ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- H Ανορθόξη Χριστιανική Γωνίτσα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- H Ανορθόξη Χριστιανική Γωνίτσα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

GDS131 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/08/2005, 14:52:45
Ζησε κι ασε τους αλλους να ζησουν.
Δεν καταλαβαινω τι νοημα εχει αυτη, η αυταρεσκη, συνεχης κοροιδια της πιστης των αλλων.
Εχω δηλωσει οτι ειμαι καρααθεος κι οτι θεωρω τους οπαδους των εξ αποκαλυψεως θρησκειων, διανοητικα αναπηρους.
Δεν τα ανακαλω μεν, αλλα η συνεχης προκληση δεν εχει νοημα.
Το να υποβαλονται συνεχως βλακωδη ερωτηματα για να φερουν σε δυσκολη θεση τους χριστιανους δεν εχει κανενα νοημα.
Στο κατω κατω δεν φερουν καμια ευθυνη για τις αντινομιες του χριστιανισμου.
Ειναι αληθεια οτι μερικοι ειναι προκλητικοι, αλλα η λογικη λεει οτι σ' αυτους που μας ενοχλουν δεν απευθυνουμε τον λογο.
Υπαρχουν κι αλλοι, σαν τον φιλοσοφο 3 που ειναι προφανες οτι εχει μια βαθεια καταρτηση, πραγμα που τον κανει εναν αξιοπιστο και κυριως, αξιοσεβαστο συνομιλητη.
Αντιθετα, οι περισσοτεροι απο τους αντιθετους, ειναι κρυγαλεα ασχετοι.
Ειναι εμφανεστατο οτι τα οσα λενε δεν προερχονται απο προσωπικες ερευνες, αλλα απλα αναμασουν τα οσα εχουν διαβασει καπου.
Οχι απλα ετοιμη τροφη, αλλα δευτερο χερι κι ολας. Δηλαδη εμεσματα.
Η χωρις υποβαθρο εμπαθεια κανει κακο και στην υποθεση που νομιζει ο καθενας οτι υπηρετει, αλλα και στον ιδιο τον φορεα της, γιατι κινδυνευει να βρεθει στο αλλο ακρο, οπου φυσικα θα ειναι εξ ισου εμπαθης κι εξ ισου ασχετος.
Με λιγα λογια αυτο το θεμα δεν εχει κανενα λογο υπαρξης.
Απλα καθηστε και διαβαστε κανενα βιβλιο!!!
actrΜέλος
12/08/2005, 15:00:19
Φίλε μου ένα αμερικανικό ρητό λέει
"if u cant stand the heat, just get out of the kitchen"

Αν το θεωρείς άσκοπο μπορείς απλά να μη συμμετάσχεις χωρίς να χαρακτηρίζεις αυτούς που συμμετέχουν

Δεν το βρίσκεις λογικό?

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark

GDS1Μέλος
12/08/2005, 15:01:30
Χρυσέ Κλώνε σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου...

Μάλλον δεν διάβασες το Θέμα τι προσπαθεί να κάνει...πχ κριτική ανάλυση αναφέροντας τα παράδοξα όπως τα διαπιστώνει ο κάθε ένας...

Δηλαδή απλή αναφορά...

Δεν καταλαβαίνω από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο θέμα θέλει να κοροϊδέψει τη πίστη των άλλων.

Θα σε παρακαλούσα αν θέλεις να συνδράμεις παραγωγικά ως προς τον παραπάνω στόχο να το κάνεις, αλλιώς να μην επηρεάζεις την ροή εξέλιξης των ιδεών.

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

GDS1Μέλος
12/08/2005, 15:06:46
Θα εκτιμούσα πολλοί αν τα μέλη της συζήτησης μπορούσαν να αποφύγουν τις τριβές με τρίτους.

Ο σκοπός είναι η δημιουργία μιας κριτικής της αγίας γραφής

Επιπλέον σε κάθε χρονικό περιθώριο θα γίνετε η περίληψη των σημείων όπου έχουν αναφερθεί μέχρι εκείνη την στιγμή.

Εύχομαι την παραγωγική συνέχιση του Θέματος χωρίς άλλες τριβές

Ευχαριστώ

12/08/2005, 15:08:53
Αλφον) Ηταν γενικο σχολιο.
Βητον) Δεν δεχομαι προτροπες και παρατηρησεις. Δεν εχεις παρα να αγνοησεις τα σχολια μου αν δεν σου αρεσουν.
Γαμον) Αυτο εννοουσα μιλωντας για αυταρεσκεια. Δεν μας αρεσει καμια αντιθετη αποψη.
Δελτον) Σε τι νομιζεις οτι διαφερεις, απο αυτο που κατηγορεις και λοιδωρεις? (Μιλαμε για μεθοδολογια και υφος)
GDS1Μέλος
12/08/2005, 15:12:36
Συνήθως υπάρχει μια ευγένεια ως προς κάποια θέματα που συντονίζει αυτός που τα άνοιξε.

Παρακαλώ ξανά και ευγενικά να σταματήσουμε εδώ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

12/08/2005, 15:21:32
Δεν εχω καμια διαθεση να ανοιξω διαλογο.
Οτι ειχα να πω το ειπα. Αλλωστε το επιπεδο αμφοτερων των πλευρων (με ελαχιστες φωτεινες εξαιρεσεις) ειναι μαλλον χαμηλο για τα γουστα μου.
Θα ειμουν υποχρεως, παντως, αν μου απαντουσες στην ερωτηση. Σε τι νομιζεις οτι διαφερεις κλπ.

Υ.Γ. Φυσικα δεν θα απαντησεις. Το ξερω!!!!

GDS1Μέλος
12/08/2005, 15:26:15
χρυσος Κλωνος
Υ.Γ. Φυσικα δεν θα απαντησεις. Το ξερω!!!!

χρυσος Κλωνος
Δεν εχω καμια διαθεση να ανοιξω διαλογο.

Αφού έχεις υψηλό και φωτεινό επίπεδο μπορείς να καταλάβεις από αυτά που ήδη είπες...

Πολύ ωραία συνεχίζουμε!!!

ΜετρονΜέλος
12/08/2005, 15:28:07
Λέω να βάλω κανα κράνος μην πέσει κανενός το επίπεδο εδώ μέσα και με χτυπήση!

Ούκ ήμην, εγέγονα, ούκ είμι ου μέλει μοι

actrΜέλος
12/08/2005, 15:45:16
quote:
Ας δούμε όμως πώς ο πονηρός πλησιάζει και ξεγελά την Εύα. Το πρώτο στάδιο της αμαρτίας έρχεται με την εμφάνιση του διαβόλου ως φιδιού. Το φίδι και τα παραπλήσιά του (όπως δράκοντας) σε όλη την Αγία Γραφή θα τα συναντήσουμε ως συμβολισμούς για το σατανά. Και είναι πολύ εύστοχη η επιλογή, μιας και το φίδι είναι εκ φύσεως ύπουλο, κρυμμένο, με πικρό δηλητήριο στο στόμα του. Παρουσιάζεται δε το φίδι «φρονιμώτατον», όχι με την έννοια της σύνεσης, αλλά με την έννοια της ικανότητας να παραπλανεί. Τι κάνει λοιπόν ο διάβολος μέσα από το φίδι; Το σχέδιό του είναι πονηρό, καλά οργανωμένο και το ακολουθεί κάθε φορά που θέλει να απωλέσει έναν άνθρωπο και να τον φέρει μακριά από τον Θεό.

Αφού λοιπόν ο θεός είναι παντοδύναμος γιατί δεν καταστρέφει μια και καλή το φίδι ή το σατανά (οπως θέλετε πέστε το) και τον αφήνει να περιφέρεται και ειδικά μέσα στον παράδεισο?

Τί θέλει να επιτύχει με αυτό?

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark

BizarreΜέλος
12/08/2005, 16:22:50
Σε αυτό το τελευταίο έχει δοθεί απάντηση. Σου λέει, υπάρχει ελεύθερη βούληση. Ο άνθρωπος πρέπει να κρίνει μόνος του.