- Οι κρυφές διδαχές του ζώντος Ιησού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
WWalker:
«Έλα τώρα που πίνουμε... νερό στο όνομά τους! Τα παραλές.»Τα παραλέω?? Παραθέτω ένα εδάφιο:
«ει δε υμείς Χριστού, άρα του Αβραάμ σπέρμα ετέ και κατ'επαγγελίαν κληρονόμοι»
Μετάφραση: εάν δε εσείς, οι εξ εθνών Χριστιανοί, ανήκετε εις τον Χριστόν, άρα δια του Χριστού, που είναι ο ευλογημένος απόγονος του Αβραάμ, είσθε και σεις απόγονοι του Αβραάμ και σύμφωνα με την επαγγελίαν είσθε κληρονόμοι της ευλογίας.
Λοιπόν? Τα…παραλέω ή…τα παρακούς?
Αν τα παραλές τα παρακούω.
quote:
WWalker:
«Φαντάζεσαι όμως; Να διάλεγε εμάς από τότε, λέγαμε που λέγαμε "πας μη Έλλην βάρβαρος", άμα την ψωνίζαμε κιόλας σαν τους Εβραίους, φαντάσου τι χαμός θα γινότανε.»Ε ρε WWalker, ΣΚΙΖΕΙΣ!!! Αυτό δηλαδή έχεις ως απάντηση? Ότι μας «προστέτεψε» τελικά ο Θεός????????
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτό κατάλαβες απ'την απάντησή μου? lmao!!!!
quote:
WWalker:
«Τώρα να κάτσω να υπερασπιστώ τους Εβραίους, θέμα αρχής, δεν πρόκειται να το κάνω.»Κακώς. Εβραίοι ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΥΛΟΙ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ. Παύλος, Ιησούς, Μαρία, Ιωσήφ, οι μαθητές, οι πρώτοι Απόστολοι, οι πρώτοι πιστοί, ακόμα και το ίδιο το όνομα του Θεού: Γιαχβέ!
Η εθνικότητά τους μικρή σημασία έχει. Ούτως ή άλλως εβραίοι ήταν και τόσα εκαττομύρια ακόμα άνθρωποι.
quote:
WWalker:
«Έναν φυσιολογικό δρόμο αναζητώ για να μπορείς να μου την βγεις μετά ότι λέω αιρετικά πράγματα, κι όμως το καταφέρνεις και αυτό.»Μάλλον τα παραλές……..
Ε, αφού αυτό κάνεις, μάλλον δεν τα παραλέω.
quote:
WWalker:
«Πως οριοθετείς τις περιόδους;»Προ Χριστού, Μετά Χριστού και ΤΩΡΑ.
Ασαφής η απάντηση, προφανώς γιατί το ΤΩΡΑ είναι Μετά Χριστού. Χρειάζεται διαφορετική οριοθέτηση.
quote:
WWalker:
«Τι να σου κάνω τώρα, τον λόγο δεν τον χειρίζομαι καλά για να είμαι πειστικός.»Ούτε εγώ. Ωστόσο, προσπαθώ και αντλώ από την τέχνη και σοφία άλλων.
Καλό είναι αυτό, δεν παραβιάζει και το clopyright :)
quote:
WWalker:
«Αντιθέτως, σε συνδυασμό με τα επιχειρήματα αρκετών ακόμη "μη-χριστιανών", παρατηρώ πως πολύ καλά κάνω που είμαι αυτό που επέλεξα να είμαι.»Τότε, είσαι καλά. Τι παραπονιέσαι άραγε για αυτά που ακούς?
Παραπονιέμαι, γιατί τα περισσότερα από αυτά που ακούω, δεν είναι επιχειρήματα, είναι κακίες/έωλες κατηγορίες/βλακώδεις συλλογισμοί παντελώς αβάσιμοι, σε σημείο που να καταντάνε spam ή και trolling. Λίγα επιχειρήματα έχω συναντήσει ως τώρα και αυτά τα καταχάρηκα. Ο λόγος των περισσοτέρων "αντι-χριστιανών" στηρίζεται πάνω σε ένα ατελείωτο σύμπλεγμα κατηγοριών "Ψηλέ, δεν απάντησες εδώ - Ψηλέ, τα'κανες copy+paste από αλλου, Ψηλέ είσαι σχιζοφρενής, έχεις πρόβλημα" και άλλα τέτοια έκτροπα.
quote:
WWalker:
«Τι οικτρό λάθος κάνω λοιπόν, εφόσον το θέμα μιλάει από μόνο του. Ο ίδιος το λέει.»Αχώριστος από τον Πατέρα, από τον Ένα Δημιουργό, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. Αυτό από μόνο του, ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Ο ίδιος όμως, όταν ερωτήθηκε για κάτι πολύ σοβαρό, που χαρακτηρίζει και το τι πίστευε για τον εαυτό και τι όχι, είπε κάτι πολύ ξεκάθαρο.
«και ιδού εις προσελθών είπεν αυτώ. διδάσκαλε αγαθέ, τί αγαθόν ποιήσω ίνα έχω ζωήν αιώνιον? ο δε είπεν αυτώ. Τί με λέγεις αγαθόν? Ουδείς αγαθός ει μή εις ο Θεός.» (Ματθαίος ΙΘ΄16-17.)+(Μάρκος Ι΄18.)
Τι με λες καλόν και αγαθόν λέει λοιπόν ο Ιησούς. Μόνον ο ΕΝΑΣ θεός είναι αγαθός!
Πράγμα που δείχνει και καθαρά ότι θεωρούσε τον εαυτό του κάθε άλλο παρά «Θεό»!!
Αχ ρε Schwabe! Αχ ρε Schwabe! Μιλάμε την τεχνική των Ιαχωβάδων την εφαρμόζεις στο έπακρο!
Όλα αυτά τα οποία θέτεις ως ερωτήματα, τα έχει διασαφηνίσει η Εκκλησία με την Τριαδική Θεολογία. Κάνε έναν κόπο να την διαβάσεις.
Ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού, και τώρα το "Τι με λέγειν οι ανθρωποι είναι" τα περιγράφει όλα.
quote:
WWalker:
«Βασικά ρε Schwabe, εσένα δηλαδή τι σε έκανε έξυπνο μια ωραία πρωία και από άνθρωπο που τρώει το παραμύθι τους έγινες έξυπνος που δεν τρώει το "παραμύθι" τους;»Υπήρξα ανέκαθεν «ανήσυχο πνεύμα». Αν και στο μάθημα των θρησκευτικών αλλά και σε σχετικές εκδηλώσεις ήμουνα πάντοτε από τους πιο ένθερμους, ωστόσο ποτέ δεν με ικανοποιούσανε οι τετριμμένες απαντήσεις που έδινα. Κάποτε, είχα απλά και άλλα ερεθίσματα.
Εάν έγινα «έξυπνος», δεν το γνωρίζω.
Γερμανία δεν πήγες σχολείο; Έκανες και θρησκευτικά εκεί ή αφού γύρισες Ελλάδα έκανες;
quote:
WWalker:
«Ξανά λοιπόν, το ίδιο χωρίο: 14,1-14 κατά Ιωάννην.»Διάβασε λοιπόν ξανά τα όσα έγραψα πιο πάνω, και σκέψου καλά εάν ποτέ ένας Θεός θεωρούσε τον εαυτό του…….μη ενάρετο!!
Ίδια απάντηση με τα αποπάνω.
quote:
WWalker:
«Ο τρόπος ανάλυσης σου των χωρίων ακολουθεί τα ίδια πρότυπα με των Ιαχωβάδων. Τώρα αντιλαμβάνομαι γιατί έχεις οδηγηθεί σε τόσο μεγάλο αδιέξοδο.»Γιατί δεν μας κάνεις τότε ΕΣΥ την ανάλυση, κάνοντας πάντοτε χρήση ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ? Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι η Κ.Δ. βρίθει από αντιφάσεις, από άσχετες αναφορές και τετριμμένα λογύδρια? Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ο Παύλος εξηγεί ολοκάθαρα πως ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ?
Φαντάζεσαι ότι ο Ιησούς θα έλεγε ποτέ κάτι τόσο φθηνό?
Καλά τώρα αυτά "Φαντάζεσαι ο Ιησούς θα έλεγε ποτέ κάτι τόσο φθηνό είναι χαζομάρες". Όσο για την ανάλυση, ε, για πολλοστή φορά λοιπόν, ρώτα Θεολόγο. Το να εκφράσω εγώ μια άποψη για το πως έχω κάνει την ανάλυση, ασύνετο θα ήταν, γιατί εσύ ενδιαφέρεσαι για την επίσημη ανάλυση. Η δικιά μου άποψη, όπως λες και σε άλλο θέμα, δεν σε ενδιαφέρει.
quote:
WWalker:
«Ναι, μόνο που τον χαρακτηρίζει αξιοκατάκριτο και υποκριτή για την στάση του σε συγκεκριμένο ζήτημα.»Α!!!!!! Δηλαδή, ΠΟΥ πήγε η Θεία Φώτιση και η εντολή που είχε ο Πέτρος απευθείας από τον Ιησού? Χάθηκε ως προς τα….γούστα του Φαρισαίου Σαούλ που συνάμα…ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΡΙΣΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ??
ΤΙ είναι αυτό που νομιμοποιεί τον Φαρισαίο Σαούλ να αποκαλεί ψεύτη τον Πέτρο? Λες τόσο άσχετος να ήταν ο Ιησούς στην επιλογή του διαδόχου Του?
Στο ξαναείπα, άνθρωποι ήταν οι Απόστολοι, απλοί άνθρωποι, που είχαν τα χαρίσματα τα πνεύματος, όχι το αλάθητο. Σαφέστατα και παρεκτρέπονταν από στιγμή σε στιγμή, εδώ ο Παύλος λέει τους Γαλατείς "ανόητους" σε σχετική επιστολή, ενώ ο Ιησούς το έχει απαγορεύσει.
Τώρα αν μπερδεύεις την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος με το αλάθητο των παπικών (σιγά το "αλάθητο"), κακώς το κάνεις αυτό.
quote:
WWalker:
«Αγάπη αγαπητέ, αγάπη το σημαντικότερο.»Όπως για παράδειγμα όταν αποκαλούμε τον Πέτρο ψεύτη και αξιοκατάκριτο? Για τέτοια «αγάπη» μιλάς?
Όχι.
quote:
WWalker:
«Εθελοτυφλείς μπροστά στην εντολή, η οποία βγάζει μάτι, για να προωθήσεις τις διαστρεβλωμένες ερμηνείες σου πάνω στο θέμα.»Το λέει το ίδιο το κεφάλαιο. Απευθύνονταν ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ και όχι…..στην υφήλιο!!!
Αυτά τώρα είναι χαζές δικαιολογίες. Η λέξη "πλησίον" δεν επιδέχεται πολλές διαφορετικές ερμηνείες, μόνο μια επιδέχεται και αυτή είναι όποιος είναι (κυριολεκτικά) κοντά σου, δίπλα σου. Αυτός μπορεί να είναι και δολοφόνος ο πλησίον σου, δεν εξαιρείται.
quote:
WWalker:
«Αν δεν αρχίσει από αυτούς που μπορούν να τον δεχθούν, δεν πρόκειται αυτοί να γίνουν ιεραπόστολοι και να προχωρήσουν το έργο της Εκκλησίας.»1.Τι θα πει αυτό το ρηχό επιχείρημα? Δηλαδή, ο Θεός τόσο ανήμπορος είναι, τόσο ανίκανα είναι τα επιχειρήματα του ώστε να φοβάται να μιλήσει και να απευθυνθεί σε όλους τους λαούς?
2.Τόσο πολύ φοβάται ο Θεός την σοφία των Ελλήνων? Δεν είχε δηλαδή ο Θεός την ικανότητα να αποδείξει την σοφία και την αγάπη του στους Έλληνες φιλοσόφους, και την είχε για…..ένα τσούρμο ΕΘΙΣΜΕΝΩΝ νομάδων της ερήμου?
3.Τόσο χαμηλά έριξε δηλαδή ο θεός τον πήχη, ώστε απέφευγε να έρθει σε επαφή με τον πιο πολιτισμένο λαό της εποχής?
4.Μήπως αγαπητέ έχεις αποδεχθεί έναν θεό που δεν είναι καν άξιος του ονόματος που υποτίθεται πως φέρει?
1. Οποιοδήποτε επιχείρημα αφορά οργάνωση αποκλείεται να είναι ρηχό. Αν το θεωρείς ρηχό, ρώτα άλλον, εγώ αυτή την εξήγηση μπορώ να σου δώσω.
2. Ο Θεός δεν φοβάται τίποτα.
3. Πως γνωρίζουμε ότι ο πιο πολιτισμένος ήταν οι Έλληνες και όχι οι Κινέζοι την συγκεκριμένη εποχή, μιας και μας είχε πάρει φαλάγκι η Ρώμη τότε; Επίσης, οι περισσότεροι "πολιτισμοί" τότε ακολουθούσαν το βασικό πρότυπο "πορνέψτε ελεύθερα", ανάμεσα σε αυτούς και τα όργιά μας, τα αρχαιοελληνικά, που τα διαβάζουν οι ξένοι και μας κράζουν για αδελφάρες σήμερα και άντε να τους μαζέψεις. Τις πορνείες ο Θεός δεν τις ανεχόταν με τίποτα, γι'αυτό και χρησιμοποίησε έναν λαό, ο οποίος τουλάχιστον είχε στον θρησκευτικό του Νόμο το να μην πορνεύει ο άνθρωπος. Τώρα το τι κάνανε και αυτοί, άλλο θέμα.
4. Όχι.
quote:
WWalker:
«Όχι αγαπητέ, ετσιθέλικες schwabιστικες ερμηνείς εγώ δεν δέχομαι.»Ήρθε σε Εβραϊκή μήτρα, έζησε σύμφωνα με τις Εβραϊκές παραδόσεις, δίδαξε μονάχα σε Εβραίους, μίλησε για νόμους Εβραίων προφητών, απαίτησε την ολοκλήρωση Εβραϊκών ρόλων (Μεσσίας).
Σαν τι μοιάζουν όλα αυτά? Σαν…..Θεό των εθνών της γης?
Πολύ κόπτεσαι σε Schwabe να βγάλεις ότι ο Χριστιανισμός είναι μόνο για τους Εβραίους. Δεν με πείθεις όμως, παρέθεσε τα επιχειρήματά σου αντί να διατυπώνεις κατευθείαν το συμπέρασμα.
quote:
WWalker:
«Βλέπεις λοιπόν πως οι Ιουδαίοι αποτελούσαν καλύτερη βάση για να ξεκινήσει η χριστιανική ιεραποστολή;»Είπαμε, ότι έχει να πει ο «θεός» ως εξηγήσεις και διδασκαλία, στον κατάλληλο λαό και θα απευθυνθεί…..
Ναι, μόνο που τώρα ο "περιούσιος"/"εκλεκτός" λαός του Κυρίου είναι οι Χριστιανοί.
quote:
WWalker:
«Πρώτα απ'όλα, δεν μου αρέσει να λες πράγματα και θάμματα για τον άνθρωπο του οποίο το όνομα έχω...»Να χαίρεσαι το όνομα σου, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα.
Ευχαριστώ να'σαι καλά.
quote:
WWalker:
«Αυτή αποφάσισε να τον αγιοποιήσει για αυτή του την πράξη, και το έπραξε. Κατά συνέπεια, ότι πει η Εκκλησία, δεν παν να ήταν και ο σφαγέας.»Η εκκλησία, είναι ένα αυθαίρετο σύνολο. Εκκλησία ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ. Επομένως, εάν αυτοί θεωρούνε «Αγίους’» όλα τα αποβράσματα και τους φονιάδες, ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ.
Κόψε κάτι...
quote:
WWalker:
«Έχε κατά νου, για αυτοκράτορα μιλάμε, όχι για τον παππού στο καφενείο.»Ε και? Και ο Σαντάμ «αυτοκράτορας» ήταν. Και λοιπόν?
Λίγα έκανε δηλαδή ο Σαντάμ; Αθώος ο τύραννος που δηλητηρίαζε τους πολιτικούς του αντιπάλους;
quote:
WWalker:
«Πολλοί άνθρωποι στην θέση του θα ήταν πολύ χειρότεροι, όπως και έγινε (βλέπε Νέρωνας ας πούμε).»Αποτελεί ΑΣΥΣΤΟΛΟ ΨΕΥΔΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. Ο Νέρωνας, ήταν βαθιά φιλοσοφημένος και φυσικά ποτέ δεν έβαλε……φωτιά την Ρώμη!
Σε αντίθεση με τους χριστιανούς αυτοκράτορες, που έγδερναν κάθε μη χριστιανό.
Όχι που δεν θα το έλεγες!
Ωραίος πάντως ο Νέρωνας. Παντρεύτηκε και "τον εκλεκτό της καρδιάς του" αν θυμάμαι καλά.
quote:
WWalker:
«Γιατί αγαπητέ δεν θέλει να ξαναδεί ένα ολόκληρο τάγμα να ξαναπέφτει εκ των ουρανών επειδή κρίθηκε ανάξιο.»Ορίστε??????????????????????????????????
Και επειδή δεν μπορεί η αφεντιά του να βάλει τα πράγματα στην τάξη, ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ?????
Έλεος ρε Κωνσταντίνε, ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!
Μιας και είμαστε σε forum, Wwalker παρακαλώ.
Όλα μια ψευδαίσθηση είναι. Άραξε πίσω και πιες και το καφεδάκι σου, και μην ανησυχείς, ότι είναι να γίνει θα γίνει.
Να σε ρωτήσω κιόλας: τι ακριβώς πληρώνουμε; Λέω γιατί εγώ μια χαρά την περνάω.
quote:
WWalker:
«Πάντως να σε ρωτήσω ένα τελευταίο: Αφού δεν σε πείθω, γιατί με ρωτάς;»Διότι μου απαντάς. Επίσης, για να μπορούνε οι αναγνώστες να διαμορφώνουμε μια πιο αντικειμενική άποψη επί των θεμάτων που συζητάμε.
1. Σου απαντάω από συνήθεια, και επειδή έχει γέλιο η υπόθεση. Αν θες να σταματήσω να σου απαντάω, ε, πες το!
2. Ποιους αναγνώστες; Τόσα που γράφουμε δεν μας διαβάζει και κανένας.
quote:
filosofos3:
«για κάνε έναν κόπο και δες ποιος ξεκινά κάθε φορά να ξεφεύγει από το θέμα και να προκαλεί και τους άλλους σε μακροσκελείς απαντήσεις;»Μήπως θα έπρεπε ο συντάκτης να σκεφτεί ότι……οι μακροσκελείς αναφορές ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΟΥΝΕ μακροσκελή κείμενα απαντήσεων???
filosofos3:
«Και δες :μήπως κάνει το ίδοο όπου αναφέρεται κάτι για το Χριστό ;»Συγνώμη: μήπως είναι κακό ή απαγορεύεται?
Η απλά…..μας ενοχλεί?
filosofos3:
«Κάνε αυτή την έρευνα κια θα δεις ότι το κάνει συστηματικά προσβάλλοντας όχι τους συνομιλητές απλώς αλλά την πίστη τους,ονομάζοντας "καθάρματα" τους χριστιανούς ή τους αγίους και άλλα τέτοια ωραία κοσμητικά επίθετα.»Ως καθάρματα ή δολοφόνοι αναφέρονται τέτοιοι ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Ως ΤΕΤΟΙΟΙ. Εξάλλου, υπάρχουνε ένα σωρό θεολόγοι και Βυζαντινολόγοι που λένε τα ίδια ακριβώς, επειδή απλά δεν μασάνε τα λόγια τους μπροστά στο ψευτοδίλλημα του «σκανδαλισμού» των πιστών!
filosofos3:
«Έτσι υποχρεούνται να απαντήσουν και αυτοί με μακροσκελέις απαντήσεις, όσοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη το ρόλο αυτού του ατόμου.»Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ο ρόλος ΠΟΙΟΣ είναι?
Μήπως να αναπαράγεις την εξαγνιστική απολογητική του δόγματος? Μήπως να ξεπλένεις οτιδήποτε εμφανίζεται που σκιάζει το «άμεμπτο» πρόσωπο της εκκλησίας?
Η μήπως για να προσπερνάς το θέμα του κατάπτυστου ΑΡΓΥΡΟΝΗΤΟΥ ΦΟΡΟΥ της εκκλησίας κατά τα πρώτους αιώνες της εκκλησίας?
Άς τον ήσυχο μωρέ τον άνθρωπο επιτέλους! Δίκιο έχει, σκυλοβαριέμαι να απαντάω quote-quote σε κάθε χαζομάρα που δεν έχεις καταλάβει. Τώρα θα τον βάλεις και αυτόν στο τρυπάκι να σου απαντάει quote-πρόταση; Έλεος πια!
«Αν τα παραλές τα παρακούω.»
Εγώ πάντως, σου απάντησα ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Εσύ, αρκέστηκες στο να αποφύγεις έντεχνα να βάλεις το δάχτυλο εκεί που καίει……
WWalker:
«Αυτό κατάλαβες απ'την απάντησή μου? lmao!!!!»
Για κάνε τον κόπο και διάβασε την απάντηση σου, και τότε ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ ΚΑΙ…..ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΑΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ…….
WWalker:
«Η εθνικότητά τους μικρή σημασία έχει. Ούτως ή άλλως εβραίοι ήταν και τόσα εκαττομύρια ακόμα άνθρωποι.»
Ναι, μικρή. Πολύ μικρή. Τόσο «μικρή» που…..όλος τυχαία κανένας συντελεστής δεν είναι μη Εβραίος………
Επίσης, οι Εβραίοι δεν ήταν καθόλου τόσα πολλά εκατομμύρια τότε.
WWalker:
«Ασαφής η απάντηση, προφανώς γιατί το ΤΩΡΑ είναι Μετά Χριστού.»
Ναι, ναι, ξέρω, «ασαφής η απάντηση» ή «έωλο». Τίποτα άλλο?
WWalker:
«Παραπονιέμαι, γιατί τα περισσότερα από αυτά που ακούω, δεν είναι επιχειρήματα, είναι κακίες/έωλες κατηγορίες/βλακώδεις συλλογισμοί παντελώς αβάσιμοι..»
Ψεύδεσαι. Σου έχω παραθέσει σειρά στοιχείων (όπως λίγο πιο πάνω με τον Θέμα των προπατόρων..) τα οποία είτε δεν απαντάς καν είτε απλά πετάς ένα έωλο», ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΑΜΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΘΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΣΙΓΟΥΡΟ» ΔΙΚΟ ΣΟΥ!!
Με πιάνεις αγαπητέ?
WWalker:
«Ο λόγος των περισσοτέρων "αντι-χριστιανών" στηρίζεται πάνω σε ένα ατελείωτο σύμπλεγμα κατηγοριών..»
Καλά θα κάνεις να αφήσεις τις μούμιες του παρελθόντος πίσω σου. Επίσης, ως νέος άνθρωπος καλά θα κάνεις να υιοθετήσεις έναν δικό σου λόγο και όχι να δανείζεσαι από τους γνωστούς σκοταδιστές.
Τι πάει να πει «αντι-χριστιανών»? Με τέτοιες ταμπέλες θα πορευτείς στην ζωή σου? Βλέποντας «αντι-χριστιανούς» όπου συναντάς σκεπτικισμό και αμφισβήτηση? Δηλαδή «αντι-χριστιανοί» είναι και όλοι αυτοί οι λόγιοι και επιστήμονες που ανά τον κόσμο αμφισβητούνε και σκέπτονται?
Ύστερα, αναρωτιέσαι γιατί μιλάω για μισαλλοδοξία στους κόλπους του προσωπικού θεού-δημιούργημα?
WWalker:
«Αχ ρε Schwabe! Αχ ρε Schwabe! Μιλάμε την τεχνική των Ιαχωβάδων την εφαρμόζεις στο έπακρο!»
Και πάλι: καλά θα κάνεις να αφήσεις στην άκρη αυτούς τους τίτλους, διότι την γύμνια των κειμένων μην προσπαθείς να την ντύσεις με την άγνοια.
WWalker:
«Ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού, και τώρα το "Τι με λέγειν οι ανθρωποι είναι" τα περιγράφει όλα.»
Πολύ θα το ήθελες!! Ο Ιησούς κατάντησε «Θεός» από κάτι ακραίους σχολαστικούς και όχι από την επιθυμία του! Από ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εξάγεται αυτό το συμπέρασμα, και ήδη σου έδωσα ένα εδάφιο όπου ολοκάθαρα απαντά ο Ιησούς για το εάν νομίζει ότι είναι (πρόσεξε!) ΕΝΑΡΕΤΟΣ ή όχι!
Γνωρίζεις πολλούς θεούς που θα έλεγαν «όχι δεν είναι καν ενάρετος»??
Κάνε μου την χάρη λοιπόν, και εάν δεν έχεις στοιχεία, απλά μην απαντάς.
WWalker:
«Γερμανία δεν πήγες σχολείο; Έκανες και θρησκευτικά εκεί ή αφού γύρισες Ελλάδα έκανες;»
Και εκεί και εδώ, Πήγα λίγα χρόνια και εδώ σχολείο.
WWalker:
«Ίδια απάντηση με τα αποπάνω.»
Η ίδια ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ θέλεις να πεις.
WWalker:
«Στο ξαναείπα, άνθρωποι ήταν οι Απόστολοι, απλοί άνθρωποι, που είχαν τα χαρίσματα τα πνεύματος, όχι το αλάθητο.»
Δηλαδή, πλακώνονταν στα βρισίδια, αλλά κατά τα άλλα έκαναν…θαύματα με την χάρη Του και είχανε γνώσεις και σοφία από το Άγιο Πνεύμα??
Ωραία σας τα εξηγούνε ρε WWalker, πολύ ωραία σας τα εξηγούνε!
WWalker:
«Η λέξη "πλησίον" δεν επιδέχεται πολλές διαφορετικές ερμηνείες, μόνο μια επιδέχεται και αυτή είναι όποιος είναι (κυριολεκτικά) κοντά σου, δίπλα σου. Αυτός μπορεί να είναι και δολοφόνος ο πλησίον σου, δεν εξαιρείται.»
Εάν διαβάσεις ΟΛΟ το εδάφιο, τότε θα το καταλάβεις.
Και διαβάζουμε το επίμαχο εδάφιο: «Και σας δίδω εντολήν νέαν, να αγαπάτε δηλαδή ο ένας τον άλλον καθώς εγώ σας αγάπησα, έτσι και εσείς να αγαπάτε ο ένας τον άλλον..Απο αυτό θα ξέρουν όλοι ότι είστε μαθητές μου, εάν δηλαδή έχετε αγάπη μεταξύ σας..» (Κατά Ιωάννη ιγ 34)
Βλέπουμε λοιπόν, τουλάχιστον από όσα μας μεταφέρονται ως δικά Του λόγια, ότι η περίφημη ρήση «αγαπάτε αλλήλους» έχει έναν εξόχως περιορισμένο χαρακτήρα, ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, παρά απευθύνεται αποκλειστικά και μόνον στους μαθητές Του.
Κατανοητό?
WWalker:
«2. Ο Θεός δεν φοβάται τίποτα.»
Αλλά ωστόσο, δεν βγήκε καν από τα πάτρια εδάφη!!
WWalker:
«3. Πως γνωρίζουμε ότι ο πιο πολιτισμένος ήταν οι Έλληνες και όχι οι Κινέζοι την συγκεκριμένη εποχή, μιας και μας είχε πάρει φαλάγκι η Ρώμη τότε;»
Έστω και να είναι έτσι, ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, είδες εσύ τον Ιησού να…πηγαίνει στους Κινέζους??? Είδες ποτέ να τους αναφέρει??
WWalker:
«Επίσης, οι περισσότεροι "πολιτισμοί" τότε ακολουθούσαν το βασικό πρότυπο "πορνέψτε ελεύθερα", ανάμεσα σε αυτούς και τα όργιά μας, τα αρχαιοελληνικά, που τα διαβάζουν οι ξένοι και μας κράζουν για αδελφάρες σήμερα και άντε να τους μαζέψεις.»
Μην με αναγκάσεις να σου παραθέσω τις ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΜΙΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ (δηλαδή αυτών που…επέλεξε να τους αποκαλυφθεί!!), ΜΗΝ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ, διότι……θα βρεθείς μάλλον σε δύσκολη θέση.
Είναι ντροπή σου να το εκστομίζεις αυτό ως δικαιολογία για να καλύψεις τις αντιφάσεις ενός δήθεν «πανάγαθου θεού», διότι τέτοια τεκμήρια δεν φέρει ούτε ο Θεός που αναδύεται αλλά και φυσικά ούτε οι «εκλεκτοί» και τα μπουμπούκια που αναφωνούνε οι χριστιανοί από του άμβωνα.
Εάν διαβάζεις την αρχαιοελληνική γραμματεία, τότε κάνε το συστηματικά και όχι συνθηματικά.
WWalker:
«Τις πορνείες ο Θεός δεν τις ανεχόταν με τίποτα, γι'αυτό και χρησιμοποίησε έναν λαό, ο οποίος τουλάχιστον είχε στον θρησκευτικό του Νόμο το να μην πορνεύει ο άνθρωπος. Τώρα το τι κάνανε και αυτοί, άλλο θέμα.»
Αντιλαμβάνεσαι τι λες άραγε?
Δηλαδή, όταν ο Αβραάμ εξέδιδε την Σάρα για να εισπράξει λάφυρα, και όταν την ίδια στιγμή τον ΣΤΗΡΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΙΔΕ ΘΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ Ο ΘΕΟΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ, όταν την ίδια στιγμή που ο Αβραάμ ΠΟΥΛΑΓΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ο Θεός έκλεινε τα μάτια στο αίσχος και το χάλι, και συνέχιζε να τον στηρίζει, τότε, ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΌΜΟΙΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΙΩΝ??
Όχι μονάχα ανέχονταν την πορνεία αγαπητέ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΣΕ!
WWalker:
«Πολύ κόπτεσαι σε Schwabe να βγάλεις ότι ο Χριστιανισμός είναι μόνο για τους Εβραίους.»
Εάν δεν βλέπεις τα στοιχεία και βλέπεις αυτό που θέλεις να δεις, τι να σου κάνω εγώ?
WWalker:
«Ναι, μόνο που τώρα ο "περιούσιος"/"εκλεκτός" λαός του Κυρίου είναι οι Χριστιανοί.»
Δηλαδή, την πρώτη φορά…έπεσε έξω? Όπως για παράδειγμα έπεσε έξω με τον Διάβολο που….δεν μπόρεσε καν να τον μαζέψει?
Απορώ, απορώ με την ευκολία που δέχεστε ότι και όπως το πούνε……
WWalker:
«Ωραίος πάντως ο Νέρωνας. Παντρεύτηκε και "τον εκλεκτό της καρδιάς του" αν θυμάμαι καλά.»
Θέλεις να δούμε…βυζαντινές «επιδόσεις»??
WWalker:
«Να σε ρωτήσω κιόλας: τι ακριβώς πληρώνουμε; Λέω γιατί εγώ μια χαρά την περνάω.»
Το πνευματικό δηλητήριο που σπέρνουνε στα μυαλά των αδαών. Το χάλι που κατάντησαν τον κοσμάκη, να σέρνεται γονυπετείς κάθε καλοκαίρι από το λιμάνι ως την εικόνα!!
WWalker:
«1. Σου απαντάω από συνήθεια, και επειδή έχει γέλιο η υπόθεση.»
Κοίτα να δεις, δεν θα έλεγα γέλιο, αλλά καλό είναι να μαθαίνει ο κόσμος τι είδους επιχειρήματα έχουνε σήμερα οι χριστιανοί…….
WWalker:
«Άς τον ήσυχο μωρέ τον άνθρωπο επιτέλους! Δίκιο έχει, σκυλοβαριέμαι να απαντάω quote-quote σε κάθε χαζομάρα που δεν έχεις καταλάβει.»
Σου είπα, δεν με αφορούνε τα πρόσωπα, αλλά οι θέσεις. Εάν σκυλοβαριέσαι, ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ. Και που «απαντάς», όχι ότι βγαίνει και κάτι καινούργιο, μιας και τα όσα γράφεις είναι τόσο τετριμμένα και χιλιοειπωμένα, που τις περισσότερες φορές μόνο χώρο πιάνουνε.
quote:
WWalker:
«Αν τα παραλές τα παρακούω.»Εγώ πάντως, σου απάντησα ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Εσύ, αρκέστηκες στο να αποφύγεις έντεχνα να βάλεις το δάχτυλο εκεί που καίει……
Ποια στοιχεία;
Α ναι, το δάχτυλο αυτή την στιγμή, είναι στο γύψο, γι'αυτό δεν το έβαλα εκεί που καίει, για να μην αρπάξει φωτιά το περιτύλιγμα.
Παρεμπιμπτόνως, "έντεχνα" είπες;
Καλό και τούτο. Λες να ασχοληθώ και με το έντεχνο;
quote:
WWalker:
«Αυτό κατάλαβες απ'την απάντησή μου? lmao!!!!»Για κάνε τον κόπο και διάβασε την απάντηση σου, και τότε ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ ΚΑΙ…..ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΑΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ…….
Δεν φταίω εγώ αν δεν το έπιασες. Γύρνα πίσω και επεξεργάσου το στο μυαλό σου, εύκολα μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ.
quote:
WWalker:
«Η εθνικότητά τους μικρή σημασία έχει. Ούτως ή άλλως εβραίοι ήταν και τόσα εκαττομύρια ακόμα άνθρωποι.»Ναι, μικρή. Πολύ μικρή. Τόσο «μικρή» που…..όλος τυχαία κανένας συντελεστής δεν είναι μη Εβραίος………
Επίσης, οι Εβραίοι δεν ήταν καθόλου τόσα πολλά εκατομμύρια τότε.
Τι να κάνουμε αγαπητέ, Ιουδαική η βάση, Ιουδαίοι οι συντελεστές. Τι πιο λογικό;
quote:
WWalker:
«Ασαφής η απάντηση, προφανώς γιατί το ΤΩΡΑ είναι Μετά Χριστού.»Ναι, ναι, ξέρω, «ασαφής η απάντηση» ή «έωλο». Τίποτα άλλο?
Άκυρο, επιστημονικά άτοπο, εκτός θέματος κλπ. Μεγάλη γκάμα!
quote:
WWalker:
«Παραπονιέμαι, γιατί τα περισσότερα από αυτά που ακούω, δεν είναι επιχειρήματα, είναι κακίες/έωλες κατηγορίες/βλακώδεις συλλογισμοί παντελώς αβάσιμοι..»Ψεύδεσαι. Σου έχω παραθέσει σειρά στοιχείων (όπως λίγο πιο πάνω με τον Θέμα των προπατόρων..) τα οποία είτε δεν απαντάς καν είτε απλά πετάς ένα έωλο», ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΑΜΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΘΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΣΙΓΟΥΡΟ» ΔΙΚΟ ΣΟΥ!!
Με πιάνεις αγαπητέ?
Στον εαυτό σου μιλάς;
quote:
«Ο λόγος των περισσοτέρων "αντι-χριστιανών" στηρίζεται πάνω σε ένα ατελείωτο σύμπλεγμα κατηγοριών..»Καλά θα κάνεις να αφήσεις τις μούμιες του παρελθόντος πίσω σου. Επίσης, ως νέος άνθρωπος καλά θα κάνεις να υιοθετήσεις έναν δικό σου λόγο και όχι να δανείζεσαι από τους γνωστούς σκοταδιστές.
Τι πάει να πει «αντι-χριστιανών»? Με τέτοιες ταμπέλες θα πορευτείς στην ζωή σου? Βλέποντας «αντι-χριστιανούς» όπου συναντάς σκεπτικισμό και αμφισβήτηση? Δηλαδή «αντι-χριστιανοί» είναι και όλοι αυτοί οι λόγιοι και επιστήμονες που ανά τον κόσμο αμφισβητούνε και σκέπτονται?
Ύστερα, αναρωτιέσαι γιατί μιλάω για μισαλλοδοξία στους κόλπους του προσωπικού θεού-δημιούργημα?
Αντι-χριστιανών = όσων εναντιώνονται στον Χριστιανισμό.
Τώρα με τι ταμπέλες θα "πορευτώ" στην ζωή μου, έννοια σου και κάνω εγώ ένα JLabel <Onoma label> = new JLabel(String labeltext, alignment); και ξεμπερδεύω.
quote:
WWalker:
«Αχ ρε Schwabe! Αχ ρε Schwabe! Μιλάμε την τεχνική των Ιαχωβάδων την εφαρμόζεις στο έπακρο!»Και πάλι: καλά θα κάνεις να αφήσεις στην άκρη αυτούς τους τίτλους, διότι την γύμνια των κειμένων μην προσπαθείς να την ντύσεις με την άγνοια.
Την "γύμνια" των κειμένων; Να την "ντύσεις";
Παρεμπιμπόντως, εσύ που τα ξέρεις, η άγνοια Lacoste είναι; Σε τι χρώμα θα φορεθεί φέτος απ'τους απανταχού clubάκηδες;
quote:
WWalker:
«Ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού, και τώρα το "Τι με λέγειν οι ανθρωποι είναι" τα περιγράφει όλα.»Πολύ θα το ήθελες!! Ο Ιησούς κατάντησε «Θεός» από κάτι ακραίους σχολαστικούς και όχι από την επιθυμία του! Από ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εξάγεται αυτό το συμπέρασμα, και ήδη σου έδωσα ένα εδάφιο όπου ολοκάθαρα απαντά ο Ιησούς για το εάν νομίζει ότι είναι (πρόσεξε!) ΕΝΑΡΕΤΟΣ ή όχι!
Γνωρίζεις πολλούς θεούς που θα έλεγαν «όχι δεν είναι καν ενάρετος»??
Κάνε μου την χάρη λοιπόν, και εάν δεν έχεις στοιχεία, απλά μην απαντάς.
Καλά, δεν απαντάω. Αφού ούτως ή άλλως δεν άφησες και κανένα στοιχείο για κάναν άλλον, μοναχοφάη!
quote:
WWalker:
«Γερμανία δεν πήγες σχολείο; Έκανες και θρησκευτικά εκεί ή αφού γύρισες Ελλάδα έκανες;»Και εκεί και εδώ, Πήγα λίγα χρόνια και εδώ σχολείο.
Πού ήταν καλύτερα;
quote:
WWalker:
«Ίδια απάντηση με τα αποπάνω.»Η ίδια ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ θέλεις να πεις.
Γιατί συμβολικά τα λέω;
quote:
WWalker:
«Στο ξαναείπα, άνθρωποι ήταν οι Απόστολοι, απλοί άνθρωποι, που είχαν τα χαρίσματα τα πνεύματος, όχι το αλάθητο.»Δηλαδή, πλακώνονταν στα βρισίδια, αλλά κατά τα άλλα έκαναν…θαύματα με την χάρη Του και είχανε γνώσεις και σοφία από το Άγιο Πνεύμα??
Ωραία σας τα εξηγούνε ρε WWalker, πολύ ωραία σας τα εξηγούνε!
Ποιοί, οι πνευματικοί που δεν έχω;
quote:
WWalker:
«Η λέξη "πλησίον" δεν επιδέχεται πολλές διαφορετικές ερμηνείες, μόνο μια επιδέχεται και αυτή είναι όποιος είναι (κυριολεκτικά) κοντά σου, δίπλα σου. Αυτός μπορεί να είναι και δολοφόνος ο πλησίον σου, δεν εξαιρείται.»Εάν διαβάσεις ΟΛΟ το εδάφιο, τότε θα το καταλάβεις.
Και διαβάζουμε το επίμαχο εδάφιο: «Και σας δίδω εντολήν νέαν, να αγαπάτε δηλαδή ο ένας τον άλλον καθώς εγώ σας αγάπησα, έτσι και εσείς να αγαπάτε ο ένας τον άλλον..Απο αυτό θα ξέρουν όλοι ότι είστε μαθητές μου, εάν δηλαδή έχετε αγάπη μεταξύ σας..» (Κατά Ιωάννη ιγ 34)
Βλέπουμε λοιπόν, τουλάχιστον από όσα μας μεταφέρονται ως δικά Του λόγια, ότι η περίφημη ρήση «αγαπάτε αλλήλους» έχει έναν εξόχως περιορισμένο χαρακτήρα, ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, παρά απευθύνεται αποκλειστικά και μόνον στους μαθητές Του.
Κατανοητό?
Ωραίο το εδάφιο. Να'τανε αυτό που λέει "Αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτόν σου" κιόλας, για να είναι και εντός θέματος η απάντηση, καλά θα ήμασταν.
quote:
WWalker:
«2. Ο Θεός δεν φοβάται τίποτα.»Αλλά ωστόσο, δεν βγήκε καν από τα πάτρια εδάφη!!
Από φόβο, λες ε;
![]()
quote:
WWalker:
«3. Πως γνωρίζουμε ότι ο πιο πολιτισμένος ήταν οι Έλληνες και όχι οι Κινέζοι την συγκεκριμένη εποχή, μιας και μας είχε πάρει φαλάγκι η Ρώμη τότε;»Έστω και να είναι έτσι, ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, είδες εσύ τον Ιησού να…πηγαίνει στους Κινέζους??? Είδες ποτέ να τους αναφέρει??
Τους κινέζους; Γιατί τους Σαμάρτες τους αναφέρει; Τους Ιλλυριούς; Μπα, μόνο τα τοπικά αναφέρει, Ρωμαίοι, Εβραίοι, Έλληνες, Σαμαρείτες, άντε και κανάν Αιγύπτιο.
Παντώς και εγώ σε λαό που δεν είχε δει ποτέ Κινέζο δεν θα του μίλαγα για κινέζους.
Α ναι, νομίζω μόνος σου το είπες, μόνο στα Πάτρια Εδάφη πήγε.
quote:
WWalker:
«Επίσης, οι περισσότεροι "πολιτισμοί" τότε ακολουθούσαν το βασικό πρότυπο "πορνέψτε ελεύθερα", ανάμεσα σε αυτούς και τα όργιά μας, τα αρχαιοελληνικά, που τα διαβάζουν οι ξένοι και μας κράζουν για αδελφάρες σήμερα και άντε να τους μαζέψεις.»Μην με αναγκάσεις να σου παραθέσω τις ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΜΙΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ (δηλαδή αυτών που…επέλεξε να τους αποκαλυφθεί!!), ΜΗΝ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ, διότι……θα βρεθείς μάλλον σε δύσκολη θέση.
Καλά, δεν σε αναγκάζω. ![]()
Γι'αυτό το λένε το "αρχαιότερο επάγγελμα" πάντως ε;
quote:
Είναι ντροπή σου να το εκστομίζεις αυτό ως δικαιολογία για να καλύψεις τις αντιφάσεις ενός δήθεν «πανάγαθου θεού», διότι τέτοια τεκμήρια δεν φέρει ούτε ο Θεός που αναδύεται αλλά και φυσικά ούτε οι «εκλεκτοί» και τα μπουμπούκια που αναφωνούνε οι χριστιανοί από του άμβωνα.Εάν διαβάζεις την αρχαιοελληνική γραμματεία, τότε κάνε το συστηματικά και όχι συνθηματικά.
Ωραίο αυτό το τελευταίο, θα το κάνω motto.
![]()
quote:
WWalker:
«Τις πορνείες ο Θεός δεν τις ανεχόταν με τίποτα, γι'αυτό και χρησιμοποίησε έναν λαό, ο οποίος τουλάχιστον είχε στον θρησκευτικό του Νόμο το να μην πορνεύει ο άνθρωπος. Τώρα το τι κάνανε και αυτοί, άλλο θέμα.»Αντιλαμβάνεσαι τι λες άραγε?
Δηλαδή, όταν ο Αβραάμ εξέδιδε την Σάρα για να εισπράξει λάφυρα, και όταν την ίδια στιγμή τον ΣΤΗΡΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΙΔΕ ΘΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ Ο ΘΕΟΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ, όταν την ίδια στιγμή που ο Αβραάμ ΠΟΥΛΑΓΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ο Θεός έκλεινε τα μάτια στο αίσχος και το χάλι, και συνέχιζε να τον στηρίζει, τότε, ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΌΜΟΙΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΙΩΝ??
Όχι μονάχα ανέχονταν την πορνεία αγαπητέ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΣΕ!
Τα στοιχεία σου παρακαλώ (τα original, όχι τα κατά Schwabe
).
quote:
WWalker:
«Πολύ κόπτεσαι σε Schwabe να βγάλεις ότι ο Χριστιανισμός είναι μόνο για τους Εβραίους.»Εάν δεν βλέπεις τα στοιχεία και βλέπεις αυτό που θέλεις να δεις, τι να σου κάνω εγώ?
Ε τι να κάνουμε, ανύπαρκτα πράγματα δεν μπορώ να τα δω.
quote:
WWalker:
«Ναι, μόνο που τώρα ο "περιούσιος"/"εκλεκτός" λαός του Κυρίου είναι οι Χριστιανοί.»Δηλαδή, την πρώτη φορά…έπεσε έξω? Όπως για παράδειγμα έπεσε έξω με τον Διάβολο που….δεν μπόρεσε καν να τον μαζέψει?
Απορώ, απορώ με την ευκολία που δέχεστε ότι και όπως το πούνε……
Μάλλον θα μείνεις με την απορία.
quote:
WWalker:
«Ωραίος πάντως ο Νέρωνας. Παντρεύτηκε και "τον εκλεκτό της καρδιάς του" αν θυμάμαι καλά.»Θέλεις να δούμε…βυζαντινές «επιδόσεις»??
Στο άθλημα ε; Πλάκα θα είχε. Για ρίξε καμμία να γελάσουμε! Καλές χαμηλοβλεπούσες ήταν και κείνοι!!!
![]()
quote:
WWalker:
«Να σε ρωτήσω κιόλας: τι ακριβώς πληρώνουμε; Λέω γιατί εγώ μια χαρά την περνάω.»Το πνευματικό δηλητήριο που σπέρνουνε στα μυαλά των αδαών. Το χάλι που κατάντησαν τον κοσμάκη, να σέρνεται γονυπετείς κάθε καλοκαίρι από το λιμάνι ως την εικόνα!!
Πόσο το πληρώνουμε (σε Ευρώ);
![]()
quote:
WWalker:
«1. Σου απαντάω από συνήθεια, και επειδή έχει γέλιο η υπόθεση.»Κοίτα να δεις, δεν θα έλεγα γέλιο, αλλά καλό είναι να μαθαίνει ο κόσμος τι είδους επιχειρήματα έχουνε σήμερα οι χριστιανοί…….
Ε πως θα τα μάθει, αφού σε μένα τα λες και οι απαντήσεις μας είναι τεράστιες για να διαβαστούν από άνθρωπο. ![]()
quote:
WWalker:
«Άς τον ήσυχο μωρέ τον άνθρωπο επιτέλους! Δίκιο έχει, σκυλοβαριέμαι να απαντάω quote-quote σε κάθε χαζομάρα που δεν έχεις καταλάβει.»Σου είπα, δεν με αφορούνε τα πρόσωπα, αλλά οι θέσεις. Εάν σκυλοβαριέσαι, ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ. Και που «απαντάς», όχι ότι βγαίνει και κάτι καινούργιο, μιας και τα όσα γράφεις είναι τόσο τετριμμένα και χιλιοειπωμένα, που τις περισσότερες φορές μόνο χώρο πιάνουνε.
Και πόσο χώρο ε; Στα πόσα terabyte τον κόβεις;
![]()
Άντε ρε Νικολή πάρτο πιο χαλαρά το θέμα, πολύ ζορίζεσαι βρε παιδί μου και δεν το διασκεδάζεις καθόλου!
![]()
«Α ναι, το δάχτυλο αυτή την στιγμή, είναι στο γύψο, γι'αυτό δεν το έβαλα εκεί που καίει, για να μην αρπάξει φωτιά το περιτύλιγμα.»
Εσύ ξέρεις…….
WWalker:
«Παρεμπιμπτόνως, "έντεχνα" είπες; Καλό και τούτο.»
Ναι, έντεχνα, όπως λέμε εντέχνως. Μήπως έπρεπε να σε πω……κακότεχνο??
WWalker:
«Δεν φταίω εγώ αν δεν το έπιασες.»
Εφόσον….δέν το «πιάνω», γιατί δεν κάνεις τον κόπο να μας αναλύσεις την…βαθύτερη σου σκέψη??![]()
WWalker:
«Τι να κάνουμε αγαπητέ, Ιουδαική η βάση, Ιουδαίοι οι συντελεστές. Τι πιο λογικό;»
Ακριβώς! Εάν ήταν Κινέζος ο θεός του Κωνσταντίνου, τώρα τα ίδια θα λέγαμε. Εάν ήταν Θεά, τώρα πάλι τα ίδια θα λέγαμε. Με……πιάνεις?![]()
WWalker:
«Στον εαυτό σου μιλάς;»
Με τις «βαθυστόχαστες» απαντήσεις που δίνεις, πες το ψέμα!!
WWalker:
«Αντι-χριστιανών = όσων εναντιώνονται στον Χριστιανισμό.»
Λάθος! Όσων εναντιώνονται ΣΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ.
WWalker:
«Την "γύμνια" των κειμένων; Να την "ντύσεις";»
Ψιλά γράμματα έ?? Τα’χει αυτά η ζωή φίλτατε……
WWalker:
«Καλά, δεν απαντάω. Αφού ούτως ή άλλως δεν άφησες και κανένα στοιχείο για κάναν άλλον, μοναχοφάη!»
Κόψε κάτι βρε αδεφέ!! ΕΣΕΙΣ κατέχετε την «εξ αποκαλύψεως» αλήθεια, εμείς, απλά κάτι ψιλά βαστάμε……![]()
![]()
WWalker:
«Πού ήταν καλύτερα;»
Θέλει και ερώτημα? Είδες πολλούς να’ρχονται Ελλάδα για να…εξασφαλίσουνε μια θέση στο εξωτερικό??
WWalker:
«Ποιοί, οι πνευματικοί που δεν έχω;»
Ε, στο τέλος μου φαίνεται…..η κόλαση θα σε φάει!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
WWalker:
«Να'τανε αυτό που λέει "Αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτόν σου" κιόλας, για να είναι και εντός θέματος η απάντηση, καλά θα ήμασταν»
Λυπάμαι που δεν σου εκτελώ χρέη…γραμματείας (!), αλλά σου έδωσα εδάφιο που ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ. Αλλά ξέχασα, μάλλον πρέπει να βρεις και το βολικό σημείο για να την εντοπίσεις…….
WWalker:
«Από φόβο, λες ε;»
Από τεμπελιά? Από ασχετοσύνη? Από ανυπαρξία ενδιαφέροντος? Πάντως, επιεικώς απαράδεκτη η απομόνωση που διάλεξε……
WWalker:
«Τους κινέζους; Γιατί τους Σαμάρτες τους αναφέρει; Τους Ιλλυριούς; Μπα, μόνο τα τοπικά αναφέρει, Ρωμαίοι, Εβραίοι, Έλληνες, Σαμαρείτες, άντε και κανάν Αιγύπτιο.»
Τζάμπα μην κουράζεσαι. Ότι έπρεπε να κάνει για ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ, αυτό και προσπάθησε. Ανεπιτυχώς μεν, αλλά προσπάθησε.
WWalker:
«Γι'αυτό το λένε το "αρχαιότερο επάγγελμα" πάντως ε;»
Ναι, μάλλον. Άνοιξε πάντως την Παλαιά Διαθήκη, και πολλά «ωραία» θα βρεις!
WWalker:
«Ωραίο αυτό το τελευταίο, θα το κάνω motto.»
Κακό πάντως δεν θα κάνεις……
WWalker:
«Τα στοιχεία σου παρακαλώ (τα original, όχι τα κατά Schwabe)»
Τα στοιχεία μου? Άνοιξε την Π.Δ. και….απόλαυσε όσο θες και όποτε θες!! Αλήθεια, την διάβασες ποτέ? Αρχίζω να ανησυχώ…….![]()
![]()
WWalker:
«Ε τι να κάνουμε, ανύπαρκτα πράγματα δεν μπορώ να τα δω»
Όπως να πούμε ο….προσωπικός Θεός που έχει πλάσει το δόγμα??![]()
![]()
WWalker:
«Άντε ρε Νικολή πάρτο πιο χαλαρά το θέμα, πολύ ζορίζεσαι βρε παιδί μου και δεν το διασκεδάζεις καθόλου!»
Άχ Κωνσταντίνε, άχ και να’ξερες!!! Είναι από τα λίγα πράγματα που πραγματικά με διασκεδάζουν αγαπητέ. Είναι τόσο τετριμμένα, τόσο προβλέψιμα όλα αυτά που ακούγονται ως απολογητική και δήθεν «θείος Λόγος», που τις περισσότερες φορές (υπάρχουνε και εξαιρέσεις..) γέλιο μονάχα προκαλούνε.
Να’σαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.![]()
![]()
Άντε, και κουράγιο!![]()
![]()
![]()
quote:
WWalker:
«Παρεμπιμπτόνως, "έντεχνα" είπες; Καλό και τούτο.»Ναι, έντεχνα, όπως λέμε εντέχνως. Μήπως έπρεπε να σε πω……κακότεχνο??
Να σου πω την αλήθεια, έτσι όπως γρατζουνάω την κιθάρα, δεν θα έκανες και άσχημα!
quote:
WWalker:
«Δεν φταίω εγώ αν δεν το έπιασες.»Εφόσον….δέν το «πιάνω», γιατί δεν κάνεις τον κόπο να μας αναλύσεις την…βαθύτερη σου σκέψη??
Γιατί βαριέμαι.
quote:
WWalker:
«Τι να κάνουμε αγαπητέ, Ιουδαική η βάση, Ιουδαίοι οι συντελεστές. Τι πιο λογικό;»Ακριβώς! Εάν ήταν Κινέζος ο θεός του Κωνσταντίνου, τώρα τα ίδια θα λέγαμε. Εάν ήταν Θεά, τώρα πάλι τα ίδια θα λέγαμε. Με……πιάνεις?
Λες να τους κάναμε ένα trade τον Μωυσή με τον Κομφούκιο, καλά θα ήτανε ε;
quote:
WWalker:
«Στον εαυτό σου μιλάς;»Με τις «βαθυστόχαστες» απαντήσεις που δίνεις, πες το ψέμα!!
ψέμα.
quote:
WWalker:
«Αντι-χριστιανών = όσων εναντιώνονται στον Χριστιανισμό.»Λάθος! Όσων εναντιώνονται ΣΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ.
Α, καλά. Τελικά καλά μου έλεγε ο Εκθεσάς στο Λύκειο "εσύ παιδί μόνο για να κολλάς μπρίζες είσαι καλός, από Έκθεση τίποτα δεν σκαμπάζεις". Βέβαια του έβαλα γυαλιά στο τέλος γιατί έγραψα βαθμάρα. Πάντως με τέτοια που γίνονται (εγώ να γράψω Έκθεση βαθμό; που ακούστηκε) είναι να μην πιστεύω στα θαύματα;
quote:
WWalker:
«Καλά, δεν απαντάω. Αφού ούτως ή άλλως δεν άφησες και κανένα στοιχείο για κάναν άλλον, μοναχοφάη!»Κόψε κάτι βρε αδεφέ!! ΕΣΕΙΣ κατέχετε την «εξ αποκαλύψεως» αλήθεια, εμείς, απλά κάτι ψιλά βαστάμε……
Προσοχή τι βαστάτε μόνο.
quote:
WWalker:
«Πού ήταν καλύτερα;»Θέλει και ερώτημα? Είδες πολλούς να’ρχονται Ελλάδα για να…εξασφαλίσουνε μια θέση στο εξωτερικό??
Πρέπει να έχω δει αρκετούς συναδέλφους, αλλά αυτοί δικαιολογούνται γιατί η Ελλάδα από software/hardware είναι καμμένη.
quote:
WWalker:
«Ποιοί, οι πνευματικοί που δεν έχω;»Ε, στο τέλος μου φαίνεται…..η κόλαση θα σε φάει!!!!
Τι να κάνουμε αγαπητέ; Αφού δεν πατάμε Εκκλησία, δεν εξομολογούμαστε, μόνο ότι φάμε και ότι πιούμε... ε, θα μας φάει η κόλαση.
quote:
WWalker:
«Να'τανε αυτό που λέει "Αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτόν σου" κιόλας, για να είναι και εντός θέματος η απάντηση, καλά θα ήμασταν»Λυπάμαι που δεν σου εκτελώ χρέη…γραμματείας (!), αλλά σου έδωσα εδάφιο που ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ. Αλλά ξέχασα, μάλλον πρέπει να βρεις και το βολικό σημείο για να την εντοπίσεις…….
Ναι, αυτό πρέπει να γίνει, αλλά για να το βρω πρέπει να παραθέσεις το σωστό χωρίο, όχι όποιο σε βολεύει καλύτερα για διαστρέβλωση.
quote:
WWalker:
«Από φόβο, λες ε;»Από τεμπελιά? Από ασχετοσύνη? Από ανυπαρξία ενδιαφέροντος? Πάντως, επιεικώς απαράδεκτη η απομόνωση που διάλεξε……
Τον φόβο δηλαδή τον αποκλείεις ε;
quote:
WWalker:
«Τους κινέζους; Γιατί τους Σαμάρτες τους αναφέρει; Τους Ιλλυριούς; Μπα, μόνο τα τοπικά αναφέρει, Ρωμαίοι, Εβραίοι, Έλληνες, Σαμαρείτες, άντε και κανάν Αιγύπτιο.»Τζάμπα μην κουράζεσαι. Ότι έπρεπε να κάνει για ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ, αυτό και προσπάθησε. Ανεπιτυχώς μεν, αλλά προσπάθησε.
Να σε ρωτήσω λίγο κιόλας; Αν ένας Εβραίος γινόταν Χριστιανός, πως θα τον ξεχώριζες απ'τους άλλους Εβραίους; Έτσι το ρωτάω εγώ αυτό τώρα, ένας προβληματισμός.
quote:
WWalker:
«Γι'αυτό το λένε το "αρχαιότερο επάγγελμα" πάντως ε;»Ναι, μάλλον. Άνοιξε πάντως την Παλαιά Διαθήκη, και πολλά «ωραία» θα βρεις!
Εγώ βασικά ζηλεύω τον Ιακώβ που είχε 2 γυναίκες και πόσες ερωμένες. Βέβαια τόσα παιδιά, ομολογώ και εγώ δεν θα τα ήθελα. Που να θρέψεις τόσα στόματα;
quote:
WWalker:
«Ωραίο αυτό το τελευταίο, θα το κάνω motto.»Κακό πάντως δεν θα κάνεις……
Δεν πιστεύω να παραβιάζω το clopyright, έτσι;
quote:
WWalker:
«Τα στοιχεία σου παρακαλώ (τα original, όχι τα κατά Schwabe)»Τα στοιχεία μου? Άνοιξε την Π.Δ. και….απόλαυσε όσο θες και όποτε θες!! Αλήθεια, την διάβασες ποτέ? Αρχίζω να ανησυχώ…….
Την είχα διαβάσει παλιά, τώρα αν θυμάμαι και τίποτα θαύμα θα είναι.
Παρεμπιμπτόντως, τα στοιχεία σου είναι ένα ολόκληρο νταμάρι βιβλίο;
quote:
WWalker:
«Ε τι να κάνουμε, ανύπαρκτα πράγματα δεν μπορώ να τα δω»Όπως να πούμε ο….προσωπικός Θεός που έχει πλάσει το δόγμα??
Μπα όχι, Αυτόν δεν τον βλέπω επειδή τα ματάκια μου εχουν χαλάσει απ'το PC.
quote:
WWalker:
«Άντε ρε Νικολή πάρτο πιο χαλαρά το θέμα, πολύ ζορίζεσαι βρε παιδί μου και δεν το διασκεδάζεις καθόλου!»Άχ Κωνσταντίνε, άχ και να’ξερες!!! Είναι από τα λίγα πράγματα που πραγματικά με διασκεδάζουν αγαπητέ. Είναι τόσο τετριμμένα, τόσο προβλέψιμα όλα αυτά που ακούγονται ως απολογητική και δήθεν «θείος Λόγος», που τις περισσότερες φορές (υπάρχουνε και εξαιρέσεις..) γέλιο μονάχα προκαλούνε.
Να’σαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.
Εμ, τι να σου κάνω και γω! Με βρήκες μπριζοκόλη άνθρωπο και με έχεις πλακώσει στις ερωτήσεις. Τι να σου απαντήσω και γω πια; Ότι ξέρω, αυτά λέω.
Πάντως δεν έχω παράπονο, κάτι έμαθα μέσα απ'όλα αυτά. Λες να κάνω κατατακτήριες για την Θεολογία μετά; Καλά δεν θα'τανε;
quote:
Άντε, και κουράγιο!
Πόσο καφέ να πιω και γω πια;
«Γιατί βαριέμαι.»
Έλα, έλα, όλο παράπονα είσαι……![]()
![]()
WWalker:
«Λες να τους κάναμε ένα trade τον Μωυσή με τον Κομφούκιο, καλά θα ήτανε ε;»
Να σου πω, άσχημα δεν θα’τανε. Τουλάχιστον, θα ξεφεύγαμε από την Ιουδαϊκή μυθολογία για λίγο….
WWalker:
«Τελικά καλά μου έλεγε ο Εκθεσάς στο Λύκειο "εσύ παιδί μόνο για να κολλάς μπρίζες είσαι καλός, από Έκθεση τίποτα δεν σκαμπάζεις".»
Πάντως, δεν μπορείς να πεις, είχε…..«προφητικό» χάρισμα!!
WWalker:
«Προσοχή τι βαστάτε μόνο.»
Ότι δεν χωράει στις τσέπες σας!![]()
![]()
WWalker:
«Τι να κάνουμε αγαπητέ; Αφού δεν πατάμε Εκκλησία, δεν εξομολογούμαστε, μόνο ότι φάμε και ότι πιούμε... ε, θα μας φάει η κόλαση.»
Δεν πειράζει αδερφέ, τουλάχιστον…..ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!![]()
WWalker:
«Τον φόβο δηλαδή τον αποκλείεις ε;»
Φόβο ο Θεός? Εάν αισθάνεται φόβο ο Θεός….ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ!!!
Με την ίδια λογική, μήπως αισθάνεται και…έρωτα για καμία ωραία Ελένη και γίνουμε και….κουμπάροι???![]()
![]()
WWalker:
«Αν ένας Εβραίος γινόταν Χριστιανός, πως θα τον ξεχώριζες απ'τους άλλους Εβραίους; Έτσι το ρωτάω εγώ αυτό τώρα, ένας προβληματισμός.»
Μα, τι «αν» γινόταν? ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ και σήμερα Εβραίοι Χριστιανοί, και μάλιστα ορθόδοξοι. Βέβαια, είναι μια μικρή μειοψηφία, αλλά υπάρχουνε.
Όπως υπάρχουνε Έλληνες Μουσουλμάνοι (δεν εννοώ τους γνωστούς της Θράκης απαραίτητα) καθώς και ορισμένοι που ασπάστηκαν τον Βουδισμό.
Με άλλα λόγια, παντού υπάρχουνε «εξαιρέσεις» και «λάθη».
WWalker:
«Εγώ βασικά ζηλεύω τον Ιακώβ που είχε 2 γυναίκες και πόσες ερωμένες. Βέβαια τόσα παιδιά, ομολογώ και εγώ δεν θα τα ήθελα. Που να θρέψεις τόσα στόματα;»
Έεεεπ, σε λίγο θα μας βγεις και…..Γκουσγκούνης!!!!![]()
(πάντως…μαζί σου είμαι, δίχως τα πολλά στόματα όμως…)
WWalker:
«Παρεμπιμπτόντως, τα στοιχεία σου είναι ένα ολόκληρο νταμάρι βιβλίο;»
Είναι πολλά, και είναι και κουραστικό κάθε φορά. Πάντως, υπάρχουνε όλα στην…φαρέτρα του Schwabe!!
WWalker:
«Αυτόν δεν τον βλέπω επειδή τα ματάκια μου εχουν χαλάσει απ'το PC.»
Δηλαδή, θα τον δω και εγώ….στα κοντά??
WWalker:
«Με βρήκες μπριζοκόλη άνθρωπο και με έχεις πλακώσει στις ερωτήσεις.»
Εγκώ ντεν καταλαβαίνη Ελληνικός!!![]()
Τι εστί ρε μεγάλε «μπριζοκόλης»??
WWalker:
«Πάντως δεν έχω παράπονο, κάτι έμαθα μέσα απ'όλα αυτά. Λες να κάνω κατατακτήριες για την Θεολογία μετά; Καλά δεν θα'τανε;»
Κοίτα να σου πω, δεν τα πας καθόλου μα καθόλου άσχημα. Είσαι ειλικρινής σε αυτά που εκφράζεις, και εκεί που δεν γνωρίζεις, λες απλά την αλήθεια. (άσχετα εάν εγώ πιέζω)
Μακάρι, να είχανε και άλλοι «γνώστες» και «επαΐοντες» της χριστολογίας την ίδια ευθύτητα.
Τελικά, μου είσαι συμπαθής. Οφείλω να το πω, και…..ας με φάει η κόλαση!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Παρεμπιμπόντως: μπριζοκόλης = αυτός που κολλάει μπρίζες! :)
Έχω πάει διακοπούλες τώρα γι'αυτό δεν έχω και PC να κάτσω να σου απαντήσω ένα ένα (εμ, με 166 Mhz που πας κύριος;) ;)