ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΕΡΙΩΠΙΣ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
09/09/2008, 01:30:37
Φίλε ΖευςΕ σου ζητώ να μας πληροφορήσεις ειλικρινά πότε για πρώτη φορά διαπίστωσες, ή πληροφορήθηκες από κάποιο τρίτο πρόσωπο, ή διάβασες σε κάποιο βιβλίο με ISBN την αριθμολογική αξία του ονόματος «ΙΑΠΕΤΟΣ».

Κατάθεσε επίσης τις απόψεις σου για την αριθμολογούμενη αξία του ονόματος και γιατί θεωρείται απ’ τους πρωτοχριστιανούς «Αντίπαλο Δέος».

Ίσως τότε μπορέσουμε και αναπτύξουμε τον διάλογό μας καλύτερα.

Αν πάλι σκέφτεσαι να συνδυάσεις τον «ΙΑΠΕΤΟ» με τον …Ζαμπέτα, το συζητάμε και αυτό.

Φιλικά

Λουκάς

ZeusEΜέλος
09/09/2008, 01:59:48
quote:

Ηρέμησε αγαπητέ μου φίλε ZeusE ηρέμησε...
Διάβασε το μήνυμα του καλού μου φίλου, Samuel1974,
περί διαχωρισμού τιμής και λατρείας και θα συνέλθεις...
Φίλε μου, πως συγκρίνεις ανθρώπους που απλά έφτασαν
κάποια δοξα, σαν βασιλείς ή άτομα με αγίους που έδειξαν δύναμη
και ικανότητες αγγέλων;....Χάρις Θεού...
Μπερδεύεσαι και φανατίζεσαι, αλλά μπορείς να δεις
την αλήθεια, αν κλατσεις ωκαι σκεφτείς ήρεμα... Οι 12
ήταν ξένοι θεοί και μύθοι, που αλληλομπλέχτηκαν και
καμία ιδανική αξία δεν έχουν να σου δείξουν... Απλά άνθρωποι,
εν δυνάμει... τίποτα άλλο...
Οι άγιοι, απο την άλλη, με τα θαύματα και την άθληση τους,
ώς χριστιανοίκαι ως μάρτυρες, έδειξαν υπεράνθρωπες ικανότητες.
Ποιούς πρέπιει να μιμηθουμε;

Τους Αρχαιους ημων προγουνους σου να μιμηθεις μπας και δειτε και καμια ασπρη μερα ολα τα αλλα τα ακουο Βερεσαι. Τωρα οσο για τον αν ειναι Ξενοι οι Θεοι τον Ελληνων θα ελεγα οτι μαλον αρχαιο ειναι το μιαλο σου φιλε μου γιατι περαν τιν μυτη σου δεν μπορεις να δεις οπος αλλωστε ολοι οι Χ.Ο κολιμενα μιαλα ειστε και τιποτα αλλο και το Επαναλαμβανω μια φορα ακομα Μπορεις Ελευθερα να λατρευις τον Υιο του Ζευς Διονυσο για οσο ακομα το Επιτρεπει ο Μεγαλος Ζευς.

Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto

ZeusEΜέλος
09/09/2008, 02:25:12
Φιλε Εριωπης να σου πω τι για τον Ιαπετο πως το συνδιασα το ονομα του με το 666. Βλεπεις χωρις να θελω εστω και στα χαρτια τιν παρουσα στιγμη βαφτισμενος Χ.Ο ειμαι και εγω, και τον καιρο που το ανακαλειψα ασχολιομουνα με αριθμολογια και με τον περιφημο αυτο Αριθμο γιατι απλα ηθελα να ξερω πιο ειναι το ονομα του θηριου, Βεβαια αυτο που ανακαλειψα δεν εχει καμια σχεση με το ονομα του θηριου στην σημερινη Εποχη. Με την ανακαλειψη αυτη βεβαια μου γεννηθικαν καπια ερωτιματα, Οπως π.χ Τι δουλια εχει ο Ζευς με το 666? και πολλα αλλα που με εκαναν να Ανακαλειψω σπουδαια πραγματα, τα οπια δεν τα διδασκουν στα σχολια εδω και 1700 χρονια περιπου Βλεπεις για τιν Τροια ο δουρειος Ιππος μπορει να Ηταν ενα ξυλινο αλογο, αλλα για τον Ελληνισμο και για το Ελληνικο ΦΩΣ ηταν ο Χριστιανισμος. Τωρα απο εκει και μπορειται να συνεχισεται τιν Υπερασπισει του Διονυσου ουπς Χριστου ηθελα να πω και Κλεινοντας θα τελιωσω με τιν εξης περιφιμη φρασει οπως ειπωθικε και οχι οπως μεταφερθηκε απο τους Εκαστοτε παπαρολογους ρασοφορους που εξειπηρετουσαν αλλονων συμφεροντα ( Εβραιων ) Ελυληθεν η ωρα ινα δοξαστει ο υιος του ανθρωπου...Ελλας γαρ μονη ανθρωπογεννει φυτον ουρανιον και βλαστημα θειον λογισμον αποτικτουσα οικειουμενον επιστημην'' Ζευς Πατερ Ημων Ο Εν τοις Ουρανοις ....

Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto

Edited by - ZeusE on 09/09/2008 02:25:43

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
09/09/2008, 11:05:30
Φίλε ΖευςΕ ίσως να μη το διατύπωσα καλά, γι αυτό θα σου ξανακάνω την ερώτηση.
-Με ποιο τρόπο ανακάλυψες την σχέση του Ιαπετού με τον 666; Από κάποιο βιβλίο, κάποιος σου το είπε, κάπου το άκουσες, το είδες όνειρο, τέλος πάντων πως έγινε και γνωριστήκατε με τον κ. Ζαμπέτα;
Απλά με τρώει η περιέργεια να μάθω. Αν βέβαια αυτή η ερώτηση δεν σε πιέζει σε παρακαλώ απάντησέ μου. Πες μου τουλάχιστον πριν από πόσο καιρό έκανες αυτή την ανακάλυψη;

Υπόχρεος

Λουκάς

09/09/2008, 13:55:24
Φίλε μου ZeusE, νομίζω ότι όταν αρχίζεις τις
κοτσάνες, δεν φείδεσαι ανοησιών... Καλά ρε φίλε
ο ολύμπιος Δίας, από πότε πατερ ημών εν τοις ουρανοίς..;
Αυτός είναι πάτερ αυτών εν τω Ολύμπω...
Όσο για τον ...100άρη έφηβο Διόνυσο, που ήταν κι
αμφισεξιουαλ, κοινώς την κουνούσε την αχλαδιά, με
πολλούς τρόπους, μάλιστα,συγκρίνεται με τον Κύριο της Δόξης,
Ιησού Χριστό;Τόση διαστροφή πια....
09/09/2008, 14:17:28
τρεχα....

quote:
Ιησού Χριστό;

Μην αρχίσουμε τέτοια τώρα τρεχα...., γιατί υπήρχε κι ένας γυμνός νεαρός, που έτρεχε κοντά στο χριστό, κάπου, κάποτε...

Και σαν οπαδός της θρησκείας της... αγάπης, θα έπρεπε να είσαι (εσύ ειδικά) λιγότερο βλάσφημος ή τουλάχιστον να μη λες παπαριές, χριστιανός άνθρωπος.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

09/09/2008, 15:01:49
quote:
γιαπετ

Και σαν οπαδός της θρησκείας της... αγάπης, θα έπρεπε να είσαι (εσύ ειδικά) λιγότερο βλάσφημος ή τουλάχιστον να μη λες παπαριές, χριστιανός άνθρωπος.

Ε ναι βρε Τρεχαγύρευε, πώς εκφράζεσαι κατ' αυτόν τον τρόπο τώρα και προσβάλεις τους "άθεους" και τους αναγκάζεις να λένε κακές λέξεις τα κακόμοιρα τα παιδιά;

Κάποια πράγματα, όσο κι αν υπάρχουν ως στοιχεία ή/και να γράφτηκαν από τους ίδιους του πρωταγωνιστές, για τα οποία δεν ντρεπόταν οι πρωταγωνιστές και γενικότερα οι αρχαίοι μας, δεν πρέπει να τα αναφέρεις σήμερα!
Γι' αυτό άλλωστε αλλάζουμε και την ιστορία ..... τα φώτα της φυσικά, της αλλάζουμε τα φώτα!

Μα καλά, δεν παραδειγματίστηκες λιγάκι βρε παιδί μου, από τον ευγενικό τρόπο που εκφράζονται οι ίδιοι, ειδικά όσον αφορά στο Χριστιανισμό, τόσο καιρό που συμμετέχεις στο Εσωτέρικα;

Είσαι αδιόρθωτος!!!

*****Τι παίζει με τον "γυμνό νεαρό" βρε γιαπετ;

09/09/2008, 15:24:34
Ψηλέ, μπράβο, καλά του λες.

Δεν ξέρω τι παίζει με το νεαρό, εσύ ερευνάς τις γραφές.
Εγώ μια απλή αναφορά έκανα, για λογαριασμό του... Διόνυσου.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

09/09/2008, 15:51:01
quote:
γιαπετ
Ψηλέ, μπράβο, καλά του λες.

Όχι τίποτα άλλο αλλά για να μη λες ότι δεν είμαι αντικειμενικός!
Η αλήθεια να λέγεται!

quote:
γιαπετ
Δεν ξέρω τι παίζει με το νεαρό, εσύ ερευνάς τις γραφές.
Εγώ μια απλή αναφορά έκανα, για λογαριασμό του... Διόνυσου.

Εδώ όμως το χαλάς τώρα και δεν θα έχει άδικο ο Τρεχαγύρευε να σου ζητήσει διευκρινίσεις!
Είναι δυνατόν να αναφέρεις κάτι και να αφήνεις υπονοούμενα και όταν σε ρωτά κάποιος να το γυρίζεις και να λες "δεν ξέρω εγώ θείο";

***Στο χωριό μου, όταν κάποιος ρίχνει μπηχτές και στη συνέχεια κάνει τον Κινέζο, λέμε πως αυτά που λέει είναι κατινιές!!

10/09/2008, 00:22:03
Ψηλέ, γνωρίζεις καλά, απ' τους διαλόγους μας, ότι δεν κάνω τον κινέζο, ποτέ.

Σε αντίθεση με κάποιους ομογάλακτούς σου, που οι απαντήσεις τους είναι στην κινεζικήν.

Απλά, αναφέρομαι σ' αυτό

"51 Καὶ εἷς τις νεανίσκος ἠκολούθησεν αὐτῷ, περιβεβλημένος σινδόνα ἐπὶ γυμνοῦ· καὶ κρατοῦσιν αὐτόν οἱ νεανίσκοι. 52 ὁ δὲ καταλιπὼν τὴν σινδόνα γυμνὸς ἔφυγεν ἀπ' αὐτῶν." (Μάρκος κεφ. 14)

και αναρωτιέμαι... διάφορα.

Απ' την άλλη είναι κι ο Ιωάννης...

Δε θέλει και πολύ, ξέρεις...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

samuel1974Μέλος
10/09/2008, 00:34:07
@ γιάπετ

Γράφεις:
"Δε θέλει και πολύ, ξέρεις..."

Σε κόβω για μωραϊτη.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

10/09/2008, 00:44:07
Αρκάς, φίλε μου.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
10/09/2008, 01:24:05
quote:
Αρκάς, φίλε μου.

Τελ-χίνιος, απλά Λύκαιος, ή .......;

Ρωτάω διότι ο φίλος μας ο ΖευςΕ έχει μπερδευτεί άσχημα με τον παλιό ...Σύριο Λύκο.

Λουκάς

10/09/2008, 01:57:42
Φίλε Λουκά, πόδια έχω, θεός δεν είμαι (ίσως εν δυναμει), άρα είμαι απλά... ορεσίβιος Αρκάς.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

ZeusEΜέλος
10/09/2008, 02:51:06
quote:

Ορφισμός καλείται γενικά η μυστηριακή λατρεία την οποία φέρεται να διαμόρφωσε ο Ορφέας,προβαίνοντας σε μία ριζική αναμόρφωση των μυστηρίων του θεού Διόνυσου,δίνοντάς τους μία καθαρά πνευματική προοπτική. Το τελετουργικό του ορφισμού περιελάμβανε νηστείες, καθαρμούς, καθαρότητα βίου, αποχή από βρώση κρέατος και πολλούς εξορκισμούς. Το ζητούμενο μέσα απ' όλα αυτά ήταν η τελική απαλλαγή από τον κύκλο των διαρκών μετενσαρκώσεων, μετέχοντας σε μία διαρκή μυστηριακή ζωή αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο τέλειος εξαγνισμός)και η αποκατάσταση της ψυχής στην πρότερη μακαρία κατάστασή της μέσα στην θεία πληρότητα-αθανασία. Ο ορφισμός και οι άλλες μυστηριακές λατρείες, λόγω της μεγάλης τους ομοιότητας με το χριστιανισμό), προετοίμασε διανοητικά όλους τους μεσογειακούς λαούς για την αποδοχή του χριστιανικού κηρύγματος. Τι σχεση μπορει να εχει τωρα ο Διονυσος με τον χριστο αφου ο χριστιανισμος ειναι επιρεασμενος απτον ορφισμο και οχι μονο.

Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto

ZeusEΜέλος
10/09/2008, 03:31:44
quote:

Ο Διόνυσος είναι υιός του Δια και της Σέμελης, της θνητής μητέρας. Η Ήρα ζηλεύοντας για την απιστία του Δία με την Σέμελη προτρέπει τους Τιτανες εναντίων του Διονύσου τον οποίο τεμαχίζουν. Η θεά Αθηνά σώζει την καρδιά του και την φέρνει στον Δια , από όπου γεννιέται για δεύτερη φορά ο Διόνυσος. Η αλήθεια που περικλείει ο μύθος είναι η γέννηση του θείου και το πεπρωμένο της ανθρώπινης ψυχής. Μόλις το θείο και Διονυσιακό στοιχείο σκιρτήσει σε αυτήν (ψυχή), αισθάνεταιμια νοσταλγία. Η κοινή συνείδηση η οποία αντιπροσωπεύεται στον μύθο από την Ήρα, ζηλεύει τον τοκετό του θείου .Για αυτό λοιπόν προτρέπει τους Τιτάνες- την κατώτερη δηλαδή φύση του ανθρώπου να κατασπαράξουν την θεία φύση του .Έτσι το θείο είναι παρόν στον άνθρωπο αλλά με τις αισθήσεις και την γνώση τεμαχισμένη. Αλλά εάν η ανώτερη σοφία (οΖευς) είναι αρκετά ισχυρός στον άνθρωπο τότε αυτή (η ανώτερησυνείδηση) θα ξαναγεννηθεί ως δεύτερος θεός .Έτσι από την γνώση ηοποία είναι η τεμαχισμένη στον άνθρωπο γεννιέται η σοφία, που είναιο λόγος , ο υιός του θεού και μιας θνητής μητέρας, δηλαδή τουφθαρτού μέρους της ψυχής, η οποία ανυψώνεται ασυνείδητα προς τοθείο. Ο Διόνυσος ήταν μια από τις σημαντικότερες θεότητες , πουδιατηρούσε το μεθύσι της ζωής, δηλαδή τη θεία μέθη για δημιουργία, ηοποία βρήκε την συνέχεια της μέσα από την μορφή του Χριστού. Εξάλλουτο αμπέλι το κυριότερο σύμβολο του Διονύσου είναι και σύμβολο τουΙησού.... "Εγώ ειμί η Άμπελος! Εγώ ειμί ο Αστήρ ο Πρωινός!!!!!"

Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto

ZeusEΜέλος
10/09/2008, 03:33:44
quote:

Φίλε ΖευςΕ ίσως να μη το διατύπωσα καλά, γι αυτό θα σου ξανακάνω την ερώτηση.
-Με ποιο τρόπο ανακάλυψες την σχέση του Ιαπετού με τον 666; Από κάποιο βιβλίο, κάποιος σου το είπε, κάπου το άκουσες, το είδες όνειρο, τέλος πάντων πως έγινε και γνωριστήκατε με τον κ. Ζαμπέτα;
Απλά με τρώει η περιέργεια να μάθω. Αν βέβαια αυτή η ερώτηση δεν σε πιέζει σε παρακαλώ απάντησέ μου. Πες μου τουλάχιστον πριν από πόσο καιρό έκανες αυτή την ανακάλυψη;

Υπόχρεος

Λουκάς

Στο μπανιο σαν τον Αρχιμιδη, ειμουν 17 ετων τοτε.

Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto

Edited by - ZeusE on 10/09/2008 03:34:58

10/09/2008, 09:06:18
Ευσεβείς πόθοι φίλε ZeusE... Βλέπεις το
κακομαθημένο διονυσάκι, όχι απλά τον
έπαιρνε που λένε ιστορικές πηγές, αλλά και με αντικείμενα,
βολεύονταν,άμα λάχει, όπως επίσης αναφέρεται, αμα θέλεις λέμε και που...... Αυτο το ανθρωπάριο το λέμε θεό;
Το αμπέλι με την έννοια της μέθης και της κραιπάλης, με
το σμπέλι με την έννοια που μεταφέρει στα κλαδιά και τα
σταφύλια του κληρονομικά δικαιώματα, όπως λέει η Αγία Γραφή,
...πως λέμε καμία σχέση...
Φίλε μου, προπαθείς να συμβιβάσεις τα ασυμβίβαστα...
Αρε αθάνατε Έλληνα!!!!
ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
10/09/2008, 09:41:40
quote:
ZeusE: Στο μπανιο σαν τον Αρχιμιδη, ειμουν 17 ετων τοτε.

Τί, μη μου πείς, ...γνώριζε και αυτός για τον 666;
Α.. βρε Αρχιμήδη τι σου έμελε να πάθεις!!!

quote:
γιαπετ: Φίλε Λουκά, πόδια έχω, θεός δεν είμαι (ίσως εν δυναμει), άρα είμαι απλά... ορεσίβιος Αρκάς

Μα γιατί ...χάσαμε τα πόδια μας ξαφνικά;
Τελχίνες δεν ήταν οι ψηλοί λευκοί άνθρωποι; Μήπως και ο Αρκάς δεν σημαίνει λευκός;
Επομένως ο "ορεσίβιος Αρκάς" γιατί να μη λέγεται και Τελχίνας; Έλα παραδέξου το, σε ανέβασα πάλι.

Φοβάμαι μόνο μην αλλάξει "νικ" ο Ψηλός και ζητά μερτικό και τότε ...Τρεχαγύρευε που λένε.

quote:
...όχι απλά τον έπαιρνε

Άκου εκεί "αδελφή" ο τρισμέγιστος "Διώνυσσος". Που το βρήκες πάλι αυτό βρε θηρίο;

Λουκάς

Λουκάς

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
10/09/2008, 09:45:11
Παιδιά, ...ένας είναι ο Λουκάς. Κατά λάθος υπόγραψε ο ...δεύτερος στο προηγούμενο μήνυμα.

Λουκάς