγο.
Ένα άλλο θαύμα το οποίο έχω ακούσει να συμβαίνει στα κηρύγματα είναι η γλωσσολαλια(το φαινομενο του να μιλας αλλες γλώσσες άγνωστες σε εσένα).Γενικά ακούω εμπειρίες με διαφόρων ειδών θαύματα απο τους ανθρώπους αυτούς που προσεύχονται κλπ.
Επισης μετά απο ένα "κήρυγμα" συνήθως νιώθεις πιο καθαρός κ με πιο καθαρό μυαλό.
Τα λεγόμενα "κηρύγματα" δεν τα αποδέχεται η εκκλησία(καθώς δε γίνονται κ απο παπάδες αλλα απο απλούς ανθρωπους, πιστους, κάθε ηλικίας, που προσεύχονται κ έχουν κοσμικά προβλήματα κ κοσμικές ζωή) κ γίνονται εκτός εκκλησίας.Απ ο,τι ξέρω μόνο μια χούφτα παπάδων απο αυτους που γνωρίζουν την ύπαρξη τους τα αποδέχονται.
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Άλλη φορά είχα ρωτήσει τον θεό αν μπορει να βοηθήσει (...)
Και μου λέει
Προσοχή! Εχει διαφορά το
"Ο θεός μου μίλησε στον ύπνο μου"
από το
"Ονειρεύτηκα ότι μου μίλησε ο θεός"

macedon
quote:
Οι πιο συχνες είναι μέσω ενός ατόμου(άτομο που προσεύχεται πολύ)
στο οποίο μιλάει ο θεός...
Μιλάς για "διάμεσο"... Για μέντιουμ, όχι με την τρέχουσα έννοια του όρου, αλλά την πραγματική.
Φίλε μου πρέπει να σου πω να προσέχεις, γενικά.
Η μικρή εμπειρία που έχω, δεν είναι καλή.
Μπορεί να ζήσεις πολύ δυσάρεστες καταστάσεις...
Μη με ρωτήσεις λεπτομέρειες, αλλά ψάξε το...
quote:
Ένα άλλο θαύμα το οποίο έχω ακούσει να συμβαίνει στα κηρύγματα είναι η γλωσσολαλια(το φαινομενο του να μιλας αλλες γλώσσες άγνωστες σε εσένα).
Ο κάθε άνθρωπος γνωρίζει όλες τις γλώσσες και τις διαλέκτους, όπως και ότι συμβαίνει , κάθε στιγμή στο σύμπαν.
Απλά το συνειδητό του, δεν έχει πρόσβαση σ' αυτές τις πληροφορίες, παρά μόνο, μετά από κάποια διαδικασία και ως ένα σημείο, στην παρούσα κατάστασή του.
Δεν είναι θαύμα αυτό, είναι η φύση του ανθρώπου ως πνευματικού όντος.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/