ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
29/11/2009, 14:04:03
quote:

quote:

quote:

Δεν πάει άλλο , μ'εχεις τρελλάνει κι'απο πάνω θέλεις κι'αλλο..

Το "χώσιμο" δεν είναι ποτέ πολιτισμένο..ή τα χώνεις ή δεν τα χώνεις ..

Και όταν χώνεις ...για να είναι χώσιμο..πρέπει να είναι βίαιο ..κτηνώδες..

soul

!

Edited by - Αίολος on 29/11/2009 13:43:30

Θα έπρεπε να ντρέπεστε που μιλάτε έτσι γιατί μας διαβάζουν και ιερείς ούτε τα ράσα δεν σέβεστε

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

Η μητέρα μου , απο παιδάκι μου το έλεγε...

Έσο πιο εγκρατής ... πλάσματα είναι ευαίσθητα κι'αυτά..βάλε λίγο συναίσθημα...

Που εγώ...αλλα η εμπειρία απέδειξε ότι ήταν ο σωστός δρόμος..my way..!

soul

29/11/2009, 14:37:53
quote:

quote:
Θα έπρεπε να ντρέπεστε που μιλάτε έτσι γιατί μας διαβάζουν και ιερείς ούτε τα ράσα δεν σέβεστε

Ο σεβασμός, καλή μου <--(σωστό;), κερδίζεται.
Και ίσως να είχε κερδιθεί, εάν τα ράσα είχαν το θάρρος να παραδεχτούν αυτό που είναι.

"θάρρος" = άγνωστη λέκση.
...αλλά "αγάπη" = εκεί να δεις!

Μπορεί κανείς να διαφωνήσει???

Κερδίζεται ασφαλώς και δεν επιβάλλεται...αλλιώς λέγεται φόβος..

Και τουλάχιστον εγώ δεν πρόκειται να μπώ σε διαδικασία να ησυχάσω εσωτερικούς φόβους , μιας και γνωρίζω ότι δεν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή..του υποκειμένου -ασυνειδήτως- εν φοβία..!

Πραγματικό και πραγματικότητα αποτελούν εντελώς διαφορετικά πράγματα..!

soul

29/11/2009, 15:19:21
quote:
Υπομονή, κάνει εντατικά για emotion και έρχετε
Δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό.
Ισως το πρόβλημα να το έχουμε εγώ και ο Εαρινός...
Ισως τον ζορίζουμε...
29/11/2009, 17:35:15
Τελικά, ρε παιδιά,είστε σιγουροι, ότι μόνο για το κυνήγι έρχεστε στο βουνό;....
29/11/2009, 18:04:35
Ε, και για το στριμωξίδι λιγουλάκι...
29/11/2009, 18:41:22
Ο Θεός είναι μόνο αγάπη, δικέ μου!!!!!!
29/11/2009, 20:42:55
quote:
Ο Θεός είναι μόνο αγάπη, δικέ μου!!!!!!
Εχει σχέση με στριμωξίδι;
29/11/2009, 20:53:53
Γιατί έχει σχέση με το κυνήγι;
29/11/2009, 21:00:51
Να διαφωνήσω μόνο λίγο με τον σεβασμό...Δεν κερδιζεται, οφείλεται,
αν δεις το όν κι όχι το άτομο,που του αξίζει σεβασμός....Δεν είναι
υποκειμενικό ζήτημα, αλλά, αντικειμενικό...
Και η αγάπη του Θεού, που λέμε, δεν κερδίζεται, εκτελείται, χαρίζεται....Την βλέπουμε;
29/11/2009, 22:58:52
quote:

Να διαφωνήσω μόνο λίγο με τον σεβασμό...Δεν κερδιζεται, οφείλεται,
αν δεις το όν κι όχι το άτομο,που του αξίζει σεβασμός....Δεν είναι
υποκειμενικό ζήτημα, αλλά, αντικειμενικό...
Και η αγάπη του Θεού, που λέμε, δεν κερδίζεται, εκτελείται, χαρίζεται....Την βλέπουμε;

Λοιπόν , Ευάγγελε ...κατ'αρχάς καλησπέρα!

Τι είναι αυτά που λές περί αγάπης...για δώσε ένα σαφή ορισμό

Κερδίζεται?
Χαρίζεται?
Εκτελείται?

Τι απ'ολα για να πάρουμε και θέση ρε αδερφέ...

soul

ar_iaΜέλος
29/11/2009, 23:44:12
quote:
trexa

AΝ ο Θεός σου είναι υπαρκτός, το μόνο που του αξίζει είναι ένα μεγάλο φτύσιμο.
Και πρέπει να κάνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για να κερδίσει και τον σεβασμό μας και την αγάπη μας.

===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member

ΑΜΗΝ

30/11/2009, 00:40:34
quote:
ar_ia

Και πρέπει να κάνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για να κερδίσει και τον σεβασμό μας και την αγάπη μας.

Τι είνα αυτό που σε κάνει να πιστεύεις πως σας έχει ανάγκη;

Από περιέργεια. Σαν τι θα πρέπει να κάνει;

kostakisΜέλος
30/11/2009, 07:55:18
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητή ar_ia

quote:
AΝ ο Θεός σου είναι υπαρκτός,

Για κάθε ένθεο, ο Θεός του είναι υπαρκτός.

quote:
το μόνο που του αξίζει είναι ένα μεγάλο φτύσιμο.

Αδιαφορία, όχι εχθρότητα. Το φτύσιμο το αξίζουν οι κατά καιρούς ιεραπόστολοι και προσηλυτιστές κάθε θρησκείας και κάθε μορφής.

Αγαπητέ trexagireve

quote:
Δεν κερδιζεται, οφείλεται, αν δεις το όν κι όχι το άτομο,που του αξίζει σεβασμός....

Επειδή εγώ προσωπικά δε θεωρώ ότι οφείλω σε κανέναν τίποτα, εκτός αν αποδείξει ότι το αξίζει, θα ήθελα να μου αναλύσεις λίγο την ανωτέρω προσέγγισή σου, όχι απαραίτητα όσον αφορά στο Θεό ή το Θείο εν γένει.

Αγαπητέ arhi00

quote:
ή όμοιο έλκει όμοιο, γνωστός ως νόμος της έλξης ή νόμος της ανταπόδοσης.

Εγώ πάλι ξέρω ότι τα ετερώνυμα έλκονται...

quote:
Υπό το πρίσμα του νόμου αυτού, πώς είναι δυνατόν κάποιος του οποίου το εσωτερικό φως είναι αχνό, να είναι σε θέση να έλξει φως παραπάνω από αυτό που έχει? Πώς είναι δυνατόν κάποιος που βρίσκεται, ζει και βιώνει στο σκοτάδι ή έστω στο ημίφως, να αντιλαμβάνεται τα έργα ή τις έννοιες του φωτός?

Αμάν με αυτό τον υποβιβασμό του ανθρώπου!! Θα ήθελα να μου πεις, αγαπητέ/ή, αν έχεις ασφαλείς αποδείξεις περί ύπαρξης "φωτός" εκτός του ανθρώπου, διαφορετικά θα πρέπει να δεχτείς ότι το φως ενυπάρχει σε κάθε άνθρωπο και είναι εσωτερική διαδικασία η αναζήτησή του. Αν πάλι έχεις βρει "φως εκεί έξω", θα είχε ενδιαφέρον να μας παράσχεις αντικειμενικά στοιχεία.

quote:
Πώς μπορεί ο άνθρωπος να εννοήσει έστω και ελάχιστα το Θεό, εάν δεν έχει ελάχιστο θείο μέσα του?

Τι ορίζεις σαν θείο, αγαπητέ/ή μου;

quote:
Πώς είναι δυνατόν αυτός που νιώθει ότι είναι πλήρης γνώσης να καταδεχτεί να ζητήσει λίγη βοήθεια απέξω και έτσι να ενεργοποιήσει το νόμο της Χάριτος?

Κανείς δεν αισθάνεται πλήρης γνώσης, αυτός δεν είναι σοφός, είναι παρανοϊκός. Η έξωθεν (συνα-ανθρώπινη) βοήθεια είναι απαραίτητη, η Χάρη τι ακριβώς χρειάζεται;

quote:
Αγαπητοί μου, ας πάψουμε να κρύβουμε τη μικρότητά μας πίσω από κάθε είδους φανταχτερό ένδυμα και ας αναλογιστούμε πόσο χώρο αφήνουμε στους περισσότερο ή λιγότερο κοντινούς μας ανθρώπους για να εκφραστούν, πόσο χώρο αφήνουμε στον ίδιο μας τον εαυτό να εκφράσει την ανώτερή του έκφραση, πόσο φως έχουμε ενσαρκώσει, πόση αγάπη εκφράζουμε την κάθε στιγμή της ζωής μας και εν τέλει πόσο απέχουμε από το να ενσαρκώσουμε το εκφρασμένο Πρότυπο, τον ίδιο το Θεό.

Συμφωνώ ότι το να αφήνεις συνειδητά χώρο στην ελεύθερη έκφραση και το διάλογο είναι έκφραση μεγαλοπρέπειας και ότι η έκφραση της ανιδιοτελούς αγάπης αποτελεί ύψιστο συναίσθημα για εκείνον που το βιώνει και αντιλαμβάνεται τις επιδράσεις αυτού.
Το εκφρασμένο Πρότυπο ποιο είναι; πότε εκφράστηκε;

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

Edited by - kostakis on 30/11/2009 08:07:21

30/11/2009, 08:33:02
aria
quote:
AΝ ο Θεός σου είναι υπαρκτός, το μόνο που του αξίζει είναι ένα μεγάλο φτύσιμο.

Μιλάς σαν μικρό παιδί.
Το Θεό τον παρουσιάζουν έτσι οπως τον παρουσιάζουν για να τον ξευτιλίσουν.
Ο Θεός οχι απλά αξίζει το σεβασμό μας και την αγάπη μας αλλά πολύ παραπάνω. Αξίζει τη συμπαράσταση μας στο μεγάλο του έργο.
Φτάνει κάποιος να μπορέσει να καταλάβει ποιό είναι αυτό το μεγάλο του έργο. Είναι κάτι πολύ δύσκολο φίλη μου αυτό και αυτό γιατί ο άνθρωπος παρασύρεται απο τα διάφορα δόγματα τα οποία εκτός του οτι εξυπηρετούν διάφορες καταστάσεις, μυθοποιούν το Θείον.

Edited by - allzzaro on 30/11/2009 08:40:35

30/11/2009, 08:46:09
Δείτε πως ο άνθρωπος πορώνεται με τις διάφορες γραφές που θέλουν να παρουσιάζουν τον Θεό ως οντότητα, με ανθρώπινα πάθη και πως τον ξευτιλίζουν.
Δείτε πως ο άνθρωπος επιδρά στο έργο του Θεού εξολοθρεύοντας τα δημιουργήματα του θεοποιώντας το ανθρώπινο είδος.
Δείτε πως ο άνθρωπος οδηγείται στην καταστροφή του καταστρέφοντας αυτό που τον κρατά στη ζωή.
Ο Θεός άφησε να εννοηθεί. Σας έδωσα νού και δύναμη. Δημιουργήστε εσείς σύμφωνα με την κρίση σας χρησιμοποιώντας τα υλικά που σας έδωσα. Ο Θεός είπε ``ελλομένου ανθρώπου Θεός αναίτιος``
Επιτέλους, χρησιμοποιείστε το μυαλό σας....
Ξεκολλήστε απο αυτά που σας τουρμπινίζουν στο μυαλό σας...
30/11/2009, 10:17:40
quote:

quote:
ar_ia

Τι είνα αυτό που σε κάνει να πιστεύεις πως σας έχει ανάγκη;

Από περιέργεια. Σαν τι θα πρέπει να κάνει;

Πρώτ'απ'ολα να έχει καλά στελεχωμένο γραφείο δημοσίων σχέσεων , απο ανθρώπους ευγενικούς και με γνώση...

Και δεύτερον , ίσως και πιο βασικό...να μην βάζει στο club..τον οποιοδήποτε τυχάρπαστο..αγράμματο και ψυχολογικά "ασταθή" , διότι τον δυσφημίζουν σε ακραίο βαθμό!

Υπάρχει έλλειμα επικοινωνίας...δεν φθάνει το μηνυμά του ..δεν προσλαμβάνεται!

Προφανώς αυτοί που έχουν αναλάβει να μεταφέρουν το μηνυμά του , είναι εντελώς ανίκανοι ή το μήνυμα δεν περνάει για πολύ προφανείς λόγους.

soul

30/11/2009, 10:23:20
Καλημέρα σε όλους και φυσικά, συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο μου allzzaro, έστω κι αν διαφωνούμε στον τρόπο υπο ευτελίζεται ο Θεός,
αφού δεν τον καταλαβαίνουμε,ως ανώτερη διάνοια και Οντότητα που ειναι....
Καλά εσύ ar_ia, πρέπει καποια στιγμή να βγεις απο το γήπεδο και να
καταλάβεις ότι ο Θεός δεν ζητάει τιποτε, έφτιαξε ένα κόσμο και μας έβαλε μέσα...Αν εμείς κανουμε μ@@@κίες, δεν χρωνόνται στον Θεό και προπάντων,δεν του ζητάμε και τα ρέστα για την ζημιά που κάνουμε στο αρμονικό σύνολο που μας έβαλε....
Πέραν αυτού, περι Αγάπης του Θεού, μιλώντας,ο allzzaro, το έθεσε πολύ σωστά...Πρέπει πρώτα να δούμε, να αντιληφθούμε τον Θεό, μέσα απο το έργο Του, την Αγάπη Του, μέσω του έργου Του και πάλι και τότε να προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε τον Θεό, αφού κάτι καταλαβαίνουμε γι αυτόν, εφόσον έχουμε αντιληφθεί το έργο και την Αγάπη Του για τον κόσμο και ειδικά για τον άνθρωπο....
ar_iaΜέλος
30/11/2009, 13:14:24
quote:
Εαρινός

Πρώτ'απ'ολα να έχει καλά στελεχωμένο γραφείο δημοσίων σχέσεων , απο ανθρώπους ευγενικούς και με γνώση...

Και δεύτερον , ίσως και πιο βασικό...να μην βάζει στο club..τον οποιοδήποτε τυχάρπαστο..αγράμματο και ψυχολογικά "ασταθή" , διότι τον δυσφημίζουν σε ακραίο βαθμό!

Υπάρχει έλλειμα επικοινωνίας...δεν φθάνει το μηνυμά του ..δεν προσλαμβάνεται!

Προφανώς αυτοί που έχουν αναλάβει να μεταφέρουν το μηνυμά του , είναι εντελώς ανίκανοι ή το μήνυμα δεν περνάει για πολύ προφανείς λόγους.

soul

Σωστός!

===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member

ΑΜΗΝ

Edited by - ar_ia on 30/11/2009 13:14:52

ar_iaΜέλος
30/11/2009, 13:18:34
quote:
trexa

Καλά εσύ ar_ia, πρέπει καποια στιγμή να βγεις απο το γήπεδο και να
καταλάβεις ότι ο Θεός δεν ζητάει τιποτε, έφτιαξε ένα κόσμο και μας έβαλε μέσα...

Tότε γιατί θέλει να ακολουθούμε τις Εντολές του και να δοξάζουμε το ονομά του?

===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member

ΑΜΗΝ

ar_iaΜέλος
30/11/2009, 13:43:07
quote:
allzzaro

Ο Θεός οχι απλά αξίζει το σεβασμό μας και την αγάπη μας αλλά πολύ παραπάνω. Αξίζει τη συμπαράσταση μας στο μεγάλο του έργο.
Φτάνει κάποιος να μπορέσει να καταλάβει ποιό είναι αυτό το μεγάλο του έργο. Είναι κάτι πολύ δύσκολο φίλη μου αυτό και αυτό γιατί ο άνθρωπος παρασύρεται απο τα διάφορα δόγματα τα οποία εκτός του οτι εξυπηρετούν διάφορες καταστάσεις, μυθοποιούν το Θείον.

Το παιδί σου το θες ευτυχισμένο και όχι δυστυχισμένο.Που είναι η "Αγάπη" του λοιπόν στο μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών του που ζουν μέσα στην δυστυχία?
Και πριν μου πεις πως μόνοι τους προκαλούν την δυστυχία τους, να σου θυμίσω τα παιδιά του τρίτου κόσμου......Ποιό είναι το έργο του δλδ εκεί...?

===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member

ΑΜΗΝ

Edited by - ar_ia on 30/11/2009 13:44:16