- Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Σε παρακαλώ, ας μην ισοπεδώνουμε τις έννοιες. Αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. Το να αρθρώνει κανείς έναν λόγο που δεν μοιάζει με τον καθημερινό, δεν σημαίνει ότι «κάνει φιλοσοφία». Φιλοσοφία μπορεί κανείς να κάνει και με τον απλό καθημερινό λόγο. Η χρήση μη καθημερινού λόγου συνιστά τέχνη, η οποία δεν είναι κατ’ ανάγκην, ούτε πάντα εμπεριέχει, ούτε απαραίτητα φλερτάρει τη φιλοσοφία. Αλλού συναντούνται και ερωτεύονται η μία την άλλη κι αλλού γυρνούν παγερά αδιάφορες την πλάτη τους η μία στην άλλη, χωρίς να επηρεάζεται στο ελάχιστο το υπόλοιπο σύμπαν.
Ούτε τα πρώτα ποστ στο θέμα, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, είναι φιλοσοφία. Όπως και του αγαπητού kost, όλα τα αριθμολογικά στοιχεία και οι σχετικές με αυτά σκέψεις είναι BRAINWORK, δηλ. νοητική άσκηση, πολύ βασική για οποιονδήποτε φιλοδοξεί να προσδώσει σταδιακά βάθος στη σκέψη του ή, αν προτιμάς, μια γοητευτική επίδειξη του τι ωραία πράγματα μπορούν να καταφέρουν οι συνάψεις του εγκεφάλου μας. Υπάρχει και η GROUNDWORK, η οποία έχει να κάνει με τη μελέτη.
Τις περισσότερες φορές αυτό που όλοι μας κάνουμε μέσα εδώ είναι να ΕΚΦΕΡΟΥΜΕ ΓΝΩΜΗ. Θα συμφωνήσεις, ελπίζω, ότι η εκφορά γνώμης δεν είναι συνώνυμο με τη φιλοσοφία. Για τη δεύτερη απαιτείται μια άλλου είδους σφαιρικότητα, ένα άλλου είδους βάθος, πολλά λογικά ερείσματα και επανειλημμένος έλεγχος.
Ο φίλος μας ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ενδίδει σε έναν ποιητικό λόγο που αφήνει πολλά λογικά κενά. Δυστυχώς από τα κενά αυτά γλιστρούν βασικά νοήματα – και χάνονται για πάντα. Αυτό που καταφέρνει να περάσει με απόλυτη διαύγεια είναι η αίσθησή του για τα πράγματα και τη ζωή. Και είναι μια όμορφη αίσθηση και πολύτιμη, αναμφίβολα, όμως, όσο με αφορά, είναι σα να μας κάνει ένα δώρο λειψό.
Γιατί, αν δεν βρεις τρόπο να γίνεσαι απόλυτα κατανοητός, καλέ μου ΠΛΑΤΩΝΑ, δεν θα είσαι παρά κάποιος που λέει φωναχτά τα όνειρά του. Ίσως-ίσως, ένας ποιητής. Αλλά όχι ένας φιλόσοφος που θα μου δείξει ή θα με πείσει (και δεν εννοώ μόνο εμένα) να τα μοιραστώ. Γι’ αυτό θα χρειαστεί να παιδευτείς λίγο παραπάνω. Αλλά θα αξίζει τον κόπο…
Καλό απόγευμα.
Unseen
ΥΓ Γνωρίζω ότι όσα έγραψα για τον ΠΛΑΤΩΝΑ συνιστούν κριτική. Όχι του ανθρώπου, αλλά αυτού που βλέπω από εκείνον: των κειμένων του. Είναι μέρος της δουλειάς μου η κριτική κειμένων, βιβλίων κτλ., λογοτεχνικών κυρίως, κάποια από τα οποία είχα τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσω σε εκδηλώσεις. Φίλε μου ΠΛΑΤΩΝΑ, ως κριτικός κειμένων σου γράφω. Όχι ως φιλόσοφος η ίδια και σαφώς όχι ως κάποια που περνιέται για εξυπνότερη. Αλίμονο…. Πώς θα μπορούσα; Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε ΟΛΟΙ στην αρχή. Καλές γιορτές να’χουμε… ![]()

Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.
Edited by - Unseen on 21/12/2007 17:04:30
quote:
Μήπως δεν είναι σύμπτωση,για να σας τρελάνω και λίγο, το γεγονός ότι το DNA εκφρασμένο στην ιερή Ελληνική Γλώσσα (ΔΝΑ) αξίζει 55??(κατεμέ φυσικά και δεν είναι σύμπτωση διότι όλα αυτά έχουν σίγουρα οριστεί με σοφό τρόπο από ανθρώπους βαθιά μυημένους στα Ερμητικά Μυστήρια του κόσμου μας!).
D N A (Deoxyribo Nucleic Acid) = Δε(σ)οξυριβο(ζο) Νουκλεϊ(νι)κό Οξύ (ΔΝΟ, επί τω ελληνικώ), άρα 4+50+80=134=8.
Οπότε πάμε σε άλλους συνειρμούς, που αγγίζουν την Πεμπτουσία παράπλευρα.
quote:
Τις περισσότερες φορές αυτό που όλοι μας κάνουμε μέσα εδώ είναι να ΕΚΦΕΡΟΥΜΕ ΓΝΩΜΗ. Θα συμφωνήσεις, ελπίζω, ότι η εκφορά γνώμης δεν είναι συνώνυμο με τη φιλοσοφία. Για τη δεύτερη απαιτείται μια άλλου είδους σφαιρικότητα, ένα άλλου είδους βάθος, πολλά λογικά ερείσματα και επανειλημμένος έλεγχος.Ο φίλος μας ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ενδίδει σε έναν ποιητικό λόγο που αφήνει πολλά λογικά κενά. Δυστυχώς από τα κενά αυτά γλιστρούν βασικά νοήματα – και χάνονται για πάντα. Αυτό που καταφέρνει να περάσει με απόλυτη διαύγεια είναι η αίσθησή του για τα πράγματα και τη ζωή. Και είναι μια όμορφη αίσθηση και πολύτιμη, αναμφίβολα, όμως, όσο με αφορά, είναι σα να μας κάνει ένα δώρο λειψό.
Γιατί, αν δεν βρεις τρόπο να γίνεσαι απόλυτα κατανοητός, καλέ μου ΠΛΑΤΩΝΑ, δεν θα είσαι παρά κάποιος που λέει φωναχτά τα όνειρά του. Ίσως-ίσως, ένας ποιητής. Αλλά όχι ένας φιλόσοφος που θα μου δείξει ή θα με πείσει (και δεν εννοώ μόνο εμένα) να τα μοιραστώ. Γι’ αυτό θα χρειαστεί να παιδευτείς λίγο παραπάνω. Αλλά θα αξίζει τον κόπο
Το θέμα της Φιλοσοφίας έγκειται στη Νόηση. Φιλοσοφία εστίν το λογίζειν της νοήσεως.
Αυτά που γράφει ο Πλάτων και ο κάθε Πλάτων είναι ένα είδος φιλοσοφίας. Σίγουρα όχι αμιγής, αλλά φιλοσοφία. Ακόμη και το να σκέπτεσαι ή να αμφισβητείς την φιλοσοφία, είναι και αυτό φιλοσοφία. Αυτό είπε και ο Αριστοτέλης.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι η φιλοσοφία καθεαυτού, αλλά το γλωσσικό και νοητικό επίπεδο των διαλεγομένων. Ο Πλάτων εκφράζεται με τον τρόπο του, αν σε εμάς είναι ακατανόητος, τότε του ζητούμε να μας το αναλύσει (κάτι σαν την μαιευτική του Σωκράτη). Αν δεν μπορεί, τότε έχουμε πρόβλημα λεκτικής επικοινωνίας. Δεν σημαίνει ότι ο Πλάτων δεν φιλοσοφεί, ακόμη κι αν υπάρχουν νοητικά κενά.
Και κάτι τελευταίο : "η ποίηση και τα μαθηματικά είναι η ύψιστη μορφή έκφρασης της φιλοσοφίας" .
Υ.Γ 1
Συγνώμη για την όποια αρχαιοπρέπειά μου, αλλά θεωρώ σκόπιμη και αναγκαία την χρήση του απαρεμφάτου.
Υ.Γ 2
Αιεν
Πάνω σε βότσαλο τη μορφή μου πέτρωσα
να το ρίξω στους ωκεανούς.
Λόγια της σιωπής μου στους ανέμους έδωσα
να σκορπίσουν μέσα στους καιρούς.
Ποιός να το διαβάσει πλέον,
Τώρα που τα κύματα μ' αρμύρισαν
χίλια δυο πελάγη μέσα μου κρατώ.
Τόσοι αέρηδες με περιδίνησαν
μες στη νύχτα μ' έκαναν ουρανό.
ποιός μπορεί ;
Μέσα σ' ένα σώμα, από φωτιά και κενό
καταστέρωσαν τ' απέραντο.
Μέσα σ' έναν κόσμο, από χώμα και νερό
έδωσαν το ρήμα το αέναο.
Τώρα που το ρηθέν
Τώρα που με νεφέλωσαν τα σύμπαντα
της ψυχής μου φάνηκε τ' αμάλγαμα.
Τώρα που με μέτρησαν με τα μιλήματα
στ' απαρέμφατο έβαλα το νόημα.
έχει χαθεί...
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
Κάτι έχεις πάθει εσύ, μια ωραία μετάλλαξη από τότε που σε πρωτοσυνάντησα στο τόπικ για τα μαθηματικά, που είναι πραγματικά πολύ ευχάριστη.
Επί της ουσίας τώρα.
Προσωπικά διαφωνώ με τις ιδέες της παραγράφου που παρέθεσες από το (κατά τα άλλα ευφυέστατο) ποστ του kost. Σαφώς δεν υφίσταται «ΔΝΑ» αλλά ούτε και «ΔΝΟ» - μολονότι σωστή, η συντομογραφία είναι αδόκιμη αφού δεν χρησιμοποιείται πουθενά. Είναι πολύ τραβηγμένο να πούμε ότι οι αρχαίοι είχαν προβλέψει τη μελλοντική χρήση της συντομογραφίας DNA ή ότι όποιος την επινόησε το έκανε με την αλγεβρική της αξία στο ελληνικό αλφάβητο κατά νου.
Δεν ξέρω καν αν στους αντίστοιχους αριθμολογικούς πίνακες αποτυπώνονται γράμματα του αλφαβήτου που έχουν εκπέσει (το δίγαμμα, το σαμπί) ή άλλα διαχρονικά φαινόμενα, π.χ. ότι το ήτα δεν ήταν αρχικά γράμμα. Επίσης, στους αντίστοιχους υπολογισμούς δεν λαμβάνεται υπόψη η πολύ διαφορετική γραφή των λέξεων στην αρχαία μορφή τους, η συγκεκριμένη διάλεκτος που υπαγόρευε διαφορετική ορθογραφία και διάφοροι άλλοι παράγοντες. Γι’ αυτό τέτοιου είδους επιχειρήματα είναι, πιστεύω, που περιθωριοποιούν τη μεταφυσική και περισσότερο κακό παρά καλό κάνουν, αλλά ας είναι… Ξαναλέω ότι το υπόλοιπο ποστ του kost είναι κατά τη γνώμη μου ευφυέστατο.
Όσον αφορά τη φιλοσοφία.
Ασφαλώς το ζήτημά μας δεν είναι ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ούτε θεωρώ σωστό να παραμετροποιήσουμε τη συζήτηση με βάση τα γραφόμενά του, σα να είναι παράξενο είδος προς εξέταση ο άνθρωπος. Αναφέρθηκα σε κείνον, απαντώντας στην nst, επειδή παρέθεσε δικά του αποσπάσματα, αν είχε παραθέσει δικά σου θα αναφερόμουν σε σένα.
Αλλά η συζήτηση είναι τεράστια. Γιατί κατ’ αρχάς δεν υπάρχει ένας ενιαίος ορισμός της φιλοσοφίας. Κατά δεύτερο λόγο τα όρια τόσο της φιλοσοφίας όσο και της τέχνης είναι θολά, για τον απλούστατο λόγο ότι συνεχώς μεταβάλλονται. Προσωπικά επισήμανα το γεγονός ότι είναι δυνατό να υφίσταται τέχνη χωρίς την ταυτόχρονη παρουσία της φιλοσοφίας και το αντίθετο. Δεν είπα ότι δεν είναι επιθυμητός ή βέλτιστος ένας συνδυασμός των δύο, γιατί τυχαίνει αυτή ακριβώς να είναι η υποκειμενική μου γνώμη που πιθανότατα δεν ενδιαφέρει κανέναν. Θέλοντας να είμαι αντικειμενική, τις εξετάζω χωριστά.
Η φιλοσοφία είναι μια περιπέτεια, μια οδύσσεια του ανθρώπινου πνεύματος, ένας κόσμος όπου θεωρίες διαρκώς αλληλοσυγκρούονται και αλληλοαναιρούνται. Η αξία της έγκειται στο ότι ποτέ δεν επαναπαύεται σε λύσεις αλλά ολοένα ανακινεί τα προβλήματα και ταυτόχρονα ασκεί αυτοκριτική, αμφιβάλλει, ζητά να ξεπεράσει τον εαυτό της.
Η τέχνη πάλι, μολονότι πολλές φορές φλερτάρει τη φιλοσοφία, επιδεικνύει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει η δεύτερη: την αυτοπάθεια. Συχνά ερωτεύεται τον εαυτό της και παράγει αποτελέσματα που στερούνται «αντανάκλασης», πχ σε στιγμιότυπα που αναφέρουμε ως «τέχνη για την τέχνη». Επίσης, απεικονίζει τη ζωή χωρίς απαραίτητα να την ερμηνεύει. Χωρίς όλα αυτά να είναι ο κανόνας. Απλά υπογραμμίζω γιατί οι δύο δεν ταυτίζονται.
quote:Εγώ δεν θα το έλεγα τόσο αυστηρά. Θα έλεγα «επικοινωνιακή ικανότητα», «περισσότερο παίδεμα» των φράσεων και των επιχειρημάτων, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν έχουμε όλοι πάντα τον χρόνο που απαιτείται για κάτι τέτοιο. Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι μερικές φορές απαξιωτικό για όσα πρεσβεύουμε – τι να το κάνεις το λαμπερότερο επιχείρημα, αν δεν μπορείς να το καταστήσεις κατανοητό και ο λόγος σου πάσχει; Κι αυτό αντανακλάται στο γενικότερο επίπεδο του εσοτέρικα, δυστυχώς. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεις συνομιλητές με αξιώσεις, ευτυχώς όμως υπάρχουν ακόμη μερικοί.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι η φιλοσοφία καθεαυτού, αλλά το γλωσσικό και νοητικό επίπεδο των διαλεγομένων.
quote:Α, αγαπητέ μου… αυτά είναι για πυροβολημένους όπως εσύ κι εγώ. Οι περισσότεροι τραβούν μια γραμμή ανάμεσα στη φιλοσοφία και τα μαθηματικά, εστιάζοντας στη διαφορά της μεθόδου, της ανάγκης απόδειξης κτό. Όσο για την ποίηση (απ’ όλες τις μορφές τέχνης) και τη φιλοσοφία… αυτή κι αν είναι μεγάλη συζήτηση…
Και κάτι τελευταίο : "η ποίηση και τα μαθηματικά είναι η ύψιστη μορφή έκφρασης της φιλοσοφίας" .
Καλημέρα. ![]()
Unseen

Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.
Καλησπέρα.
Odysseus Nemo το Ο αξίζει 70 άρα το ΔΝΟ αξίζει 124.Ωστόσο αυτό που ήθελα να τονίσω ήταν η ιερότητα του αριθμού 55 και όχι τα περί του DNA στα οποία ίσως και να σφάλλω.
Unseen η ιερή ελληνική αριθμοσοφία είναι βασισμένη στο αττικό αλφάβητο που αποτελείται από 27 γράμματα (χωρισμένο σε τρεις εννεάδες) και περιέχει και τα τρία κατηργημένα γράμματα,το δίγαμμα(F=6),το κόππα(Q=90) και το σαμπί(?=900).Η δική μου υπόθεση σαφώς και δεν είναι ότι οι Έλληνες προέβλεψαν τη μελλοντική συντομογραφία ΔΝΑ αλλά ότι πιθανόν οι σύγχρονοι σοφοί ονοματοθέτες χρησιμοποίησαν μία συντομογραφία που κωδικοποιημένη στα Ελληνικά αξίζει 55 (κανονικά η φράση είναι Deoxyribonucleic Acid),δηλαδή δύο λέξεις,γιατί λοιπόν να μην το ονομάσουν DA?).
Αλλά ξαναλέω,ας μη χάνουμε το δάσος.Ήθελα να εστιάσω στο μαγικό αριθμό 55 και όχι στην υπερφυσική ανωτερότητα των αρχαίων που τόσο πολύ είναι της μόδας....
Όσο για το ερώτημα τί είναι και τι δεν είναι Φιλοσοφία θεωρώ ότι η Φιλοσοφία είναι εξορισμού εκλεκτική και ολιστική,χωρίς να αποκλείει κανένα γνωστικό κλάδο και κανένα εκφραστικό μέσο.Μην ξεχνάμε ότι αρκετοί μεγάλοι φιλόσοφοι μόνο μέσω του ποιητικού λόγου μπόρεσαν να εκφράσουν τις υψηλότερες ενοράσεις τους!
Επίσης σκοπός της αριθμοσοφικής έρευνας φίλε Unseen δεν είναι ούτε το brainwork ούτε η γοητευτική επίδειξη του τι ωραία πράγματα μπορούμε να ανακαλύψουμε.
Ο σκοπός είναι η πραγματική κατανόηση των Λεξαριθμητικών Μυστηρίων.
Για παράδειγμα ανατρέχοντας σε παλιές έρευνες έπεσα πάνω σε μία παρατήρησή μου.
Ως γνωστόν τα ονόματα των βιβλικών Πρωτόπλαστων είναι ΑΔΑΜ και ΕΥΑ.
Η αξία της λέξης ΑΔΑΜ είναι 46 ενώ της ΕΥΑΣ 406.
46
406
Αυτό που βλέπεις δεν είναι απλά μία όμορφη σύμπτωση.Οι μυημένοι ΟΒ' (οι 72 και όχι "Εβδομήκοντα" μεταφραστές του βιβλίου) δεν όρισαν τυχαία αυτά τα ονόματα.Ποιό είναι όμως το νόημα πίσω από αυτό? Τι συμβολίζει η παρεμβολή του Μηδενός και γιατί συσχετίζεται με την εμφάνιση της Θηλυκής Αρχής(ή την αποκοπή της αν προτιμάτε από τον Αδάμ)??
Θα το εκτιμούσα αν με βοηθούσατε σε αυτό το αίνιγμα!!
Για μένα όλο αυτό είναι φιλοσοφία και δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να μην είναι. Ουτε θεωρώ οτι για να το επικυρώσω, είμαι αναγκασμένη να αντιγράψω η να αναλύσω κάτι που ''εξήγησε''κάποιος άλλος.
Δεν είναι η σύνταξη του λόγου που κάνει την διαφορά αλλά το είδος των θεμάτων και οι μέθοδοι που επινοούμε και κυρίως η διάθεση που φαίνεται κάτω απο τις γραμμές που δηλώνουν την φιλοσοφική μας ''ιδιότητα''.
Σχετικά με το θέμα τώρα που ατυχώς πήρε τόση έκταση, εγώ θέλησα να αστειευτώ...και οχι να το βαρύνω αναλύοντας και ξανά αναλύοντας μια μια λέξη και αυτό γιατί έτυχε να διαβάζω, σε μια στιγμή που ούσα γειωμένη και κουρασμένη αναρρωτήθηκα σε τι μου διευκολύνει εμένα την περιπετειώδη ζωή μου το αν είχε η δεν είχε δίκιο ο Πλωτίνος ....
αλλά αμέσως μετα ενιωσα το σώμα να μπαίνει στην ψυχή η μήπως το αντίθετο και χαμογέλασα...
Πλάτωνα αυτά τα VISTA φτιαχτήκαν για να μας ταλαιπωρούν...δυο φορές τα εχω εγκαταστήσει και αυτά μου ξέφυγαν...
Για να σοβαρευτούμε απ οτι μου είπαν, αν δεν εχεις τα πρωτόπυπα σε οτι κάνεις κλειδώνονται..
Καλό Σαββατοκύριακο παιδιά
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8574&whichpage=24&ARCHIVE=
Καλη μου ΝΣΤ, η VISTA ειναι μεγαλο προβλημα. Τα θελει ολα ORIGINAL...
εκτός από ότι έρχονται σε πολλά διαφορετικά κουτιά versions ... είναι αποδεδειγμένα.
πολύ ποιο αργά από τα προηγούμενα windowsXP.. χρειάζονται πολύ περισσότερη μνήμη .. και τελευταία κάρτα γραφικών ... και είναι εξαιρετικά δυσχρηστα....
και δεν είναι καν Original σαν ιδέα κλέψανε πολλά από τα Mac OSX
ξοδεύεις ενέργεια και λεφτά λοιπόν.... για να κάνεις τα ακριβώς τα ίδια πράγματα αλλά ποιο αργά και δύσκολα .....απο το προηγούμενο λειτουργικό σύστημα...
και να σκεφτείς τους πήρε 7 χρόνια να το φτιάξουν...![]()
αλλά ποιος ξέρει .. ίσως να ήταν το διαφημιστικό .. αυτό το WOW - κοίταξε τι θα μπορείς να κάνεις ...
και δεν ξέρω κατά πόσο αρκετοί θεωρούν αυτό ...φιλοσοφία .. εξάλλου σε κάθε διαφημιστικό έχεις έναν ποιητικό λόγο... μπερδεμένο με ολίγον δεδομένα .. και αρκετά what if 's
δεν έχω παρά να συμφωνήσω με την αγαπητή nst
quote:
Δεν είναι η σύνταξη του λόγου που κάνει την διαφορά αλλά το είδος των θεμάτων και οι μέθοδοι που επινοούμε και κυρίως η διάθεση που φαίνεται κάτω απο τις γραμμές που δηλώνουν την φιλοσοφική μας ''ιδιότητα''.
οτι στο τέλος ....είναι αυτό το ... Γουστάρω..!!!! (ρε παιδί μου)... (προσέξτε ... υπάρχει και ένα hint ελευθερης βούλησης κάπου εδώ)
.. που βάζει στην άκρη..... και τα "λογικά κενά".. και τις αποτυχίες ... και ότι άλλο θές...
Γιώργος![]()
Ίσως στον κόσμο του πνεύματος είμαστε ΟΛΟΙ στο "Γουστάρω"... γιαυτό εξάλλου είμαστε ακόμα στην αρχή...![]()