ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ας πλακωθούμε λιγάκι! Νο.1 (Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ας πλακωθούμε λιγάκι! Νο.1 (Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/01/2010, 17:03:00
ευρωπαίε αρ. 1, δεν παραξενεύομαι με τίποτε απ' αυτά που έγραψες (πώς θα μπορούσα άλλωστε;) απλά αναρωτιέμαι τι το θέλεις το τουφέκι...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

02/01/2010, 18:28:54
quote:

[

Φίλε Makfor , καλημέρα!

Θα πρέπει να επισημανθεί το εξής κάτωθι αληθές..

-όλοι όσοι συμμετείχαν σε τέτοιες πράξεις -προδοσίας , δειλίας ή οτιδήποτε άλλο- ήσαν γόνοι της Ελληνικής κοινωνίας και δυστυχώς ιστορικά είναι καταγεγραμμένο , ότι υπήρξαν απ'ολους τους χώρους και όχι μόνο απο την εκκλησία!

Πολιτικοί , "επιφανείς άνθρωποι" , κληρικοί ακόμα και απλοί πολίτες!

Όλοι έχουν τις ευθύνες τους ακόμα και μείς σήμερα για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε αυτά τα θέματα -αισθησή μου-..!

Μήπως αν το δούμε σε ένα γενικότερο πλαίσιο , η Ελληνική κοινωνία είναι και ήταν μια βαθειά παρακμάζουσα ...σκεπτόμενη αλλα και πράττουσα κοινωνία???

Μήπως το γενικότερο πλαίσιο διαπαιδαγώγησης και νοηματοδότησης των πολιτών , έχει αποδειχθεί ως ανεπαρκές -δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση - και είναι εκείνο -γενικότερα- υπεύθυνο για τον τρόπο που ενεργούμε και θεωρείται ως σωστό , μολονότι απέτυχε παταγωδώς???

Είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία αυτό και νοοτροπίες χρόνων αλλα και συνειδήσεις περί του ποιός και τι φταίει αλλα και τι είναι καλό ή κακό , το βλέπουν παντού να υπάρχει εκτός του δικού τους χώρου , αλλα αυτό δεν οδηγεί πουθενά παρά στην συντήρηση κααι διαιώνιση αρρωστημένων καταστάσεων -απολύτως λογικό και φυσιολογικό- αλλα και νοοτροπιών και οι οποίες θα αποτελέσουν και την αιτία και για άλλα περαιτέρω δεινά ..!

Ρώτα παντού και σε όποιο χώρο για το τι φταίει...

Όλοι θα σου πούν , ότι φταίει η Ελληνική κοινωνία αλλα και οι υπόλοιποι χώροι-θεσμοί και ότι εκεί βρίσκεται η αιτία ....και ότι η οποιαδήποτε "επανάκαμψη" θα έρθει όταν όλοι αρχίσουν να σκέπτονται και να συμπεριφέρονται σύμφωνα με το δικό τους πλαίσιο αναφοράς..

Κολοκύθια δηλαδή...!

Θες να πεις ότι οι Έλληνες για 400 χρόνια που ήσαν σκλαβωμένοι στον Τούρκο, ήσαν δειλοί, προδότες, δοσίλογοι και τις λοιπές βλακείες.
Και ήρθε στα ξαφνικά «μία γενιά»!!! ηρώων και αλτρουιστών που μας έβγαλε από τη σκλαβιά.

Να σου κάνω, όμως μία ερώτηση.

Εάν γνώριζες εκ των προτέρων το παιχνίδι που θα έπαιζαν πάνω στην καμπούρα μας οι σύμμαχοι....θα έκανες αντίσταση? (και είμαι αναγκασμένος λόγω της ιδιαίτερα υψηλής αντίληψής σας, να επαναλάβω και πάλι, ότι εννοώ μετά την ήτα από τους Γερμανούς),
θα έπαιρνες με λίγα λόγια στο λαιμό σου τις χιλιάδες των Ελλήνων που εκπατρίστηκαν λόγω του εμφυλίου?, τις χιλιάδες που λιμοκτόνησαν στην κατοχή? τις χιλιάδες που εκτελέστηκαν ή στάλθηκαν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως όπου εξαφανίστηκαν για πάντα?...ή τις χιλιάδες νεκρών του εμφυλίου? τους ξυλοδαρμούς και τους βιασμούς?

Edited by - europaios2 on 02/01/2010 16:54:36
[/quote]

Ρε συ φίλε και συνδίκτυε Ευρωπαίε...αφού δεν καταλαβαίνεις τι λέω , γιατί παρεμβαίνεις???

Προφανώς μιλάμε άλλη γλώσσα και την οποία -προφανώς- δεν κατανοείς..!

Υπάρχει μια συνέχεια στην συζήτηση και ενας ειρμός...προσπάθησε και ίσως καταλάβεις..!

Και άφησε -επιτέλους- τους χαρακτηρισμούς και το κατηχητικό...δεν λέω μπορεί να αποφέρει αλλα όχι σε έλλογους ανθρώπους..κάν'τα εκεί που ξέρεις , υπάρχει -δυστυχώς- ακόμα ακροατήριο για σένα..δεν είναι όμως εδώ!!!

Μην μπερδεύεσαι..!

soul

makforΜέλος
02/01/2010, 21:03:04
ενας φιλος που παρακολουθει το φορουμ αλλα δεν γραφει μου εστειλε το παρακατω

http://www.youtube.com/watch?v=lFKSTnX0f4g&feature=player_embedded

τελικα εχουν πολυ πλακα !!!!

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

02/01/2010, 21:35:41
Και για να το δούμε κι απο μια άλλη γωνία,αγαπητοί φιλοι,όπως φαίνεται, τελικά,ευτυχως που υπάρχουμε κι εμείς οι χριστιανοί, γιατί αλλοιώς, οι ...υπόλοιποι, "θα κόβαν φλέβα" με τη ζωή τους, έτσι πληκτική που θα ήταν δίχως εμάς...
02/01/2010, 22:10:49
quote:
europaios2
Ο Μανιχαϊσμός προήλθε από τον Πέρση άρχοντα Μανιχαίο, ο οποίος ασπάστηκε τον χριστιανισμό.
Είναι μίγμα Παρσισμού, αρχαίων Βαβυλώνιων θεωριών όπως ο ζωροαστρισμός, αλλά και μείγμα από ινδουιστικές, και βουδιστικές παραδόσεις, έτσι ο Μανιχαίος, δημιούργησε στην ουσία μια θρησκεία με οικουμενικό χαρακτήρα.

Ήθελα νά ‘ξερα καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις για ν' απαντήσης κατάλληλα , ή απαντάς με ότι βρεθεί πρόχειρο μπροστά σου έστω και άσχετο .
Αναφέρθηκα εγώ πουθενά στον Μάνη και τον Μανιχαϊσμό , και μου το βάζεις σαν απάντηση ; Εγώ , ή καλύτερα ο Karlheinz Deschner από το βιβλίο του οποίου πήρα τα στοιχεία αναφέρεται στον Πέρση πρίγκιπα Ύστασπη γιο του Αχαιμένη και πατέρα του Δαρείου του Α’ , που σύμφωνα με την ιστορία είχε ταξιδέψει στην Ινδία και όταν γύρισε στην Περσία δίδαξε στους Πέρσες μάγους τα όσα του έμαθαν οι Βραχμάνοι ιερείς . Αλλά εσύ διάβασες για Πέρση πρίγκιπα και , κατά το τι Λωζάνη τι Κοζάνη , επειδή δεν βρήκες στους απολογητές κάτι σχετικό με τον Ύστασπη , μου κοπάνησες τον Μάνη .

Ακόμα και στην αντιγραφή απρόσεκτος ;; Κακό πράγμα η προχειρότητα , έστω και κατά την αντιγραφή από τους απολογητές .

quote:
europaios2
Καμία απομίμηση και καμία πλαστογραφία δεν έγινε.

Οι ιστορικοί και ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι οι χριστιανοί κρυφό καμάρι !
quote:
europaios2
Η εκκλησία μας όμως, έχει ξεχωρίσει τα σημεία αυτά και εάν κάποιος κάτσει και μελετήσει λίγο με μπούσουλα τις ερμηνείες των Αγίων Πατέρων, δε θα δυσκολευτεί καθόλου και θα του είναι πολύ εύκολο να μπορεί να ξεχωρίσει τα απλά ιστορικά γεγονότα από αυτά που αφορούν καθαρά το Θεό....

Καλά ....μην παίρνεις όρκο για τους άγιους πατέρες της θρησκείας σου , γιατί θα εκτεθής .
quote:
europaios2
Άνθρωπέ μου δεν γνωρίζουμε καν πότε υπήρξε χρονολογικά (αιώνας ή χιλιετία) έστω και στο περίπου ο Κάιν, ο Ενώχ ή ο Μαθουσάλας!!!! πως είναι δυνατόν να γνωρίζουμε για τον μέσο όρο της ηλικίας της εποχής εκείνης?

Μα καλά να μη γνωρίζης αυτά που γράφουν οι ιστορικοί , αλλά ούτε τα της θρησκείας σου δεν γνωρίζεις ; Για να μαθαίνης λοιπόν , σύμφωνα με την θρησκεία σου το 2010 είναι το έτος 5770 από τότε που ο Θεός πήρε λάσπη και έφτιαξε τον προπάτορά σου τον Αδάμ . Τώρα αν η προσωπική σου γνώμη είναι ότι όλα αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά , τότε δεν έχω παρά να συμφωνήσω μαζί σου .

*

02/01/2010, 22:43:14
quote:

ενας φιλος που παρακολουθει το φορουμ αλλα δεν γραφει μου εστειλε το παρακατω

http://www.youtube.com/watch?v=lFKSTnX0f4g&feature=player_embedded

τελικα εχουν πολυ πλακα !!!!

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

Σε ποιο σημείο διαφωνείς με αυτά που λέει ο κληρικός;

02/01/2010, 22:49:14
Καλέ μου sesotris, ξέρω ότι θα ήθελες να ξανάγραφες την ιστορία,αλλά,
ευτυχώς για μας ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...Το πότε έγινε ο άνθρωπος, δεν έχει πλήρως απαντηθεί, αλλά, κι εσύ πρέπει να ξέρεις, ότι η επιστήμη,
δηλώνει ότι ερευνά, όχι ότι γνωρίζει...
Πυθία τους πέρασες;Ή ότι λένε οτι σας βολεύει;Η επιστήμη, δηλώνει ότι
δεν ξερει τίποτε, οι ..φίλαθλοι της, λένε πολλά γι αυτην, που δεν ισχύουν..Εσύ,βέβαια, έχεις άλλες αδυναμίες, δεν κοιτάς τι λέει η επιστήμη...Έτισ δεν είναι;....Αρχαία Ελλάδα...
Δεν είναι άσχημη κι η σημερινή, ξέρεις...Μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη...Όχι να την αλλάξουμε, αλλά να τη βελτιώσουμε....Θα το άντεχες, για την Ελλάδα;
02/01/2010, 23:45:27
Ψηλός

quote:

Αν θυμάσαι το έχουμε ξαναβάλει αυτό το βδέλυγμα, αλλά δεν θυμάμαι τι είχες πει τότε.

Πες μου εσύ αν συμφωνείς με το

"θα απέτρεπαν οι άγιοι πατέρες σας την επανάσταση του '21 (και όντως το προσπάθησαν μέχρις εσχάτων) διότι καλλίτερα το τούρκικο φέσι, έλεγε (αλήθεια ποιός το έλεγε;;;) με το οποίο διατηρούσαμε την πίστη μας !!!!!! παρά τα φράγκα των φράγκων................."

Το μόνο σωστό που περιέχει αυτό το απόσπασμα είναι η γνώμη των "πατέρων σας" για την επανάσταση και ότι με το σουλτάνο διατηρούσατε την πίστη σας, που είναι και το μόνο που σας ενδιαφέρει....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

02/01/2010, 23:54:32
Επίσης ψηλέ, ο τρόπος που απομακρύνθηκε ο στρατηγός που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί στο χριστιανικό λόγο του παπά, έδειξε όλο το χριστιανικό μεγαλείο των επαγγελματιών της "αγάπης".

Μ' αυτόν συμφωνείς;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

02/01/2010, 23:56:38
quote:

Ψηλός

quote:

Αν θυμάσαι το έχουμε ξαναβάλει αυτό το βδέλυγμα, αλλά δεν θυμάμαι τι είχες πει τότε.

Πες μου εσύ αν συμφωνείς με το

"θα απέτρεπαν οι άγιοι πατέρες σας την επανάσταση του '21 (και όντως το προσπάθησαν μέχρις εσχάτων) διότι καλλίτερα το τούρκικο φέσι, έλεγε (αλήθεια ποιός το έλεγε;;;) με το οποίο διατηρούσαμε την πίστη μας !!!!!! παρά τα φράγκα των φράγκων................."

Το μόνο σωστό που περιέχει αυτό το απόσπασμα είναι η γνώμη των "πατέρων σας" για την επανάσταση και ότι με το σουλτάνο διατηρούσατε την πίστη σας, που είναι και το μόνο που σας ενδιαφέρει....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Γιάπετ γίνεσαι κακός και "απο-παίρνεις" άσχημα τα παιδιά..!

Τι άλλο να τους ενδιαφέρει δηλαδή?

Ότι του αρέσει του καθενός πιστεύει ...γιατί δεν χρειάζεται και την δυσκολία της απόδειξης ... αρκέί η δήλωση !

Ξεκούραστα και πανεύκολα ...τρέχα εσύ τώρα να αποδεικνύεις όσα λές ...θα τρέχεις και δεν θα φθάνεις!!!

Γι'αυτό σου λέω...πίστευε και χαλάρωνε..δοκιμασμένα πράγματα!

soul