ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ananasss31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ALvaNoSΝέο Μέλος
05/05/2003, 02:33:52
Εγώ πιστεύω πως έτσι όπως καθορίζετε ο κάθε άνθρωπος κάθε φυλής τι είναι, το ίδιο ισχύει και για όλους, χωρίς εξαιρέσεις, αν το πάρουμε αλλιώς είναι ρατσιστικό.

05/05/2003, 19:18:30
ΕΛΛΗΝΑΣ ειναι ο ανθρωπος που ενατενιζει τη ζωη και τον κοσμο με ελευθερια και καλη διαθεση, απαλλαγμενος απο φοβους και δυσειδαιμονιες. Ο ανθρωπος που εκανε βιωμα του την ελευθερη και χαρωπη θεωρηση του κοσμου, που εχει την πληρη αισθηση και τη χαρα της ζωης. Ο ανθρωπος που , με τη ψυχικη του διαθεση, διαμορφωνει το πνευμα του και δινει σ'αυτο φτερα, ωστε να πεταξει σε αλλους κοσμους ωραιους και αρμονικους, απο τους οποιους μεταφερει την αρμονια και το καλλος και τα πραγματοποιει σε εργα ανθρωπινης δραστηριοτητας, διαμορφωνοντας ωραιες και δυνατες ψυχες ΗΡΩΩΝ , ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ , ΠΟΙΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ. ...... Ειναι ο φυσικος ανδροοπος (ανδροπροσωπος) και οχι ανθρωσκος η ανδραποδο. Ειναι ΕΛ ΛΑΑΣ ,ΛΙΘΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΦΕΓΓΟΒΟΛΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ. ΕΛΛΗΝ=123=6=ΗΛΙΟΣ(!)=1+2+3=1Χ2Χ3. Υ.Γ. ΛΙΘΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ , ΥΛΗ ΚΑΙ ΦΩΣ , ΧΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΣ (ΧΟΥ - ΦΟΥ !!!), ΠΥΡ ΚΑΙ ΑΜΙΣ (αμμος) , ΠΥΡΑΜΙΣ......

nolipseΝέο Μέλος
20/05/2003, 02:31:22
Έλληνας είναι:
-Ο γουστάρω να είμαι καλοπερασάκιας
-Ο δανείζομαι για να περάσω καλά
-Ο γιατί να παράγω αυτοκίνητα ενώ παράγουν άλλοι
-Ο γιατί να δουλέψω αφού δουλεύουν άλλοι
-Ο δεν περιμένω στο φανάρι 1 ώρα να ανάψει πράσινο για να περάσω(γιατί αυτό δεν λειτουργεί)
-Ο κοροϊδεύω και εκμεταλλεύομαι τους Άγγλους - Γάλλους-Γερμανούς κτλπ που έρχονται για διακοπές στο νησί μου, γιατί είναι όλοι τους πανίβλακες.
-Ο Έχω να φάω, έχω να πιω, έχω να κοιμηθώ, ο έχω έχω έχω αλλά όλη μέρα κλαίγομαι γιατί δεν έχω παραπάνω
-Ο Εγώ που αγοράζω τα προϊόντα που γουστάρω και δεν ρωτάω πόσο κάνουν τα ταμπελάκια που γράφουν κάτι με καλλιγραφικά κάτω από το προϊόν (ταμπελίτσα με την τιμή κάτω από αγαλματίδιο)
-Ο εγώ που ναί έχω αντιγράψει στο σχολείο έχω αντιγράψει στο Πανεπιστήμιο γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να περνούσα...(Αφού ο συμφοιτητής μου έχει την γνώση, γιατί να μην το εκμεταλλευτώ; κάτι θα μου μείνει και από την αντιγραφή)
-Ο εγώ που δεν έχω ανάγκη να κλέψω και να διαστρεβλώσω την ιστορία και τον πολιτισμό άλλων και να τον παρουσιάσω σαν δικό μου γιατί πολύ απλά οι πρόγονοι μου φρόντισαν να έχω
-Ο εγώ που πίνω την κόκα - κόλα και βρίζω αυτόν που την φτιάχνει.
-Ο εγώ που βρίζω και μισώ τον διπλανό μου άλλα μπροστά σε κάποια κοινή απειλή θα πολεμήσουμε με σαν μια ψυχή- σαν ένα σώμα...
-Ο εγώ που γνωρίζω αλλά δεν ξέρω τίποτα
-Ο εγώ που……
-Ο εγώ….
-Ο εγώ……….

Δεν ξέρω άν απαντώ στο ερώτημα ποιος είναι Έλληνας αλλά είμαι σίγουρος πως τα παραπάνω τον χαρακτηρίζουν...
Και ναι είμαι περήφανος για αυτό.....

Ίσως να με κράξετε αλλά δεν πειράζει .......
Φιλικά πάντα,
nolipse ;)

20/05/2003, 14:46:08
Noμίζω ότι πάνω απ’όλα πρέπει να κάνουμε μια διάκριση: Aλλο Ελληνας και άλλο Νεοέλληνας, άλλο οι πρόγονοί μας και άλλο εμείς… για πολλούς και διάφορους λόγους φυσικά….

Νεοέλληνας λοιπόν είναι αυτός που όταν αντικρύζει τον εαυτό του στον καθρέπτη, βλέπει τον Κολοκοτρώνη, τον Μεγαλέξανδρο ή τουλάχιστον τον Ωνάση…Κι όμως στην πραγματικότητα είναι ο Καραγκιόζης που ονειρεύεται τον ευατό του σα Μεγαλέξανδρο.

Ο Καραγκιόζης με τα πολλά επαγγέλματα, τα πολλά πρόσωπα, τη μόνιμη πείνα και τη τέχνη της ηθοποιϊας…

Με πολλά ελαττώματα αλλά και προτερήματα αυτός είναι ο Ελληνας σήμερα.

Αγνοεί την πραγματικότητα, ζει 2 φορές πάνω από τα οικονομικά του μέσα, υπόσχεται τα τριπλά απ’όσα μπορεί να κάνει, γνωρίζει τα τετραπλάσια απ’όσα έμαθε, αισθάνεται και συναισθάνεται τα πενταπλάσια απ’όσα νιώθει στη πραγματικότητα και αυτό γιατί η υπερβολή δεν είναι μόνο εθνικό μας ελάττωμα αλλά τρόπος ζωής…Είναι η σντεταγμένη του εθνικού μας χαρακτήρα, η βασική αιτία της δυστυχίας μας αλλά και η μεγάλη μας δόξα. Γιατί στο συναίσθημα η υπερβολή λέγεται «φιλότιμο» , στη συμπεριφορά η υπερβολή λέγεται «λεβεντιά»

"Τάδε έφη Avallon"
20/05/2003, 16:15:17
Φίλε μου Πασχάλη και ΕΛ = Θεός και ΗΝ = ύπαρξη άρα και ΕΛΛΗΝ = Θεού άνθρωπος .

Αγαπητοί μου φίλοι εσείς που πριν μιλήσατε για τα ελαττώματα ξεχάσατε μάλλον και κάποια άλλα :

· Νεοέλληνας είναι και ο ξεριζωμένος Πόντιος

· Νεοέλληνας είναι και ο μετανάστης που μεγαλούργησε σε 4 ηπείρους

· Νεοέλληνας είναι και ο σημερινός κάτοικος που απέκτησε τα σύνορα του πριν από λίγες δεκαετίες

· Νεοέλληνας είναι και ο σημερινός απόγονος αυτών που 400 χρόνια ήταν σκλαβωμένοι ( κανείς δεν υπολογίζει την σκλαβιά της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και το Βυζάντιο )

· Νεοέλληνας είναι και ο σημερινός που προσπαθεί σαν ελεύθερος επαγγελματίας να επενδύσει και να παράγει μοχθώντας καθημερινά

· Νεοέλληνας είναι και ο σημερινός που μιλάει άλλες δύο γλώσσες εύκολα τη στιγμή που στην Ευρώπη μιλάνε με δυσκολία δεύτερη γλώσσα

· Νεοέλληνας είναι και ο σημερινός που μετά από τόσα χρόνια σκλαβιάς και κατατρεγμού βρίσκει ΞΑΝΑ το δρόμο των αρχαίων προγόνων του και ΜΑΘΑΙΝΕΙ σιγά σιγά αποβάλλοντας τα απομεινάρια .

Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό

O αναζητών
Apostolos

ΝικολακηςΝέο Μέλος
20/05/2003, 21:12:47
Φιλη Avallon συμφωνω απολυτα. Απο οσα διαβασα μεχρι στιγμης βλεπω οτι οι περισοτεροι θεορουν τον Ελληνα και τον Ελληνα πολιτη ως ενα και το αυτο. Απο την αρχαιοτητα, περισσοτεροι Ελληνες κατοικισαν εκτος Ελλαδος παρα οι ντοπιοι. Νομιζω οτι υπαρχοθν περισσοτεροι Ελληνες στην Αμερικη απο οτι υπαρχουν στην Ελλαδα. Γεννηθικα και εζησα την μιση μου ζωη στην Ελλαδα, αλλα τα τελευταια 30 χρονια ειμαι στην Αμερικη και ειμαι Αμερικανος πολιτης. Δεν νομιζω οτι η ηθαγενεια εχει σημασια. Οι Ελληνες Αμερικης οχι μονο ειναι περιφανοι για την καταγογη τους, αλλα προσπαθουν συνεχεια τις προσπαθειες να βοηθησουν την Ελλαδα και να προωθησουν τα Ελληνικα ιδανικα. Ειμαι σημερα τοσο Ελληνας, οσο ημουν οταν εμενα στην Γκυζη.

konoskΜέλος
02/06/2003, 01:49:38
Έλληνας είμαι εγώ και άλλα 15.000.000 έλληνες υπήκοοι (μαζί και η διασπορά). Η υπόθεση DNA για την απόδειξη της φυλετικής καθαρότητας το ξανάπαμε είναι ψευδής. Η γενετική δεξαμενή των Ελλήνων έχει υποστεί αλλεπάλληλες επιμιξίες, όπως και η γενετική δεξαμενή οποιουδήποτε άλλου λαού πάνω στον πλανήτη, ακόμη και των Εβραίων, που τόσο υπερηφανεύονται για την καθαρότητά τους ως φυλή. Όσον αφορά στον ιδεολογικό παράγοντα, ε ώρα είναι να αποκλείσουμε από το καθαρόαιμο ελληνικό ιδεώδες, τους κομμουνιστές, τους σοσιαλιστές, τους Βλάχους, τους Αρβανίτες, τους Κρητικούς, τους Δωδεκανήσιους, τους Θράκες, τους Επτανήσιους τους Ελληνοαμερικούς, τους Ελληνοαυστραλούς και να κρατήσουμε μόνον τα παληκάρια της Ρούμελης και της Πελοποννήσου. Ε τρεις κι κούκος θα απομείνουμε. Άσε που θα τρίβειτα χέρια του ο Κίσινγκερ (sic).

Ο Δικαιόπολις μαγειρεύει...αλλά ποιος σκότωσε τον Όμηρο τελικά;

beyondΜέλος
02/06/2003, 09:28:56
ΜΗΠΩΣ ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ" ..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ..

hrismigΜέλος
03/06/2003, 14:17:04
Έλλην είναι ο πας μεταφέρων τον πολιτισμό του!
(για αναλογισθείτε τι μπορεί να σημαίνει αυτό που είπε ο Πλάτωνας!

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
04/06/2003, 00:09:22
Μερικές σκέψεις για τα στραβά της φυλής ανάκατες έτσι όπως μου ήρθαν .

Έλληνας είναι σήμερα αυτός που όλα τα σωστά γίνονται στη αυλή του και όλα τα στραβά στην αυλή του γείτονα του.
Έλληνας είναι σήμερα αυτός που γεμίζει την Αθήνα με σκουπίδια αλλά η χωματερή πρέπει να είναι στην γειτονιά κάποιου άλλου.
Έλληνας είναι σήμερα αυτός που για να εξεταστεί από τον γιατρό περιμένει στην ουρά με τις ώρες και στο τέλος του ζητάνε και φακελάκι.
Έλληνας είναι σήμερα αυτός που μια ζωή πληρώνει το ασφαλιστικό του ταμείο και στο τέλος παίρνει σύνταξη πείνας .
Έλληνας είναι σήμερα αυτός που έκαψε και το τελευταίο δάσος στη Αττική.
Έλληνας είναι σήμερα αυτός που καπνίζει με πάθος εκεί που απαγορεύεται και κυρίως μέσα στα νοσοκομεία.
Έλληνας είναι σήμερα αυτός που πιστεύει ότι για τις επιτυχίες του μοναδικό υπεύθυνος είναι ο ίδιος , ενώ για τις αποτυχίες του πάντα φταίνε οι άλλοι.
Έλληνας είναι σήμερα αυτός που πιστεύει ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση.
Έλληναςείναι σήμερα αυτός που πιστεύει ότι για όλα φταίει η αντιπολίτευση
Έλληνας είναι σήμερα αυτός που διαδηλώνει κατά της παγκοσμιοποίησης ,υπέρ της δημοκρατίας, υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας και το βράδυ στο σπίτι του δέρνει τη γυναίκα του.
Έλληνας είναι σήμερα αυτός που περνά με κόκκινο και μετά μουντζώνει τον πεζό που θα διαμαρτυρηθεί.
Έλληνας είναι σήμερα αυτός που πιστεύει με όλο του το είναι ότι δεν είναι ρατσιστής, ο άλλος πάντα φταίει που είναι μαύρος, Αλβανός κτλ.

18/08/2007, 20:22:13
Τοποθετώ κι εδώ την σχετική ανακοίνωση που υπάρχει στo Θέμα Αναγραφή "Θέματος" στην Μπάρα Τίτλου του Browser(στο Forum Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις) καθώς το πρόβλημα αφορούσε το παρόν "δωμάτιο" Συζητήσεων.

Δυστυχώς, αυτή η χρήσιμη προσθήκη(της αναγραφής του τίτλου του κάθε θέματος στην μπάρα τίτλου των Browsers) στην λειτουργικότητα των Συζητήσεων είχε, όπως ανακαλύψαμε, και μία κάπως δυσάρεστη "παρενέργεια": ένα λάθος σε κάποιο σημείο του κώδικα οδήγησε στη μη εμφάνιση του περιεχομένου των Αρχειοθετημένων Θεμάτων του Forum "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"(για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν δυνατή μόνον η ανάγνωση του τίτλου τους).

Το δύστροπο αυτό ζωύφιο(bug) ανιχνεύθηκε, συνελήφθη μόλις σήμερα και περιορίστηκε για να συνετιστεί!

Παραδίδουμε λοιπόν -ανενόχλητα πλέον- τα θέματα αυτά για ανάγνωση. Τα παλαιότερα αυτά ανενεργά θέματα αριθμούν περίπου στα 270.
Για όποιον/α το επιθυμεί, η πρόσβαση σε αυτά γίνεται είτε μέσω του εικονιδίου που φαίνεται στην κεντρική σελίδα των Forums, στα δεξιά της σειράς όπου βρίσκεται και ο τίτλος του συγκεκριμένου χώρου, είτε απευθείας από το παρακάτω υπερσύνδεσμο:

Αρχείο Θεμάτων - Μεταξύ τυρού και αχλαδιού

(κάποιες πληροφορίες περί του "γιατί" της ύπαρξης αρχειοθετημένων θεμάτων στον συγκεκριμένο χώρο συζήτησης υπάρχουν εδώ: "ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ" Θεμάτων
Ενημερώνουμε ότι η διαδικασία/μέτρο αρχειοθέτησης έχει να χρησιμοποιηθεί εδώ και καιρό - ένας βασικός λόγος γι'αυτό ήταν οπωσδήποτε και το πρόβλημα που είχε προκύψει με τη μη εμφάνισή των αρχειοθετημένων.
Σημειώνουμε ακόμη ότι όταν δημιουργήθηκε ο χώρος "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού", κάπου μέσα στο 2003, είχε αποφασιστεί αυτή η διαδικασία αρχειοθέτησης έτσι ώστε να δοθεί μία έμφαση στην διαφορετική φύση των συζητήσεων που φιλοξενούνται σε αυτόν τον χώρο, ο οποίος έχει πάντα ως έναν βασικό στόχο μία "ανάπαυλα" πιο χαλαρού διαλόγου από τις ειδικότερες συζητήσεις των άλλων χώρων μέσα στη δομή των Forums του Esoterica ανάμεσα σε Μέλη που ήδη συμμετέχουν κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.
Οπωσδήποτε ο τρόπος χρήσης του Forum "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού" έχει αποκτήσει πλέον μία κάπως διαφορετική υφή, βασικά με "πρωτοβουλία" των ίδιων των Συζητητών/Μελών, και εμείς -από την οπτική των υπεύθυνων του χώρου- κρίναμε ότι είναι το καλύτερο να ακολουθηθεί αυτή η αλλαγή που σε πολλές περιπτώσεις έχει δημιουργικότατα και "ευεργετικά" αποτελέσματα για ολόκληρο το εύρος των Συζητήσεων. Ως εκ τούτου, η οποιαδήποτε πιθανή διαδικασία αρχειοθέτησης από εδώ και ύστερα δεν πρόκειται να έχει τον ίδιο ακριβώς χαρακτήρα ούτε και μεθοδολογία.)

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------
Ζούμε, μέσα στην πλέον αποτρόπαια εποχή,
ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία για Ελευθερία
που έχει ποτέ εμφανιστεί!