ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Αίολος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
06/12/2011, 15:23:59
Αμαλία

quote:
Έχουν γραφτεί κάποια "βαριά" πράγματα στο παρόν θέμα και θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά ως χώρος ποια θα είναι η στάση μας απέναντι σε τέτοιες δηλώσεις και σε συζητήσεις επ' αυτών.
Θα εκτιμούσαμε σίγουρα και τη γνώμη των παλαιότερων κυρίως μελών (και δευτερευόντως και των νεωτέρων) που αντιλαμβάνονται καλύτερα τη νοοτροπία του esoterica.

Χμ...Δεν είμαι πολύ παλιό μέλος αλλά (θέλω να πιστεύω) αρκετά δραστήριο. Σε κάθε περίπτωση, θα "υποστείτε" την άποψη μου.

Έχει σοβαρή βάση το ότι κάποιος μπορεί να θίγεται από αυτά που διαβάζει αλλά ο παντελής έχει πράγματα να πει, προσωπική μαρτυρία της οποίας την ευθύνη αναλαμβάνει απόλυτα υποθέτω.

Το πιο δίκαιο θα ήταν να ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ τη συμμετοχή της άλλης πλευράς. Ν α τους καλέσουμε να πούνε αν όντως αυτά είναι πραγματικά. Δεν έχει να κάνει με το τι άποψη έχω σχηματίσει εγώ (πληροφοριακά είμαι πολύ κοντά σε αυτά που λέει ο Αίολος). Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η διαθεσιμότητα της πληροφορίας και από τις δύο πλευρές για λόγους σφαιρικότητας και ίσης μεταχείρισης.

Υπάρχει δυνατότητα να κληθεί κάποιο μέλος ή έστω να δημοσιευτεί κάποιο δελτίου τύπου που να απαντάει σε όλα αυτά που λέει ο παντελής (και αυτά που περιμένουμε να διαβάσουμε από το Γιάννη Γαρατζώτη);

pantelis1Μέλος
06/12/2011, 15:50:19
Φίλε Αίολε έχεις δίκιο, μιλούσαν πάρα πολύ για ελληνική φιλοσοφία και αρχαίους φιλοσόφους, αλλά με μια εντελώς δίκη τους διαστρέβλωτική μεταφορά, με προσθέσεις και αφαιρέσεις δίκες τους (τις διδασκαλίας τους).

Έχω να πω και το άλλο: λένε ότι μοιάζουν πάρα πολύ με τους πυθαγορείους,

μου έχουν πει ότι οι πυθαγόρειοι έλεγαν ότι όταν κάποιος εισέλθει στην αδελφότητα έδινε όλη την περιουσία του, αλλά αν αποφάσιζαν να φύγουν, τους επέστρεφαν όλη μέχρι και την τελευταία δραχμή.

Έδωσα κάποια χρήματα, αλλά τελικά έφυγα, θα έπρεπε να μου τα δώσουν όλα πίσω αν όντος θέλουν να λέγονται αδελφότητα που μοιάζουν με αυτούς.

Άλλα για να πω την αλήθεια και συγχωρέστε με για την ειρωνεία που μπορεί να εκφράσω.

Θαυμάζουν επίσης και τους Ναΐτες που δημιούργησαν και την πρώτη τράπεζα στο κόσμο, αν τα λέω σωστά.

Επίσης θαυμάζουν την οικογένεια των Μεδίκων που έκοβαν και έραναν στην Φλωρεντία

και την Ρωμαίικη αυτοκρατορία, έξαλλου προφέρονται ως έτσι, αυτοκρατορία της Ν.Α

Οπότε έχεις δίκιο δεν έχει νόημα να μπλέκουμε σε τέτοιες λογικές, Είναι μάταιο.

pantelis1Μέλος
06/12/2011, 16:13:26
Θα ήθελα να δηλώσω ανεξαρτήτως με το τη πιστεύω, ότι αν με την δήλωση μου προκαλώ κάποιο είδος προβλήματος στο φόρουμ

(φυσικά άθελα μου) ,

είμαι διατεθειμένος να το κατανοήσω η να το μετριάσω.

Πιστεύω επίσης και αναγνωρίζω ότι : ποιο πολύ σημασία έχουν τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ιδεολογική και φιλοσοφική πλευρά του θέματος.

Αλλά σίγουρα δεν μπορώ να αναθεωρήσω κάτι που δημοσίευσα, σχετικά για το συγκεκριμένο σημείο.

quote:

Επίσης μια φορά το χρόνο όταν μαζεύεται όλο Σ.Σ(σώμα σιγουριάς ) στην Βιτίνα Τρίπολης(Αι Μάμα) στην κατασκήνωση, γίνονται υποχρεωτικές μάχες και εκεί ουκ ολίγες φορές είχαμε τραυματισμούς και άλλα.

Από εκεί και πέρα κάνουν και κάποιες ασκήσεις με καραμπίνα ώστε κάποια μέλη ποιο προχωρημένα να εξοικειώνονται με τα όπλα.
Είχα ακούσει άλλα δεν το είδα με τα μάτια μου ότι κάνανε ασκήσεις και με bereta 45αρι.

Αν υπάρχει πάντως οποιοσδήποτε τρόπος και μπορώ να βοηθήσω, θα το κάνω

Edited by - pantelis1 on 06/12/2011 16:16:00

Η ευθύνη για τη δημοσίευση, την προέλευση και την εγκυρότητα
των ισχυρισμών βαραίνει αποκλειστικά τον χρήστη του λογαριασμού.

(Για το τμήμα του κειμένου που επισημάνθηκε με πράσινο χρώμα)

8/12/2011

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣΝέο Μέλος
06/12/2011, 17:55:02
quote:
Τον Χίτλερ των θεωρούν ως μια πολύ δυνατή φυσιογνωμία η οποία παρέκκλινε από το αρχικό σχέδιο, το οποίο ήταν, να πραγματώσει μια ενοποίηση πολιτισμών από

όλες τις πλευρές, δηλαδή των κυρίευσε πολύ εγωισμός στην πορεία και γιαυτό δεν εκπλήρωσε τον σκοπό του .

Παρεμπιπτόντως ο Χίτλερ άνηκε σε ένα τάγμα παρακλάδι της θεοσοφικής εταιρίας, στο τάγμα της θούλης, όπως επίσης και η Ν.Α(είναι ανανεωμένη έκδοση της

Αυτά που λες είναι οι δήθεν απόψεις τους. Οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που πιστεύουν αλλά με το τι θα πουν για να καλυφθούν να δικαιολογηθούν και να σιγουρευτούν πως δεν θα σου δώσουν έδαφος να σχηματίσεις αρνητική άποψη ώστε να κερδίσουν την εύνοια. Είναι αναμφισβήτητο ότι το όλο δόγμα, η ιδεολογία και η δομή της ΝΑ είναι ακριβές αντίγραφο της "θρησκείας" της ναζιστικής Γερμανίας. Την παραπάνω υπογραμμισμένη φράση ακόμη κ το πιο καλά εκπαιδευμένο μέλος της ΝΑ δεν νομίζω να μπορούσε να σκαρφιστεί τα κατάλληλα λογοπαίγνια για να την αναιρέσει.

quote:
Όχι φίλε μου δεν μου στάθηκε κυριολεκτικά κανείς, όταν αντιλήφθηκαν ότι από οικονομικής πλευράς πλέον δεν παίζει μία, προσπάθησαν να με κρατήσουν ως απλό

μέλος και να πληρώνω απλά την μηνιαία των 45€, αλλά όταν το ξεκαθάρισα και αυτό , όλα είχαν τελείωση.

Να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό γιατί αν δεν ήσουν άφραγκος τώρα μάλλον ότι είχες θα άνηκε στην ΝΑ κ δεν θα είχες καταλάβει και τίποτα.

Τώρα πείτε με συνομοσιολόγο αλλά δικιά μου ιδέα είναι ότι αυτή η συζήτηση είναι ένα θέατρο όπου οι περισσότεροι συμμετέχοντες (πχ νικόμαχος, αμαλία, admin) είναι μέλη της ΝΑ κ απλά προσπαθούν να κατευθύνουν την συζήτηση εκεί που θέλουν. Επιτίθενται στον Γαραντζιώτη ο οποίος κατ εμέ δεν είναι καν εναντίον της ΝΑ απλά αντιδράει στις επιθέσεις που δέχεται επειδή απλά ξέρει και βγάζει στη φόρα και έχει και τον τίτλο του πρώην αρχηγού που δίνει ένα κύρος σαυτά που λέει ;)
(το κατά πόσο το κάθε μέλος τα κάνει αυτά "συνειδητά" είναι ψιλοάσχετο μιας και η ελευθερία της βούλησής και της σκέψης τους είναι πολύ περιορισμένη εφόσον είναι μέλη κ ας μην φαίνεται αυτό αμέσως)
Είναι γνωστό σε κανέναν εδώ ότι το εγχειρίδιο του οδηγητή της ΝΑ δηλώνει ότι ΠΡΕΠΕΙ να ρίχνουν τα μέλη λάσπη σε όποιον αποχωρεί. Μπείτε στο πνεύμα επιτέλους κ καταλάβετε με τι έχουμε να κάνουμε εδώ. Δεν λέω να τους λιντσάρουμε ρε παιδιά αλλά αλίμονο αν δώσεις αξία στα λεγόμενα τέτοιων οργανώσεων. Εκτός αν υπάρχει κανείς εδώ που λησμονεί την εποχή της χούντας, του μεσαίωνα ή του WWII.

06/12/2011, 18:06:39
quote:

Τώρα πείτε με συνομοσιολόγο αλλά δικιά μου ιδέα είναι ότι αυτή η συζήτηση είναι ένα θέατρο όπου οι περισσότεροι συμμετέχοντες (πχ νικόμαχος, αμαλία, admin) είναι μέλη της ΝΑ κ απλά προσπαθούν να κατευθύνουν την συζήτηση εκεί που θέλουν.

Ο ΑΝΘΡΩΠΕ ,πως οδηγηθηκες σε αυτο το συμπεραμα τοσο γρηγορα,με αυτα που διαβασες !!

pantelis1Μέλος
06/12/2011, 18:38:28
Γεια σου φίλε Άνθρωπος,

καλά τα λες, απλά δεν νομίζω ότι βοηθά το θέμα μας οι προσωπικές επιθέσεις, δεν έχουν νόημα,

ακόμα και να είναι τα παιδιά από τι Ν.Α, τι σημασία έχει;

Εμένα παντός δεν μου έδωσαν την εντύπωση αυτή;

Θα είχαν έναν συγκεκριμένο τρόπο ομιλίας που θα τον αναγνώριζα σίγουρα.

Αλλά και να είναι όπως σου είπα , αφού δεν κάνουν προβληματική συζήτηση δεν υπάρχει ζήτημα,

δεν νομίζεις;

Μακάρι να μιλήσουμε μαζί τους επί τις βάσις.(εννοώ με τα μέλη της Ν.Α)

Edited by - pantelis1 on 06/12/2011 18:54:37

Edited by - pantelis1 on 06/12/2011 19:11:40

06/12/2011, 19:07:34
pantelis1,επι της ουσιας της βασης συζηταμε

pantelis1Μέλος
06/12/2011, 19:13:29
quote:

pantelis1,επι της ουσιας της βασης συζηταμε

stiv συνχώραμε αλλά δεν το κατάλαβα

06/12/2011, 19:24:35
pantelis1,μηπως παραξηγηθηκα με το ποιο πανω που εγραψα ,εννοω μιλαμε επι της ουσιας της βασης για την Ν.Α ,και δεν ξερω αν μιλανε αλλοι που δεν εχουν δηλωσει οτι ειναι μελη της.

06/12/2011, 19:25:23
quote:
ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Τώρα πείτε με συνομοσιολόγο αλλά δικιά μου ιδέα είναι ότι αυτή η συζήτηση είναι ένα θέατρο όπου οι περισσότεροι συμμετέχοντες (πχ νικόμαχος, αμαλία, admin) είναι μέλη της ΝΑ κ απλά προσπαθούν να κατευθύνουν την συζήτηση εκεί που θέλουν.

Η κουρτίνα που διάλεξες φίλε έχει το ΖΟΓΚ!!!
Δεν είμαι μέλος,όχι μόνο της Νέας Ακρόπολης,αλλά καμμίας οργάνωσης.
Δεν έχω τόσο χαμηλό IQ,ώστε να συμμετέχω σε οργανώσεις και ειδικά σε "νοοκτόνες",όπως η ΝΑ.
Εχω δηλώσει παλαιότερα,ότι δεν ανήκω σε θρησκείες,ποδοσφαιρικές ομάδες,πολιτικά κόμματα,οργανώσεις παντός τύπου,ιδεολογίες και τα συναφή "κοινωνικά" ιδρύματα.Είμαι απλά σκεπτόμενος και οραματιστής του ωραίου,του καλού και του αγαθού.Μιάς ουτοπίας δηλαδή!!

Πάντως ο τρόπος που βγάζεις τόσο εύκολα συμπεράσματα,μου δείχνει ότι κρίνεις εξ'ιδίων τα αλλότρια,με ότι κι αν σημαίνει αυτό,απο πλευράς νοημοσύνης!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο

6/12/2011