ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΙΧΑΛΙΟΛΙΑΚΟΣ: "ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ!" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΙΧΑΛΙΟΛΙΑΚΟΣ: "ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ!" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

elo60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
18/09/2012, 13:32:36
quote:

macedon

Doc

quote:
Μήμπως ισχύει αυτό που λέει ο Macedon και υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στη χριστιανική παιδεία και τον φανατισμό;

Τον θρησκευτικό φανατισμό, προφανώς.

Για τον πολιτικό/ιδεολογικό φανατισμό έχεις τίποτα πρόχειρο???

quote:

macedon

Και για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, ο χριστιανισμός και ο εθνικισμός είναι ιδεολογίες παντελώς ασύμβατες μεταξύ τους.

Στον Μιχαλολιάκο το είπες????

Πήγαινε κατ'ευθείαν στο 5.27 ΑΚΡΙΒΩΣ macedon και πες μας (με δικά σου λόγια) τι λέει ο Πρόεδρος Μιχαλολιάκος.

http://www.youtube.com/watch?v=7aA69HSG_A0

Αλήθεια εκείνο το ρημάδι το καταστατικό και την πολιτική διακήρυξη της Χρυσής Αυγής στην οποία αναφέρεται ο Μιχαλολιάκος και λέει ότι
"ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ(...)" τη βρήκες ή ακόμα (μετά από τόσους μήνες) τη ψάχνεις???

Κάτσε ήσυχα και μην ξανοίγεσαι τώρα που βρέθηκε έστω και αυτός ο χώρος της Χρυσής Αυγής να σε στεγάσει...

Υ.Γ Miserabile visu...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 18/09/2012 13:40:39

18/09/2012, 15:34:11
doctor

quote:
Επομένως η Χρυσή Αυγή ως ιδεολογικό εθνικιστικό κόμμα, απαγορεύει την εγγραφή και συμμετοχή χριστιανών ορθόδοξων στο κόμμα;

Δεν απαγορεύει κανέναν να εγγραφεί. Το θρήσκευμα για τον εθνικισμό είναι δευτερεύουσας σημασίας, ως προσωπική πεποίθηση, και στο σημείο που δεν βλάπτει τα συμφέροντα του έθνους, είναι ανεκτό οποιοδήποτε θρήσκευμα.

Ακόμη και αν είναι κάποιος χριστιανός στη Χρυσή Αυγή, πρώτα είναι Έλληνας και μετά χριστιανός, σε αντίθεση με τη χριστιανική κοσμοθεώρηση που απαιτεί πρώτα να είναι κανείς χριστιανός και μετά οτιδήποτε άλλο, όπως διδάσκει και ο Μεταλληνός...

Άλλωστε, δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι ή οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής εθνικιστές με τον ίδιο τρόπο που δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι του Τσίπρα κομμουνιστές, Μαοϊκοί, Τσαουσεσκικοί και δεν ξέρω και γω τι άλλο υπάρχει εκεί μέσα...

macedon

18/09/2012, 16:49:21
quote:

Άλλωστε, δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι ή οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής εθνικιστές με τον ίδιο τρόπο που δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι του Τσίπρα κομμουνιστές, Μαοϊκοί, Τσαουσεσκικοί και δεν ξέρω και γω τι άλλο υπάρχει εκεί μέσα...

macedon

Εύστοχος ο παραλληλισμός macedon, αν και πίστευα οτι ο χριστιανισμός με τον εθνικισμό είναι παντελώς ασύμβατα μεταξύ τους, μάλλον έκανα λάθος.

Λύθηκε το ερώτημα.

19/09/2012, 15:45:12
quote:

quote:

macedon

Εύστοχος ο παραλληλισμός macedon, αν και πίστευα οτι ο χριστιανισμός με τον εθνικισμό είναι παντελώς ασύμβατα μεταξύ τους, μάλλον έκανα λάθος.

Λύθηκε το ερώτημα.

Όταν έρχονται τα στοιχεία (π.χ βίντεο) ο macedon τρέχει να κρυφτεί.
To εν λόγω βιντεάκι το αποφεύγει εδώ και μήνες ο macedon!

Doc σε παρακαλώ το "παντελώς ασύμβατα" βάλε το και εσύ σε bold για να δώσεις την ΙΔΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ (πόσο μάλλον που εσύ δεν πρόκειται να το κάνεις ΓΑΡΓΑΡΑ στο αμέσως επόμενο ποστ)

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 19/09/2012 15:46:36

20/09/2012, 01:42:36
doctor

quote:

Εάν δεν κατάλαβες τι είπα, τότε δικαιολογείται το σχόλιό σου. Αν κατάλαβες τι είπα τότε γράφεις για να ακουστεί η φωνή σου.

Να στο ξαναπώ:

Ο εθνικισμός, σαν ιδεολογία και σαν σύστημα αξιών είναι παντελώς ασύμβατος με το χριστιανισμό. Δεν μπορείς να θεωρείς, για παράδειγμα, πως κυρίαρχο στοιχείο του έθνους είναι η φυλή και ταυτόχρονα να δέχεσαι το οικουμενικό, πανσπερμιακό καζάνι που προτείνει ο χριστιανισμός. Δεν μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου πρώτα Έλληνα και μετά χριστιανό και ταυτόχρονα πρώτα χριστιανό και μετά Έλληνα.

Με άλλα λόγια δεν μπορείς να είσαι συνειδητοποιημένος εθνικιστής και ταυτόχρονα συνειδητός χριστιανός (αν και κανέναν τέτοιο δεν έχω συναντήσει μέχρι σήμερα). Αν δεν το κατάλαβες πάλι, πες μου να βάλω και εικόνες.

macedon

Edited by - macedon on 20/09/2012 01:43:50

20/09/2012, 13:26:54
quote:

doctor

quote:

Εάν δεν κατάλαβες τι είπα, τότε δικαιολογείται το σχόλιό σου. Αν κατάλαβες τι είπα τότε γράφεις για να ακουστεί η φωνή σου.

Να στο ξαναπώ:

Ο εθνικισμός, σαν ιδεολογία και σαν σύστημα αξιών είναι παντελώς ασύμβατος με το χριστιανισμό. Δεν μπορείς να θεωρείς, για παράδειγμα, πως κυρίαρχο στοιχείο του έθνους είναι η φυλή και ταυτόχρονα να δέχεσαι το οικουμενικό, πανσπερμιακό καζάνι που προτείνει ο χριστιανισμός. Δεν μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου πρώτα Έλληνα και μετά χριστιανό και ταυτόχρονα πρώτα χριστιανό και μετά Έλληνα.

Με άλλα λόγια δεν μπορείς να είσαι συνειδητοποιημένος εθνικιστής και ταυτόχρονα συνειδητός χριστιανός (αν και κανέναν τέτοιο δεν έχω συναντήσει μέχρι σήμερα). Αν δεν το κατάλαβες πάλι, πες μου να βάλω και εικόνες.

Άρα ο Εθνικισμός είναι σαν τον κομμουνισμό; Συνάδει μόνο με την Αθεΐα;
20/09/2012, 13:53:07
Δεν ξέρω τι μπορεί να κατανόησες εσύ αλλά εγώ ελληνικά τα είπα. Είπα ότι "χριστιανισμός και εθνικισμός είναι ασύμβατες ιδεολογίες". Δεν είπα "η πίστη στο θεό και ο εθνικισμός είναι ασύμβατες".

Δεν μπορώ να το πω πιο απλά, λυπάμαι...

macedon

20/09/2012, 14:09:44
Χρησιμοποίησε κάνα μυξομάντηλο καλέ...

20/09/2012, 14:30:06
quote:
macedon

Δεν ξέρω τι μπορεί να κατανόησες εσύ αλλά εγώ ελληνικά τα είπα. Είπα ότι "χριστιανισμός και εθνικισμός είναι ασύμβατες ιδεολογίες". Δεν είπα "η πίστη στο θεό και ο εθνικισμός είναι ασύμβατες".

Δεν μπορώ να το πω πιο απλά, λυπάμαι...

Βρε Χρυσαυγίτη, στον Πρόεδρο Μιχαλολιάκο το είπες????

Πήγαινε κατ'ευθείαν στο 5.27 ΑΚΡΙΒΩΣ macedon και πες μας (με δικά σου λόγια) τι λέει ο Πρόεδρος Μιχαλολιάκος.

http://www.youtube.com/watch?v=7aA69HSG_A0

Υ.Γ miserabile visu...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 20/09/2012 14:30:33

12/10/2012, 21:50:04
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "CORPUS CHRISTI" ΩΣ "ΒΛΑΣΦΗΜΟ" ΕΡΓΟ

( Περισσότερα εδώ: http://www.fimes.gr/2012/10/chrisi-augi-corpus-christi-epeisodia/ )

Αναρωτιέμαι.. τι κουτσουλιές έχουν να πέσουν
Από τους υποστηρικτές του κόμματος...

18/12/2009, 08:49:36

Ποντάρει άλογο κουτσό
και φέρνει πεντακόσ'α
εγώ ποντάρω σ' αετό
και χάνω κάπου τόσα

Μολόγατα, μολόγατα
τα φράγκα μοιρολόγατα
τι γίνανε ; μολόγατα
χορτάρι για τ' αλόγατα

Σηκώνει τον ιππόδρομο
μ' ένα παλιό 'κοσάρι
εγώ αδειάζω καφετιά
και γίνονται κριθάρι

Μολόγατα, μολόγατα
τα φράγκα μοιρολόγατα
τι γίνανε ; μολόγατα
χορτάρι για τ' αλόγατα

Αν θέλει η τύχη η στραβή
τα φέρνει και στα δίνει
αλλιώτικα σε κυνηγά
στα παίρνει και σε γδύνει

Μολόγατα, μολόγατα
τα φράγκα μοιρολόγατα
τι γίνανε ; μολόγατα
χορτάρι για τ' αλόγατα

http://www.youtube.com/watch?v=09gBHTec5ic

"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"
18/12/2009, 09:03:06

Σε επικίνδυνη στροφή
την πιο ανύποπτη ώρα
κλείνεις τα μάτια σου και λες
όλα τελειώνουν τώρα.

Κι ο χρόνος γίνεται άπειρος.

Παίρνω μια φωτιά,
ανάβω ένα τσιγάρο
σέρτικο,βαρύ
ζωή να σε γουστάρω
σήμερα είμ`εδώ
για αύριο τι να λέμε ... ;
μα όχι και να κλαίμε.

Τώρα που πέρασε κι αυτό
κι είν`η ψυχή σταλμένη,
νιώθω το αίμα μου ζεστό
τη σκέψη θολωμένη.

Κι ο χρόνος στέκει αδιάφορος

http://www.youtube.com/watch?v=aro5s1mgQ40

30/03/2010, 08:42:15

Σε λάθος πλοίο επιβάτης
και στην κουκέτα τ' αρωμα της.
Μασάει χρυσάνθεμα και δυόσμο
και βλέπει ανάποδα τον κόσμο.

Μεθάει σε βρώμικα λιμάνια
με λιποτάκτες και χαρμάνια.
Σε θαλασσόπετρες πλαγιάζει
και με τ' αστέρια κουβεντιάζει.

Κι η μάνα του στις ρεματιές
ανάβει στα νερά φωτιές.

Μέσα στης τρέλας του τη φιέστα
απ' τη ζωή ζητάει τα ρέστα.
Πέφτουνε ντόμινο τα πλάνα,
τον βρίσκει η νύχτα σε μια αλάνα.

Έξω απ' το σώμα του πετάει
και στους αιθέρες περπατάει.
Στο λίβα της και στο βαρδάρη,
στον ήλιο της και στο φεγγάρι.

Κι η μάνα του στις ρεματιές
ανάβει στα νερά φωτιές.

14/07/2010, 11:13:21
quote:
trexagireve

Και φυσικά, να συνεχίσεις το θέμα, [...]

Ευχαριστώ, να 'σαι καλά!

Θέλω να σωθώ... τι να κάνω?

Κι εγώ θέλω να κάνω σεξ με την Αλίκη από την Χώρα των Θαυμάτων και να παίξω τάβλι με τον Άκη Πάνου.

Ασχέτως όμως από το τι θέλει ο καθένας μας - γιατί όλοι κάτι θέλουμε, ακόμη κι αυτός που δεν θέλει - η εκπλήρωση των επιθυμιών μας - και το αν θα επέλθει ή όχι η εκπλήρωσή των - των "θέλω" μας δηλ. έχει την βάση της στην απλότητα. Μια φράση του τύπου "θέλω να σωθώ", ισοδυναμεί με μια του τύπου "Θέλω να περπατήσω, θέλω να μιλήσω, θέλω να γελάσω, θέλω ένα παγωτό!", όσο κι αν αυτό μας φαίνεται παράδοξο. Προτού λοιπόν φτάσουμε στο σημείο να επιθυμούμε την σωτηρία μας - κάτι που δεν υπάρχει γιατί ο σώζον εαυτώ σωθήτω - προτιμότερο είναι να επιθυμήσουμε π.χ μια σοκολατένια μπάλα παγωτού ή μια παγωμένη μπύρα στη παραλία γιατί α) είναι πιο εύκολο β) είναι εφικτό και γ) δεν απαιτεί 47 (ως στιγμής) απαντήσεις.

η ερώτηση έγινε από το μέλος LQG στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10598&whichpage=1

14/07/2010, 11:53:43
Επι-κοινωνούμε???

Η επικοινωνία των ανθρώπων - το έχω πει - εξαρτάται από την γλώσσα, είτε του στόματος, είτε του σώματος. Και η γλώσσα είναι ένας κώδικας. Και ως κώδικας έχει αρχές. Και μία από τις αρχές του είναι : «Δε φαίνεται να μας καταλαβαίνετε. Θέλουμε να κάνουμε ανθρώπους που να μοιάζουν περισσότερο με εμάς. Τα σώματά σας είναι σαν τα δικά μας, αλλά έχετε δόντια , πόδια και οπλές. Οι νέοι άνθρωποι θα έχουν χέρια και πόδια παρόμοια με τα δικά μας. Εμείς θα φύγουμε και θα ξαναγυρίσουμε.» Κοσμολογία των Ναβάχο

η ερώτηση έγινε από το μέλος Εαρινός στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10587

Edited by - zip on 14/07/2010 11:55:37

14/07/2010, 12:09:52
Θα πεθάνω ένα πένθιμο

Θα πεθάνω ένα πένθιμο του φθινόπωρου δείλι
μεσ' στην κρύα μου κάμαρα, όπως έζησα μόνος'
στη στερνή αγωνία μου τη βροχή θε ν' ακούω
και τον κούφιο τον θόρυβο που ανεβάζει ο δρόμος

μέσα σ'επιπλα ξένα και σε σκόρπια βιβλία,
θα με βρουν στο κρεββάτι μου. θε ναρθεί ο αστυνόμος
θα με θάψουν σαν άνθρωπο που δεν είχε ιστορία.

Απ' τους φίλους που παίζαμε πότε-πότε χαρτιά
θα ρωτήσει κανένας τους έτσι απλά: "-Τον Ουράνη
μην τον είδε κανείς; Εχει μέρες που χάθηκε!..."
Θ' απαντήσει άλλος παίζοντας: "-Μ' αυτός έχει πεθάνει".

Μια στιγμή θα κιτάξουνε ο καθένας τον άλλον,
θα κουνήσουν περίλυπα και σιγά το κεφάλι,
θε να που: Τ' ειν' ο άνθρωπος!... Χτες ακόμα ζούσε!"
Και βουβά το παιγνίδι τους θ' αρχινήσουνε πάλι.

Κάποιος θάναι συνάδελφος στα "ψιλά" που θα γράψει
πως "προώρως απέθανεν ο Ουράνης στην ξένη,
νέος γνωστός εις τους κύκλους μας, πούχε κάποτ' εκδώσει
συλλογήν με ποιήματα πολλά υποσχομένην".

Κι αυτός θάναι ο στερνός της ζωής μου επιτάφιος.
Θα με κλάψουνε βέβαια μόνο οι γέροι γονιοί μου
και θα κάνουν μνημόσυνο με περίσιους παπάδες
όπου θάναι όλοι οι φίλοι μου κι ίσως-ίσως οι οχτροί μου.

σε μια κάμαρα ξένη στο πολύβοο Παρίσι,
και μια Κίττυ θαρώντας πως την ξέχασα γι' άλλην
θα μου γράψει ένα γράμμα -και νεκρό θα με βρίσει

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
14/07/2010, 12:19:44
πώς θα κρίνει ο Θεός ένα Ζουλού που δε γνώρισε ποτέ το χριστιανισμό?

Ωραία ερώτηση ... Κατά πάσα πιθανότητα, η κρίση του Θεού για έναν Ζουλού που δεν γνώρισε ποτέ τον Χριστιανισμό, δεν διαφέρει από την κρίση του Ζουλού για έναν Θεό που δεν γνώρισε ποτέ τον Χριστιανισμό. Τουτέστιν, και ξεκινώντας από το γεγονός πως στην γλώσσα των Ζουλού το όνομά τους σημαίνει Ουρανός, ο Θεός θα έλεγε στον Σάκα Ζούλου : "Εγώ είμαι ο Ουρανός κι εσύ το ζώο που λατρεύω".

η ερώτηση έγινε από το μέλος LQG στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=1&TOPIC_ID=10598

14/07/2010, 12:42:15
Μπορείς να μου αποδείξεις πως αυτό που ζούμε τώρα δεν είναι κάποιο όνειρο?

Ασφαλώς! Έλα να σου ρίξω ένα μπουκέτο και μετά πες μου αν ονειρεύτηκες τον πόνο.

η ερώτηση έγινε από το μέλος LQG - πολύ ψωμί - στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10598&whichpage=2

Edited by - zip on 14/07/2010 12:42:43

14/07/2010, 13:04:44
Εχουν κοινες επιρροες η αρχαια Αιγυπτος και η προκολομβιανη Αμερικη;

Ασφαλώς! Και οι δύο αρχίζουν από "Α". Από "Α" επίσης αρχίζει και η Αδιευκρίνιστη Αναφορά στην Απορία όπως και το "εγώ είμαι το Α και το Ω" του Χριστιανικού Τσελεμεντέ. (υποθέτω, πως επειδή αυτό το θέμα ανοίχθηκε στο Μύθος & Θρησκεία, οι "κοινές επιρροές" των δύο "Α", αναφέρονται στα θρησκευτικά τους ήθη.)

η ερώτηση έγινε από το μέλος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10605

Edited by - zip on 14/07/2010 13:10:07

14/07/2010, 13:14:23
Πολύ ωραία κι όπως σε περίμενα φιλε μου zip,απλά πρόσεξε τα κομπλεξαρισματα...