ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η Γη ΔΕΝ κινείται - Τα θρησκευτικά ψέμματα της "Επιστήμης" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η Γη ΔΕΝ κινείται - Τα θρησκευτικά ψέμματα της "Επιστήμης" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

AitheroVamon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/06/2013, 17:57:33
Ουσιαστικά είναι αλήθεια πως ζούμε πέρα από έναν ευθύγραμμο χρόνο και σε έναν κυκλικό. Μόδες πεθαίνουν, μόδες αναγεννιούνται. Πεποιθήσεις χάνονται, πεποιθήσεις ξαναεμφανίζονται.

Επομένως γιατί να είναι παράλογο να επιστρέψουμε στην άποψη του γεωκεντρισμού (αφού πολλοί εδώ πιστεύουν στον κύκλο της ζωής/θανάτου), γνωρίζοντας την νέα βελτιωμένη παρουσίασή του; Απλώς οι νέοι Πτολεμαίοι δεν προβάλλονται από τα media, και έτσι ο κόσμος δεν γνωρίζει γεγονότα που δεν είχαν συνειδητοποιήσει Αριστοτέλης, Πτολεμαίος και άλλοι.

Η αλήθεια πάντως είναι αιώνια και απόλυτη, αλλά για να την κατακτήσουμε πρέπει να σκεφθούμε πέρα από τον τόπο και τον χρόνο που βρεθήκαμε. Δεν πρέπει να πηγαίνουμε με την μόδα της εποχής αν μας νοιάζει η αλήθεια. Πρέπει να εξετάζουμε αν αυτό που πιστεύουν οι πολλοί είναι πράγματι αληθινό.

Κακώς ο Γεωκεντρισμός ήταν δόγμα, έτσι ο Ηλιοκεντρισμός κέρδισε. Κακώς όμως και ο Ηλιοκεντρισμός έγινε δόγμα και εντυπώθηκε βαθιά με την εξεπάτηση των πολύχρωμων εφέ της σημερινής τεχνολογίας.

12/06/2013, 18:04:21
Μάγοι, θαυματουργοί, θρησκείες υπάρχουν σε κάθε εποχή. Η Νάσα είναι ένας σημερινός προφήτης. Ψεύτικος ή αληθινός, εσύ αποφασίζεις.

Πάντως, είναι μεγάλη πράγμα να συνειδητοποιήσεις πως οι αρχαίοι δεν είχαν άδικο σε πολλά πράγματα, τα οποία δυστυχώς σήμερα θεωρούμε γελοία επειδή έχουμε γαλουχηθεί με άλλο τρόπο σκέψης.

12/06/2013, 22:09:59
quote:
Το "όχι" και το "μπορεί να το κατασκευάσει μια μεγάλη κοινωνία νοήμων όντων" μου αρκεί! Το "Θεός σου είναι περιττός" έρχεται σε σύγκρουση με την προηγούμενη δήλωσή σου", είναι σαν να μου λες πως "το έφτιαξε η νοημοσύνη, αλλά η νοημοσύνη είναι περιττή".

Α, μέχρι εκεί μπόρεσες να σκεφτείς.
Θα στο πω κι αλλιώς:
Εαν τον γνωστό μας κόσμο, τον δημιούργησαν όντα σαν και μας, μέσα σε ένα παρόμοιο περιβάλλον εξέλιξης με το δικό μας Σύμπαν, τότε ο Θεός σου είναι περιττός.
quote:
Να σου πω ένα μυστικό για την λέξη εξέλιξη. Φίλε Συνοδινέ, μπλαμπλά, μπλαμπλά, μπαμπαμπλά...

Να σου πω κι εγώ ένα μυστικό, αλλά να μείνει μεταξύ μας. Εσύ και ο Χριστιανός ορθόδοξος αποτελείται την καλύτερη απόδειξη για τις επιπτώσεις της θρησκείας στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

12/06/2013, 22:19:25
quote:

Να σου πω κι εγώ ένα μυστικό, αλλά να μείνει μεταξύ μας. Εσύ και ο Χριστιανός ορθόδοξος αποτελείται την καλύτερη απόδειξη για τις επιπτώσεις της θρησκείας στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Μη γίνεσαι τόσο ωμός βρε Συνοδινέ....!!!!!
Θα το φέρεις βαρέως, το "εκρηκτικό" συμβάν στον εγκέφαλο του φίλου μας!!!
Δείξε λίγη ανθρωπιά!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Lock_SmithΜέλος
12/06/2013, 23:43:20
Καλησπέρα.

Σήμερα γράφω νωρίς νωρίς.

quote:
Υπάρχουν ακόμη και άνθρωποι που πιστεύουν στα μέντιουμ και στους αστρολόγους και που έχουν δει δεινόσαυρους, δαιμόνια, αγγέλους, νεράιδες και καλικάντζαρους.

Κοίτα φίλε, κατ' αρχάς καλως όρισες.

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που βλέπουν διάφορα πράγμματα, όχι τώρα, εδώ και αιώνες, παλιά τους έλεγαν προφήτες σήμερα τους λένε ψυχοπαθείς.

Το υπόλοιπο σύνολο, έχει ανάγκη να πιστεύει κάπου, αυτό άργησα πολύ να το καταλάβω και ακόμη ποιό πολύ να το σεβαστώ.

Εγώ προσωπικά πιστεύω στο 12θεο, άλλος είναι χριστιανός, άλλος είναι άθεος, σεβαστά όλα αυτά.

Δηλαδή τι περιμένεις ας πούμε, ο χριστιανός να πάρει τη δική μου άδεια για να κάνει το σταυρό του?

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

13/06/2013, 06:36:16
quote:

quote:

Μη γίνεσαι τόσο ωμός βρε Συνοδινέ....!!!!!
Θα το φέρεις βαρέως, το "εκρηκτικό" συμβάν στον εγκέφαλο του φίλου μας!!!
Δείξε λίγη ανθρωπιά!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Αγαπητέ φίλε και εχθρέ Νικόμαχε καλημερούδια.

Έχω μια πολλή απλή ερώτηση: Γιατί υπάρχουν δισεκατομμύριοι μακρυνοί αστέρες(background stars) που είναι ΑΠΛΑΝΕΙΣ; Γιατί αυτά δεν περιστρέφονται(φαινομενικά) εξαιτίας της περιστροφής της γης; Έχει το ηλιοκεντρικό σου μοντέλο την λύση και εδώ;

Το ότι γράφω συνήθως πρωϊ και όχι μεσάνυχτα αποδεικνύει πως είμαι φίλος του φωτός, ενώ εσύ φίλος του σκότους. Μόνο την νύχτα βγαίνετε από τους υπόνομους δρακονιανοί... γιατί μισείτε το φως και την αλήθεια

13/06/2013, 08:57:58
Μην μου απαντήσετε πως αυτά τα αστέρια δεν υπάρχουν πια, αλλά βλέπουμε μια εικόνα τους πριν δισεκατομμύρια χρόνια. Δεν ρωτάω αν υπάρχουν στα αλήθεια ή όχι και τί είναι(ήλιοι ή ο,τιδήποτε)

Με ενδιαφέρει γιατί τα βλέπουμε φαινομενικά ακίνητα, χωρίς να περιφέρονται γύρω μας εξαιτίας της υποτιθέμενης περιστροφής μας.

13/06/2013, 11:31:24
Αστρική παράλλαξη ε; Θα πούμε και γι' αυτό.

13/06/2013, 12:11:25
Σχετικά με την αστρική "αποπλάνηση"(stellar aberration).

Δεν είναι τυχαίο πως ο Μπράντλευ έκανε παρατηρήσεις με ένα άστρο υπό την ονομασία Γ του Δράκοντα. Τί περιμένεις από δρακονιανούς...

Ισχυρίζονται πως το φως ενός μακρινού άστρου που φτάνει σε εμάς από διαφορετική γωνία(και όχι κατακόρυφα) παρουσιάζει παρέκκλιση από την θέση που ήταν σε άλλη εποχή. Κάθε εποχή έρχεται από άλλο σημείο(αλλά πάντα το ίδιο), οπότε αυτό είναι απόδειξη πως η γη κινείται.

Κουραφέξαλα. Η επιστήμη της οπτικής μας λέει πως όταν το φως καταφθάσει όχι κατακόρυφα από εμάς αλλά διαγώνια, διαθλάται λόγω της διαφοράς της πυκνότητας στην ατμόσφαιρα και της θερμοκρασίας που διαφέρει σε κάθε σημείο της Γης.

Αργότερα για την αστρική παράλλαξη.

13/06/2013, 15:25:30
quote:
Γιατί υπάρχουν δισεκατομμύριοι μακρυνοί αστέρες(background stars) που είναι ΑΠΛΑΝΕΙΣ;Γιατί αυτά δεν περιστρέφονται(φαινομενικά) εξαιτίας της περιστροφής της γης; Έχει το ηλιοκεντρικό σου μοντέλο την λύση και εδώ;

Α) Τι εννοείς δεν περιστρέφονται ???
Βλέπεις εδω κάτι να μένει ακίνητο
το ότι έχουν αργή κίνηση μιας 'η δυο μοιρών αυτό δεν τους καθιστά "ακίνητους"

Β)Μην μπλέκεις την Αστρολογία με την Αστρονομία
(μόνο στην πρώτη έχουν ακόμα "αξία" οι Απλανείς)
γιατί για τους Αστρονόμους όλοι ονομάζονται Άστρα

not asked to learn how deep the secrets ... there are no