- Ποιός παίζει παιχνίδια με τον εγκέφαλό μας; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Όσο για τον βώμβο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και "ψευδέσθιση ήχου", αλλά ας μην ξεχνάμε πως και η ιατρική έχει βοηθίσει ανθρώπους με προβλήματα ακοής, παρακάμτοντας τον ακουστικό πόρο και δίνοντας "ήχο" απευθείας στον εγκέφαλο...
Αγαπητέ Οκτίνομε, επειδή η τελευταία μου απάντηση τοποθετήθηκε ετεροχρονισμένα και δεν είχα διαβάσει την τελευταία σου τοποθέτηση θα ήθελα να μας διαφωτίσεις σχετικά μιας και δείχνεις να κατέχεις καλά τις φυσικές επιστήμες:
quote:
Με απλά λόγια τα μικροσωματίδια του αλουμινίου δεν είναι σε θέση να ανακλάσουν ή να ταλαντωθούν, όταν βάλλονται από ακτινοβολία με μήκος κύματος που είναι μεγαλύτερο από τις φυσικές τους διαστάσεις. Η ακτινοβολία θα τα προσπερνούσε σαν ανύπαρκτα.
Αναφέρεσε σε θερμική ή μη θερμική επίδραση των ακτινοβολιών στο παραπάνω?
Επίσης, πέρα από το ότι τοποθέτησα ορισμένα γενικά στοιχεία για το HAARP, αν πρόσεξες παραπάνω μίλησα και για ραντάρ και άλλες πηγές που μπορούν να προκαλούν τέτοιου είδους "βώμβους". Δεν είπα πουθενά πως φταίει "μόνο το HAARP". Είναι άδικο να "τσουβαλιάζεις" τα πάντα κολλώντας τίτλους "Θεωρίας συνομωσίας", ιδιαίτερα όταν εγώ δεν αναφέρομαι σε κάποιον ανώνυμο ερευνητή, αλλά σε επιστήμονες φυσικούς, μαθηματικούς κτλ και δίνω τις πηγές μου...
Με βάση τα παρακάτω - και έχοντας υπ' όψη πως πραγματικά κολυμπάμε σε μία θάλασσα φυσικών και τεχνιτών συχνοτήτων καθημερινά-:
"Σύμφωνα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας:
Ιονίζουσα είναι η ακτινοβολία που έχει συχνότητα υψηλότερη από το ορατό φως, μικρότερο όμως μήκος κύματος και μεταφέρει πολύ υψηλή ενέργεια. Τέτοιες είναι: η κοσμική ακτινοβολία, οι ακτίνες Χ και οι ακτινοβολίες α, β και γ ραδιενεργού διάσπασης. Η πολύ υψηλή ενέργεια που μεταφέρουν είναι ικανή να εισχωρεί στην ύλη, να προκαλεί ιονισμό των ατόμων της, να διασπά βίαια χημικούς δεσμούς και να προκαλεί βιολογικές βλάβες σε ζώντες οργανισμούς και συγκεκριμένα στο DNA των κυττάρων.
Η έκθεση σε πολύ μεγάλες δόσεις, όπως μετά από πυρηνικά ή ραδιολογικά ατυχήματα, μπορεί να προκαλέσει άμεση καταστροφή των κυττάρων και των οργάνων του σώματος και να επιφέρει ακόμη και το θάνατο. Η έκθεση σε μικρότερες δόσεις προκαλεί βλάβες στο γενετικό υλικό, οι οποίες οδηγούν συχνά στην εμφάνιση καρκίνου ή μεταφέρονται ως κληρονομικές ανωμαλίες στους απογόνους.
Οι Μη ιονίζουσες ακτινοβολίες μεταφέρουν σχετικά μικρή ενέργεια, η οποία δεν προκαλεί ιονισμό, προκαλεί όμως ηλεκτρικές, χημικές και θερμικές επιδράσεις στα κύτταρα, άλλοτε επιβλαβείς και άλλοτε ευεργετικές. Τέτοιες ακτινοβολίες είναι αυτές που εκπέμπονται από πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος, τα ραδιοκύματα και μικροκύματα που εκπέμπονται από κεραίες επικοινωνιών (π.χ. ραδιοφωνίας, τηλεόρασης, κινητής τηλεφωνίας, συστήματα ραντάρ κ.ά), η υπέρυθρη ακτινοβολία και το ορατό φως.
Οι βιολογικές επιδράσεις τους στον άνθρωπο εξαρτώνται από την ένταση και τη συχνότητά τους. Έτσι, τα χαμηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητικά πεδία επιδρούν στο ανθρώπινο σώμα, επάγοντας πεδία και ρεύματα στο εσωτερικό του, ενώ τα ραδιοκύματα και τα μικροκύματα θερμαίνοντας τα κύτταρα και τους ιστούς."
Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις που είναι το παράλογο να θέλει κανείς να ενημερωθεί και να προστατευτεί -κατά το δυνατόν- από βλαβερές ακτινοβολίες? (Σίγουρα πάντως όχι με το καπελάκι του Hendrix..., αλλά καλά θα ήταν να ξέρουμε να μην πάμε Μύκονο π.χ....)

Φίλε Οκτίνομε, δεν αμφισβητώ την περίπτωση του συγγενή σου, αλλά αυτά που γράφω σχετικά με το Αλτσχάιμερ, έχουν δημοσιευτεί ευραίως και αποτελούν εκτεταμένες ιατρικές έρευνες πάνω σε εγκεφαλικό ιστό αποθανόντων από την νόσο Αλτσχάιμερ όπου διαπιστώθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις σε αλουμίνιο. Μάλιστα σε σχετικό άρθρο αναφερόταν πως οι ερευνόντες ιατροί θεωρούσαν πως τα μικροσωματίδια αλουμινίου προκαλλούσαν φθορά στον εγκεφαλικό ιστό "καίγοντας" τον, κατά την διάρκεια επίδρασης ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών συγκεκριμένων συχνοτήτων. Οπότε όταν αυτά θερμένονταν "έψηναν" τα σημεία του εγκεφαλικού ιστού που ήταν κοντά τους και τα κατέστρεφαν...
Βέβαια δεν λέω πως το αλουμίνιο προέρχεται μόνο από ψεκασμούς. Περιλαμβάνεται π.χ. σε όλα σχεδόν τα αντιιδρωτικά προϊόντα και σε άλλα σκευάσματα περιποίησης ή προέρχεται από σχετικές εργασίες όπως είπες.
Αυτό με τα "επιτρεπτά όρια" είναι άλλη μία πονεμένη ιστορία...
καθώς διαφέρουν από χώρα σε χώρα και στην περίπτωση των συχνοτήτων που χρησιμοποιεί η κινητή τηλεφωνία δεν λαμβάνονται καθόλου υπ' όψη οι μη θερμικές επιδράσεις τους. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς στις ίδιες συχνότητες λειτουργεί ο ανθρώπινος -και όχι μόνο- εγκέφαλος και η ανρθώπινη κεραία: το DNA μας (σύμφωνα με έρευνες ρώσων επιστημόνων το 90% του ανθρώπινου DNA έχει αυτή ακριβώς τη λειτουργία επικοινωνίας, ως πομπώς και δέκτης...)

(απ'ότι ξέρω δεν έχει ξαναδημοσιευθεί στην Ελλάδα)

Πηγή: http://fishki.net/comment.php?id=21722
Bye
Edited by - ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ on 22/06/2007 00:53:16
Συμφωνώ με τη φίλη toxotis και θέλω να συμπληρώσω ότι το HAARP είναι σύστημα πομπών, εκπέμπουν σε 1,7 GIGAWATT με κύριο σκοπό την ανίχνευση και εντοπισμό αντικειμένων.
Συμμετέχουν σ' αυτό, άμεσα ή έμμεσα 160 ινστιτούτα έρευνας από χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα με το πρόγραμμα "ΝΕΣΤΩΡ".
Το κατασκεύασε η εταιρεία ARGO μέσω της θυγατρικής της ATLANTIC RICHFIELD CO.
Κύριοι σταθμοί είναι η Αριζόνα, η Αλάσκα και η Ελλάδα.
Αποτελείται από κεραίες 25 μέτρων, περίπου, ύψος σε συστοιχία IRI (IONOSPHERIC RESEARCH INSTRUMENT) με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία χαμηλών συχνοτήτων ELF και VLF (2,8-10 MHZ).
Επίσης μέσα στις δυνατότητές του είναι, πλην αυτών που ανέφερε η φίλη toxotis και ο εντοπισμός κάθε κινούμενου αντικειμένου στην επιφάνεια της γης που έχει από 10 εκατοστά και ύψος από ενα μέτρο και πάνω.
Καλύπτει τη γη σαν ηλεκτρομαγνητική ομπρέλλα, με τόσο ισχυρό πεδίο που μπορεί να μετατοπίσει τον άξονά της.
Χειρίζεται αέριες μάζες στην ατμόσφαιρα και πολλά άλλα.
Άρχισε να κατασκευάζεται το 1995 και είναι σε εφαρμογή από το 1998.
Ο επηρεασμός του ανθρώπινου εγκεφάλου έχει να κάνει με το MG-ULTPA και λέγεται ότι οι ψυχοτρονικές δυνατότητές του δοκιμάστηκαν στην επίθεση στο Αφγανιστάν.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:Δεν μας απασχολεί η ραδιενέργεια εδώ, μικροκύματα και κάτω υποπτευόμαστε σαν πηγή του ψευδο-ήχου, όχι ιονίζουσες ακτινοβολίες. Και μην πας να απενοχοποιήσεις το HAARP εστιαζόμενος στο αν προκαλεί Αλζχάιμερ, ξεχνώντας την πολύ σημαντικότερη για το θέμα μας θεωρία συνομωσίας για τον ψευδο-ήχο.
Οι φοβερές και τρομερές θεωρίες συνωμωσίας τείνουν να ξεχνούν ότι το 85-90% των ιονιζουσών ακτινοβολιων προέρχεται από φυσικές πηγές, και ΜΟΝΟ το 10-15% σε τεχνητές. Ενδεικτικά ο άνθρωπος προσλαβάνει πάνω από 2,7 μιλισίβερτ από τα οποία τα 1,3 έχουν σαν πηγή το ραδόνιο.
Κι αυτό με την περίθλαση νομίζω ελάχιστοι εδώ μέσα το ήξεραν. Τι να εξηγήσεις, αυτά δεν εξηγούνται με λόγια, απλά λες το αποτέλεσμα και τέλος. Ή σε πιστεύουμε, ή όχι. Και ο "γνωστός ερευνητής", εκτός από 3 σχετικά πτυχία, έχει και όνομα. Το οποίο και τιμάει, με μεγάλο προσωπικό κόστος, γιατί κάθε τόσο βγαίνει κάποιος και πιάνεται από μια δυσάρεστη αλήθεια που του είπα, έρχεται και μου λέει "δεν είσαι gentleman" οπότε πρέπει να προσέχω την κάθε λέξη.
Το όνομα αυτό το έχω τιμήσει με μεγάλο προσωπικό κόστος γιατί ένας gentleman ποτέ δεν απαντάει με την αλητήρια γλώσσα "θα σε γαμ...", "φτωχόπουστα", και τα συναφή στους ανίκανους παιδείας νεοψευδέλληνες που τον λοιδωρούν με τη γλώσσα αυτή, με κιτρινιστικές απομονώσεις φράσεων και ψέματα. Με αποτέλεσμα ο οχετός της λοιδωρίας τους να μένει αναπάντητος. Αυτό είναι το προσωπικό κόστος του να είσαι gentleman. Με αποτέλεσμα διάφορα καλοπροαίρετα άτομα να ψιλο-πιστεύουν τη λάσπη του οχετού, ότι δήθεν είμαι:
- πούστης ("φτωχόπουστας" τη μία, "βρωμόπουστας" την άλλη),
- "βαλτός από το metafysiko",
- "βαλτός από το esoterica",
- "μαριονέτα",
- "απειλώ μια γυναίκα ότι θα στείλω Αλβανούς να τη δείρουν".
- είμαι "πετ" της αμαλίας (αλήθεια αυτός που για 3 χρόνια κατέστρεφε topic χωρίς να του λέει τίποτα η αμαλία, τι ήταν άραγε; Χαϊδεμένο πετ της αμαλίας ήταν, παράσιτο της ευγένειάς της, καταχραστής της ελευθερίας. Σε αντίθεση με το αλύπητο αυτό άτομο, ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑ ΤΟΠΙΚ. Το άτομο αυτό λύσσαξε όταν του κλείσανε το topic για 2 μέρες, αλλά ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΜΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.)
Εγώ είδα τα λόγια μου να πηγαίνουν στη σαλάτα κι ας ήταν απείρως πιο κόσμια από τον οχετό λοιδωρίας και κιτρινισμών του εγωπαθή, που θεωρούσε δικαίωμά του να εξευτελίζει τα topic των άλλων αλλά όχι δικαίωμα των άλλων να του απαντούν με τον ίδιο τρόπο στο δικό του topic. Ο ορισμός της εγωπάθειας.
Μιλάω για τον αλύπητο βάνδαλο που κοκκορευόταν "εγώ έκλεισα τα εξής 7 topics". Μάλλον δεν θα του άρεσε όταν του κάναν το ίδιο στο δικό του topic, ΝΑ ΣΑΛΤΑΡΕΙ ΚΟΝΤΕΨΕ όταν του κλείσαν το topic για 2 (δύο) μέρες.
Ποιο topic?
- αυτό με τις παπαριές περί σωματιδίων σκόνης που έχουν χιούμορ,
- αυτό με τις λαμαρίνες που το φαινόμενο Hutchison δήθεν άνοιξε (και όχι τα εργαλεία κάποιου που ήθελε να δει τι υπάρχει από πίσω),
- αυτό με τις αμέτρητες μαλακείες στο στυλ "εγώ δεν πιστεύω στις συμπτώσεις". Διάβασε 5 ημι-επιστημονικές παπαριές του Γιούνγκ και τις έκανε Ευαγγέλιο.
Ο Hendrix είπε χωρίς γλυκόλογα αυτό που όλοι ξέρουμε: ο βασιλιάς είναι γυμνός. Αυτό που οι σκεπτικιστές των οπισθίων προσποιούνται πως δεν είδαν, με τη γνωστή υποκρισία.
Τι θα γίνει με αυτό το topic που μου έκλεισες αμαλία; Να αρχίσω κι εγώ τα blog στη ζούγκλα τους; Δεν το άνοιξα το topic για να τσακωθώ με την angi ή την Οstria, ή με κανέναν άλλον εδώ μέσα. Εγώ συμπαράσταση τους ζήτησα. Την τιμή μου πήγα να αποκαταστήσω. Δεν είμαι ομοφυλόφιλος. Δεν είμαι ελεγχόμενος από κανένα. Είμαι αυτόκλητος ερευνητής. Είμαι αυτόκλητος εκπολιτιστής, και τίποτα παραπάνω.
Edited by - gentleman on 22/06/2007 05:01:33
Άραγε αν ρίξουμε σκόνη αλουμινίου σε ένα τραπέζι, τα μικροκύματα θα ανακλώνται; Μήπως κάνεις λάθος Οκτινόμε για την περίθλαση / ανάκλαση στα σωματίδια;
Dare To Dream
quote:
υπάρχουν παραβολικές κεραίες από συρματόπλεγμα, όπου το σύρμα είναι πολύ λεπτότερο από το μήκος κύματος κι όμως έχουμε πλήρη ανάκλαση...
Φυσικά και υπάρχουν τέτοιες κεραίες. Παράδειγμα οι στρατιωτικές δορυφορικές. Αν θες φωτογραφία δες τις φωτο των αμερικανικών οχημάτων στη σελήνη.
Για ένα σήμα π.χ 2GHz το μήκος κύματος είναι:
λ= C/F = 3Χ10^8 / 2X10^9 = 15cm.
Ένα δίπολο λοιπόν λ/2 (για την ακρίβεια είναι ο,95λ/2) θα έχει μήκος 15/2=7cm ενώ μια κεραία μαστίγιο λ/4 θα έχει μήκος 15/4=3,75cm.
Αν λοιπόν ένας κατασκευαστής φτιάξει ένα κάτοπτρο ανάκλασης με σύρματα σε απόσταση π.χ 1cm τότε αυτά θα συμπεριφέρονται σαν μια επιφάνεια. Αν θες κι άλλο παράδειγμα δες την Yagi κεραία της τηλεόρασης σου στην ταράτσα. Ο ανακλαστήρας είναι φτιαγμένος από λεπτές ράβδους αλουμινίου, έτσι δεν είναι;
Για τα άλλα (τα άσχετα που λες) δεν ξέρω και δεν ανακατεύομαι. Δεν ήξερα άλλωστε ότι εσύ είσαι ο ερευνητής που αναφέρει ο Απέριττος.

θα παρακαλέσω να την τσακώνεστε... δεν έχει νόημα.
Φίλε gentleman νομίζω ότι η παρατήρηση για τον ερευνητή δεν ήταν για σένα, αλλά γι αυτό που έγραψα εγω.
Θέλω να πω ότι ο άνθρωπος αυτός (ο οποίος δεν θέλει να γράψω το όνομά του εδω) ΕΙΝΑΙ επιστήμονας και μάλιστα συμμετέχει και σε πάρα πολύ σημαντικά προγράμματα. Γι αυτό μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα.
Επίσης θέλω να πω στον φίλο Οκτίνομο ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι υπεύθυνη πάρα πολύ για την αύξηση των εκφυλιστικών ασθενειών (βλέπε: σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος Αλτζχάιμερ, αύξηση καρκίνων, λευχαιμίες κλπ).
Μάλιστα πρόσφατα άκουσα στο ραδιόφωνο ότι σε ένα ιατρικό συνέδριο που έγινε, είπαν ότι μέχρι το 2050 αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς η μόλυνση του περιβάλλοντος και κυρίως η ηλεκτρομαγνητική, η έξαρση της νόσου Αλτζχάιμερ θα ανεβεί σε απίστευτα επίπεδα...
Μην τα πέρνουμε όλα λοιπόν ελαφρά τη καρδία που λένε...
Παιδιά υπάρχει πρόβλημα και καλό είναι να το δούμε και να μην κλείνουμε τα μάτια. Ναι πιστεύω ότι προσπαθούν να μας ελέγχουν με διάφορους τρόπους. Απο τα ΜΜΕ μέχρι ηλεκτρονικές υποβολές.
Φιλικά...
"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"
Edited by - Απέριττος on 22/06/2007 06:26:10
quote:
Αυτό με τα "επιτρεπτά όρια" είναι άλλη μία πονεμένη ιστορία...
καθώς διαφέρουν από χώρα σε χώρα και στην περίπτωση των συχνοτήτων που χρησιμοποιεί η κινητή τηλεφωνία δεν λαμβάνονται καθόλου υπ' όψη οι μη θερμικές επιδράσεις τους. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς στις ίδιες συχνότητες λειτουργεί ο ανθρώπινος -και όχι μόνο- εγκέφαλος και η ανρθώπινη κεραία: το DNA μας (σύμφωνα με έρευνες ρώσων επιστημόνων το 90% του ανθρώπινου DNA έχει αυτή ακριβώς τη λειτουργία επικοινωνίας, ως πομπώς και δέκτης...)
Αυτό θεωρώ και το βασικότερο στην όλη ιστρορία δεν είναι τυχαίο, πως και η τεχνολογία σήμερα χρησιμοποιεί για επικοινωνιακούς σκοπούς τις ίδιες συχνότητες που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος και το DNA μας. Εκεί βρίσκεται και η παγίδα. Δεν τις βλέπουμε, δεν "αισθανόμαστε" συνειδητά τον τρόπο αλληλεπίδρασης αυτών με το σώμα μας, αλλά οι πληροφορίες που εκπέμπονται αλληλεπιδρούν με το σώμα μας σε επίπεδο DNA...
Για σκεφτείτε το λιγάκι...
Θα ήθελα επίσης να συμπληρώσω πως το θεωρώ τρομερά κουτό να πιπιλίζουμε καραμέλες που μας πασάρουν και να κολλάμε ταμπελάκια του τύπου "αυτό είναι χαζό γιατί θεωρείται θεωρία συνομωσίας", αν δεν έχουμε ασχοληθεί οι ίδιοι με την μελέτη των όσων "ακούγονται", διασταυρώνοντας πληροφορίες από όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές και δη επιστημονικών δεδομένων.
Δυστυχώς η επιστήμη έχει κατασκευάσει μεταξύ άλλων τεχνολογίες τέρατα που ξεπερνούν και την πιο αρρωστημένη φανατασία. Γι' αυτό ας μην εθελοτυφλούμε, θεωρώντας πως δεν είναι "δυνατόν" πέφτοντας στην παγίδα να μην λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψη -όχι άκριτα φυσικά- τις "θεωρίες συνομοσίας". (καθώς έτσι απλά καθυσηχάζουμε ) Θέλουν έλεγχο συμφωνώ, αλλά ας μην ξεμπερδέβουμε υποτιμόντας τες απλά...
Και ναι δυστυχώς είναι λίγοι οι επιστήμονες που με θάρρος τοποθετούνται δημοσίως και παραδέχονται τα τέρατα. Και ο πόλεμος που δέχονται είναι μεγάλος. Η λάσπη ατελείωτη. Το θάρρος της γνώμης τους το πληρώνουν μέχρι και με αφανισμό τους από την "επίσημη επιστημονική κοινώτητα". Αυτοί που θέλουν "μυστηκότητα" ξέρουν πως να παραπλανούν με πληρωμένες αντίθετες "μελέτες" που βγάζουν στη δημοσιότητα καθυσηχαστικά αποτελέσματα.
Δείτε τι έγινε με τον Dr Hans Ulrich Hertel που σε συνεργασία με τον Dr Bernard H. Blanc είχαν δημοσιεύσει τα αποτελεσματα των φούρνων μικροκυμάτων πάνω στις τροφές και τον καταναλωτή... φιμώθηκαν αρχικά για αρκετά χρόνια με δικαστική απόφαση που για λόγους διασφάλισης "εμπορικών κερδών" τους απαγόρευε την περεταίρω δημοσίευση των μελετών τους, στο εν τω μεταξύ ο απλός πολίτης συνεχίζει να καταναλώνει τρόφημα ζεσταμένα ή μεγειρεμένα σε φούρνους μικροκυμάτων...
Λετε να τους ενδιαφέρει η προστασία της υγείας μας? Τα πράγματα δυστυχώς δεν δείχνουν κάτι τέτοιο. Καλά θα κάνουμε λοιπόν να ενημερωνόμαστε και να φροντίζουμε όσο μπορούμε μόνοι μας γι' αυτή...

quote:
Κύριοι σταθμοί είναι η Αριζόνα, η Αλάσκα και η Ελλάδα.
H κατασκευάστρια ετερεία, (ΑRCO, APTI= από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες οπλικών συστημάτων) είναι γνωστή, όπως και η ιστορία της περίεργης "χρηματοδότησης" που στήριζε τη συνέχιση κατασκευής του HAARP παρόλο που είχε πάψει η κρατική χρηματοδότηση για πολλά χρόνια...
αλλά που βασίζεις την δήλωση σου περι "κύριων σταθμών" και δη στην Ελλάδα?
Θα με ενδιέφερε η πηγή της πληροφορίας.

Να τονίσω οτι δεν εκπροσωπώ κανένα συμφέρον παρα μόνο την προσωπική μου περιέργεια και "αγανάκτηση" καθώς το παρακάτω έχει συμβεί πολλάκις και σε εμένα:
Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω Ιστοσελίδες:
http://www.darkworld.gr/kinima_wicca.htm
http://www.metafysiko.gr/articleload.php?art=arts/38.htm
http://www.darkworld.gr/poltergeist.htm
http://www.metafysiko.gr/articleload.php?art=arts/14.htm
http://www.darkworld.gr/ufo_history.htm
http://www.metafysiko.gr/articleload.php?art=arts/1.htm
Και διερωτώμαι: Πώς είναι δυνατόν μια ομάδα, ή έστω μια ιστοσελίδα η οποία παρουσιάζεται σαν συνεργάτης του Esoterica καταφεύγει σε αυτό το μέσο προκειμένου να προβάλλει την θεματολογία που θέλει: να "αντιγράφουν" (τουλάχιστον αυτή η εντύπωση μου δόθηκε) άρθρα απο παρεμφερή websites και να τα παρουσιάζουν ώς δική τους δουλειά, ή τουλάχιστον να μην αποδίδουν τα δικαιώματα στους κατόχους τους. Σαφώς και δεν πρόκεται για έλλειψη πηγών καθώς ο οποιοσδήποτε θελήσει να γράψει σχετικά με την θεματολογία αυτή μπορεί να βρεί υλικό σε εκατοντάδες ιστοσελίδες...
Proteus Team: http://www.proteusteam.cjb.net
Greek Paranormal Webring: http://www.gpw.cjb.net
Καταρχήν να σου πω ότι το site darkworld.gr δεν ανοίγει (έχει μήνυμα: "Το ελληνικό portal darkworld.gr τελεί υπο ανακατασκευή.Θα είμαστε κοντά σας σε λίγες μέρες").
Από ότι καταλαβαίνω όμως ισχυρίζεσαι ότι το metafysiko.gr "κλέβει" κείμενά σου (ή κείμενα άλλων) και δεν ζητάει άδεια, ούτε καν αναφέρει "πηγές". Δεν ξέω κατά πόσο ισχύει αυτό μιας και δεν μπορώ να δω το darkworld.gr).
Πάντως το metafysiko.gr δεν είναι συνεργάτης του Esoterica.gr (τουλάχιστον μέχρι πριν 2-3 μήνες) και αντίθετα σε αρκετά μηνύματα της συντακτικής τους ομάδας προσπαθούν να αντιπαρατεθούν με το Esoterica.gr, να το υποβιβάσουν ή και να το γελοιοποίησουν. Μια ανόητη τακτική βέβαια γιατί το Esoterica.gr ούτε έχει ανάγκη να αντιπαρατεθεί, ούτε έχει ανάγκη να απολογηθεί σε άλλα sites για την δική του τακτίκή και νοοτροπία.
Έτσι σίγουρα το Esoterica.gr θα είναι το πλέον ακατάλληλο να "συμβουλέψει" το Metafysiko.gr (αν βέβαια ισχύει αυτό που ισχυρίζεσαι).
Πάντως εάν θέλεις δώσε μας κάποια δείγματα του τι εννοείς κι αν μπορείς κάποιες αποδείξεις ότι τα πρωτότυπα κείμενα δεν είναι από το Metafysiko.gr.
Αλήθεια, έστειλες κάποιο μήνυμα με αυτή σου την απορία στους συντάκτες του "metafysiko.gr"; Νομίζω ότι εάν είναι έτσι όπως τα λες, κάποια εξήγηση θα έχουν να σου δώσουν. Ίσως για παράδειγμα το darkworld.gr τους έδωσε την άδεια αλλά το metafysiko.gr ξέχασε να το αναφέρει ή δεν το θεώρησε σκόπιμο.
Για να μην γίνει κάποια παρεξήγηση, εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου (και όχι το Esoterica.gr), μιας και εδώ και μήνες δεν είμαι στην συντακτική ομάδα του Esoterica.gr
Υ.Γ. Μόλις είδα ότι το Metafysiko.gr κατηγορεί το darkworld ότι αυτό έχει κλέψει τα άρθρα από αυτούς!!! Αναφέρουν μάλιστα κι εμάς (χωρίς να αναφέρουν το όνομά μας, λες και είμαστε ο... Βόλντερμορτ στον Χάρι Πότερ
). Λένε:
quote:
Αλλωστε οπως καυχιουνται[οι του darkworld.gr] εχουν και συνεργασια με αλλο μεγαλο ( ; ) ελληνικο site αναζητησης το οποιο μας εχει απασχολησει και στο παρελθον(μην αναφερουμε ονοματα...).
Το... μεγάλο με ερωτηματικό... το οποίο δεν αναφέρουν είναι βέβαια το Esoterica.gr. Ω, ρε γλέντια. "Τα παιδία παίζει"

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο ακριβώς αντίστροφο. Έμαθα για το darkworld ψάχνοντας κάτι άσχετο στο google, και είπα να του ρίξω μια ματιά, όταν ανακάλυψα πως μερικά άρθρα είναι ίδια με αυτά των παιδιών του metafysikou, την πηγή των οποίων δεν αμφισβητώ καθώς σε λίγα απο αυτά είχα την τιμή να τα δω πρίν το metafysiko τα δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του.
Η ιστοσελίδα τους ήταν ενεργή πριν λίγη ώρα, όταν έγραφα το post αυτό. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, δεν θέλω να πιστεύω οτι μια τέτοια κίνηση έγινε σκόπιμα, αλλα όπως προανέφερα μου έχει συμβεί και εμένα στο παρελθόν και είναι ο,τι χειρότερο.
Στο θέμα της συνεργασίας, το darkworld ανέφερε στη αρχική του σελίδα πως συνεργάζεται στενά με το Esoterica...
Proteus Team: http://www.proteusteam.cjb.net
Greek Paranormal Webring: http://www.gpw.cjb.net
quote:
Να τονίσω οτι δεν εκπροσωπώ κανένα συμφέρον παρα μόνο την προσωπική μου περιέργεια και "αγανάκτηση" καθώς το παρακάτω έχει συμβεί πολλάκις και σε εμένα...... Και διερωτώμαι: Πώς είναι δυνατόν μια ομάδα, ή έστω μια ιστοσελίδα η οποία παρουσιάζεται σαν συνεργάτης του Esoterica καταφεύγει σε αυτό το μέσο προκειμένου να προβάλλει την θεματολογία που θέλει: να "αντιγράφουν" (τουλάχιστον αυτή η εντύπωση μου δόθηκε) άρθρα απο παρεμφερή websites και να τα παρουσιάζουν ώς δική τους δουλειά, ή τουλάχιστον να μην αποδίδουν τα δικαιώματα στους κατόχους τους
Θα μπορούσες σίγουρα να στείλεις κάποιο e-mail μήνυμα νομίζω...
Τέλως πάντων, για να μην αφήνονται εντυπώσεις - καθώς τα γραπτά μένουν που λέει και το απόφθεγμα - το Darkworld έχει ζητήσει την άδεια να αναδημοσιεύει υλικό του ESOTERICA, την οποία και δώσαμε αφού ελέγξαμε φυσικά τον Δικτυακό αυτόν χώρο.
Από κει και πέρα, εμάς μας ενδιαφέρει οι όροι που αφορούν αυτήν την παροχή υλικού(να υπάρχουν τα links μας, κ.λπ., τα γνωστά δηλαδή για τέτοιες περιπτώσεις) να τηρούνται και τίποτε άλλο. Αν οι υπεύθυνοι του Darkworld χρωματίζουν(ή χρωμάτιζαν, δεν ξέρω, καθώς η ιστοσελίδα τους είναι ακόμη off-line όπως είδα πριν λίγο) με αυτόν τον τρόπο αυτήν τη Συνεργασία αυτό δεν είναι πρόβλημα για εμάς. Δεν έγινε και κάποιο "κακό".
Οι δικτυακοι τόποι που αυτή τη στιγμή έχουν συνδέσεις για το ESOTERICA, με τον έναν ή άλλον τρόπο, είναι πάνω απο 300!! Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και όλοι αυτοί που αναδημοσιεύουν υλικό μας. Γι'αυτούς τους τελευταίους εκτός από τους αρχικούς ελέγχους που κάνουμε, προσπαθούμε και να δούμε μήπως σε κάποια φάση της ανάπτυξής τους αρχίζουν και παρέχουν ύποπτο ή παράνομο υλικό, μεταβάλλουν τις αρχικές τους προδιαγραφές και μετατρέπονται σε εντελώς διαφορετικά sites από αυτά που ήταν αρχικά (και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να μην ταιριάζει το υλικό μας εκεί ή να μην θεωρούμε καλό να συνδεθούμε πλέον με αυτούς τους τόπους, έστω και με αυτόν τον έμμεσο τρόπο). Μέχρις στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, οπότε είμαστε ευτυχείς... τουλάχιστον γι'αυτόν τον τομέα!
Μπορείς να μου πεις όμως που εμπλέκεται το πρόβλημα με την αρθρογραφία του metafysiko.gr στις συνεργασίες του ESOTERICA;; Φαντάζομαι ότι εφόσον συμβαίνει αυτό που περιγράφεις, ήδη οι υπεύθυνοι του metafysiko.gr(που παρεπιπτόντως συγκαταλέγουμε στα προτεινόμενα Links του Τόπου μας και που παρουσιάσαμε στην κεντρική μας σελίδα από την αρχή του και το οποίο συγχαίρουμε για τη ζωντάνια του και την καλή ανάπτυξή του - όχι όμως για τις οποιεσδήποτε άστοχες φράσεις ή διαβήματα που μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα πρέπει να προήλθαν... έτσι μάλλον θα είναι, δεν μπορεί...
) θα έχουν διαμαρτυρηθεί στο Darkworld όπως και θα πρέπει να κάνουν εάν δεν το έχουν κάνει!!
Εάν συνεχίζει και υφίσταται το πρόβλημα και τα παιδιά του metafysiko.gr πιστεύουν πως μία μεσολάβηση του ESOTERICA μπορεί να βοηθήσει, ευχαρίστως να το κάνουμε(αν και όπως είναι κατανοητό δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τα οποιαδήποτε αποτελέσματα). Ας μας στείλουν κάποιο e-mail και εμείς με τη σειρά μας θα στείλουμε στο Darkworld ένα e-mail περιγράφοντας το πρόβλημα και προτείνοντάς τους να συννενοηθούν με το metafysiko και να το διευθετήσουν...
![]()
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------