ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ας μιλήσουμε επι της ουσίας! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ας μιλήσουμε επι της ουσίας! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
14/10/2009, 21:02:17
Γιατί οι άνθρωποι επιτίθενται , βρίζουν , ειρωνεύονται ,σκοτώνουν ή προβαίνουν σε οποιαδήποτε "παραβατική" ή αξιόποινη πράξη ενδεχομένως?

Δεν γνωρίζουν ποιό είναι το καλό ή σωστό ?

-Γιατί παρ'ολο που έχουν δοθεί διάφοροι ηθικοί προστακτικοί κώδικες απο διάφορες θρησκείες ή και κοινωνίες δεν ακολουθούνται?

Γιατί οι άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένοι (Γενικά μιλάω...)..γιατί νοιώθουν μοναξιά και απομόνωση , αυτό θέλουν...είναι επιλογή τους???

Ποιός θέλει να σκοτώσει?
Ποιός θέλει να πεί ψέμματα?
Ποιός θέλει να ρουφιανέψει?
Ποιός θέλει να κάνει κακό σε συνανθρωπό του?
Ποιός θέλει να φέρει την δυστυχία στη ζωή του?

Εξ'όσων γνωρίζω , κανείς!!!

-Τότε ...ποιός είναι αυτός ο αόρατος αλλά παντοδύναμος άλλος που καραδοκεί και επιτάσσει όλο το είναι μας???

Ποιός είναι αυτός που οργανώνει και πρωταγωνιστεί σε μια σκηνή που οι ίδιοι δεν θα θέλαμε ποτέ ν'ανεβούμε???

soul

15/10/2009, 00:52:45
quote:
Εαρινός -Ποιός είναι αυτός που οργανώνει και πρωταγωνιστεί σε μια σκηνή που οι ίδιοι δεν θα θέλαμε ποτέ ν'ανεβούμε???

Μήπως το Εγώ μας;

Ο καλύτερος «θιασάρχης» που μπορεί να ανεβάσει πολλές παραστάσεις…

Ο καλύτερος «ηθοποιός» που μπορεί να παίξει πολλούς ρόλους…

Ο καλύτερος «επιχειρηματίας» που για να πετύχει αυτό που θέλει μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο…

Ο καλύτερος «αθλητής» που πάντα θα επιδιώκει την νίκη, τις ζητωκραυγές από τους εκστασιασμένους οπαδούς του…

Ο καλύτερος «στρατιώτης» που κανένας εχθρός δεν θα μπορεί να τον εντοπίσει «μέσα στο σκοτάδι» που κρύβεται, τόσο τέλεια κάλυψη που ούτε καν και ο ίδιος μπορεί…

Χρειάζεται να γράψω κ΄ άλλα…

kostakisΜέλος
15/10/2009, 09:02:30
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητέ Εαρινός

quote:
Γιατί οι άνθρωποι επιτίθενται , βρίζουν , ειρωνεύονται ,σκοτώνουν ή προβαίνουν σε οποιαδήποτε "παραβατική" ή αξιόποινη πράξη ενδεχομένως?

Γιατί μας είναι δύσκολο να φανταστούμε τον εαυτό μας "υψηλότερο" και προτιμάμε τους γύρω μας "χαμηλότερους".

quote:
Δεν γνωρίζουν ποιό είναι το καλό ή σωστό ?

Δεν ενδιαφέρει και ιδιαίτερα...

quote:
-Γιατί παρ'ολο που έχουν δοθεί διάφοροι ηθικοί προστακτικοί κώδικες απο διάφορες θρησκείες ή και κοινωνίες δεν ακολουθούνται?

Γιατί η ηθική είναι ζήτημα κατ' αρχάς εσωτερικό και δεν είναι λογικό να επιβάλλεται στην ουσία. Οι άγραφοι ηθικοί κανόνες ενυπάρχουν στον άνθρωπο, οι γραμμένοι πολλάκις αντικατοπτρίζουν ανάγκες και δεδομένα της χωροχρονικής στιγμής στην οποία συντάχθηκαν.

quote:
Γιατί οι άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένοι (Γενικά μιλάω...)..γιατί νοιώθουν μοναξιά και απομόνωση , αυτό θέλουν...είναι επιλογή τους???

Δεν είναι ευτυχισμένοι, γιατί δεν έμαθαν ποτέ να αξιολογούν σωστά τα θέλω και τις επιθυμίες τους. Δεν είναι ευτυχισμένοι, γιατί ταυτίζουν την ευτυχία με το χρήμα και τα παράγωγά του και όχι με τη φύση και τον άνθρωπο. Νοιώθουν μοναξιά και απομόνωση, γιατί κάθε κοινωνική τους επαφή υποκρύπτει συμφέρον. Δυστυχώς είναι επιλογή τους και μάλιστα δεν κάνουν καμία προσπάθεια να την αλλάξουν, σε μεγάλο βαθμό.

quote:
Ποιός θέλει να σκοτώσει?
Ποιός θέλει να πεί ψέμματα?
Ποιός θέλει να ρουφιανέψει?
Ποιός θέλει να κάνει κακό σε συνανθρωπό του?
Ποιός θέλει να φέρει την δυστυχία στη ζωή του?

Εξ'όσων γνωρίζω , κανείς!!!

Εξ' όσων εγώ γνωρίζω, ΚΑΜΠΟΣΟΙ...

quote:
-Τότε ...ποιός είναι αυτός ο αόρατος αλλά παντοδύναμος άλλος που καραδοκεί και επιτάσσει όλο το είναι μας???

Ο εσωτερικός μας έλεγχος, η συνείδησή μας. Το βάρος αυτής και η σημασία της.

quote:
Ποιός είναι αυτός που οργανώνει και πρωταγωνιστεί σε μια σκηνή που οι ίδιοι δεν θα θέλαμε ποτέ ν'ανεβούμε???

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ

Συγχώρεσέ μου την τηλεγραφικότητα του μηνύματος, απλά το αρχικό σου μήνυμα ήταν σε μορφή ερωτηματολογίου.

Αγαπητέ elo

quote:

Ο καλύτερος «επιχειρηματίας» που για να πετύχει αυτό που θέλει μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο…

Ο καλύτερος «αθλητής» που πάντα θα επιδιώκει την νίκη, τις ζητωκραυγές από τους εκστασιασμένους οπαδούς του…

Ο καλύτερος «στρατιώτης» που κανένας εχθρός δεν θα μπορεί να τον εντοπίσει «μέσα στο σκοτάδι» που κρύβεται, τόσο τέλεια κάλυψη που ούτε καν και ο ίδιος μπορεί…

Ο "καλύτερος" = ο πλουσιότερος, ο ένδοξος, ο "σπουδαίος", ο διάσημος. Η φιλοδοξία, η πλεονεξία της ανωτερότητας και ο υλισμός, αυτά μας τσάκισαν. Συμφωνώ μαζί σου.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

15/10/2009, 09:38:21
quote:

quote:
Εαρινός -Ποιός είναι αυτός που οργανώνει και πρωταγωνιστεί σε μια σκηνή που οι ίδιοι δεν θα θέλαμε ποτέ ν'ανεβούμε???

Μήπως το Εγώ μας;

Χρειάζεται να γράψω κ΄ άλλα…

Η ερώτηση και συνάμα απορία που τίθεται είναι η εξής:

-"Αυτός ο Θιασάρχης-ηθοποιός-πρωταγωνιστής κλπ ,απο που έρχεται?
Τον καλούμε εμείς να μας εκπροσωπήσει , μας επιβάλλεται ο ίδιος ,
Έρχεται ενδεχομένως και εγκαθίσταται κρυφά μόνος του ?
Μας επιβάλλεται έξωθεν?"

Τι ακριβώς γίνεται?

soul

15/10/2009, 21:15:18
quote:
Εαρινός-Αυτός ο Θιασάρχης-ηθοποιός-πρωταγωνιστής κλπ ,απο που έρχεται?
Τον καλούμε εμείς να μας εκπροσωπήσει , μας επιβάλλεται ο ίδιος ,
Έρχεται ενδεχομένως και εγκαθίσταται κρυφά μόνος του ?
Μας επιβάλλεται έξωθεν?"

Τι ακριβώς γίνεται?

Δύσκολο ερώτημα …

Κατά την άποψη μου, όλα αυτά δεν είναι παρά πολύπλευρα «χαρακτηριστικά» της προσωπικότητας μας, χαρακτηριστικά που δημιουργούνται μέσα από την πολιτισμική μας ζύμωση, μέσα από την εξέλιξη μας στην Χ κοινωνία που μεγαλώνουμε .

Μέσα σε μια κοινωνία (θρησκεία, πολιτεία) που το μόνο που σε μαθαίνει είναι, το τι είναι αποδεκτό (ηθικό) και το τι πρέπει να εξαφανίσεις (κρύψεις) μέσα σου, χωρίς όμως να σου λέει ότι κάθε τι που σου «επιβάλει» να κρύψεις, απαρνηθείς δεν εξαφανίζεται, αλλά κρύβεται μέσα στο σκοτεινό εγώ μας που δεν γνωρίζουμε ή που δεν θέλουμε να το ανακαλύψουμε .

Με αποτέλεσμα αυτά τα «χαρακτηρίστηκα» πολλές φορές να αποκτούν την δικιά τους υπόσταση, την δικιά τους ζωή και να μας ελέγχουν χωρίς καν να μπορούμε να το αντιληφθούμε .

Σπάνια θα ακούσεις ότι για όλα θα πρέπει η ζυγαριά να ισορροπεί στην μέση…

Όσο καταστροφικό είναι να αγνοείς την καλή σου πλευρά, άλλο τόσο είναι και το να αγνοείς και την κακή σου .

16/10/2009, 19:56:31
Κι αν όλα γίνονται για να ζήσει ο άνθρωπος, συγκεκριμένες καταστάσεις και θέσεις, ώστε να έχει τις ανάλογες εμπειρίες, που αν δεν ενδιαφέρονταν, λόγω παθητικής αντιμετώπισης ή πειθαρχίας σε νόμους, δεν θα πρόσεχε;Αν ο εγωισμός έχει λόγο και προορισμό στην ζωή του ανθρώπου, ακόμη κι αν κάποια στιγμή τον αποχωριστούμε, έχοντας δώσει στον άνθρωπο κάποιο όφελος ;
Τι λές γι αυτό αγαπητέ μου elo;
19/10/2009, 14:22:29
quote:

Κι αν όλα γίνονται για να ζήσει ο άνθρωπος, συγκεκριμένες καταστάσεις και θέσεις, ώστε να έχει τις ανάλογες εμπειρίες, που αν δεν ενδιαφέρονταν, λόγω παθητικής αντιμετώπισης ή πειθαρχίας σε νόμους, δεν θα πρόσεχε;Αν ο εγωισμός έχει λόγο και προορισμό στην ζωή του ανθρώπου, ακόμη κι αν κάποια στιγμή τον αποχωριστούμε, έχοντας δώσει στον άνθρωπο κάποιο όφελος ;
Τι λές γι αυτό αγαπητέ μου elo;

Φίλε Βαγγέλη καλημέρα!

Αναφέρθηκες , στον εγωισμό που δεν είναι τίποτα περισσότερο απο ένας κοινωνικός όρος που άπτεται της γλώσσας της ψυχής και εν'τέλλει δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο απο ένα "σύμπτωμα" μιας καταστατικής φύσεως ιδιαιτερότητας του ψυχισμού μας!

Γιατί λοιπόν , ένας άνθρωπος -ο οποιοσδήποτε- εμφανίζεται ως εγωιστής???

Τι κρύβεται πίσω απο εγωιστικές τάσεις και συμπεριφορές?

Και ποιός εν'τέλλει δεν είναι εγωιστής -σε διαφορετικό βαθμό- βεβαίως?

Θα πρέπει κάποια στιγμή να μην εξαρτάται η σκέψη μας απο πεζούς και ρηχούς κοινωνικούς όρους , οι οποίοι μας καθηλώνουν σε ένα "στρεβλό" αντιληπτικό επίπεδο , μη δινοντάς μας την δυνατότητα για μια πιο διεισδυτική ματιά και θεώρηση των πραγμάτων!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , ΑΛΛΑ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ!

Εσωτερικών διεργασιών οι οποίοες καθηλώνουν το υποκείμενο , σε μια σειρά απο σκέψεις και συναισθηματικές φορτίσεις και οι οποίες εμφανίζονται στο υποκείμενο ως ρεαλιστικές και σωστές!

Ας είμαστε προσεκτικοί και ας μην τοποθετούμαστε "εξ απαλών ονύχων" , θά'λεγα...!

Και μην εκλάβεις την τοποθετησή μου αρνητικά , δεν θά'θελα καθ'οιονδήποτε τρόπο να αντιδικήσω μαζί σου αλλα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ...απλά αυτό λέω!!!

soul

19/10/2009, 17:18:12
Αγαπητέ μου Εαρινέ, πολύ σωστά λές πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε.....Παράδειγμα το "εξ απαλών ονύχων",σημαίνει ότι κάποιος
το κάνει απο παιδί, όχι ότι δεν το ξέρει....
Γι αυτό πρόσεχε τι γράφεις.....
Εγωισμός εστί εκφρασης ιδιοτελείας, όπου δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στην πράξη,γι αυτό και ο κάθε άνθρωπος, έχει
την δική του οπτική..Έτσι βλέπει μέν πράγματα που κανείς άλλος δεν βλέπει, αφού αυτός βρισκεται εκεί στην θέση αυτή, δεν γνωριζει...
Αυτό ωθεί το άτομο, να κινείται ξεχωριστά, να έχει τις δικές του
εμεπειρίες, πράγμα πυο συντελεί στο να κάνει προσωπικό χαρακτήρα...
Υπάρχει δλδ,όφελος απο τον εγωισμό, αν το δόυμε σε βάθος..Αυτό
ζήτησα φίλε μου...Μήπως είναι πολύ βαθιά;....
19/10/2009, 21:53:02
quote:
trexagireve -Αν ο εγωισμός έχει λόγο και προορισμό στην ζωή του ανθρώπου, ακόμη κι αν κάποια στιγμή τον αποχωριστούμε, έχοντας δώσει στον άνθρωπο κάποιο όφελος ;

trexagireve σκέψου λίγο αυτό το κομμάτι που είχα γράψει στο προηγούμενο μήνυμα μου … «Με αποτέλεσμα αυτά τα «χαρακτηρίστηκα» πολλές φορές να αποκτούν την δικιά τους υπόσταση, την δικιά τους ζωή και να μας ελέγχουν χωρίς καν να μπορούμε να το αντιληφθούμε .»

Ως «χαρακτηριστικά» βάλε μέσα και τον εγωισμό…

19/10/2009, 23:22:16
Συμφωνούμε αγαπητέ μου elo,αλλά πέραν του προσδιοριστικού που δίνεις
στον εγωισμό,στο οποίο συμφωνώ, λόγω των τύπων ανθρώπων,αλλά, εγώ λέω ότι υπάρχει και για να είναι ένα πεδίο γνώσης
για μας,τους ανθρώπους, μέσα απο τις καταστάσεις που περνάμε...
Μην ξεχνάμε ότι η ζωή μας, έχει και σκοπό που είναι αυτή που είναι,
που είμαστε αυτοί που είμαστε....Τίποτε δεν είναι τυχαίο...
Δεν πιστεύω ότι ο εγκέφαλος, άγεται..Αγοράζεται ναι, αλλά δεν
κοροιδεύεται...
Θέλω να πω, αυτό που έχουμε, μεσα απο τις καταστάσεις,διαμορφώνεται
και προχωρά σε μια εξέλιξη του, είτε το θέλομε είτε όχι....Οι καταστάσεις μας ωθουν σε θέσεις, δεν διαλέγουμε θέσεις...
Η όλη ζωή μας είναι ένα σχολείο, μαθαίνουμε και παίρνουμε βαθμούς...
Όσο ανόητη και ρουτινιάρικη κι αν μοιάζει...
20/10/2009, 09:59:00
[quote]
Αγαπητέ μου Εαρινέ, πολύ σωστά λές πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε.....Παράδειγμα το "εξ απαλών ονύχων",σημαίνει ότι κάποιος
το κάνει απο παιδί, όχι ότι δεν το ξέρει....

-Αυτό ακριβώς είπα φίλε Βαγγέλη και εντός εισαγωγικών σημαίνει ότι ενώ είναι μεγάλος (ενήλικας?) εξακολουθεί να τοποθετείται με παιδική αφέλεια...!
==================================================================
Εγωισμός εστί εκφρασης ιδιοτελείας, όπου δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στην πράξη,γι αυτό και ο κάθε άνθρωπος, έχει
την δική του οπτική..

-Ο εαυτός είναι ιδιοτελής , φίλε Βαγγέλη !!!
Όλες οι πράξεις και συμπεριφορές του , κινούνται ιδιοτελώς!
Τι σημαίνει :"Όπου δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στην πράξη?"
Ποιός οροθετεί και επισημαίνει τα περί αντικειμενικότητας ή όχι και ποιός είναι εκείνος που μπορεί να πεί:"Aυτή σου η πράξη , δεν είναι αντικειμενική?"

Εξ'οσων γνωρίζω , η αντικειμενικότητα δεν χαρακτηρίζει ενέργειες αλλά στοιχεία και γνώσεις!
Και κάθε πράξη είναι απόλυτα αντικειμενική...ΑΠΟΛΥΤΑ!
===================================================================
Έτσι βλέπει μέν πράγματα που κανείς άλλος δεν βλέπει, αφού αυτός βρισκεται εκεί στην θέση αυτή, δεν γνωριζει...
Αυτό ωθεί το άτομο, να κινείται ξεχωριστά, να έχει τις δικές του
εμεπειρίες, πράγμα πυο συντελεί στο να κάνει προσωπικό χαρακτήρα...
Υπάρχει δλδ,όφελος απο τον εγωισμό, αν το δόυμε σε βάθος..Αυτό
ζήτησα φίλε μου...Μήπως είναι πολύ βαθιά;....

-Μην λές πράγματα που δεν στέκουν...απλά αυτή τη στιγμή προβάλλεις το πραγματικό εντός σου και το οποίο είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ και συντονισμένο με το δικό σου αντιληπτικό status και με το δικό σου κώδικα πεποιθήσεων - ο οποίος δεν είναι καθόλου τυχαίος-...και το οποίο -ενδεχομένως- να μην έχει καμμιά σχέση με την αντικειμενική αλήθεια -προφανώς δεν έχει- και ενδεχομένως να είναι αυτό που σε περιορίζει!

Δεν σου επιτίθεμαι , απλά επισημαίνω κάποια πράγματα!

soul

20/10/2009, 10:10:22
Και πάλι δεν κατάλαβες αγαπητέ μου Εαρινε..Εξ απαλών ονύχων είναι ο γνώστης, αυτός που ξερει αυτο που κάνει, όχι αυτός που δεν ξέρει...
Και σου το είπα, τοσες φορές...Μη βιάζεσαι, σκοντάφτεις...
Ακριβώς, φίλε μου..Το θέμα είναι να αποκτήσει κανείς ιδιοτέλεια,αντί
το να κάνει ότι τον προστάζει το ζώο μέσα του, κοινό για όλους....Να
μπορεί να αυτονομείται..Κι ο εγωισμός, βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση...Φτάνει να χρησιμοποιείται φρονίμως...Η ποίηση, βοηθάει πολύ σε τέτοια ανοίγματα του εγκεφάλου, επισης...
Η αντίληψη μια θέσης, απο μια οπτική γωνία θεωρείται αντικειμενική
γιατι έτσι έχει πέράσει κι αυτή τη λογική χρησιμοποιούμε πια...Αλλά,
υπάρχουν πλειστες άλλες λογικές που παραγνωριζουμε, ενώ αποτελούν
τμήμα γνώσης και άλλες οπτικές γωνίες...
Το να βλέπει κανείς κάτι που οι άλλοι δεν βλέπουν, είναι ιδιοτέλεια...Δεν ισχύει για όλους και σε όλα..Κάθε άνθρωπος, έχει την ιδιοτέλεια, που ο ίδιος επιτρέπει να εμφανίζεται και εκφράζεται..Έχουμε όμως και αγελαία συμπεριφορά..Πολιτισμένη κι αυτή και κρύβεται στην εν γένει συμπεριφορά μας, με αποτελεσμα, να θολώνει την κρίση μας....
Παρασυρόμεθα, που λέμε, απο το κοπάδι..Πολλά κοπάδια, πολλές φορές που παρασυρόμεθα,μαθαίνουμε να είμαστε του...συρμού και του διασυρμού....Και δεν μπορούμε να το σταματήσομε, γιατι το τραγουδάκι καλά κρατεί...: "σάιμον σαίς"....
Όσον αφορά την αλήθεια..Αυτό είναι μια μακρία και πονεμένη ιστορία...Άστο καλύτερα....Δεν αντέχεται εύκολα....
20/10/2009, 10:25:54
[quote]
Συμφωνούμε αγαπητέ μου elo,αλλά πέραν του προσδιοριστικού που δίνεις
στον εγωισμό,στο οποίο συμφωνώ, λόγω των τύπων ανθρώπων,αλλά, εγώ λέω ότι υπάρχει και για να είναι ένα πεδίο γνώσης
για μας,τους ανθρώπους, μέσα απο τις καταστάσεις που περνάμε...
Μην ξεχνάμε ότι η ζωή μας, έχει και σκοπό που είναι αυτή που είναι,
που είμαστε αυτοί που είμαστε....Τίποτε δεν είναι τυχαίο...
Δεν πιστεύω ότι ο εγκέφαλος, άγεται..Αγοράζεται ναι, αλλά δεν
κοροιδεύεται...

-Όχι δεν κοροιδεύεται...απλά μας κοροιδεύει αυτός ο ίδιος!
Μας δεσμεύει όλο το είναι μας και μας πείθει με πολύ δυναμικό τρόπο , θέτοντάς μας στην υπηρεσία του!

Ο Elo , πολύ σωστά το έθεσε και έχω την αίσθηση , ότι δεν το κατάλαβες καθόλου!
Οι καταστάσεις μας ωθουν σε θέσεις, δεν διαλέγουμε θέσεις...

Πρίν απο οποιδήποτε κατάσταση ή επιλογή θέσης , προυπάρχει και ενυπάρχει μια ασυνείδητη κατάσταση η οποία οργανώνει την οποιαδήποτε κίνησή μας και δημιουργεί την οποιαδήποτε -εξωτερική- κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε!

Τώρα , η επιλεγμένες θέσεις τις οποίες όλοι μας έχουμε υιοθετήσει ή επιλέξει , είναι άρρηκτα συνδεδεμμένες ε τα δυναμικά που αναπτύσσει ο καθένας και το νευρωτικό πρότσες του!

Τις περισσότερες φορές επιλέγουμε θέσεις που σε άλλη περίπτωση δεν θα επιλέγαμε....αλλα επειδή δεν είχαμε τα ανάλογα δυναμικά να διεκδικήσουμε την πρωτογενή θέση που θα θέλαμε , επιλέξαμε αυτήν που μπορέσαμε να εχουμε και μάλιστα απωθήσαμε την πρωτογενή και πεισθήκαμε ότι τελικά δεν ήταν η σωστή!

Μηχανισμός απώθησης...
=================================================================
Η όλη ζωή μας είναι ένα σχολείο, μαθαίνουμε και παίρνουμε βαθμούς...
Όσο ανόητη και ρουτινιάρικη κι αν μοιάζει...

Σχολείο είναι , αυτό είναι βέβαιο....αλλα΄σχολείο με σχολείο , έχει διαφορά φίλε Βαγγέλη!

Αλήθεια , ποιός σου είπε ότι η ζωή μοιάζει ανόητη και ρουτινιάρικη???

soul

20/10/2009, 11:25:51
[quote]
Και πάλι δεν κατάλαβες αγαπητέ μου Εαρινε..Εξ απαλών ονύχων είναι ο γνώστης, αυτός που ξερει αυτο που κάνει, όχι αυτός που δεν ξέρει...
Και σου το είπα, τοσες φορές...Μη βιάζεσαι, σκοντάφτεις...

-Ξαναδιάβασε την απάντησή μου...προσεκτικά!

Ακριβώς, φίλε μου..Το θέμα είναι να αποκτήσει κανείς ιδιοτέλεια,αντί
το να κάνει ότι τον προστάζει το ζώο μέσα του, κοινό για όλους...

Την ιδιοτέλεια φίλε Βαγγέλη ή την ανιδιοτέλεια δεν την αποκτά κανείς , έρχεται και εν πολλοίς είναι καταστατικής φύσεως και ενδυναμώνεται και κυριαρχεί εντός μας παρά τις συνειδητές προσπαθειές μας και αυτό διότι είναι "θεματολόγιο" του υποσυνειδήτου , μιας άλλης σκηνής όπου ο άνθρωπος πρόσβαση δεν έχει!

Αν χρειασθεί να γίνει περαιτέρω ανάλυση των εσωτερικών διεργασιών , προσωπικά είμαι στη διαθεσή σου!
================================================================
....Να
μπορεί να αυτονομείται..Κι ο εγωισμός, βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση...Φτάνει να χρησιμοποιείται φρονίμως...Η ποίηση, βοηθάει πολύ σε τέτοια ανοίγματα του εγκεφάλου, επισης...

-Ο εγωισμός βοηθάει στο να αυτονομείται κάποιος??
Ως διάθεση του εαυτού ενδεχομένως να το καταλάβαινα...αλλα ως στοιχείο αυτονόμησης απο πού κι'ως πού???
===================================================================
Η αντίληψη μια θέσης, απο μια οπτική γωνία θεωρείται αντικειμενική
γιατι έτσι έχει πέράσει κι αυτή τη λογική χρησιμοποιούμε πια...

-Κατάλαβες τι είπα πιο πάνω?
Όλες οι θέσεις ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ...ειναι αυτές...ασχέτως αν είναι
συγκροτημένες σε λαθεμένα στοιχεία και γνώσεις...αλλα μια θέση είναι
θέση...σημείο αναφοράς και είναι αντικειμενική , τόσο αντικειμενική
που μπορεί να αξιολογηθεί..!
Αλλά,
υπάρχουν πλειστες άλλες λογικές που παραγνωριζουμε, ενώ αποτελούν
τμήμα γνώσης και άλλες οπτικές γωνίες...

-Εσύ πόσες άλλες πλείστες παραγνωρίζεις που αποτελούν τμήμα γνώσης?
Το να βλέπει κανείς κάτι που οι άλλοι δεν βλέπουν, είναι ιδιοτέλεια...

-Δεν καταλαβαίνω "γρί"...αυτό είναι ιδιοτέλεια?
Όταν βλέπεις κάτι , που εγώ δεν βλέπω αυτό σημαίνει ότι είσαι
ιδιοτελής?? ..Τότε κινείσαι συνεχώς μέσα στην ιδιοτέλεια..!
Δεν ισχύει για όλους και σε όλα..Κάθε άνθρωπος, έχει την ιδιοτέλεια, που ο ίδιος επιτρέπει να εμφανίζεται και εκφράζεται..Έχουμε όμως και αγελαία συμπεριφορά..Πολιτισμένη κι αυτή και κρύβεται στην εν γένει συμπεριφορά μας, με αποτελεσμα, να θολώνει την κρίση μας....

-Πραγματικά δεν μπορώ να συγκροτήσω καμμιά σκέψη , με τα όσα λές!
Η αγελαία συμπεριφορά είναι η πολιτισμένη?
Η αγελαία ...η της φυλής , ήξερα ότι είναι αρχέγονης και ακατέργαστης μορφής και το εντελώς αντίθετο της "πολιτισμένης" στην οποία καθυποτάχθηκε αλλα δεν έπαψε να ενυπάρχει και να υποθάλπει!

=================================================================
Παρασυρόμεθα, που λέμε, απο το κοπάδι..Πολλά κοπάδια, πολλές φορές που παρασυρόμεθα,μαθαίνουμε να είμαστε του...συρμού και του διασυρμού....

Αν είναι έτσι...τότε ως ενα κοπάδι μπορεί να προσδιορισθεί αυτό των χριστιανών και δικαίως ο οποιοσδήποτε δώ μέσα να σου πεί ότι είσαι ενταγμένος σε αγέλη...σωστά το λέω???

-Και να εμφανισθείς και ως διασυρμένος αλλα και του συρμού..!

Η αγωνία είναι πανταχού παρούσα φίλε Βαγγέλη ...πάντα βρίσκει μια ρωγμή να παρεισφρύσει!

Η εσωτερική αγωνία και αιχμαλωσία του υποκειμένου θεμελιώνει την ρωγμή στην οποία παρεισφρύει η οποιαδήποτε θεώρηση...θρησκεία ή δοξασία!

Δεν φθάνουμε ποτέ στην αλήθεια ...και διότι δεν μπορούμε αλλα και διότι -προφανώς δεν θα θέλαμε- να την δούμε..

Η πρώτη αλήθεια είναι και η σαφής γνώση του εαυτού και του αναπόφευκτου έως και αναπόδραστου ...της ύπαρξης και της θεμελιώδους πηγής όλων των ψυχωτικών διεργασιών ...αυτόν του υποσυνειδήτου!

Δεν φθάνουμε ποτέ το υποσυνείδητο ...για πάντα σημαδεμένο απ'το σημαίνον της έλλειψης που το συγκροτεί...

Κατα τ'αλλα , μιλάμε και αναφερόμαστε άνετα περί υποκειμένου και αντικειμένου...μιλάμε για κάτι που δεν γνωρίζουμε και -ίσως- ποτέ να μην γνωρίσουμε...!

Διότι το υποσυνείδητο εμφανίζεται , έτσι, ως εκείνος που υποτίθεται ότι κρύβει το αντικείμενο το αιτούμενο απο το υποκείμενο:"Είναι η αρχή της συσκότησης" της θέσης της επιθυμίας!

soul

20/10/2009, 12:45:33
Εγωισμός,λοιπον,αγαπητέ μου Εαρινέ, είναι να λές στον άλλο το λάθος
που κανει και να επιμένει ότι αυτό έλεγε...Κάτι σαν εσένα με το "εξ απαλών ονύχων."Αν εννοείς, επιτέλους....
Η ιδιοτέλεια υπάρχει, αφής στιγμής,γεννιέται, πεθαίνει, ζει ο καθείς μόνος του....
Θα παραξενευτείς αν διαβάσεις ποσα του αυνειδήτου γνωριζει ο σημερινός άνθρωπος..Και στο έιπα να διαβάζεις,αλλά εσύ δεν ακους...
΄Οτι έμαθες έμαθες, αλλά μένεις πίσω φίλε μου...
Το ξαναλέω για να το καταλάβεις..Η αντικειμενικότητα είναι σχετική κι
έχει να κάνει με τις νοοτροπίες και τις αξίες που μεγαλώσαμε...Δεν είναι καθορισμένη....Πληροφοριακά, πάντα...
Η λογική του ....τζόκερ, του λόττο, είναι κάποια λογική που χρησιμοποιούν και παραγνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι...Όλοι
πιστεύουν ότι γράφουν ιστορία....Μην το ψάξεις, είναι μεγάλη ....ιστορία....
Κοπάδια υπάρχουν το θέμα είναι να μην είναι για σφάξιμο...Και η
αλήθεια, δεν λυγίζει..Υπομονή κάνει...Ξερει ότι την γνωρίζουμε και
την αγνοούμε.Ξέρει όμως, ότι πάλι σε αυτήν θα γυρίσουμε...
Όσες επαναστάσεις κι αν κάνουμε...
20/10/2009, 14:26:10
quote:

Εγωισμός,λοιπον,αγαπητέ μου Εαρινέ, είναι να λές στον άλλο το λάθος
που κανει και να επιμένει ότι αυτό έλεγε...Κάτι σαν εσένα με το "εξ απαλών ονύχων."Αν εννοείς, επιτέλους....
Η ιδιοτέλεια υπάρχει, αφής στιγμής,γεννιέται, πεθαίνει, ζει ο καθείς μόνος του....
Θα παραξενευτείς αν διαβάσεις ποσα του αυνειδήτου γνωριζει ο σημερινός άνθρωπος..Και στο έιπα να διαβάζεις,αλλά εσύ δεν ακους...
΄Οτι έμαθες έμαθες, αλλά μένεις πίσω φίλε μου...
Το ξαναλέω για να το καταλάβεις..Η αντικειμενικότητα είναι σχετική κι
έχει να κάνει με τις νοοτροπίες και τις αξίες που μεγαλώσαμε...Δεν είναι καθορισμένη....Πληροφοριακά, πάντα...
Η λογική του ....τζόκερ, του λόττο, είναι κάποια λογική που χρησιμοποιούν και παραγνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι...Όλοι
πιστεύουν ότι γράφουν ιστορία....Μην το ψάξεις, είναι μεγάλη ....ιστορία....
Κοπάδια υπάρχουν το θέμα είναι να μην είναι για σφάξιμο...Και η
αλήθεια, δεν λυγίζει..Υπομονή κάνει...Ξερει ότι την γνωρίζουμε και
την αγνοούμε.Ξέρει όμως, ότι πάλι σε αυτήν θα γυρίσουμε...
Όσες επαναστάσεις κι αν κάνουμε...

Τα συναισθήματα γεννιούνται γρηγορότερα απο τις σκέψεις , φίλε Βαγγέλη...!

Η έκφραση ¨εξ απαλών ονύχων" με την έννοια "παιδιόθεν" είναι αρχαία...και σύμωνα με κάποιες πηγές υπάρχει στον Πλούταρχο , ή μάλλον στον ψευδο-Πλούταρχο του "περι παίδων αγωγής"!

Και εν συνεχεία , εκτός των πατέρων της εκκλησίας , υπάρχει και στα λατινικά , στις ωδές του Ορατίου , όπου διαβάζουμε για μια κοπέλα , που ακόμα δεν σκλήρυναν τα νύχια της ...παρ'ολ'αυτά σκέπτεται το κρεββάτι...ΚΑΙ αυτό συμβαίνει και με κάποιους νεο-Έλληνες , οι οποίοι παρ'ολο που δεν γνωρίζουν...τοποθετούνται "επιδερμικά" ...που σημαίνει ότι δεν τοποθετούνται , αλλα κρώζουν!

Εκ των συμφραζομένων δε κάθε φορά , καταλαβαίνουμε τι εννοείται κάθε φορά..."απο παιδί" έως και "ακροθιγώς" ...και σε κάθε περίπτωση η αλήθεια είναι ότι κινδυνεύουμε να λιθοβολιθούμε απο στερεότυπες ερμηνείες ...!

soul

20/10/2009, 18:27:48
Τι να κάνουμε αγαπητέ μου Εαρινέ..Πρέπει κάποια πραγματα όπως οι λέξεις ας πούμε, να είναι δεδομένα, στέρεα...Να υπάρχουν και κάποιες σταθερές....Αλλοιώς χαθήκαμε...
21/10/2009, 00:44:58
Προς τον "ο Γιαχωβάς ελέησε"

Την 8η Ισταμένου του μηνός Μαιμακτηριώνος (25 Οκτωβρίου με το νέο ημερολόγιο) του έτους 2785 από πρώτης Ολυμπιάδας θα γίνει η προγραμματισμένη συγκέντρωση και τελετή κατά τα ειωθότα.

macedon

21/10/2009, 01:23:28
Εδώ και τρεις ημέρες, άπαντες, τρώμε μόνο καρύδια προκειμένου να είμαστε έτοιμοι, ψυχή τε και σώματι για τη μύηση...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

ar_iaΜέλος
21/10/2009, 09:40:28
Αγαπητέ Εαρινέ αν θέλεις κάνε σωστά το quote γιατί έτσι που το κάνεις είναι μπερδεμένο. Ο σωστός τρόπος είναι:
quote] (δεν έβαλα αγκίλη αριστερά γιατι θα μου το έκανε παράθεση και δεν θα τα έβλεπες), [/quote] (στο τέλος) και στη μέση βάζεις το κείμενο.

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ