- Underground μουσική - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Όλα τα κομμάτια ήταν καταπληκτικά. Αρκετά ήταν πολύ underground, δεν έμοιαζαν σε τίποτα που ακούγεται στο ραδιόφωνο.
Έχει κανείς υπόψη underground μουσική;
Εκτός από metal, μια και για το metal υπάρχει άλλο topic.
Όλα τα άλλα, μέσα. Ότι σας άρεσε.
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 22/03/2007 02:50:39
εννοούσα το underground κομμάτι του metal.
Όπου underground, γενικώς ότι δεν κυκλοφορεί ευρέως κι ας είναι ωραίο, είτε γιατί παρα-είναι αντισυμβατικό, είτε γιατί οι καλλιτέχνες είναι στα πρώτα βήματα της καριέρας τους.
Dare To Dream
ώραία, προδιόρησε λίγο το underground πρόγραμμα που άκουσες.
πρόταση:
πολύ καλό Underground στην ελληνική σκήνη είναι το πλοκάμι του καρχαρία [αν και σιγά σιγά τους μαθαίνει όλος ο κόσμος]
πρόκειται περί συγκροτήματος με καθαρά χαβαλετζήδικο και σατηρικό στίχο. η μουσική αποτελεί crossover hip-hop και metal, αλλά δεν είναι καθαρό μέταλ για να αναφερθεί στο άλλο τόπικ.
O προσδιορισμός underground δεν χρειάζεται γιατί αυτά που άκουσες και δεν έμοιαζαν με τίποτα απο ότι ακόυγεται στο ραδιόφωνο μπορεί να μην είναι καν underground.Δεν χρειάζεται επίσης να προσδιορίσεις στον τίτλο του τοπικ ότι αναφέρεσαι σε κάτι "εκτός metal",αυτό μπορείς να το διευκρινήσεις στο εισαγωγικό σου μήνυμα.Απλά για να μη θεωρηθεί ότι ανοίγεις ενα τοπικ "αντίπαλο δέος" στο μεταλ κλπ
Άνοιξε ένα αυτόνομο τοπικ για τα υπολοιπα είδη μουσικής λοιπόν για να μπορέσουμε να δούμε και τι άλλο ακούει ο έσω-κόσμος εχεχεχε και εδώ είμαστε (όταν μπορούμε)...

It is the source of all true art and all science.
quote:
O προσδιορισμός underground δεν χρειάζεται γιατί αυτά που άκουσες και δεν έμοιαζαν με τίποτα απο ότι ακόυγεται στο ραδιόφωνο μπορεί να μην είναι καν underground.Δεν χρειάζεται επίσης να προσδιορίσεις στον τίτλο του τοπικ ότι αναφέρεσαι σε κάτι "εκτός metal",αυτό μπορείς να το διευκρινήσεις στο εισαγωγικό σου μήνυμα.Απλά για να μη θεωρηθεί ότι ανοίγεις ενα τοπικ "αντίπαλο δέος" στο μεταλ κλπ
απόλυτα σωστός ο ερμής.
αλλά μέρκιουρι, φοβάμε πως η ιδέα σου θα δημιουργήσει πρόβλημα. καθένας θα μπαίνει και θα λέει για το δικό του είδος μουσικής, εγώ [μέταλ] θα την πω στο σκυλά, ο ράπερ θα την πει σε εμένα, και θα γίνει χαμός...
ας πούμε εγώ θεωρώ εντελώς άσκοπο να μιλήσω για μουσική με κάποιον που χθες το βράδυ ήταν στα μπουζούκια, γιατί προφανώς δεν ξέρει τι θα πει μουσική. αν πάλι μιλήσω για κέλτικη μουσική [που συμπαθώ αφάνταστα] θα αρχίσει το δούλεμα...
underground σχήματα υπάρχουν σε κάθε είδος μουσικής, μόνο που για κάθε είδος, το underground αντιπροσωπεύει κάτι διαφρετικό.
για τα λαϊκά, u-g είναι το "για σένα θα φάω τα σάντοιτς όλου του κόσμου"
για την ποπ, u-g είναι "vromero-vromerai" [cleftones]
για τη μέταλ πάλι, u-g είναι π.χ. οι doomsword [έπος! πραγματική ποιότητα.]
για τη ραπ, u-g είναι τα 'γκάνια [κοινώς χουλιγκάνια] που σκοτώνονται στις γειτονιές του αμέρικα...
γι' αυτό ζητάω από τον gent' να εξηγήσει τι εννοεί...
Καλή ιδέα.
> για την ποπ, u-g είναι "vromero-vromerai" [cleftones]
Χαχαχα, πρέπει να έχει γέλιο αυτό.
Μου θύμισε μια παρωδία του "i turn to you" της Agui-λέρα. Το τραγούδαγε ένας χοντρός κωμικός στην Αγγλία, μιμούμενος τη φωνή της Aguilera: "I turn to FOOD".
Δεν θυμάμαι τα λόγια, αλλά είχε πολύ γέλιο.
> εγώ [μέταλ] θα την πω στο σκυλά, ο ράπερ θα την πει σε εμένα, και θα γίνει χαμός
Όντως υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Αφήστε τον άλλο να γουστάρει ότι θέλει ρε παιδιά, κι ας διαφωνείτε όσο θέλετε μαζί του. Δείξτε επίπεδο.
> Έμοιαζε με ροκ, με house, ή με άλλο είδος μουσικής;
Με ροκ δεν έμοιαζαν με τίποτα. Δεν υπήρχαν συμβατικά μουσικά όργανα, κιθάρες, μπάσα, ή drums. Τα τελευταία ήταν αντικατεστημένα από τεχνητό beat, δυνατό, όχι μονότονο όμως όπως καμιά φορά γίνεται στη house αν δεν κάνω λάθος, αλλά με πολλές εναλλαγές. Όλα τα κομμάτια ήταν τέτοια που σου τραβάνε την προσοχή να συγκεντρωθείς στο άκουσμα, το αντίθετο του ambient. Επίσης μάλλον προς το χορευτικό έφερναν, θα μπορούσε κάλλιστα να τα παίζει κάποιος ψαγμένος dj σε club.
Αλλά μη κολλήσουμε στα δικά μου, εσάς τι σας έκανε εντύπωση πείτε, τι προτείνετε;
Τι καλλιτέχνες που τολμάνε να πάνε εκεί που κανείς δεν πήγε ποτέ, και τα καταφέρνουν να βγάλουν κάτι πρωτοποριακό και ωραίο.
Brie boy, από underground 80's, τι θα διάλεγες;
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 25/03/2007 00:56:07
Να υποθέσω λοιπόν πως η συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ μπορεί να συνεχιστεί σ' εκείνο το θέμα κι αυτό να απενεργοποιηθεί ή θα συνεχιστεί κανονικά εδώ?

In anticipation of my resurrection...
Ενώ το άλλο topic είναι η ιδέα του Mercury, να δούμε τι ακούνε τα μέλη του esoterica.
Προτείνω να αλλάξει ο τίτλος σε απλώς "Underground μουσική". Eννοείται ότι εξαιρούνται metal και goth.
--------
Είναι δυο πιτσιρικάδες που μπορεί να μην έχουν κανένα ιδιαίτερο ταλέντο, η μουσική τους είναι απαράδεκτη θα έλεγα. Αλλά προσέξτε φευγάτο στίχο:
"Ενώ σε κοντινή γειτονιά, τρίτος παγκόσμιος ξεκινά, και περνάει στα ψιλά των ειδήσεων
κι αυτό γιατί ένα πλήθος καναλιών, δηλώνει πάντα παρόν, στη διαμόρφωση ρηχών συνειδήσεων."
"Αεροπλάνα που πάνω τους δε φέρουν αναγνωριστικά, μας ψεκάζουν από ψηλά με χημικά συστηματικά,
τεχνητά δημιουργημένοι ιοί και βακτήρια, συχνά πυκνά να ξεφεύγουνε μέσα από τα εργαστήρια,
παρεμβαίνουνε στα κλιματολογικά φαινόμενα, μας κρατάνε μακρυά από την ελεύθερη ενέργεια."
"Παρ' όλα αυτά, καμία δύναμη δεν είναι πλέον ικανή, ώστε να τα καταφέρει να μας σταματήσει,
έχει γίνει η αρχή, σπιθαμή προς σπιθαμή, ανακτούμε την ηλιακή μας φύση."
![]()
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 26/03/2007 02:49:30

In anticipation of my resurrection...
Edited by - crucifire on 26/03/2007 15:28:26
quote:
ας πούμε εγώ θεωρώ εντελώς άσκοπο να μιλήσω για μουσική με κάποιον που χθες το βράδυ ήταν στα μπουζούκια, γιατί προφανώς δεν ξέρει τι θα πει μουσική. αν πάλι μιλήσω για κέλτικη μουσική [που συμπαθώ αφάνταστα] θα αρχίσει το δούλεμα...
σωστα,οποιος παει στα μπουζουκια και σκαει 200 ευρω,δεν ξερει απο μουσικη,απο την αλλη οποιος ακουει ανθρωπους να ουρλιαζουν ξερει απο μουσικη.
η λαικη μουσικη ειναι μια χαρα ποιοτικη,αν φυσικα ξερεις τι σημαινει λαικη μουσικη...
quote:
για τα λαϊκά, u-g είναι το "για σένα θα φάω τα σάντοιτς όλου του κόσμου"για την ποπ, u-g είναι "vromero-vromerai" [cleftones]
για τη μέταλ πάλι, u-g είναι π.χ. οι doomsword [έπος! πραγματική ποιότητα.]
για τη ραπ, u-g είναι τα 'γκάνια [κοινώς χουλιγκάνια] που σκοτώνονται στις γειτονιές του αμέρικα...
γι' αυτό ζητάω από τον gent' να εξηγήσει τι εννοεί...
στερεοτυπα.και για την μεταλ θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι μουσικη του σατανα.δεν βαρεθηκαν ακομα ολοι τοσα χρονια να μιλανε για πολεμους,για δρακους για σπαθια,για αιματοχυσια και για αλλα πολλα αρρωστα πραγματα ?
τελος παντων,ολες οι μοσικες καλες ειναι.ακομα και καλομοιρα μπορει να ακουσεις και να σου αρεσει,αναλογα την κατασταση στην οποια βρισκεσαι.
quote:
"Ενώ σε κοντινή γειτονιά, τρίτος παγκόσμιος ξεκινά, και περνάει στα ψιλά των ειδήσεων
κι αυτό γιατί ένα πλήθος καναλιών, δηλώνει πάντα παρόν, στη διαμόρφωση ρηχών συνειδήσεων.""Αεροπλάνα που πάνω τους δε φέρουν αναγνωριστικά, μας ψεκάζουν από ψηλά με χημικά συστηματικά,
τεχνητά δημιουργημένοι ιοί και βακτήρια, συχνά πυκνά να ξεφεύγουνε μέσα από τα εργαστήρια,
παρεμβαίνουνε στα κλιματολογικά φαινόμενα, μας κρατάνε μακρυά από την ελεύθερη ενέργεια."
μμμ ναι ωραιοι στιχοι οντως,που τους βρηκες ?
γενικα πιστευω οτι οι ανθρωποι πρεπει να τολμουν να κανουν κατι καινουργιο και τολμηρο ας πουμε, στην μουσικη.

santaclaws is coming....to town!
Επίσης αν σας αρέσουν οι Κατσιμιχαίοι και τα συναφή προσπαθήστε να βρήτε το CD ΟΜΟΡΟΝ-ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ με τον τραγουδιστή του παλιού μου συγκροτήματος στην Ελλάδα, Νίκου Διαμαντόπουλου.
Εγώ δεν συμμετέχω, για να μην λέτε ότι αυτοδιαφημίζομαι, αλλά συμμετέχουν η Αναστασία Μουτσάτσου και η Μαριάννα Ευστρατίου. (Ευτυχώς όχι ο Νταλάρας!)
http://www.musical.gr/cddetails.scr?gui_language=1&CD_code=PM0207-2

quote:
Το κακό είναι που ο,τιδήποτε ερασιτεχνικό έχει φτιάξει και ανεβάσει ο κάθε καμμένος στο myspace θεωρείται αυτομάτως και underground,αντί απλώς για άτεχνο.
χα...χα...χα...
Άμα θέλετε, μπήτε στο myspace να ακούσετε το καινούργιο side project μου. American Folk/Bluegrass......
Έχουμε μόνο 5 φίλους εκ των οποίων ο ένας είναι ο ιδρυτής του myspace.....χα...χα ...οπότε είμαστε αρκετά underground.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.myspace.com/hogtownramblers

Edited by - A. Kircher on 27/03/2007 02:32:08
Πρόκειται για τους "Αρτέμης και Ευθύμης", πρώην "Terror X Crew". Από συνέντευξη:
- Εσείς πως καταλήξατε στον " τελικό σας προορισμό";
Εγώ διάβαζα ιστορία, ξένη λογοτεχνία, δοκίμια μέχρι που γνώρισα τον Πλάτωνα. Το ύψος της διανόησής του με εντυπωσίασε. Άλλαξε η ζωή μου από τότε. Ήταν "η σκοτεινή νύχτα της ψυχής" που αναφέρουμε και στο γκρουπ. "Άλλαξε εντός μου ο ρυθμός του κόσμου". Η γνώση έχει μεταλλακτική δύναμη και ιδιότητες. Αυτό συνέβη και σ' εμένα προσωπικά.
...
Επειδή εκείνη την περίοδο δεν είχαμε την πρόσβαση που έχουμε σήμερα σε βιβλία, περιοδικά και άλλες συναφείς πηγές. Μόλις όμως αποκτήσαμε πρόσβαση στις πηγές - και πάνω απ' όλα σε αρχαία Ελληνικά κείμενα - αρχίσαμε να ξεπερνάμε τον μηδενισμό και την αρνητικότητα
...
- Σε ποιους "ισμούς" αναφέρεστε;
Ναζισμοί, σοσιαλισμοί, μαρξισμοί, φιλελευθερισμοί, τροτσκισμοί και άλλοι "ισμοί" που βγήκαν από τους νόες φανατισμένων ανθρώπων που αποκτούσαν (έτσι δηλαδή νόμιζαν) την προσωπική τους ελευθερία υποδουλώνοντας και εξευτελίζοντας ολόκληρους λαούς. Μιλώντας για Ελληνισμό, δεν γίνεσαι απάνθρωπος και ολοκληρωτικός. Ποιος άλλος έχει απελευθερώσει τους ανθρώπους από τα δολοφονικά δόγματα και το μίσος εκτός από τον Ελληνισμό; Ποιος άλλος έχει αγκαλιάσει τον άνθρωπο με την Λογική, την Έρευνα, την Επιστήμη, την Τέχνη και τον Διάλογο;
Όταν πέσει το μάτι ενός ανθρώπου σε κείμενα διαφόρων Ευρωπαϊκών κοσμοθεωριών που ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν ακόμα τον πλανήτη μας, θα βρει μίσος και δόγμα: "Ζήτω η δικτατορία του προλεταριάτου", λέει ο ένας. "Ζήτω οι Άρειοι και το δικαίωμά τους επί της Γης", θα πει ο άλλος. "Ζήτω το χρήμα και η παντοδυναμία της αγοράς", θα κραυγάσει ο τρίτος.
Που είναι η αγάπη, η στοργή και ο ανθρωπισμός που ανακαλύπτουμε στα Αρχαία Ελληνικά κείμενα;
-------------
Δείγμα:
http://www.megauploads.gr/download.php?id=C7DEDB25
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 27/03/2007 03:11:22
ασχολείσαι ακόμη με μουσική (παίζεις ?)
...............................................................
deghar adhark,
μη βάζεις φωτιές γιατί με τη μουσική θα μπλέξουμε τα μπούτια μας
δε διαφωνώ,έχεις δίκιο,άνθρωποι που γκαρίζουν αποκλείεται να βγάζουν τέχνη,άτομα που μπερδεύουν Πλάτωνα με hip-hop έχουν χάσει προ πολλού το μπούσουλα,
ή,
για να πάμε και σε μένα,άτομα που θεωρούν ότι το αφρικάνικο μπάσο της ρέγκε είναι η επιτομή του ρυθμού,μάλλον χρειάζονται ψυχίατρο...
...αλλά έτσι που μας έχουν κάνει σήμερα,είμαστε υποχρεωμένοι να λέμε
"τα γούστα σεβαστά"
φυσικά αν είχαμε καλύτερη μουσική παιδεία από μικρά παιδιά,θα ακούγαμε μέταλ και θα χρειαζόμασταν δερματολόγο από τα εξανθήματα,
αλλά τώρα είμαστε υποχρεωμένοι,ως πολιτικά ορθοί,να λέμε ότι το μέταλ
είναι και γαμώ και ο τραγουδιστής "ψαγμένος"
το ίδιο και με τα λαικά,πρέπει να λέμε ότι έχουν ψυχή,ότι εκφράζουν τη λαική τάξη (κι εγώ από κει προέρχομαι,μην παρεξηγηθούμε),λες και η εργατική τάξη έχει ακούσει Μότσαρτ ή,όπως λέει ο A.Kircher,Καλομοίρη,κι έτσι είναι σε θέση και να κρίνει...
ενιγουέι,τα γούστα σεβαστά,μέχρι νεωτέρας
...........................................................
gentleman,
πρόσφατα άκουσα ένα κομμάτι
το γκρουπ είναι οι brainstorm και το κομμάτι thunder without rain
καιρό είχα να πω ότι μ'αρέσει κομμάτι ποπ,τουλάχιστον 10 χρόνια
άκουσέ το,you might like it
kircher, δεν πιστεύω ότι παίζεις κι εσύ στους ramblers, γιατί πολλύ απλά θα μου τους είχες αναφέρει, γιατί ξέρεις ότι μου αρέσει η μπλουγκρας. αν όντως παίζεις με αυτούς... είμαι πολύ τσαντισμένος για να σου δώσω συγχαρητήρια...!
οι terror-X-crew δεν είναι κακοί. όντως κάπου το παρακάνουν αλλά οι στίχοι τους είναι ευφυέστατοι!
και η ug πρότασή μου: brobdignagian bards. πανάγνωστοι φολκάδες, ασχετο που είναι απ' το τέξας, διασκευάζουν ιρλανδέζικα τραγούδια, και γράφουν αρκετά τόλκιν-esque τραγούδια, δηλαδή σχετικά με τις ιστορίες του τόλκιν.
Edited by - gentleman on 27/03/2007 23:35:07
quote:
Χρσυσόστομε ποιο ήταν το συγκρότημά σου στην Ελλάδα ?ασχολείσαι ακόμη με μουσική (παίζεις ?)
Αποστόλη θα τα πούμε μέσω μέιλ για να μην χαλάσουμε και το θέμα.![]()
quote:
kircher, δεν πιστεύω ότι παίζεις κι εσύ στους ramblers, γιατί πολλύ απλά θα μου τους είχες αναφέρει, γιατί ξέρεις ότι μου αρέσει η μπλουγκρας. αν όντως παίζεις με αυτούς... είμαι πολύ τσαντισμένος για να σου δώσω συγχαρητήρια...!
Και με σένα το ίδιο.
Όσο πάει σε συμπαθώ όλο και περισσότερο!
quote:
και η ug πρότασή μου: brobdignagian bards. πανάγνωστοι φολκάδες, ασχετο που είναι απ' το τέξας, διασκευάζουν ιρλανδέζικα τραγούδια, και γράφουν αρκετά τόλκιν-esque τραγούδια, δηλαδή σχετικά με τις ιστορίες του τόλκιν.
Ενδιαφέρουσα πρόταση, θα τους ψάξω!