ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ -ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ -ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

europaios230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
27/05/2008, 10:32:04
Ελικρινά, του ..κουτρουλή ό γάμος..
Πάλι τα ίδια με κατηγορίες προς τον Θεό και τον
Χριστιανισμό, για να δικαιολογηθεί η διάκριση
ρε παιδιά, πολύ κολλάει η βελόνα...
Πέραν του αστείου, αυτό που λέμε είνια ότι υπάρχει
μια ιδιότυπη λλειπής δημοκρατία, αφού οταν γράφει κανείς
για τον χριστιανισμό, πέφτουν οι δημοκράταροι να τον φάνε...
Αυτό λέμε δενείναι σωστό κι αυτό κατηγορείται ως μεθοδευμένη
φίμωση στο "esoterica", μπορεί να γίνει αντιληπτό;
Η ψύχωση ορισμένων ενάντια στον χριστιανισμό, πρέπει να φαίνεται ΄τοσο έντονα;
27/05/2008, 13:53:37
Aν θέλουμε να είμαστε σωστοί κριτές θα πρέπει να βλέπουμε κάθε φορά με τα μάτια της συγκεκριμένης εποχής.
Ο δωδεκαθεϊσμός είναι η θρησκεία των προγόνων μας! ο οποίος ήδη από τον 6ο-5ο αιώνα π.Χ. είχε αρχίσει να ξεφουσκώνει! (Σωκράτης Πυθαγόρας).
Εάν τώρα κάποιοι σύγχρονοι Έλληνες τον βρίσκουν ποιο ελκυστικό ή αληθινό ως θρησκεία! μεγειά τους με χαρά τους! Αρκεί να μην έχουν ως πρότυπο τον Δία!

Εάν ήμασταν Μουσουλμάνοι, πολλοί δύσκολα σήμερα θα ήμασταν Ελλάδα. Το ποιο πιθανό να είχαμε αφομοιωθεί από τους Τούρκους.
Η διαφορετικότητα αυτή μας έκανε να διατηρήσουμε υψηλά και το εθνικό μας φρόνημα. Διαμέσου της εκκλησίας καταφέραμε αυτή τη διαφορετικότητα να τη θωρακίσουμε με την εθνική μας καταγωγή.
Ακούγονται διάφορες γενικεύσεις και κακοήθειες για το ρόλο της θρησκείας μας στην εθνική μας υπόσταση από <<κάποιους>>.
Όταν βρούνε κάποιον σκάρτο ιερωμένο τον κάνουνε σημαία! Όταν έχουνε όμως μπροστά τους ήρωες ιερωμένους τους προσπερνάνε γιατί δεν τους κάνουν! ή ψάχνουν να βρουν το κουνούπι καταπίνοντας την καμήλα.
Οι αγώνες της απελευθέρωσης του Έθνους από τους Τούρκους είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τη θρησκεία μας. Ο Πατριάρχης Γρηγόριος προτίμησε αντί να φυγαδευτεί! να απαγχονιστεί από τους Τούρκους μόνο και μόνο για να συγκινήσει τους ομόθρησκους λαούς της Ευρώπης!
Πριν την έναρξη του αγώνα έγινε δοξολογία και πριν από κάθε προ μελετημένη μάχη έπαιρναν την ευλογία από τους ιερωμένους.
Από κει και έπειτα το να πεις σήμερα σε μια διαφορετική εποχή! ότι όποιος δεν είναι Ορθόδοξος δεν είναι Έλληνας είναι παρακινδυνευμένο!
Η Καραχασάν ως υποψηφία του ΠΑΣΟΚ! δέχτηκε επικρίσεις επειδή ήταν Μουσουλμάνα!...................πριν όμως ο λέκτωρ λαλήσει 3 φορές! τη Μουσουλμανική μειωνότητα την είπε Τουρκική! ποιος? η υποψήφια Υπερνομάρχης!......................... Αυτό όμως σίγουρα δεν είναι μέτρο γενίκευσης! δε παύει όμως να είναι "ένδειξη"
Το να μπερδεύομε τώρα τη ζωή των ιερωμένων! με τη ζωή του Χριστού! ώστε να κρίνουμε τη θρησκεία μας το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι "αφέλεια" για να αποφύγουμε την έννοια του δόλου!
Το να λέμε ότι η θρησκεία μας είναι παραμύθι! γιατί βάση της λογικής δε μπορεί ένας άνθρωπος να παραπατάει στη θάλασσα! ή να να νεκρανασταίνεται! αυτό είναι δείγμα α-θεΐας! και όχι α-θρησκείας! ο άθεος λογικό είναι να μη πιστεύει σε θαύματα! ο ένθεος θα ήταν παράξενο να μην πίστευε!
Agnostic! μιλάς για εξέλιξη και προσπαθείς να τη συνδέσεις με την α-θρησκεία! είναι τουλάχιστον αφελές!
Το να μη συνδέουμε τη θρησκεία με θαύματα κοντολογίς! μιλάμε για φιλοσοφία! έτερον εκάτερον! το να τη συνδέσουμε με ενδυμασία κ.λ.π. κοντολογίς μιλάμε για ήθη και έθιμα!
Το θέμα είναι η ουσία της κάθε θρησκείας! και όχι τα παρελκόμενα! στο Χριστιανισμό η ουσία είναι τα Ευαγγέλια και τα παρελκόμενα οι ιερωμένοι! πολλές φορές οι τελευταίοι έχουν δοξάσει τον Ύψιστο με τη στάση τους και πολλές φορές τον έχουν πικράνει!
Εμένα μου αρέσει να κοιτάω την ουσία.
Το να συνδέουμε τώρα τη θρησκεία με την κοινωνία είναι λίγο περίπλοκο! Ως Χριστιανοί! δεν έπρεπε να είχαμε ούτε φακελάκια ούτε φακελώματα ούτε ταγματασφαλίτες ούτε ρουφιάνους! Όλοι αυτοί Χριστιανοί δήλωναν και δηλώνουν! άρα στην ουσία κοροϊδεύουν! Και σε άλλον Θεό πιστεύουν
Το Θεό τον επικαλούμαστε σε ώρα ανάγκης! για το θαύμα! Για παράδειγμα έχουμε τον ακάθιστο ύμνος προς τιμή της Παναγίας! η οποία έσωσε την ανοχύρωτη από στρατό Πόλη το 626, μετά τη σωτηρία της Κωνσταντινούπολης από την πολιορκία των Αβάρων και των Περσών, οπότε και εψάλει για πρώτη φορά.

Κατά το έτος 626 η Κωνσταντινούπολη πολιορκήθηκε από τους Πέρσες και Αβάρους. Ο βασιλέας Ηράκλειος απουσίαζε στη Μικρά Ασία σε πόλεμο κατά των Περσών. Τότε ο φρούραρχος Βώνος μαζί με τον Πατριάρχη Σέργιο ανέλαβαν την υπεράσπιση της αυτοκρατορίας. Ο Πατριάρχης περιέτρεχε τη πόλη με την εικόνα της Παναγίας της Βλαχερνίτισσας και ενεθάρρυνε τα πλήθη και τους μαχητές.

Ξαφνικά έγινε φοβερός ανεμοστρόβιλος που δημιούργησε τρικυμία και κατέστρεψε τον εχθρικό στόλο και τη νύκτα της 7ης προς την 8η Αυγούστου, αναγκάσθηκαν να φύγουν άπρακτοι. Ο λαός πανηγυρίζοντας τη σωτηρία του, συγκεντρώθηκε στο Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών και όλοι όρθιοι έψαλλαν τον από τότε λεγόμενο «Ακάθιστο Ύμνο» στην Παναγία, αποδίδοντας τα «νικητήρια» και την ευγνωμοσύνη τους στην «Τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ».
Για να ψαλθεί όμως τότε θα πρέπει να είχε συντεθεί νωρίτερα, καθώς δεν ήταν δυνατό να γίνει αυτό σε μια νύχτα. Κάποιοι μελετητές υποστηρίζουν ότι ο ύμνος έπρεπε να προϋπήρχε στη λειτουργική πράξη, και να ψάλθηκε τότε «ὀρθοστάδην», από μεγίστη αφοσίωση προς εγκωμιασμό της Θεοτόκου. Και προκρίθηκε αυτός ο ύμνος από κάποιον άλλον ενδεχομένως, επειδή θα ήταν κιόλας καθιερωμένος στην Αγρυπνία της 15ης Αυγούστου στη Βλαχέρνα, και επειδή το περιεχόμενό του, με χαρακτήρα διηγηματικό, δογματικό, και δοξολογικό – εγκωμιαστικό προσφερόταν για τη διάσωση και τη λύτρωση της Πόλης από τη δεινή περίσταση.
Σήμερα μή έχοντας τέτοιες αγωνίες λογικό είναι η σταδιακή απομάκρυνση από το Θεό! από όσους <<δεν τον έχουν ανάγκη!>> είτε υγιείς είναι είτε όχι!
Από εκεί και έπειτα όμως στο να φτάσουμε να ειρωνευόμαστε μου θυμίζει την ιστοριούλα με την αλεπού και τη κομμένη ουρά! Που θέλησε να την επιβάλει για λόγους «μόδας» στις άλλες αλεπούδες!

Αγαπητέ Schwabe! όσες φορές έχεις μεμφθεί το Χριστιανισμό μέσα από εδάφια της Καινής Διαθήκης ισάριθμες φορές! η μομφή έπεσε στο κενό! Τώρα απλά γενικεύεις.............
Πάντως ξεφύγαμε από το θέμα και τα θρησκειολογικά ας τα περιορίσουμε σε αντίστοιχα θέματα.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

Dimitris213Μέλος
27/05/2008, 16:01:16
Συγγνώμη φίλε D.P.J10 και απευθύνομαι σε όλους.
Αλλα κάνεις το ίδιο ακριβώς με τον Agnostic και τον Kostakis.
Γιατί τετοια προκατάληψη;

Πόσες φορές στο (2ρο) μηνυμά μου ενέφερα την λέξη Χριστιανισμός και Θρησκεία και τα λοιπά;
2? 3? Δεν ήταν το κύριο θέμα μου.
Ανέφερα γενικά οτι ο Έλληνας έχασε την πίστη του.Σε οτιδήποτε.
Εσείς γιατί επιμένετε να απαντάτε για τον Χριστιανισμό δεν το καταλαβαίνω.

Είστε τόσο σίγουροι οτι εγώ είμαι Χριστιανός;
Δεν θα μπορούσα απλά να ονειρεύομαι να δω στην πραγματικότητατην την χώρα μου να είναι η χώρα για την οποία διαβάζω στα ιστορικά κείμενα;Τον Έλληνα να είναι , περήφανος ,γενναίος ,αγωνιστής με πίστη σε Ιερά Σύμβολα και Ιδέες; Κάτι που ο Χριστιανισμός του προσδίδει ενώ οι δήθεν μοντέρνες ιδέες κάποιων μας βουλιάζουν περισσότερο;
Νομίζω πως θέλετε να σπέρνετε την διχόνοια.Αυτό έχω καταλάβει.Είστε ικανοί να χρησιμοποιείσετε κάθε μέσο, να ποδοπατήσετε κάθε ιδέα προκειμένου να αναδείξετε το εγώ σας.Οτι δήθεν ξέρετε.Οτι δήθεν έχετε δίκιο.Οτι κατέχετε την αλήθεια και καταρίπτετε τα πιστεύω μας σα χαρτόκουτα.Ειλικρινά δε θέλω να προσβάλλω.Όμως έτσι φέρεστε.Και αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία των Χριστιανών που τους ανυψώνει απεναντί σας.Οτι δεν έχουν ανάγκη να σας πείσουν.Δε θα κερδίσουν τίποτα.Θέλουν να σε δουν να συντάσσεσαι μαζί τους για το δικό σου καλο.

Και να σου πω κάτι φίλε που με ρώτησες αν ξερω οτι είσαι πατριώτης.
-Όχι δεν πιστεύω να είσαι πατριώτης.Αν ήσουν θα είχες δέος για κάποια πράγματα.Πατριώτες υπο όρους δεν χρειαζόμαστε.
Δεν θέλω να βγάζω συμπεράσματα για άλλους , αλλα εσύ με ρώτησες.

"Του ανδρειωμένου ο θάνατος
...θάνατος δεν λογιέται "

Edited by - Dimitris213 on 27/05/2008 16:03:35

27/05/2008, 16:30:34
quote:
Dimitris213
Ανέφερα γενικά οτι ο Έλληνας έχασε την πίστη του. Σε οτιδήποτε.

Κάποιος δεν πρέπει να φταίει για όλα;
Στο Χριστιανισμό έχουμε βρει τον τέλειο αποδιοπομπαίο τράγο και έτσι, μπορεί ο καθένας να "στηρίζει" το λόγο ύπαρξής του.

Τι άλλο έχει μείνει αλώβητο, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, εκτός από την πίστη μας και την Εκκλησία, που και αυτή βάλλεται ακόμη και εκ των έσω;

spyros76Νέο Μέλος
27/05/2008, 23:52:59
ΠPAΓMATIKA TOY TOY KOYTPOYΛH O ΓAMOΣ.
MONO O TPEXAΓYPEYE EXEI ΠIAΣEI TEΛIKA TO NOHMA TOY ΘEMATOΣ;
ΦIMΩΣH(ΣTO EΣΩTEPIKA)=AΠOΠPOΣANATOΛIΣMOΣ=TEXNHTH ENTAΣH=ANEXEIAΣYNTONIΣTΩN=ΔIAKPIΣH TIMΩPIΩN=MΠAXAΛO=AΠOXΩPIΣH MEΛΩN=KΛEIΣIMO ΘEMATOΣ=ΦIMΩΣH
PΩTHΣA AN YΠAPXEI ΘEOΣ , ΠOIOΣ EINAI KAI ΠOIOΣ TON ΠIΣTEYEI;
kostakisΜέλος
28/05/2008, 00:28:23
Καλησπέρα σε όλους

Φίλε dimitris213, απλά ενημερωτικά

quote:

quote:

Δεν έγραψα πουθενά ότι είσαι Χριστιανός απαραίτητα. Έκανα ένα συγκειρμένο ερώτημα σχετικά με τα άτομα που δεν εντάσσονται ούτε στην κατηγορία των "μοντέρνων" ούτε στην κατηγορία των ορθοδόξων και αναρρωτήθηκα γιατί αυτά τα άτομα να πρέπει οπως και δήποτε να "ενταχθούν" σε μία από τις ανωτέρω συνομοταξίες. Δεν αποκλείεται κάπου να συναντιόμαστε, μέχρι ενός σημείου, αν κρίνω από αυτά που γράφεις.

Φιλικά
Κωστάκης

Υ.Γ. Δεν επιχειρώ να φιμώσω κανέναν, όπως δεν επιθυμώ να αντιμετωπίζω αντίστοιχες δράσεις. Μην εντάσσετε το όνομά μου σε τέτοιες διαδικασίες.

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

D.P.J. 10Μέλος
28/05/2008, 09:47:50
quote:

Συγγνώμη φίλε D.P.J10 και απευθύνομαι σε όλους.

Πόσες φορές στο (2ρο) μηνυμά μου ενέφερα την λέξη Χριστιανισμός και Θρησκεία και τα λοιπά;
2? 3? Δεν ήταν το κύριο θέμα μου.
Ανέφερα γενικά οτι ο Έλληνας έχασε την πίστη του.Σε οτιδήποτε.

Δεν θα μπορούσα απλά να ονειρεύομαι να δω στην πραγματικότητατην την χώρα μου να είναι η χώρα για την οποία διαβάζω στα ιστορικά κείμενα;Τον Έλληνα να είναι , περήφανος ,γενναίος ,αγωνιστής με πίστη σε Ιερά Σύμβολα και Ιδέες; Κάτι που ο Χριστιανισμός του προσδίδει ενώ οι δήθεν μοντέρνες ιδέες κάποιων μας βουλιάζουν περισσότερο;
Νομίζω πως θέλετε να σπέρνετε την διχόνοια.Αυτό έχω καταλάβει.Είστε ικανοί να χρησιμοποιείσετε κάθε μέσο, να ποδοπατήσετε κάθε ιδέα προκειμένου να αναδείξετε το εγώ σας.Οτι δήθεν ξέρετε.Οτι δήθεν έχετε δίκιο.Οτι κατέχετε την αλήθεια και καταρίπτετε τα πιστεύω μας σα χαρτόκουτα.Ειλικρινά δε θέλω να προσβάλλω.Όμως έτσι φέρεστε.Και αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία των Χριστιανών που τους ανυψώνει απεναντί σας.Οτι δεν έχουν ανάγκη να σας πείσουν.Δε θα κερδίσουν τίποτα.Θέλουν να σε δουν να συντάσσεσαι μαζί τους για το δικό σου καλο.

-Όχι δεν πιστεύω να είσαι πατριώτης.Αν ήσουν θα είχες δέος για κάποια πράγματα.Πατριώτες υπο όρους δεν χρειαζόμαστε.

Edited by - Dimitris213 on 27/05/2008 16:03:35

Για το θέμα που είναι η "φίμωση" ορισμένων οπαδών της χριστιανικής θρησκείας από τους συντονιστές : Το όποιο "κόψιμο" σε ορισμένα μέλη από ότι εγώ τουλάχιστον ξέρω , έγινε διότι αυτοί επιτίθεντο προσωπικά στον συνομιλητή τους (εκτελώντας πιθανώς κάποια "θεϊκή" αποστολή) . Είναι διαφορετικό να μην συμφωνώ με τις ιδέες σου και να τις κρίνω , και τελείως απαράδεκτο να σε βρίζω γιατί τις έχεις .
Για την αναφορά σου περί πατριωτών , ΔΕΝ θα μου δώσεις εσύ ούτε και κανένας άλλος "πακέτο" πατριωτισμού : <<Άν είσαι πατριώτης είσαι και χριστιανός>> κ.λ.π. Δεν γνωριζόμαστε , και επομένως δεν μπορείς να ξέρεις πόσο λάθος έχεις . Εφόσον βέβαια το εύρος των κριτηρίων σου είναι αυτό που δείχνεις , μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις......

28/05/2008, 14:46:45
Dimitris213:
«Και να σου πω κάτι φίλε που με ρώτησες αν ξερω οτι είσαι πατριώτης.
-Όχι δεν πιστεύω να είσαι πατριώτης.Αν ήσουν θα είχες δέος για κάποια πράγματα.Πατριώτες υπο όρους δεν χρειαζόμαστε.»

Απόψεις σαν και αυτές, αποτέλεσαν την απαρχή πλείστων δεινών που ταλαιπωρησαν το Ανθρωπινο Γενος, αλλά και το γένος των Ελλήνων φυσικά.

Καλά θα κάνεις φίλτατε να ομιλείς ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΣΟΥ, και να αφήσεις την απλώχερη μοιρασιά πιστοποιητικού πατριωτισμού για όσους έχουνε ΓΝΩΣΗ των ατόμων που γράφουνε, και που μάλλον δεν ανήκεις σε αυτούς.

Ο πατριωτισμός, ευτυχώς, δεν συμβαδίζει με την αναγνώριση θρησκείας, κάτι που πάμπολλες φορές αποδείχθηκε. Διότι, κάθε άλλο παρά «πατριώτες» ήσαν π.χ. οι πουλημένοι ηγούμενοι των μονών του Αγίου Όρους όταν υπέγραψαν για την άμεση παράδοση του Ε. Παπά στους Τούρκους (φοβούμενοι το μένος των Τούρκων..), ωστόσο όμως ήσαν.........ακέραιοι χριστιανοί!

Απο την άλλη, γνωρίζουμε ότι ο Οδυσσέας Ανδρούτσος ήταν Μουσουλμάνος Μπεκταξής, Αρβανίτες ήσαν πάμπολλοι αγνωνιστές που έπεσαν για την ιδέα της ελεύθερης Ελλάδας, όπως π.χ. ο Ανδρέας Μιαούλης.

Το τι ισχύει θεολογικά στο μυαλό του καθενός, κανέναν απολύτως ρόλο δεν πάιζει ως προς τον πατριωτισμό του ή όχι. Διότι, με κάτι παρόμοιες ανοησίες χαρίσαμε και χαρίζουμε στους Τούρκους τους Έλληνες Πομάκους της Θράκης.

Άσε λοιπόν το «δέος» που εσύ οραματίζεσαι, και συμφιλιώσου με την λογική.

Dimitris213Μέλος
28/05/2008, 15:48:02
Μάλλον έχετε κάποιο πρόβλημα αντίληψης και ανάγνωσης.

Δήλωσα ξεκάθαρα οτι δεν θέλω να μιλώ για άλλους.
Αλλα όπως γράφω ΡΩΤΗΘΗΚΑ.Οπότε και απάντησα:

quote:

28/05/2008, 22:37:08
Dimitris213:
«Μάλλον έχετε κάποιο πρόβλημα αντίληψης και ανάγνωσης.
Δήλωσα ξεκάθαρα οτι δεν θέλω να μιλώ για άλλους.
Αλλα όπως γράφω ΡΩΤΗΘΗΚΑ.Οπότε και απάντησα:»

Σε μια ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, διάφοροι μπορούνε να εκφράσουνε άποψη για τα γραφόμενα. Αυτό, είναι ηλίου φαεινότερο.

Απο την στιγμή που η ζυγαριά του πατριωτισμού φορτώνεται και με το «δέος για κάποια πράγματα», τότε πλέον η θέση είναι ΕΥΡΥΤΕΡΗ και σαφέστατα δεν αφορά μονάχα έναν συγκεκριμένο ομιλητή αλλά υπονοεί σύνολο ανθρώπων. Σύνολο «πατριωτών» με.....δέος για κάποια (!) πράγματα.

Έτσι, το πρόβλημα αντίληψης μάλλον θα πρέπει φίλτατε να το αναζητήσεις πρώτα στα του οίκου σου...