ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

alfa-omega47 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
28/11/2004, 20:20:31
Ποιοι έχουν επικοινωνήσει με τον δημιουργό ;;;

Όσοι το κάνατε , μπορείτε να δημοσιεύσετε τις εμπειρίες σας , για τους υπόλοιπους , που δεν το έκαναν ;;

Θερμή παράκληση , όσοι δεν πιστεύουν , ότι υπάρχει δημιουργός , ας παραβλέψουνε αυτό το θέμα .

29/11/2004, 13:50:23
alfa-omega:
«Θερμή παράκληση , όσοι δεν πιστεύουν , ότι υπάρχει δημιουργός , ας παραβλέψουνε αυτό το θέμα .»

Θεωρώ αγαπητέ ως ύβρη την αναζήτηση βιωματικών καταστάσεων τρίτων ατόμων με ταυτόχρονη επίκληση της λογοκρισίας. Και το θεωρώ ως ύβρη για την συγκεκριμένη διαδικτυακή παρουσία που κάθε άλλο παρά μπορεί να θεωρηθεί ως βήμα-θελογείο του Α ή του Β δόγματος.

Αποτελεί αλαζονική συμπεριφορά καθώς και προσβολή για την αξιοπρέπεια όσων εκφράζουνε διαφορετικές απόψεις, χωρίζοντας σε στρατόπεδα εκ προοιμίου τους μεν από τους δε. Ένα ζωντανό παράδειγμα των διχαστικών προτροπών που υποβόσκουνε σε δόγματα που καλύπτονται από μια «εξ αποκαλύψεως» ακάλυπτη επιταγή.

Όποιος δεν έχει το σθένος να υπερασπιστεί, να συζητήσει, να αναδείξει όλα αυτά τα στοιχεία που συνθέτουνε την κοσμοθεωρία που ασπάζεται, μάλλον στηρίζεται σε δεκανίκια παρά σε στερεές βάσεις. Και τα δεκανίκια, ως γνωστό, δεν αντέχουνε παρά μονάχα συγκεκριμένο βάρος.

Εάν λοιπόν ετούτο το βάρος, το βάρος των βασανιστικών ερωτήσεων, δεν το αντέχουμε, τότε ίσως διαλέξαμε λάθος τόπο για να δοκιμάσουμε τις ανοχές μας.

Την στιγμή που γεννιέται ένας θεός-δημιουργός, γεννιέται και ο άνθρωπος που θα τον εμπορευτεί, ο άνθρωπος που θα του «μιλήσει»……….

KrisnnaΜέλος
29/11/2004, 15:22:37
Αν πιστεύεις Alfa-Omega οτι θα βρεθεί Αναγνώστης να σου πεί οτι: "Eίδα τον Ανώτατο Δημιουργό, μιλήσαμε ,συζητήσαμε, του ζήτησα αυτά, μου υποσχέθηκε αυτά ..." φοβάμαι Δυστυχώς για Σένα οτι δέν θα βρεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ
Εγώ όπως θερμοπαρακάλεσες το παραβλέπω το θέμα και δέν ξαναεπεμβαίνω, αλλά αυτό δέν σημαίνει οτι είμαι Άπιστος στην ύπαρξη Ανώτατου Δημιουργού!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

29/11/2004, 19:22:41
Πιστεύω ότι το θέμα της επικοινωνίας του ανθρώπου με τον δημιουργό , είναι καθαρά προσωπικά βιώματα.

Επειδή έχω τέτοια βιώματα , ήθελα να τα μοιραστώ και να τα συγκρίνω , με αυτά των συνανθρώπων μου.
Θέλω ακόμη να πιστεύω , ότι υπάρχουν αυτά τα άτομα και ότι αργά η γρήγορα , θα έχω την τιμή να διαβάσω κάποιο από αυτά.

Όσο για την παράκληση φίλε Schwabe , που θεωρείς ύβρη .
Ο καθένας βλέπει αυτό που θέλει να δει.
Αυτό πάντως που αντιλήφθηκες , δεν μου πέρασε καθόλου από την διάνοια.

Να παραδεχτώ όμως , ότι ίσως δεν διευκρίνισα αρκετά την σκέψη μου , για το θέμα που πρότεινα σε αυτό το τόπικ .

Με σεβασμό .
Alfa-Omega.

30/11/2004, 08:01:42

Όλοι οι προφήτες Αγαπητέ ΑΩ είχαν προσωπική επικοινωνία με τον Θεό...
Ποιός απο όλους άραγε είχε επικοινωνία με τον πίο αληθινό Θεό..?

"Όλοι, σχεδόν, οι υπέροχοι άνθρωποι πέθαναν! Ο Βούδας, ο Σωκράτης, ο Διογένης, ο Ιησούς Χριστός, ο Πούσκιν, ο Τολστόι, ο Γκάντι, ο Βισότσκι … Αρχίζω να μην αισθάνομαι κι εγώ καλά τελευταία ...!"

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

thothΙδρυτικό Μέλος
30/11/2004, 10:20:36
quote:

Όλοι οι προφήτες Αγαπητέ ΑΩ είχαν προσωπική επικοινωνία με τον Θεό...
Ποιός απο όλους άραγε είχε επικοινωνία με τον πίο αληθινό Θεό..?

"Όλοι, σχεδόν, οι υπέροχοι άνθρωποι πέθαναν! Ο Βούδας, ο Σωκράτης, ο Διογένης, ο Ιησούς Χριστός, ο Πούσκιν, ο Τολστόι, ο Γκάντι, ο Βισότσκι … Αρχίζω να μην αισθάνομαι κι εγώ καλά τελευταία ...!"

Και σου είπα, να παίρνεις το παλτό σου όταν βγαίνει έξω αλλά δεν με άκουγες.

Ω, Θεέ μου, συγνώμη. Ξέρεις... ήμουν τόσο απορροφημένος να σε σκέπτομαι, που δεν πρόσεξα ότι ήσουν πάντα, εδώ, μπροστά μου.
30/11/2004, 11:36:16
Σε κάποια στιγμή της ζωής μου , έφτασα σε πολύ χαμηλό οικονομικό επίπεδο.
Η σύζυγος μου ήταν άνεργος και ο δικός μου μισθός ( ιδιωτικός υπάλληλος ) , δεν επαρκούσε με τίποτε, για τις βασικές ανάγκες μας .
Παρ όλες τις προσπάθειες της , δεν έβρισκε εργασία.

Σήκωσα το κεφάλι ψηλά και προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον δημιουργό.

Μέσα στην απελπισία μου , άρχισα να του μιλάω .

Θυμάμαι ότι είπα τα εξής.

Αν υπάρχεις δημιουργέ και με ακούς αυτήν την στιγμή , θέλω να έχει η σύζυγος μου , αύριο εργασία.
Μου το χρωστάς δημιουργέ.
Μου χρωστάς μια απόδειξη , επειδή εγώ κάνω τα πάντα για να σε πλησιάσω και να σε νοήσω ορθά.
Κάνω τα πάντα , για να αποκτήσει η ύπαρξή μου το νόημα που είναι κάτω από το θέλημά σου.
Ίσως δεν το αξίζω , όμως είσαι η τελευταία ελπίδα μου.
Αν δεν με βοηθήσεις να ξέρεις , ότι θα αφοσιωθώ απόλυτα στην εγκόσμια ζωή μου και θα σε ξεγράψω , από αυτήν.
Θα εγκαταλείψω την ηθική , που αντιλαμβάνομαι , από την δημιουργία σου.
Εντάξει δεν θέλω να αντιληφθώ πολλά , μου αρκεί ένα σημάδι σου.
Θυμάμαι , ότι έκλαψα .
Δεν με λυπάσαι θεέ , οι άνθρωποι με εγκατέλειψαν.
Εσύ είσαι ο πνευματικός μου πατέρας και εγώ το παιδί σου , μην με εγκαταλείπεις.
Θα φταις και εσύ , αν ξαναγυρίσω στην προηγούμενη ζωή μου.
Αν ξαναπέσω στον πνευματικό λήθαργο και ακολουθήσω την ανθρώπινη σοφία.
Γνωρίζω , ότι δεν έχουμε επαρκεί λογική , για να σε ακολουθήσουμε , όμως εγώ προσπαθώ και αυτό το βλέπεις.

Θυμάμαι , ότι επάνω στην απελπισία μου , έριξα όλο το βάρος της ευθύνης επάνω του.
Είπα και άλλα , αλλά δεν τα θυμάμαι όλα.

Την άλλη ημέρα , ήρθε η σύζυγος μου γεμάτη χαρά να που πει , ότι τηλεφώνησε σε μια εταιρεία και της είπανε , ότι αρχίσει εργασία άμεσα , την ίδια κιόλας ημέρα.

Τα έχασα δεν ήξερα τι να πιστέψω.
Από εκείνη την ημέρα περάσανε , 7 μήνες.

Η σύζυγος μου λέει.
Γιάννη στο εργοστάσιο που δουλεύω δεν εργάζονται άνθρωποι , αλλά άγγελοι.
Αυτό το πράγμα πρώτη φορά μου συμβαίνει , να δείχνουν οι προϊστάμενοι μου τόσο μεγάλη κατανόηση.
Ο χώρος εργασία της , είναι το ιδανικό μέρος , που ποτέ δεν κατάφερε να βρει στο παρελθόν.

Τις είπα αυτό που είχε προηγηθεί με εμένα .
Μου απάντησε , ότι δεν ξέρει τι να πιστέψει.

Πριν από αυτό , προηγήθηκαν και άλλες προσπάθειές επικοινωνίας μου με τον δημιουργό.
Δεν είναι του παρόντος να τις αφηγηθώ.

Από την ημέρα εκείνη και ύστερα , προσπαθώ με όση διάνοια έχω , να πράττω το καλό.
Προσπαθώ να απελευθερωθώ , περισσότερο από τα αγαθά υλικά , δίνοντάς τα σε συνανθρώπους μου , που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Η ζωή μου κυλάει πλέον διαφορετικά.

Πιστεύω πλέον , ότι ο δημιουργός είναι πνεύμα ενεργό και με ακούει.
Όταν συγκεντρώνω την σκέψη μου σε αυτόν , Αισθάνομαι την παρουσία του.

Την στιγμή που τον αισθάνομαι , κλαίω ασταμάτητα.
Δεν είναι κλάμα πικρίας , αλλά κλάμα ευτυχίας.
Την στιγμή εκείνη δεν με νοιάζει αν συνεχίσω να υπάρχω , η αν φύγω από την ζωή , μου είναι αδιάφορο.
Ζω τα πάντα σε μια μονάχα στιγμή.
Δεν ξέρω πόσο κρατάει αυτή η στιγμή , όμως είναι αληθινή.
Αυτές οι στιγμές γεμίζουν την ύπαρξή μου με νόημα και ουσία.
Θα έλεγα , ότι τις στιγμές αυτές , κολυμπάω σε μια θάλασσα αγάπης.

Αυτά είχα να γράψω , για την δική μου προσωπική επικοινωνία , με τον δημιουργό.

KrisnnaΜέλος
30/11/2004, 11:45:20
quote:
Αν δεν με βοηθήσεις να ξέρεις , ότι θα αφοσιωθώ απόλυτα στην εγκόσμια ζωή μου και θα σε ξεγράψω , από αυτήν.
Θα εγκαταλείψω την ηθική , που αντιλαμβάνομαι , από την δημιουργία σου.

Τον απείλησες δηλαδή?
Εγώ πιστεύω οτι κάποιο Πνεύμα Αγαπημένου σου Προσώπου, είτε απο την μεριά της δικής σου είτε απο την μεριά της Συζύγου σου κατόρθωσε μετά τις θερμές ικεσίες σας να σας ακούσει να επικοινωνήσει μαζί σας ψυχικά, να επέμβει και να σας βοηθήσει!
Έχει συμβεί πολλές φορές σε Ανθρώπους!

30/11/2004, 12:30:19
Αγαπητέ ΑΩ είναι πραγματικά ευχάριστο που πίστεψες σε κάτι θετικό και πραγματοποιήθηκε. Είναι πραγματικά επίσης πολύ θεμιτό να πιστεύει ο κάθε ένας
στο Θεό που προτιμά και να μπορεί επικοινωνεί μαζί του. Μακάρι όλοι να μπορούσαν να επικοινωνούσαν να έπρατταν αλλά και να εισέπρατταν ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟ..!!!
Και κάτι για τον Κρίσνα junior...!!!
Ο Κρίσνα λέει στην Μπαγκαβάτ Γκίτα, ότι τον λατρεύουν τέσσερις τάξεις ανθρώπων. Ο δυστυχισμένος, ο αναζητητής των υλικών πραγμάτων, ο ερευνητής ο ανιδιοτελής εραστής της αλήθειας.
Οι άνθρωποι που είναι δυστυχείς, προσεγγίζουν τον Θεό για ανακούφιση.
Αν είναι άρρωστοι, τον λατρεύουν για να τους θεραπεύσει.
Αν έχασαν την περιουσία τους, προσεύχονται για να τους επιστραφεί πίσω.
Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που τον αναζητούν για όλα τα είδη των πραγμάτων διότι είναι γεμάτοι από επιθυμίες, όνομα, φήμη, περιουσία, θέση κοκ. Αυτοί θα πουν:

«Θα σου κάνω μια προσφορά αν μου δώσεις αυτό που θέλω, αν πετύχεις να ανταποκριθείς στις προσευχές μου, θα λατρεύω των Θεό και θα σου δώσω ένα μέρος από καθετί».

Ο τελευταίος ερευνά για να βρει τον προορισμό του, για να αναπτύξει την πνευματικότητα του.

Τρισμέγιστε φίλε μου Τρίζει ο Θρόνος σου!!!!!!!!!!

Αν ο Θεός εμφανιζόταν σε πεινασμένος ανθρώπους, θα έπρεπε να έχει τη μορφή της τροφής..!!!.

Αγνώστου

AngelosΜέλος
30/11/2004, 12:47:23
quote:

Τον απείλησες δηλαδή?

Ξέρεις τι λένε. Και ο άγιος φοβέρα θέλει

Λοιπόν η δίκή μου προσωπική εμπειρία απο επικοινωνία με το
δημιουργό. Οταν δηλαδή ήμουν πιστός διοτί τώρα είμαι άθεος.

Του είπα λοιπόν.

"Θεέ μου, εσύ που μας βλεπεις και μας ακούς και αναμφίβολα έχεις φρικάρει με τις μαλακίες που κάνουμε κάνε μια μικρή αποκαλυψούλα σε αυτούς που είναι άδικοι και κακοί και σκοτώνουνε αθώους για να αυξήσουνε τα κέρδη τους μπας και καταλάβουν το λάθος τους. Οχι τίποτα φοβερό και τρομερό με ειδικά εφέ, και αγγέλους να κατεβαίνουν απο τους ουρανούς, και καιόμενες βάτους, και φωτιά να πέφτει απο τον ουρανό. Απλά, πήγαινε στον Πρόεδρο (ξέρεις ποιον) και ψιθύρισε του κάτι στο αυτάκι μπάς και καταλάβει οτι "κωρονίδα" δεν σημαίνει οτι γαμάμε τον πλανήτη. Ψυθίρισε του οτι δεν είναι δα και τόσο σπουδαίος παρα είναι μια σκονίτσα πάνω σε μία σκονίτσα που γυρίζει γύρω απο ένα αστράκι που έιναι ενα απο τα 100 τετράκις εκκατομύρια αστράκια. Ψυθίρισε του να κοιτάξει πρώτα τα 70 χρονάκια ζωής σε αυτό τον κόσμο πριν αρχίσει να ονειρεύεται την αιώνια μακαριότητα του παράδεισου."

Λοιπόν μάλλον ο Θεός κατάλαβε πλήρως τι εννοούσα αλλα μέσα στη μεγαλοθυμία του δεν ψυθίρισε μόνο στον Πρόεδρο (που μάλλον ήταν κουφός και δεν τον άκουσε) αλλα ψυθίρισε και σε εμένα. Και έκτοτε κατάλαβα οτι δεν έχω ανάγκη να ειμαι η "κωρονίδα" ούτε έχω ανάγκη να με "φοβερίζουνε" και να μου υπόσχονται αιώνια ζωή για να είμαι καλός.
Επίσης ένοιωσα ταπεινός και έμαθα να μου αρκουν τα 70 χρονάκια ζωής που έχω και να μην παρασύρομαι απο μεγαλομανιακά όνειρα αιώνιας ζωής. Μέσα στην ταπεινότητά μου κατάλαβα οτι δεν είμαι τίποτα παραπάνω απο το σκουλικάκι που σέρνεται στη γή και έτσι έκτοτε προσέχω να μην τα πατάω τα καημένα γιατί σε τελική ανάλυση είμαστε αδέρφια και δεν είμαι εγώ καλύτερος απο αυτά.

Τελος έμαθα να δείχνω κατανόηση στους συνανθρώπους μου που χρειάζονται φοβέρα και υποσχέσεις και χρειάζονται να τους τονώνεις τον εγωισμό λεγοντάς τους οτι είναι η "κωρονίδα".

Και μετά μέσα σε μια έξαρση κατανοησης της μικρότητας μου και της ταπεινοφροσύνης μου έγινα άθεος.

Αγγελος.

KrisnnaΜέλος
30/11/2004, 14:23:32
Φίλε ΠΛΩΤΙΝΕ σε Ευχαριστώ κατ'αρχήν πολύ για τις Αναφορές που έκανες στον ΜΕΓΑΛΟ Krisna
H Aλήθεια είναι οτι ΜΟΝΟ όσοι Άνθρωποι έχουν Ανάγκη απο κάτι στην ζωή τους το αναζητούν απο κάποιον Αληθινό Θεό.
Άν τους το δώσει τότε τον Ευγνωμονούν για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά τον ξεχνούν ... άν δέν τους κάνει τα χατίρια τότε τον μετατρέπουν απο Θεό-Φίλο σε Θεό-Εχθρό!!
Άν δέν έχει καμιά ανάγκη ξεχνάει τον οποιοδήποτε Θεό παντελώς χωρίς να μπορεί να διανοηθεί οτι η Ανθρώπινη ζωή ασταμάτητα περιέχει παγίδες και ανάγκες! Εντάξει ... ο Θεός τον ξέχασε κάποια στιγμή και δέν τον άκουσε στα παρακαλητά του, αλλά άν στο Μέλλον υπάρξει μιά ανάγκη ακόμα μεγαλύτερη τί θα γίνει;;
Θα αναζητήσει τον ίδιο Θεό που τον είχε παραμελήσει τότε
Ή θα ψάξει να βρεί έναν Θεό περισσότερο καταδεκτικό
Δημοσιο-Υπαλληλική είναι δηλαδή η σχέση του Ανθρώπου με τον Θεό
Εγώ έχω τα πιστεύω μου για τον Θεό οτι βρίσκεται μέσα στην Ανθρώπινη Συνείδηση και δέν επεμβαίνει στην Ανθρώπινη ζωή και απ'ότι έχω καταλάβει διαβάζοντας τα μυνήματα σου φίλε Πλωτίνε οι Απόψεις μας ταυτίζονται σε θαυμαστό βαθμό ... δηλαδή πιστεύω οτι με βοηθάει η παρουσία σου να καταννοήσω την πραγματικότητα!
Αλλά τον Θεό σάν Ανώτατο Δημιουργό είναι μεγάλο σφάλμα να τον βλέπουμε με τέτοιο ΔημοσιοΥπαλληλικό πρίσμα ... κάποιο Πνεύμα ίσως αλλά πρέπει να καταννοήσουμε οτι το όποιο Πνεύμα είναι Ανώτερο σε όλα απο Εμάς , κι'έτσι μπορούμε να καταννοήσουμε καλύτερα οτι άν μας παραμελήσει κάποια φορά μπορεί να πρόκειται για το καλό μας ... να μήν τα απορρίπτουμε τόσο εύκολα δηλαδή όπως Απορρίπτουμε τους Ανθρώπους!

30/11/2004, 16:32:20
Παιδιά σας ευχαριστώ θερμά , για την συμμετοχή σας, σε αυτό το ολόκαυτο θέμα.

Πριν από 2 χρόνια , επικαλέστηκα τον δημιουργό.

Θυμάμαι ότι είπα.
Αν υπάρχεις δημιουργέ , θα ήθελα να μου δώσεις κάποιο σημάδι , για να πιστέψω.
Η σκέψη μου ήταν βαθιά προσηλωμένη σε αυτήν την επιθυμία .

Την ίδια ημέρα , συγκεντρώθηκε η παρέα μας ( οι αθάνατοι ) , για να πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο στο κολέγιο δελασάλ , στην Θεσσαλονίκη.
Θυμάμαι ότι κατά την διάρκεια του παιχνιδιού , χτύπησα με μεγάλη δύναμη αντί για την μπάλα μια μεγάλη πέτρα.
Η πέτρα εξείχε ελάχιστα από το έδαφος και ήταν σκεπασμένη , με φύλλα

δένδρων.
Έσπασα το αριστερό μου δάχτυλο.

Αργότερα μετά την ίαση έμαθα , ότι εκείνη την ημέρα γιόρταζε ο άγιος Σίμων. ( το όνομα του σημαίνει πέτρα).

Από εδώ και από εκεί , άρχισα να ερευνώ , ποιος ήταν αυτός ο Σίμων .

Μου είπε την ιστορία του κάποιος γνωστός.
Ο Σίμων ήτανε ένας από τους 70 σοφούς που προσπαθούσαν να μεταφράσουν την αγία γραφή από τα εβραϊκά στα αρχαία ελληνικά.
Αυτός όμως αμφισβητούσε έντονα την θαυματουργή κύηση της παρθένου Μαρίας.
Όπως εγώ ο ίδιος τον δημιουργό.

Μια μέρα βγήκε έξω από την σκηνή του , που ήταν στημένη κοντά στον ποταμό Νείλο.
Έβγαλε το δαχτυλίδι από το χέρι του και το πέταξε μέσα στον ποταμό, λέγοντας.

Όπως αυτό το δαχτυλίδι είναι απίθανο , να ξαναγυρίσει στο αφεντικό του , έτσι και η Μαρία ήταν παρθένος και έμεινε έγκυος εξ πνεύματος αγίου.

Μια ημέρα του φέρνει ο δούλος του , το φαγητό στο τραπέζι . Ήταν ψάρια.
Όπως ανοίγει το ψάρι , για να το ροκανίσει , βλέπει μέσα το δαχτυλίδι , που είχε πετάξει στον ποταμό Νείλο.

Το κοινό σημείο μεταξύ του Σίμωνα και εμού , ήταν η αμφισβήτηση του δημιουργού.
Αυτό το ανακάλυψα μετά το σπάσιμο του αριστερού δαχτύλου μου.

30/11/2004, 17:38:50
Φίλε Αγγελε πιστεύω , ότι η ύλη δεν είναι το κακό που οδήγησε την ανθρωπότητα στην ματαιότητα και το μπάχαλο ,το οποίο πολύ γραφικά περιέγραψες άνωθεν.

Ζητώντας απο τον δημιουργό , να σημαζέψει τους καταχρηστές της ύλης και των υλικών αγαθών , επάνω στα οποία στηρίζουν την εγκόσμια δόξα τους ,ζητάς συγχρόνως να τακτοποιήση και αυτούς , οι οποίοι σημετέχουν σε αυτήν την κατάχρηση.

Ποιος δεν κάνει σήμερα κατάχρηση των υλικών αγαθών ;;;

Βέβαια το επώνυμο η ανώνυμο κεφάλαιο , την καταχράται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό , απο ότι εμείς οι φτωχοί ( σε υλικά αγαθά ).

Όποιος όμως βλέπει έναν εγκληματία και δεν τον καταδίδει στην ανθρώπινη δικαιοσύνη , γίνεται αυτόματα συνένοχος σε αυτό το έγκλημα.

Εγώ προσωπικά αμφισβητώ περισσότερο την ανθρώπινη δικαιοσύνη σε σχέση , με την θεική απόδωση δικαιοσύνης.

Πως μπορούν τα δικά μας μυαλά ( καλά εγώ μπορεί να είμαι μπούφος ), ας πάρουμε το δικό σου.
Πως μπορεί το μυαλό σου να νοήσει και να αντιληφθεί την θεική σοφία ;;

Εσύ ήδη προτείνεις τον δημιουργό , να φερθεί όπως και στον νόμο του Μωυσή.

Θέλεις αν κατάλαβα ορθά την σκέψη σου , να αποδίδει δικαιοσύνη και αδικία άμεσα εδώ και τώρα σε αυτόν τον τρελλό μας κόσμο.
Τον κάθε καταεργάρη να τον βάλει στον τόπο του.

Στο μόνο που δεν φταίει ο θεός , είναι στην λανθασμένη ανθρώπινη αντίληψη , που έχουμε υιοθετήσει για τον ίδιο.

Αν η πλειοψηφία των ανθρώπων , θέλει δικαιοσύνη και ισότητα , τότε ας δώσει την μάχη της ενάντια στον καπιταλισμό , που μας έχει κάνει όλους ( σχεδόν όλους ), προβατάκια.

Εξάλλου ο θεός ( όπως πιστεύω ) ,έχει το δικό του σχέδιο , για την τύχη του πλανήτη γη και των ανθρώπων , που ζούνε επάνω σε αυτήν.

Αυτό είναι μια άλλη ιστορία( περιπέτεια τρελλής επιστημονικής φαντασίας).

Γιατί δεν του ζητάς να σε κάνει δυνατό στην διάνοια.
Τόσο δυνατό , που να μπορέσεις να τακτοποιήσεις προσωπικά τον πλανητάρχη και τα τσακάλια ,που κρύβονται πίσω απο αυτόν ;;;

Πιστεύω , ότι όποιος πιστεύει σε κάτι αξιόλογο, π.χ ανώτερη πνευματική δύναμη απο αυτήν του ανθρώπου ,έχει το δικαίωμα να ζητήσει απο το πνεύμα αυτό , να τον ενισχύσει πνευματικά.

Το πως και γιατί και με τι μέσα , είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Καλοπροαίρετα.
Αλφα-Ωμέγα.

30/11/2004, 22:33:35
alfa-omega:
«Πριν από 2 χρόνια , επικαλέστηκα τον δημιουργό.
Θυμάμαι ότι είπα.
Αν υπάρχεις δημιουργέ , θα ήθελα να μου δώσεις κάποιο σημάδι , για να πιστέψω.
Η σκέψη μου ήταν βαθιά προσηλωμένη σε αυτήν την επιθυμία …. Αργότερα μετά την ίαση έμαθα , ότι εκείνη την ημέρα γιόρταζε ο άγιος Σίμων. ( το όνομα του σημαίνει πέτρα).
Από εδώ και από εκεί , άρχισα να ερευνώ , ποιος ήταν αυτός ο Σίμων .»

Αν και ως γνωστό θεωρώ υποβάθμιση του ΑΓΝΩΣΤΟΥ Θείου τις επικλήσεις και τις όποιες προσωπικές υπερβολές ένεκα κάποιας «επιβεβαίωσης» ή ακόμα και ανταλλαγής (π.χ. εύρεση εργασίας), αποτελεί δικαίωμα σου να βιώνεις αυτά που εύχεσαι και οραματίζεσαι στους λαβυρίνθους του μυαλού σου.

Αναρωτιέμαι όμως εάν τουλάχιστον ερευνάς λίγο λεπτομερέστερα, και όχι εν βρασμώ, τους όποιους συσχετισμούς αποδίδεις στην «Θεία παρέμβαση» δια των εκάστοτε «εξειδικευμένων» Αγίων.

Το όνομα Σίμων (ή Συμεών ή Σίμος) ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΤΡΑ.

Πρόκειται περί ενός εβραϊκού ονόματος το οποίο προφέρεται Shim'on, και εξελληνισμένο κατέληξε ως Σίμων. Κάτι παρόμοιο με το Σαούλ-Σαύλος-Παύλος.

Το όνομα αυτό σημαίνει «αφουγκράζομαι» - «εισακούω», και υπήρξε κατά τα όσα αναφέρει η Καινή Διαθήκη το αρχικό όνομα του Αποστόλου Πέτρου.

alfa-omega:
«Μου είπε την ιστορία του κάποιος γνωστός.
Ο Σίμων ήτανε ένας από τους 70 σοφούς που προσπαθούσαν να μεταφράσουν την αγία γραφή από τα εβραϊκά στα αρχαία ελληνικά.
Αυτός όμως αμφισβητούσε έντονα την θαυματουργή κύηση της παρθένου Μαρίας.
Όπως εγώ ο ίδιος τον δημιουργό.»

Κατ’αρχάς αγαπητέ νομίζω ότι λαμβάνεις πληροφορίες από άσχετα με την πραγματικότητα και την αλήθεια άτομα. Και αυτό μάλλον θα πρέπει να σε προβληματίσει.

Πρώτον, δεν ήταν 70 αλλά 72 οι λόγιοι που λέγεται ότι εργάστηκαν για την μετάφραση της εβραϊκής παράδοσης στα ελληνικά. Αυτό είναι ευρύτατα γνωστό.

Δεύτερον, δεν υπάρχει ούτε ένα ιστορικό τεκμήριο που να μας μαρτυρά την συνδρομή στο μεταφραστικό έργο κάποιου με το όνομα Σίμων. ΠΟΘΕΝ σε παρακαλώ αντλείς τα στοιχεία που μάλιστα ασπάζεσαι ακρίτως?

Τρίτον, αποτελεί ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ να πιστεύεις ότι μπορεί ο υποτιθέμενος «σοφός» ή «Άγιος Σίμων» να αμφισβήτησε την θαυματουργή κύηση της Μύριαμ διότι………….Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΤΟΝ 3ο ΑΙΩΝΑ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΝ!!!!
Έγινε με άλλα λόγια κατά μια εποχή που ο μύθος της «θαυματουργής κύησης» δεν είχε καν γραφεί.

ΠΩΣ λοιπόν ταυτίζεις τους προβληματισμούς του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ Σίμων με τους δικούς σου? ΠΟΥ στηρίζεις τον μύθο που σου διηγήθηκε ο ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ γνωστός σου?

Το έχω πει επανειλημμένα και θα το ξαναπώ: δίνοντας ένα βιογραφικό στους ανθρώπους τους αναγνωρίζουμε. Δίνοντας ένα βιογραφικό στο Θεό ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟ.

Ειλικρινά alfa-omega, βλέπεις κάτι διαφορετικό?

01/12/2004, 10:43:55
Φίλτατε Schwabe Επειδή γνωρίζω , την μέχρι τώρα γραφή σου, δέχομαι με μεγάλη χαρά τις σημαντικές διορθώσεις σου , επί των εγγραμμένων μου.

Αυτό το κουσούρι το έχω.
Πιστεύω σχεδόν τα πάντα και τους πάντες και μετά από πολύ καιρό ( αν βρω την ευκαιρία ),
ελέγχω την πληροφορία που μου δόθηκε .

Και πάλι ευχαριστώ για τις σημαντικές διορθώσεις σου.

Παλιά όταν ζούσα ακόμη στο εξωτερικό , ήμουν ποιο αυστηρός με τον εαυτό μου.
Τώρα εδώ στο Αγελάδα , βλέπω και με την δική σου βοήθεια , ότι άρχισα να εξελληνίζομαι , σε επικίνδυνο βαθμό.

Η πικρία μου είναι ,ότι τείνω προς το ( δεν βαριέσαι αδελφέ ) .

Να είσαι καλά, που μου το θύμισες.

Αν θέλεις απάντησέ μου , στους κάτωθι λογισμούς μου και αν δεν είναι ολοκληρωμένοι , συμπλήρωσέ , η διόρθωσέ τους .

Μπορεί μια ανθρώπινη διάνοια να αντιληφθεί , επαρκώς την θεϊκή λογική ;;;

Η να το θέσω αλλιώς .
Πόση θεϊκή σοφία μπορεί να αντιληφθεί , ένας ώριμος ανθρώπινος νους ;;;

Η ανθρώπινη λογική δεν περιορίζεται , από το αίτιο στο οποίο την οφείλει ;;;

Μπορεί να φτάσει ένας θνητός , με βοηθό την λογική , κοντά στον δημιουργό ;;;

Υπάρχει κάποια λογική αιτία για την δημιουργία μας ;;; , η είναι περισσότερες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

02/12/2004, 01:30:05
alfa-omega:
«Παλιά όταν ζούσα ακόμη στο εξωτερικό , ήμουν ποιο αυστηρός με τον εαυτό μου.
Τώρα εδώ στο Αγελάδα , βλέπω και με την δική σου βοήθεια , ότι άρχισα να εξελληνίζομαι , σε επικίνδυνο βαθμό.»

Νομίζω ότι θα πρέπει να κρατάμε ότι μας κάνει πιο αυστηρούς με το πρόσωπο που αντικρίζουμε καθημερινά στο καθρέφτη. Παν μέτρο άριστο βέβαια. Λέω τώρα……

Ως προς τα υπόλοιπα, σύνθετα θέματα που θέλουνε και σύνθετες ερμηνείες.

Ασπαζόμαστε την έννοια του ΕΝ ΤΩ ΠΑΝ? Είναι μια βασική αρχή. Όχι για όλους.

Οι Θεοί, τα ιδανικά και τα όνειρα, πλάθονται φίλε μου με τα ίδια υλικά. Είδωλα της φαντασίας μας οι ανθρωπόμορφοι Θεοί, είτε πολλοί είτε ένας. Κι εμείς, με την απύθμενη φαντασία, πολυθεϊστές ή μονοθεϊστές, ειδωλολάτρες.

Καμία θρησκεία δεν οδηγεί στην αληθινή Θεότητα.

19/08/2005, 22:32:43
Topik Reloaded
05/04/2016, 18:20:26
quote:
Σημ:
Να περιμένεις την...σειρά σου

Ειναι αυτο που λενε .....αν εισαι και παπας με την αραδα σου θα πας;
Γιατο ρε συ Nick τι σου εκανα;
Ειπα ψεματα ;
Αλλωστε εσυ μιλας συνεχεια για μπουφλες και ρωμαιους!!!!!

05/04/2016, 19:54:59
xristosxatz

Ο Ρωμαίος δεν χρειάζεται να κάνει κάτι.
Αρκεί που είναι Ρωμαίος.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

05/04/2016, 20:38:32
Κοίταξε xristosxatz. Το να ήσουν Ρωμαίος την εποχή του Αστερίξ, δεν ήταν κακό. Αντιθέτως ήταν μεγάλο προνόμιο, μιας και η Ρώμη ήταν το κέντρο του τότε ευρωπαϊκού πολιτισμού. Το κακό με τους συγκεκριμένους Ρωμαίους είναι πως πήγαν να πατήσουν τη Γαλατία, να εφαρμόσουν την Pax Romana και να εξανδραποδίσουν όσους αντιστέκονταν. Έπειτα οι εισβολείς στο χωριό του Αστερίξ ήταν λεγεωνάριοι, δηλαδή κάτι σαν τους σημερινούς μονιμάδες ΕΠΟΠ, ο πάτος του κουβά. Δεν ήταν... ας πούμε αυτοί που θα διάβαζαν Βιργίλιο. Οπότε πρέπει να αποφασίσεις τι είδους Ρωμαίος θέλεις να είσαι. Αυτός που μένει στη Ρώμη και περνάει καλά ή αυτός που μαζεύει μπούφλες στο χωριό του Αστερίξ.
Αυτά

Edited by - Heretic on 05/04/2016 20:39:27