- Ες Έδαφος Φέρειν (Σύγκρουση Χριστιανισμού - Αρχαίου Κόσμου μέσα από τη "μαύρη" μουσική?) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
οχι... εσυ εισαι γκοθας!![]()
Κι εσύ είσαι έτοιμος για να γίνεις ψητός!
Back to the Middle Ages! ![]()
![]()
Χεχε!
quote:
Dying Incubus,
ότι χρειαστείς φίλε μου, πες μουΚαι ασε να λέει ο crucifire για την εξουσία!
Να σου πω την αλήθεια, σε αυτό το promo που είπες δεν θα έλεγα όχι! ![]()
Αλήθεια, αν έχεις υπόψιν σου κάποια συγκροτήματα που είναι σε αυτό το στυλ, γράψε μου μερικά γιατί μου αρέσει πολύ! ![]()
Όσο για αυτό που λέει ο crucifire, άστον να λέει!
Εσύ πέρασε να παραλάβεις την επιταγή σου μετά κι είσαι ok! ![]()
![]()
![]()

In anticipation of my resurrection...
έχεις και συ email!
Infinitum Finitum Producit
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φίλε crucifire, δε μας λες λίγα πράγματα παραπάνω για την φυσική υπόσταση των θεών?
Μην τεμπελιάζεις! ![]()
![]()

τεσ' πα. λοιπον...
λεγεται οτι χιλιαδες χρονια πριν η μεσογειος ηταν κλειστη απο παγους στα στενα της, και κατα συνεπεια, δε ηταν θαλασσα αλλα ξηρα. στο σημειο που βρισκεται λοιπον το αιγαιο, υπηρχε ενας πολυ αναπτηγμενος πολιτισμος [αλλιο τον τοποθετουν στην ατλαντιδα, σο βορειο ατλαντικο ωκεανο] οι οποιοι κατειχαν τη Γνωση, για τη δημιουργια και τη λειτουργια του συμπαντος] ακομα λεγεται οτι αυτη η γνωση ηταν σφραγισμενη ερμητικα [προσοχη ερμη-τικα]. οταν ελλιωσαν οι παγοι και το νερο μπηκε μεσα στη μεσογειο, οι λαοι αυτοι καταποντηστικαν. καποιοι απ' αυτους ξαφυγαν και εξαπλωθηκαν στον κοσμο. δεν ειμαι σιγουρος αν οι ιδιοι διεδιδαν τη Γνωση η την περδιδαν σε επομενες γενεες, οσπου καποτε σιγα σιγα αρχισε η διαροη. επομενως δεν μπορω να πω αν οι ιδιοι οι διασοθεντες ηταν οι επονομαζομαινοι θεοι, αλλα ειναι μια αρκετα καλη λυση για το φαινομενο της ομοιοτητας των θεωτητων στις διαφορες αρχαιες θρησκειες... θα ζητησω απο ενα πιο ειδικευμενο μελος να ερθει να μας τα εξηγησει, αν θελει. κι εγω απο καποιο τοπικ που μου συνεστησε τα εμαθα.
αναμεινατε...
Edited by - crucifire on 09/10/2006 16:22:32
quote:Φίλε A. Kircher αντίθετα τότε οι νεκροί ήταν πολύ λιγότεροι , πόσους μπορεί να σκοτώση κάποιος όσο καλός πολεμιστής κι αν είναι ;
quote:
ρε γαμωτο να μην εχω γεννηθει εκει χιλια χρονια πριν...
η εστω να ημουν 998 χρονια νεοτερος...
Το έχω πει και εγώ πολλές φορές.
Αλλά και πάλι σκέφτομαι μήπως τελικά δεν θα μου άρεσε. Υπήρχε πολύ βία και αίμα. Καλύτερα να τα φαντάζεσαι μέσα από τα τραγούδια.
A. Kircher
Ενώ με μιά βομβίτσα Ναπάλμ ή απεμλουτισμένου ουρανίου ε ;;;;;
quote:
ok, εγω ειμαι ο τεμπελης... α, ρε incubus εχω κατι ραματα για τη γουνα σου, αλλα εισαι καλο παιδι ρε γαμωτο...
![]()
quote:
λεγεται οτι χιλιαδες χρονια πριν η μεσογειος ηταν κλειστη απο παγους στα στενα της, και κατα συνεπεια, δε ηταν θαλασσα αλλα ξηρα. στο σημειο που βρισκεται λοιπον το αιγαιο, υπηρχε ενας πολυ αναπτηγμενος πολιτισμος [αλλιο τον τοποθετουν στην ατλαντιδα, σο βορειο ατλαντικο ωκεανο] οι οποιοι κατειχαν τη Γνωση, για τη δημιουργια και τη λειτουργια του συμπαντος] ακομα λεγεται οτι αυτη η γνωση ηταν σφραγισμενη ερμητικα [προσοχη ερμη-τικα]. οταν ελλιωσαν οι παγοι και το νερο μπηκε μεσα στη μεσογειο, οι λαοι αυτοι καταποντηστικαν. καποιοι απ' αυτους ξαφυγαν και εξαπλωθηκαν στον κοσμο. δεν ειμαι σιγουρος αν οι ιδιοι διεδιδαν τη Γνωση η την περδιδαν σε επομενες γενεες, οσπου καποτε σιγα σιγα αρχισε η διαροη. επομενως δεν μπορω να πω αν οι ιδιοι οι διασοθεντες ηταν οι επονομαζομαινοι θεοι, αλλα ειναι μια αρκετα καλη λυση για το φαινομενο της ομοιοτητας των θεωτητων στις διαφορες αρχαιες θρησκειες...
Χμμμ!
Πιστεύεις δηλαδή, φίλε μου, οτι η Γνώση προερχόταν από τον χώρο του Αιγαίου (όταν ακόμη ήταν ξηρά)?
Ενδιαφέρουσα θεωρία.
Οπότε οι διάφοροι φωτισμένοι - θεοί μετέδωσαν την Γνώση αυτή στα διάφορα μέρη που πήγαν.
Όμως πως εξηγείς το φαινόμενο οτι διαφορετικοί θεοί εμφανίζονται πχ στην περιοχή της Κίνας ή της Ιαπωνίας?
Ή στις χώρες της Αμερικής για παράδειγμα.

quote:![]()
ασ' το που σε λεω ρε dying, μην το κουραζεις. ελπιζω απλα τα "ραματα" να ειναι λαθος εκτιμισεις δικες μου...
μη φοβασε παντως, τις σκεψεις μου τις κραταω μονο για μενα
λοιπον συμβουλευτικα τις πηγες μου, αλλα επειδη το υλικο μου φτανει περιππου τα 20 μεγκαμπαιτ σε κειμενο [γραφω εγκυκλοπαιδεια αμα λαχει!] θα πρεπει να...
αναμεινατε...
Ενώ με μιά βομβίτσα Ναπάλμ ή απεμλουτισμένου ουρανίου ε ;;;;;
Έχεις δίκιο φίλε μου, δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Πολλές φορές έχουμε την τάση να θεωρούμε τον δικό μας τον αιώνα ως αιώνα του πολιτισμού αλλά ξεχνάμε πως η τεχνολογία και η επιστήμη μας έχουν κάνει "παντοδύναμους" και στο καλό και στο κακό.
quote:
αναμεινατε...
Crucifire, ενδιαφέρον ακούγεται αυτό που λες και μ'αρέσει και σαν ιδέα αλλά θα περιμένω να ακούσω κιάλλα πριν τοποθετηθώ.![]()
Infinitum Finitum Producit
quote:
ασ' το που σε λεω ρε dying, μην το κουραζεις. ελπιζω απλα τα "ραματα" να ειναι λαθος εκτιμισεις δικες μου...
μη φοβασε παντως, τις σκεψεις μου τις κραταω μονο για μενα![]()
Φίλε μου crucifire, το να λες σε κάποιον με τον οποίον κάνεις έναν διάλογο "έχω ράμματα για την γούνα σου" μου ακούγεται αρκετά βαρύ.
Αναλογιζόμενος οτι όταν λέμε κάτι το στοιχειοθετούμε, θα με ενδιέφερε να μου παραθέσεις αυτά τα "ράμματα" ώστε να τα γνωρίσω κι εγώ ο έρμος. ![]()
quote:
λοιπον συμβουλευτικα τις πηγες μου, αλλα επειδη το υλικο μου φτανει περιππου τα 20 μεγκαμπαιτ σε κειμενο [γραφω εγκυκλοπαιδεια αμα λαχει!] θα πρεπει να...αναμεινατε...
Και για το υλικό σου θα με ενδιέφερε να μάθω. ![]()
Οπότε το περιμένουμε...

κάποιος ή κάτι σε πλακώνει και σε κυριεύει τρόμος διαπιστώ-
νοντας ότι δε μπορείς να κουνήσεις ούτε το μικρό σου δαχτυ-
λάκι, ε τότε έχεις την ευκαιρία να καταλάβεις από πρώτο χέρι
τί ακριβώς είναι η παράλυση του ύπνου.Τότε πρέπει να προ-
σπαθήσεις να πάρεις βαθειές ανάσες (η αναπνοή είναι η μόνη
λειτουργία που μπορείς κάπως να ελέγξεις εκείνη τη στιγμή)
και σε 1' ή το πολύ 2' η παράλυση θα φύγει και θα είσαι πάλι
νορμάλ. *** Το φαινόμενο της παράλυσης ύπνου είναι πολύ
συνηθισμένο και οι περισσότεροι άνθρωποι τυχαίνει να το βιώ-
σουν κάποτε. Υπάρχουν πολλοί που τους συμβαίνει συχνά. Λό-
γω του ότι κάποιες φορές συνοδεύεται από παραισθήσεις, μέσα
σε μια κατάσταση τρόμου και πανικού, είχε αποδοθεί από τα
πανάρχαια χρόνια σε επισκέψεις κακοποιών δαιμόνων. Στις παραδόσεις όλων των λαών, υπάρχει ένα δαιμόνιο που προ-
σωποποιεί την παράλυση ύπνου. Πράγματι πολλοί άνθρωποι
νοιώθουν στις στιγμές της παράλυσης, και ειδικά αν κοιμούνται
ανάσκελα, ότι κάτι τους πιέζει και κάθεται στο στήθος τους ή
τους κρατάει το πρόσωπο σμπρωγμένο προς το μαξιλάρι.Άλλοι
πάλι καταφέρνουν να ανοίξουν τα μάτια τους (σφάλμα!) για να
διαπιστώσουν ότι το δωμάτιο είναι γεμάτο μορφές όχι αξιαγά-
πητες, ενώ άλλοι ακούν απόκοσμους και ακατάληπτους ψιθύ-
ρους ή φωναχτά. *** Η παράλυση πάντα φεύγει σε μικρό χρο-
νικό διάστημα και δεν έχει ποτέ βλαπτικές συνέπειες (=δεν
αφήνει κουσούρια). Οι επιστήμονες υποστηρίζουν τα εξής:
το υποκείμενο ξυπνάει ξαφνικά μέσα στη νύχτα. Βρίσκεται
σε μία κατάσταση μισο-εγρήγορσης / μισο-ύπνωσης. Το μέρος
του εγκεφάλου που ελέγχει τη συνείδηση έχει ξυπνήσει και το άτομο έχει συναίσθηση του εαυτού του. Όμως το μέρος του εγκεφάλου που ελέγχει την κίνηση κοιμάται ακόμα του καλού
καιρού και έτσι το άτομο δεν μπορεί να δόσει εντολή μέσω
νεύρων στα μέλη του να κινηθούν. Ο τρόμος και οι παραισθήσεις
που συνοδεύουν κάποτε την παράλυση ύπνου δεν έχουν εξηγηθεί
ακόμα ικανοποιητικά (πώς δηλαδή και γιατί συμβαίνουν). Οπωσ-
δήποτε πάντως η περίπτωση αληθινής παρουσίας αλλόκοτων
όντων κατά τη διάρκεια της παράλυσης απορρίπτεται πλέον
διαρρήδην.
καλως ηρθες στην παρεα μας
πολυ καλη η εξηγηση που παραθεσες μα θα ηθελα να σου τονισω οτι ηδη υπαρχει ενα πολυ πλουσιο σε υλικο και αποψεις τοπικ που θα μπορουσες να την παραθεσεις εκει την εξηγηση σου και να δημιουργησεις τις συνθηκες για σωστη ανταλαγη αποψεων.
υπαρχει δεξια επανω ενα κουμπι που λεει <<αναζητηση>>
εκει μπορεις να απευθηνθεις για να δεις αν υπαρχει το θεμα που θες να ανοιξεις ηδη...
και παλι καλως ηλθες...

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε
Θα με συγχωρίσετε αλλά θα απαντήσω εδώ... Λένε ότι ο εγκέφαλος αργεί να πάρει μπρος, το μέρος που κινεί τους μυεις παραλίει κτλ.
Είναι δηλ. ανωμαλία ή αρώστεια; Ό άνθρωπος στον ύπνο γυρίζει μέχρι και 50!!! φορές, και χωρίς κανένα πρόβλημα στο μέρος του που ελέγχει τους μυεις, ακόμα πιό πολύ όταν μερικές φορές, το έχετε πάθει όλοι, ή πέφτουμε στο όνειρο, η προσπαθούμε να χτυπήσουμε κάτι...
Σχετικό παράδειγμα μία φορά που κοιμόμουνα το μεσιμέρι μετά που είχα παίξει ποδόσφερο, στο όνειρο έβλεπα πως πάς να βαρέσω την μπάλα, ενώ στην πραγματικότητα βάρεσα το τραπεζάκι του σαλονιού που ήταν κοντά στο καναπέ![]()
Έτσι όπως φένεται είναι σαν δυσλιτουργία...

Αναγνωρίζονται και αυτοί που φοράνε μάσκες γιατί η συμπεριφορά δεν έχει πρόσωπο.
Το ωραίο πρόσωπο που προηγείται της συμπεριφοράς είναι ύποπτο.
burn mtrfkr
Υπάρχουν μέλη της μέσα στο forum;
Θα ήθελα να συζητήσω μαζί τους αρκετά πράγματα αρκεί να μην χρειαστεί να τρέξω να τους συναντήσω γιατί ο σκοπός του internet είναι για να μαθαίνουμε γρήγορα και χωρίς τον μπελά των μετακινήσεων.
Που να πάω και με αυτή την μύτη;
Σαν λόγχη είναι.
Λόγχες;
Χμ!!
Με λόγχες δεν σκοτώνουν τους κακούς δράκους οι απανταχού άγιοι;
Οι άγιοι ΔΡΑΚΟΦΟΝΙΑΔΕΣ που στην πλειοψηφία τους ήταν στρατιωτάκια...ΚΑΜΙΑ FORA ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟ.
Τα εγκλήματα των Δράκων δεν μάθαμε ποτέ.
Τρόμαζαν τον κόσμο;
Προξενούσαν καταστροφές;
Και οι άνθρωποι τα κάνουν αυτά αλλά δεν είδα ποτέ κάποιον άγιο να τσαλαπατάει ανθρώπους.
Και οι απόψεις τρομάζουν αλλά τι να κάνουμε;
Είναι τρομερός ο κόσμος που ζούμε.
Ένας τρομερός κόσμος που οι μικροσκοπικοί δράκοι που τσαλαπατιούνται από τα άλογα είναι θηρία που αξίζουν τιμωρία.
burn mtrfkr
Κάθε βελτίωση της κοινωνίας εξαρτάται από την βελτίωση του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά!
Αυτοβελτιωση;
καθοδηγούμενη βελτίωση;
Αυτοβελτιωση με καθοδήγηση;
Ερωτήσεις που είχα κάνει και στο θέμα του Gnostic center.
burn mtrfkr
Έτσι είναι τα pixel πολύπλοκα και παντού γιατί χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε forum αλλά και γενικά δεν θα υπήρχε internet και ότι άλλο έχει σχέση με την εικόνα στην ηλεκτρονική της μορφή.
Τόσο πολύτιμα και τόσο αδιάφορα για τον κόσμο.
Σαν απόψεις.
Μην ξεχνάτε πως τα pixel βλέπουν αυτό που κοιτάτε πριν από εσάς.
burn mtrfkr
Ναι...η μικρή μας angi η οποία έκανε ολόκληρο θέμα μια φράση μου.
Η προσωπικότητα μου έχει αφήσει τα σημάδια της μέσα στο forum.
Η προσωπικότητα μου γιατί εγώ γράφω και όχι το nickname μου είχε κάποιες απόψεις που δημοσιεύτηκαν μέσα στο forum και έμειναν.
Όσοι γράφουν την άποψη τους μέσα στο forum αφήνουν τα σημάδια τους σε αυτό.
Τα μηνύματα δεν σβήνουν.
Πες μου την άποψη σου να σου πω ποιος είσαι.
Προσπάθεια διασυρμού της προσωπικότητας μου και ένα απλό κλείδωμα διόρθωσε τα πράγματα.
Καμία ιδιωτική συζήτηση για την angi;
Καμία οδηγία συμπεριφοράς;
Δεν περίμενα τίποτα άλλο εκτός από το τίποτα.
Ευχαριστώ τους ανθρώπους που έχουν ακόμα άποψη.
Δεν εννοώ μόνο τις απόψεις που συμφωνούν με την δικιά μου
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΗΝΟΜΕΝΕΣ.
burn mtrfkr
Όσο υπάρχουν οι απόψεις όλα θα γίνονται.
burn mtrfkr