- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
«To βασικό θέμα της συνόδου ήταν το Δόγμα περί Πατρός-Υιού-Αγίου Πνεύματος, το οποίο εθεωρείτο διαστρεβλωμένο από τις δοξασίες του Αρείου και όχι η δημιουργία του.»
Είναι γνωστή η λεγομένη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ. Το δόγμα δεν υπήρξε ποτέ «διαστρεβλωμένο», αλλά ανέκαθεν είχε πάμπολλα ρεύματα και απόψεις. Ο Ιησούς ανακηρύχθηκε «θεάνθρωπος» ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΝΟΣ ΗΛΙΟΛΑΤΡΗ.
Τόσο καλά τα «ευαγγέλια»....
europaios2:
«Η σύγκλιση έγινε με εντολή του Κων/νου και με κύριο και βασικό λόγο την αντιμετώπιση του Αρειανισμού.»
Ναι, δεν βλέπεις, είχε.....«σοβαρούς λόγους» ένας Μέγας Ιερέας του Μίθρα να πονοκεφαλεί για το εάν είχε δίκιο για μια ιουδαϊκή σέκτα ο ένας η ο άλλος!!!!
Και φυσικά, δεν μας είναι γνωστές τίποτα.....πολιτικές αναταραχές ένεκα του Αρείου!!
Μπούρδες συνεπώς ότι έγινε με «εντολή του Φλάβιου Βαλέριου», απλά έτσι ταίριαζε καλύτερα το story του ξεπουλήματος....
europaios2:
«κατά τη γνώμη του διχογνωμούσαν "υπερ μικρών και λίαν ελαχίστων." η επιστολή από την οποία προκύπτει ότι ο Κων/νος δεν ενδιαφερόταν παρά για τη συνοχή της αυτοκρατορίας..»
Μπούρδες και μυθεύματα!
Όσο μπούρδα είναι το δήθεν «Εν Τούτο Νίκα» που σχηματίστηκε στον ουρανό και του έδειξε......το ασφαλές εργαλείο για την σφαγή (!), άλλο τόσο μπούρδα είναι και ότι δήθεν «ανησυχούσε» ο Κωνσταντίνος για την συνοχή της αυτοκρατορίας.
Μήπως έχεις να μας προσκομίσεις στοιχεία που να μαρτυρούνε ότι τάχα...«η αυτοκρατορία σπαράζονταν απο σφαγές ένεκα του Αρείου ή των Ορθοδόξων»?
Δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος για μια τέτοια «ανησυχία», καθώς όλοι και όλοι μαζί οι χριστιανοί εκείνη την εποχή δεν σχημάτιζαν καν διψήφιο αριθμό!
europaios2:
«Ας σημειωθεί ότι ο Άρειος δεν αναγνώριζε τη Θεϊκή υπόσταση του Ιησού.»
Και φυσικά είχε δίκο ο άνθρωπος! Τα κείμενα το φωνάζουνε!!
europaios2:
«Καταδικάσθη η τοκογλυφία, που ασκούσαν μερικοί ιερωμένοι.»
Ναι, και έκτοτε.........έχει γεμίσει με αμύθητα πλούτη η εκκλησία!!!!
europaios2:
«Αφού λοιπόν έχεις αυτά τα τεκμήρια δεν έχεις παρά να με διαψευσεις σε αυτά που γράφω με τα στοιχεία που έχεις...»
Ποιά «στοιχεία» έχεις βρε παπατζή??? Να διαψεύσω ΤΙ??? Τις αερολογίες τις δικές σου, του Απολογητή και του Μεταλληνού??
Μήπως μπορείς να μας προσκομίσεις ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ??
Λες λοιπόν ότι «Ο αυτοκράτορας είχε ποιο μπροστά στείλει επιστολή προς τον επίσκοπο Αλεξάνδρειας Αλέξανδρο και τον πρεσβύτερό του 'Αρειο..».
Υπέδειξε μας λοιπόν ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ???
ΣΕ ΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ??
Άντε, αναμένω!!![]()
![]()
europaios2:
«Υπέδειξε σελίδα γιατί θα το κάνω...........και είμαι σίγουρος ότι ο Στεφανίδης αναφέρεται αποκλειστικά στη βιογραφία του Κων/νου από τον Ευσέβιο και "όχι στο συνολικό" του συγγραφικό έργο..»
Να ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ το βιβλίο, και να το διαβάσεις. Απλό είναι, μην ψάχνεις πάντα δανεικά και scan του Απολογητή!!
europaios2:
«Και να σου γνωρίσω αδαή Schwabe, ότι ο Ευσέβιος ο Καισαρείας που έγραψε την εκκλησιαστική ιστορία ήταν φιλοαρειανός και για το συγκεκριμένο έργο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, που αποδίδετο στον Ευσέβιο..»
Ο γελοίος Ευσέβιος είναι αυτός που μας μεταφέρει «την αλήθεια» για το παραμύθι με το ΕΝ ΤΟΥΤΟ ΝΙΚΑ που ζωγράφισε ο Γιαχβέ-Ιησούς στον ουρανό για να το δει ένας........................ιερέας του Μίθρα (!), ο Ευσέβιος είναι αυτός που αγιοποίησε αυτό το κάθαρμα, ο Ευσέβιος είναι αυτός που μας λέει ότι..................λίγο πριν πεθάνει πρόλαβε και δήθεν βαφτίστηκε μιας και δεν είχε χρόνο να το κάνει πριν!!
Ο καλός και Άγιος Κωνσταντίνος, κρέμασε τον πεθερό του καίσαρα Μαξιμιανό το 310 στην Μασσαλία, έπνιξε τους γαμπρούς του Λικίνιο και Βασιανό δηλ. τους άνδρες από της αδελφές του Κωνστάντια και Αναστασία, τον πρίγκιπα Λικιάνους, γιο του Λικίνιου τον έκανε σκλάβο το 336 στην Καρχηδόνα και διέταξε να τον μαστιγώσουνε και να τον σκοτώσουνε, το 326 σκότωσε τον γιο του Κρισπο, τον οποίο είχε αποκτήσει από την εταίρα Μινέρβα λίγο πριν τον γάμο του με την Φαύστα και μαζί με αυτόν ταυτόχρονα και αρκετούς «φίλους» του!!
Και φυσικά, αυτό το............υπόδειγμα χριστιανικής καλοσύνης που προσκυνούνε σήμερα οι φουκαράδες έλληνες ως «Άγιο», έδωσε εντολή να πνίξουν στο μπάνιο της την Φαύστα, μητέρα τριών αγοριών και δύο κοριτσιών με την κατηγορία ότι τον απατούσε με τον Κρίσπο!!
Όμως, με δεδομένο ότι εάν δεν υπήρχε ο Κωνσταντίνος και ο Ευσέβιος σήμερα η αίρεση του χριστιανισμού πιθανότατα θα ήταν μια περιθωριακή σέκτα, αντιλαμβάνονται όλοι την τεράστια σημασία που είχε τότε αυτό το κάθαρμα για την νέα θρησκεία.
Θέλεις και άλλα για να αντιληφθείς ποιός είναι ο Ευσέβιος και πόση «αλήθεια» κρύβεται στα όσα χαριεντίζεσαι για τον αλλοεθνή σφαγέα Κωνσταντίνο?
Ρε, ακόμα με τα ίδια παραμύθια σας ξεγελάνε??
Το τελικό νόημα είναι ένα για τον καλό οδηγό πορείας προς την Εν Χριστώ Ζωή:
Σφάξτε, βιάστε, προβείτε σε κάθε είδους ακατονόμαστες πράξεις και ασέλγειες, και όταν βαρεθείτε, και ενδεχομένως να θελήσετε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ να…….την δείτε «Άγιος», τότε κάντε είτε μια καλή πράξη για την χριστιανική εκκλησία είτε…….μπείτε μέσα στην κολυμπήθρα του εξαγνισμού!!
Αλήθεια, για ΠΟΣΟ ευτελή και αχρείο έχουνε τελικά φανταστεί τον Θεό?
Έ ρε φουκαρά ευρωπαίε, με τους Μεταλληνούς και τους Απολογητές, και το λίγο που είχες πάει, το'χασες!!![]()
![]()
Ωστόσο, επειδή έχω και όλη την συλλογή των Πρακτικών Των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων (εκδόσεις Καλύβης Τιμίου Προδρόμου Ιεράς Σκήτης Αγίας Άννης/Άγιον Όρος), θα χαρώ πολύ να δω ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ που θα τσιμπίσεις για να μας μεταφέρεις....
Kαι μόλις σου έγραψα να τα σκανάρεις τα επίμαχα σημεία............. άρχισες τα γνωστά......μπούρδες......μυθεύματα....παραμύθια..... που είναι οι πηγές σου? ε? αφού τα έχεις στα χέρια σου όπως λες....σκάναρέ τες...
quote:
Schwabe:
Υπέδειξε μας λοιπόν ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ???
ΣΕ ΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ??
Άντε, αναμένω!!
Σε τα μας Schwabe? θες να μάθεις που βρίσκεται και το γνήσιο?

Διάβασε πρώτα στην Εκκλησιαστική ιστορία του Ευσέβιου και μετά πες μεγάλες κουβέντες......
quote:
europaios2:
«Υπέδειξε σελίδα γιατί θα το κάνω...........και είμαι σίγουρος ότι ο Στεφανίδης αναφέρεται αποκλειστικά στη βιογραφία του Κων/νου από τον Ευσέβιο και "όχι στο συνολικό" του συγγραφικό έργο..»Schwabe:
Να ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ το βιβλίο, και να το διαβάσεις. Απλό είναι, μην ψάχνεις πάντα δανεικά και scan του Απολογητή!!
Γιατί να αγοράσω όλο το βιβλίο? δε μου περισσεύουν......οπότε μια και το έχεις στην κατοχή σου υπέδειξε σελίδα να πάω να τη δω.......

quote:
quote:
seirios12a:
Αυτό την άποψη ρε παιδιά πως μόνο ο Χριστός τα έκανε με θεϊκή βούληση και όλοι οι άλλοι με δαιμονική, ε δεν μπορώ να την δεχθώ και δη όταν ο ίδιος ο Χριστός το είχε πει πως μπορούμε να κάνουμε τα πάντα αρκεί να έχουμε πίστη. Θεωρώ πως κάποιος ο οποίος είναι πραγματικά αγνός και η ψυχή του είναι καθαρή και ας μην είχε γνωρίσει την διδασκαλία του Χριστού, πως μπορούσε να κάνει τα ίδια πράγματα με αυτόν. Εξάλλου αυτή δεν είνα και η θεία χάρη?
Δεν καταλαβαίνεις τι γράφει ο trexagireve, αλλά δε φταίει ούτε αυτός ούτε εσύ για αυτό.......
![]()
Εδώ εάν ήθελες να βοηθήσεις να καταλάβω τι είναι αυτό που δεν κατάλαβα, θα το εκτιμούσα.

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει
από μέσα το θέμα Ιησούς Χριστός Υιός Θεού και Απολλώνιος
ο Τυανεύς, πνευματικός άνθρωπος.... Βάζω τελείες επίτηδες
εκτός αν θέλετε να προσδιοριστεί αλλοιως ο Απολλωνιος
και έχω τα αυτιά μου ανοιχτά να δω τον τίτλο ή τον προσδιοριστικό
ρόλο του...
Πάρα πολλοί άγιοι κάναν θαύματα και μεγαλούργησαν, αλλά δεν είχαν
την αφροσύνη να πουν ότι είναι θεοί, ή ότι αυτά που κάνουν
τα κάνουν με δικές τους δυνάμεις....
Για τον Απολλώνιο τι μπορούμε να πούμε , πώς τον ορίζουμε στην πνευματική ιστορία, γιατί ο Χριστός ήρθε ως Θεός, προς τι η
σύγκριση;
Η θέση σου αυτή δεν μπορεί να ληφθεί υπ' όψιν, διότι περιέχει αυθαίρετους ισχυρισμούς.
Ότι ο χριστός είναι "υιός θεού", δεν είναι κάτι αναμφισβήτητο, είναι άποψη δική σου και όσων το έχουν χάψει.
Ελπίζω να κατανοείς ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ ατόμων (προσωπικοτήτων), όταν ο ένας (χριστός), αν και δεν είναι αποδεδειγμένα ιστορικό πρόσωπο του αποδίδονται ιδιότητες εντελώς αστήρικτες και μεταφυσικές, ενώ ο άλλος (Απολλώνιος) έχει και ιστορική υπόσταση και αξιοθαύμαστο βίο.
Η μόνη σύγκριση που μπορεί να γίνει είναι αυτή των διαδρομών τους (αν δεχθούμε ως πραγματική αυτήν του χριστού).
Λες ότι πάρα πολλοί κάναν θαύματα, αλλά δεν ισχυρίστηκαν ότι τα έκαναν ως θεοί.
Ούτε ο Απολλώνιος ισχυρίστηκε ποτέ ότι είναι θεός και επιπλέον, κανείς δεν επεχείρησε να τον κάνει...
Και τελειώνεις με το
quote:
Για τον Απολλώνιο τι μπορούμε να πούμε , πώς τον ορίζουμε στην πνευματική ιστορία, γιατί ο Χριστός ήρθε ως Θεός, προς τι η σύγκριση;
Αυτό δεν είναι αντικειμενικό, είναι στην καλλίτερη περίπτωση, άποψη μιας μερίδας ανθρώπων.
Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι η αφετηρία σου είναι μεροληπτική και θα ήθελε επαναπροσδιορισμό.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Κάτσε γιατί μ' εσέ,να πρέπει να αποσαφηνίζω και τις πιο απλές λέξεις.
Αν με το "θαυματουργός" εννοείς ότι έκανε θαύματα, οι ιστορικοί που προανέφερα και οι αυτοκράτορες, βεβαιώνουν ότι έκανε θαύματα.
Πρόσεξε τι έγραψα, οι ιστορικοί και οι αυτοκράτορες το αναφέρουν, δεν είναι γραμμένο σε κείμενα "αγνώστου πατρός", ούτε το είπε ο "θεός".
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
«Kαι μόλις σου έγραψα να τα σκανάρεις τα επίμαχα σημεία............. άρχισες τα γνωστά......μπούρδες......μυθεύματα....παραμύθια..... που είναι οι πηγές σου? ε? αφού τα έχεις στα χέρια σου όπως λες....σκάναρέ τες...»
Τι να σκανάρω βρε αεριτζή, μήπως είδα κάτι που να είναι «σοβαρό» ώστε να χρειαστεί τάχα να κάνω κανένα κόπο παραπάνω??![]()
Άν, και όταν κρίνω ότι πρέπει να δώσω περαιτέρω στοιχεία, να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνω, άν και έτσι όπως είναι γραμμένα όχι ότι πρόκειται να καταλάβεις και κάτι!
Έε, ευρωπαίε, δεν αξίζεις φουκαρά μου πια και τόσο φασαρία, αυτά τα λίγα που εσύ τσιμπάς εδώ και κει τα έχω δει εκατοντάδες φορές έως τώρα. Με πιάνεις?![]()
europaios2:
«Σε τα μας Schwabe? θες να μάθεις που βρίσκεται και το γνήσιο?»
Ναι κύριε παπαγάλε, ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ!!
Άντε ντε, μας έχεις ζαλίσει με αντιγραφές απο τον Μεταλληνό και τον Απολογητή, τώρα ήρθε λοιπόν η ώρα να........................λάμψεις!!!![]()
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ?????
Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να αντιλαμβάνεται ο κόσμος πόσο γελοία είναι τα δήθεν «στοιχεία» που όλη την ώρα αμολάς!
europaios2:
«Γιατί να αγοράσω όλο το βιβλίο? δε μου περισσεύουν......οπότε μια και το έχεις στην κατοχή σου υπέδειξε σελίδα να πάω να τη δω...»
Έχω την αίσθηση ότι όχι μόνο οι λίγες δεκάρες δεν σου περισσεύουνε, αλλά (πολύ χειρότερα..) ούτε τις έδωσες ποτέ για να μάθεις κάτι ολοκληρωμένα.
Είδες που όλα εξηγούνται?![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Schwabe:
Τι να σκανάρω βρε αεριτζή, μήπως είδα κάτι που να είναι «σοβαρό» ώστε να χρειαστεί τάχα να κάνω κανένα κόπο παραπάνω??Άν, και όταν κρίνω ότι πρέπει να δώσω περαιτέρω στοιχεία, να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνω, άν και έτσι όπως είναι γραμμένα όχι ότι πρόκειται να καταλάβεις και κάτι!
Έε, ευρωπαίε, δεν αξίζεις φουκαρά μου πια και τόσο φασαρία, αυτά τα λίγα που εσύ τσιμπάς εδώ και κει τα έχω δει εκατοντάδες φορές έως τώρα. Με πιάνεις?
Πολύ εχέμυθη αυτή η κρίση σου................αλλά και χαρακτηριστική!

quote:
Schwabe:
Έχω την αίσθηση ότι όχι μόνο οι λίγες δεκάρες δεν σου περισσεύουνε, αλλά (πολύ χειρότερα..) ούτε τις έδωσες ποτέ για να μάθεις κάτι ολοκληρωμένα.
Πάντως μου φτάνουν για να σε αγοράσω και να σε πουλήσω όποτε θέλω.......όπως και παλαιότερα σου έγραψα και σου απέδειξα........έτσι και τώρα.........
quote:
γιαπετ:
Πρόσεξε τι έγραψα, οι ιστορικοί και οι αυτοκράτορες το αναφέρουν, δεν είναι γραμμένο σε κείμενα "αγνώστου πατρός", ούτε το είπε ο "θεός".
Ανέφερε τότε τους ιστορικούς που το αναφέρουν και το έργο τους μέσα από το οποίο φαίνεται η κρίση τους περί αυτού του θαυμαστού γεγονότος............ άντε να κάνουμε και καμιά αρχή!!!!!

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΒΡΩ!
ΦΩΣ,ΑΤΜΑ
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΡΑΦΤΕΙ.....
Έχει δίκιο η φίλτατη ΑΤΜΑ,πολύ όμορφη σελίδα...
Αααα παραλίγο να το ξεχάσω: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΛΩΤΙΝΕ!!!!!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
![]()
![]()
Να συμπληρώσω απλώς ότι εάν κάποιος θέλει αν αγοράσει το βιβλίο ώστε να έχει το κείμενο στα Ελληνικά, Συγγραφέας είναι ο A.S REILLEIGH, εκδόσεις ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
maitreya buddha. Θα δεις πολλά εκεί
και διάβασε να καταλάβεις πως
προαλείφεται για μεσσίας όλων...
Δεν είναι θέμα εξυπνάδας,
το λέει πεντακάθαρα, το ...νούμερο...
Περιττό νασου πω για τις ...προφητείες του ( είχε προβλέψει
για Κλίντον, ενώ υποστηρίζει ότι τα άσχημα θα
ξεκινήσουν με οικονομικό κράχ στο χρηματιστήριο
του Τόκυο...
Ήδη τα χρηματιστήρια πέφτουν...
Ποιους γέροντες έχεις να αντιπαρατάξεις όταν με αυτά που λέει ο Άγιος Ανδρέας συμφωνούν φωτισμένοι γέροντες όπως οι
πατήρ Παϊσιος
πατήρ Εφραίμ Αριζόνας
???
Μήπως ακούς τον πατέρα Μάξιμο που έχει καταλήξει ακόμα και σε ημερομηνία που θα έρθει ο πλάνος? Αυτός μόνο κράτηση σε αεροπορικά δεν του έχει κάνει.
Λοιπόν ας προσέξουμε γιατί υπάρχουν πολλές πλάνες. Όταν προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε την Αγία Γραφή χωρίς το φως των πατέρων, η πλάνη λόγω υπερηφανείας είναι πολύ πιθανή. Ταπείνωση χρειάζεται.
Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;
ολιγον μετα τον ΙΩΑΝΝΗ έρχεται και ο ΄΄λυκος΄΄(αντίχριστος)
ΕΡΧΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΣΤΑΘΗΝΑΙ..........................
Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, σε «καινούς ασκούς
το νέο κρασί , ότι αν βάλουμε αυτό εις τους παλαιούς
θέλει διαρρήξει αυτούς»
εννοώντας ότι οι νέοι καιροί, θα έχουν και νέους ανθρώπους,
για να εξηγήσουν αυτά που θα γίνουν και χωρίς υπεροψία,
ξέρω να το κάνω αυτό, θείας οικονομίας πρόνοια…
Το πιστεύεις ή όχι…
Τώρα για τους γέροντες, εγώ δεν λέω τίποτα,
γιατί δεν κρίνω, αλλά, αν διαβάσεις την Αποκάλυψη,
αντί να βιάζεσαι να μου απαντήσεις, θα καταλάβεις καλύτερα…
Είναι στο τέλος της που λέει για τη Νέα Ιερουσαλείμ και
όσους θα κατοικήσουν εκεί, που έρχεται με τον βασιλιά που καλείται και Κύριος Κυρίων και Βασιλέυς Βασιλευόντων,
λευκός ίππος, που «εξήλθε νικών και ινά νικήσει…»
Δεν πιστεύω ότι εγώ βλέπω κάτι που εσείς δεν βλέπετε…
Διαβάστε το πρωτότυπο (των 70 ΄) και θα δείτε αυτά που λέω… Να τα γράψω εδώ και να σας τα εξηγήσω;… Ο έχων νου ,…
νοήτω…
Πολλές βασιλείες λές, κιόλας, αλλά δεν υπάρχει
μετά από αυτόν σε πληροφορώ εγώ, καμία άλλη βασιλεία…
Έχει γραφτεί…
Ο πάτερ Μάξιμος, πλανήθηκε όπως εσύ με τους
πεντηκοστιανούς, γιατί ο αντίχριστος ήρθε λέω εγώ,
και σύντομα θα βγεί στα φανερά του χρόνια…Η ημιμάθεια
είναι όντως χειρότερη της αμάθειας… Ρωτήστε, μην
τοποθετείστε τόσο εύκολα… Δεν θέλω να γράψω έτσι
ένα σεντόνι με το τι θα γίνει. Δεν μπορεί, κάτι θα έχετε
διαβάσει...
Ο Ρομιός κάτι ξέρει, περιμένετε, πιστεύω έχει κάτι να πει…
Τα στρατεύματα
είχαν ήδη αρχίσει να φτάνουν.
Είχαν μαζευτεί ήρωες απ’ όλη τη χώρα.
Ο καθένας βαστούσε το λάβαρό του...
και την κληρονομιά των προγόνων του.
Η μέρα ήταν συννεφιασμένη.
Λες κι ο Θεός ετοιμαζόταν να κλάψει
για το χαμό των παιδιών Του.
Λίγο πριν αρχίσει η μάχη ...σιωπή.
Μπορούσες να ακούσεις
τα βλέφαρά σου να ανοιγοκλείνουν.
Που και που μια λάμψη στον ουρανό
και στη συνέχεια
η βοή της βροντής από μακριά.
Σιγά-σιγά άρχιζαν να τρέχουν οι στρατιές
πλησιάζοντας η μία την άλλη.
Μπορούσα να ακούσω
το μεταλλικό ήχο των σπαθιών,
καθώς έβγαιναν
από τις θήκες τους ...για τελευταία φορά.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή ευχόμουν
να ήμουν κι εγώ εκεί.
Να μπορούσα να υπερασπιστώ
το χώμα που μεγάλωσα,
να μοιραστώ τη δόξα
και τον ηρωισμό των προγόνων μου.
Μέχρι τη στιγμή που το πρώτο σπαθί
διαπέρασε μια ζωή...
Που μια κόκκινη κηλίδα έβαψε για πάντα
το πεδίο της μάχης.
Τότε έπεσε το πρώτο δάκρυ του Θεού.
Τότε ακούστηκε η βροντή
του πόνου Του από πάνω μου.
Κι εγώ έπεσα στα γόνατα
να προσευχηθώ ...για τις ψυχές
που χάνονταν...
ΕΡΧΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΣΤΑΘΗΝΑΙ...............................