- Έγινε τελικά προσελήνωση το 1969; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Tα μη γονιμοποιημένα αυγά είναι μια μορφή ζωής που δεν μπόρεσε να εκπληρώσει το σκοπό της και γι'αυτό έχουν μια αρνητική φόρτιση.
Συγγνώμη αλλά είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτό.
Τα αυγά δεν είναι καμμία μορφή ζωής που δεν είχε ευκαιρία.
Η κότα ΘΑ γεννήσει αυγά ούτως ή άλλως,(όπως και η γυναίκα πριν την έμμηνο ρύση).
Αν συνευρεθεί μετά του κοκόρου,(για να κάνουμε και λίγο χιούμορ
),κάποια θα γονιμοποιηθούν και ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ η δημιουργία της ζωής.
Πιο πριν δεν είναι.
Για το δεύτερο σκέλος,της άποψής σου και για το οποίον δεν αναφέρομαι φίλη Satsangi,είναι καθαρά θέμα ιδεολογίας (γι αυτό και δεν αναφέρομαι κιόλας).
Για μένα γάλα και αυγά είναι "προσφορά" του ζώου και άρα επιτρεπτά για έναν χορτοφάγο.

Edited by - Gothic on 04/02/2005 14:21:55
quote:
Για μένα γάλα και αυγά είναι "προσφορά" του ζώου και άρα επιτρεπτά για έναν χορτοφάγο
χαιρε Gothic
Τα αυγα ειναι επισης ενα πληρες γευμα.Η φυση εχει προβλεψει για ολα.Λενε οτι δεν κανει να τρωμε πολλα αυγα γιατι ο κροκος προκαλει χολιστερινη.Μα το ασπραδι του αυγου ειναι κατα της χοληστερινης
Εγω τρωω σχεδον καθε βραδυ 3 αυγα μονο το ασπραδι μιας και ειναι καθαρη πρωτεινη και για οσους ασκουνται αποτελει πηγη ενεργειας![]()
Ας μην εστιασθούμε στα αυγά.
Θα ήθελα να σε παρακαλέσω, μιας και δεν βρήκα αυτό το κείμενο με τους Εσσαίους, αν τυχόν έχεις το βιβλίο, στην ίδια την ερώτηση των μαθητών,
Πες μας, ποιες είναι οί αμαρτίες πού πρέπει να αποφεύγουμε, ώστε να μην ξανα-δούε ποτέ πια αρρώστια
Αν αναφέρει κάτι άλλο.
Αν ναι, θα σου ήμουν ευγνώμον αν τα δημοσίευες, η τα έστελνες στην μαιλ μου.
quote:
Εγω τρωω σχεδον καθε βραδυ 3 αυγα μονο το ασπραδι μιας και ειναι καθαρη πρωτεινη και για οσους ασκουνται αποτελει πηγη ενεργειας
Λάθος!!!
Παίρνεις πολλά λευκώματα έτσι !
Εξ άλλου οι περισότερες πρωτείνες είναι στον κρόκο.
Εάν τρως αυγά τρώγε ΚΑΙ τα δύο μαζί και τότε δεν έχεις κανένα προβλημα χολιστερόλης μιας και το ασπράδι έχει την λεκιθίνη.
ΟΧΙ όμως τηγανητά εννοείται !
Το είχα ψάξει στο εξωτερικό όταν ήμουν,αν ρωτήσεις γιατρό κι εδώ πιστεύω θα σου πει τα ίδια.
Πάντως φίλτατε είναι όντως πλήρες γεύμα και για μένα ...τρως πάρα πολλά ![]()
Εγω πιστεύω δύο την εβδομάδα είναι αρκετά ![]()

Βραστα τα τρωω![]()
Εχω ρωτησει τον γυμναστη μου και μου ειπε οτι ειναι οκ αν τρωω μονο το ασπραδι.Τα συνοδευω παντα με σαλατα ή τυρι και λιγο ψωμι.
Παντως επειδη η αγνοια σκοτωνει θα ρωτησω και γιατρο.
Ευχαριστω![]()
quote:
Η κότα ΘΑ γεννήσει αυγά ούτως ή άλλως,(όπως και η γυναίκα πριν την έμμηνο ρύση).
Aγαπητέ μου Gothic! Γεννάνε και οι γυναίκες αυγά???!!! (χιούμορ κάνω μη παρεξηγηθούμε πάλι!)
Θέλω να πω ότι όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, αλλά το αυγό αυξάνει τις "ορμές" και δε νομίζω να διαφωνεί κάποιος σε αυτό και επίσης για όσους διαλογίζονται στο επίπεδο της ψυχής οι πνευματικοί Δάσκαλοι μας λένε ότι πρέπει να αποφεύγεται διότι εμποδίζει τη συγκέντρωση της "προσοχής" και αυτό φυσικά μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει.
Η συγκέντρωση της "προσοχής" είναι ένας βασικός παράγοντας για την πρόοδό μας στο διαλογισμό και όποιος ασχολείται σοβαρά με το αντικείμενο θα πρέπει να λάβει υπόψιν του όλους τους παράγοντες που μπορεί να καθυστερούν την πνευματική του πρόοδο.
quote:
Θα ήθελα να σε παρακαλέσω, μιας και δεν βρήκα αυτό το κείμενο με τους Εσσαίους, αν τυχόν έχεις το βιβλίο, στην ίδια την ερώτηση των μαθητών,Πες μας, ποιες είναι οί αμαρτίες πού πρέπει να αποφεύγουμε, ώστε να μην ξανα-δούε ποτέ πια αρρώστια
Aγαπητέ Πλάτωνα,
Λυπάμαι πολύ αλλά και εγώ δεν έχω το βιβλίο, αλλά αποσπάσματα που είχα φωτοτυπίσει.
Θα κάνω μια προσπάθεια εντός των ημερών μήπως κάποιοι γνωστοί μου το έχουν οπότε ευχαρίστως να στο στείλω.

Άποψή μου και απλώς κάνουμε συζήτηση τώρα, που ξέφυγε λίγο από το θέμα ![]()
Αν και όχι πολύ.
Να 'σαι καλά![]()

quote:
Αν συνευρεθεί μετά του κοκόρου,(για να κάνουμε και λίγο χιούμορ ),κάποια θα γονιμοποιηθούν και ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ η δημιουργία της ζωής.
Eεε... η κότα κάθε μέρα κάνει αυγά...ενα κοτέτσι εχει πολλές κότες..ο κόκορας δεν τις προλαβαίνει όλες.. Οι κότες πως ξέρουν ποιά αυγά είναι γονιμοποιημένα και ποιά όχι.. Δύσκολη δουλειά να είσαι κόκορας..![]()
quote:
Αν γυμνάζεσαι αλλάζει,αν και πάλι (διότι γυμναζώμουν κι εγώ κάποτε....),αν δεν πηγαινεις για πρωταθλητισμο,νομίζω δεν μας χρειάζονται τόσες πολλές πρωτείνες.
Σε αυτό που λές Gothic εχεις απόλυτο δίκιο... δεν χρειάζονται και τόσες πολλές πρωτείνες..
Εγώ προσωπικά τρώω αρκετά αυγά πολλές φορές 3-4. Βέβαια τρώω μόνο τα ασπράδια , όχι τους κρόκους..
quote:
Θέλω να πω ότι όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, αλλά το αυγό αυξάνει τις "ορμές" και δε νομίζω να διαφωνεί κάποιος σε αυτό και επίσης για όσους διαλογίζονται στο επίπεδο της ψυχής οι πνευματικοί Δάσκαλοι μας λένε ότι πρέπει να αποφεύγεται διότι εμποδίζει τη συγκέντρωση της "προσοχής" και αυτό φυσικά μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει.
Χμ αυτο το προβλημα το εχω με το κρεας κυριως οταν τυχει να φαω συνεχομενα για δυο μερες ας πουμε.Βρισκω την "δονηση" μου πιο βαρια και την συγκεντρωση μου πιο δυσκολη.Θεωρω οτι η υγιης σεξουαλικη ζωη ειναι ενα πολυ καλο βημα για την εξελιξη μας.Απλα και εκει πρεπει να προσεχουμε τι "βαζουμε" μεσα στον οργανισμο μας και με τι οντα ερχομαστε σε επαφη.Δεν θα θεωρησω το αυγο υπαιτιο των σεξουαλικων ορμων αλλα την ιδια μου την φυση.Μπορει το αυγο να κανει αυτο που ειπες φιλη Satsangi αλλα δεν το θεωρω απαραιτητα εμποδιο.![]()
quote:
πρεπει να προσεχουμε τι "βαζουμε" μεσα στον οργανισμο μας και με τι οντα ερχομαστε σε επαφη
Παράξενα "γούστα έχετε μερικοί εδώ μέσα μου φαίνεται ![]()
Μετά από λίγο χιούμορ να επανέρθουμε και να πω κι εγώ ότι η ισορροπημένη και "μετρημένη" σξουαλική ζωή είναι πολύ σημαντικός παράγων.
Το σεξουαλικό κέντρο είναι από τα σημαντικότερα τσάκρα και δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι θρησκείες και φιλοσοφίες ασχολούνατι και δίνεουν μεγάλη σημασία στο σεξουαλικό.
Η κατασπατάληση ή η λάθος χρήση αυτής της ενέργειας είναι τραγικκό λάθος προς την εξέλιξή μας.
Δεν μιλάω για τέλεια αποχή που και αυτό είναι λάθος πλην ελλαχίστων εξαιρέσεων που έχουν φτάσει στο επίπεδο όπου μπορούν να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι.

Δεν εχω περιεργα γουστα
Επισης δεν κανω πρωταθλητισμο.Την διατροφη με τα αυγα θα την κανω για μικρο χρονικο διαστημα.
Εξάλλου αυτή είναι και η βασική διαφορά μεταξύ αποκρυφιστικού και μυστικιστικού δρόμου εξέλιξης.
Ο πρώτος ενεργοποιεί όλες τις δυνάμεις, ενώ ο δεύτερος επιλέγει και απέχει ανάλογα...
Ελπίζω ότι σε αυτά αναφερόταν η Satsangi, όταν έγραφε: "ορμές".
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 04/02/2005 16:49:04
quote:
Η κατασπατάληση ή η λάθος χρήση αυτής της ενέργειας είναι τραγικκό λάθος προς την εξέλιξή μας.
Αυτό ο κόκορας το ξέρει? Αν το κοτέτσι έχει 20 κότες πρέπει να τις προλαβαίνει και τις είκοσι... Και είναι καμμία στρουμπουλή .. σίγουρα θα κάνει και υπερωρίες...![]()
Edited by - allzzaro on 04/02/2005 18:55:27

Το έχω ήδη αναφέρει ότι γενικώς δεν είμαι θρησκόληπτη και παρ’ότι πολλές φορές λέω μέσα μου «ΘΕΕ ΒΟΗΘΕΙΑ», στην πραγματικότητα δεν βλέπω τον θεό σαν κάποιο «ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ» αλλά σαν «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΜΑΣ».
Πιστεύω ότι η όποιες αλλαγές έχουν συμβεί στην ανθρωπότητα, μικρές ή μεγάλες, γρήγορες ή με μεγάλο βάθος χρόνου, είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης του ΝΟΥ, του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, της ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ και της ΓΕΝΝΕΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ των ειδών. Ισως μάλιστα σ’αυτό το τελευταίο να οφείλονται τα πάντα.
Ομως πολύ συχνά εντοπίζω την ανάγκη στον εαυτό μου να μπορούσα να πιστεύω στο Θεό με τον τρόπο που εσύ εννοείς.
Οπως και να ‘χει δεν αντιμάχομαι καμία κοσμοθεωρία και καμία θρησκεία και συχνά μάλιστα εντοπίζω κοινά ΑΙΤΙΑ και ΣΚΟΠΟ ανάμεσα στα όσα πρεσβεύει για παράδειγμα ο Χριστιανισμός και στον τρόπο που εγώ σκέφτομαι (σίγουρα και πολλοί άλλοι), αλλά και στις διάφορες θρησκείες μεταξύ τους.
Ετσι δεν με αφήνει αδιάφορη κάτι που ακούγεται σαν «ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ». Ισα ίσα θα έλεγα ότι με επηρεάζει πολύ. Γιατί για μένα ο δρόμος για τη ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, δύσκολος, σκληρός, εφιαλτικός και γεμάτος πόνο, είναι ένας και κοινός για όλους.
Είναι αυτός που έδωσε ο Προφήτης ....της Παλαιάς Διαθήκης, αυτός που έδωσε ο Σωκράτης, ο Αγ. Φραγκίσκος της Ασσίζης, ο Νίτσε, ο φτωχός και ανώνυμος Καλόγερος κάποιου Μοναστηριού στην Κολοπετεινίτσα ή στο Θιβέτ. Είναι αυτός που δίνει κάθε απλός σημερινός άνθρωπος προκειμένου να φτάσει να γνωρίσει τον ΘΕΟ του κυττάρου του. Ανεξάρτητα από το πως τελικά τον ονομάζει, η ΑΝΑΓΚΗ, τα ΑΙΤΙΑ και ο ΣΚΟΠΟΣ είναι ίδια.
Ομως καλή μου Satsangi, ο δικό μου τρόπος σκέψης ήταν εξελιγκτικός και ελπιδοφόρος όταν για παράδειγμα έγραψα:
«Σας θυμίζω ότι κάποτε οι άνθρωποι υπήρξαν κανίβαλλοι αλλά από τότε εξελίχθηκαν. Δεν συμφωνείτε ότι η αποχή από το κρέας σήμερα, είναι το επόμενο στάδιο εξέλιξης;»
Το κείμενο που εσύ μας παραθέτεις προσεγγίζει την ανθρώπινη πορεία στον κόσμο μ’έναν αφαιρετικό τρόπο, που με κάνει να αναρρωτιέμαι, θα τα βγάλουμε άραγε πέρα στη «ΣΙΔΗΡΑ ΕΠΟΧΗ» και μετά απ’αυτήν τι υπάρχει; Μήπως το χάος;
Οσο για το γάλα και τα αυγά για τα οποία έγινε τόσο μεγάλη αναφορά, τα τρώω και γω γιατί πιστεύω ότι μ’αυτό δεν προκαλώ πόνο σε κανέναν. Προηγουμένως όμως ζητάω συγνώμη απ’τις αγελαδίτσες και τις κοτούλες που το κάνω χωρίς να τις ρωτήσω.
Εντάξει βρε παιδιά αστειεύομαι!!!
Ας μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος ο Ιησούς επανειλημένα είπε :
"η πίστη σου σε έσωσε".
Αρκεί λοιπόν να είμαστε καλοπροαίρετοι και να θέλουμε να δούμε τα καλά στοιχεία σε όλους.
Αλίμονο αν κάποιος έχει και μονοπωλεί ολόκληρη την αλήθεια.
Είναι αδύνατον για το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε.
Ένα βιβλίο που προτείνω συχνά είναι :
"Το ταξείδι στην Ανατολή" του Herman Hesse τον οποίον αγαπώ ιδιαίτερα ![]()

quote:
Ένα βιβλίο που προτείνω συχνά είναι :
"Το ταξείδι στην Ανατολή" του Herman Hesse τον οποίον αγαπώ ιδιαίτερα
Εμ, και το "Σιντάρτα" φοβερό δεν είναι
![]()
Συγγνώμη για την παρέμβαση.
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 04/02/2005 19:15:49

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΙΘΑΝΟ ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ.ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΟΝ "ΣΩΣΤΟ" ΔΡΟΜΟ,ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΦΩΤΟΣ(ΚΑΤΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΤΙΑ).
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ Η ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ "ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ"?