ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΔΕΛΦΟ !!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΔΕΛΦΟ !!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

O Pisteuon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
NeosΜέλος
10/11/2003, 10:36:34
Mιας που συζητάμε για αδελφους του χριστού.
υπάρχει και ο αλλος, ο ιακωβος, αυτός λοιπόν ο αδελφός υποστηριζε οτι ο ιησους δεν ήταν θεικο προσωπο και οτι ηταν απλός ανθρωπος, στηριζε όμως το εργο του αδελφου του.Υπερασπίστηκε το χριστό καί μετα την σταυρωση...
και τωρα το καλό...Μετά την σταυρωση και την εξαφάνιση του χριστού υπήρχε μια ιδεολογια(ανερχομενη θρησκεια) που επρεπε να "κρατηθει" απο την μια ο ιακωβος και απο την αλλη ο σαούλ (κοινώς παυλος).

Ο καθένας προσπαθουσε να κρατησει την ιστορια του χριστου με διαφορετικο τροπο.
Ο μεν ιακωβος ειχε αναγνωρισει το ιησου σαν ανθρωπο ο δε παυλος σαν θεανθρωπο, αν και ο ιδιος δεν τον συναντησε ποτέ στην ζωη του...
(κουφο ε? ...και θεωρειτε και ο μεγάλος προσυλιτιστης του χριστιανισμου)

elpidaΜέλος
10/11/2003, 15:21:17
quote:
Τι εννοείς βρε Ελπίδα; Τα απόκρυφα ευαγγέλια κυκλοφορούν στην αγορά! Μπορείς να πας σε ένα βιβλιοπωλείο και να τα αγοράσεις! Μήπως κάτι δεν κατάλαβα;

hrismig

Αναφέρομαι για αυτά τα βιβλία τα οποία βρίσκονται στις βιβλιοθήκες του Πατριαρχείου του Βατικανού κάποιον μοναστηριών κλπ. που η πρόσβαση είναι αδύνατη από τον κόσμο.

Τα απόκρυφα βιβλία δεν κυκλοφορούν σε καμία αγορά. Άλλωστε και από τη λέξη φαίνεται ότι δεν είναι για το ευρύ κοινό. Είναι βιβλία που έχουν γραφεί ανά τους αιώνες και περιέχουν πράγματα τα οποία έρχονται σε σύγκρουση με το δόγμα της εκκλησίας. Οπότε η εκκλησία τα έχει απορρίψει και τα φυλάει καλά προκείμενου να μην βγουν έξω στον κόσμο.

Μπορούμε όλοι μας να φανταστούμε τι θα γίνει αν βγουν στην επιφάνεια γεγονότα τα οποία τόσα χρόνια ή ήταν παραποιημένα ή δεν είχαν αναφερθεί καν και αναιρούν κάποια από αυτά που σήμερα μας σερβίρει η εκκλησία.

poetΜέλος
18/11/2003, 04:35:51
Neos, πραγματικά υπήρχε μιά διάσταση απόψεων τους πρώτους Χριστιανικούς χρόνους μεταξύ του Ιακώβου (Πρώτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων) και των Παύλου και Πέτρου. Η διάσταση δεν οφείλετο στη φύση του Ιησού αλλά στο γεγονός άν θα έπρεπε να κηρυχθεί ο Χριστιανισμός μόνο στους Ιουδαίους (Ιάκωβος) ή σε όλους ανεξαίρετα τους ανθρώπους (Πέτρος & Παύλος).
Το ζήτημα αυτό λύθηκε μετά την εσπευσμένη πρόσκληση προς τον Παύλο να παρευρεθεί στην Αποστολική Σύνοδο των Ιεροσολύμων, γεγονός που έγινε αιτία να διακοπεί και η πρώτη περιοδεία του.
Η αποστολική σύνοδος αποφάσισε την κήρυξη του ευαγγελίου σε όλους ανεξαιρέτους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, πλήν όμως όφειλαν οι πιστοί να περιτέμνονται.
Με την ευκαιρία αυτού του μηνύματος που είναι το πρώτο μου στο forum, να προσθέσω στα τόσα πολλά που έχω διαβάσει περί ιστορικότητας, ύπαρξης ή όχι του Χριστού, ύπαρξης αδελφών ή πλαστογράφησης της ιστορίας ότι δεν χρειάζεται να επιμένουμε επί προσωπικών απόψεων μιάς και ευτυχώς υπάρχει και το net και οι πηγές είναι πάρα πάρα πολλές για να αναζητήσουμε την αλήθεια.

Φιλικά, Poet

osiris_mythΜέλος
19/11/2003, 22:55:22
quote:
Ορθοδοξία και Ελληνισμός ΕΝΑ

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΘΕΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ. ΓΙ 'ΑΥΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΑΤΙΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ [ΒΛΕΠΕ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ, ΚΑΒΕΙΡΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΛΠΚΛΠ] ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ. ΟΧΙΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΙΔΕΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ , ΤΕΧΝΗ, ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ....ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΔΟΓΜΑ, ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΡΑΜΑ ΜΙΣΣΑΛΟΔΟΞΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΚΡΑΤΟΡΩΝ....Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ.......ΘΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ [ΙΣΩΣ ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΝΑ ΚΕΛΑΗΔΟΥΝ]" ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. ΣΕ ΕΧΕΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ , ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ........ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ..............ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Υ.Γ. ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.......
ΘΑ ΠΕΘΕΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ...........

ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΝΤΟΝΟ" ΥΦΟΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ........

Edited by - osiris_myth on 19/11/2003 23:01:40

fokaiasΜέλος
20/11/2003, 00:29:28
Η επιβολή με το ζόρι και της πιο αγνής πρόθεσης είναι σίγουρο ότι δεν σημαίνει αποδοχή και δεν σημαίνει πάντα το σωστό σε αυτόν που του επιβάλλεται.
Ο Μέγας Αλέξανδρος (εκπολιτιστής) για ποιο λόγο έκανε την εκστρατεία του;
Οι Μακκαβαίοι για ποιο λόγο πολεμούσαν τον Ελληνισμό;
Κτλ κτλ κτλ
Διότι είπες <<οι αλήθειες είναι για να λέγονται>>.

osiris_mythΜέλος
20/11/2003, 01:49:29
ΦΙΛΕ ΦΩΚΑΙΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΣΤΟ ΔΙΚΙΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ "ΠΑΤΗΜΑ" ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΕΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΩΣ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ ΜΟΥ ΥΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΗΝΗΣΩ ΠΩΣ ΟΛΟΥΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ , ΤΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΝΩ ΑΠΛΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑ ΣΚΕΥΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΟΥΝ. ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ, ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΜΥΑΛΟΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΒΡΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ [ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΩΝ]. ΑΠΛΑ ΙΣΩΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΑΡΕ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ "PISTEVON" ΚΑΙ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩΝ ΜΟΥ,. ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΡΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΜΕΣΩ ΕΡΕΥΝΗΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΕΧΩ ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ...ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ fORUM

AnounakisΜέλος
20/11/2003, 02:24:01

quote:
Αναφέρομαι για αυτά τα βιβλία τα οποία βρίσκονται στις βιβλιοθήκες του Πατριαρχείου του Βατικανού κάποιον μοναστηριών κλπ. που η πρόσβαση είναι αδύνατη από τον κόσμο.

Να συμπληρώσω επί αυτού ότι

Τα βιβλία αυτά δεν περιέχουν μόνο στοιχεία αποκαλυπτικά για το παραμύθι των θρησκειών - στοιχεία επικίνδυνα για την μεγάλη εταιρεία την ΘΡΗΣΚΙΑ.ΑΕ (Χριστιανισμός –Μωαμεθανισμός) - αλλά και χαμένη γνώση γενικότερα. Γνώση κοσμογονίας , τεχνολογίας , φιλοσοφίας , εσωτερισμού , κτλ.

Βρίσκονται κυρίως στα μοναστήρια του Αγίου Όρους με την διαβαθμησμένη πρόσβαση , και στα αεροστεγή υπόγεια του Βατικανού.

Ο Κάρολος ο πρίγκιψ της Αγγλίας κάθε χρόνο ταξιδεύει στο Άγιο Όρος… και αλωνίζει στις βιβλιοθήκες , ενώ εμείς και με πνευματικό μοναχό βύσμα , περνάμε απ’ έξω…

AnounakisΜέλος
20/11/2003, 02:33:32
ένα μικρό απόσπασμα από μεταφρασμένες πήλινες πινακίδες(Βαβυλώνα):

Γράφει και σχολιάζει αρχαίος Βαβυλώνιος [ο Ασσουρμπανιπάλ (668-628 πχ), ο Σαρδανάπαλος κατά την ελληνική ονομασία] σχετικά με την βιβλιοθήκη που δημιούργησε όταν ανακάλυψε και μετέφρασε ακόμα αρχαιότερες Σουμερικές Δέλτους

"Aπέκτησα τους κρυμμένους θησαυρούς όλης της γνώσης των γραφιάδων ... έλυσα τα επίπονα προβλήματα της διαίρεσης και του πολλαπλασιασμού που δεν ήταν καταγεγραμμένα με σαφήνεια, έχω διαβάσει την καλλιτεχνική γραφή των Σουμερίων και τη σκοτεινή των Ακκάδων και έχω αποκρυπτογραφήσει τις επιγραφές που χαράκτηκαν στις πέτρες μία εποχή πριν από τον Κατακλυσμό".

Πως !!!! Υπάρχουν στοιχεία για την εποχή πριν τον κατακλυσμό;;;;;

και που είναι αυτά;;;;

Η απάντηση στο προηγούμενο μήνυμα.

scullyΜέλος
20/11/2003, 12:44:17
"ΑΔΕΡΦΟΥΣ" ΑΠΟΚΑΛΛΟΥΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ... ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ
ΑΥΤΑ..

20/11/2003, 23:00:14
Λυπάμαι που θα δυσαρεστήσω τους οπαδούς του Τζεσουά, ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΙΑΔΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ!

Δέν υπήρξε, δέν υπάρχει αλλά και όσο και να προσπαθούνε δέν πρόκειται ποτέ να βρούνε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ σχετικό (σοβαρό) ιστορικό στοιχείο.

Ο πραγματικός Τζεσουά (για να αποφεύγουμε τους Βαρβαρισμούς) δέν ήτανε ούτε...."υιος Θεού" ούτε και τίποτα άλλο εξωκόσμιο. Απλά ήτανε ενας ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ του αγώνα που ξεκίνησε ο πατέρας του Ιούδας απο τα Γάμαλα.

Και, όπως είναι φυσικό, είχε ΚΑΙ οικογένεια αλλά ΚΑΙ αδέρφια. Και αυτός ο διαχωρισμός ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ εστω και σε αυτά τα παραποιημένα εγγραφα που ονόμασαν ΑΙΩΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ως Καινή Διαθήκη.

Εξάλλου ας μήν ξεχνάμε ότι ο μύθος της "παρθένου" και της........επίγειας ζωής δημιουργήθηκε ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2ου ΑΙΩΝΑ. Οταν πλέον δέν υπήρχανε ΟΥΤΕ μάρτυρες αλλά ούτε και στοιχεία....

Την τελική μορφή την εδωσε τα παζάρι μεταξύ του Φλάβιου Βαλέριου και των αφεντικών της ιουδαϊκής αίρεσης των αποκαλούμενων "χριστιανών".
Ακολούθησε το παραμύθι του ΕΝ ΤΟΥΤΟ ΝΙΚΑ καθώς και άλλες "οικογενειακές ανακαλύψεις" (π.χ. ο....."πανάγιος τάφος"!!) και μετά γίνανε όλοι τους.................ΑΓΙΟΙ!!

Τόσο ωραίο story!