ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΑ ΜΟΥΦΑ ΜΑ ΠΟΙΑ ΜΟΥΦΑ?ΕΚΕΙΝΗ Η ΜΠΑΡΟΥΦΑ! - - Κινηματογράφος -

- ΠΟΙΑ ΜΟΥΦΑ ΜΑ ΠΟΙΑ ΜΟΥΦΑ?ΕΚΕΙΝΗ Η ΜΠΑΡΟΥΦΑ! - - Κινηματογράφος -

clearthought64 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
03/02/2004, 15:51:38
έχει δεί κανείς σας ταινίες με τον Doctor Otto;

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^

clearthoughtΜέλος
03/02/2004, 17:37:24
quote:

έχει δεί κανείς σας ταινίες με τον Doctor Otto;

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^

KAΛΗ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ PARANOIA????
ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ!!!ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ!ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ!!!!!

"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"
OPEN YOUR MIND AND THINK CLEAR!

clearthoughtΜέλος
03/02/2004, 17:49:54
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΦΙΛΟΣ Ο ALexeyev1970 ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΑΞΙΖΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ!!

1) LILLY'S STORY (ΡΟΒΗΡΟΣ ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ)
2) ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ)
3) 7ος ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΕΡΝΤΑΝΗΣ)
4) ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ (ΠΕΝΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ)
5) ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙΣ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΟΥ)
6)ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ (ΠΟΥ ΦΤΟΥ ΜΟΥ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΑ [:P ] )
7) ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΜΠΤΗ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΟΠΑΧΟΣ)

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΩΡΗΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ:

1) ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΝΥΧΤΑ (ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ)
2)Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΥΣΗ (ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ)
3)ΓΑΜΗΛΙΑ ΝΑΡΚΗ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΝΔΑΡΕΣ)

ΤΕΛΟΣ..ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ:

1)Η ΣΚΟΝΗ (ΤΑΣΟΣ ΨΑΡΡΑΣ)
2) DELIVERY (ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ)[ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΤΑΝ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΕΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΕΞΕ ΞΕΝΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ "ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΩ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ!"...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΑΠΟΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Alexeyev1970]
3) HARDCORE {ΜΗΝ ΠΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΚΑΛΕ } (ΝΤΕΝΗ ΗΛΙΑΔΗ)
4) ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΕΚΛΑΙΓΕ ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΟ (ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ)
5)ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ (ΠΑΝΟΣ ΚΟΥΤΡΑΣ)

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΔΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕ (ΔΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ)!!!

"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"

alexeyev1970Μέλος
04/02/2004, 00:38:07
Όπως σου είπα το θέμα του κινηματογράφου με ενδιαφέρει από πολλές απόψεις.
Παρουσιάζεται ως "Η Εβδομη Τέχνη" , υπονοώντας προφανώς ότι είναι τέχνη.Δε συμφωνώ μ'αυτό όμως. Ο κινηματογράφος για μένα είναι μια τεχνική,ένα συνοθύλεμα από επιμέρους τέχνες,έτσι ώστε να παρουσιάζει ένα τελικό αποτέλεσμα.Πολύ συχνά χρεώνεται ένα έργο ως προσωπικό "αριστούργημα" του τάδε "μεγάλου" σκηνοθέτη,αλλά θα διαφωνήσω πλήρως με αυτό και θα πώ ότι γίνεται μόνο και μόνο για λόγους μάρκετινγκ.Σκέψου ότι ο σκηνοθέτης έχει μεν την αρχική ιδέα και την κατέχει αρκετά καλά,πως όμως θα την υλοποιούσε όπως την φαντάστηκε αν δε συνεργάζονταν με τον καλύτερο ηθοποιό,τον καλύτερο διευθυντή φωτογραφίας,τον καλύτερο μακιγιέρ,χορογράφο,μοντέρ και πάει λέγοντας.Συν τοις άλλοις , μην ξεχνάς φίλη clearthought ( και κοίτα να είσαι πάντα με καθαρό μυαλό),ότι για να δημιουργηθεί μια ταινία παρεμβάλλεται ένα μέσο που λέγεται κάμερα και ξέρεις αυτό διαφέρει πολύ από το πινέλο(παραδείγματος χάριν).
Για τους κομμουνιστές στη Ρωσία και πιο συγκεκριμένα για την κεντρική τους διοίκηση,ο κινηματογράφος ήταν η σημαντικότερη μορφή τέχνης(μάλιστα αυτοί βάφτισαν το σινεμά "Εβδομη Τέχνη"). Ο Χίτλερ το ίδιο. Παρέβλεψαν δηλαδή ολόκληρους αιώνες γλυπτικής,δραματουργίας,χορού,ζωγραφικής,μουσικής και λοιπών τεχνών,για να βαφτίσουν ένα πετυχημένο μέσο προπαγάνδας ως τέχνη.
Στο σημείο αυτό να πω ότι κατά τη γνώμη μου,αν μια τεχνική θα έπρεπε να χρεώνεται ως τέχνη αντί του σινεμά,αυτή είναι φυσικά η φωτογραφία.
Για να επανέρθουμε λοιπόν στο αρχικό σου ερώτημα και προβληματισμό,θα σου προτείνω να δεις τον κινηματοφράφο με άλλα μάτια και να είσαι πολύ ψύχραιμη στην στάση σου απέναντι σ'αυτόν.Διότι τα πράγματα είναι σοβαρά και ο κινηματογράφος όντως σε βομβαρδίζει με προπαγάνδα,με εικόνες που δεν είσαι ΔΙΟΛΟΥ υποχρεωμένη να ΥΠΟΣΤΕΙΣ- και όχι να δεις. Δεν σου γίνεται άμεσα αντιληπτό,αλλά βλέποντας ταινίες,λαμβάνεις πάρα πολλά μηνύματα που περνούν και εγκαθίστανται στα πιο λεπτά σημεία του εγκεφάλου σου.
Για τους μαύρους στις Αμερικάνικες ταινίες , θα σου πω ότι η κρίση σου είναι πολύ αυθόρμητη και ειλικρινής αλλά λανθασμένη.Δε σου κάνω κήρυγμα αλλά σου υποδεικνύω κάποια πραγματάκια αυτή τη στιγμή. Το ποσοστό τως εγκληματικών μορφών στις ταινίες που σωρηδόν παράγει το Χόλλυγουντ,είναι συνριπτικά υπέρ των λατινο-Μεξικάνων,έπονται οι μαύροι(και ΟΧΙ νέγροι,είναι καθαρά ραστιστικό),ακολουθούν οι Ανατολικοί και ειδικά οι Ρώσοι που είναι ακόμη μπαμπούλας στη συνείδηση πολλών στο Αμέρικα και φυσικά τελευταίοι είναι οι καλοί λευκοί. Να σημειώσω ότι οι Κινέζοι και λοιποί κίτρινοι και με σχιστά μάτια "πορτραιτοποιούνται"(δική μου λέξη!!) ως οι ΧΑΖΟΙ της υπόθεσης στην ταινία και αυτό περνά ξανά ΥΠΟ-συνείδητα.Τα πιστεύεις αυτά? Αν όχι,καλύτερα να το κάνεις διότι είναι αποτελέσματα ερευνών.
Ανεξάρτητα λοιπόν από το είδος της ταινίας,ακόμη και αν πρόκειται για νεανική κομεντί ή οικογενειακό δράμα,τα στερεότυπα που εδραιώνουν με ύπουλο τρόπο στη συνείδησή σου είναι πάντα τα ίδια.
Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να γράψω περισσότερα για αυτό και κάπου εδώ θα σταματήσω.Αν θες να συνεχίσω με παραπάνω-πιστεύω-ενδιαφέροντα γεγονότα,θα το κάνω ευχαρίστως.

coperroloΜέλος
04/02/2004, 01:38:49
quote:

1) ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΝ-ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ
2)ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ
3)ΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ
4)ΠΕΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΙΝΗ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΨΑΧΝΩ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΡΓΚΑΣ (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ)
5)ΣΩΣΕ ΜΕ _ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΙΤΖΗΣ
6) ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
7)ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ- ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
8)Ο ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ-ΟΛΓΑ ΜΑΛΕΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ...ΕΦΕΡΝΕ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΛΜΟΔΟΒΑΡ)
9)ΒΑΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ- ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ
10)ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ (ΝΑ ΠΩ ΕΔΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΙΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΕΘΑΨΑΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΒΓΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ!!ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ!)
11)ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΟΥΤΣΑΦΤΗΣ (ΤΕΛΕΙΟ!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΤΕ)
ΕΩΣ ΕΔΩ ΦΤΑΝΕΙ ..ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ??

Ευχαριστώ πολύ για τη λίστα, θα προσπαθήσω να δω όσα μπορώ και να επανέλθω ***Βαλκανιζατέρ*** και αυτό είχε τις ρωσιδούλες του και τις σαρκικές αποκαλύψεις του και μπήκε στο σακούλι με τα άλλα. Δεν λέω, αν σηκώνει το σενάριο να έχει και με το παραπάνω, αλλά να δείχνουν όλοι για να ικανοποιήσουν κατοχικά σύνδρομα πορνοστέρησης, όχι.

quote:
ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΔΛΔ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΟ/ΧΑΖΟΚΩΜΩΔΙΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΟΝΤΡΑ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΡΜΠΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ?

Είναι θέμα αναλογιών που δεν εξισοροπούνται από τις 2 πλευρές. Η πολιτική ορθότητα που αυτομάτως θα αφάνιζε κάποιον λευκό, για κάποιο λόγο δεν υφίσταται στις ταινίες που αναφέρομαι. απλά μου φάνηκε αξιοπερίεργο.

My Karma ran over your Dogma

scorpio_xΜέλος
04/02/2004, 10:45:34
Αν νοικιάζετε ταινίες απο βίντεο κλαμπ, ΠΡΟΣΟΧΗ μην πάει το χέρι σας στο BIRTH RITE, μπλιάααααχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ
scullyΜέλος
04/02/2004, 12:08:31
Τι ταινία έίναι αυτή...?!
Είναι θρίλλερ...?!

"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg

clearthoughtΜέλος
05/02/2004, 01:56:01
quote:

Όπως σου είπα το θέμα του κινηματογράφου με ενδιαφέρει από πολλές απόψεις.
Παρουσιάζεται ως "Η Εβδομη Τέχνη" , υπονοώντας προφανώς ότι είναι τέχνη.Δε συμφωνώ μ'αυτό όμως. Ο κινηματογράφος για μένα είναι μια τεχνική,ένα συνοθύλεμα από επιμέρους τέχνες,έτσι ώστε να παρουσιάζει ένα τελικό αποτέλεσμα.Πολύ συχνά χρεώνεται ένα έργο ως προσωπικό "αριστούργημα" του τάδε "μεγάλου" σκηνοθέτη,αλλά θα διαφωνήσω πλήρως με αυτό και θα πώ ότι γίνεται μόνο και μόνο για λόγους μάρκετινγκ.Σκέψου ότι ο σκηνοθέτης έχει μεν την αρχική ιδέα και την κατέχει αρκετά καλά,πως όμως θα την υλοποιούσε όπως την φαντάστηκε αν δε συνεργάζονταν με τον καλύτερο ηθοποιό,τον καλύτερο διευθυντή φωτογραφίας,τον καλύτερο μακιγιέρ,χορογράφο,μοντέρ και πάει λέγοντας.Συν τοις άλλοις , μην ξεχνάς φίλη clearthought ( και κοίτα να είσαι πάντα με καθαρό μυαλό),ότι για να δημιουργηθεί μια ταινία παρεμβάλλεται ένα μέσο που λέγεται κάμερα και ξέρεις αυτό διαφέρει πολύ από το πινέλο(παραδείγματος χάριν).

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Alexeyev1970 ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΟΤΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΘΥΛΛΕΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ!ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΙ ΕΓΩ!
ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΜΑΖΙ ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ!ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΘΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ!ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΑ "ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ"!Ε ΟΧΙ!!!ΤΑ "ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ" ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ!ΤΑ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ!ΘΕΛΕΙΣ ΔΛΔ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΑΘΜΟΙ ΟΠΩΣ ΤΟ "ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ" ΤΟ "ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ" Ο "ΔΟΚΤΟΡ ΖΙΒΑΓΚΟ",ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΣΚΟΚ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ "ΤΕΡΑΤΩΝ" ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ???Ε ΟΧΙ!ΘΑ ΤΡΙΞΟΥΝ ΚΟΚΚΑΛΑ ΝΕΚΡΩΝ Alexeyev1970!!
ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΟΤΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ!ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!
ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΕ ΜΙΑ (ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ) ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ...ΕΙΠΕΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΗΘΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ....ΤΟΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η "ΕΒΔΟΜΗ ΤΕΧΝΗ" ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΩΤΕΡΗ!
ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ!ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΘΩΣ ΤΕΧΝΗ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ Η' ΙΔΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΗ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ 7Η ΤΕΧΝΗ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ "ΜΕΣΑ" ΚΑΙ "ΧΡΗΜΑ" ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ!
ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.....ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ=ΣΥΝΟΘΥΛΛΕΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ!

quote:
Για τους κομμουνιστές στη Ρωσία και πιο συγκεκριμένα για την κεντρική τους διοίκηση,ο κινηματογράφος ήταν η σημαντικότερη μορφή τέχνης(μάλιστα αυτοί βάφτισαν το σινεμά "Εβδομη Τέχνη"). Ο Χίτλερ το ίδιο. Παρέβλεψαν δηλαδή ολόκληρους αιώνες γλυπτικής,δραματουργίας,χορού,ζωγραφικής,μουσικής και λοιπών τεχνών,για να βαφτίσουν ένα πετυχημένο μέσο προπαγάνδας ως τέχνη.
Στο σημείο αυτό να πω ότι κατά τη γνώμη μου,αν μια τεχνική θα έπρεπε να χρεώνεται ως τέχνη αντί του σινεμά,αυτή είναι φυσικά η φωτογραφία.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ...ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΕΧΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ ΜΕΣΟ "ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ"???ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΤΕΧΝΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΥΝΑΣΕΙ ΤΑ ΠΛΗΘΗ Η ΝΑ ΤΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ!
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΩΣ "ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ"....ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ??
quote:

Για τους μαύρους στις Αμερικάνικες ταινίες , θα σου πω ότι η κρίση σου είναι πολύ αυθόρμητη και ειλικρινής αλλά λανθασμένη.Δε σου κάνω κήρυγμα αλλά σου υποδεικνύω κάποια πραγματάκια αυτή τη στιγμή. Το ποσοστό τως εγκληματικών μορφών στις ταινίες που σωρηδόν παράγει το Χόλλυγουντ,είναι συνριπτικά υπέρ των λατινο-Μεξικάνων,έπονται οι μαύροι(και ΟΧΙ νέγροι,είναι καθαρά ραστιστικό),ακολουθούν οι Ανατολικοί και ειδικά οι Ρώσοι που είναι ακόμη μπαμπούλας στη συνείδηση πολλών στο Αμέρικα και φυσικά τελευταίοι είναι οι καλοί λευκοί. Να σημειώσω ότι οι Κινέζοι και λοιποί κίτρινοι και με σχιστά μάτια "πορτραιτοποιούνται"(δική μου λέξη!!) ως οι ΧΑΖΟΙ της υπόθεσης στην ταινία και αυτό περνά ξανά ΥΠΟ-συνείδητα.Τα πιστεύεις αυτά?
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!ΜΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΩΝ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ!!! ΤΟ "ΑΚΥΡΗΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ-ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ???ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙ/ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ!!!ΓΝΩΘΕΙΣ ΣΕΑΥΤΟΝ!!!
quote:
Ανεξάρτητα λοιπόν από το είδος της ταινίας,ακόμη και αν πρόκειται για νεανική κομεντί ή οικογενειακό δράμα,τα στερεότυπα που εδραιώνουν με ύπουλο τρόπο στη συνείδησή σου είναι πάντα τα ίδια.
Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να γράψω περισσότερα για αυτό και κάπου εδώ θα σταματήσω.Αν θες να συνεχίσω με παραπάνω-πιστεύω-ενδιαφέροντα γεγονότα,θα το κάνω ευχαρίστως.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ(ΑΝ ΚΑΠΟΥ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΙΣΟΣ ΓΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ Η ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ Η ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Η ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΤΟΥΣ!ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑΙ!ΣΥΜΦΩΝΩ!ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ"-ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ-ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΥΝ!ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΕΧΝΗΣ!ΕΔΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ(ΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ/ΧΙΤΛΕΡ-ΕΒΡΑΙΟΙ/ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ) ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ...

ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ...
ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ...ΠΟΙΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ "ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ"???
ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΚΤΙΜΗ(και θελω να ελπιζω ΠΑΝΤΑ καθαρο μυαλο),

[/quote]

clearthoughtΜέλος
05/02/2004, 02:08:44
quote:

Ευχαριστώ πολύ για τη λίστα, θα προσπαθήσω να δω όσα μπορώ και να επανέλθω ***Βαλκανιζατέρ*** και αυτό είχε τις ρωσιδούλες του και τις σαρκικές αποκαλύψεις του και μπήκε στο σακούλι με τα άλλα. Δεν λέω, αν σηκώνει το σενάριο να έχει και με το παραπάνω, αλλά να δείχνουν όλοι για να ικανοποιήσουν κατοχικά σύνδρομα πορνοστέρησης, όχι.

ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!ΠΑΝΤΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ "ΒΑΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ" ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑΡΑ!!!ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ..ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΣΤΕΡΗΣΗΣ!
ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ...ΚΙΑ ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΚΑΛΟΓΥΜΝΑΣΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ....ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ "ΑΙΔΩ"...ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ "ΜΕΙΟΝ" ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΓΥΜΝΟΥ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΑΜΠΟΥ!ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΓΥΜΝΟ ΔΕΝ "ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ" ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΗΜΑ???ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΨΥΧΟ???ΚΡΥΟ ΜΑΡΜΑΡΟ???
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ???ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ???
ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ...(ΑΥΤΑ ΝΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΣΤΕΡΗΣΗΣ)...ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΣΩΜΑ ....ΑΣ ΜΗ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΓΥΜΝΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...
ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΜΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΠΟΓΥΜΝΩΜΑ ΨΥΧΗΣ!

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

alexeyev1970Μέλος
05/02/2004, 13:24:34
Ευρωπαικός κινηματογράφος λοιπόν. Χμμμ, από που ν'αρχίσω και που να τελειώσω(πρέπει να ξέρεις ότι έμπλεξες τώρα αφού μιλάς με μέλος σε πολλές κινηματογρφικές λέσχες και κολλημένο με ταινίες που ΔΕΝ βλέπει ο κόσμος,έτσι από αντίδραση).
Να διευκρινίσω ότι καμμία ταινία για μένα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αριστούργημα εφόσον είναι προιόν συλλογικής προσπάθειας και όχι έργο ατομικό,προσωπικό.Η διαφορά μιας ταινίας με έναν Πικάσο είναι ότι ο Πικάσο δούλεψε μόνος του πάνω σ'αυτό που έκανε και δε χρειάστηκε ποτέ διευθυντή φωτογραφίας για να φτιάξει τις"Δεσποινίδες Της Αβινιόν" ή τη "Γκουέρνικα",έργα ΕΝΤΕΛΩΣ πρωτοποριακα και μερικά χρόνια μπροστά από την εποχή τους. Αντίθετα ο Χίτσκοκ(π.χ.)σε κάποιες ταινίες προσπάθησε να δημιουργήσει ατμόσφαιρα PAUL KLEE ή στο Vertigo(Δεσμώτης Του Ιλίγγου)κάλεσε τον ίδιο το Νταλί να του φτιάξει τα σκηνικά.
Θέλω να πω ότι ο κινηματογράφος πάντα δανείζεται,ποτέ δε δανείζει.
Ας ξεκινήσω χρονικά λοιπόν.
Ιταλικός Νεορρεαλισμός.
1.Κλέφτης Ποδηλάτων-Βιττόριο Ντε Σίκα
2.Ακατόνε,Μάμα Ρόμα,Το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο-Πιέρ Πάολο Παζολίνι
3.Ο Νόμος-Ζυλ Ντασσέν
4.Χτες,Σήμερα,Αύριο-Βιττόριο Ντε Σίκα
5.Η Νύχτα-Μικελάντζελο Αντονιόνι
Νουβέλ Βάγκ.
1.Ορφέας Και Ευριδίκη-Ζαν Κοκτώ(αλήθεια,έχεις δει ποτέ ΆΥΤΗΝ την ταινία????????Αλλά πως να τη δεις όταν στα κανάλια παίζουν απίστευτες μαλ....-συγγνώμη για την έκφραση)
2.Φαρενάιτ 451-Φρανσουά Τρυφώ(ξέρεις ποιος είναι ο Τρυφώ?Έχεις δει το Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου του Σπήλμπεργκ?Είναι ο Γάλλος επιστήμονας που ενδιαφέρεται για την επαφή με τα εξωγήινα όντα-η μοναδική φορά που αυτός ο μεγάλος σκηνοθέτης παίζει σε ταινία)
3.Αλφαβίλ-Ζαν Λυκ Γκοντάρ
4.Ασανσέρ Για Δολοφόνους-Λουί Μαλ
5.Χωρίς Ανάσα-Ζαν Λυκ Γκοντάρ
6.Η Φλόγα Που Τρεμοσβήνει-Ανκλ Αλέ
7.Η Ζαζί Στο Μετρό-Ζαν Τατί
8.Χιροσίμα Αγάπη μου-Αλαίν Ρενέ
Βρεττανικό free cinema
1.IF-(...του σκηνοθέτη που έκανε το HELP!των Beatles?Πως λέγεται μωρέ!)
2.Blow Up-Μικελάντζελο Αντονιόνι(η ταινία που δείχνει ένα ιστορικό ντοκουμέντο,ζωντανό-στη σκηνή ενός κλάμπ παίζουν ζωντανά οι Yardbirds με τους Τζεφ Μπεκ,Έρικ Κλάπτον και Τζίμμυ Πέιτζ μαζί!)
3.Το knack Και Πως Να μπείτε Μέσα-Λίντσευ Άντερσον
4.Αποστροφή-Ρομάν Πολάνσκι(Κατρίν Ντενέβ στην πρώτη της εμφάνιση
5.Η Νύχτα Των Βρυκολάκων-Πολάνσκι ξανά σε συμαπαραγωγή με Γαλλικά και Ελβετικά στούντιο.
6.Quadrophenia-Η ταινία των μυθικών WHO που αν και μεταγενέστερη χρονικά,αποτελεί δείγμα ελύθερου κινηματογράφου.
7.Κουρδιστό Ποροκάλι-Στάνλευ Κιούμπρικ
8.Ο Υπηρέτης-Τζόζεφ Λόουζι
Αυτά για αρχή.Θα συνεχίσω σε άλλο μήνυμα με το αγαπημένο μου είδος ,τις τόσο παρεξηγημένες ταινίες τρόμου,με Ιταλικό giallo και μπόλικο Dario Argento,με Ελληνικό κινηματογράφο και με Β movies που πολλές φορές αποδεικνύονταο μικρά διαμάντια.
Αν θες πάντως την αγαπημένη μου ταινία,αυτή είναι ...Αμερικάνικη,ανεξάρτητη και μυθική όσο και οι θεοί του Ολύμπου.Είναι το απόλυτο έργο τρόμου και κωμωδίας,EVIL DEAD από τον παμμέγιστο Sam Raimi.
Ελπίζω να μη σε κούρασα.

alexeyev1970Μέλος
05/02/2004, 13:28:38
Να συμπληρώσω ότι ναι,έχω δει τον Ακηρυχτο Πόλεμο και μ'εντυπωσίασε από πλευράς θάρρους και αντικειμενικότητας.Πιο πολύ γούσταρα τη μίνι συνομιλία με τον Μέριλιν Μάνσον,τον οποίο ανέκαθεν συμπαθούσα και θεωρώ πολύ ισορροπημένο άτομο...
Πρέπει να ξέρεις πάντως ότι ο Μάικλ Μουρ,συνδέεται συγγενικά με την οικογένεια...Μπους!

nikosgrΝέο Μέλος
06/03/2003, 13:43:27
eimai kainourios sto site kai polu enthousiasmenos pou to anakalipsa
diabasa prosfata to biblio tou robert ambelain to mystiko twn naitwn opou ligo h polu anaferei oti oi naites me bash stoixeia poy syneleksan apo tous agious topous brikan to mystiko pou prin apo autous eixan brei kai oi katharoi,oti diladi o ihsous htan zilwtis,gios tou iouda apo ta gamala,arxhgos enos group tromokratwn me prwtopallikaro ton petro kai tamia ton iouda ton iskariwth,oti oi perissoteroi apo tous mathites tou htan suggeneis tou,oti den anastithike alla thn thesh tou pire o didumos adelfos tou thwmas,otihtan muimenos sthn mageia ktl

epeidh me endiaferoun polu oi naites thelw na mathw an kserei kaneis an ontws ypirxan mesa stous naites omades pou pisteuan ta parapanw

apo oso exw katalabei kai diabasei o logos pou thanatwthikan htna gia na parei o filipos ta plouth tous kai oti ligo polu htan skeuwria peri aireshs(polles apo tis katigories pou tous apodothisan opws omofilofilia iswn na htan kai alithia alla dne htan to mono tagma pou ekane tetoia)

an omws ta pragmata einai opws ta perigrafei o ambelain tote einai pragmatika tromera endiferon

perimenw me agwnia tis gnwseis sas

ReoΜέλος
11/03/2003, 19:00:17
Νίκο, γιατί άνοιξες αυτό το τόπικ εδώ;
Τέλος πάντων, αυτά που γράφεις θεωρούνται μια βάσιμη εκδοχή καθώς επίσης και κάτι άλλο: ότι η θανάτωση των Ναϊτών και η διάλυση του τάγματος ήταν σκόπιμη για να "θολώσουν τα νερά" και το τάγμα να συνεχίσει τη δράση του στα κρυφά. :}

thothΙδρυτικό Μέλος
11/03/2003, 19:07:34
Νόμίζω ότι ο Reo έχει δίκιο. Μετέφερα το topic στο forum "ΓΝΩΣΗ", που είναι πιο κατάλληλο για τέτοια συζήτηση.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

ReoΜέλος
11/03/2003, 20:40:09
Μπράβο σου, Thoth. :)

thothΙδρυτικό Μέλος
12/03/2003, 02:51:09
Αυτό το άρθρο από την συλλογή μας, το έχετε διαβάσει; Όχι; Γρήγορα διαβάστε το...

http://www.esoterica.gr/articles/history/naites/naites.htm

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

ReoΜέλος
12/03/2003, 15:46:27
Thoth, αυτή η υπερσύνδεση όπου μας παραπέμπεις τα γράφει πολύ ωραία. Άρα, τι μας απομένει να συμπληρώσουμε; Θα προσφύγουμε λοιπόν σε ασύστολα κουτσομπολιά.
Οι Ναΐτες, καθώς φαίνεται, ήταν οι πρώτοι διδάξαντες την ιδέα των μυστικών ταγμάτων. Ξεκίνησαν ως συνειδητοί πένητες, υπερασπιστές των ιερών και αναζητητές της σοφίας. Μια γνώριμη απεικόνιση, «σήμα» τους κατά κάποιο τρόπο, έδειχνε δυο ιππότες μαζί στο ίδιο άλογο. Ένδειξη πενίας αλλά και συντροφικότητας, μοιράσματος.

Με τον καιρό, οι Ναΐτες –ποιος ξέρει πώς και γιατί– απέκτησαν προνόμια αλλά και πλούτη. Ενώ οι αρχικοί περνούσαν των παθών τους τον τάραχο εκεί κάτω, στους Άγιους Τόπους, οι μεταγενέστεροι απέκτησαν ανέσεις και έγιναν και ιππότες remote control: εξ αποστάσεως, εις τας Ευρώπας πια. Στο μεταξύ, ποιος έχει το μέλι στα δάχτυλα και δεν το γλύφει; Οι αρχικοί ιδεαλισμοί φαίνεται ότι παραμερίστηκαν για πιο ταπεινά συμφέροντα: δύναμη και εξουσία (εκτός κι αν ο [ιερός] σκοπός αγίαζε τα μέσα).
Όταν ο βασιλιάς Φίλιππος αισθάνθηκε ότι ουσιαστικά οι Ναΐτες ήταν ισχυρότεροι από τον ίδιο (τι κάνει το άτιμο το χρήμα), αρχικά επεδίωξε να μπει κι αυτός στο κλαμπ αλλά έφαγε πόρτα. Τι να κάνει κι αυτός, πεισμάτωσε και τους βγήκε με κόκκινο. Τους κατηγόρησε για βεβήλωση των ιερών συμβόλων, για λατρεία ειδώλων, για ροζ σκάνδαλα και για κρυφές συνωμοτικές διαθέσεις και άρχισε τους διωγμούς.
Το περίεργο είναι ότι ενώ οι τάσεις του Φιλίππου διαφαίνονταν και οι ευρωΝαΐτες είχαν το χρόνο να προφυλαχθούν, δεν κατάλαβαν τίποτα (μα τίποτα;) και πιάστηκαν στον ύπνο. Και όχι μόνο, αλλά αυτοί οι θεωρητικά σκληραγωγημένοι τύποι αντί να υπερασπίσουν τον εαυτό τους κατέβασαν το κεφάλι και υποτάχθηκαν στη μοίρα τους.
Πώς κι έτσι;
Ενώ ο Πάπας Βονιφάτιος κράτησε μια αμήχανη, αμφιλεγόμενη στάση, ο Φίλιππος πήρε τα ρέστα του (δηλαδή την περιουσία των Ναϊτών) και αναβάθμισε το τάγμα των Ιωαννιτών ιπποτών, το οποίο την παρέλαβε και βρήκε την υγειά του. Οι Ναΐτες διαλύθηκαν, όσοι επέζησαν άλλοι εισχώρησαν στους Ιωαννίτες, άλλοι μετανάστευσαν και δημιούργησαν καινούργια τάγματα…
Επίσημα, η ιστορία των Ναϊτών σταματάει εδώ. Unhappy end, ανάβουν τα φώτα, οι θεατές βγάζουν μαντήλια και σκουπίζουν διακριτικά τα μάτια τους. Όμως, έτσι «εύκολα» τελείωσαν όλα; Ή ήταν ένα μελετημένο σχέδιο; :)

nikosgrΝέο Μέλος
15/03/2003, 10:03:45
endiaferon to arthro thoth
ta pragmata fainetai na einai polu mperdemena h kai polu apla
h periousia twn naitwn mallon den perase stous iwanites alla kaineis den kserei pou katelikse (kapoioi lene oti xaris se auta dhmiourgithike h boreia amerikh),epishs opws fantazomai kserete ligo prin pethanei sthn pyra o magistros molay ekane ekklhsh se daimones gia na timwrithoun o papas kai o philip o wraios
kai ontws pethanan kai oi 2 mesa se ligous mhnes
ta idia onomata daimonwn ksefwnise kai o ihsous panw apo ton stayro gia na timwrhsei ton pilato,ili ili giava sebaxthani einai parafthora daimonikwn onomatwn
giati o ihsous opws kai oi naites htan isws katoxoi tou idiou mystikou

ReoΜέλος
15/03/2003, 11:38:53
Νίκο, ο Ζακ ντε Μολαί προέβλεψε (χωρίς κατάρες, νομίζω) ότι οι τρεις κύριοι (ο βασιλιάς, ο πάπας και ο θησαυροφύλακας- που ως θησαυροφύλακας ήταν στο κόλπο με το βασιλιά εποφθαλμιώντας την περιουσία των Ναϊτών) θα τον ακολουθούσαν σύντομα, όπερ και εγένετο.
"Ηλί Ηλί (ή Ελωί) λαμά σαβαχθανί" σημαίνει στα αρχαία εβραϊκά "Θεέ μου, Θεέ μου, μη με εγκαταλείπεις" και είναι στίχοι από ένα ψαλμό του Δαβίδ. Εκείνοι που ήταν τριγύρω, μη γνωρίζοντας αρχαία, νόμιζαν ότι ο Ιησούς καλούσε σε βοήθεια τον προφήτη Ηλία. :)

WolffacedΜέλος
15/03/2003, 14:39:36
quote:

"Ηλί Ηλί (ή Ελωί) λαμά σαβαχθανί" σημαίνει στα αρχαία εβραϊκά "Θεέ μου, Θεέ μου, μη με εγκαταλείπεις" και είναι στίχοι από ένα ψαλμό του Δαβίδ.

Φαίνεται πως δεν είχε και μεγάλη εμπιστοσύνη στον Θεό του.