- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Τέλοσπάντων, για να μη μιλάμε αόριστα : Ειπώθηκαν κάποια πράγματα από τον geox και το σχόλιο της Gretel, ε, ήταν "κομματάκι" δηκτικό! Κι από την πλευρά του ο geox το πήρε "στραβά" και δημιουργήθηκε η παρεξήγηση! Παρεξήγηση είναι και θα λυθεί, θα μου πεις! Εντάξει! Με αφορμή όμως το περιστατικό αυτό λέω ότι δεν είναι δυνατόν το, δίκαιο κατά τα άλλα, αίτημα της αυτοκριτικής να εμποδίζει αυτήν καθαυτήν την εξέλιξη του διαλόγου! Με την ίδια λογική, όταν εσύ πχ πας να κάνεις μια παρατήρηση ως συντονίστρια μπορεί ο καθένας να μπει από κάτω και να σου πει "Ναι, αλλά εσύ έκανες την αυτοκριτική σου; Με ποιο δικαίωμα κρίνεις τον άλλο;" Αδιέξοδο δηλαδή!
Γι' αυτό λοιπόν λέω ότι εφόσον το θέμα μας είναι συγκεκριμένο, ας γίνει ένας διάλογος επ' αυτού! Όταν ο AVATARGR ρωτά την άποψή μας για τις αρμοδιότητες ενός συντονιστή, λογικό είναι και κριτική να ακουστεί και ίσως και παράπονα! Προσωπικά, όταν έχω να εκφράσω κάτι τέτοιο, προσπαθώ να φέρνω και τα αντίστοιχα παραδείγματα από τις συζητήσεις, έτσι, για να μη μιλάμε "στον αέρα". Αλλά κι εσείς, μην "ταμπουρώνεστε" πίσω απ' τον τοίχο του "Κάντε πρώτα ως μέλη την αυτοκριτική σας" γιατί έτσι δεν οδηγούμαστε πουθενά!
Με απλά λόγια...Χαλαρώστε λίγο! ![]()
Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός!

ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ...
΄Αγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=
ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ...
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ "ΠΟΙΕΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ/ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ?"...
ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΕΣ....
ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ 3 Η 4 ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ...
ΑΥΤΟ ΑΝΑΖΗΤΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ...
ΑΝΑΖΗΤΩ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΙΤΕ ΟΠΩΣ ΤΟ "ESOTERICA.gr"...
Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙEΣ ΟΠΩΣ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Η ΜΟΝΙΜΑ)κλπ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ...
ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΝΑ Η ΤΟ ΑΛΛΟ...
ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ...
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΙΑ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ (ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ Η ΟΧΙ) ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
κάτι για την υπογραφή της... σέρνεται που σέρνεται η κατάσταση, περιμένεις κ μισή
ώρα για να δεις τους δράκοντες κ δράκοντες....
κατά τ'άλλα εμένα προσωπικά με έχει καλύψει ΑΠΟΛΥΤΑ ο durden_alie.
έτσι θα έπρεπε να είναι οι συντονιστές... "τύπου" durden...
Η θεωρία είναι πολύ ωραία και δε σου κρύβω ότι κι εγώ τυγχάνω “θεωρητικός” τύπος...Αλλά πρέπει να κοιτάμε λίγο και την πράξη! Μια συζήτηση γύρω από τις αρμοδιότητες των συντονιστών χωρίς να αναφερόμαστε και στο τί βλέπουμε καθημερινά ως μέλη του Esoterica από τη δράση τους, μου θυμίζει τις συζητήσεις περί ιδανικού πολιτεύματος, “ιδανικής Δημοκρατίας” κλπ όπου λέμε και αγορεύουμε περί ιδανικών, ουτοπικών καταστάσεων και δεν βλέπουμε τα στραβά που γίνονται μπροστά μας!
Γι' αυτό λοιπόν και, αν θυμάσαι, στο πρώτο μου κιόλας μήνυμα στο τόπικ αυτό, θεώρησα σωστό το να δούμε λιγάκι τα υπάρχοντα καθήκοντα των συντονιστών, το αν αυτά τηρούνται όπως θα έπρεπε και μετά βεβαίως να γίνουν και οι όποιες προτάσεις από τα μέλη. Οι προτάσεις είναι βεβαίως επιθυμητές, αλλά αν δεν βασίζονται και στη μέχρι τώρα εμπειρία, θα παραμένουν ωραία λόγια!
Λοιπόν, στο θέμα μας...Προτάσεις έγιναν από κάποια μέλη, άλλες γενικότερες και άλλες πιο συγκεκριμένες. Εγώ πχ πρότεινα μια πιο ενεργή συμμετοχή των συντονιστών κυρίως όσον αφορά στο κλείδωμα θεμάτων και λογαριασμών που έχουν ως στόχο τον “εμπρησμό”! Ο αγαπητός Lorenzo έδωσε μια ολόκληρη λίστα προτάσεων, πάνω στις οποίες δεν έχω καμία ένσταση και θα ήθελα προσωπικά να τις δω να γίνονται πράξη! Για παράδειγμα, θα σταθώ σε μια του πρόταση :
quote:
4. Προσκαλούν νέα μέλη που κρίνουν ότι πιθανώς να ενδιαφέρονται ή μπορούν να προσφέρουν με την συμμετοχή τους για την βελτίωση και εμπλουτισμό της θεματολογίας του τομέα ευθύνης τους.
και να πω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο, αν μπορούσε να γίνει και είναι κάτι που το διαπίστωσα πρόσφατα στο θέμα των “Ταχυονίων”, όπου όλοι ψάχναμε έναν φυσικό και τελικά ήλθε στη συζήτηση χθες! Θα μπορούσε πχ αν κάποιος συντονιστής γνώριζε ότι κάποιο μέλος έχει αυτήν την ιδιότητα, να τον καλέσει στη συζήτηση! Να έλθω επίσης στο παράδειγμα που έφερε η αγαπητή Valnta και να πω ότι οι αρμοδιότητες ενός συντονιστή θα έπρεπε να καλύπτουν και αυτά τα “μικροπράγματα”. Προφανώς ο λογαριασμός της Αφροδίτης έχει κάποιο πρόβλημα και εμφανίζει διπλή την ψηφιακή υπογραφή! Γιατί να μη γίνει εκεί μια σύσταση ή μια διόρθωση του προβλήματος; Δεν είναι “υποτιμητικό”!
Προτάσεις λοιπόν έχουν γίνει και ελπίζω να γίνουν κι άλλες...Θα θέλαμε από την πλευρά μας κι έναν σχολιασμό φυσικά!
Τώρα, για το ζήτημα των απενεργοποιημένων μελών, επειδή το έθιξες φίλε AVATARGR :
Κανείς δε ζητάει από κανέναν απολογίες (αν και, με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, μάλλον τα απενεργοποιημένα μέλη θα μπορούσαν να το πουν αυτό). Το ξαναείπαμε ότι εδώ δεν είναι δικαστήριο! Υπάρχει ένα συγκεκριμένο τόπικ όπου συζητούμε το ζήτημα και το οποίο έχει ήδη φτάσει τις 9 σελίδες και στο οποίο έχουν τοποθετηθεί πάρα πολλά μέλη! Επαναλαμβάνω : Κανείς δε ζητάει απολογίες...Ούτε και “διαγγέλματα” φυσικά! Ζητείται διάλογος! Διάλογος με τον Admin, ο οποίος ακόμη δεν υπάρχει! Τοποθετήθηκαν βέβαια κάποιοι συντονιστές, οι οποίοι, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους φυσικά, εξέφραζαν προσωπικές απόψεις, αλλά “επίσημη” θέση δεν υπάρχει! Υπάρχει φυσικά η δέσμευση του Admin εδώ και 18 ημέρες και μια σύσταση του συντονιστή morent11 για υπομονή! Αν λοιπόν κάποιος έχει δώσει το χαρακτήρα “απολογίας” σ' όλα αυτά, να με συγχωρείς, αλλά βλέπω ότι είστε εσείς οι ίδιοι, AVATARGR. Αν κάποιος έμπαινε από την αρχή σ' έναν διάλογο σχετικά με το θέμα, τώρα δεν θα μιλούσαμε ούτε για “απολογίες”, ούτε για “σεντονοειδείς” τοποθετήσεις, αλλά πιθανότατα θα είχαμε ήδη στα χέρια μας και τη λύση. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε...Δυστυχώς!
ΥΓ : Thanx Valnta...![]()
![]()

Edited by - durden_alie on 06/02/2006 19:08:59
quote:
ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ 3 Η 4 ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ...
τώρα αυτό μου θυμίζει κάτι;
Και εγώ περιμένω κάποια σχόλια.
quote:
Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙEΣ ΟΠΩΣ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Η ΜΟΝΙΜΑ)κλπ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ...
ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΝΑ Η ΤΟ ΑΛΛΟ...
ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ...
προσωπικά αυτό που έχω καταλάβει είναι πως τα μέλη δεν θέλουν να βλέπουν διαγραφές χωρίς σοβαρό λόγο και προτιμούν μικρές απενεργοποιήσεις.
Για να μην βρίσκεστε συνεχεία απολογούμενοι γιατί δεν δίνεται την επιλογή των διαγραφών και απενεργοποιήσεων στα μέλη;
Πόσο καιρό περιμένω μια απάντηση σε αυτό;
μια σοβαρή απάντηση με διάλογο και όχι ένα ανεκδοτακι για να γελάσουμε με την πρόταση.
Διαγραφές για τους εισβολείς.
Ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί.
Τιμωρίες που θα είναι θέμα συζήτησης και όχι ασυδοσίας.
όχι ότι μας κατεβεί και ότι μας έρθει στο μυαλό.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ....
ΦΙΛΗ Valnta ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΑΥΤΟ.
ΑΛΛΑ ΩΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ..
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ?????
(ΔΕΝ ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ...
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΥΜΣ....
(ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ durden_alie..
quote:...
4. Προσκαλούν νέα μέλη που κρίνουν ότι πιθανώς να ενδιαφέρονται ή μπορούν να προσφέρουν με την συμμετοχή τους για την βελτίωση και εμπλουτισμό της θεματολογίας του τομέα ευθύνης τους.
ΕΧΩ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΑΝΟΙΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΝΑ ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ κλπ) ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΘΥΜΙΑ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Εάν ξανακοιτάξεις τα όσα έγραψε ο geox θα παρατηρήσεις ότι αναφέρει κάποια πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με το μήνυμα της gretel, εξ ου και η πρότασή μου να συζητήσουμε ότι επιθυμεί.
Όσον αφορά την κριτική και τα παράπονα είναι δεκτά αρκεί να λέγονται όπως πρέπει. Τι να πω σε δηλώσεις μπλεγμένες με διάφορες διδασκαλίες, σλόγκαν, μύγες, μπηχτές, αοριστίες, κ.λ.π. Όταν ο άλλος θέλει να μου μιλήσει θα μου πει ευθέως τι θέλει και θα το συζητήσω.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω επίσης γιατί λες συνεχώς για την απουσία του Admin, μπήκε ο άνθρωπος και έγραψε, που είδες τις 18 ημέρες?
Θα ήθελα να πω και κάτι γενικό για την συζήτησή μας.
Από όταν πρωτομπήκα στο forum μου έκαναν εντύπωση όλα αυτά που διάβαζα κατά καιρούς για τους συντονιστές, διαχειρίστρια, Admin. Πάντα σκεφτόμουν, μα καλά μιλάνε σοβαρά, που τα βλέπουν όλα αυτά που γράφουν. Ποτέ δεν είχα παράπονο από κανέναν, ποτέ δεν σκέφτηκα ότι με αδικούν, δεν με προστατεύουν και άλλα που έχουν αναφερθεί και δεν τα θυμάμαι τώρα. Μετά από κάποιους μήνες εξακολουθώ να μην βλέπω όσα καταλογίζονται σε αυτούς τους ανθρώπους.
χμ.. δεν ξέρω γιατί δεν κάνει κάτι γι'αυτό η Αφροδίτη/
πιθανότατα δεν έχει καταλάβει ότι μπορεί να δημιουργεί
πρόβλημα σε κάποιους άλλους/
θα μπορούσα να της το επισημάνω εγώ πχ. αλλά δεν είναι δουλειά μου...
κ δεν είμαι κ η κατάλληλη γι'αυτό//κοινώς δεν έχω τρόπους...
τώρα για τα παρακάτω... κακώς οι δυνατότητες σας περιορίζονται
σε "επίσημες" συστάσεις// αυτό δεν μου λέει τίποτα εμένα
Αν κάποιος θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα θα σκιαχτεί με το επίσημο του πράγματος?
[κ όταν λες "επίσημο" τι εννοείς? Γουναρικό, μπριγιάν κ παρελκόμενα?]
αν θυμάμαι καλά πιο παλιά είχατε παραπάνω "δυνατότητες"// τι έγινε κ έπεσε "ψαλίδι"?
quote:
Θα ήθελα να σε ρωτήσω επίσης γιατί λες συνεχώς για την απουσία του Admin, μπήκε ο άνθρωπος και έγραψε, που είδες τις 18 ημέρες?
μήπως να μας έδινες το link να δούμε κ μεις την τοποθέτηση που περιμέναμε??
Edited by - Valnta on 07/02/2006 14:06:24
Αγαπητή pyramid...
Εάν πρόσεξες η αναφορά μου στην απουσία του Admin είχε να κάνει με το θέμα των απενεργοποιήσεων, στο οποίο έκανα ένα σχόλιο. Αν λοιπόν δεις το συγκεκριμένο θέμα, θα διαπιστώσεις ότι η δέσμευση του Admin για μια τοποθέτηση υπάρχει από τις 20/1/06...Από εκεί και πέρα, απλά, κάνε την αφαίρεση...![]()
Valnta, γι' αυτό που λες :
quote:
αν θυμάμαι καλά πιο παλιά είχατε παραπάνω "δυνατότητες"// τι έγινε κ έπεσε "ψαλίδι"?
έκανα την ίδια ερώτηση στην αρχή αυτού του τόπικ και η απάντηση που πήρα από το συντονιστή Πλωτίνο ήταν η εξής :
quote:
durden_alie, παλαιότερα όταν συντονιστές είμασταν μόνο εγώ και ο κέλσος , υπήρχε η δυνατότητα παρέμβασης στα μηνύματα.
Μετά από ένα μεταβατικό στάδιο τόσο τεχνικό όσο και επαναπροσδιορισμού των ρόλων, η δυνατότητα αυτή δεν υφίσταται, αλλά εν καιρώ όπως έχει συζητηθεί, θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία.

επετρεψε μου μια διευκρινηση:
δεν ειπα σε κανεναν "κανε" ή "εχε" υπομονη για κατι συγκεκριμενο ή μη. Η προτροπη ή και συσταση εαν προτιμας ηταν να μαθουμε την υπομονη.Γιατι;
Γιατι το να κανει καποιος υπομονη σημαινει μια παθητικη κατασταση συνειδησης.Ομως το να μαθαινει καποιος την υπομονη σημαινει μια δυναμικη κατασταση συνειδησης.Τεραστια η διαφορα, δεν το νομιζεις;
Σου παραθετω αυτουσιο το μηνυμα στο οποιο αναφερεσαι, ευθυς πιο κατω:
μια καλησπερα σε ολους.
Ερωτησεις....
1.Γιατι με απενεργοποιησατε;
2.Γιατι θα πρεπει να συναντηθω με τους ανθρωπους που λειτουργουν αυτον τον χωρο ωστε να μπορεσω να συμμετεχω ξανα, ετσι οπως εγω το θελω;
3.Γιατι δεν μου απαντατε οταν εγω το θελω;
Αυτες ειναι οι ερωτησεις λοιπον;
Μακαρι να μπορουσα να δωσω απαντησεις οχι τοσο στις ερωτησεις αυτες καθ'αυτες(αυτο ειναι ευκολο), οσο να καλυψω τον καθε ερωτωντα.
Κι αυτο γιατι πολυ απλα πιστευω οτι ο καθενας νοηματοδοτει διαφορετικα την απορια που εκφραζει. Γιατι κατανοω οτι η καθε ερωτηση ειναι αληθινη για τον ερωτωντα.Γιατι δεν πρεσβευω το Αλαθητο μιας Υπερτατης Διανοιας.Γιατι πιστευω οτι το τελευταιο ισχυει για τον καθενα μας ξεχωριστα.
Λενε οτι καθε ερωτηση εμπεριεχει και την απαντηση της.Η ερωτηση απο καπου πηγαζει, καπου γεννιεται.Εκει λοιπον υπαρχει και η μοναδικη της απαντηση.Αυτος που πραγματικα ψαχνει, εκει την αναζητα.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να ρωταμε!Αλιμονο αν ελεγα κατι τετοιο!Εντουτοις ποτέ ενα ερώτημά μας δεν θα καλυφθει πληρως, εαν δεν υπαρξει απο μερους μας η κατανόησή του.Και η κατανοηση δεν ειναι λειτουργια εξωτερικη αλλα βαθυτατα εσωτερικη.
Θα δωσω λοιπον υπο αυτο το πρισμα απαντησεις στις ερωτησεις, ετσι οπως τις κατεγραψα στην αρχη του μηνυματος μου:
1.Επειδη εσυ το ζητησες. Μαθε να ερευνας τον πραγματικο σκοπο που η Ψυχη σου Θελησε να σε φερει αντιμετωπο με μια τετοια κατασταση στον κοσμο του αρεστου και του δυσαρεστου.
2.Γιατι με το να θελεις κατι δεν σημαινει οτι εχεις και την ικανοτητα να το πραγματοποιεις την στιγμη που το θες και με τον τροπο που εσυ το θες.Εαν την ειχες θα ηταν ελαχιστα αυτα τα οποια θα ηθελες.Μαθε να μην Προκολασαι στις Μορφες.
3.Γιατι δεν μπορεις να επιβαλλεις την τοποχρονικη θεληση σου στους αλλους.Μαθε την Υπομονη.
Καλυφθηκε καποιος απο τις απαντησεις; Δημιουργηθηκαν ερωτησεις καινουριες ή απλα επιμενουν οι παλιες;Ή απλα βγηκε το συμπερασμα οτι αποφευγω να παρω σαφη θεση; Ή οτι δεν ξερω τι λεω;Ή οτι ειναι ανακολουθα με την παρουσια μου στο φορουμ; Και πολλα αλλα ακομη,οσοι και οι ανθρωποι που τα διαβαζουν....
Ομως να θυμαστε οτι ο ανθρωπος , ειναι ο ερευνητης και ο δειγματοληπτης, που στη διαθεση του εχει τεθει ενα θαυμασιο,απεραντο εργαστηρι πιθανοτητων και δυνατοτητων που συνθετουν τον κοσμο της υπαρξης, κι απο αυτο καλειται με ελευθερη κριση, να αντλησει γνωση και σοφια!
Ειναι απολυτα ελευθερος να επιλεξει αυτο ή εκεινο.Ελευθερος να το ζησει με τον ενα ή τον αλλο τροπο.Κι αυτο ισχυει για τον καθεναν μας, τοσο για σενα οσο και για μενα ή τον αλλον.(Σ.Α)
Αυτα ειχα να πω στο παρον θεμα.Αρκει.
Αυτα ειπα πριν καποιες μερες.Τιποτε παραπανω,τιποτε παρακατω.
quote:
2.Γιατι με το να θελεις κατι δεν σημαινει οτι εχεις και την ικανοτητα να το πραγματοποιεις την στιγμη που το θες και με τον τροπο που εσυ το θες.Εαν την ειχες θα ηταν ελαχιστα αυτα τα οποια θα ηθελες.Μαθε να μην Προκολασαι στις Μορφες.3.Γιατι δεν μπορεις να επιβαλλεις την τοποχρονικη θεληση σου στους αλλους.Μαθε την Υπομονη.
-ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ!!!
--τα ίδια επιθυμούμε κ δια εσάς...
Αγαπητέ morent... τι διδαχές είναι αυτές??// ο άνθρωπος μίλησε απλά κ κατανοητά
κ στη θέση του θα περίμενα κ γω μια σαφή απάντηση κ όχι αυτές τις γενικούρες.
Αλλιώς ποιός ο λόγος να ρωτάει εσένα κ να μη πάει να γίνει βουδιστής, καλόγερος,
βάλε ότι θες...
τι πάει να πει τοποχρονική θέληση??
τι πάει να πει "μάθε να μην προσκολάσαι στις μορφές"?
κ στο κάτω-κάτω ποιός θα του το μάθει αυτό? εσύ?
ζει κανείς σας στον πραγματικό κόσμο? Τι είναι εδώ μέσα? Ησυχαστήριο, τάγμα, τι??
Γίνομαι εκνευριστική το ξέρω.. αλλά πλην του Avatar (που όσο μπορεί το παλεύει ο άνθρωπος) εγώ βλέπω μόνο μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα
ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ
(ξυπνήστε με αμα βγει άκρη)
Edited by - Valnta on 07/02/2006 16:27:25
quote:morent11
Ή απλα βγηκε το συμπερασμα οτι αποφευγω να παρω σαφη θεση;
θα πω μονο ενα: οταν καποτε προτεινες την απενεργοποιηση καποιου μελους χωρις να πεις και το γιατι, πηρες σαφη θεση?
αποδειχθηκε οτι ειχες δικιο, αλλα εμεις που το ξεραμε?
αναλογιζεσαι ποσα θα ειχαν πιθανον αποφευχθει αν δικαιολογουσες τοτε το αιτημα σου δινοντας πληροφοριες? εστω και μεσω μεϊλ?
Τιποτε παραπανω,τιποτε παρακατω...
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
quote:Ηθικόν δίδαγμα2: δεν υπάρχον άγγελοι σου λεω…
Ηθικόν διδαγμα4: δεν υπάρχουν ηθικά διδάγματα…
®izitis™
πλήρως @πό-συντονισμένος και Αυτό-διαχειριζỡμενος…¥
![]()
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
Η κίνηση αυτή είναι εξολοκλήρου λανθασμένη.
Πολύ συχνά ακούμε από τους συντονιστές ότι τα μέλη "φορτώνουν" δικά τους λάθη στους συντονιστές.Όμως συμβάνει και το αντίστροφο.
Θυμάται κανείς πριν λίγους μήνες που κάποιος/α αχρείος/α άνοιξε ένα τόπικ και έβριζε τον Μάνο;Λοιπόν το συγκεκριμένο τόπικ έμεινε για πολλές ώρες στον αέρα με τους συντονιστές που το είδαν να μην μπορούν να κάνουν τίποτα.Αναγκαστικά όλοι πρέπει να περιμένουμε την amalia ή τον admin για να γίνει κάτι.Αν υπήρχε η δυνατότητα να έχουν και οι υπόλοιποι κλειδιά,δεν θα γινόταν κάτι τέτοιο.
Για του λόγου το αληθές:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7278
Σε εκείνο το τόπικ ο jonniebegood διαμαρτυρήθηκε που δέν διαγράφηκε το συντομότερο δυνατό αυτό το τόπικ.
Και όμως οι ευθύνες αποδώθηκαν μόνο στον Jonnie από τον admin:
quote:
jonniebegood, είμαι σίγουρος ότι αν δεν ήσουν "απασχολημένος" με το να επιθυμείς τόσο πολύ να εκφράσεις κάποια πράγματα που προφανώς σε πιέζουν ιδιαίτερα,"σαν πολυ ωρα δεν εμεινε το τοπικ στον αερα???
εκτος κι αν το αφηνετε σαν παραδειγμα για να ξεχωριζουμε τους αληθινους κομιτατζηδες βιετκονγκ..."
θα έβρισκες σίγουρα κάποιον πραγματικά λειτουργικό τρόπο ώστε να ειδοποιήσεις κάποιον ή και κάποιους από τους Συντονιστές γι'αυτό το προβληματικό Θέμα, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιληφθούν της κατάστασης εφόσον θα γνώριζαν πλέον την ύπαρξή του κι εσύ θα είχες βοηθήσει σε αυτό.
quote:
Το τηλεφώνημα πάντως έχει αναδειχτεί, μέσα από τις δεκαετίες, ως ένας άμεσος και ιδιαίτερα λειτουργικός τρόπος επικοινωνίας. Ειδικότερα για "έκτακτες" καταστάσεις...
και από την Amalia στο θέμα "κακός vril:
quote:
Ο οποίος ένας, βρήκε ως την πιο χρήσιμη κίνηση, να γράψει το ακόλουθο:"σαν πολυ ωρα δεν εμεινε το τοπικ στον αερα???
εκτος κι αν το αφηνετε σαν παραδειγμα για να ξεχωριζουμε τους αληθινους κομιτατζηδες βιετκονγκ..."
Jonnie δεν υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε άλλο.
Μπορούσες να βοηθήσεις. Αντ' αυτού, προτίμησες να χρησιμοποιήσεις το άσχημο αυτό γεγονός, για να υπονοήσεις πως δεν κάνουμε σωστά το συντονιστικό μας έργο.Ειλικρινά λυπάμαι.
Ας το αφήσουμε όμως.
Αλήθεια ποιοί αποφάσισαν να έχει όλα τα κλειδία η Amalia;Εγώ,εσύ,ο jonnie;Ποιος;Πάντως όχι τα μέλη...
Ετσι είναι τα πράγματα,όλοι κάνουμε λάθη και εμείς και εσείς.Η διαφορά είναι οτι εμείς τιμωρούμαστε.Εσείς ούτε καν τα δείχνετε αυτά τα λάθη.
Φιλάκια σε όλους.

Edited by - TheChosenNone on 07/02/2006 17:08:41

quote:
-ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ!!!
--τα ίδια επιθυμούμε κ δια εσάς...
Valnta,
η νοοτροπία του "εμείς και εσείς" είναι λανθασμένη. Είμαστε εμείς, είμαστε κάθε άνθρωπος ξεχωριστά και είμαστε και ο ρόλος μας. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, ο καθένας στο βαθμό που θέλει και μπορεί, συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή μέσα από ένα ρόλο. Πολλοί δε, αν και τους έχει γίνει πρόταση για έναν πιο ενεργητικό και υπέυθυνο ρόλο, προτίμησαν να εκφράζονται απλά ως μέλη και αυτό δεν τους κάνει σε τίποτε λιγότερους από τους συντονιστές, στο βαθμό που δρουν με τέτοιο τρόπο.
Και το τελευταίο, μου φέρνει στο νου την παρατήρησή σου σχετικά με την ψηφιακή υπογραφή της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ. Εφόσον ενδιαφέρεσαι - και δεν έχεις δείξει το αντίθετο στα τόσα χρόνια της συμμετοχής σου στο forum - γιατί δεν της κάνεις εσύ μια σύσταση; Ή οποιοσδήποτε άλλος; Γιατί αυτό να είναι μία αρμοδιότητα μόνο των συντονιστών; Δεν είναι και κανένα περίπλοκο ζήτημα, να πρέπει να γραφτεί από τους αρμόδιους!
Άλλωστε, παρόμοιες συστάσεις έχουμε κάνει κι εμείς κατά καιρούς και στην ΑΦΡΟΔΙΤΗ, αλλά και σε άλλα μέλη (που αφορούν ψηφιακές υπογραφές).
durden_alie γράφεις:
quote:
Να έλθω επίσης στο παράδειγμα που έφερε η αγαπητή Valnta και να πω ότι οι αρμοδιότητες ενός συντονιστή θα έπρεπε να καλύπτουν και αυτά τα “μικροπράγματα”. Προφανώς ο λογαριασμός της Αφροδίτης έχει κάποιο πρόβλημα και εμφανίζει διπλή την ψηφιακή υπογραφή! Γιατί να μη γίνει εκεί μια σύσταση ή μια διόρθωση του προβλήματος; Δεν είναι “υποτιμητικό”!
Σχετικά με τη σύσταση, ισχύει το ίδιο που έγραψα και στη Valnta.
Ας μην καταλήξουμε να αμφισβητούμε και πράγματα, που για υπεύθυνα και δυναμικά μέλη όπως εσείς, θα αποτελούσαν κάτι το φυσικότατο. Επισημαίνεις κάτι, με όλη την καλή σου θέληση το γράφεις και τελείωσε η υπόθεση.
Όμως, δεν είναι προφανές ότι ο λογαριασμός της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ έχει κάποιο πρόβλημα. Εάν κάνεις ένα quote σε κάποιο μήνυμά της, θα διαπιστώσεις πως η ψηφιακή υπογραφή είναι γραμμένη από την ίδια 2 φορές. Πιθανότατα, η μία προέρχεται αυτόματα από το προφίλ της και η άλλη (αυτή που είναι γραμμένη με bold) γράφεται από την ίδια σε κάθε της μήνυμα. Όταν κάποιος συντάσσει το προφίλ του, δεν μπορεί να βάλει πάνω από 256 χαρακτήρες. Οπότε - και εφόσον το έχουμε ελέγξει - στο προφίλ της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ η ψηφιακή υπογραφή είναι γραμμένη κανονικότατα.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η ίδια η ΑΦΡΟΔΙΤΗ θα έπρεπε να αντιληφθεί το πρόβλημα και είτε να μας στείλει ένα email για να τη συμβουλέψουμε σχετικά, ή ακόμα και να ζητήσει τη βοήθεια του dragon rider (που απ'ότι λέει, τη βοήθησε στο να τη φτιάξει).
Πιθανώς και θα ήταν χρήσιμο να της γράψει κάποιος συντονιστής, αλλά το ίδιο θα ίσχυε και για οποιοδήποτε άλλο μέλος, για ένα τόσο απλό και εύκολα επιλύσημο ζήτημα.
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Θα δεχτώ την απάντησή σου φυσικά...Με λίγα λόγια δηλαδή θες να μας πεις ότι μ' εκείνο το ποστ στο συγκεκριμένο θέμα και όπως αυτό είχε εξελιχθεί δεν έκανες σύσταση στα μέλη να "κάνουν υπομονή" περιμένοντας την τοποθέτηση του Admin, αλλά ήταν απλά μια γενική τοποθέτησή σου περί της εκμάθησης της υπομονής ως μιας δυναμικής κατάστασης συνείδησης...Ένα πραγματικά ενδιαφέρον θέμα το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να φιλοξενηθεί σ' ένα διαφορετικό τόπικ!
Μάλλον λοιπόν έκανα λάθος--και φαντάζομαι και πολλά άλλα μέλη--στην εκτίμησή μου και στην ερμηνεία που έδωσα στα λόγια σου. Θα μου επιτρέψεις πάντως να πω ότι μια τέτοια τοποθέτηση και στο συγκεκριμένο θέμα είναι μάλλον εύκολο να παρερμηνευτεί κατ' αυτόν τον τρόπο διότι, όπως και ο ίδιος άλλωστε δήλωσες :
quote:
Αυτα ειχα να πω στο παρον θεμα.Αρκει.
Εφόσον λοιπόν τοποθετήθηκες στο θέμα εκείνο, θα περίμενε κανείς να αναφέρεσαι και σ' αυτό και όχι να κάνεις γενικές τοποθετήσεις περί υπομονής. Τώρα, αν αυτό έχει να κάνει με τον προσωπικό σου τρόπο έκφρασης, είναι κάτι που το αποδέχομαι και σ' ευχαριστώ και για την, έστω και λίγο καθυστερημένη, διευκρίνιση...
.
.
.
Αγαπητή Αμαλία καταλαβαίνω τι εννοείς και δε διαφωνώ...Ναι, είναι μια σύσταση που θα μπορούσε να γίνει και από εμάς, με τη διαφορά βέβαια ότι καμιά φορά παρεξηγούνται οι προθέσεις, όταν οι συστάσεις γίνονται από απλά μέλη...Πάντως το δέχομαι ότι είναι θέμα και τρόπου και προθέσεως...

Χαίρομαι που σε βλέπω αν κ θα ήθελα να τοποθετηθείς σε πιο ουσιαστικά ζητήματα
από αυτό της υπογραφής της Αφροδίτης/ένα παράδειγμα ήταν, σε μια στιγμή που
μου είχα νσπάσει τα νεύρα απ'το "περίμενε" του φορτώματος της σελίδας.
Προσωπικά της το έχω επισημάνει παλιότερα αλλά δεν είδα να γίνεται τίποτα.
Τέλος αυτού του ζητήματος.
Δεν διαφωνώ μ'αυτά που λες/όμως δεν σχολίασες όλα όσα είπα, παρά μόνο το μπούμερανγκ.
Κατά τη γνώμη μου -πάντα- θεωρώ λάθος όταν κάποιος άνθρωπος ενδιαφέρεται
για μια τοποθέτηση να του διδάσκεις το νόημα της υπομονής.
Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας βέβαια, κ σίγουρα όλοι παίζουν το ρόλο τους εδώ μέσα.
Εμένα θα με ενδιέφερε να δω ένα πιο "ανθρώπινο" πρόσωπο.
Ο αγαπητός morent έτσι εκφράζεται στην προσωπική του ζωή?
Τον παίρνει ο φίλος του τηλ. για να βγούνε πχ. κ απαντάει κάπως έτσι?
Αν ναι, έκανα λάθος κ ζητάω κ 1000 συγγνώμη.
Αλλά εμένα η όλη κατάσταση μου κάνει κάτι σαν Ρουσόπουλος πχ. λέω μπόλικα, αλλά όχι επί της ουσίας.
Κάτω από αυτό το πρίσμα λοιπόν η Valnta θα παίζει το ρόλο του Αναστασιάδη/
μέχρι τη στιγμή τουλάχιστον που θα νιώσω ότι μπορεί να γίνει ουσιαστικός διάλογος.
Edited by - Valnta on 07/02/2006 18:00:37
Και πάλι - μήπως είναι τελικά βιορυθμικό το θέμα; - οι υπεύθυνοι του χώρου βρίσκονται στο στόχαστρο, με πολλά μέλη απέναντι, λες και έχουμε διαφορές να λύσουμε, να γράφουν για το ένα που δεν έγινε, το άλλο που θα έπρεπε να γίνει διαφορετικά, για το πόσο καλά δεν κάνουμε το έργο που αναλάβαμε, κ.λπ, κ.λπ.
Ε λοιπόν, για όποιον δεν το έχει καταλάβει, τέλειοι δεν είμαστε.
Αλλά - και γι' αυτό είμαι βεβαιότατη - κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, και προσπαθούμε ακατάπαυστα να γινόμαστε καλύτεροι, για να μπορούμε να καλυτερεύουμε το έργο αυτό.
1000 διαφορετικοί τρόποι μπορούν να προταθούν εδώ.
1000 πράγματα που πιστεύετε πως κάναμε λάθος και 1000 που παραλείψαμε να κάνουμε. Ίσως, σε πολλά από αυτά να έχετε δίκιο. Σε θέματα ουσίας, αρχών και ηθικής όμως, δεν αφήσαμε χώρο για παραλείψεις, παρανοήσεις και σφάλματα από μέρους μας, οτιδήποτε γενικότερα θα μπορούσε να θολώσει την κρίση και την δράση μας.
Κάθε πιθανό σενάριο συντονισμού αυτού του χώρου, θα μπορούσε να έχει τα υπέρ και τα κατά του. Τέλειες δράσεις, δεν γνωρίζω να υπάρχουν στον κόσμο αυτό.
Αντίθετα, υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να αγγίξουν έστω και μία από τις εσωτερικές όψεις αυτών των δράσεων.
Κρίνετε.
Και όμως, κανείς - απ' ότι διαφαίνεται εδώ - δεν πήρε καν την πρωτοβουλία να στείλει ένα email να πει στην Αφροδίτη, πως να διορθώσει την ψηφιακή της υπογραφή. Τόσο δύσκολο θα ήταν;
Είναι εύκολο να κρίνουμε τους άλλους, γιατί αυτό μας κάνει να νιώθουμε πως υπερτερούμε σε σχέση με αυτούς. Δύσκολο όμως να κρίνουμε τον εαυτό μας και να τον βελτιώσουμε για να προσφέρουμε στους άλλους, ότι καλύτερο μπορούμε από εμάς.
Νομίζετε πως τόσα χρόνια είμαστε όλο λόγια, αλλά ο χώρος αυτός υπάρχει, έχει τα πάνω και τα κάτω του, άνθρωποι επενδύουν συνεχώς σ' αυτόν, ότι καλύτερο μπορούν να προσφέρουν και το μόνο που μπορείτε να δείτε είναι τα λάθη;
Φτιάξτε κάτι.
Διατηρείστε το.
Μεγαλώστε το.
Ή, μεγαλώστε αυτό εδώ.
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!