- Urbanomancy-Cosmopolis project - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Εξηγούμαι:Ο προμηθέας δεσμώτης έφερε τη φωτιά στους ανθρώπους.Την ίδια δουλειά έκανε και ένας νεφίλλιμ με βάση τον Ενώχ.Και στις δυο περιπτώσεις οι δράστες τιμωρήθηκαν.Οι Ελληνες είχαν εκπληκτική τεχνολογία,στα όπλα κτλ. για την εποχή τους.Ενας νεφιλλιμ με βάση τον Ενώχ έμαθε την τέχνη των όπλων στους ανθρώπους.Για όσους αμφισβητούν τα λεγόμενα του Ενώχ,τουλάχιστον δεν μπορούν να αμφισβητήσουν ότι ΜΕ ΒΑΣΗ την γραφή δεν απέθανε,αλλά μετατέθηκε,όπως γράφει στο και βιβλίο του.Ο Ηρόδοτος κάπου γράφει ότι οι Ελληνες σε μια μάχη είχαν βοήθεια και από τον ουρανό.Οι αρχαίοι Ελληνες αναφέρουν μια πόλη εκπληκτική,την Ατλαντίδα(Ατλαντες;;;;)

quote:
Eγω προσωπικά πιστεύω πως μέχρι πριν λίγες χιλιάδες χρόνια υπήρχαν οι Γίγαντες..τόσες αναφορές,π.χ τροία.
Εννοείς τα τείχη της πόλης και το πως θα χτίστηκαν αυτά?
Αν εννοείς τον Οδυσσέα και τον Πολύφημο (όπως βλέπω στην παραπάνω φωτογραφία) τότε δεν έχουμε να κάνουμε με την Τροία (ιλιάδα) αλλά με την Οδύσσεια... ![]()
Εννοείς λοιπόν, φίλε μου, κάτι συγκεκριμένο όσον αφορά την Τροία?

In anticipation of my resurrection...
μεχρι που αναλαλυφθηκε
ετσι και οι γιγαντες ανοικουν στην σφαιρα του μυθου
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Εξηγούμαι:Ο προμηθέας δεσμώτης έφερε τη φωτιά στους ανθρώπους.Την ίδια δουλειά έκανε και ένας νεφίλλιμ με βάση τον Ενώχ.Και στις δυο περιπτώσεις οι δράστες τιμωρήθηκαν.Οι Ελληνες είχαν εκπληκτική τεχνολογία,στα όπλα κτλ. για την εποχή τους.Ενας νεφιλλιμ με βάση τον Ενώχ έμαθε την τέχνη των όπλων στους ανθρώπους.Για όσους αμφισβητούν τα λεγόμενα του Ενώχ,τουλάχιστον δεν μπορούν να αμφισβητήσουν ότι ΜΕ ΒΑΣΗ την γραφή δεν απέθανε,αλλά μετατέθηκε,όπως γράφει στο και βιβλίο του.Ο Ηρόδοτος κάπου γράφει ότι οι Ελληνες σε μια μάχη είχαν βοήθεια και από τον ουρανό.Οι αρχαίοι Ελληνες αναφέρουν μια πόλη εκπληκτική,την Ατλαντίδα(Ατλαντες;;;;) Οι φαραώ θεωρούνταν αθάνατοι(θεοί)(λογικό αν ζούσαν 500 χρόνια,που θα ζούσαν,αν ήταν παιδια νεφιλλιμ.),ενώ στον Ενώχ αναφέρεται ότι ένας από τους νεφιλλιμ θαφτηκε για πάντα στην έρημο...Αν έκανε παιδιά πριν εκεί;Τώρα γράφω αγηρημένες έννοιες,και δεν παραθέτω καθόλου Links ή τα κείμενα στα οποία αναφέρομαι,όπως θα πρεπε να κάνω,αν ήθελα να πώ ότι έκανα σωστή δουλειά.Ομως απλά ήθελα να εκφράσω την άποψη μου,πως πιστεύω ότι τα πράγματα μπλέκονται κάπως.Και μια ερώτηση για κάποιον με περισσότερες ιστορικές γνώσεις.
*Παιρνει φορα και χτυπαει το κεφαλι της στον τοιχο*
Αντε παλι...
Ερμηνεια της μυθολογιας κατα το δοκουν...
Νεομυθολογια περι υπεροπλων των αρχαιων Ελληνων....
Βρε παιδια ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ που διεθεταν οι αρχαιοι?
Μονο στην φαντασια των νεοπαραμυθαδων προς το παρον!
Ξερουμε πολυ καλα πως κτιστηκαν οι πυραμιδες.Δεν υπαρχει τιποτα παραξενο ή μυστηριωδες στην κατασκευη τους.Τις πυραμιδες ΔΕΝ τις εκτισαν UFO αλλα ανθρωποι με πολυ κοπο,με μεγαλο αριθμο εργατικου δυναμικου,με τα μαθηματικα που ηξεραν,με τροχαλιες,με σκοινια και μετα απο πολυ χρονο!
Οσο για τους αρχαιους Ελληνες ειχαν σπαθια,ειχαν πανοπλιες,ηταν καλα γυμνασμενοι,ειχαν θαρρος,ηταν ασκημενοι στον πολεμο γιατι διαρκως η μια πολη της Ελλαδας τρωγοταν με την αλλη,ειχαν ατομα προικισμενα με στρατηγικες ικανοτητες και γιαυτο μπορουσαν και αντιμετωπιζαν αντιπαλους που υπερτερουσαν αριθμητικα.Αργοτερα στα Ελληιστικα χρονια εφταξαν και καποιες πολεμικες μηχανες αλλα μην φανταστεις οτι διεθεταν λεηζερ!
Εχεις επιστοσυνη στον Ηροδοτο?Ο Ηροδοτος ειναι αναξιοπιστη πηγη.Πχ αναφερει οτι στην μαχη του Μαραθωνα ηταν 100.000 Περσες πραγμα που δεν αληθευει.Στην πραγματικοτητα οι Περσες ηταν μεταξυ 35.000 και 45.000.Ναι σαφεστατα περισσοτεροι απο εμας αλλα οχι και 100.000!
Οι αρχαiοι Ελληνες υπολογιζεται οτι ειχαν μεσο υψος 1 και 65.Φυσικα και υπηρχαν ατομα πιο ψηλα απο 1 και 65 αλλα και πιο κοντα απο 1 kai 65 και βεβαιως υπηρχαν διαφοροποιησεις αναλογα με το εκαστοτε ελληνικο φυλο.Σημερα το μεσο υψος στην Ελλαδα ειναι το 1 και 73 για τους ανδρες και το 1,65 για τις γυναικες.Not bad.
Αναφορικα με την "Τροια" που ανακαλυψε ο Σλημαν δεν ειναι βεβαιο οτι ταυτιζεται με την Ομηρικη Τροια...
ΥΓ αναφορικα με την ετυμολογια που εδωσες στο ονομα ΕΛΛΗΝΕΣ θα ελεγα οτι οι γλωσσολογοι διαφωνουν σφοδρα...
Edited by - medtech on 01/08/2006 21:01:40
Δυστυχώς αυτή την στιγμή δεν θυμάμαι τον τίτλο για τον οποίο έγινε αυτό, αν θέλεις μπορώ να το ψάξω λίγο παραπάνω και να σου πω το λόγο.
Τώρα, όσον αφορά την ύπαρξη των Γιγάντων στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια, οι μόνες αναφορές για ανθρώπους μεγαλύτερου αναστήματος από το συνηθισμένο ήταν στην Οδύσσεια για τους Κύκλωπες και τους Λαιστρυγόνες.
Και στις 2 περιπτώσεις μάλιστα έχουμε να κάνουμε με ανθρωποφαγία (Ο Πολύφημος έφαγε μερικούς συντρόφους του Οδυσσέα κι ο βασιλιάς των Λαιστρυγόνων, Αντιφάτης, έφαγε έναν σύντροφο του Οδυσσέα που είχε αποσταλεί για βοήθεια στο παλάτι του.
Σχετικά με αυτό που αναφέρεις, φίλε μου:
quote:
Τώρα αν η πόλη που βρήκε ο Σλήμαν δεν η τροία κάπως απίθανο μου φαίνεται,όχι τόσο γιατί απο τα αρχαιολογικά ευρήματα κατάλαβαν οτι έχει καεί όσο για τους 3μετρους σκελετούς που βρήκαν στην γύρω περιοχή.
Αυτό με τους 3μετρους σκελετούς είναι ενδιαφέρον...
Σχετικά με τα "υπερόπλα" των Ελλήνων, μην βιαζόμαστε να κρίνουμε.
Ο Italos μίλησε για ανεπτυγμένη τεχνολογία στα όπλα.
Δεν ανέφερε πουθενά "υπερόπλα".
Ας περιμένουμε λοιπόν να επανατοποθετηθεί, αν το επιθυμεί.

In anticipation of my resurrection...
Από ότι φαίνεται μέχρι να ξυπνήσουν οι πέτρες από τον αιώνιο ύπνο τους.
Πρώτον τα τείχη της Τροίας δεν ήταν 80 μέτρα ύψος. Τα τείχη όπως τα αναφέρει ο Ομηρος, τα βρήκαμε σχετικά πρόσφφατα μέσω δορυφόρου και φυσικά δεν είναι τα τείχη που βρήκε ο Σλήμαν, αφού αυτά είναι τα τείχη της ακρόπολης της Τροίας.
Ποιές είναι οι πηγές που αναφέρουν ότι βρήκαν 3μετρούς σκελετούς; ΕΛΠΙΖΩ να μην είναι το βιβλίο κάποιου παραμυθά.
Για να τελειώνουμε μια και πολλά θέλετε να πείτε για τους γίγαντες. Για προσπαθείστε μελετητές μου να μεταφράσεται στα νέα ελληνικά τις λέξεις "γίγαντας" και "Αίαντας". Φυσικά το κύκλωψ σημαίνει στα νέα ελληνικά στρογγυλομάτης.
Επειδή δε στο τέλος ξέρω που θα καταλήξει η συζήτηση - περί τεχνολογίας αρχαίων - ρομπότ - όπλα και δεν μαζεύεται, αρχίζω από τώρα να ετοιμάζω τις απαντήσεις κόντρα στους ψυχωπαθείς εκμεταλευτές που διαβάζετε.
Και ναι, έκανα ερμηνεία της μυθολογίας κατά το δοκούν, αν αυτό σημαίνει το να εκφράζω μια άποψη, μια πιθανή ερμηνεία που μου έρχεται στο μυαλό. Βασικά δείτε το και αλλιώς.
Οσοι είναι χριστιανοί,τότε πρέπει σίγουρα να πιστεύουν στην ύπαρξη ηρώων και γιγάντων,αναφέρονται καταφανέστατα στη Αγία γραφή. Αυτό που ήθελα να πώ είναι ότι κατα τη γνώμη μου μύθος και θρησκεία κάπου συνδέονται,και απλά η ένωση αυτή κάπου χάθηκε με το πέρασμα των αιώνων.
Οσο για τις πυραμίδες medtech, έχεις αποδείξεις; Εχουμε βρει ευρήματα που να το αποδεικνύουν;Το ότι κάποιος επιστήμονας το υποστήριξε δεν σημαίνει τιποτα.
Το Ελλην είναι σύνθετη λέξη.Το -ην- ξέρουμε τι σημαίνει.Τώρα το αν το -ελ-σημαίνει φως δεν το γνωρίζω,αν αναλογιστούμε όμως τι ψωνάρες ήταν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι...Και αν υπάρχει συνδεση με νεφιλλειμ,τότε ίσως να συνδέεται με την καταγωγή τους.Αλήθεια πόσοι έχετε διαβάσει τον ενώχ;Θα βρείτε πολλά που κολλάνε με μυθολογία.Οπως και στη Γένεσση.
Anyway,απλά μια υπόθεση έκανα και έθεσα απορίες...ευχαριστώ...
ΠΟΤΕ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ;
ΙΤΑΛΕ ΔΩΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΑΣΤΟ ΚΑΛΕ ΜΟΥ
ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ; ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ;
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΩΝ - ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ
μοντελα ασπιδων(σε υπολογιστη) που ειχαν τις προδιαγραφες
και τις περασαν απο κρας τεστ
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Ρε παιδιά συγγνώμη αλλά,
ΠΟΤΕ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ;ΙΤΑΛΕ ΔΩΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΑΣΤΟ ΚΑΛΕ ΜΟΥ
ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Δεν συμφωνω με αυτα που λεει ο Ιταλος αλλα ο ανθρωπος καποιες σκεψεις εκανε δεν ειπε ντε και καλα οτι ειναι αληθεια.
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο OANNHSEA εκφραζεται με αυτον τον τροπο και ειρωνευεται τον Ιταλο που δεν τον προσεβαλε πουθενα.
quote:
η περίφημη ασπίδα του Αία κ του Αχιλλέα,που έχουν μελετηθεί από ότι ξέρω και έχουν βρεθεί εκπληκτικής ευρηματικότητας ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ!
Βίκινγκ έφη
quote:
Δεν συμφωνω με αυτα που λεει ο Ιταλος αλλα ο ανθρωπος καποιες σκεψεις εκανε δεν ειπε ντε και καλα οτι ειναι αληθεια.
Αγαπητέ Βίκινγκ, λέει όμως ο Ιταλός πουθενά, ότι ότι λέει ενδεχομένος να μηνείναι αλήθεια ?
Επειδή το ζητούμενο σε έναν διάλογο (και όπως τον υλοποιοεί το παρόν φόρουμ) είναι η αντιπαράθεση απόψεων, ποιό το νόημα να παραθέτουν μέλη του απόψεις, οι οποίες δεν είναι "ντε και καλά αλήθεια" ?
Έχεις αναρωτηθεί, πόσο τελικά υπογραμίζει ή αντίθετα υποβιβάζει το επιχειρηματολογικό βάρος ενός συνομιλητή, η παραδοχή ότι "ότι λέει δεν είναι ντε και καλά αλήθεια" ?
Προσωπική μου άποψη, άν υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι συμμετέχουν σε συζητήσεις και που η επιχειρηματολογία τους στηρίζεται σε επιχειρήματα που "ντε και καλά δεν είναι αλήθεια", να μην το κάνουν. Να μην συμμετέχουν. Χαλάνε και το χρόνο τους άδικα, αλλά και αυτών που τους διαβάζουν.
Γιατί με αυτό το σκεπτικό, ναι, προσβάλλουν. Και οχι χρησιμοποιόντας στο λόγο τους βρισιές, αλλά υποτιμόντας τη νοημοσύνη των υπόλοιπων... ![]()
Μένει τέλος να μας ενημερώσει ο Ιταλός, ποιός ή ποιοι έχουν μελετήσει την ασπίδα του Αίαντα ή του Αχιλλέα, καθώς και που τη βρήκαν την ασπίδα για να τη μελετήσουν.
Το Τέρας της Σπηλιάς της Πεντέλης
quote:
Ιταλός έφηquote:
η περίφημη ασπίδα του Αία κ του Αχιλλέα,που έχουν μελετηθεί από ότι ξέρω και έχουν βρεθεί εκπληκτικής ευρηματικότητας ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ!Βίκινγκ έφη
quote:
Αγαπητέ Βίκινγκ, λέει όμως ο Ιταλός πουθενά, ότι ότι λέει ενδεχομένος να μηνείναι αλήθεια ?
Επειδη ετοιμαζομαι για υπνο, εδω στο Βορρα κοιμομαστε νωρις θα ειμαι λιγο συντομος και αυριο θα επιστρεψω.
Vril σε αυτο που λες εχει δικιο.Δεν το προσεξα. Εισαι παρατηρητικος βρε μπαγασα
.
quote:
Προσωπική μου άποψη, άν υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι συμμετέχουν σε συζητήσεις και που η επιχειρηματολογία τους στηρίζεται σε επιχειρήματα που "ντε και καλά δεν είναι αλήθεια", να μην το κάνουν. Να μην συμμετέχουν. Χαλάνε και το χρόνο τους άδικα, αλλά και αυτών που τους διαβάζουν.
Γιατί με αυτό το σκεπτικό, ναι, προσβάλλουν. Και οχι χρησιμοποιόντας στο λόγο τους βρισιές, αλλά υποτιμόντας τη νοημοσύνη των υπόλοιπων
Ατομα σαν το Pano,τυποι σαν τους ΠΑΛΜΟΦΟΥΡΑΚΗΔΕΣ, πραγματι υποτιμουν την νοημοσυνη των αλλων.Δεν νομιζω οτι ο Ιταλος ειναι σαν αυτους που λενε οτι τους κατεβει.
quote:
Ααααααχ,δεν την παλεύουμε...Medtech δεν ανέφερα πουθενά υπερόπλα λέιζερ αλά Σταρ Τρεκ,ούτε ζιου ζίτσου,ούτε UFO,ούτε δρακονιανούς(που είναι της μόδας,και για τους οποίους δεν γνωρίζω καν τι λέγεται.) Για τα όπλα,όταν τα ανέφερα μου ήρθε στο μυαλό η περίφημη ασπίδα του Αία κ του Αχιλλέα,που έχουν μελετηθεί από ότι ξέρω και έχουν βρεθεί εκπληκτικής ευρηματικότητας ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ!
Nαι δεν ειπες.Η αναφορα στο "λεηζερ" εγινε με βαση προηγουμενους ισχυρισμους που εγιναν απο ΑΛΛΟΥΣ,οχι εσενα οτι οι αρχαιοι διαθεταν υπεροπλα κτλ και ολη την νεομυθολογια περι ομαδας Ε και Ανδρομεδιων vs Δρακονιων (ελεος!).
quote:
Οσο για τις πυραμίδες medtech, έχεις αποδείξεις; Εχουμε βρει ευρήματα που να το αποδεικνύουν;Το ότι κάποιος επιστήμονας το υποστήριξε δεν σημαίνει τιποτα.
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω.Το οτι το εχει υποστηριξει ενας ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ σημαινει κατι.Ο επιστημονας δεν θα κατσει να κανει ερμηνεια της μυθολογιας οπως τον βολευει για να βγαλει συμπερασματα.Θα εκπονησει μελετες και θα κανει πειραματα.
Στην ειδικη περιπτωση των πυραμιδων:
-μελετησαν τα αρχαια αιγυπτιακα κειμενα που περιειχαν πληροφοριες περι κατασκευης των πυραμιδων.
-εκαναν αρχιτεκτονικα πειραματα με βαση αυτες τις πληροφοριες.
(Μολις χθες παρακολουθησα ενα τετοιο πειραμα που αφορουσε στην κατασκευη της ασβεστολιθικης επενδυσης των πυραμιδων.Επιστημονες εκατσαν και πελεκησαν πετρες,τις εσυραν χειρονακτικα με σκοινια και τις ανεβασαν σε μια πυραμιδα κατα την μεθοδολογια των αρχαιων αιγυπτιων για να μελετησουν την συγκεκριμενη τεχνολογια και μεθοδολογια επενδυσης).
-μελετησαν επισης τις ιδιες τις πυραμιδες για να εξετασουν τα υλικα,τον τροπο κατασκευης κτλ
Επιστημονες επισης εχουν καταγραψει την παθολογικη περιπτωση του γιγαντισμου.Αλλα κανεις δεν εχει πιασει τα 3 μετρα.Εχω διαβασει στο Life (εκλαικευμενο βιβλιο ιατρικης και το διαβασα πριν απο 15 τουαλχιστον χρονια)την τιμη 2 και 69 ως μεγιστο καταγεγγραμενο υψος ως τοτε.Ανθρωποι τετοιου υψους παρουσιαζουν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ και πεθαινουν σχετικα νεοι.Ανθρωποφαγια σε συναρτηση με το μεγαλο υψος δεν εχει καταγραφει....
Edited by - medtech on 04/08/2006 01:43:56
quote:
δεν βρηκαν την ασπιδα απλα εφτιαξαν βαση τω ναναφορων του ομηρου
μοντελα ασπιδων(σε υπολογιστη) που ειχαν τις προδιαγραφες
και τις περασαν απο κρας τεστΚανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Ναι μονο ο οπλισμος που περιγραφει ο Ομηρος αντιστοιχει στον νεοτερο οπλισμο του ΟΠΛΙΤΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ (800 πχ) και ΟΧΙ στον οπλισμο των αρχαιων Αχαιων οπως δειχνουν αρχαιολογικα ευρηματα (οπλα και πανοπλιες απο ταφους και απεικονισεις σε τοιχογραφιες και αγγεια).
Αιχμές από δόρατα, βέλη και λαβες από σπαθιά.
Το Τέρας της Σπηλιάς της Πεντέλης