- ΣΕΛΗΝΗ-ΤΕΧΝΗΤΟΣ Η ΦΥΣΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
[quote]
kaka ta psemmata pantws,to pio pithano einai i selini na einai
texnitos doruforos .opws einai malista apodedeigmeno stin pisw
skoteini pleura tis vliskonte vaseis !!!
Τι ειναι αυτά ρε παιδιά ?? Θα τρελλαθούμε τελειώς ? Ο καθένας μπαινει εδώ και λέει το κοντό και το μακρύ του!!! Τεχνητός δορυφόρος η Σελήνη και μάλιστα με βάσεις !!! Πού ειναι ? Υπαρχουν φωτογραφιες με πλήρως ευδιάκριτα στοιχεία που να το αποδεικνύουν ?? Μηπως εχουμε παθει καποια ομαδική παράκρουση ![]()
![]()
![]()
ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Prometheas giati nomizeis pws an ontws uparxoun vaseis sth selhnh tha mas to poun h tha mas to deiskoun se emas me fwtografies?
Auta eksiphretoun kapoia sumferonta pou prepei na aposiwpountai ston eksw kosmo.
Epishs kai merika pragmata pou ta thewroume san dedomena px. an h selinh gurizei h oxi, de to melethsame, oute to erevnisame emeis. Apla etsi to mathame tosa xronia sto sxoleio kai etsi to diavasame sta vivlia.
Pistevw pantws pws epeidh uparxoun polla sumferwnta apo kapoious, giati uparxoun sigoura, dhmiourgountai diafores sunomosies oi opoies mas kleinoun ta matia tosa xronia kai de tha mou prokalesei megalh taraxh an kapoia mera apokalufthei kapoia alhthia sxetika me ola auta h anatrapei kapoios themeliwdhs nomos.
Victory or Valhalla
quote:Prometheas giati nomizeis pws an ontws uparxoun vaseis sth selhnh tha mas to poun h tha mas to deiskoun se emas me fwtografies?
Auta eksiphretoun kapoia sumferonta pou prepei na aposiwpountai ston eksw kosmo.
Epishs kai merika pragmata pou ta thewroume san dedomena px. an h selinh gurizei h oxi, de to melethsame, oute to erevnisame emeis. Apla etsi to mathame tosa xronia sto sxoleio kai etsi to diavasame sta vivlia.Pistevw pantws pws epeidh uparxoun polla sumferwnta apo kapoious, giati uparxoun sigoura, dhmiourgountai diafores sunomosies oi opoies mas kleinoun ta matia tosa xronia kai de tha mou prokalesei megalh taraxh an kapoia mera apokalufthei kapoia alhthia sxetika me ola auta h anatrapei kapoios themeliwdhs nomos.
Victory or Valhalla
Η λογική του στύλ ... ναι υπάρχει , δεν εχω αποδείξεις γιατί δεν μας αποκαλύπτουν τίποτα , υπάρχουν συμφέροντα κ.λ.π κ.λ.π είναι λιγο ... επικινδυνη γιατι με την ιδια επιχειρηματολογία θα πρέπει να πιστέψουμε οτι πιο παλαβό μπορεί να ειπωθεί..
Με συγχωρείτε δεν θα πάρω ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Apla na mhn aporripteis tpt.. oso logiko kai na sou fainete h paralogo esena..
Dioti den kseroume ti einai pragmatika logiko kai ti paralogo.
Asxhmo mou akougete auto , alla etsi pistevw pws einai ta pragmata.
Victory or Valhalla
quote:
De lew na pisteveis se oti trelo sou poune...
Apla na mhn aporripteis tpt.. oso logiko kai na sou fainete h paralogo esena..
Dioti den kseroume ti einai pragmatika logiko kai ti paralogo.
Asxhmo mou akougete auto , alla etsi pistevw pws einai ta pragmata.Victory or Valhalla
Συμβουλές προς ναυτιλομένους:
α) Άμα η μόνη απόδειξη για κάτι είναι ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις,
τότε αυτό το κάτι είναι πιθανότατα μούφα. Άλλη δουλειά δεν είχαν
οι όπου γης κυβερνήσεις, παρά να σου κρύβουν την ύπαρξη βάσεων
στη Σελήνη. Γιατί; Για να μην πανικοβληθείς; Αφού είναι προφανές
ότι δε θα πανικοβληθείς, ίσα ίσα θες πάρα πολύ να υπάρχουν βάσεις
στη Σελήνη.
β) ΞΕΡΟΥΜΕ τι είναι λογικό και τι παράλογο. Η λογική είναι ολόκληρος
κλάδος των μαθηματικών. Αυτό το "ό,τι βλακεία ακούμε δεν πρέπει να
την απρρίπτουμε γιατί ποτέ δεν ξέρεις" δεν ισχύει στο 99% των
περιπτώσεων.
γ) Μήπως αυτές τις σκοτεινές κυβερνήσεις τις συμφέρει αντί να
ασχολείσαι π.χ. με τις *υπάρχουσες* βάσεις στη Σούδα και την
Κύπρο (που σου κάνουν κακό με πολύ πεζό και πολύ πραγματικό τρόπο)
να κάθεσαι να τρως τα νιάτα σου με θεωρίες εξωγήινων
συνωμοσιών; Μήήπως;
LIPON,SIMERA MPIKA NA DIAVASO AUTO TO 8EMA GIATI MU IXE LIPSI OPOS KE POLA ALLA.VLEPO OTI EXUN IPO8I KAPIES DIASPARTES APOPSIS,ALLILOSIGRUOMENES PU DEN VGAZUN PU8ENA.
DEN 8A VRUME AKRI AN MERIKI PROSPA8UN NA PISUN OTI KAPIA PRAGMATA INE ADINATO NA GINUN.MIN ISTE SKEPTIKISTES.PROSPA8ISTE NA DITE LIGO PARAPERA APO AUTO PU MPORUN NA DUN TA MATIA MAS.
AN 8ELETE GIRISTE PISO STIN ISTORIA TU ILIAKU MAS SISTIMATOS KE DITE OTI PALEOTERA GIRO APO TIN GI IXAME 3 DORIFORUS TOTE ZUSAN OI DINOSAVROI KE OLA ITAN TERASTIA LOGO TIS ELXIS TON 3on DORIFORON.EPITA DEN IXAME XAFNIKA KANENA ,KE TORA EXUME ENA.
DEN XERO RE PEDIA AN STI SELINI IPARXUN VASIS.DEN ME ENDIAFERI.EMENA ME ENDIAFERI GIATI NA SIMVENUN POLA TIXEA PRAGMATA SE EMAS EDO KODA STI GI KE OXI SE ENA ALO ILIAKO SISTIMA.
GIATI NA PERISTREFETE I SELINI ME TO IDIO RI8MO PU PERISTREFETE GIRO APO TIN GI OSTE NA MIN MAS DIXNI TIN ALI OPSI TIS.GIATI I APOSTASI APO TIN KE APO TO ILIO NA INE TOSO OMALI OSTE KATA TIN EKLIPSI ILIU NA BORUME NA DUME MONO TO STEFANI TU.
MALON AUTA TA TIXEA PRAGMATA KE ALA POLA PU BORITE NA DIAVASETE SE EGIRA EPISTIMONIKA VIVLIA,MAS VAZUN SE SKEPSIS EMAS TUS AN8ROPUS ITE TIXEA ITE 8ELUN APO MONA TUS AUTA TA SIMVADA NA MAS DIXUN TO FOS TIN ALI8IA PU EMIS AKOMA DEN BORUME NA DUME.
MALON KAPOIOI EXUN DI KE DEN 8ELUN NA TO MIRASTUN ME EMAS,MIN VASANIZESTE NA APODIXETE TIPOTA.DEN IPARXI APODIXI GIATI NA SIMVENUN AUTA TA TIXEA EDO SE EMAS.OPOS DEN IPARXI APODIXI GIATI STI GI ZUME EMIS ME AUTES TIS SIN8IKES.MIN MU PITE OTI IPARXI I APODIXI OTI INE KATALILES I SIN8IKES GIA NA DIMIURGI8I ZOI.TO KATALILES SIN8IKES INE EDELOS IPOKIMENIKO.
KATALILES SIN8IKES BORI NA INE KE I SIN8IKES STI SELINI I SE TRISEKATOMIRIA ETI FOTOS MAKRIA APO EMAS.DEN INE ANAGI EPIDI EXI OXIGONO KE AZOTO NA ZUME.EMIS DIMIURGI8IKAME IPO TIS SIN8IKES AUTES.BORI KAPOIOI ALI POLITISMOI NA ZUME XORIS OXIGONO NA MIN XRIAZODE PNEVMONES.
EDO RE PEDIA STI GI IMASTE DIAFORETIKOI.GIATI PSAXNUME GIA PIO MAKRIA.
GIAUTO MIN DISKOLEVETE TIS SIZITISIS.KALO INE NA IPARXI OMALOS DIALOGOS OXI KA8ETES APODIXIS I KA8ETES ARNISIS.
SAS EUXARISTO OLOUS.
KALA NA PERNATE.
ME AGAPI LEONARDO
AGAPA GIA NA MIN MISIS.

quote:
Ο Πλάτων δεν ξέρω γιατί μιλάει για εποχές προ σελήνης και μετά
σελήνης, πάντως κατά μία έννοια έχει δίκιο αν η Σελήνη ξεκόλλησε
από τη Γη κάποτε. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν ήξερε τι έλεγε,
ή ότι ήθελε να πει κάτι τελείως διαφορετικό και όλοι οι τρελαμένοι αρπάχτηκαν από τα λόγια του, όπως με την Ατλαντίδα..
Πιθανόν δεν ήξερε τι έλεγε;
χεχεχεχεχε ![]()
![]()
![]()
Εύκολο να το λες εσύ τώρα αυτό junkακη για τον Πλάτων αλλά σε καμιά 150αρια χρόνια δεν θα σε θυμάται σχεδόν ή κανείς από τους ζωντανούς του πλανήτη.
Τον Πλάτων όμως;
Όσον αφορά τις θεωρίες τύπου New-Age ή David Icke της Ο.Ε.Α. (Ομάδα Ελληνικής Αποκαταστάσεως) περί ΛΕΒΑΝ-ΣΕΛΗΝΗΣ ως τεχνητού δορυφόρου, απενεργοποιημένο πλανήτη πολέμου των ... Δρακονιανών με επικεφαλή τον Γιαχβέ (!) (όπως τη λένε, βλ.star wars mania
) αν γνωρίζατε ολόκληρο το κοσμοθεωρητικό τους σενάριο πίσω από τις απόψεις τους για τη "ΛΕΒΑΝ" - ΛΙΛΙΘ κλπ, ε τότε αυτό περί τεχνητού δορυφόρου θα σας φαίνονται το πιο ..."λογικό" σε σχέση με το όλο "story" ![]()
Καλόν ύπνο!
...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism
quote:
Πιθανόν δεν ήξερε τι έλεγε;
χεχεχεχεχε
Τι γελάς; Ναι. Πολύ πιθανόν να μην ήξερε τι έλεγε. Αφού η Σελήνη είναι ουράνιο σώμα και υπάρχει τουλάχιστον εδώ και 3 δις χρόνια. Γκαραντί. Όποιος λέει το αντίθετο χωρίς διαολεμένα πειστικά στοιχεία λέει κοτσάνες ακόμα και αν είναι ο Πλάτων. Τελεία.
quote:
Εύκολο να το λες εσύ τώρα αυτό junkακη για τον Πλάτων αλλά σε καμιά 150αρια χρόνια δεν θα σε θυμάται σχεδόν ή κανείς από τους ζωντανούς του πλανήτη.
Αυτό δεν το ξέρεις. Σίγουρα εσύ αδυνατείς να με ξεχάσεις...
quote:
Τον Πλάτων όμως;
Σύνελθε. Το ότι ήταν σπουδαίος φιλόσοφος δε σημαίνει πως ό,τι ιδέα κατέβαζε η γκλάβα του ήταν και σωστή.
ΥΓ: Για άλλη μια φορά θαυμάζω το σκεπτικισμό σου και την έλλειψη εμπάθειας που σε διακρίνει.
ΥΓ2: Και μάθετε επιτέλους όλοι εσείς οι κολλημένοι αρχαιολάτρες πλατωνικοί να κλίνετε τη λέξη "Πλάτων".
DEN 8A VRUME AKRI AN MERIKI PROSPA8UN NA PISUN OTI KAPIA PRAGMATA INE ADINATO NA GINUN.MIN ISTE SKEPTIKISTES.PROSPA8ISTE NA DITE LIGO PARAPERA APO AUTO PU MPORUN NA DUN TA MATIA MAS.
Δεν την καταλαβαίνω αυτή την άποψη. Τι να δούμε παραπέρα...; Δεν τίθεται θέμα σκεπτικισμου. Τα πράγματα που συζητόνται είναι απλά και ερμηνεύσιμα. Ανοιχτόμυαλος δεν είναι όποιος προσπαθεί να βρει μια "συναρπαστική" λύση σε όλα τα ερωτήματα. Με το ζόρι να δώ περα απο το προφανές δηλαδή;
AN 8ELETE GIRISTE PISO STIN ISTORIA TU ILIAKU MAS SISTIMATOS KE DITE OTI PALEOTERA GIRO APO TIN GI IXAME 3 DORIFORUS TOTE ZUSAN OI DINOSAVROI KE OLA ITAN TERASTIA LOGO TIS ELXIS TON 3on DORIFORON.EPITA DEN IXAME XAFNIKA KANENA ,KE TORA EXUME ENA.
Συγγνώμη, αυτό πως βγαίνει; Τρεις δορυφόρους; Ποιος το λέει αυτό;
Αυτό θα μπορούσε να ήταν ένα ενδιαφέρον σενάριο, αλλά κάθε σενάριο που σχηματίζεται για επιστημονική ερμηνεία απαιτεί την ύπαρξη στοιχείων. Το ότι οι δινόσαυροι ήταν ευμεγεθείς δε συνεπάγεται την ύπαρξη τριών δορυφόρων (λιγότερη βαρύτητα στη Γη). Ευμεγεθείς είναι και οι καμηλοπαρδάλεις.
DEN ME ENDIAFERI.EMENA ME ENDIAFERI GIATI NA SIMVENUN POLA TIXEA PRAGMATA SE EMAS EDO KODA STI GI KE OXI SE ENA ALO ILIAKO SISTIMA.
Απλά ξέρουμε ότι υπάρχουν και άλλα ηλιακά συστήματα. Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει σε αυτά - οπότε η σύγκριση που αναφέρεις είναι κάπως άστοχη. Τώρα το "τυχαίο" είναι και κάπως υποκειμενικό. Τι εννοείς "τυχαίο" για ένα φυσικό φαινόμενο;
GIATI NA PERISTREFETE I SELINI ME TO IDIO RI8MO PU PERISTREFETE GIRO APO TIN GI OSTE NA MIN MAS DIXNI TIN ALI OPSI TIS
Αυτό έχει ερμηνευτεί με θεωρήματα που όλοι τουλάχιστον πρεπει να έχουν ακούσει στο σχολείο: την αρχή διατήρησης της ενέργειας και την αρχή διατήρησης της στροφορμής. Ειδικότερα η δεύτερη αρχή διατήρησης που ανέφερερα οδηγεί στο συμπέρασμα πως κάθε παρόμοιο σύστημα Γης-Σελήνης θα καταλήγει στο να περιστρέφονται τα σώματα στον ίδιο χρόνο (περίοδο) γύρω από τον εαυτό τους, ενώ η περίοδος αυτή θα είναι ίση με την περίοδο περιστροφής της Σελήνης γύρω από τη Γη . Δηλαδή, τα δύο σώματα θα έχουν στραμμένα την ίδια πλευρά (ημισφαίριο) ΠΑΝΤΑ ως προς το άλλο. Το σώμα βέβαια που έχει την μικρότερη μάζα, θα στρέψει πιο γρήγορα το ένα ημισφαίριό του ως προς το σώμα με τη μεγαλύτερη μάζα (όπως ήδη συμβαίνει με τη Σελήνη).
Η ταχύτητα περιστροφής της Γης ήδη επίσης μειώνεται ώστε ίσως μετά από μερικά εκατομμύρια χρόνια θα έχει στραμμένο το ίδιο πρόσωπο προς τη Σελήνη. Ίσως βέβαια να μην προλάβει να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί η Σελήνη συνεχώς απομακρύνεται από τη Γη.
Αν αυτό το φυσικό φαινόμενο το αμφισβητείτε, τότε σας παραπεμπω στο σύστημα Πλούτωνα-Χαροντα (παραπλήσιες μάζες και τα δύο σώματα), όπου οι περίοδοι περιστροφής έχουν "κλειδωθεί" και δύο σώματα βλέπουν μόνο ένα ημισφαίριο του άλλου.
GIATI I APOSTASI APO TIN KE APO TO ILIO NA INE TOSO OMALI OSTE KATA TIN EKLIPSI ILIU NA BORUME NA DUME MONO TO STEFANI TU.
Γιατί κάτι τέτοιο επιτρέπεται από τους νόμους της φύσης και συνέβη. Στο κάτω-κάτω, όπως σημειώθηκε από κάποιον πριν, πριν μερικά εκατομμύρια χρόνια (λίγος χρόνος για τη ζωή της Σελήνης), αυτό δε συνέβαινε - και ούτε θα συμβαίνει στο μέλλον (γιατί η απόσταση Γης-Σελήνης μεταβάλλεται).
MALON AUTA TA TIXEA PRAGMATA KE ALA POLA PU BORITE NA DIAVASETE SE EGIRA EPISTIMONIKA VIVLIA,MAS VAZUN SE SKEPSIS EMAS TUS AN8ROPUS ITE TIXEA ITE 8ELUN APO MONA TUS AUTA TA SIMVADA NA MAS DIXUN TO FOS TIN ALI8IA PU EMIS AKOMA DEN BORUME NA DUME.
Το ότι κάτι είναι περίεργο και σπάνιο (και ίσως σε κάποι βαθμό αξιοσημείωτο), δε σημαίνει πως είναι τεχνητό, εξωγήινο κ.ο.κ.
Το να δεις κάποιον παλιό γνωστό μετά από χρόνια, εντελώς τυχαία, στο πιο απίθανο σημείο - και αυτό αξιοσημείωτο και σπάνιο δεν είναι μερικές φορές; Τι σημαίνει; Πως ο γνωστός σου είναι εξωγήινος;
MALON KAPOIOI EXUN DI KE DEN 8ELUN NA TO MIRASTUN ME EMAS,MIN VASANIZESTE NA APODIXETE TIPOTA.DEN IPARXI APODIXI GIATI NA SIMVENUN AUTA TA TIXEA EDO SE EMAS.OPOS DEN IPARXI APODIXI GIATI STI GI ZUME EMIS ME AUTES TIS SIN8IKES.MIN MU PITE OTI IPARXI I APODIXI OTI INE KATALILES I SIN8IKES GIA NA DIMIURGI8I ZOI.TO KATALILES SIN8IKES INE EDELOS IPOKIMENIKO.
Λάθος - πολλοί τη μοιράζονται τη γνώση. Απλά πολλά κεφάλαια της γνώσης είναι βαρετά. Τα περισσότερα ίσως. Γι' αυτό και ο πολύς κόσμος "σνομπάρει" τις επιστημονικές εξηγήσεις. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρεπει να βάζουμε παντού εξωγήινους και τεχνητά διαστημόπλοια για να δώσουμε δήθεν απαντήσεις και να στρέψουμε το ενδιαφέρον του κόσμου σε αυτή. Δεν είναι show η επιστήμη να την προσαρμόσουμε στα ενδιαφέροντα του κοινού. Καταλαβαίνω λοιπόν πως εσύ ίσως βαριέσαι να διαβάσεις για εξισώσεις, δεύτερο νόμο νευτώνα, θερμοδυναμική κ.ο.κ. - δεν είσαι αναγκασμένος να σου αρεσουν αυτά. Αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς αυτά είναι που εξηγούν πολλά πράγματα που θεωρείς ανεξήγητα και η γνώση αυτή μοιράζεται σε πολλές περιπτώσεις με διάφορους τρόπους.
DEN INE ANAGI EPIDI EXI OXIGONO KE AZOTO NA ZUME.EMIS DIMIURGI8IKAME IPO TIS SIN8IKES AUTES.BORI KAPOIOI ALI POLITISMOI NA ZUME XORIS OXIGONO NA MIN XRIAZODE PNEVMONES.
Φυσικά - αλλά μην το γενικεύεις τόσο. Η ζωή δε δημιουργείαι από το τίποτα (όπως στη Σελήνη, που δεν έχεις τίποτα για να στηρίξει ζωή), ούτε μπορεί να δημιουργηθεί παντού (πχ. στο Ήλιο, σε αστεροειδείς κλπ). Υπάρχει ολόκληρος κλάδος υπό ανάπτυξη, η αστροβιολογία που το ψάχνει αυτό (το γράφω αυτό γιατί υπάρχει η αντίληψη πως η επιστήμη προσπαθεί να αποκρύψει τέτοιου είδους γνώση. Κάθε άλλο!). Επίσης, η παρατήρηση είναι πολλές φορές αρκετή για να μας δείξει πχ. πως στη Σελήνη δεν υπάρχει ζωή!
KALO INE NA IPARXI OMALOS DIALOGOS OXI KA8ETES APODIXIS I KA8ETES ARNISIS.
Διαφωνώ γιατί όταν συζητάμε για θετικές επιστήμες ύπάρχει (σε γενικές γραμμές) σωστό ή λάθος. Αν δεν ξέρουμε, υπάρχει το "ΔΕΝ ΞΕΡΩ". Άρα, κάθε άποψη για ζήτημα θετικών επιστημών τουλάχιστον καλό θα ήταν θα έχει κάθετη αποδοχή ή άρνηση και απλά αν δεν ξέρουμε ας πουμε "δεν ξέρω". Δεν τίθεται θέμα υποκειμενικότητας. Πάντοτε όμως κάθε άποψη πρεπει να στηρίζεται - αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα.
Αν κάνω λάθος σε τέτοιο θέμα θα προτιμούσα να μου πει κάποιος "κάνεις λάθος γιατί..." παρά να με αφήσει στον κόσμο μου με τη λογική του "σεβαστή η άποψη σου...".
Ηλίας
Έχω ακούσει πάρα πολλές θεωρίες για υπερ-υπερ-εξελιγμένους Πολιτισμούς του Παρελθόντος & πιστεύω οτι υπήρξαν.
Ποιός όμως τόσο εξελιγμένος Πολιτισμός Εξωγήινος θα μπορούσε να κατασκευάσει τέτοιον Τεχνητό Δορυφόρο σάν την Σελήνη
Την Υπόθεση αυτή ... δέν την απορρίπτω αλλά δέν την έχω ξαναακούσει ποτέ & απο Κανέναν ... πρώτη φορά την είδα τώρα!
Οι παλιές θεωρίες σχετικά με την Σελήνη λένε οτι ήταν ανεξάρτητη απο την Γή & απο την βαρύτητα τελικά εγκλωβίστηκε στην τροχιά της!
Οι νεώτερες θεωρίες λένε οτι αποσπάσθηκε απο την Γή σε Αρχέγονες συγκρούσεις μεταξύ των Πλανητών του Ηλιακού Συστήματος. Την Άποψη αυτή αναλύει & ο Zecharia Sitchin στο βιβλίο του "12ος Πλανήτης" σχετικά με τις συγκρούσεις της Γής με τον νεοδημιουργηθέντα Πλανήτη Μαρδούκ ο οποίος κάνει Περιοδική εμφάνιση στο Πλανητικό μας Σύστημα κάθε 3600 χρόνια![]()

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
Να'μαστε!!
Ας συζητήσουμε λοιπόν για την πιο προχωρημένη πλευρά του rock!
Όπως έλεγα και στον Αγνοώντα
θεωρώ ότι αρκετά rock συγκροτήματα ήταν στην ουσία τους progressive χωρίς όμως να κατατάσσονται επισήμως σε αυτή την κατηγορία.
Εξάλλου κάποιες κατηγορίες από μόνες τους μπορούν να θεωρηθούν ως διαφορετικές προεκτάσεις του progressive rock.
Από το psychedelic rock οι θρυλικοί Hawkwind μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν progressive.
Όπως επίσης και οι δικοί μας Aphrodite's Child (με ηγέτες τους "Διόσκουρους" Παπαθανασίου-Ρούσσο) ήταν αναμφίβολα progressive,ειδικά χάρη στον αριστουργηματικό δίσκο "666".
Από νεώτερες μπάντες δεν γνωρίζω και πολλά όμως σίγουρα ξεχωρίζω τους λατρεμένους Ozric Tentacles και τους θεικούς Porcupine Tree.
Εάν ψάξουμε τις πιο heavy μπάντες θα βρούμε πρώτα απ'όλα τους σπουδαίους Rush,για πολλούς μία εκ των κορυφαίων progressive rock σχημάτων,ενώ από νεότερα σχήματα μάλλον οι Dream Theatre είναι οι κορυφαίοι progressiveάδες.
Στο χώρο του κλασικότροπου/folk ροκ οι Jethro Tull είναι σίγουρα η πρώτη αναφορά.Και τι δεν έχωνε μέσα αυτό το δαιμόνιο ξωτικό ο Ian...φλάουτα,βιολιά,ακουστικές κιθάρες,μπαλαλάικες και λοιπά ωραία θέματα.Ίσως ο ορισμός της progressive μπάντας.
Εξάλλου η πεμπτουσία του progressive είναι ο ουσιώδης πειραματισμός,ετσι δεν είναι?
Σε πιο ηλεκτρονικές καταστάσεις οι 70ς μπάντες που γνωρίζω είναι οι Tangerine Dream kai oi Kraftwerk(ειδικά oi πρώτοι είναι μεγάλη αδυναμία) αν και ουσιαστικά αυτές οι δύο μπάντες δεν ανήκουν στο rock.
Από εκεί και πέρα ξεχωρίζω τους μοναδικούς Eloy(πιο epic καταστάση),τους Camel(μόλις άκουγα το "Mirage"!),τους Genesis,τους Yes και τους Emerson,Lake and Palmer(ξέχασα να τους αναφερω στην "κλασικίζουσα" κατηγορία,μέχρι και το "Pictures at an exhibition" του Mussorgski διασκεύασαν).
Φυσικά και δεν κάλυψα παρά μόνο μία πολύ μικρή πλευρά του progressive...
Περιμένω να ακούσω εσάς διότι είναι αρκετά αυτά που δεν ξέρω για το χώρο...για παράδειγμα δεν έχω ακούσει σχεδόν καθόλου Frank Zappa,ντροπή μου,το ξέρω...
Θα πρότεινα επίσης να κάναμε ένα μικρό δημοψήφισμα με το top-10 του καθενός από τη δισκογραφία του progressive rock.Θα έχει ενδιαφέρον.
Η λίστα του καθενός δε χρειάζεται να είναι ιεραρχική(αυτό εξάλλου θα ήταν πολύ δύσκολο).
Και φυσικά ο καθένας μπορεί να βάλει μέσα όποιον αγαπημένο του δίσκο θεωρεί progressive.Για παράδειγμα εάν εγω θεωρώ ότι το "Physical Graffiti"(λέμε τώρα) ή ο "Μπάλος" είναι progressive rock μπορώ να το χώσω στη λίστα.
Είμαι για κάπως πιο βαριά ακούσματα...
Αλλά μου έκανε εντύπωση κάτι:
quote:
Από νεώτερες μπάντες δεν γνωρίζω και πολλά όμως σίγουρα ξεχωρίζω τους λατρεμένους Ozric Tentacles και τους θεικούς Porcupine Tree.
Ακούς Porcupine Tree, βρε θηρίο? ![]()
Εγώ τους ανακάλυψα πρόσφατα και δεν έχω πάρα πολλά τραγούδια τους αλλά από το δείγμα που έχω τους βρίσκω αρκετά καλούς! ![]()

In anticipation of my resurrection...
Φίλε kost, ένα έχω να πω....
Ντροπή σου!![]()
![]()
![]()
Κατά τα άλλα πολύ καλή η αρχική τοποθέτηση.
Θα επανέλθω με το top ten.
Και οι YES που είναι;

quote:
Είμαι για κάπως πιο βαριά ακούσματα...
Τώρα με προσβάλλεις φίλε DI...είμαι κι εγώ εξίσου βαρύς και ασήκωτος![]()
quote:
Ακούς Porcupine Tree, βρε θηρίο?
Εγώ τους ανακάλυψα πρόσφατα και δεν έχω πάρα πολλά τραγούδια τους αλλά από το δείγμα που έχω τους βρίσκω αρκετά καλούς!
Έχω δύο δίσκους μόνο αλλά έχω πάθει μεγάλη πλάκα...μιλάμε για ψύχωση....απίστευτες συνθέσεις!
Ένα πράγμα μόνο θα σου πω:ΟΙ ΥΨΙΣΤΟΙ PINK FLOYD ΔΩΣΑΝΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΣΤΟ WILSON KAI THN PAREA TOY ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΤΟΥΣ PORCUPINE TREE ΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ!!!
quote:
Κατά τα άλλα πολύ καλή η αρχική τοποθέτηση.
thanx mate!
quote:
Και οι YES που είναι;
τους ανέφερα βρε...
quote:
Από εκεί και πέρα ξεχωρίζω τους μοναδικούς Eloy(πιο epic καταστάση),τους Camel(μόλις άκουγα το "Mirage"!),τους Genesis,τους Yes και τους Emerson,Lake and Palmer
Επίσης μια από τις καλύτερες πηγές στο ίντερνετ για progressive είναι το New Gibraltar Encyclopedia of Progressive Rock. Περιέχει τα πάντα, δισκογραφίες, ιστορία, από τα πιο μικρά και άγνωστα μέχρι και τα πιο γνωστά συγκροτήματα του χώρου.
Ρίχτε μια ματιά οι ενδιαφερόμενοι εδώ:
http://www.gepr.net/geprfram.htm

π.χ. δεν θα βάλω τους pink floyd μέσα γιατί είναι ένα γκρουπ που σχεδόν εννοείται ότι είναι το ίδιο το progressive
λοιπόν,λοιπόν...για να δούμε...
1)rare bird
2)west coast pop art experimental band
3)ο δίσκος white album των beatles
4)alquin
5)blast furnace
6)may blitz (αν και ολίγον heavy)
7)soft machine (αν και ολίγον ψυχεδελικοί)
8)arzachel
9)gila
10)gong
φυσικά αυτό που από την πλειοψηφία εννοείται σαν κατ'εξοχήν progressive είναι ο πρώτος εκπληκτικός δίσκος των ELP
οι hawkind έχουν περάσει φυσικά από την progressive φάση τους,αλλά από πολλούς καταχωρούνται ως space rock
εγώ είμαι της άποψης ότι αυτό είναι ταμπελοποίηση,εφόσον το progressive μπορεί να καλύψει πολλά υπό-είδη
π.χ. ο δίσκος alladin sane του d.bowie,θα μπορούσε άραγε να χαρακηριστεί progressive ? ή τα low και heroes ?
επίσης το πραγματικά σπουδαίο γκρουπ των 80'ς-90'ς, για τους pixies λέω,κατά τη γνώμη μου είναι σύγχρονο progressive
οι jethro tull έκαναν πράγματι πολύ δουλειά,αν και το φλάουτο τελικά είχε χρησιμοποιηθεί και πιο πριν
αυτό βέβαια δεν μπορεί να μειώσει την τεράστια επιρροή τους στο σύνολο της pop-rock γενικότερα,αλλά για μένα προσωπικά δεν είναι από τα αγαπημένα μου
λατρεύω όμως ένα κομμάτι τους,το hymn 43 από το aqualung που είναι (στην ενορχήστρωση ) σχεδόν soul
να πω λίγο για τους soft machine,από τους κόλπους των οποίων βγήκε ο daevid allen που μετά έφτιαξε τη σέκτα των gong,αλλά και ο robert wyatt,πολύ σπουδαίος σόλο καλλιτέχνης μετέπειτα
επίσης να αναφέρω τους matching mole που και αυτοί με τον robert wyatt έδρασαν παρέα
αυτά τα άτομα που αρχικά λέγονταν οι μουσικοί της σκηνής του canterbury στα '60s, κατά την πολύ ταπεινή μου γνώμη είναι θεμέλιοι λίθοι αυτού που λέμε progressive rock
όσοι ξεπήδησαν από τους soft machine (πρώτο όνομα wylde flowers-1965),
συνέχισαν με μπάντες οι οποίες στην πορεία ήταν ενεργά progressive
καλά,οι gong δεν παίζονται ! μιλάμε για πολύ τρέλλα !!
επειδή δυστυχώς ο χρόνος μου είναι λίγος at the moment,θα έχουμε να πούμε πολλά στη συνέχεια !!
υγ- πραγματικά νιώθω τεράστια λύπη για τη συμφορά με τους νεκρούς από τις πυρκαγιές
ΑΙΣΧΟΣ !!!
![]()
![]()
quote:
Τώρα με προσβάλλεις φίλε DI...είμαι κι εγώ εξίσου βαρύς και ασήκωτος![]()
Χμμμ!
Να σε ρίξω τότε σε τίποτα Sopor Aeternus ή Siebenburgen να μην ξέρεις από που να ξεφύγεις? ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Χμμμ!
Να σε ρίξω τότε σε τίποτα Sopor Aeternus ή Siebenburgen να μην ξέρεις από που να ξεφύγεις?
Ώπα μπάστα....είπαμε....
Κοίτα εγώ είμαι ολίγον δεινόσαυρος...με Sabbath,AC/DC kai Motorhead ανατράφηκα και δυσκολεύομαι να απογαλακτιστώ![]()
Το πολύ μέχρι Rotting Christ να πάω....επίσης μου αρέσουν αρκετά παλιοί Tiamat,Anathema kai Paradise Lost...αλλά μέχρι εκεί....η πολύ καφρίλα δε με ενθουσιάζει...
Πάντως ακόμα κι αν με ρίξεις εκεί που λες θα επιβιώσω...αντέχουν τα αυτάκια μου
,αρκεί να μην είναι για πολύ ώρα![]()
Αγνοών ενδιαφέρον το μήνυμά σου.Για να είμαι ειλικρινής αρκετά από αυτά που αναφέρεις δεν τα ξέρω...
Soft machine για παράδειγμα δεν έχω ακούσει αλλά ξέρω ότι στα τέλη της δεκαετίας του '60 αυτοί και οι Floyd θεωρούνταν τα κορυφαία psychedelic rock σχήματα.
Το Hymn-43 αρκετά προχωρημένο αν και η αδυναμία μου από αυτό το δίσκο είναι το "Cross eyed Mary".
Αν θες βάλε και top-10 δίσκων.
Ελπίζω κάποια στιγμή να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης
...
Κάποια στιγμή στο μέλλον θα ήταν καλό να μιλήσουμε για όλες αυτές τις διαφορετικές εκφράσεις της progressive σκηνής ή μάλλον να επαυξήσουμε το αρχικό ποστ του φίλου kost, μιας και εκεί αναφέρει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα.
Βάζω λοιπόν ένα βασικό top ten, έτσι για αρχή.
1._ GONG-Radio Gnome Invisible Vol. 3 - You (1974)
2._ PREMIATA FORNERIA MARCONI (PFM)- Per Un Amico (1972)
3._ GENESIS-Selling England By The Pound (1973)
4._ CAMEL-Moonmadness (1976)
5._ HARMONIUM-Si On Avait Besoin D'une 5ième Saison (1975)
6._ VAN DER GRAAF GENERATOR-Godbluff (1975)
7._ AYREON-The Human Equation (2004)
8._ AREA-Crac !(1975)
9._ GURU GURU-Dance of the Flames (1974)
10._ IRON MAIDEN-Seventh Son of a Seventh Son (1988)
Χωρίς σειρά αξιολόγησης, έτσι για να γίνει η αρχή.