- Τελούσαν ανθρωποθυσίες οι αρχαίοι Έλληνες, κατά την ιστορική περίοδο;(πρόσφατη αναγνώριση 12θεϊσμού) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ , αυτό αν θυμάμαι καλά , και δεν κάνω λάθος , συνέβαινε προ του κατακλυσμού του Ώγυγη , όταν το Αιγαίο ήταν πεδιάδα , και οι εκβολές του Νείλου ήταν κάπου στην Μάλτα .
Φίλε Sesostris,
Έχεις υπ' όψη σου τίποτα σχετικό με την στεγνή σήμερα, άλλοτε εσωτερική θάλασσα, μέσα στην οποία πάνω σ' ενα νησάκι βρισκόταν ο ναός του μπάρμπα Άμμωνα;
ΕΡΙΩΠΙΣ
quote:Φίλε magister , εδώ νομίζω ότι αδικείς τον ΕΡΙΩΠΙΣ , γιατί την ταύτιση του «Ταφέθ» με τον «Τυφωέα» με ερωτηματικό όμως , την έκανα εγώ , όταν ο ΕΡΙΩΠΙΣ έθεσε το ερώτημα και εγώ βρήκα ότι αυτό ταίριαζε περισσότερο ηχητικά.
Ο Τυφωέας ή Τυφώνας ΔΕΝ ταυτίζεται με τον «Ταφέθ» όπως λες, αλλά με τον με τον αιγυπτιακό θεό Σεθ, όπως φαίνεται παρακάτω
magister
quote:Φίλε τυχερουλη , πράγματι έχεις δίκιο σε όλες τις παρατηρήσεις σου , γιατί έτσι έχουν τα πράγματα .
Δεν αποκρύπτονται καθόλου.
Δες τις παραλλαγές των μύθων για τον Αχιλλέα και την Πενθεσιλεια.
Ο Ηρόδοτος αναφέρει επίσης για τον Περίανδρο και την Μέλισσα (αν θυμάμαι καλά νομίζω ότι εκεί παρατίθεται η περίφημη φράση «έβαλες το ψωμί σου σε κρύο φούρνο» που λέει η γυναίκα του).
Γιατί όμως ξεχνάς το ταλμουδ που μας λέει για τον Ηρώδη που ταρίχευσε το σώμα της ερωμένης του Μαριαμνης και κοιμόταν μαζί της επί επτά χρόνια? ......κλπ
τυχερουλης
quote:
Για πες μας βρε magestic μου
Λουκάς
Γράφεις:
quote:
Απόσπασμα επίκλησης από τον Μεγάλο Μαγικό Πάπυρο του Παρισιού:
…Κραταιέ Τυφώνα, σκηπτροφόρε και δυνάστη, θεέ των θεών, άρχοντα Αβεραμενθόου. Άρχοντα του γνόφου, οδηγέ της βροντής και της λαίλαπας, που αστράπτεις τις νύχτες, που φυσάς το ψύχος και τη ζέστη, που άρχεις στους βράχους και στους τοίχους με σεισμούς, που κοχλάζεις τα κύματα, που ταράζεις τους βυθούς, Ιωερβήτ αυ ταυϊ μηνι. Εγώ είμαι που ανασκάλεψα όλη την οικουμένη μαζί με σένα και βρήκα τον μέγα Όσιρι τον οποίο έφερα δέσμιο μπροστά σου. Εγώ είμαι που πολέμησα μαζί σου τους θεούς. Εγώ είμαι που έκλεισα τις δυο πτυχές του ουρανού και κοίμησα τον δράκοντα τον αθεώρητον. Σταμάτησα τη θάλασσα, τα ρυάκια, τα ρεύματα των ποταμών, μέχρι που να κυριέψεις το σκήπτρο σου. Εγώ ο δικός σου στρατιώτης νικήθηκα από τους θεούς, και εξαιτίας της κενής οργής τους έπεσα στα γόνατα. Σήκωσέ με ,σε ικετεύω, τον δικό σου, τον φίλο σου και μη με ρίξεις στα χθόνια, άρχοντα των θεών… κ.τ.λ(Απόδοση στη νεοελληνική, by magister)
Δάσκαλε, ρίξε μας μια ζεμπεκιά εδώ να σε δούμε.
Λουκάς
quote:Φίλε magister , αντιγράφω από το
Αγαπητέ Εριωπη
Φοβάμαι ότι έχω κάποιες διαφωνίες σε αυτά που γράφεις. Βλέπω ότι ακολουθείς μια πρωτότυπη ετυμολογική προσέγγιση στα αρχαία ονόματα, αναμιγνύοντας Εβραϊκά, αρχαία Ελληνικά κ.τ.λ
magister
http://www.forums.gr/showthread.php?threadid=7164 .
ALASTOR
HEBREW IS GREEK - ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - by Joseph Isaac Jahuda
O Εβραίος Joseph Isaac Jahuda , γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ, διαπρεπής δικηγόρος στο Λονδίνο, καθηγητής της Εβραϊκής γλώσσας στην Ιουδαϊκή σχολή της Ταγγέρης. Ιουδαίος τήν εθνότητα καί τό θρήσκευμα, γνωρίζων άριστα από στήθους τήν Παλαιά Διαθήκη, τήν αρχαία καί νέα εβραϊκή, τό ήμισυ τού Κορανίου από στήθους, την αρχαία καί νέα Αραβική, τήν Γαλλική, τήν Αγγλική, τήν Λατινική.
Μετά την επαφή του με τίς Ελληνικές λέξεις αποφάσισε να κάνει συγκριτική έρευνα των συγγενών γλωσσών Εβραϊκής καί Αραβικής πρός τήν Ελληνικήν Ομηρικήν, που εξέμαθε. Επί 30 έτη ό μεγαλοφυής ερευνητής συνέκρινε τις 3 γλώσσες, ώσπου εξέδωσε το 1982 στο Λονδίνο (Becket Publications Oxford, 1982, ISBN 0-7289-0013-0) ένα βιβλίο 680 σελίδων με τίτλο “HEBREW IS GREEK” (Τα Εβραϊκά είναι Ελληνικά) καί τά Αραβικά, πού κατ' οικονομία δέν συμπεριέλαβε στον τίτλο.
Το βιβλίο προλογίζει ο Εβραίος καθηγητής Αρχαίων Γλωσσών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (από 1962) Saul Levin. Ο συγγραφέας J. Yahuda, υποστηρίζει, ότι “Overwhelming evidence proves conclusively that Biblical Hebrew is camouflaged Greek – in grammar as well as vocabulary” (αναντίρρητη απόδειξη επιβεβαιώνει τελικώς ότι τα Βιβλικά Εβραϊκά είναι κεκαλυμμένα Ελληνικά τόσον στη γραμματική όσον και στο λεξιλόγιο) και ότι “by and large, the difference between them is a matter of pronunciation. So much that Hebrew cannot be properly understood except through Greek…” (γενικώς η διαφορά μεταξύ τους είναι θέμα προφοράς. Τόσο πολύ ώστε τα Εβραϊκά δεν δύνανται να καταστούν εντελώς αντιληπτά παρά μόνο μέσω τών Ελληνικών).
Παραθέτει δε σε όλες τις σελίδες του βιβλίου του απειράριθμες λέξεις ελληνικές, γραμματικούς τύπους και εκφράσεις που είναι όμοιες με τις Εβραϊκές (χρησιμοποιώντας ως ενδιάμεση επεξηγηματική γλώσσα την Αγγλική) και καταλήγει: “the Jewish, Christian and Islamic cultures – the triple pillars of modern civilization – have a common Hellenic foundation…” ( ο Εβραϊκός, ο Χριστιανικός και Ισλαμικός πολιτισμός – οι τρεις στύλοι του σύγχρονου πολιτισμού – έχουν ένα κοινό Ελληνικό θεμέλιο)
Τό σύγγραμά του εκδοθέν τό 1982 εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς . Ελάχιστα αντίγραφα διεσώθησαν…..
Επί σειρά ετών προσπαθούσα να εντοπίσω το βιβλίο που ήταν κυριολεκτικά εξαφανισμένο, μάλιστα έψαξα και σε βιβλιοθήκες ξένων πανεπιστημίων χωρίς αποτέλεσμα. Το μοναδικό αντίγραφο που κατάφερα να εντοπίσω υπάρχει στην βιβλιοθήκη του Oxford . Όμως το συγκεκριμένο αντίγραφο είναι μονίμως «δανεισμένο» επί σειρά ετών!!!
Εν τέλει κατάφερα να αγοράσω ένα αντίγραφο από Ελβετό έμπορο σπανίων συγγραμμάτων έναντι 200 Ευρω.
Παραθέτω το εξώφυλλο-εσώφυλλο μερικές σελίδες του βιβλίου ενδεικτικά, καθως και εναν σύνδεσμο οπου μπορει κανεις να διαβάσει μερικα στοιχεία παραπάνω για τον Yahuda:
Αγαπητέ Εριόπη, επειδή είμαι και λίγο βλάχος
δεν κατάλαβα που το πας με την ψιλοειρωνία περί ζεμπεκιάς. Αμφισβητείς το κείμενο ή την μετάφραση. Μπορώ να σου παραθέσω το Αρχαίο κείμενο και να προσπαθήσεις εσύ, αν θέλεις να παλέψεις με την ελληνιστική. Μέχρι τότε κάνε έναν κόπο να διαβάσεις αυτά:
http://www.archive.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=18
«Με μύρια χέρια εκείνες τότε αρπάξαν το ελάτι κι απ' το χώμα το ανασπάσαν κι από τα ύψη που καθόταν, χάμω γκρεμίζεται ο Πενθέας με πολύ σκούσμα,τί ένιωσε δα τη συφορά κοντά του.
Πρώτη η μάνα του βάνει αρχή στο φόνο και πέφτει απάνω του και κείνος λύνει απ' τα μαλλιά του το ανάδεμα, μήπως η δύστυχη η Αγαύη τον γνωρίσει και δεν τόνε σκοτώσει, και της λέγει,
πιάνοντας της το μάγουλο: “Μητέρα, εγώ 'μαι το παιδί σου, εγώ, ο Πενθέας, που γέννησες στου Εχίονα το παλάτι λυπήσου με, μητέρα, για δικό μου αμάρτημα το γιο σου μη σκοτώσεις!”
Εκείνη βγάνει αφρούς, στριφοκυλάει τ' αλλοπαρμένα μάτια της, τη γνώση ξαστοχά, γιατί ο Βάκχος την ορίζει, και πού ν' ακούσει τότε τον Πενθέα Απ' του ζερβού χεριού του τον αρπάζει
τον πήχη, και πατώντας τα πλευρά του, του αρμοχωρίζει τον ώμο, του δόλιου, όχι απ' τη δύναμη της μες στα χέρια της έβανε ο θεός τη γεροσύνη. Απ' την άλλη, η Ινώ χερομαχούσε
να του ξεσκίζει τις σάρκες, κι αντάμα η Αυτονόη και το λεφούσι οι βάκχες κ' ήταν μιά ανάκατη βοή: να βογκεί ο μαύρος με όση ανάσα αποκρατούσε, και κείνες ν' αλαλάζουν ! Μιά βαστούσε
το καλαμόχερό του, μιά το πόδι, με το σαντάλι ακόμα κι απόμεναν ξέσαρκα, σπαραγμένα τα πλευρά του κι όλες μαζί, με ματωμένα χέρια, κάναν τόπι τις σάρκες του Πενθέα.Ξεσκίδια τώρα κείτεται άλλα κάτωαπό βράχους τραχιούς κι άλλα στου λόγκουτα χαμόδεντρα μέσα σκορπισμένα, όλα δυσκολογύρευτα και το άθλιο κεφάλι του, στα χέρια της το πήρε
η μάνα του, σε θύρσου τό 'μπήξε άκρησα λιονταριού βουνίσιου, και το φέρνει
μέσ' απ' τον Κιθαιρώνα, παρατώντας τις αδερφές της σε χορούς μαινάδων.
(Εὐριπίδη Βάκχαι Μετάφραση Παντελῆ Πρεβελάκη Ε' ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)»
Sesostris δεν αμφιβάλω για τα λεγόμενα σου, όμως εδώ το θέμα μας είναι οι «καλές πράξεις» των προγόνων μας, και όχι η καταγωγή των αλφαβήτων από το εβραϊκό ή το ελληνικό ή το φοινικικό. Επίσης καλό θα ήταν να μην συγχέουμε ιουδαϊσμό και σιωνισμό. ![]()
![]()
![]()
Όταν έγραψα στον Εβραίο φίλο μας ότι η Εβραϊκή γλώσσα είναι Ελληνική δεν τόλμησε να κάνει κάποιο σχολιασμό.
Εγώ όμως του υπενυθμίζω ότι όχι μόνο η "Leshon Kadesh" (Ιερή γλώσσα- ή Εβραϊκή) είναι Ελληνική αλλά και η ίδια η Ιερουσαλήμ είναι Ελληνική.
Και βεβαίως αν θέλει ο "δάσκαλός μας" ας ετυμολογήσει το "Kadesh".
Φίλε μου, σήμερα ..."χόρεψες".
Μέ έβγαλες και απ' τον κόπο να αναφέρω καμιά 500αριά λέξεις, έτσι από μνήμης, για να αποδείξω στον Magister ότι η "Leshon Kadesh" είναι Ελληνική.
Ρωτάω όμως τον Magister μας "...ata medaber Homeric??? Διότι φίλε μου αν μου απαντήσεις "Lo" τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να σε δω με το κηδεμόνα σου στο γραφείο"
Φίλε Magister, μην αφήσεις κανέναν να σου κλέψει το χαμόγελο.
Σε περιμένω στην πίστα.
Λουκάς
Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 11/07/2006 01:07:00
quote:
Πάντως εγώ μετά την ζεμπεκιά που μου λέτε, λέω να πάω να ψειρίσω τη μαϊμού. Μετάφρασέ το εσύ στα Αβοριγιανά.
magister
Φίλε μου νομίζω ότι έχεις έντονο "φετίχ" με τους Κέρκοπες. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τους έλεγαν "Μαϊμμόν"
Ρώτα και κανένα μορφωμένο να σε ενημερώσει.
Όσον για τους Αμπορίντζιναλς της Αυστραλίας όσο τους ψάχνω τόσο μένω εν θαυμασμώ έκπληκτος.
Αυτοί ονομάζουν τους εαυτούς τους "Κούροι". Είπες τίποτα;
Καλύτερα να μη τους πιάνεις στο στόμα σου γιατί θα βρείς τον μπελ(ι)ά σου απ' τον Ερίωπα.
Για την "Κνεσσέτ" πότε θα μου απαντήσεις ...ξεχασιάρη μου;
Λουκάς
Εγο δεν ιμε μωρφομενος. ιμε απο χοριο.
Λέω όμως... Μήπως μπλέκεις τη μόρφωση με την κατάρτιση;
Στοιχεία υπάρχουν άφθονα. Τόσο για τις σχέσεις, κοινής καταγωγής, και συμμαχίας εβραϊων και σπαρτιατών (ξέρεις που πολέμησαν μαζί, ή δεν το αναφέρουν οι φυλλάδες σου;), όσο και για τους κοινούς θεούς τους. Βλέπεις, όταν άρχισε να λατρεύεται στην "αρχαία" Ελλάδα ο Ηρακλής Μελικέρτης, η λατρεία του Μελκάρθ (Κυρίου της πόλης) στην Τύρο και τη Σιδώνα είχε ήδη ξεθωριάσει. Και για δες τον θείο Όμηρο, πως αναφέρεται στη Σιδώνα (την αρχαιολογικά επιβεβαιωμένη, αρχαιότερη πόλη της γης).
Δεν έχει νόημα να συνεχίζω την "συζήτηση". Ειλικρινά λυπάμαι..
quote:
Εδώ και λίγες μέρες, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υπογράμμιζαν «το ενδεχόμενο να εκλεγεί Πάπας ο Γιόζεφ Ράτσινγκερ, που είναι γνωστός για τις αντιτουρκικές θέσεις του».Ράτσινγκερ: Σοκ των πολιτισμών...
Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην περιοδική έκδοση της γαλλικής εφημερίδας «Λε Φιγκαρό» (13-20 Αυγούστου 2005), ο τότε καρδινάλιος Ράτσινγκερ είχε απαντήσει στην ερώτηση αν «η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα είναι εμπλουτισμός ή σοκ των πολιτισμών», για να υπογραμμίσει τα εξής:
«Αναφερθήκαμε στην Ευρώπη ως πολιτισμική και όχι γεωγραφική ήπειρο. Υπό αυτή την έννοια, η Τουρκία εκπροσώπησε πάντα μια άλλη ήπειρο που βρισκόταν σε αντίθεση. Πολέμησε με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Θυμηθείτε την πτώση της Κωνσταντινούπολης, τους Βαλκανικούς Πολέμους και την απειλή που υπήρξε για τη Βιέννη και την Αυστρία. Συνεπώς, εγώ πιστεύω ότι θα ήταν λάθος να ταυτίσουμε τις δύο ηπείρους. Θα πρόκειται για πολιτισμική απώλεια, που θα γίνει στο όνομα της οικονομίας. Η Τουρκία, που θεωρεί τον εαυτό της κράτος λαϊκό, αλλά είναι χώρα που στηρίζεται στην ισλαμική αρχή, μπορεί να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια πολιτισμική ήπειρο με τις γειτονικές αραβικές χώρες και να γίνει επικεφαλής ενός πολιτισμού, που θα έχει τη δική του ταυτότητα και θα είναι αρμονικός προς τις μεγάλες ανθρώπινες αξίες. Η ιδέα αυτή δεν έρχεται σε αντίθεση με σχήματα φιλικής συνεργασίας με την Ευρώπη και μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να γεννηθεί μια ενωμένη δύναμη που θα είναι εναντίον κάθε είδους φονταμενταλισμού».
Δεν είναι άσχημη θέση.
Θα έπρεπε όμως να εκφράζεται από πολιτικούς που διαπραγματεύονται την είσοδο της Τουρκίας και όχι από ιερωμένο.
Εκτός αν είναι ανεπίσημο φερέφωνο της γερμανικής κυβέρνησης.
---
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Η άποψη που εκφράζει είναι σαν να ρίχνει ξεκάθαρη χυλόπιτα στην Τουρκία...
quote:
Η άποψη που εκφράζει είναι σαν να ρίχνει ξεκάθαρη χυλόπιτα στην Τουρκία...
Δυστυχώς, αυτό το συγκεκριμένο δεν το αποφασίζει ο πάπας...
Πρέπει να το πούνε οι Ευρωπαίοι ηγέτες και κυρίως αυτοί της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, ώστε να τελεσφορήσει και η δική μας πολιτική του να πετάξουμε την καυτή πατάτα σε αυτούς και να μην είμαστε μονίμως οι κακοί και γκρινιάρηδες Ελληνες που δεν θέλουμε και μπλοκάρουμε συνέχεια την Τουρκία από τον εξευρωπαισμό της...
.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
I have some things to settle before I go legit.
Και πως να τον στηρίξουμε?
The love is like a ball. Ul c
.|.
quote:
"Europe is a cultural and not a geographical continent"
http://www.cathnews.com/news/408/96.php
Και η γεννικη του Σταση
quote:
He has also said the modern world has caused feminists to be adversaries of men. He has called homosexuality an intrinsic moral evil. He has argued that predominantly Muslim Turkey does not belong in Christian Europe. And a church document he wrote maintains that Catholicism is the only true religion.
http://voanews.com/english/2005-04-21-voa61.cfm

..Learn to listen and you will learn to learn...
Αρνητικός απέναντι στους Τούρκους ενώ δήλωσε άρνηση του στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Για όλους αυτούς τους λόγους αξίζει να έχει την στήριξη όλων μας ώστε να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του.
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ