- Περιφερειακό θέμα συζήτησης. Νοέμβριος 2006 - Απρίλιος 2007 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Ένα από τα προβλήματα που καθιστούν την κατανόησή μας για τους ανθρώπους και τα πράγματα αρκετά επισφαλή, είναι ότι δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε το γνήσιο από το κάλπικο. Στο μεγαλύτερο βαθμό, ισχύει αυτό διότι έτσι μας έμαθαν να κάνουμε, έτσι μας έχουν προγραμματίσει. Μας έχουν μάθει να προσέχουμε τα φανταχτερά πέπλα της πλάνης και να αγνοούμε τη σιωπηρή φωνή της διάκρισης μέσα μας. Να προσέχουμε τις συσκευασίες και να αγνοούμε τις ουσίες. Έτσι, βρίσκει έδαφος το φαινόμενο της λασπολογίας.
Η λασπολογία μοιάζει πάρα πολύ με την ειλικρίνεια. Δύσκολα μπορεί κανείς να την αντιληφθεί, ιδιαίτερα εάν έχει μάθει να εστιάζει στο εξωτερικό, φαινομενικό περίβλημα των καταστάσεων και όχι στο περιεχόμενο. Τα ίδια λόγια, τα ίδια επιχειρήματα, οι ίδιες κραυγές απόγνωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διακηρύξουν μια πλάνη, όσο και μια αλήθεια. Και οι άνθρωποι, θαμπωνόμαστε συχνά από τα λόγια, ξεχνόντας να ερευνήσουμε σε βάθος το αντικείμενο που περιγράφουν, ή ακόμα να βάλουμε για λίγο στην άκρη τον τρόπο με τον οποίο μας έμαθαν να σκεφτόμαστε, τολμώντας να κάνουμε ένα σάλτο πέρα από τα όρια της σκέψης. Μιας σκέψης που με πονηρό τρόπο μας έπεισαν ότι είναι η δική μας σκέψη, η δική μας ελευθερία.
Δεν είναι όμως.
Και τα λόγια είναι λίγα για να ξυπνήσουν μια συνείδηση, γιατί τα ίδια τα λόγια έχουν εκπαιδευτεί πολύ καλά, με σκοπό να την κοιμίζουν. Ακόμα και αυτά εδώ τα λόγια που διαβάζεις, δεν αρκούν από μόνα τους για να σε ξυπνήσουν. Ούτε τα δικά μου, ούτε των άλλων. Μην το πιστέψεις ποτέ αυτό!
Διάβασε την περιγραφή για την λασπολογία, αλλά μη μείνεις εκεί. Άνοιξε τα μάτια σου, δες πολλά και να είσαι ευτυχής εάν καταφέρεις να διακρίνεις έστω και λίγα.
Στην πραγματικότητα, δε χρειάζεται να σου πω τίποτε περισσότερο, δεν το έχω ανάγκη να σε πείσω για τίποτε, ούτε εσύ το έχεις ανάγκη να πειστείς από κάποιον για κάτι.
Απλά κοίτα, κρατώντας ανοιχτή την καρδιά σου και εύχομαι ολόψυχα ότι δεις, να είναι για να κάνει πρώτα απ' όλα εσένα καλύτερο.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Οποιος ομως νομιζει οτι ισχυει ενα αξιοκρατικο περιβαλλον σε αυτο το Forum και ασφικτια... δεν βλεπω τον λογο να εισερχεται στο Forum και να αρχιζει τα μπινελικια με διαφορα αλλα ατομα...
Ο σκοπος δεν ειναι να βριζουμε ιντερνετικα, αλλα να αναπτυσουμε ομαλους διαλογους! Ναι οντως τωρα τελευταια επικρατει μια "κριση" αλλα αυτο προκληθηκε αρχικα απο μελη που εισερχονται συνεχεια (το ιδια με διαφορετικο προσωνυμιο καθε φορα) και συνεχιζουν το "εργο" τους...
GENUS PANTHERAS FELIDAE
...and the Predators will prevail...
quote:
Εγώ είμαι μέλος απο τον Ιούλιο 2006, και έχω δεί σκλήρυνση στάσης από τότε , αλλά και παληά υπήρχαν πολλές "επιθέσεις" από μέλη
quote:
Alzzaro, είχες πάρει μέρος και σύ, ίσως το θυμάσαι.
εε.. ναί..
.. θυμάμαι.. εσένα δεν θυμάμαι βρέ τότε ...αν δεν απατώμαι πάνε κάμποσα χρονιά αποτην εποχη του ngw ΑΕ
θα εννοείς οτι τότε εμπαινες με αλλο nick..
Αν το προβλημα ειναι "ανθρωπινο" τοτε παμε σε αλλο επιπεδο, επι του προσωπικου, και πρεπει να συζητηθει μεταξυ των αντιδικουντων
GENUS PANTHERAS FELIDAE
quote:
Ένα από τα προβλήματα που καθιστούν την κατανόησή μας για τους ανθρώπους και τα πράγματα αρκετά επισφαλή, είναι ότι δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε το γνήσιο από το κάλπικο.
Βρέ Αμαλία.. θα διαφωνήσω εδώ..!
Υπάρχουν οι ιριδίδουσες λωρίδες.
Υπάργουν τα υδατογραφήματα.
Υπάρχει ο ανάγλυφος αριθμός..
![]()
GENUS PANTHERAS FELIDAE
quote:
εε.. ναί.... θυμάμαι.. εσένα δεν θυμάμαι βρέ τότε ...αν δεν απατώμαι πάνε κάμποσα χρονιά αποτην εποχη του ngw ΑΕ θα εννοείς οτι τότε εμπαινες με αλλο nick..
Φίλε Alzzaro,βεβαίως και υπάρχει ένα κάρο κόσμος εδώ μέσα που γράφει με διαφορετικά nick, συγχρόνως η διαδοχικά, αλλά " μαζί με τα χλωρά, καίγονται και τα χλωρά"! - δηλαδή εγώ - όχι φίλε, υπάρχει κι άλλος τρόπος να δείς πολύ παληά θέματα - έψαχνα κάτι στο Google, και βγήκε το συγκεκριμένο link με τον ngw, απο το 2004, όπως ανάφερα παραπάνω.!
Predator:
quote:
Φιλη Ναυσικα, εγω ειμαι μελος απο το Ιουλιο τιυ 2005... αλλα διαβαζα το Forum απο το 2003... Το θεμα ειναι οτι εγω προσωπικα δεν εχω ερθει σε αντιπαραθεση απο τα μελη των διαχειριστων/συντονιστων ουτε σε ριξη με αλλα μελη (εκτος απο 3, με το 1 μελος τα βρηκαμε, τα αλλα 2 εχουν αποχωρησει) ...Οποιος ομως νομιζει οτι ισχυει ενα αξιοκρατικο περιβαλλον σε αυτο το Forum και ασφικτια... δεν βλεπω τον λογο να εισερχεται στο Forum και να αρχιζει τα μπινελικια με διαφορα αλλα ατομα...
Ο σκοπος δεν ειναι να βριζουμε ιντερνετικα, αλλα να αναπτυσουμε ομαλους διαλογους! Ναι οντως τωρα τελευταια επικρατει μια "κριση" αλλα αυτο προκληθηκε αρχικα απο μελη που εισερχονται συνεχεια (το ιδια με διαφορετικο προσωνυμιο καθε φορα) και συνεχιζουν το "εργο" τους...
Φίλε predator,δεν είμαι σίγουρη με τι έννοια χρησιμοποιείς τη λέξη " αξιοκρατικό περιβάλλον" εδώ - μήπως εννοείς την κλίκα?
Οσον αφορά τα μέλη που εισερχονται συνέχεια και συνεχίζουν το "εργο" τους, δηλαδή γίνονται ενοχλητικοί/υβριστικοί/ατίθασοι κτλ., μπορεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποιος να μας εξηγήσειμε σαφήνεια, πως διαπιστώνεται ότι ο Λογαριασμος Α είναι το ίδιο άτομο με τον Λογαριασμό Β, με απόλυτη βεβαιότητα μέσω του υπολογιστή, και όχι μόνο από το στύλ γραψίματος του?
Πιστεύω ότι μια τέτοια εξήγηση θα ενδιέφερε πολλά μέλη να την μάθουν
Οσον αφορά την:
quote:
Η απόκρυφη τεχνική της Λασπολογίας
αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρη σε ποιόν αναφέρεται το post - πάντως είναι γραμμένο στον ενικό, άρα εικάζω ότι ο "νοών, νοήτω" και πάλι. Καλό θα ήταν ,πάντως, αν αναφέρεται μόνο σε συγκεκριμένο μέλος, αυτό να είχε διευκρινιστεί.
Το φτυάρι, πάντως, μου φαίνεται γνήσιο, και όχι κάλπικο!
Δεν διαπιστώνεται, απλά ενδείκνυται. Όλοι έχουμε μια διεύθυνση IP η οποία συνήθως αλλάζει όταν βάζουμε μπρος τον υπολογιστή μας (ακριβέστερα όποτε ξεκινάει το modem).
Αν δυο κοντινά χρονικώς μηνύματα έχουν το ίδιο IP, πιθανότατα προέρχονται από τον ίδιο υπολογιστή, και λέω πιθανότατα γιατί μερικές εταιρείες internet κάνουν IP sharing μεταξύ δυναμικών πελατών τους.
Αν έχουν "παρόμοιο" IP, ακριβέστερα παρόμοια διεύθυνση dns που αντιστοιχεί στο κάθε IP, πάλι υπάρχει η ένδειξη.
Επίσης αν έχουν τον ίδιο browser, ή το ίδιο λειτουργικό σύστημα (windows XP, 2000, 98 κλπ), υπάρχει η ομοιότητα.
Υπάρχει και το cookie, το οποίο πρέπει να είναι πολύ σίγουρο στοιχείο, όμως σβήνεται εύκολα.
Dare To Dream

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
Οποιος ομως νομιζει οτι ισχυει ενα αξιοκρατικο περιβαλλον σε αυτο το Forum και ασφικτια... δεν βλεπω τον λογο να εισερχεται στο Forum και να αρχιζει τα μπινελικια με διαφορα αλλα ατομα...
Ωραία τότε να αποχωρήσουμε όλοι απο τα Forum και να μείνουν μόνοι τους η Αμαλία, ο Dying_Incubus, η gretel και καμιά δεκαριά ακόμα άλλοι που συμμετέχουν μονάχα για να κολακεύουν τα τρία παραπάνω πρόσωπα (δέν εννοώ εσένα ασφαλώς Predator εσύ έχεις σταθεί αξιοπρεπέστατα) με την ελπίδα οτι στο μέλλον δείχνοντας την καλύτερη διαγωγή θα πάρουν κάποια θέση δίπλα τους.
Με την τακτική αυτή το Esoterica το πιό διαφημισμένο μεταφυσικό Forum θα καταλήξει σε λίγο καιρό όπως μερικά άλλα γειτονιάς που περνάνε βδομάδες ολόκληρες με μηνύματα μετρημένα στο δάκτυλο του ενός χεριού. Ήδι η πτώση συνεχίζεται καθημερινά κατακόρυφα, και το βασικότερο είναι οτι να διοικηθεί έστω και συντονιστικά μιά τέτοια σελίδα χρειάζεται να έχει ανθρώπους με πείρα, μόρφωση, ικανότητες και όχι κάτι παιδάκια που εμφανίστηκαν απο το πουθενά. Αυτοί τουλάχιστον άν χρειάζεται αξιοκρατικό περιβάλον γνωρίζουν πού αξίζει τον κόπο να το εφαρμόσουν.

quote:Δεν βλεπω κατι το μεμπτο,φιλε μου.
Αδιάβαστε,
Αν θες πρόσεξε τα σημεία που τόνισα και έβαλα σε πλάγιους χαρακτήρες.
Πρόσεξε τα περί ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ που αναφέρουν.
Αναρωτήσου λίγο, για πιας χρονικής περιόδου την ανατολή μιλούν;;;
Τα περι οικουμενικοτητας θα μπορουσαν να προβληματισουν καπως, συνδυαζομενα με το λογοτυπο ομως ,αν και το βλεπω λιγο τραβηγμενο.
Με ανησυχει περισσοτερο αυτο που λεει ο Πρωτοπρ. Κυριακός Τσουρός : Το πισωγύρισμα, λοιπόν, σε πρωτόγονες ειδωλολατρικές μορφές θρησκευτικότη-τας, πού είχαν ήδη εγκαταλείψει οι Πατέρες μας προδίδει αναμφίβολα πρωτόγνωρη πνευματική σύγχυση. Είναι μια πρόκληση εθνικού διχασμού των νεωτέρων Ελλήνων, την οποία πάση θυσία πρέπει να αποφύγωμε (απο : http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/commitees/ancient/epistrofi.html)
Τι εννοει με το παση θυσια; Μηπως το ελλειμα εξουσιας που διαφαινετε για την πρωτη στην ταξη εκκλησια tης Ελλαδος, σας δημιουργει τον φοβο και με την σειρα σας, δημιουργειτε διαφορα σεναρια;
Δεν θεωρω πως κινδυνευω απο την αναβιωση της πατρογονικης μας θρησκειας ,εστω κι αν αυτη συμμετεχει ,δια μεσω του ΥΣΕΕ στη World Congress of Ethnic Religions (της οποιας πρακτικα ή καταστατικο δεν βρηκα).
Σχετικα με το λογοτυπο ,ενας κακοπιστος "θεατης" θα εβλεπε το ιδιο αισθητικο αποτελεσμα στη θεαση του Ι (Ιησους) τοποθετημενου πανω στο Χ (Χριστος).
Παρ ολα αυτα η εισοδος του ΥΣΕΕ στη World Congress of Ethnic Religions δεν εχει δεσμευτικα απολυτο χαρακτηρα.Μπορει οποτε θελει και κρινει να αποχωρησει .Επαναλαμβανω δεν βλεπω κατι μεμπτο , αξιον ανησυχιας, αγαπητε.
" Ο ενδοξος πολεμος ειναι προτιμοτερος απο μια ατιμωτικη ειρηνη "
quote:Μην κανεις και εσυ το ιδιο ομως!Αυτα που "τονισες" ειναι ορισμενα απο τα δικαιωματα που εχει ενα δημοσιο ιδρυμασυμφωνα με τους νομους Της Λιθουανιας. Μεταφραζω το σχετικο αποσπασμα :Το WCER (παγκοσμιο συνεδριο των εθνικων θρησκειων) καταχωρειται στη Λιθουανια με τη θέση ως "δημοσιο ιδρυμα". Ενα δημοσιο ιδρυμα, βασει του λιθουανικου νομου, ειναι μια νεα μορφη μη κυβερνητικης και μη κερδοσκοπικης οργανωσης, που εγκρινεται από το νομο Nr. Ι -1428 της λιθουανικης Δημοκρατιας, της 3ης Ιουλιου 1996.
Προσέξτε αυτά που τόνισα προς το παρόν: δέστε λοιπόν ο κατά τα άλλα μη κερδοσκοπικός οργανισμός, τι έχει δικαίωμα να κάνει. Για να πω την αλήθεια δεν είναι αυτό που με πειράζει, δικαίωμα έχουν να κάνουν ότι θέλουν.
Αυτό που με πειράζει είναι Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Ένα "δημόσιο ίδρυμα" μπορεί:
Και ακολουθουν αυτα που τονισες. Ας ειμαστε πιο προσεκτικοι με τους ..."αφορισμους"...
Στο ότι είσαι πορωμένος και πέρα από τα γνωστά περί "κακής Εκκλησίας" δεν θέλεις και δεν μπορείς να δεις.
Το "πορωμένος" δεν σου το λέω με διάθεση να σε προσβάλω, είναι απλά μια διαπίστωση που κάνω εγώ βλέποντας πως αντιδράς.
Έχεις βρει χίλια μύρια ελαφρυντικά για τους μεν, ενώ συνεχίζεις να στάζεις χολή για αυτούς που σου κάθονται στο στομάχι.
Μου ζήτησες κάποια στοιχεία και σου τα παρείχα.
Έστω σε ένα, δεν είπες: "ναι βρε, δεν το ήξερα, τώρα που το λες και παρέχεις στοιχεία, έτσι είναι".
Προσπαθείς να στρέφεις συνεχώς τη συζήτηση προς εκεί που είσαι "δαγκωμένος".
Τίποτα από όσα σου έχω παραθέσει δεν είναι τραβηγμένο. Δεν είναι πράγματα που κατασκεύασα εγώ!!
Θα συμφωνήσω μαζί σου, άλλωστε το είπα και στο προηγούμενο μήνυμά μου, ότι τίποτα από όσα μαθαίνουμε τώρα για τα δρώμενα του ΥΣΕΕ και του WCER (που είναι δικαίωμά τους) δεν θα έπρεπε να μας ανησυχήσει και να μας παραξενεύσει, όπως συμβαίνει τώρα, στην περίπτωση μόνο που όλα αυτά θα συνέβαιναν υπό άλλες συνθήκες.
Θα σε ρωτήσω μόνο ένα πράγμα για απόψε:
Εσύ δεν είσαι ένας από τους κατακριτές της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επειδή:
"• 4.1.1. own accounts in banks
• 4.1.2. buy or in any other manner acquire property
• 4.1.5. provide and collect charity/contributions"
πώς τότε φίλε μου τα παραπάνω, για τους μεν τα θεωρείς "αμαρτήματα" και για τους της Οικουμενικής Εκκλησίας των Εθνικών, τα θεωρείς "δικαιώματα";;;;;;;;;;;;;;;;;;

η ερωτηση ηταν πολυ απλη
το ΥΣΕΕ αναγνωριστικε η καποια αλλη ομαδα;;;;
η απαντηση ειναι οτι αναγνωριστικε μια αλλη ομαδα
αυτη αποκαλειτε <<ελληνικη θρησκεια του δωδεκαθεου>>
αυτα που δινει ο ψηλος ειναι απο αλλες παραταξεις
για να φερω ενα παραδειγμα ειναι σαν να εχει αναγνωριστει ως θρησκεια οι διαμαρτιρομενοι και ο ψηλος να θελει να συζητησουμε τα καταστατικα των βαπτιστων
πιασε το αυγο και κουρευτο
συμφωνα με τους νομους που εχουμε μονο η ορθοδοξη εκκλησια εχει δικαιωμα να εχει ιερο ναο(που αποτελει νομικο προσωπο με δικαιωμα δικαιοπραξιας και κατοχη περιουσιας)οι αλλοι εχουν δικαιωμα μονο για ευκτηριο οικο
αυτα τα λιγα για τωρα
αληθεια ψηλε τι εγινε με τις απαντησεις;;;;;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Γηγενής
..........
................
συμφωνα με τους νομους που εχουμε μονο η ορθοδοξη εκκλησια εχει δικαιωμα να εχει ιερο ναο(που αποτελει νομικο προσωπο με δικαιωμα δικαιοπραξιας και κατοχη περιουσιας)οι αλλοι εχουν δικαιωμα μονο για ευκτηριο οικο
Θα ήθελα να ασχοληθούμε λίγο με την παραπάνω παράγραφο. Τις πιο πάνω παραγράφους δυσκολεύομαι να κατανοήσω για ποιο λόγο τα αναφέρεις και που κολλάνε με τη συζήτηση. Βέβαια, όχι πως και η εν λόγω παράγραφος έχει να κάνει με το θέμα αλλά θα ήθελα μερικές διευκρινίσεις πάνω σε αυτά που λες.
Τι σχέση μπορεί να έχει ο ιερός ναός και τα περί νομικού προσώπου που αναφέρεις;;
Γιατί δεσμεύεις τα δύο αυτά πράγματα χρησιμοποιώντας τη λέξη μόνο;;
Μπορείς να μου παραθέσεις το σχετικό νομικό π λαίσιο;;
Τι σημαίνει το "δικαίωμα δικαιοπραξίας";;
Ποια η διαφορά μεταξύ ιερού ναού και ευκτήριου οίκου;
Αφού μου ξεδιαλύνεις λίγο τις παραπάνω απορίες, στη συνέχεια θα συνεχίσουμε τη συζήτηση επιστρέφοντας στο αντικείμενο τους παρόντος θέματος.

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Γηγενής
..........
................
--------------------------------------------------------------------------------
Θα ήθελα να ασχοληθούμε λίγο με την παραπάνω παράγραφο. Τις πιο πάνω παραγράφους δυσκολεύομαι να κατανοήσω για ποιο λόγο τα αναφέρεις και που κολλάνε με τη συζήτηση. Βέβαια, όχι πως και η εν λόγω παράγραφος έχει να κάνει με το θέμα αλλά θα ήθελα μερικές διευκρινίσεις πάνω σε αυτά που λες.
τι δυσκολευεσαι να καταλαβεις βρε ψηλε
δυσκολευεσαι να καταλαβεις οτι εσυ ρωτας για το ΥΣΕΕ ενω εχει αναγνωριστη αλλη ομαδα;;
τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβεις;;;
μιλας για πορτοκαλια ενω εχουμε μπροστα μας αχλαδια
το καταλαβες τωρα;;;
αντε να το κανω ποιο ευκολο
μιλας για το χερι που κανουμε το σταυρο μας ενω εχουμε μπροστα μας το ποδι που κλωτσαμε την μπαλα
τωρα το καταλαβες;;;
οχι;;
αντε αλλη μια προσπαθια
μιλας για ζωακια που ζουν στην θαλασσα ενω εχουμε μπροστα μας ζωα της ερημου
το επιασες τωρα;;
quote:
Τι σχέση μπορεί να έχει ο ιερός ναός και τα περί νομικού προσώπου που αναφέρεις;;
Ποια η διαφορά μεταξύ ιερού ναού και ευκτήριου οίκου;Αφού μου ξεδιαλύνεις λίγο τις παραπάνω απορίες, στη συνέχεια θα συνεχίσουμε τη συζήτηση επιστρέφοντας στο αντικείμενο τους παρόντος θέματος.
μολις απαντησεις στα ερωτηματα που εχω θεσει εδω και πολυ καιρο θα λαβεις και τις απαντησεις
quote:
quote:
Ποια η διαφορά μεταξύ ιερού ναού και ευκτήριου οίκου;Αφού μου ξεδιαλύνεις λίγο τις παραπάνω απορίες, στη συνέχεια θα συνεχίσουμε τη συζήτηση επιστρέφοντας στο αντικείμενο τους παρόντος θέματος.
μολις απαντησεις στα ερωτηματα που εχω θεσει εδω και πολυ καιρο θα λαβεις και τις απαντησειςΚανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Εγώ φίλε Γηγενή δεν σε ρώτησα τίποτα που να αφορά την προσωπική σου εκτίμηση!!
Και ούτε με ενδιαφέρει, να σου πω την αλήθεια, αν εσύ ξέρεις ή όχι τι σου γίνεται! Προσπαθώ να σου δείξω κανά δυο πράγματα, αν θες τα δέχεσαι, αν δεν θες, δεν τα δέχεσαι!!
Όταν, όμως, λες κάτι μόνο και μόνο για να δημιουργήσεις εντυπώσεις, χωρίς να γνωρίζεις αυτό που λες, τότε εκτείθεσαι αγρίως φίλτατε!!!!
Οπότε, έχεις χρέος να μιλήσεις καθαρά, αν γνωρίζεις φυσικά τι σημαίνει μιλώ ανοιχτά και χωρίς υπονοούμενα, και να ξεδιαλύνεις τα μισόλογά σου διότι κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς ως συκοφάντης!!
Δεν σε ρωτώ να μου ερμηνεύσεις έναν λόγο ενός τρίτου προσώπου.
Σου ζητώ να ερμηνεύσεις τα ίδια σου τα λόγια και να τα στηρίξεις με στοιχεία, αν έχεις φυσικά!!!

quote:
Εγώ φίλε Γηγενή δεν σε ρώτησα τίποτα που να αφορά την προσωπική σου εκτίμηση!!
Και ούτε με ενδιαφέρει, να σου πω την αλήθεια, αν εσύ ξέρεις ή όχι τι σου γίνεται! Προσπαθώ να σου δείξω κανά δυο πράγματα, αν θες τα δέχεσαι, αν δεν θες, δεν τα δέχεσαι!!Όταν, όμως, λες κάτι μόνο και μόνο για να δημιουργήσεις εντυπώσεις, χωρίς να γνωρίζεις αυτό που λες, τότε εκτείθεσαι αγρίως φίλτατε!!!!
Οπότε, έχεις χρέος να μιλήσεις καθαρά, αν γνωρίζεις φυσικά τι σημαίνει μιλώ ανοιχτά και χωρίς υπονοούμενα, και να ξεδιαλύνεις τα μισόλογά σου διότι κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς ως συκοφάντης!!
Δεν σε ρωτώ να μου ερμηνεύσεις έναν λόγο ενός τρίτου προσώπου.
Σου ζητώ να ερμηνεύσεις τα ίδια σου τα λόγια και να τα στηρίξεις με στοιχεία, αν έχεις φυσικά!!!
μα και εγω δεν σου ζητω να ερμηνευσεις τον λογο ενος τριτου προσωπου τα δικα σου λογια περιμενω να στηριξεις μολις το κανεις τοτε θα λαβεις και τις απαντησεις
περιμενω λοιπον απαντηση σε αυτα
quote:
quote:
quote:
Μιλάει ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ, και όχι για κατά γράμμα μίσος. Συγκρίνει την αγάπη του Χριστού με των συγγενών μας. Και θέλει να μας πει, ότι η αγάπη για τον Χριστό, πρέπει να είναι τόσο ανώτερη από την αγάπη προς τους συγγενείς, όσο ανώτερη είναι η αγάπη από το μίσος.
θα σκοτωνες το παιδι σου αν στο ζηταγε ο θεος σου;;;quote:
Και όταν λόγω του ΔΙΧΑΣΜΟΥ που επέρχεται σε μια οικογένεια όταν κάποιος γίνεται Χριστιανός, βλέπει καθημερινά τους δικούς του που είναι άπιστοι, να αντιμετωπίζουν χίλια δυο ψυχολογικά προβλήματα ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ , και όμως αυτός συνεχίζει να τους τα δημιουργεί πιστεύοντας, ενώ ταυτόχρονα βασανίζεται και ο ίδιος από τους ίδιους λόγους, δεν είναι σαν να μισεί και αυτούς και τον εαυτό του χάριν του Χριστού; Και δεν απέχει η αγάπη του προς αυτούς, από αυτή την ανώτερη αγάπη για τον Χριστό, όσο η αγάπη από το μίσος;
γιατι καποιος που δεν ειναι χριστιανος αλλα ειναι τα αλλα μελη της οικογενειας του εχει ψυχολογικα προβληματα;;;
quote:Με αδικεις αγαπητε.Εχω τονισει παλαιοτερα πως ολες οι θρησκειες ειναι ενα παραμυθι και επικινδυνες μηδεμιας εξαιρουμενης !(βλεπε απαντηση προς τον snoopy : Ο καθε πιστος της οποιασδηποτε θρησκειας, θεωρω, πως ειναι θυμα ,οπως επιβεβαιωνεις και εσυ στην δευτερη σου παραγραφο .Το μονο κοινο σημειο ολων το θρησκειων ειναι η πεποιθηση των πως ολες οι αλλες θρησκειες ειναι λαθος και επικινδυνες. "Η καθε θρησκεια αποθαρρυνει τον ανθρωπο απο το να βρεθει εκει που οδηγει το επιχειρημα.Η πιστη ειναι αντιθετη εννοια σ΄αυτη του επιχειρηματος" σημειωνει ο Anton Pawell, και συμφωνω μαζι του .Επομενως "πορωμενος" δεν ειναι ο καταλληλος χαρακτηρισμος για το ατομο μου.
Στο ότι είσαι πορωμένος και πέρα από τα γνωστά περί "κακής Εκκλησίας" δεν θέλεις και δεν μπορείς να δεις.
Το "πορωμένος" δεν σου το λέω με διάθεση να σε προσβάλω, είναι απλά μια διαπίστωση που κάνω εγώ βλέποντας πως αντιδράς.
Έχεις βρει χίλια μύρια ελαφρυντικά για τους μεν, ενώ συνεχίζεις να στάζεις χολή για αυτούς που σου κάθονται στο στομάχι.
quote:Ισως δεν ημουνα συγκεκριμενος με το ειδος των στοιχειων που ζητησα.Ας γινω λοιπον πιο σαφης για να λυθει η παρεξηγηση. Ζητω λοιπον (βοηθεια ) στοιχεια για την "Παγκόσμια Εκκλησία των Εθνικών" , δηλ. ή καταστατικο ή διακυρηξη ιδρυσης της εν λογω εκκλησιας ή απο που προκυπτει πως ειναι συντονιστικο και ελεκτικο οργανο των επι μερους εθνικων θρησκειων, και οχι στοιχεια για το "Παγκοσμιο Συνεδριο Εθνικων Θρησκειων" .
Μου ζήτησες κάποια στοιχεία και σου τα παρείχα.
Έστω σε ένα, δεν είπες: "ναι βρε, δεν το ήξερα, τώρα που το λες και παρέχεις στοιχεία, έτσι είναι".
Προσπαθείς να στρέφεις συνεχώς τη συζήτηση προς εκεί που είσαι "δαγκωμένος".
quote:Θελω σαφη στοιχεια αγαπητε , σαφη στοιχεια ... απο πρωτο χερι ! Δεν εχω κανενα ενδιασμο να τα "χωσω" στον καθενα.Μην εχεις καμια αμφιβολια γι΄αυτο .
Τίποτα από όσα σου έχω παραθέσει δεν είναι τραβηγμένο. Δεν είναι πράγματα που κατασκεύασα εγώ!!
quote:Δηλαδη ;
...στην περίπτωση μόνο που όλα αυτά θα συνέβαιναν υπό άλλες συνθήκες.
quote:Αγαπητε μου ,θελω να καταλαβαινομαστε. Αυτα τα στοιχεια που παραθετεις ειναι σαφεστατα επιληψιμα και κατακριτεα "για οποια θρησκεια τα κανει πραξη",και δυστυχως τα κανουν "ολες" .Αν αυτα ειναι μονο και μονο για την λειτουργια των,ως ιδρυματα εχει καλως! Εχει αποδειχθει ομως πως ο πλουτισμος (και οχι μονο) εχει γινει αυτοσκοπος των.Αυτο ειναι σφοδρα κατακριτεο και εναντιο προς την καταστατικη και ουσιαστικη "γεννηση" αυτης καθεαυτης της θρησκειας (της οποιας θρησκειας).
Θα σε ρωτήσω μόνο ένα πράγμα για απόψε:
Εσύ δεν είσαι ένας από τους κατακριτές της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επειδή:
"• 4.1.1. own accounts in banks
• 4.1.2. buy or in any other manner acquire property
• 4.1.5. provide and collect charity/contributions"
Εν προκειμενω τωρα ,τα αρθρα που παραθετεις ειναι "δικαιωματα" που απορρεουν απο τον σχετικο νομο (δεν αποτελουν "κανονες" καποιου καταστατικου),ο οποιος λεει ακομα τα εξης :
2.1. Ενα δημοσιο ιδρυμα ειναι μια μη κερδοσκοπικη οργανωση, που ιδρυεται συμφωνα με αυτον τον νομο, απο τα κεφαλαια των συμμετεχοντων ή του ιδιοκτητη , που λειτουργει στους κοινωνικους, πολιτιστικους, θρησκευτικους ή αλλους τομεις και με δημοσια παροχη των υπηρεσιων τετοιας φυσης στα μελη της κοινωνιας
2.2. Μια μη κερδοσκοπικη οργανωση ειναι ενα αντικειμενο, με τα δικαιωματα ενος νομικου προσωπου, που καθιερωνονται συμφωνα με αυτον τον νομο, ο οποιος σκοπος του δεν είναι η αποκτηση κερδων. Δεν μπορει να μοιρασει κερδη της στους ιδρυτες, τα μελη, τους ιδιοκτητες ή τους συμμετεχοντες.
7.5. Οι ακολουθες οντοτητες εχουν το δικαιωμα πρωτοβουλιας να αλλαξουν ή να επισυναψουν τους κανονισμους:
* Διοίκηση "δημόσιου ιδρύματος",
* ένα κοινό "δημόσιο ίδρυμα" που κυβερνά το σώμα,
* η γενική συνέλευση "δημόσιου ιδρύματος".
Να τους "ριξω στην πυρα" λοιπον επειδη ο σχετικος νομος τους δινει καποια δικαιωματα ... με τι αιτιολογια ... της υποψιας ή της αμφιβολιας .
quote:Για τα πεπραγμενα τους φιλε μου ...για τα πεπραγμενα τους .Τεκμηριωμενα ,διαπιστωμενα ,αποδεδειγμενα και προπαντων ηθελημενα ,καναν καταχρηση της εμπιστοσυνης των πιστων της ... προ ιδιον οφελος. Α , και δεν τα θεωρω δικαιωματα ,ειναι δικαιωματα.Υπαρχει διαφορα.Στο ξαναλεω ομως ,δεν εχω κανενα ενδιασμο να τα "χωσω" στον καθενα που στο ονομα των πιστων καταχραται την θεση του.
πώς τότε φίλε μου τα παραπάνω, για τους μεν τα θεωρείς "αμαρτήματα" και για τους της Οικουμενικής Εκκλησίας των Εθνικών, τα θεωρείς "δικαιώματα";;;;;;;;;;;;;;;;;;
Νασαι καλα.
Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το γάιδαρο!!!!
Μπορείς να λες ότι σου γουστάρει, να θίγεις θεσμούς και να μιλάς για νόμους που βγάζεις από το κεφάλι σου,
κι όταν κάποιος σου ζητά εξηγήσεις και στοιχεία για τις φαντασιώσεις σου το γυρνάς και λες ότι να είναι!!!
Μου λες "πες μου για να σου πω", ζητώντας αντάλλαγμα για να διευκρινίσεις κάτι που ΕΣΥ έθιξες!
Και κάποιος άλλος εδώ μέσα όταν του ζήτησα κάποια στοιχεία για πράγματα που ισχυριζόταν, άρχισε να με προκαλεί με στοιχήματα θαρρείς και η ειλικρίνεια και η αλήθεια έχουν ανάγκη από τακτικές "τυχερών παιχνιδιών" για να δειχθούν!!
Πάντως, εσύ είσαι αυτός που, αν δεν διευκρινίσει αυτό που είπε, θα χαρακτηριστεί ως συκοφάντης και αναξιόπιστος στους λόγους του.
Διάλεξε και πάρε!!!!!!!!!!