ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΣΕ ΠΑΓΟ..ΗΛΙΚΙΑΣ 500 ΧΡΟΝΩΝ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΣΕ ΠΑΓΟ..ΗΛΙΚΙΑΣ 500 ΧΡΟΝΩΝ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

simori77 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
12/07/2010, 23:51:43
quote:

LQG

[quote]Φίλε Εαρινέ, ο Θεός δημιούργησε τα πάντα και είναι παντογνώστης (...) Αλλά ο Θεός δε δημιούργησε τα κακά...

Μα εγώ δεν μίλησα για τα κακά φίλε Log...αλλα για του μηχανισμούς εκείνους που ενεργοποιούν τα αντιστοιχα συναισθήματα ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ...!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
LQGΜέλος
13/07/2010, 01:47:09
quote:

Δηλαδή , με λίγα λόγια φίλε μου πολυ-αγαπημένε , θέλεις να πείς , ότι τα υπόλοιπα συναισθήματα εκτός των καλών τα οποία ο Θεός δημιούργησε....ποιός τα δημιούργησε???

Αυτο-δημιουργήθηκαν???

Ή εσύ και γώ , όλα αυτά τα ασχημα συναισθήματα που κατα καιρούς αισθανόμαστε...τα δημιουργήσαμε μόνοι μας???

Δηλαδή με ένα τρόπο είμαστε Θεοί...συνδημιουργοί μου λές???

Εκτός και δεν εννοείς εμάς αλλα τον Διάβολο...οπότε εξ ημίσεως λές ότι ειναι συνδημιουργός -μας- με τον θεό???

Τι ακριβώς φίλε μου καλέ μας λές???

quote:

Μα εγώ δεν μίλησα για τα κακά φίλε Log...αλλα για του μηχανισμούς εκείνους που ενεργοποιούν τα αντιστοιχα συναισθήματα ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ...!!!

Χωρίς καλό δεν υπάρχει κακό. Διότι τότε δεν θα υπήρχε τρόπος να συγκρίνουμε το καλό και το κακό και να ξεχωρίσουμε τις δύο έννοιες. Το ίδιο και το αντίθετο: χωρίς κακό δεν υπάρχει καλό. Με την ίδια λογική και τα συναισθήματα. Τα άσχημα και τα ωραία συναισθήματα είναι συνιστώσες μιας ανώτερης προσωπικότητας όπως τα χρώματα του ορατού φάσματος είναι συνιστώσες του λευκού φωτός. Και αυτό διότι και Αυτός λυπάται, ένα συναίσθημα όχι και τόσο ωραίο, όταν βλέπει ανθρώπους να αδικούνται. Άσχημο συναίσθημα είναι, φυσικά, και ο θυμός όπως Τον συνεπήρε με συνεπακόλουθο την Πτώση. Όπως βλέπεις λοιπόν καλέ μου φίλε Εαρινέ, τα άσχημα συναισθήματα είναι μέρος κάθε οντότητας. Και κάθε πνεύμα διαμορφώνει τις αποχρώσεις των βασικών συναισθημάτων όπως αυτό επιλέγει. Έτσι, παραδείγματος χάρη, το μίσος είναι σκούρα απόχρωση του θυμού και της ευτυχίας (χαίρομαι/ικανοποιούμαι όταν θυμώνω με τον άλλο).

Οπότε όχι, δεν είμαστε συνδημιουργοί με το Θεό. Και ούτε ο διάβολος είναι. Ο διάβολος είναι αυτός που προσπαθεί να μας παρακινήσει στην αφύπνηση ή και τη δημιουργία αυτών των σκούρων αποχρώσεων μέσα μας.

ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

"Could it be my imagination, the mirror of my fantasy? - A fear-induced hallucination - Or is there no way back from the halo of darkness?"

13/07/2010, 01:58:22
LQG

quote:
Οπότε όχι, δεν είμαστε συνδημιουργοί με το Θεό. Και ούτε ο διάβολος είναι. Ο διάβολος είναι αυτός που προσπαθεί να μας παρακινήσει στην αφύπνηση ή και τη δημιουργία αυτών των σκούρων αποχρώσεων μέσα μας.

Ο διάβολος είναι αυτός που κάνει κουμάντο, όπως φαίνεται από τις απόψεις των χριστιανών. Τον έχουν στο νου τους μέρα-νύχτα και τρέμουν στο όνομά του. Ακόμη και ο γιος του Γιαχωβά που τον συναντάει στην έρημο, φαίνεται πολύ αδύναμος μπροστά του. Ο διάβολος τον προκαλεί στα ίσια κι αυτός... τα μασάει... προσπαθεί να τον αποφύγει... "δεν θέλω να σε προσκυνήσω" του λέει, "πάνε από πίσω μου" του λέει (άκου τι του είπε!)

Ακόμη και οι άγγελοι που υποτίθεται ότι υπηρετούσαν το γιο του Γιαχωβά, εμφανίζονται στην σκηνή αφού φεύγει ο διάβολος. Χεσμεντέν που λένε στο χωριό μου...

macedon

13/07/2010, 09:36:19
quote:

quote:

Δηλαδή , με λίγα λόγια φίλε μου πολυ-αγαπημένε , θέλεις να πείς , ότι τα υπόλοιπα συναισθήματα εκτός των καλών τα οποία ο Θεός δημιούργησε....ποιός τα δημιούργησε???

Αυτο-δημιουργήθηκαν???

Ή εσύ και γώ , όλα αυτά τα ασχημα συναισθήματα που κατα καιρούς αισθανόμαστε...τα δημιουργήσαμε μόνοι μας???

Δηλαδή με ένα τρόπο είμαστε Θεοί...συνδημιουργοί μου λές???

Εκτός και δεν εννοείς εμάς αλλα τον Διάβολο...οπότε εξ ημίσεως λές ότι ειναι συνδημιουργός -μας- με τον θεό???

Τι ακριβώς φίλε μου καλέ μας λές???

quote:

Χωρίς καλό δεν υπάρχει κακό. Διότι τότε δεν θα υπήρχε τρόπος να συγκρίνουμε το καλό και το κακό και να ξεχωρίσουμε τις δύο έννοιες. Το ίδιο και το αντίθετο: χωρίς κακό δεν υπάρχει καλό. Με την ίδια λογική και τα συναισθήματα. Τα άσχημα και τα ωραία συναισθήματα είναι συνιστώσες μιας ανώτερης προσωπικότητας όπως τα χρώματα του ορατού φάσματος είναι συνιστώσες του λευκού φωτός. Και αυτό διότι και Αυτός λυπάται, ένα συναίσθημα όχι και τόσο ωραίο, όταν βλέπει ανθρώπους να αδικούνται. Άσχημο συναίσθημα είναι, φυσικά, και ο θυμός όπως Τον συνεπήρε με συνεπακόλουθο την Πτώση. Όπως βλέπεις λοιπόν καλέ μου φίλε Εαρινέ, τα άσχημα συναισθήματα είναι μέρος κάθε οντότητας. Και κάθε πνεύμα διαμορφώνει τις αποχρώσεις των βασικών συναισθημάτων όπως αυτό επιλέγει. Έτσι, παραδείγματος χάρη, το μίσος είναι σκούρα απόχρωση του θυμού και της ευτυχίας (χαίρομαι/ικανοποιούμαι όταν θυμώνω με τον άλλο).

ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

"Could it be my imagination, the mirror of my fantasy? - A fear-induced hallucination - Or is there no way back from the halo of darkness?"

Κατ'αρχάς καλημέρα φίλε Log!!!

Καταλήγουμε λοιπόν στο να συμφωνήσουμε , ότι ένας Δημιουργός δημιούργησε τον άνθρωπο και όλους τους μηχανισμούς παραγωγής συναισθημάτων και των καλών και των κακών και των υγειών και των αρρώστων συναισθημάτων...αλλα και του μηχανισμού εκείνου και των αναλόγων ερεθισμάτων που ενεργοποιούν αυτά -τα συναισθήματα- ...

Είναι έτσι φίλε μου Log..???

13/07/2010, 09:59:50
Τα άσχημα και τα ωραία συναισθήματα είναι συνιστώσες μιας ανώτερης προσωπικότητας όπως τα χρώματα του ορατού φάσματος είναι συνιστώσες του λευκού φωτός...

Σ'αυτό το σημείο , οφείλω να ομολογήσω ότι δίνεις μια πολύ ακριβή ερμηνεία και απόλυτα λογική....όμως απο αυτό συνάγεται , ότι η "ανώτερη αυτή προσωπικότητα" όπως την αναφέρεις , εμπεριέχει και εσωκλείει εντός της τα συγκεκριμμένα συναισθήματα και τους μηχανισμούς παραγωγής τους...άρα οδηγούμαστε στο ακριβές συμπέρασμα , ότι αντιστοίχως γνώριζε εκ προοιμίου και το καλό και το κακό αντιστοίχως...

Άρα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα , ότι αυτή η "ανώτερη προσωπικότητα" , "δυνητικά" είναι καλός και "δυνητικά" κακός αφού ενσωματώνει εντός του και το ένα και το άλλο....είναι και καλός και κακός...βιώνει και όμορφα αλλα και άσχημα συναισθήματα...αγαπάει και οργίζεται...αγκαλιάζει και τιμωρεί...προστατεύει και εξοντώνει...

Άρα καμμιά σχέση δεν έχει με τον θεό των χριστιανών και όπως τον παρουσιάζουν...είναι καλός και κακός...Θεός-καλός- και διάβολος ταυτόχρονα...

Άρα λοιπόν , οδηγούμαστε στο αναπόφευκτο συμπέρασμα , ότι καμμιά σχέση δεν έχει με τον Θεό των χριστιανών , που παρουσιάζεται ως "ΜΟΝΟ ΚΑΛΟΣ"!!!

13/07/2010, 10:59:01
Αγαπητέ μου Εαρινέ, μαζι με τον Θεό, στην λειτουργία και έργο του
κόσμου αυτό,υπάρχουμε κι εμεις, οι μικροί θεοί,που κάνουμε,με τη ρηχή μας λογική, ότι μπορούμε....
Ειναι αποτελεσματικό, ή αντιδραστικό;
13/07/2010, 11:15:30
quote:

Αγαπητέ μου Εαρινέ, μαζι με τον Θεό, στην λειτουργία και έργο του
κόσμου αυτό,υπάρχουμε κι εμεις, οι μικροί θεοί,που κάνουμε,με τη ρηχή μας λογική, ότι μπορούμε....
Ειναι αποτελεσματικό, ή αντιδραστικό;

Ας αφήσουμε Βαγγέλη τις αμφισημίες και ας μιλήσουμε συγκεκριμμένα...!

Το αν κάποιων η λογική είναι ρηχή , ασφαλώς οι ίδιοι το γνωρίζουν...

Η δική μου δεν είναι και για τον εαυτό μου , θα μιλήσω εγώ και κανείς άλλος!!!

Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι πολύ - πολύ συγκεκριμμένα...μπορείς να τοποθετηθείς λοιπόν επ'αυτών ... σ'ακούω...!

OannesΜέλος
13/08/2004, 13:37:03
Aς χαρούμε, λοιπόν, τη γιορτή και ας σταματήσουμε να (συγχωρείστε μου την έκφραση) μιζεριάζουμε.

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
ΚάθυΜέλος
15/08/2004, 05:42:11

"The Olympics returned to their historic
birthplace this morning with an
awesome opening ceremony
which united Greece's ancient heritage
and the 21st century"

"...Greece silences her critics with a stunning opening ceremony"

"Athens 2004 Olympics
Theatre of the gods"

"The Athens Olympics open with a magical flight
into history..."

Από τα αυστραλιανά ΜΜ Ενημέρωσης

Σ' ευχαριστούμε ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον

20/08/2004, 00:51:24
Σε ευχαριστούμε Κάθυ...

"Τάδε έφη Avallon"
steelspringΜέλος
20/08/2004, 04:18:05
H Eλλάδα κατάφερε να δώσει προς τα έξω ακριβώς αυτό που οι έξω ήθελαν να δούν , και μάλιστα με το παραπάνω.
Παρόλα αυτά εμείς οι Έλληνες δεχτήκαμε αυτούς του ολυμπιακούς που αποφάσισαν να ιδρύσουν κάποιοι ξένοι.
Όμως ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε το αληθινό νόημα των Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων.
Όσο και να επιμένει η Κάθυ , δυστυχώς το πραγματικό νόημα δεν είναι η "Παγκόσμια ειρήνη" αλλά το αντίθετο.
Είναι η Ελληνική ενότητα με σκοπό την ισχύ.
Τι να την κάνουν την ισχύ;;;
Μα, να την στρέψουν κατά των βαρβάρων βεβαίως που ποτέ δεν έπαψαν να εποφθαλμιούν αυτή τη χώρα.
Λυπάμαι , αλλά πολλοί νομίζουν ότι τα "συνθήματα" αυτής της παγκόσμιας γιορτής δεν έχουν καμμιά σχέση με την Ολυμπιακή Πραγματικότητα.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να απαγορεύσει μια διεθνή εκδήλωση , Μπορεί όμως να ζητήσει την μετονομασία αυτών των αγώνων, και να κρατήσει το όνομα μόνο για τον εαυτό της , και να το χειριστεί όπως μόνο αυτή νομίζει και δικαιούται σαν καθαρά ελληνική υπόθεση.

22/08/2004, 02:23:55
Θα μου επιτρέψει η αγαπητή Κάθυ να παραθέσω μέρος μέρος άρθρου του ΤΙΜΕ (τεύχος Αυγούστου)Δυστυχώς νυστάζω πολύ για να το μεταφράσω.

“Α CLASSIC SPECTACLE
With a theatrical nod to its mythology and rich history - and without a hitch - Athens brought the Olympic Games home in a dazzling fashion.

The Olympic opening ceremonies are usually where good intensions and bad taste merge into something profoundly silly – and there was no reason to expect anything different from Athens 2004. With the weight of ancient mythology, Olympic history and western civilization piled on its nervous shoulders, surely the Greeks would give us papier-mache Argonauts fleeing from an angry Zeus robot. Or a children’s chorus performing a Zorba medley at the Acropolis. Or at least Yanni. But last Friday, Athens introduced a surprising new element to the show: class, or at least its cousin, restraint. History was referenced by way of crisp video from Olympia, but no actor-Pheidippides stumbled breathlessly into the stadium to recreate ancient Marathon. There was a graceful recap of three eras of Greek sculpture that did not include a Trojan horse. A hovering cube allowed those familiar with Pythagoras to feel intellectually flattered without patronizing those who were merely amazed. A glassy lake in the middle of the stadium floor suggested the importance of the sea in Greek culture - and looked really, really cool.

Oh, there were a few aesthetic offences – trying to sum up human in 15 minutes using a parade of lasers and mimes was probably a mistake, and next time let’s have a less anatomically correct centaur. But most of the 4 hour ceremony was pitched perfectly between reverence and glee, as some 10.000 athletes from 202 countries were introduced to 72.000 spectators and a couple of billion other people.
It was just the kind of perfectly secured, glitch-free triumph that the Greeks needed to boost their confidence for the 16 days ahead.”

Αντίο καλή μου Κάθυ...

"Τάδε έφη Avallon"
ΚάθυΜέλος
22/08/2004, 09:54:43
quote:
Αντίο καλή μου Κάθυ...

Με λυπεί το "Αντίο" σου, φίλη, με λυπεί...

ΚάθυΜέλος
22/08/2004, 10:01:29
quote:
Όσο και να επιμένει η Κάθυ , δυστυχώς το πραγματικό νόημα δεν είναι η "Παγκόσμια ειρήνη" αλλά το αντίθετο.
Είναι η Ελληνική ενότητα με σκοπό την ισχύ.

Κάνε το πρώτο βήμα, αγαπητέ μου Steelspring, να υλοποιήσεις αυτά
που πρεσβεύεις και θα δεις στο πλευρό σου το
Ελληνόπουλο της διασποράς να σε υπηρετεί.

ΚάθυΜέλος
25/08/2004, 22:13:14
"...Έλληνες σταματήστε να βγάζετε τα μάτια σας"

Από εκφωνητή του ελληνικού ραδιοφώνου στον τελικό
των 400 μετά εμποδίων και με νίκη της Φανής Χαλκιά

Συγχαρητήρια, Φανή, πάλι μας ξημέρωσες... αλλά χαλάλι σου!!!

"...Είμαστε γεννημένοι να είμαστε πρώτοι"
Αυτά δηλώνει τούτη τη στιγμή η Φανή σε συνέντευξη τύπου..

ΚάθυΜέλος
29/08/2004, 10:45:25
Και τι θα κάνετε τώρα που
οι "βάρβαροι" θα ξεκουμπιστούν
από την Αθήνα σας;

Edited by - Κάθυ on 29/08/2004 10:51:34

29/08/2004, 21:50:25

"FINITO LA MUSICA PASSATO LA SIESTA..."

"ΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΙ
ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΣΑΝ ΡΟΚ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ
ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ!

ΦΩΣ ΕΝ ΣΚΟΤΕΙ!

Edited by - ΑΤΜΑ on 29/08/2004 21:55:15

Edited by - ΑΤΜΑ on 29/08/2004 21:58:05

29/08/2004, 23:41:28
ΑΙΣΧΟΣ !

Κατάφεραν, τελικώς, να μετατρέψουν την Ολυμπιάδα και σ'ένα "ολυμπιακό" σκυλάδικο. Είναι κάτι που τους αντιπροσωπεύει απολύτως. Δυστυχώς...

Meine Ehre heißt Treue

29/08/2004, 23:50:06
ΚΡΙΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ:(
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΩΣ
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ/ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ/ΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ/ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ....ΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ Η ΣΠΕΙΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ..

ΕΣΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΛΟΓΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ.

ΦΩΣ ΕΝ ΣΚΟΤΕΙ!

ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΔΟΞΑΣΕΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΛΟΣ
ΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΚΡΙΝΙΑ/ΠΗΔΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ!

aum mani padme hum
Just_A_ManΜέλος
29/08/2004, 23:59:42
quote:

Και τι θα κάνετε τώρα που
οι "βάρβαροι" θα ξεκουμπιστούν
από την Αθήνα σας;

Και όμως. Πέρα από τα αρνητικά που μπορεί να υπήρχαν … και θα ήταν κουραστικό να τα πούμε …

Η Ολυμπιάδα είναι το μόνο γεγονός που ενώνει με Αγάπη και Ειρήνη όλους τους λαούς!!!

Αυτό κάτι μου Θυμίζει από τα παλιά μου ρούχα. Αγάπη Ενότητα Ειρήνη.

Χωρίς τους Βαρβάρους δεν θα είχαμε την Οικουμενικότητα στην γιορτή της Αγάπης.

Καλό βράδυ.

Να είστε ευλογημένοι.

Με αγαθή Αγάπη 7Χ7

just a man