- ΠΛΑΤΩΝΑΣ "Καταθέσεις μια ψυχής" - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Συγνωμη αν σας μπερδεψα με αυτο που εγραψα... μπορει να μην αντιπαραθεσα την εμπειρια πανω στο θεμα μου βγηκε αυθορμητα ομως η αντιληψη του πιο αγαπημενου προσωπου (το οποιο εχω χασει) πανω στο θεμα του θανατου...
Το τι βλεπουν πριν φυγουν δεν το ξερω, δεν εχει προλαβει κανεις να το συζητησει μαζι μου...το μονο σιγουρο ειναι πως γνωριζουν οτι το καντηλακι τους εχει πλεον αρχισει να σβηνει.
Αυτο το εχω βιωσει εντονα (και ισως ακομα να μην το εχω ξεπερασει εντελως) οταν το συγκεκριμενο ατομο πηρε τηλεφωνο σπιτι μου , ενω ηξερε οτι ελειπα διακοπες για να με αποχαιρετησει (!!!) Αυτο ακριβως ηταν και το μυνημα που αφησε στην μητερα μου " Πειτε της οτι πηρα να πω αντιο" - τα κινητα ακομα δεν ειχαν μπει στην ζωη μας...
Ατομο που δεν φοβοτανε το θανατο, ατομο που λατρευε την ζωη του, ατομο το οποιο παντα υποστιριζε πως δεν ειναι ο θανατος που φοβασαι αλλα ο πονος που ενδεχoμενος να αφησεις πισω σου...
And I keep on wondering....
quote:
ατομο το οποιο παντα υποστιριζε πως δεν ειναι ο θανατος που φοβασαι αλλα ο πονος που ενδεχoμενος να αφησεις πισω σου...
Ίσος να είναι αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι άνθρωποι στην ιδέα του θανάτου. Ίσος να είναι και ο ενδεχόμενος πόνος που θα νιώσουν οι ίδιοι έχοντας έναν οδυνηρό θάνατο. Μα το σίγουρο είναι ο φόβος του αγνώστου.
Ένας άνθρωπος θα πρέπει να προετοιμάζετε από την στιγμή που γεννιέται για τον θάνατο. Ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο δεν θα πρέπει να φοβόμαστε σε καμία περίπτωση. Είναι μια φυσιολογική διαδικασία, τόσο απλά…
Όσον αφορά του τη μπορεί να βλέπουν πιθανός οι μελλοθάνατοι, είναι κάτι για το οποίο δεν ενδιαφέρομε (;) να μάθω. Ούτος η άλλος κάποια στιγμή το σίγουρο είναι ότι θα πω και εγώ με την σειρά μου ένα αντίο…….. (προς το παρόν βέβαια λέω να ασχοληθώ με την… Γη…) η αλήθεια είναι ότι δεν βιάζομε. Μα εάν έλθει η στιγμή, καλός να ορίσει…….

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον,κόσμοιο τό σύμπαν...
They buy your dreams, so they can sell your soul, is it any wonder we've last contol?
Edited by - bladerunner on 04/05/2003 23:41:38
Κυριακή πρωί, χτυπάει το τηλέφωνο κατά τις 7 και ακούω τη μάνα μου να φωνάζει ενώ τιναζόταν από το κρεβάτι και πριν σηκώσει το τηλέφωνο: Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ!!!!! Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ!!!!!!! Στην άλλη γραμμή μια θεία και μια ξαδέρφη από το χωριό να κλαίνε και τσιρίζουν για το θάνατο του παππού μου.... Όπως ήταν φυσικό αμέσως ετοιμαστήκαμε να φύγουμε για το χωριό. Το μόνο περίεργο ήταν ότι άκουγα τη μάνα μου να φωνάζει, ενώ ήταν σε παραληρήμα: ΤΟ 'ΞΕΡΑΑΑΑ!! ΤΟ 'ΞΕΡΑΑΑΑΑ!!
Μετά από 2-3 μέρες όταν τη ρώτησα τί εννούσε, μου είπε ότι λίγο πριν μας πάρουν τηλέφωνο, έβλεπε στον ύπνο της, την από 25ετία νεκρή γιαγιά μου να πηγαίνει στο σπίτι στο χωριό, να παίρνει τον παππού από το χέρι και να κλείνει η βαριά σιδερένια πόρτα πίσω τους...
Όπως καταλαβαίνετε τα είδα όλα...
Ας είναι καλά και οι δυό τους εκεί που είναι...
They buy your dreams, so they can sell your soul, is it any wonder we've last contol?
Edited by - bladerunner on 04/05/2003 23:56:30
ένας θείος μου το μεσημέρι της ημέρας που έφυγε η μητέρα μου είδε στον ύπνο του την γιαγιά μου (πεθερα της μητέρας μου) να πλένει και να απλώνει ασπρα σεντόνια.. τι κάνεις μαμά τη ρωτάει και αυτή του απαντάει περιμένω την Ελενίτσα σημέρα και της ετοιμάζω το κρεβάτι της... Οταν ξύπνησε μας πήρε τηλέφωνο ανήσυχος και δυστυχώς του είπαμε ότι έφυγε πριν λίγη ώρα..
Ο ίδιος θείος πάντα βλέπει καποιο αντίστοιχο ονείρο όταν είναι να χάσουμε καποιον από την οικογένεια..
otan den exeis kati na peis tote kalytera na swpaineis..
Epishs mia kopela 7 xronon ena vrady m elege oti evlepe ston ipno ths mua skua na thn akolouthei k ayth elege shnexeia pisw m eisai satana..meta apo 2 mhnes epese h thleorash sto kefali ths k pethane epi topou...xerw k alles istories...ara pisteyw oti ii antrwpoi ligo prin pethanoun to katalabenoun..
Abyssus Abyssum Invocat
quote:
... να μαθατε οτι ουτε ψυχη υπαρχει ουτε...
Μια ερώτηση μόνο:
Τι σκατά είναι όλο αυτό που ενεργοποιεί αυτό το μάτσο κόκαλα και δέρμα?
Είναι προσωρινό?
Από που ήρθε?
Κι αν ήρθε από κάπου, που θα πάει?
Τρείς ερωτήσεις σε μια.Για ανεγκέφαλους μόνο.
Οι έχοντες εγκέφαλο γνωρίζουν τις απαντήσεις.Κι αν δεν τις γνωρίζουν, τις...υποψιάζονται!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
συμβαινουν οντως διαφορα γεγονοτα τα οποια η επιστημη εχει εξηγηση ως παιχνιδια εγκεφαλου και τιποτα περισσοτερο.
Εγώ θα έλεγα να σταθούμε στο παραπάνω. Δεν θα μπορούσε κανένας ορθολογιστής να απολογηθεί για θρησκευτικές εικασίες, όπως η "ψυχή" που αναφέρει ο χριστιανισμός. Ούτε καν σε άλλα θρησκευτικά δόγματα. Θα ήθελα όμως να μάθω τις αδιαμφισβήτητες αποδείξεις που ισχυρίζεται πως έχει πάρει ο παραπάνω συγγραφέας, ότι δηλαδή η επιστήμη έχει ερμηνεύσει τα πάντα σαν παιχνίδια του εγκεφάλου.
Λοιπόν, περιμένω παράθεση συγγραμμάτων, μελετών, δημοσιεύσεων. Κάτι τέλος πάντων με ευρεία επιστημονική αποδοχή, όπου να φαίνεται αυτός ο ισχυρισμός. Αν πρόκειται να παρατεθούν τίποτα σελίδες debunkers, τίποτα παπαγάλοι YOLO με τα συναφή τσιτάτα της μόδας, τίποτα καραγκιόζηδες σαν τον James Randi (ο Τριανταφυλλόπουλος του χώρου), ας το αφήσουμε καλύτερα, δεν υπάρχει χρόνος για πέταμα. Αναμένω επιστημονική συζήτηση.
Μερικοί σύνδεσμοι για προβληματισμό:
http://iands.org/home.html
http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2015/04/the-science-of-near-death-experiences/386231/
Abyssus Abyssum Invocat
quote:Πραγματικά η επιστήμη ερμηνεύει τα πάντα σαν παιχνίδια του εγκεφάλου.
...η επιστήμη έχει ερμηνεύσει τα πάντα σαν παιχνίδια του εγκεφάλου....
Αλλά δεν "έχει ερμηνεύσει" γιατί για να φτάσει σε οριστικό συμπέρασμα απαιτεί η επιστημονική μέθοδος επαναλαμβανόμενο πείραμα με ίδια αποτελέσματα. Αυτό δεν γίνεται αφού ο κάθε θάνατος είναι οριστικός και μοναδικός.
Από μια - εξίσου επιστημονική - η επιστήμη ερμηνεύει πραγματικά τα πάντα σαν παιχνίδια του εγκεφάλου ακόμα και την όραση, την ακοή αλλά και την επιβεβαίωση πειραμάτων!
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
http://www.near-death.com/science/hallucinations/karl-jansen-ketamine-and-ndes.html
Αυτά λένε κάποιες μελέτες που έχουν κάνει, και επίσης όλοι οι σοβαροί επιστήμονες δεν ξεκινάνε να εξερευνήσουν επιστημονικά μεταφυσικές εικασίες. Εκτός ότι οι "μετά τα φυσικά" αναφορές, δεν βρίσκονται στην εμβέλεια παρατήρησης και πειράματος, υπάρχει έντονο το υποκειμενικό στοιχείο μέσα, κάτι που δεν είναι δυνατόν να κάνει αξιόπιστο ένα επιστημονικό εγχείρημα. Γι' αυτό και δεν ασχολούνται.
Αυτοί που ασχολούνται, είναι μια νέα κατηγορία "ειδικών" που έχει ενσκήψει τα τελευταία χρόνια, οι ψευδοεπιστήμονες, αλλά από τη μεριά της απόρριψης, όχι οι κλασσικοί της επιβεβαίωσης, που ξέραμε ως τώρα.
Αυτοί, μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνουν για να ακουστεί τ' όνομά τους, δανείζονται τσιτάτα και επιφανειακές ερμηνείες από διάφορους κλάδους, χωρίς να τα κατανοούν φυσικά μιας και οι περισσότεροι από αυτοί με βια έχουν ολοκληρώσει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και προσπαθούν να καταρρίψουν ό,τι ίπταται. Κι έτσι καταντούν ακόμα πιο γραφικοί, από τους πατροπαράδοτους ψευδοεπιστήμονες που προσπαθούσαν με τον ίδιο τρόπο να αποδείξουν αποκρυφιστικές θεωρίες, στο παρελθόν. Αναφέρω ένα παράδειγμα, που έχει δημιουργήσει σχετικό θόρυβο στο Ελληνικό ίντερνετ, τον τελευταίο καιρό:
http://ellinikahoaxes.gr/2016/10/04/james-randi/
Ο άνθρωπος πίσω από τη σελίδα αυτή είναι κάποιος απόστρατος καραβανάς αν δεν κάνω λάθος, που ξεκίνησε ένα blog μόλις βγήκε στη σύνταξη (φυσικά νεότατος). Στην αρχή άρχισε να εξιχνιάζει διάφορες αρλούμπες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο, στη συνέχεια αφού συγκέντρωσε και άλλους αγράμματους γύρω του, πήραν φόρα και άρχισαν να πετάνε λάσπη σε ότι έβρισκαν μπροστά τους. Όπως στο παραπάνω άρθρο, όπου και καλά "ξεγυμνώνουν τους οπαδούς του μεταφυσικού", χρησιμοποιώντας φυσικά ψευδοεπιστημονικές πρακτικές, όπως τη γνωστή και απαράδεκτη γενίκευση (πχ όλοι είναι απατεώνες). Όλοι αυτοί είναι επόμενο να βρουν μιμητές, και να προσπαθούν να αναπαράγουν τα κατορθώματά τους όπου βρεθούν.
Abyssus Abyssum Invocat
Edited by - Heretic on 06/10/2016 11:14:00
Abyssus Abyssum Invocat
Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να ισχύει, ωστόσο μπορείς εύκολα να καταλάβεις το 'ποιόν' του κάθε νέου μέλους. Από τον απόλυτο και απαξιωτικό τόνο της 'φωνής' και την έλλειψη τόνου της γραφής
quote:
εχουν περασει οντως χρονια απο αυτο το θεμα.ελπιζω πολλοι απο εσας να μαθατε οτι ουτε ψυχη υπαρχει ουτε ολα αυτα που λετε με τις εμπειριες σας που ακουσατε, που σας εχουν πει κ.λ.π. συμβαινουν οντως διαφορα γεγονοτα τα οποια η επιστημη εχει εξηγηση ως παιχνιδια εγκεφαλου και τιποτα περισσοτερο. ειναι σαν τον γιο που ειδε στον υπνο του τον πατερα του οτι ηρθε, σαν τον αλλον σε κωμα που εβλεπε την εγχειρηση του και πολλες αλλες τετοιες μπουρδες που ο ευκολοπιστος ανθρωπος δεν μπορει να ερμηνευσει και το ριχνει στο μεταφυσικο. ουτε ζωη υπαρχει μετα οπως δεν υπηρχε και πριν.ο ανθρωπος πεθαινει και μενει μονο το νεκρο του σωμα μεχρι να καταστραφει και αυτο. ψυχες, μεταμψυχωσεις και μετανσαρκωσεις σε καμια ταινια μονο.
quote:
... και φυσικά ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τον διάττοντα αστέρα batizisos, έκτοτε. Σε σημείο να αναρωτιέσαι, μήπως όλοι αυτοί οι χρήστες των μερικών επισκέψεων, με τις "πιασάρικες" δηλώσεις, τις εμπειρίες ή τις απορίες, αν εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Όπως το να τσιγκλάνε τη μία χούφτα χρήστες που εξακολουθούν να παρακολουθούν τη σελίδα, για να γράφουν έστω κάτι εκείνοι. Πραγματικά θα ήταν ενδιαφέρον να παρατηρήσει και κάποιος άλλος αυτό που ανέφερα...Abyssus Abyssum Invocat
Κοστίζουν βέβαια κάτι παραπάνω, αλλά αν είναι να κάνουν τη δουλειά τους...

Abyssus Abyssum Invocat
Υπάρχει εργοδότης; (και ποιος;)
Πώς ακριβώς το έχεις στο μυαλό σου;
(ειλικρινά σε ρωτάω για να μην υπάρξουν και τυχόν παρεξηγήσεις - δεν σου κρύβω πως όπως το έχεις διατυπώσει ["Όπως το να τσιγκλάνε τη μία χούφτα χρήστες που εξακολουθούν να παρακολουθούν τη σελίδα, για να γράφουν *έστω κάτι εκείνοι"] μοιάζει σαν υπονοούμενο ότι εμείς τους βάζουμε και για τον λόγο αυτό προσπαθώ να το διαλευκάνω)
* τα bold, δικά μου