ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- POLL: Πιστεύετε στην αστρική προβολή; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- POLL: Πιστεύετε στην αστρική προβολή; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

gentleman30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
24/11/2006, 06:30:42
quote:
Μήπως ο δικός μας Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός δεν είχε πεί για τα σιδερένια πουλιά (αεροπλάνα) που θα σκόρπιζαν το θάνατο απο ψηλά.

Υπάρχει αυτή η μαρτυρία του Αγιου Κοσμά γραπτή σε κάποιο κείμενο που να χρονολογείται την εποχή που υποτίθεται ότι το είπε? Ή μήπως απλά είναι μεταγενέστερη προσθήκη(παραφιλολογία) της εκκλησίας για εντυπωσιασμούς? Και να υπάρχει αυτή η μαρτυρία, από που τεκμαίρεται ότι πρόκειται για αεροπλάνα? Γιατί να μην τη θεωρήσουμε απλά έναν αλληγορικό τρόπο περιγραφής επερχόμενων συγκρούσεων, μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων ή Ρώσσων και Τούρκων(πολλές δήθεν προφητείες επινοούνταν από τους ορθόδοξους Ρώσσους για να ξεσηκώνουν τους σκλαβωμένους χριστιανούς κατά των οθωμανών κατακτητών τους)? Τα πουλιά θα μπορούσαν κάλλιστα να παραπέμπουν στο ευρέως διαδεδομένο χριστιανικό σύμβολο του δικεφαλου αετού, ενώ το σίδερο,...στα σπαθιά, στις σφαίρες , στα όπλα κτλ με τα οποία θα διεξαγονταν οι μάχες τότε.

Ας μην ερμηνεύουμε έτσι απλοϊκά ορισμένες φράσεις αμφισβητούμενης γνησιότητας για να βαφτίσουμε ανθρώπους ώς "προικισμένους" με κάποιο υπερφυσικό δήθεν χάρισμα.

Φιλικά

Lost in Necropolis

La ville de la mort

24/11/2006, 11:05:49
quote:
Πρόκειται για τους C W Leadbeater και Annie Besant

Γιά ρίξε μία ματιά εδώ
http://www.chem.yale.edu/~chem125/125/history99/8Occult/OccultAtoms.html#les

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

24/11/2006, 12:27:29
ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΑΦΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΙΔΕΑ Η ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ
ΕΠΕΝΔΥΣΗ.
ΠοδηλάτηςΝέο Μέλος
25/11/2006, 07:40:23
quote:
POLL: Πιστεύετε στην αστρική προβολή;

Αυτό δεν είναι POLL αλλά TOPIC....

Κατά βάθος,είμαι Εχέμβροτος.......

gentlemanΜέλος
25/11/2006, 12:53:37
Σα δε μας τα λέει καλά αυτός ο καθηγητής, Ostria. Το μόνο που αναφέρεται σαν επιχείρημα από τους πνευματιστές σήμερα, είναι τα ισότοπα του υδρογόνου. Κι όμως, ο καθηγητής αυτός για τα ισότοπα, τουπεκί ψιλοκομμένο.

Και σαν πολλά ξέρει περί θεοσοφισμού, για απλός καθηγητάκος χημείας;

Υπάρχει καμία άποψη μέσα στο θεοσοφισμό ότι δεν πρέπει να διαδίδονται στο ευρύ κοινό τα όποια επιτεύγματα (όπως η ανακάλυψη των ισοτόπων του υδρογόνου κλπ);

Dare To Dream

25/11/2006, 14:37:56
Αγαπητέ gentleman δεν ξέρω αν μας τα λέει καλά ή όχι και δεν ξέρω αν είναι απλός καθηγητάκος χημείας όπως λες. Ο τύπος μάλλον είναι καθηγητής χημείας στο Yale.

Τέλος πάντων, αυτό δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Το θέμα είναι ότι ψάχνοντας να βρω πότε εκδόθηκε το Occult Chemistry για πρώτη φορά, βρήκα αντικρουόμενες πληροφορίες. Αλλού βρήκα ότι τα πρώτα επτά άρθρα εκδόθηκαν μεταξύ του 1895-1899, αλλού βρήκα ότι εκδόθηκαν όλα μαζί το 1913, αλλού το 1938 από την Θεοσοφική εταιρία, και στην wikipedia το 1924, παρόλο που τα πειράματα κράτησαν όπως λέει από το 1895 μέχρι και το 1933.

Tώρα από τις επιστημονικές έρευνες βρήκα ότι τα ισότοπα του υδρογόνου ανακαλύφθηκαν από τον Harold Clayton Urey (μαζί με τους F.G. Brickwedde και G. M. Murphy) και δημοσιεύτηκαν γύρω στο 1931-1932.

Απ ότι βλέπω οι έρευνες ήταν παράλληλες, οπότε δεν μπορώ να σου πω, ποιός τα βρήκε πρώτος και με ποιόν τρόπο.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

gentlemanΜέλος
26/11/2006, 00:25:52
Για όλα τα βιβλία που εκδίδονται στην Αγγλία, οι εκδότες είναι υποχρεωμένοι να στείλουν αντίγραφο στην British Library, κι αυτό γίνεται από πολύ παλιά.

Κοίταξα λοιπόν το Occult Chemistry στον online κατάλογο της βιβλιοθήκης.

Όντως η παλαιότερη έκδοση του βιβλίου είναι του 1909...

http://catalogue.bl.uk/F/?func=file&file_name=login-bl-list

(click on Search the Integrated Catalogue)

Dare To Dream

Edited by - gentleman on 26/11/2006 00:32:26

gentlemanΜέλος
26/11/2006, 01:19:48
Άσχετο αλλά νομίζω ενδιαφέρον. Γράφει αυτός ο καθηγητής του Yale:

O Oliver Lodge, εφευρέτης του ραδιοφώνου [ή μάλλον ένας από τους συνεφευρέτες, γιατί το εφεύραν και οι Tesla και Marconi με διαφορά ενός έτους, το 1895 +/-1], εκτός από τον ηλεκτρομαγνητισμό λοιπόν ο Oliver Lodge, είχε κι ένα άλλο τομέα έρευνας:

Πίστευε και στην τηλεπάθεια, και έκανε έρευνες ανάλογες με του Leadbeater και της Besant...

Και ήταν πρόεδρος του Society for Psychical Research, για ένα διάστημα. Και ω τι έκπληξη, ήταν και μέλος της Θεοσοφικής Εταιρείας.

Μερικά ακόμα για τον Lodge:

http://www.fst.org/lodge.htm

Dare To Dream

26/11/2006, 12:18:24
Τελικά η πρώτη έκδοση είναι του 1908 (από το site που έδωσες.

quote:
Και ω τι έκπληξη, ήταν και μέλος της Θεοσοφικής Εταιρείας.

Καλά μην σου κάνει έκπληξη. Ηταν της μόδας η καλή κοινωνία εκείνη της εποχής (και της Αγγλίας κυρίως) να ασχολείται με την μεταφυσική και να είναι μέλος κάποιας οργάνωσης. Και μην σου κάνει εντύπωση που και επιστήμονες ασχολούντο με τέτοια θέματα, αρκετοί το κάνουν και σήμερα που τα πράγματα μεταξύ επιστήμης και μεταφυσικής είναι πιό πολωμένα. (εξάλλου και η ίδια η Annie Besant είχε σπουδάσει χημεία στο πανεπιστήμιο, τουλάχιστον για ένα διάστημα).
Περισσότερο ενδιαφέρον νομίζω θα είχε αν έκαναν αυτά τα πειράματα διόρασης εντελώς άσχετοι ως προς το θέμα άνθρωποι και τα έλεγχαν άνθρωποι που γνωρίζουν χημεία.

Τέλος πάντων, μόνο ένας χημικός θα μπορούσε να μας πει τι ακριβώς είδαν και αν αυτό που είδαν καλύπτει όλες τις συνθήκες για να οριστεί αυτή η γνώση ως επιστημονική. (πρόσεξες ότι υπάρχει και η έκδοση του 1951 -δηλ 18 χρόνια μετά τον θάνατο της Besant- με διαφορετικό τίτλο από τους 2 παλιότερους (1908 και 1919); "Occult chemistry, investigations by clairvoyant magnification into the structure of the atoms of the periodic table and of some compounds")

H έκδοση του 1951 είναι 396 σελίδες, η πρώτη έκδοση βρήκα ότι είναι 92+22 σελίδες.
http://www.tphta.ws/TPH_OCPG.HTM

-Arthur C. Clarke-

26/11/2006, 19:44:12
Γεια χαρά σε όλους….

Πολύ βιαστικά και επιγραμματικά θέλω να καταθέσω την άποψη μου.

Άλλο είναι η προφητεία και άλλο η αστρική προβολή ή περίπνευμα.
Η προφητεία είναι χάρισμα , το περίπνευμα ,αν τελικά είναι υπαρκτό και όχι σκεπτομορφικό παιχνίδι , αποκτιέται με εξάσκηση κάποιων τεχνικών…

Τα δε ταξίδια των σαμάνων , είναι άλλου παπά ευαγγέλιο κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Η ουσία είναι ότι ο ταπεινός άνθρωπος , ο δίκαιος άνθρωπος ,ο άνθρωπος που έχει Αγάπη μέσα του , έχει καταφέρει να κάνει το πιο δύσκολο ταξίδι.
Ένα ταξίδι που δεν χαρίζετε από κανέναν Θεό και δεν αποκτάτε όσες τεχνικές κι αν εφαρμόσει κανείς….

Μιλάω για το ταξίδι της ζωής.
Της τωρινής ζωής.

Είπε κάποιος πριν πολλά χρόνια πως «όποιος δεν είναι εχθρός μας είναι μαζί μας….»
Αν έχω καταλάβει καλά, όποιος έχει ΑΓΑΠΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΟΤΗΤΑ μέσα του είναι μαζί μας ότι ταξίδι κι αν κάνει….

filia

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ