- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
- πάντα θεοίς ανέθηκαν Όμηρος θ Ησίοδος τε ... όσα παρ ανθρώποισιν ονείδεα και ψόγος εστίν, κλέπτειν, μοιχεύειν τε και αλλήλους απατεύειν
( = ο Ομηρος και ο Ησιοδος όλα τα φόρτωσαν στους θεούς ... ψεγάδια και ντροπές που βρίσκονται μέσα στους ανθρώπους, να κλέβουν, να μοιχεύουν, ν' απατούν ο ένας τον άλλο)Πουθενα ! Οι ανθρωποι ειναι αλητες ... πληρωμενοι αλητες ! Εσυ δε εισαι ενα απο τα πολλα θυματα της παραπληροφορησης τους ...
Δηλαδη λένε ψέματα?
Εσυ προφανως διαφωνείς με το "ολα" του κειμενου.Αλλα σαφώς αυτο είναι τροπος του λέγειν.Πχ Αν καποιος εχει πιει 7/9 μπύρες που έχει ένα ψυγείο δεν λεμε "καλα, όλες τις ηπιες τις μπύρες?" ενω εχουν μείνει δύο? Ειναι κάπως αστειο που τα εξηγώ αυτα.. αλλα καλύπτω κάθε ενδεχόμενο..
Απο εκει κ πέρα Ησιοδο δεν έχω διαβασει, αλλα Όμηρο μπορω να πω με σιγουρια οτι στους θεους απεδιδε κ στην Οδυσσεια κ στην Ηλιαδα "ιδιοτητες" όπως του φθόνου, της εκδικησης και άλλους καθαρά ανθρώπινους..
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=nourmU6OSSQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Dr Jekyll Mr Hyde ... λαθος καταλαβες ... τα κειμενα τα εγραψε ο trexagireve απο τους οοδεϊτες ως αποδεικτικο τεκμηριο δηθεν , της αρνησης του πολυθεϊσμου του Ξενοφανη ... αυτο που λεω εγω ειναι οτι κατι τετοιο δεν ειναι ουτε εμφανες ουτε προφανες , ποσο μαλλον αληθες ... ελπιζω να εγινα αντιληπτος τωρα .

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde ... λαθος καταλαβες ... τα κειμενα τα εγραψε ο trexagireve απο τους οοδεϊτες ως αποδεικτικο τεκμηριο δηθεν , της αρνησης του πολυθεϊσμου του Ξενοφανη ... αυτο που λεω εγω ειναι οτι κατι τετοιο δεν ειναι ουτε εμφανες ουτε προφανες , ποσο μαλλον αληθες ... ελπιζω να εγινα αντιληπτος τωρα .
Καλα δε παρακολούθούσα απ την αρχη τη συζητηση σας επειδη ουσιαστικά εγω εχω τελειωσει με αυτο το θέμα καθως εχω παρει κ θέσει στις υβρεις που τέθηκαν..
οποτε..
Βγαλτε τα πέρα μονοι σας
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=nourmU6OSSQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
κι αλλού.Λέγεται "κάνω πως δεν καταλαβαίνω"....
Απλά δεν το λένε επικοινωνία...
quote:
trexagireve
...Μα ο συκοφάντης της υπόθεσης φίλε μου sesostris..
Γιατί τον αποκρύβεις;
Τον συκοφάντη φίλε trexagireve δεν τον κρύβω εγώ . Βρίσκεται χωμένος μέσα στα κείμενα των εκκλησιαστικών βιβλίων των Ορθοδόξων , (δεν γνωρίζω αν αυτό ισχύει και για τους καθολικούς) , και από εκεί μέσα συκοφαντεί και καθυβρίζει όλους τους Έλληνες φιλοσόφους και γενικότερα τους Έλληνες σαν έθνος , μόνο που εσύ κάνεις πως δεν το βλέπεις .
Ακόμα και σήμερα το χριστιανικό ιερατείο έχει πάθει πανικό από την αναβίωση της αρχαίας ελληνικής θρησκείας έστω και αν οι πιστοί της αριθμούν , όσοι έχουν εκδηλωθεί δημόσια τουλάχιστον , σε μερικές χιλιάδες . Έχουν χάσει την ψυχραιμία και τον ύπνο τους , και αυτό είναι εμφανέστατο από τον τρόπο που αντιδρούν ξοδεύοντας τεράστια ποσά για να ανοίξουν σελίδες στο διαδίκτυο με αμοιβόμενο προσωπικό , που κύριο μέλημά του είναι να διαστρεβλώνη την ιστορία και να συκοφαντή τους Έλληνες προσπαθώντας να θολώση τα νερά και να ανακόψη την φυγή των πιστών .
Το μέγεθος του πανικού του ιερατείου φαίνεται εξ άλλου και από το ότι τα συκοφαντικά κείμενα που στρέφονται κατά της αρχαίας Ελληνικής θρησκείας και των αρχαίων Ελλήνων γενικότερα από τις σελίδες αυτές της ψευδολογίας και της διαστροφής , είναι εκατονταπλάσια από τα κείμενα που στρέφονται κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά , των Πεντηκοστιανών , και όλων των άλλων χριστιανικών αιρέσεων .
*
ιεροσύνη, είναι σαφώς μικρότερο του τιμώντος αυτήν....
Όσο για την αναβίωση της αρχαίας θρησκείας, θα πρέπει να
αστειεύεσαι...Αναβίωση έχουμε, όταν κάτι λαμβάνει διαστασεις..
Εδώ έχουμε να κάνουμε με γραφικότητα....
quote:Το εφαρμοζεις απολυτα ... τα συγχαρητηρια μου ...
Εμένα φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, δεν μου φαίνεται περίεργο, το έχω δει
κι αλλού.Λέγεται "κάνω πως δεν καταλαβαίνω"....

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Εισαι με τα καλα σου ανθρωπε μου ; Επειδη ακριβως διαβασα τι λενε σε ρωτησα αν ξερεις εσυ τι λεει το κειμενο που μας αντεγραψες .
Και ξανα ρωτω ... στις προτασεις που εγραψες παρακατω απο που εξαγετε το συμπερασμα οτι ο Ξενοφανης ειναι αρνητης της πατρωας των Ελληνων θρησκειας :- Εις Θεός, εν τε θεοίσι και ανθρώποισι μέγιστος ούτε δέμας θνητοίσιν όμοιος ουδέ νόημα ( = Ενας ειναι ο θεος ,μεγαλυτερος αναμεσα σε θεους και ανθρωπους ,και δεν ειναι ομοιος με τους θνητους ουτε στη μορφη ουτε στο νου
- πάντα θεοίς ανέθηκαν Όμηρος θ Ησίοδος τε ... όσα παρ ανθρώποισιν ονείδεα και ψόγος εστίν, κλέπτειν, μοιχεύειν τε και αλλήλους απατεύειν
( = ο Ομηρος και ο Ησιοδος όλα τα φόρτωσαν στους θεούς ... ψεγάδια και ντροπές που βρίσκονται μέσα στους ανθρώπους, να κλέβουν, να μοιχεύουν, ν' απατούν ο ένας τον άλλο)Πουθενα ! Οι ανθρωποι ειναι αλητες ... πληρωμενοι αλητες ! Εσυ δε εισαι ενα απο τα πολλα θυματα της παραπληροφορησης τους ...
Μια χαρά τα λεέι ο trexagireve. Ο Ξενοφάνης αντιτασσόταν στην παραδοσιακή θεολογική μυθολογία και κατηγορούσε για τη διαμόρφωσή της τους επικούς ποιητές (κυρίως Όμηρο και Ησίοδο).
Αγαπητέ Αδιάβαστε μιλάει για τον έναν Θεό και όχι τους δώδεκα! εάν έτσι δε στρέφεται κατά του δωδεκαθεϊσμού πως στρέφεται?
"Υποστήριζε ότι η η ουσία του Θεού είναι σφαιροειδής και δε μοιάζει σε τίποτα με τον άνθρωπο.
Είναι όλο μάτια κι όλο αυτιά, δεν αναπνέει όμως. Είναι ολόκληρος νους και σκέψις και είναι αιώνιος. Και πρώτος Ο Ξενοφάνης είπε ότι κάθε τι που έρχεται στην ύπαρξη είναι φθαρτό και ότι η ψυχή είναι πνοή." (Διογένους Λαέρτιου, βίοι φιλοσόφων).
Βρισκόταν λοιπόν σε πλήρη αντίθεση με το δωδεκαθεϊσμό.
Ίσως για αυτό να τον πούλησαν και ως δούλο και τον εξαγόρασαν οι Πυθαγορινοί Παρμενίσκος και Ορεστάδης............υπάρχει και η άποψη ότι απλά τον εξόρισαν.
Οι άνθρωποι, (γράφει ο Ξενοφάνης), πιστεύουν ότι οι θεοί γεννήθηκαν με τα δικά τους χαρακτηριστικά. «Αν τα βόδια, τα άλογα και οι λέοντες μπορούσαν να ζωγραφίσουν, θα αποτύπωναν τους θεούς με τη δική τους μορφή».
«Οι νέγροι πιστεύουν ότι οι θεοί είναι μαύροι, οι Θράκες ότι έχουν γαλάζια μάτια και κόκκινα μαλλιά». Κατηγορεί τη λαϊκή πίστη για τον ανθρωπομορφισμό των θεών. Απορρίπτει τη λαϊκή άποψη ότι οι θεοί καθορίζουν τη ζωή και το μέλλον των ανθρώπων.
Ο Γερμανός φιλόσοφος Wilamovitiz (1849-1928) στο έργο του "DIE GRIESCHISCHE LITTERATYR") τον ονμάζει τολμηρό και νεωτεριστή διότι προσπάθησε να γκρεμίσει τις πολυθεϊστικές αντιλήψεις.
"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου sesostris, το ποσοστό που προσβάλλει την
ιεροσύνη, είναι σαφώς μικρότερο του τιμώντος αυτήν....
Τα γεγονότα φίλε μου πιστιποιούν το αντίθετο , μόνο που εσύ δεν θέλεις να το παραδεχθής .
quote:
trexagireve
Όσο για την αναβίωση της αρχαίας θρησκείας, θα πρέπει να
αστειεύεσαι...Αναβίωση έχουμε, όταν κάτι λαμβάνει διαστασεις..
Εδώ έχουμε να κάνουμε με γραφικότητα....
Τότε δύο πράγματα μπορώ να υποθέσω φίλε trexagireve , στην προσπάθεια μου να ερμηνεύσω το γιατί τα συκοφαντικά κείμενα που στρέφονται κατά της αρχαίας Ελληνικής θρησκείας και των αρχαίων Ελλήνων από τις σελίδες των απολογητών είναι εκατονταπλάσια από εκείνα κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά , των Πεντηκοστιανών , και όλων των άλλων χριστιανικών αιρέσεων .
Ή ότι αυτό που εσύ αποκαλείς γραφικότητα έχει αρχίσει και γιγαντώνεται και τους έχει πανικοβάλλει , ή ότι το μίσος του χριστιανισμού προς κάθε τι το Ελληνικό παρέμεινε άσβεστο όλους αυτούς τους αιώνες , και επειδή στην εποχή μας δεν μπορούν να το εκφράσουν αλλιώς όπως στο παρελθόν , το εκφράζουν μέσα από αυτές τις κατάπτυστες σελίδες της ψευδολογίας . Αυτό εξηγεί και το γιατί δεν γίνεται η απάλειψη των ύβρεων κατά των Ελλήνων από τα εκκλησιαστικά κείμενα . Άλλη εξήγηση δεν χωράει !
*
quote:Ο τρεχαγυρευε δεν ξερει τι του γινεται και προφανως το ιδιο ισχυει και για σενα ... αντι να παπαγαλιζετε τον απολογητη ανοιξτε κανενα βιβλιο ... για εκατομυριοστη φορα το λεμε ... ασκηστε εποικοδομιτικη κριτικη μετα απο σκεψη ... βαρεθηκα να απαντω στους απολογητες μεσα απο εσας ...
Μια χαρά τα λεέι ο trexagireve. Ο Ξενοφάνης αντιτασσόταν στην παραδοσιακή θεολογική μυθολογία και κατηγορούσε για τη διαμόρφωσή της τους επικούς ποιητές (κυρίως Όμηρο και Ησίοδο).
Εδω δεν μπορεσαν πανεπιστημιακοι καθηγητες να ξεκαθαρισουν τι αντιπροσωπευε ο Ξανοφανης και το εκαναν ενα ματσο αλητηριοι της oode ;
Μιλα για θεους και οχι μονο στα κειμενα που εγραψε ο τρεχαγυρευε αλλα και σε πολλα αλλα πχ. :
αποσπασμα 18
Δεν φανέρωσαν στους θνητούς οι θεοί απ' αρχής τα πάντα, μα το καλύτερο με τον καιρό ζητώντας βρίσκουν
αποσπασμα 34
Θνητός όμως κανείς δεν είδε την καθαρή αλήθεια ούτε θα ιδεί για τους θεούς και για όσα λέγω τούτα.
αποσπασμα 1
πρέπει οι άνθρωποι να γιορτάζουν τους θεούς με χαρωπά τραγούδια, με μύθους ιερούς κι αμόλυντες κουβέντες ...
... δε θα υμνήσει τις μάχες των Τιτάνων ούτε των Γιγάντων ούτε και των Κενταύρων - αυτά είναι επινοήσεις των αρχαίων - αλλ' ούτε και τις θύελλες των εμφυλίων πολέμων, όπου κανένα καλό δεν βρίσκεις, κι όμως θα είναι γεμάτος σεβασμό για τους θεούς
quote:
Αγαπητέ Αδιάβαστε μιλάει για τον έναν Θεό και όχι τους δώδεκα! εάν έτσι δε στρέφεται κατά του δωδεκαθεϊσμού πως στρέφεται?
Υποστήριζε ότι η η ουσία του Θεού είναι σφαιροειδής και δε μοιάζει σε τίποτα με τον άνθρωπο.
Είναι όλο μάτια κι όλο αυτιά, δεν αναπνέει όμως. Είναι ολόκληρος νους και σκέψις και είναι αιώνιος. Και πρώτος Ο Ξενοφάνης είπε ότι κάθε τι που έρχεται στην ύπαρξη είναι φθαρτό και ότι η ψυχή είναι πνοή." (Διογένους Λαέρτιου, βίοι φιλοσόφων).Βρισκόταν λοιπόν σε πλήρη αντίθεση με το δωδεκαθεϊσμό
Με το να παρεις μια φραση του Διογενη , να τη κοψεις στα μετρα σου για να βγαλεις το δικο σου συμπερασμα , ειναι επισφαλης μεθοδος . Αν ειχες υπ΄οψιν το κειμενο του Διογενη θα εβλεπες το εξης στη δευτερη παραγραφο :
γέγραφε δὲ ἐν ἔπεσι καὶ
ἐλεγείας καὶ ἰάμβους καθ᾽ Ἡσιόδου καὶ Ὁμήρου, ἐπικόπτων
αὐτῶν τὰ περὶ θεῶν εἰρημένα. ἀλλὰ καὶ αὐτὸς ἐρραψῴδει τὰ
ἑαυτοῦ.
Εγραφε και αυτος λοιπον για τους θεους ... και μαλιστα οπως λεει ο Burnet απηγγειλε ελεγειες και σατυρες στα συμποσια των Ιωνων συμπατριωτων του .
Αμεσως μετα λεει ο Διογενης :
ἀντιδοξάσαι τε λέγεται Θαλῇ καὶ Πυθαγόρᾳ
Ο Θαλης ηταν ο ιδρυτης της φυσιολογιας , προσπαθουσε και ασχολουνταν με την αναζητηση φυσικων αιτιων , κατα συνεπεια δεν δεχονταν τις θεολογικες αιτιασεις περι θεου και συμπαντος . Βλεπομε λοιπον και τον Ξενοφανη να ακολουθει "τ΄αχναρια" του Θαλη αλλα μ΄ενα δικο του τροπο , φασκοντας και αντιφασκοντας . Για αυτους τους λογους ο μεγιστος Ηρακλειτος τον χαρακτηρισε "πολυξερο διχως μυαλο" .
Τωρα πως εσεις ολοι ετσι ακριτα και αλογιστα τον κανατε μονοθεϊστη ή αντιδωδεκαθεϊστη εγω δεν μπορω να το καταλαβω ...
quote:Σ΄αυτο το περιεχομενο ειμαι και εγω συμφωνος ... εντασετε και αυτη η αποψη του ομως στις αντιφατικες εικονες που μας παρεδοσε η ιστορια του .
Οι άνθρωποι, (γράφει ο Ξενοφάνης), πιστεύουν ότι οι θεοί γεννήθηκαν με τα δικά τους χαρακτηριστικά. «Αν τα βόδια, τα άλογα και οι λέοντες μπορούσαν να ζωγραφίσουν, θα αποτύπωναν τους θεούς με τη δική τους μορφή».
«Οι νέγροι πιστεύουν ότι οι θεοί είναι μαύροι, οι Θράκες ότι έχουν γαλάζια μάτια και κόκκινα μαλλιά». Κατηγορεί τη λαϊκή πίστη για τον ανθρωπομορφισμό των θεών. Απορρίπτει τη λαϊκή άποψη ότι οι θεοί καθορίζουν τη ζωή και το μέλλον των ανθρώπων.
quote:Δεν τον ξερω τον κυριο ... ποσο μαλλον το τι εγραψε ... μια αναζητηση στο google δεν απεδωσε καρπους ...
Ο Γερμανός φιλόσοφος Wilamovitiz (1849-1928) στο έργο του "DIE GRIESCHISCHE LITTERATYR") τον ονμάζει τολμηρό και νεωτεριστή διότι προσπάθησε να γκρεμίσει τις πολυθεϊστικές αντιλήψεις
Παραθετω το κειμενο του Διογενη Λαερτιου (βιοι φιλοσοφων) (βιβλιο Θ΄)
Ξενοφανης
Ξενοφάνης Δεξίου ἤ, ὡς Ἀπολλόδωρος _ ` _,
Ὀρθομένους Κολοφώνιος ἐπαινεῖται πρὸς τοῦ Τίμωνος· φησὶ
γοῦν _ ` _,
Ξεινοφάνη θ᾽ ὑπάτυφον, Ὁμηραπάτην ἐπικόπτην.
οὗτος ἐκπεσὼν τῆς πατρίδος ἐν Ζάγκλῃ τῆς Σικελίας * * διέτριβε
δὲ καὶ ἐν Κατάνῃ. διήκουσε δὲ κατ᾽ ἐνίους μὲν οὐδενός, κατ᾽
ἐνίους δὲ Βότωνος Ἀθηναίου ἤ, ὥς τινες, Ἀρχελάου. καί, ὡς
Σωτίων φησί, κατ᾽ Ἀναξίμανδρον ἦν. γέγραφε δὲ ἐν ἔπεσι καὶ
ἐλεγείας καὶ ἰάμβους καθ᾽ Ἡσιόδου καὶ Ὁμήρου, ἐπικόπτων
αὐτῶν τὰ περὶ θεῶν εἰρημένα. ἀλλὰ καὶ αὐτὸς ἐρραψῴδει τὰ
ἑαυτοῦ. ἀντιδοξάσαι τε λέγεται Θαλῇ καὶ Πυθαγόρᾳ, καθάψασθαι
δὲ καὶ Ἐπιμενίδου. μακροβιώτατός τε γέγονεν, ὥς που καὶ
αὐτός φησιν _ _·
ἤδη δ᾽ ἑπτά τ᾽ ἔασι καὶ ἑξήκοντ᾽ ἐνιαυτοὶ
βληστρίζοντες ἐμὴν φροντίδ᾽ ἀν᾽ Ἑλλάδα γῆν·
ἐκ γενετῆς δὲ τότ᾽ ἦσαν ἐείκοσι πέντε τε πρὸς τοῖς,
εἴπερ ἐγὼ περὶ τῶνδ᾽ οἶδα λέγειν ἐτύμως.
Φησὶ δὲ τέτταρα εἶναι τῶν ὄντων στοιχεῖα, κόσμους δ᾽ ἀπεί-
ρους, οὐ παραλλακτοὺς δέ. τὰ νέφη συνίστασθαι τῆς ἀφ᾽ ἡλίου
ἀτμίδος ἀναφερομένης καὶ αἰρούσης αὐτὰ εἰς τὸ περιέχον. οὐσίαν
θεοῦ σφαιροειδῆ, μηδὲν ὅμοιον ἔχουσαν ἀνθρώπῳ· ὅλον δὲ ὁρᾶν
καὶ ὅλον ἀκούειν, μὴ μέντοι ἀναπνεῖν· σύμπαντά τε εἶναι νοῦν
καὶ φρόνησιν καὶ ἀΐδιον. πρῶτός τε ἀπεφήνατο ὅτι πᾶν τὸ γινό-
μενον φθαρτόν ἐστι καὶ ἡ ψυχὴ πνεῦμα.
Ἔφη δὲ καὶ τὰ πολλὰ ἥσσω νοῦ εἶναι. καὶ τοῖς τυράννοις
ἐντυγχάνειν ἢ ὡς ἥκιστα ἢ ὡς ἥδιστα. Ἐμπεδοκλέους δὲ εἰπόντος
αὐτῷ ὅτι ἀνεύρετός ἐστιν ὁ σοφός, εἰκότως, ἔφη· σοφὸν
γὰρ εἶναι δεῖ τὸν ἐπιγνωσόμενον τὸν σοφόν. φησὶ δὲ Σωτίων
πρῶτον αὐτὸν εἰπεῖν ἀκατάληπτα εἶναι τὰ πάντα, πλανώμενος.
Ἐποίησε δὲ καὶ Κολοφῶνος κτίσιν καὶ τὸν εἰς Ἐλέαν τῆς
Ἰταλίας ἀποικισμὸν ἔπη δισχίλια. καὶ ἤκμαζε κατὰ τὴν ἑξη-
κοστὴν Ὀλυμπιάδα. φησὶ δὲ Δημήτριος ὁ Φαληρεὺς ἐν τῷ Περὶ
γήρως _ _ καὶ Παναίτιος ὁ Στωικὸς ἐν τῷ Περὶ
εὐθυμίας _ _ ταῖς ἰδίαις χερσὶ θάψαι τοὺς υἱεῖς
αὐτόν, καθάπερ καὶ Ἀναξαγόραν. δοκεῖ δὲ πεπρᾶσθαι ὑπὸ * *
_καὶ λελύσθαι ὑπ_ὸ τῶν Πυθαγορικῶν Παρμενίσκου καὶ Ὀρεστά-
δου, καθά φησι Φαβωρῖνος ἐν Ἀπομνημονευμάτων πρώτῳ _
`_. γέγονε δὲ καὶ ἄλλος Ξενοφάνης Λέσβιος ποιητὴς
ἰάμβων.
Καὶ οὗτοι μὲν οἱ σποράδην.