- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
πούμε γιατους εραστές, τα ζώα και τα αντικείμενα
ικανοποίησης του Διονύσου; Ευχαρίστως....
quote:
trexagireve Απεστάλη: 10/09/2008, 10:13:48
Φίλε μου Sesostris, είσαισίγουρος ότι θέλεις να
πούμε γιατους εραστές, τα ζώα και τα αντικείμενα
ικανοποίησης του Διονύσου; Ευχαρίστως....
Φίλε μου αν με βάφτισες ετσιθελικά Sesostris τότε μου οφείλεις βαπτιστικό δωράκι. Δεν ζητάω πολλά, να, …ας πούμε, να παραδεχτείς ότι το «νικ» που οικειοποιήθηκες σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο.
Αγαπητέ Τρεχαγύρευε μη σπαταλάς τα ηλεκτρόνιά σου για να με πείσεις ότι ο Διώνυσσος ή «Διός+νεοσσός» δεν είναι ο Ήλιος και ότι ο Ήλιος δεν είναι ο Ιησούς που στην αρχαία Αιγυπτιακή γλώσσα σήμαινε «Διός νεοσσός».
Καλά ακόμα εκεί είσαι;
Λουκάς
δεν ήταν δική μου αλλά δική σου επιθυμία, όπως και του
ZeusE, οπότε μη διαμαρτύρεσαι... Αν θέλετε
πάντως μπορούμε να μιλήσουμε... Όπως μιλάτε
εσείς για τον χριστιανισμό, να εκφρασουμε θέσεις και
απόψεις περί ποιού θεικού ..συμπλέγματος μιλάτε και
εκφράζεστε, περί τι είδους αξιών έχετε ως πρότυπα...
Μέσα στο μυαλό μου, έχει διυλιστεί αρκετά αυτό που συμβατικά ονομάζουμε παγκόσμια αντίληψη περί «Θείου».
Δεν υπάρχει φίλε μου καμία αμφιβολία, για παράδειγμα, ότι η Αιγυπτιακή θεολογία που πολτοποιήθηκε από την Μακεδονική μπότα, σε διάστημα 4 αιώνων γέννησε την ιδεολογική βάση του πρωτοχριστιανισμού στα σπήλαια της Νεκρής Θάλασσας.
Μόνο ένας αρκετά ισχυρογνώμων αποφεύγει να παραδεχτεί ότι η λατρεία του «Αγνού Απόλλωνος» στην αρχαία Αίγυπτο δεν πέρασε στην Γαλιλαία του Τάλυ.
Μόνο ένας άσχετος με τα θεολογικά επιμένει ότι ο Τάλυ δεν είναι ο Ήλιος και η λατρεία του. Γι’ αυτό και οι πρωτοχρστιανοί ονόμαζαν τον Ιησού «Τάλυ». Όνομα που ναι μεν αρχικά ακούγεται ξένο , με λίγη όμως έρευνα διαπιστώνεται ότι είναι ο Τάλως ή ο Ταλαιός που είναι ο Ήλιος των Κρητών.
Φίλε μου, αν ο Τρισμέγιστος Αγνός Απόλλων δεν είναι για σένα ο Ήλιος, και ο Ήλιος δεν είναι ο Ιησούς, τότε θα επαναλάβω τα ίδια «Ο χριστιανισμός σου και ο Χριστιανισμός μου είναι δύο διαφορετικά πράγματα». Τι άλλο να σου πω;
Αν θέλεις τα παίρνουμε ένα - ένα τα θέματα για να δεις τι ωραία που δένουν, φτάνει μόνο να παραδεχτείς ότι η θρησκεία του Ηλίου με διάφορα ονόματα στις διάφορες επαρχίες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κάποια μέρα μορφοποιήθηκε σ’ αυτό που όλοι γνωρίζουμε ως Καθολική Εκκλησία.
Απ’ εκεί και πέρα το ρολόι μου σταμάτησε. Η Νοημοσύνη μου κλώτσησε. Μπούχτισα να διαβάσω θεολογικά βιβλία με τις αμαλκίες του καθενός. Για μένα και ο Αλλάχ και ο Αβραάμ και ο Ιησούς και ο Απόλλωνας και ο Ζεύς και ο Ιαπετός και ο Κρόνος και η Ανδρομέδα των αρχαιομαϊμουδιστών και κάθε θεολογικό παραμύθι είναι ξεπερασμένες αντιλήψεις για τις ροές του σύμπαντος.
Τώρα γιατί το πλέκουμε το πουλόβερ την μια μέρα και το ξεμπλέκουμε την άλλη εσύ να μου πείς.
Με ενοχλεί φίλε μου ο θρησκευτικός θίασος, με ενοχλούν οι ζηλωτές και οι αντιζηλωτές, με ενοχλούν τα ακαταλαβίστικα ιεροκιτάπια του κάθε θρησκοβαρεμένου.
Θαυμάζω την καθαρή σκέψη των ανθρώπων που πολεμούν την πλεονεξία και την αδικία. Καθημερινά μέσα στο ακατοίκητό μου κάνω μόνο μία προσευχή. Λέω αν είναι άδικο αυτό που πάω να κάνω ας μου φανερωθεί κάποιο σημάδι αφού πρώτα το σκεφτώ καλά καλά και μόνος μου.
Θέλεις και άλλα ή θα πάρεις τώρα εσύ την μπάλα;
Λουκάς
σου περι αηδίας...Απλά δεν μπορώ να κρίνω τον
χριστιανισμό, απο μύθους και σημαινόμενα άλλων,
γήινων, υλιστικών και μερικών θρησκειών...Συμφωνούμε
για την θρησκοληψία και τους υποκριτές. Επί της
ουσίας,΄ομως περί Απολλωνίου και Ιησού, δεν θα μπορούσα
να δω τη σύγκριση, λέω απο την αρχή...
Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έζησε όσο μπορούσε
κάτω απο τον μανδύα ενός επαγγελματικού χώρου, βίωσε
και έμαθε, όσα μπορούσεγια την ζωή...
Από την άλλη έχουμε το θαύμα ενός Θεού αληθινού,
που περπάτησε στη γη και έκανε όσα καλά δεν έκανε
κανείς άλλος...Όχι φίλε μου, δεν μπορεί να
υπάρξει σύγκριση...
quote:
trexagireve Απεστάλη: 10/09/2008, 14:18:03
...Όχι φίλε μου, δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση...
Φίλε μου, και οι δύο πολεμούσαν το ίδιο "Θηρίο". πως δεν μπορεί να συγκριθούν;
Και οι δύο ήταν Ηλιακοί ιερείς και θεραπευτές. Πως δεν μπορούν να συγκριθούν;
Και οι δύο ήταν "Νυμφίοι, αν με καταλαβαίνεις; Πως δεν μπορούν να συγκριθούν;
Και των δύο το όνομα μαρτυρά Ηλιακή θρησκεία όπως σου εξήγησα στο προηγούμενό μου μήνυμα. Πως δεν μπορούν να συγκριθούν;
Το όνομα Ναζωραίος ( που σημαίνει ξένος Ευρωπαίος) και το όνομα Τυανεύς (που σημαίνει Έλληνας) έχουν την ίδια σημασία. Πως δεν μπορούν να συγκριθούν;
Απλώς οι άνθρωποι έχουν πλέον καλουπώσει το μυαλό τους σύμφωνα με το περιεχόμενο της κονσέρβα που τους έχουν ταΐσει και αδυνατούν να δουν την άλλη όψη του νομίσματος.
Αλλογενής ήταν ο Ιησούς στον κόσμο της Παλαιστίνης, δηλαδή ξένος, δηλαδή Νόσρι δηλαδή Ναζωραίος.
Τι προσπαθείς φίλε μου τώρα να μου πείς;
Λουκάς
quote:
Ψηλέ, γνωρίζεις καλά, απ' τους διαλόγους μας, ότι δεν κάνω τον κινέζο, ποτέ.Σε αντίθεση με κάποιους ομογάλακτούς σου, που οι απαντήσεις τους είναι στην κινεζικήν.
Απλά, αναφέρομαι σ' αυτό
"51 Καὶ εἷς τις νεανίσκος ἠκολούθησεν αὐτῷ, περιβεβλημένος σινδόνα ἐπὶ γυμνοῦ· καὶ κρατοῦσιν αὐτόν οἱ νεανίσκοι. 52 ὁ δὲ καταλιπὼν τὴν σινδόνα γυμνὸς ἔφυγεν ἀπ' αὐτῶν." (Μάρκος κεφ. 14)
και αναρωτιέμαι... διάφορα.
Απ' την άλλη είναι κι ο Ιωάννης...
Δε θέλει και πολύ, ξέρεις...
Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτά τα "διάφορα" που αναρωτιέσαι;;
Γιατί επιμένεις στα μισόλογα;
Από ποια πλευρά είναι ο Ιωάννης;
Ποιος Ιωάννης;
Ποια πλευρά;;
Τόσο δύσκολο σου είναι να γίνεις πιο συγκεκριμένος;

Έγραψε ο φίλος ο τρεχα...., μετά βεβαιότητος όπως πάντα, ότι ο Διόνυσος, "την κουνούσε την αχλαδιά" και έφερα απλά, δύο παραδείγματα, τα οποία αν τα ερμηνεύσεις κάτω από ένα πρίσμα (ίσως το ίδιο με αυτό του τρεχα.... για το Διόνυσο), ενδέχεται να άρεσαν τα αγοράκια και στον Γιεσού των ευαγγελίων, ειδικά των "απόκρυφων"...
Αν σου φαίνεται εξωφρενικό, θα πρέπει να μη συμφωνείς και στην περίπτωση του Διόνυσου...
Ή όχι;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Ψηλός
Α μπράβο, σε εικόνες Αγίων, όπως τα λες.
Η εικόνα ούτε περιέχει τον Άγιο, ούτε και είναι η ίδια ο Άγιος.
Όπως και η φωτογραφία του παιδιού σου ούτε και έχει κάποιο μέρος του παιδιού σου, ούτε είναι και η ίδια το παιδί σου!
Κατανοητό, έτσι;
Τότε Ψηλέ γιατί άλλες τις θεωρείτε θαυματουργές και συρρέετε και άλλες όχι ; Είναι δυνατόν το ένα μπογιατισμένο ξύλο να έχη περισσότερη δύναμη από το άλλο ; Μη μου πης ότι η διαφορά έγκειται στην ποιότητα της μπογιάς και του ξύλου , ή ότι ο άγιος έχει προτίμηση στη συγκεκριμένη απεικόνισή του και τη βρίσκει ωραιότερη από τις άλλες .
*
quote:
Ψηλέ, θέλεις να ανοίξουμε, τώρα, κύκλο συζητήσεων, επ' αυτού;Έγραψε ο φίλος ο τρεχα...., μετά βεβαιότητος όπως πάντα, ότι ο Διόνυσος, "την κουνούσε την αχλαδιά" και έφερα απλά, δύο παραδείγματα, τα οποία αν τα ερμηνεύσεις κάτω από ένα πρίσμα (ίσως το ίδιο με αυτό του τρεχα.... για το Διόνυσο), ενδέχεται να άρεσαν τα αγοράκια και στον Γιεσού των ευαγγελίων, ειδικά των "απόκρυφων"...
Αν σου φαίνεται εξωφρενικό, θα πρέπει να μη συμφωνείς και στην περίπτωση του Διόνυσου...
Ή όχι;;;
Τα αγοράκια ενδέχεται να αρέσουν και σε σένα. Είδες, το είπα. Που το στηρίζω όμως; Πουθενά.
Το ίδιο ισχύεις και με αυτά που λες εσύ για τον Ιησού.
Σου ζήτησα να μου πεις που στηρίζεις αυτά που λες, αλλά δεν λες τίποτα παρά συνεχίζεις να προσβάλλεις ένα πρόσωπο που για τους Έλληνες σημαίνεις πολλά.
Εγώ λέω να αφήσεις τις κατινιές και αν έχεις να πεις κάτι, πέστο και φέρε και τα σχετικά στοιχεία.

Σχετίζεται με την Βάση Δεδομένων μας(τον χώρο όπου συλλέγονται τα μηνύματα) και με την αύξηση των χρηστών μας.
Περαιτέρω ενέργειες για να εξαλειφθούν παρόμοια προβλήματα(που πιθανώς θα αντιμετωπίσουμε ξανά) θα παρθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Έως τότε, ζητούμε την κατανόησή σας για τυχόν περαιτέρω προβλήματα.
Διαβάστε και το Θέμα An error occurred on the server... για παραπάνω σχετικές πληροφορίες και για να καταγράψετε τα προβλήματα που πιθανώς συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε.
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------