ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

allzzaro89 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
21/06/2009, 02:01:24
ττρεχα...., αν έχεις φιλήσει ποτέ σου τζάμι μπροστά από χρωματισμένη σανίδα, είσαι ειδωλολάτρης.

Το έχεις κάνει πο΄τε αυτό;;;

Εγώ όχι...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/
HermitΜέλος
21/06/2009, 02:13:53
Doctor

Ξέρεις την Φράση, δώσε σε έναν άνθρωπο δύναμη και
αυτός θα σου δείξει τον πραγματικό του εαυτό; Ισχύει
για τον χριστιανισμό. Και δεν κυνηγήθηκε τόσο άγρια,
όσο το παρουσιάζουν κάποιοι σήμερα ούτε όσο κυνήγησαν
τον δρυϊδισμό και την Καμπάλα. Το πρόβλημα μου
δεν είναι η ύπαρξη αυτής της αίρεσης, και ούτε είναι
η ιστορική διαδρομή της (σε ότι αφορά το θέμα), αλλά
το ότι τόλμησε και "ευλόγησε", αυτό που η ίδια
κατάστρεψε. Αυτή η πράξη που δείχνει διχασμό, είναι που
με εξοργίζει.

Τώρα στο παράδειγμα σου με το μαχαίρι. Έχεις δίκιο. Εγώ όμως
αναρωτιέμαι πάντα, τι οδηγεί τους ακολουθους των εβραϊκών
αιρέσεων, να κάνουν τέτοια εγκλήματα. Μήπως γιατί είναι
η φύση του μονοθεϊσμού, να μην δέχεται την συνύπαρξη με
άλλες θρησκείες;

Έχω σχηματήσει γνώμη.

"For behold, I have been with thee from the beginning; and I am that which is attained at the end of desire."
Gardnerian Book of Shadows
21/06/2009, 10:46:37
Εσύ φίλε Hermit είσαι πιο συνειδητοποιημένος αλλα δεν είναι όλοι εξίσου, γιατι έχουν αποδεχθεί κάποια θέση. Εσύ λες δε παίρνω θέση, δε με ενδιαφέρει να πάρω θέση και ξέρω γιατί το λες αυτό. Άλλοι όμως έχουν πάρει θέση, και έχουν πάρει θέση και σε νοητικό επίπεδο που νομίζω ξέρεις τι συνεπάγει αυτό. Η λέξη αντικειμενικότητα απλά δεν ιφισταται στις "θέσεις". Η αντικειμενικότητα ιφίσταται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο εκεί που υπάρχει κατανόηση, και εσύ ειδικά πρέπει να το γνωρίζεις καλά αυτό.

quote:
Μήπως γιατί είναι
η φύση του μονοθεϊσμού, να μην δέχεται την συνύπαρξη με
άλλες θρησκείες;

Αυτό είναι μια καλή ερώτηση, εδώ πρέπει όμως να αναρωτηθούμε το κατα πόσο αυτό ισχύει ή όχι. Εγω προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω αν ισχύει γιατι δεν έχω αρκετές ιστορικές γνώσεις οπότε το αφήνω σε αυτούς που τις έχουν αλλα νομίζω ισχύει οτι με τις πολυθεϊστικές θρησκείες υπήρχε μια μεγαλύτερη ελαστικότητα αλλα απ όσο θυμαμαι οι κατακτητές και τότε επεβαλλαν την θρησκεια τη δικιά τους στους κατακτημένους.

Αυτο να το συζητήσετε.(Με ηρεμία, συνεση κλπ κλπ)

"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/06/2009 10:47:56

21/06/2009, 13:05:14
trexagireve:
«Τα είδωλα και οι ειδωλολάτρες, υπήρξαν για τους δεισιδαίμονες χωρικούς,μέχρι που την είδαν πόσο λίγη και ευτελής, ανίσχυρη είναι και την παρατήσαν..»

Έχουμε πει και παλαιότερα, ότι όταν δεν γνωρίζουμε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ θεολογικά ζητήματα, καλό είναι να μην φωνασκούμε. Ίσως να πιάνει αυτή η τακτική σε απλούς-άσχετους-κατα συνήθεια χριστιανούς, αλλά όχι σε τόπο σχετικών συζητήσεων.

Α) «ούκ είδετε ομοίωμα εν τη ημέρα, ή ελάλησε Κύριος πρός υμάς εκ μέσου του πυρός» (Δευτ. δ΄: 15-17).

Β) «Γένος ούν υπάρχοντες του Θεού ουκ οφείλομεν νομίζειν χρυσώ ή αργύρω ή λίθω, χαράγματι τέχνης και ενθυμήσεως ανθρώπου, το θείον είναι όμοιον» (Πράξεις ιζ΄: 29)

Γ) «Τίνι ωμοιώσατε Κύριον και τίνι ομοιώματι ωμοιώσατε αυτόν;» (Ησαϊα μ΄: 18).

Η Αγία Γραφή δεν έχει αλλάξει. Τουλάχιστον έως σήμερα εγώ δεν γνωρίζω καμμία σχετική αλλαγή της. Απαγορεύει ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ τις εικόνες της ΑΟΡΑΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ.

Και ας μην βιαστούνε να σχολιάσουνε οι «σχετικοί-άσχετοι», διότι ομιλώ για την ΑΟΡΑΤΗ ΘΕΟΤΗΤΑ και όχι για τις ορδές των κάθε λογής Αγίων.

Μιλώντας συνεπώς ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ, μπορούμε να δεχθούμε (δεχόμενοι έστω και αυτόν τον παραλογισμό..) απλά και μόνο ότι η περίφημη «ενσάρκωση του Λόγου» δίδει τη δυνατότητα να γίνει απεικονίση μόνο του Υιού, και αυτόν μόνο κατά την ανθρώπινη φύση.

Ως αποτέλεσμα, οφείλουνε οι χριστιανοί να τηρούνε με ακρίβεια την εντολή να μήν κατασκευάσουνε «ομοίωμα αρσενικού... ή ορνέου πτερωτού» ως εικόνες της αόρατης Θεότητας.
Διότι:

Α) «Ουχ ότι τον Πατέρα τις εώρακεν”. (Ιω. στ΄: 46).
Β) «Τις εώρακεν αυτόν και εκδιηγήσεται; (Σοφία Σειράχ μγ΄: 31).
Γ) «Όν είδεν ουδείς ανθρώπων ουδέ ιδείν δύναται”. (Τιμ. Α΄, στ΄: 16).
Δ) «Θεόν ουδείς εώρακε πόποτε”. (Ιω. α΄: 18).

Είναι 100% ξεκάθαρο ότι ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΟΜΟΙΩΜΑ-ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ, και συνεπώς σύμφωνα με την Αγία Γραφή ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΕΙΔΩΛΩΝ.

Όμως, τι πραγματικά συμβαίνει με την καθημερινή λατρεία των χριστιανών?

Αυτό που συναντάει κανείς είναι απεικονίσεις της ονομαζόμενης εικόνα της Αγίας Τριάδος που σήμερα βρίσκεται παντού. Παριστάνει το Θεό Πατέρα σαν γέρο με λευκά μαλλιά και γένια, τον Ιησού, τον Υιό του Θεού καθισμένο δίπλα του, και το Άγιο Πνεύμα, με μορφή περιστεριού να ίπταται ανάμεσά τους.

Συνεπώς, και με απλά και ξεκάθαρα λόγια, ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝΕ ΕΝΑ ΕΙΔΩΛΟ-ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ, το είδωλο του Θεού-Πατέρα αλλά και του Αγίου Πνεύματος υπό την μορφή ενός πτηνού, κάτι που αυτομάτως τους καθιστά ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ.

Σε αυτό το σημείο δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε τα κλάματα και τις λατρείες που αποδίδονται ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ και άλλα αντικείμενα που δήθεν προσφέρουνε «θαύματα», και εξ ου και προσκυνούνται κατ αποκλειστικότητα και όχι ως γενική εικόνα.
Διότι, εάν δεν προσκυνάνε οι πιστοί την εικόνα (το είδωλο) της Παναγίας της Τήνου αναζητώντας το θαύμα που ο καθένας τους χρειάζεται, τότε γιατί δεν κάνει ο καθένας το ίδιο απλά στην εκκλησιά της γειτονιάς του ή απλά στο σπίτι του?

Μπορεί να μην βολεύει στον χριστιανό η ρετσινιά της ειδωλολατρίας, αλλά στην ουσία περί αυτού πρόκειται. Άσχετα το πως μπορεί ο καθένας να χρυσώσει το χάπι....

HermitΜέλος
21/06/2009, 15:44:15
quote:
Εσύ φίλε Hermit είσαι πιο συνειδητοποιημένος αλλα δεν είναι όλοι εξίσου, γιατι έχουν αποδεχθεί κάποια θέση. Εσύ λες δε παίρνω θέση, δε με ενδιαφέρει να πάρω θέση και ξέρω γιατί το λες αυτό. Άλλοι όμως έχουν πάρει θέση, και έχουν πάρει θέση και σε νοητικό επίπεδο που νομίζω ξέρεις τι συνεπάγει αυτό. Η λέξη αντικειμενικότητα απλά δεν ιφισταται στις "θέσεις". Η αντικειμενικότητα ιφίσταται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο εκεί που υπάρχει κατανόηση, και εσύ ειδικά πρέπει να το γνωρίζεις καλά αυτό.

Εγώ βλέπω να παίρνουν θέση εκεί που τους βολεύει. Δεν είμαι φανατικός και αναλύω ήρεμα την κατάσταση, αλλά όταν το κράτος δείχνει αναισθησία και δεν σέβεται το αίμα των ελλήνων και η εκκλησία δεν δείχνει καμία ευαισθησία, τότε είμαι υποχρεωμένος
να μιλήσω και να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Σε αυτή τη
περίπτωση δεν μπορώ να δείξω κατανόηση.

quote:
Αυτό είναι μια καλή ερώτηση, εδώ πρέπει όμως να αναρωτηθούμε το κατα πόσο αυτό ισχύει ή όχι. Εγω προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω αν ισχύει γιατι δεν έχω αρκετές ιστορικές γνώσεις οπότε το αφήνω σε αυτούς που τις έχουν αλλα νομίζω ισχύει οτι με τις πολυθεϊστικές θρησκείες υπήρχε μια μεγαλύτερη ελαστικότητα αλλα απ όσο θυμαμαι οι κατακτητές και τότε επεβαλλαν την θρησκεια τη δικιά τους στους κατακτημένους.

Ο Μονοθεϊσμός δεν μπορεί να συνυπάρχει με άλλους. Ειδικά ο εβραϊκός
μονοθεϊσμός και αυτό το έχει αποδείξει. Ο πολυθεϊσμός σεβόταν τους
θεούς και τις θρησκείες των άλλων λαών. Οι έλληνες είχαν βωμούς
αφιερωμένους σε άγνωστους θεούς, οι οποίοι αντιπροσώπευαν όλους
τις θεότητες που δε γνώριζαν και βωμούς αφιερωμένους στους θεούς της
αφρικής και ασίας. Αυτό δείχνει σεβασμό.

"For behold, I have been with thee from the beginning; and I am that which is attained at the end of desire."
IlgarΝέο Μέλος
21/06/2009, 16:51:31
quote:

ενώ ο γλυπτός διάκοσμος των μετοπων .......

Αγαπητέ Schwabe, ωραίο το να βγάζεις χολή για ό,τι δεν σου αρέσει ή δεν συμφωνείς....
Το ότι δεν είναι τουλάχιστον ηθικό, να προσβάλλετε την θρησκεία κάποιων δεν σας το έμαθαν αυτοί που σας δίδαξαν όλα αυτά τα σοφά (!)λόγια ; όμως δεν σε δίδαξαν πού τονίζεται η λέξη "μετοπων" που γράφεις πιο πάνω.Και εσύ είχες να μάθεις καλά ...το μάθημα.
Χαίρε φίλε
IlgarΝέο Μέλος
21/06/2009, 16:55:51
[quote]

<<..Την άλλη φορα, που θα ζητήσει η ελλάδα να γυρίσουν αρχαία
μάρμαρα πίσω στην χωρα, θα κάνω ότι είναι δυνατόν, να μη
συμβεί.>>
Συγχαρητήρια. Δείχνεις πόσο "Ελληναράς" είσαι.Ή δεν είσαι ;

HermitΜέλος
21/06/2009, 18:26:26
quote:

[quote]

<<..Την άλλη φορα, που θα ζητήσει η ελλάδα να γυρίσουν αρχαία
μάρμαρα πίσω στην χωρα, θα κάνω ότι είναι δυνατόν, να μη
συμβεί.>>
Συγχαρητήρια. Δείχνεις πόσο "Ελληναράς" είσαι.Ή δεν είσαι ;

Δεν είμαι Ελληναράς, ούτε Πατριώτης.
Ενάς απλός Έλληνας είμαι που σέβεται
το αίμα των κυνηγημένων.

21/06/2009, 18:30:53
Καλά θα ήταν πάντως, πιστεύω, να μη ζει ο καθείς στην
καρακοσμάρα του και α αξιώνει απίθανες σχέσεις με θρησκείες
και την ελληνική φυλή...Ρε παιδιά, δεν γεμίζετε ταξί, θα μας
πείτε τι να κάνουμε;
Για σοβαρευτείτε λίγο...
Αφείστε τις φανταστικές ιστορίες και ζείστε την αλήθεια...
Μην ζείτε αποστειρωμένες αλήθεες που δεν υπάρχουν...
Τα ειδωλα, είναι τριών διαστάσεων,λέμε, η εικόνα είναι απεικόνιση
δεν γίνεται το ίδιο θεός, οπως με τους ΑΡΧΑΊΟΥΣ ειδωλολάτρες....
Τα μπερδεύετε επίτηδες....
21/06/2009, 19:27:53
quote:
trexagireve
καρακοσμάρα του

Μα αν δεν συνεχίζεις να ζεις στην καρακοσμάρα σου, πώς θα συνεχίσεις να είσαι χριστιανός;

macedon

beyondΜέλος
21/06/2009, 20:11:39
λιγα γραπτες σκεψεις και αμεσως μετα θα δωσω και ενα παραδειγμα για να βοηθησουμε τους φιλους χριστιανους,που θελουν βεβαια,να δουν το ..αστειο αλλα και τραγικο της ολης υποθεσης καθως και την τρελλα της νεολληνικης καταστασης !

αναμεσα στους χριστιανους εχω γνωρισει ατομα που ειναι φανατικοι υποστηρικτες και αγαπανε τα αρχαια επιτευγματα...

απλα,πολλοι δεν ξερουν ποσο κακο εκανε ο χριστιανισμος σε αυτα...
επισης καπου πια τα πραγματα στην κοινωνια δεν ειναι οπως παλιοτερα...
καποιοι πιστευουν σε εναν μυθικο ηρωα ,τον ιησου,και τον εχουν στο μυαλο τους σαν ενα φωτεινο ον...
καπου παραβλεπουν το καταστρεπτικο δημιουργημα του παυλου ,τον χριστιανισμο, η δεν θελουν να δουν το κακο που προκαλεσε σε ολον τον δυτικο πολιτισμο...

ισως και να μην τους αφορα αμεσα,αυτοι πιστευουν σε κατι το ιδανικο,πολλοι δεν πατανε ποτε σε εκκλησια (και καλα κανουν) και το πραγμα μενει εκει...
ετσι και αλλιως ολες οι θρησκειες εισπρατονται απο τους θνητους αναλογα με το ατομο...σκεφτειτε μονο τις αιρεσεις και πως προσεγγιζουν τον χριστιανισμο στην αμερικη...
κρεμαγαν τους μαυρους στο ονομα του ιησου και αλλα τρελλα ...τα εχουμε δει σε ταινιες και οχι μονο !

τωρα για το μουσειο συγκεκριμενα...ας κανουμε ενα φανταστικο ταξιδι στον χρονο ...

εχουμε και λεμε,ας παρουμε το χριστιανικο ναο της αγ.σοφιας στην κωνσταντινουπολης...
ενα απο τα καλυτερα επιτευγματα των χριστιανων...χιλιαδες πιστων πηγαιναν εκει για εκατονταδες χρονια για να λατρεψουν τον θεο που πιστευαν...

ας παρακαμψουμε λιγο την επισημη ιστορια και να το δουμε λιγο ...fiction...

ερχεται μια "νεα θρησκεια" που εξαπλωνεται με την κρατικη υποστηριξη και με νομους φωτια εναντια στην παλια χριστιανικη πιστη..

ετσι καποια στιγμη οι οπαδοι της "νεας θρησκειας" συμφωνα και με τις εντολες των ηγετων τους πανε και καταστρεφουν την αγ.σοφια ως συμβολο της παλαιας λανθασμενης θρησκειας !
οτι αναφεροταν στην χριστιανικη θρησκεια το κατατρεχουν ως κακο,μιασμα κ.λ.π επι εκατονταδες χρονια !!

υστερα απο 2000 χρονια κυνηγιου κατα της χριστιανικης θρησκειας και των συμβολων της ,η "νεα θρησκεια" καλειται στα εγκαινια ενος μουσειου οπου απεικονιζονται τα διασωθεντα μνημεια της χριστιανικης θρησκειας και μαλιστα παει και να κανει αγιασμο !!

ελπιζω τωρα σε καποιους να γινεται αντιληπτο το ολο τρελλο του πραγματος ! απο εκει και περα...THE SHOW MUST GO ON !!

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

Edited by - beyond on 21/06/2009 20:20:17

HermitΜέλος
21/06/2009, 20:16:15
quote:
καρακοσμάρα του

He who lives in a glass house shouldn't throw stones.

quote:
Ρε παιδιά, δεν γεμίζετε ταξί, θα μας πείτε τι να κάνουμε;

Κανείς δε σου λέει τι να κάνεις. Και δεν πρέπει να γεμίσουμε
Ταξί για να έχουμε δικαίωμα γνώμης.

quote:
Αφείστε τις φανταστικές ιστορίες και ζείστε την αλήθεια...

Ποιά αλήθεια; Την δική σου;

quote:
Μην ζείτε αποστειρωμένες αλήθεες που δεν υπάρχουν...

Δεν είσαι σε θέση να μιλάς για αποστειρωμένες αλήθειες.
Πίστευε εσύ σε ότι θέλεις και σεβάσου, όσο και να δυσκολεύει,
την πίστη και την αλήθεια του άλλου. Κανείς δεν γνωρίζει ΤΗΝ
αλήθεια.

quote:
Τα ειδωλα, είναι τριών διαστάσεων,λέμε, η εικόνα είναι απεικόνιση
δεν γίνεται το ίδιο θεός, οπως με τους ΑΡΧΑΊΟΥΣ ειδωλολάτρες....
Τα μπερδεύετε επίτηδες....

Η εικόνα ή το είδωλο, ποτέ δεν είναι οι ίδιοι οι ΘΕΟΙ. Και
ποτέ οι Πολυθεϊστές νόμιζαν οτι τα αγάλματα είναι θεοί. Αυτό
είναι ηλίθιο και να ισχυριστεί. Και ψεύδεται εκείνος ο οποίος υποστιρίζει το αντίθετο.

21/06/2009, 20:32:21
quote:
Όχι, Είναι σαν να φτύνουν την ελληνική θρησκεία στα μούτρα.

Την "ελληνική θρησκεία";;;
Ποιά ελληνική θρησκεία;;;
Οι Έλληνες έχουν πολλές θρησκείες χριστιανοί (όλων των δογμάτων), βουδιστές, ινδουιστές, μουσουλμάνοι - είναι άθεοι ή άθρησκοι...

Αυτή η μαλακία με το "ελληνική θρησκεία" είναι πολύ χοντρό...
Γιατί προφανώς κάποια σκουπίδια θεωρούν ότι είναι Έλληνες μόνο όσοι πιστεύουν σε βιαστές, ανώμαλους και ανύπαρκτους θεούς και βρίζουν έτσι τις άλλες θρησκείες που πιστεύουν τα ίδια...
Το πιο σπαστικό όμως είναι ότι αυτά τα σιχαμερά υπολείμματα θεωρούν ότι τα αρχαία τους ανήκουν γιατί μόνο αυτοί που πιστεύουν στην "ελληνική θρησκεία" έχουν το δικαίωμα να το πράττουν αυτό...
Λοιπόν τα αρχαία ανήκουν σε όλους τους Έλληνες, όπου και εάν βρίσκονται σε όποια θρησκεία και εάν ανήκουν - και ορισμένα ξέρατα δεν μπορούν να τα διεκδικούν σαν δικά τους...

Για αυτό άλλωστε γίνεται όλος ο καυγάς...
Αλήθεια μπρε...... Έγινε τελικά ο αγιασμός;;;

HermitΜέλος
21/06/2009, 21:03:25
quote:
Την "ελληνική θρησκεία";;;
Ποιά ελληνική θρησκεία;;;

Αυτή η θρησκεία που σήμερα στο εξωτερικό είναι γνωστή
ώς "Hellenismos". Είναι το σύνολο των θρησκευτικών
αντιλήψεων και λατρευτικών πρακτικών των εθνικών ελλήνων.
Όπως ο ΚΑΘΕ Λαός, έτσι και οι έλληνες είχαν και έχουν
την δική τους θρησκεία.

quote:
Οι Έλληνες έχουν πολλές θρησκείες χριστιανοί (όλων των δογμάτων), βουδιστές, ινδουιστές, μουσουλμάνοι - είναι άθεοι ή άθρησκοι...

Βέβαια. Και είναι δικαίωμα τους. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα.
Το Πρόβλημα είναι ο αγιασμός του Μουσείου.

quote:
Αυτή η μαλακία με το "ελληνική θρησκεία" είναι πολύ χοντρό...

Όχι, είναι η αλήθεια. Και ήρθε επιτέλους η ώρα να ακουστεί.
Ναι, η Ελληνική Θρησκεία. "Χοντρό", ήταν ο αγιασμός της
χριστιανικής εκκλησίας.

quote:
Γιατί προφανώς κάποια σκουπίδια θεωρούν ότι είναι Έλληνες μόνο όσοι πιστεύουν σε βιαστές, ανώμαλους και ανύπαρκτους θεούς και βρίζουν έτσι τις άλλες θρησκείες που πιστεύουν τα ίδια...

Για να θεωρείς ανθρώπους σκουπίδια, πρέπει να έχεις Νεκροφιλία.
Οι Θεοί των ελλήνων, είναι υπαρκτοί όσο και ο θεός των χριστιανών.
Οι χριστιανοί δεν ΕΙΝΑΙ σε θέση να μιλήσουν για αλήθειες και υπαρκτούς θεούς. Εγώ θεωρώ έλληνα, και εναν γερμανό, που πιστεύει
στην ελληνική θρησκεία, στην φιλοσοφία των ελλήνων και λατρεύει
τον ελληνισμό. Τον θεωρώ Έλληνα στο πνεύμα. Γιατί για εμένα
δεν γεννιέσαι έλληνας, αλλά γίνεσαι. Οι ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ δεν αποτελεί
ΟΛΗ την θρησκεία. Οι ιστορίες και μύθοι γύρω απο τους αρχέτυπους
των θεών έχει μεγάλη σημασία για τους έλληνες.
Διάβασε την Βίβλο για να δείς πόσο ανώμαλος είναι
ο Γιαχβέ...

quote:
Το πιο σπαστικό όμως είναι ότι αυτά τα σιχαμερά υπολείμματα θεωρούν ότι τα αρχαία τους ανήκουν γιατί μόνο αυτοί που πιστεύουν στην "ελληνική θρησκεία" έχουν το δικαίωμα να το πράττουν αυτό...

Κανείς δεν θεωρεί κάτι τέτοιο. Θέλουμε να τα ΣΕΒΟΝΤΑΙ. Και
να ΣΕΒΟΝΤΑΙ το αίμα των ελλήνων. ΣΕΒΑΣΜΟ και ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ
ζητούμε. Τίποτα παράλογο ή υπερβολικό. Εγώ όσο και να
διαφωνώ με τον Χριστιανισμό, όσο και να τον απορρίπτω και
να τον θεωρώ εχθρό του ανθρώπου, εαν βρεθώ σε μια εκκλησία
την σέβομαι. Γιατί σέβομαι την θρησκευτική αντίληψη των
ανθρώπων αλλα και τον Ναό που είναι αφιερωμένος σε εναν θεό.

quote:
Λοιπόν τα αρχαία ανήκουν σε όλους τους Έλληνες, όπου και εάν βρίσκονται σε όποια θρησκεία και εάν ανήκουν - και ορισμένα ξέρατα δεν μπορούν να τα διεκδικούν σαν δικά τους..

Σύμφωνοι. Το πρόβλημα εδώ είναι ομως συγκεκριμένο.

21/06/2009, 21:32:53
Η ελευθερία έκφρασης στα φόρουμς είναι κάτι που τα χαρακτηρίζει.

Πολλές φορές γίνεται διασκεδαστική, όταν κάποιοι εκφράζουν αυτό που πιστεύουν, ελεύθερα και με τη βεβαιότητα ότι κατέχουν την αλήθεια για θέματα που είναι, επιεικώς, θολά, για πολλούς λόγους.

Είτε γιατί δεν μπορούν να εξηγηθούν είτε διότι δεν υπάρχει επαρκές δείγμα που να οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα είτε διότι γίνεται συντονισμένη απόκρυψη, αλλοίωση, διαστρέβλωση στοιχείων, με σκοπό της παραπλάνηση της κοινής γνώμης μέσω της προσβάσιμης γνώσης και κατά συνέπεια την άγνοια κάποιων, που σε συνδυασμό με την πεποίθηση ότι μόνο αυτοί μπορούν να διακρίνουν και να κρίνουν σωστά, δεν μπορούν να σκεφθούν ότι ενδέχεται να πλέουν σε απόλυτο σκοτάδι, νομίζοντας ότι διαχειρίζονται το φως.

Αποτέλεσμα των παραπάνω (και όχι μόνο) είναι μηνύματα που χαρακτηρίζουν τους θεούς των Ελλήνων ως βιαστές, ανώμαλους και ανύπαρκτους, κάτι που δείχνει τη ρηχή σκέψη και την αδυναμία των γραφόντων να διαπεράσουν την ομίχλη που σιγά - σιγά και με τη μεθόδευση της αράχνης έχει καλύψει τη σκέψη τους.

Έλληνες είναι αυτοί που (ανάμεσα στα άλλα) είναι υπερήφανοι για το αδιαμφισβήτητο μεγαλείο των προγόνων μας και που προσπαθούν να το προβάλλουν, κόντρα σε νεόκοπες θεωρίες οι οποίες το αμφισβητούν με γελοίους, ενίοτε, τρόπους και μέσα.

Υπάρχουν θεωρίες που λόγω μοντερνισμού μπορεί να κάνουν κάποιους να νομίζουν πως ξεχωρίζουν, όμως το μόνο που πετυχαίνουν είναι να τους κάνουν γραφικούς και να τους καθιστούν ως "ατραξιόν" μιας συζήτησης…

Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει όλοι μας να αφήνουμε ανεπηρέαστη μια γωνιά στο μυαλό μας, για να υποδεχθεί καινούριες, αδιανόητες γνώσεις και να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο… αν θέλουμε να σεβόμαστε τον εαυτό μας και να πτοκαλούμε τον σεβασμό των συνομιλητών μας.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

21/06/2009, 21:38:25
quote:
Τα ειδωλα, είναι τριών διαστάσεων,

ναι ναι όπως ο αέρας έχει άυλο σχήμα

και το είδωλο στον καθρέφτη, στο νερό; τι είναι αυτά;
ρε θα μας τρελάνουν οι χριστιανοί με τις χαζομάρες τους

21/06/2009, 21:44:39
Άθεε, μια ερώτηση...

Αν εσύ κοιτάζεις το πρόσωπό σου σε μια λίμνη, αυτός που είναι στον... πάτο, δεν θα βλέπει το πίσω μέρος του κεφαλιού σου;;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

21/06/2009, 21:54:48
αυτά τα ξέρουν οι χριστιανοί αυτοί βρήκαν ότι ο αέρας έχει άυλο σχήμα και το είδωλο έχει τρεις διαστάσεις
21/06/2009, 23:27:23
Καλά, κάποιοι να μιλάνε φλού, γιατί ξέρουνε ότι δεν τους παιρνει
να πούνε ότι νάναι,αλλά αυτούς τους ..νεοφωστήρες, δεν τους
συγκρατάτε λίγο, γιατί γίνονται "ρόμπες";
Αυτό το αμίμητο πάλι του Κερμίτ,ότι δεν λάτρευαν τα αγάλματα;
Δεν ξέρει κάν τι υποστηρίζει το άτομο;
Κόντρα για την κόντρα και ρεζίλι;
Καλά για τον άθεο, που δεν ξέρει τι διαφορά της απεικόνισης,
με τη λατρεία τριασδιάστατου χειροποίητου ειδωλείου, τι να πω;
Δεν ξέρεις ρε φίλε, δεν ρωτάς, πριν ...αυτοσχεδιάσεις;
Τώρα πρέπει να γελάσω ή να σκεφτώ;
Ή με το γέλιο δεν θα σκεφτώ;
HermitΜέλος
22/06/2009, 00:19:00
quote:
Αυτό το αμίμητο πάλι του Κερμίτ,ότι δεν λάτρευαν τα αγάλματα;
Δεν ξέρει κάν τι υποστηρίζει το άτομο;
Κόντρα για την κόντρα και ρεζίλι;

Λατρευόταν Η Θεότητα, που αντιπροσώπευε το άγαλμα, και
όχι το ίδιο το άγαλμα. Εγώ ξέρω τι υποστιρίζω. Σου είπα,
άσε τους άλλους, και κοίτα τον εαυτό σου. Ξεφτίλα γίνεται
εκείνος που μιλάει χωρίς να έχει Γνώση ή που διαστραβλώνει
την αλήθεια, και επιμένει στην Άγνοια ή στο ψέμα του, επειδή εκτίθεται. Και σου έχω πεί να προσέχεις τι γράφεις , γιατί
διαβάζει κόσμος τα κείμενα σου που δεν γνωρίζει αλλά διαβάζει
και κόσμος που γνωρίζει!