ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παρείστικες φιλοσοφικές συζητήσεις - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Παρείστικες φιλοσοφικές συζητήσεις - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

PY8AGORAS57 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
rizitisΜέλος
28/09/2005, 13:52:51
Αν και βρίσκομαι σε «καραντίνα» …αυτό το(ένα και μοναδικό) ποστ έπρεπε να πραγματοποιηθεί!

Την Παρασκευή το βράδυ αναχωρώ Σάββατο πρωί πατάω αττική.

Στις αποσκευές μου θα βρίσκονται μερικά λίτρα τσικουδιά «και όχι ρακί».
Καναπεδάκια και τα σχετικά δεν έμαθα ακόμα να φτιάχνω αλλά και δεν προβλέπετε
να μάθω! Σας δια βεβαιώ όμως ότι τα τρώγω πολύ ευχαρίστως…

Έχω ρίξει μια ματιά στο συμπόσιο του Πλάτωνα αλλά βασικά ποσώς με ενδιαφέρει σε αυτήν την πρώτη συνάντηση , ΚΑΙ ΜΟΝΟ, το αν θα συζητήσουμε και το τι!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακούσω αυτά που έχει να πει ο οποιοσδήποτε φίλος/η που θα είναι εκεί και θα τα επεξεργαστώ μετά από μέρες …

Θεωρώ δεδομένο το ταβερνάκι μετά , προσωπικά θα πάω ακόμα και μόνος μου…
Εκτός και αν μάθω που θα είναι ο deva οπότε θα είμαστε δύο.

Υγ.1: Αστροψυχή αν θέλεις στείλε μου το τηλέφωνο σου σε mail διότι ένα από τα πολλά πράγματα που δεν ξέρω είναι και το πώς να έρθω στο σημείο συνάντησης!
Τι να κάνουμε ; από χωριό βλέπεις!!!

quote:
η κυρα μου γουσταριζε ταξιδακι αυτο το Σ/Κ και το ανεβαλα για να σας συναντησω.

μην μου την κανετε και δεν ερθετε!

Υγ.2: αγαπητέ jonniebegood μην μας απειλείς εμάς!

Κι άμα τραβάς κανένα ζόρι κράτα το ποτηράκι σου να λύσουμε τις διαφορές μας.

Ορίστε μας……

υγ.3:λέτε να βρέξει;

Ζητώ συγνώμη από την συντονίστρια μου* και τον διαχειριστή μου** που έκανα ένα ποστ πριν την λήξη της «καραντίνας»…
Σε συγχωρώ μου είπαν !

(*)η σκέψη
(**)η συνείδηση

ΣΙ ΓΙΟΥ ΣΟΥΝ,που λένε και στο χωριό μου...

`
...Nachtischende

Edited by - rizitis on 28/09/2005 14:21:04

28/09/2005, 15:13:19
Αν παραδόξως βρέχει καταρρακτωδώς έχω μιά λύση. Πολύ έξυπνη. Θα την γράψω στον Αστροψυχή.
Πατρίδα, να φέρεις όλη τη δροσιά και τα χρώματα της Κρήτης μαζί.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Στο βαθμό που γνωρίζετε την αγάπη γίνεστε η αγάπη!Η αγάπη είναι κάτι παραπάνω από ένα συναίσθημα!Είναι μία φυσική δύναμη και πρέπει συνεπώς να περικλείει την αλήθεια.

aisofΝέο Μέλος
28/09/2005, 18:10:26
αν και η συμμετοχή είπαμε να γίνει εδώ δημοσίως μερικού φαίνεται ότι προτίμησαν να επικοινωνήσουν με e-mail. αποσύρομαι.
28/09/2005, 20:20:13
΄Αντε να το γράψω δημόσια. Αν βρέχει καταρρακτωδώς, -μας έχει τρελλάνει ο Αττικός ουρανός- έχω ένα χώρο να πάμε κάπου κοντά ωραιότατο. Φιλόξενο. Κάτι θα σκεφθούμε στις δύσκολες περιπτώσεις. Δεν πρέπει.
Αν όχι, χαθήκανε οι ομπρέλλες.
Που πας, έλα εδώ...

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Στο βαθμό που γνωρίζετε την αγάπη γίνεστε η αγάπη!Η αγάπη είναι κάτι παραπάνω από ένα συναίσθημα!Είναι μία φυσική δύναμη και πρέπει συνεπώς να περικλείει την αλήθεια.

28/09/2005, 21:29:45
quote:

Υγ.2: αγαπητέ jonniebegood μην μας απειλείς εμάς!

Κι άμα τραβάς κανένα ζόρι κράτα το ποτηράκι σου να λύσουμε τις διαφορές μας.

Ορίστε μας……

περιμενες οτι θαρθω αοπλος Κρητικε?

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ! (σκηνοθεσια Μπιρσιμ)

μην το χασετε!!!

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

29/09/2005, 16:41:43
Αν δεν βρέξει θα κάνουμε οριστικά τη συζήτηση κάτω από την Ακρόπολη. Μέχρι και ένα ελαφρύ ψιλόβροχο μπορούμε να το αντέξουμε (φορώντας τα κατάλληλα μπουφανάκια). Αν όχι, καλή είναι και η πρόταση της Αφροδίτης - με την οποία βρίσκομαι σε επικοινωνία - η οποία με φιλικό πνεύμα μας προσφέρει ένα δικό της χώρο.
29/09/2005, 17:10:41
Πάντα βρίσκονται λύσεις. Ωστόσο ο καιρός θέλω να πιστεύω πως θα είναι καλός.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]

NADAΜέλος
30/09/2005, 00:38:17

Φίλε Αστροψυχή ευχαριστώ,
αλλά το ανωτέρω μήνυμά μου δεν αποτελεί δήλωση συμμετοχής στην ΠΦΣ.

Εύχομαι τα καλύτερα.
NADA

30/09/2005, 10:04:39
Αγαπητοί/ές ΠΦΣίτες, από ότι λέει το μετεωρολογικό δελτίο αύριο βράδυ και την ώρα που θέλουμε να κάνουμε το ΠΦΣ θα επικρατούν καταιγίδες και 5 μποφόρ στην Αθήνα (αλλά λίγο αργότερα ο καιρός θα "καθαρίσει"). Γι' αυτό, θα είμαστε σε επιφυλακή και αν πράγματι ο καιρός είναι έτσι θα κάνουμε το ΠΦΣ είτε στο χώρο που ευγενικά μας παραχωρεί η Αφροδίτη είτε σε παρακείμενη ταβέρνα. Το σημείο συνάντησης μας παραμένει ο αρχαίος Αρειος Πάγος, κάτω από την Ακρόπολη (σύμφωνα με τις οδηγίες που σας έδωσα σε προηγούμενη καταχώρηση μου). Ωρα συνάντησης 20:00.
rizitisΜέλος
30/09/2005, 13:30:05
ένα τραγουδάκι χαρισμένο στην μαντάμ ούρσουλα...

ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑΜΟΥΝΑ

Καθρέπτης θέλω νάμουνα
Μέσα στην κάμαρα σου
Να σ έβλεπα κάθε στιγμή
Κρυφά από την μαμά σου

Κάθε στιγμή βρε μάγκα μου
Εγώ θα το κοιτούσα
Το έμορφο κορμάκι σου
Και θα το λαχταρούσα

Κάθε φορά που θ άρχεσαι
Να φτιάχνεις τα μαλλιά σου
Τότε και γω θα λαχταρώ
Τα κάλλη τα δικά σου

Καθρέπτης αχ ας ήμουνα
Στην τσάντα την δική σου
Γιατί όπου κι αν πήγαινες
Θα μ` έπαιρνες μαζί σου

Καθρέπτης μες στο σπίτι σου
Θα γίνω να φυλάω
Πότε θα φύγει η μάνα σου
Να σου γλυκομιλάω

Κι όταν θα φύγει η μάνα σου
Μαζί θα ξηγηθούμε
Μέσα στην καμαρούλα σου
Τον πόνο μας να πούμε.

Κ. ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ

αύριο τα σπουδαία...

c.u !

`
...Nachtischende

17/04/2004, 13:04:16
ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 8/10-ΟΡΟΦΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ; ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ; ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ;

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
22/04/2004, 07:06:57
Αγαπητοί φίλες και φίλοι γεια σας.

Αγαπητέ φίλε Κάλλισσε,δεν συμφωνώ καθόλου με το ύψος των πολυκατοικιών το οποίο πάνω από τους τρεις ορόφους μου φαίνεται υπερβολικό.
Θα ήταν ιδανική λύση εάν ίσχυε στις πόλεις το πανταχόθεν ελεύθερο σύστημα,δηλαδή να υπάρχουν πρασιές σε όλες τις όψεις του κτιρίου,επειδή αντιλαμβάνομαι όμως πως αυτό,ειδικά στις μεγάλες πόλεις,λόγω της δημιουργίας καταστημάτων,δεν είναι δυνατόν να γίνει,θα προτιμούσα να οικοδομείται οικόπεδο παρά οικόπεδο ώστε να "περνάει και λίγος ήλιος" ανάμεσα ΣΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ που έχουμε κατασκευάσει.
Φυσικά αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και τώρα,όταν ζητείται ανακατασκευή.

Αυτά και θα επανέλθω.

ΑΝΑΛΥΩΝ

+

MasvidalΜέλος
22/04/2004, 07:40:51
ΧΤΙΣΤΕ ! ΧΤΙΣΤΕ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΤΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ....
ΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ ΘΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟΝ ΗΛΙΟ.
ΟΥΦ ! ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑ ....

Edited by - Masvidal on 22/04/2004 07:41:33

22/04/2004, 12:44:18
quote:
ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 8/10-ΟΡΟΦΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ; ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ; ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ;

Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω, ποια τα άμεσα και έμμεσα αποτελέσματα του κυκλοφοριακού προβλήματος στην Ελλάδα, το οποίο αντιμετωπίζουμε στην Αθήνα, αλλά και σε πολλές πόλεις της επαρχίας.
Επιπρόσθετα, πολύ θα με ενδιέφερε, η οικονομική ανάλυση του αγροτικού εθνικού ακαθάριστου προϊόντος, όπως αυτό προκύπτει, από το διάστημα της ένταξής μας στην ΕΟΚ και μετά...

Κι άλλες απορίες τέτοιες έχω - όπως όλοι μας άλλωστε.
Αλλά...

Φίλε ΚΑΛΛΙΣΣΟΣ,
μήπως ξεφεύγουμε λίγο από το θεματικό αντικείμενο των forums;
Ακόμα και το forums "Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.", μπορεί μεν να έχει πιο γενική θεματολογία από τις άλλες κατηγορίες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί κάθε είδους συζήτηση (κοινωνική - πολιτική ή άλλη) όχι και τόσο σχετική με το ESOTERICA.

Θα μπορούσαμε π.χ. να αναφερθούμε στις συνέπειες της πολεοδομικής ανάπτυξης που επιβαρύνουν τον ρόλο της πόλης, ως συστήματος, μέσα στο οποίο μπορεί το άτομο να εξελιχθεί ως μεταφυσικό ον. Να αναφερθούμε στην "πολιτεία" του Πλάτωνα, να κάνουμε διάφορους συσχετισμούς, κ.λ.π.

Αλλά όπως το θέτεις το θέμα, απέχει μακράν από μία εσωτεριστική θεώρηση, οπότε θα πρότεινα να το επανεξετάσεις.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

22/04/2004, 17:58:50
ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ.ΜΕΧΡΙ ΔΥΟ ΟΡΟΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΙΔΙΟΥ Ή ΤΗΣ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 8 ΜΕΤΡΑ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΛΟΓΩ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ,ΚΥΡΙΩΣ.
ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΙΛΕ ΚΑΛΛΙΣΣΕ,Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΑΚΟΜΗ!!!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ.
Η ΑΝΑΓΚΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΟΠΙΚΕΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ...
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

22/04/2004, 21:21:48
Nα κάνω λίγο και το δικηγόρο του διαβόλου?
Αν στην Αθήνα είχαν γίνει πιο ψηλά τα κτίρια αν δηλαδή είχε αναπτυχθεί περισσότερο κάθετα(σε ύψος) δε θα υπήρχε περισσότερος ελεύθερος χώρος οριζόντια?(π.χ. κοινόχρηστοι χώροι,πρασιές, κήποικλπ.)

"Τάδε έφη Avallon"
22/04/2004, 23:52:16
Γειά σας.

Κατά τη γνώμη μου, ο όρος που τέθηκε ως τίτλος του θέματος, θα είχε πολλά να μας πει αν τον εξετάζαμε κάτω από έναν φιλοσοφικό φακό.

Γιατί η πόλη - όπως άλλωστε κι ο άνθρωπος - είναι ένας ζωντανός οργανισμός, μία οντότητα, κι όταν το σώμα/αιθεροφυσικό μίας οντότητας βρίσκεται σε κατάσταση αναρχίας, η οντότητα αυτή είναι καταδικασμένη σε παρακμή και σε κάθε περίπτωση, ανίκανη να επιτελέσει το σκοπό της.
Αλήθεια, ποιος είναι ο σκοπός ύπαρξης μίας πόλης του σήμερα;

Ας προσπαθήσουμε να εξετάσουμε το ερώτημα αυτό, χρησιμοποιώντας ως πηξίδα το μοντέλο αναγκών που είναι γνωστό ως: "πυραμίδα του Maslow".

Σύμφωνα με αυτήν, πρώτη ανάγκη κάθε ανθρώπου είναι η εξασφάλιση των φυσιολογικών του αναγκών σε τροφή, βασική υγεία, ξεκούραση, κ.λ.π. Μπορεί η πόλη του σήμερα όπως είναι δομημένη (εξετάζοντάς το από πολεοδομική σκοπιά καταρχήν) να βοηθήσει τον άνθρωπο στην εξασφάλιση αυτών του των αναγκών;
Γνωρίζουμε ότι ένα βασικό αίτιο της ανεργίας, είναι η αύξηση του πληθυσμού στις μεγαλουπόλεις, που εμφανίζεται παράλληλα με την υπέρμετρη οικοδομική τους ανάπτυξη. Επίσης, είναι πολύ δύσκολο πια ο άνθρωπος να μετακινηθεί μέσα στις πόλεις, να διεκπαιρεώσει τις δουλειές του, να βρει αυτό που ψάχνει, ακόμα κι απλά να έχει λίγη ώρα ξεκούρασης...

Σαν δεύτερη ανάγκη στην πυραμίδα παρουσιάζεται η ανάγκη κάθε ανθρώπου για ασφάλεια.
Θα απαντήσω ρωτώντας, πόσοι από εμάς αισθανόμαστε ασφαλείς ακόμα κι όταν προχωράμε στον δρόμο...Βέβαια, η ψευδαίσθηση της ασφάλειας μέσα στην ανωνυμία της μάζας που κατοικεί στο πολεοδομικό μεγαθήριο - πόλη, συχνά μας κάνει να μην συνειδητοποιούμε πόσο αυτή μας η ανάγκη δεν καλύπτεται από την πόλη όπου ζούμε.

Τρίτη είναι η ανάγκη μας για κοινωνικότητα.
Κάποτε - θυμάμαι - είχε τεθεί ένα θέμα στην έκθεση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, απόσπασμα από κάποιο κείμενο ενός λογοτέχνη, που έλεγε:"Ποτέ άλλοτε οι στέγες των σπιτιών δεν ήταν τόσο κοντά, όσο μακρυά είναι οι καρδιές των ανθρώπων μεταξύ τους..."

Ακολουθούν οι ανάγκες ανεξαρτησίας και τέλος αυτοπραγμάτωσης.
Πολύ υψηλοί στόχοι για μια πόλη του σήμερα, ακόμα και του κοντινού αύριο. Δεν έχουμε καν κατακτήσει τα τρία βασικά που προανέφερα, οπότε θα θεωρούνταν πολύ ρομαντικό να ελπίζαμε, πως μία πόλη θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ως κοιτίδα ενός πραγματικού πολιτισμού, κι όχι ενός σαρκοβόρου αγώνα για επιβίωση.

Ωστόσο...
Τι γίνεται με την επαρχία;
Εκεί υπάρχουν ελεύθερα οικόπεδα, και το ύψος των κτιρίων σε αρκετά μέρη, δεν ξεπερνάει το ύψος των δέντρων που ακόμα επιβιώνουν γύρω τους.
Κατά πόσο ο υπερόπτης ψηλομύτης "πολιτισμός" μας, καταδέχεται να σταθεί σε τέτοιες γειτονιές;
Σε κάποια μέρη, μόλις πρόσφατα έκαναν την εμφάνισή τους τα νοσοκομεία!
Οπότε, δεν μιλάμε πια για πολεοδομική αναρχία, αλλά για κρατική αναρχία, με ανάλογες με όσες πριν παρουσίασα, συνέπειες.

Αρα - για να καταλήξω κάπου, η πόλη του σήμερα, εξεταζόμενη σε πρώτη βάση στο σωματικό της επίπεδο, είναι ένα εσωτερικά άρρωστο ον. Με όργανα άρρωστα και κύτταρα - ανθρώπους, που επίσης σε μία μεγάλη πλειοψηφία έχουν πλήρη άγνοια καν του γεγονόντος ότι είναι ζωντανά νεκρά.
Η κότα έκανε το αυγό;
Η το αυγό την κότα...τελικά;

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

GhostΜέλος
23/04/2004, 00:56:08
ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ...!

23/04/2004, 17:02:09
quote:
Επίσης, είναι πολύ δύσκολο πια ο άνθρωπος να μετακινηθεί μέσα στις πόλεις, να διεκπαιρεώσει τις δουλειές του, να βρει αυτό που ψάχνει, ακόμα κι απλά να έχει λίγη ώρα ξεκούρασης...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΑΜΑΛΙΑ,
ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ" ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ!!!
ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΕΙΑ ΓΙΑ ...ΣΚΕΨΗ...
ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ,ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ!!!
ΑΡΑ;
ΑΡΑ,ΠΟΤΕ ΟΣΟ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΥΤΗ Η "ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ",ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ!!!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

24/04/2004, 01:05:14
Αγαπητή amalia,

Αποφάσισα να δημοσιοποιήσω ένα θέμα που καίει εμένα αλλά και πολύ κόσμο σε αυτό το site, αφ' ενός λόγω αριθμού και ποιότητος των επισκεπτών, αφ' ετέρου λόγω της ύπαρξης και άλλων "ξεκάρφωτων" θεμάτων (πχ. "το μίνι φουστάκι και η παρέλαση"). Ίσως το έχω βάλει σε λάθος forum, κτ όμως που μπορεί να διορθωθεί από τους συντονιστές του site. Ίσως να μην το διατύπωσα σωστά ή να είναι λειψό . Όμως, συνδέεται με ένα σωρό άλλα θέματα!
Η άναρχη δόμηση μπορεί να αποτελέσει αίτιο για αύξηση μανιοκαταθληπτικών και αυτοκτονικών τάσεων. Επιπλέον φανερώνει πολιτισμική και κοινωνική παρακμή. Πχ, όταν κάποτε ανέφερα τους προβληματισμούς μου σε κάποιους φοιτητές του Πολυτεχνείου, η αντίδραση -των κατά τα άλλα πολύ εντάξει ατόμων- ήταν να με κατηγορήσουν! Το χρήμα και το πρεστίζ πάνω απ' όλα λοιπόν! Κτ που "καίει" "το γένος μας", άλλο θέμα αυτό! Το ζήτημα των αλλοδαπών εργατών (και της παγκοσμιοποίησησς)που έχει τεθεί σε τόσα θέματα, βρίσκει και εδώ τη θέση του. Εάν δεν υπήρχε αυτό το πάθος για νέες οικοδομές, ίσως δε θα χρειάζονταν τόσοι πολλοί. Διότι δεν είναι μόνο ότι εργάζονται σε αυτές και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες, είναι και το γεγονός ότι πολλοί εργαλάβοι λκαι μηχανικοί ευελπιστούν και στην αγορά διαμερισμάτων από αυτούς. Να μη αναφέρω βεβαίως για τα οικολογικά προβλήματα που δημιουργούνται (αύξηση της θερμοκρασίας και πλημμύρες).
Αν θέλουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση στη χώρα μας, να πλησιάσουμε τα κυρήγματα του Πλάτωνα(και τόσων άλλων), πρέπει να κινηθούμε και προς αυτό τον τομέα .
Και στην τελική για ποιά δημοκρατία μου μιλούν αυτοί που, ενώ με λένε φασίστα επειδή λέω και οι αλλοδαποί με μέτρο - διότι θέλουν να ους έχουν να ργάζονται ανήμερα του Πάσχα, ότα οι ίδιοι μου στερούν τον ήλιο;