ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΤΡΑΠΟΣ... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΤΡΑΠΟΣ... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Avallon31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
15/12/2005, 17:24:36
Τι ξέρετε γι'αυτήν? (απ'όσο είδα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα εδώ μέσα).

Τόσο καιρό ακούμε εδώ μέσα για την αριστερή ατραπό... άλλοι ξέρουν, άλλοι δεν ξέρουν και προσπαθούν να καταννοήσουν από τα συμφραζόμενα...

Επειδή νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για αυτό το καυτό θέμα ξεκάθαρα, τραβώντας κάθε πέπλο που μας κρύβει την εικόνα, για να καταλάβουμε όλοι τι στο καλό είναι, άνοιξα αυτό το θέμα σε αυτό το φόρουμ έχοντας ενδοιασμούς...

Δεν ξέρω αν είναι ή όχι το κατάλληλο μέρος (η αλήθεια είναι ότι τη "ΓΝΩΣΗ" είχα στο μυαλό μου) αλλά νομίζω ότι επειδή το φόρουμ αυτό έχει μεγάλη αναγνωσιμότητα και προκειμένου να συλλεγούν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία είναι καλό να παραμείνει εδώ για περίπου 10 μέρες και μετά να μεταφερθεί εκεί(αν βέβαια χρειάζεται)

Σας ακούω λοιπόν:

- Ποιός είναι ο ορισμός της Αριστερής Ατραπού
- Που αποσκοπεί
- Πως/Αν μπορούμε να καταλάβουμε ότι κάποιος βαδίζει σε αυτό το μονοπάτι
- Αν υπάρχει γυρισμός

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
TONYΜέλος
15/12/2005, 18:04:05
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ.

Τ.Ε.Ν.

15/12/2005, 18:09:45
Aριστερό μονοπάτι??

Θα έλεγα ..οτι είναι η κακοπροαίρετη χρήση της Γνώσης

PagwnaΜέλος
15/12/2005, 20:02:13
Μία βασική διαφορά απο την δεξιά ατραπό είναι οτι δεν δέχονται την ελεύθερη βούληση, με την έννοια οτι θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, κυρίως αθέμιτο, προκειμένου να επιτύχουν τον όποιο στόχο τους (προσωπικό ή άλλο). Υποτίθεται πως εάν θές να βαδίζεις την δεξιά ατραπό πρέπει να σέβεσαι την ελεύθερη βούληση των άλλων, κάτι που είναι τρομερά δύσκολο αν προσπαθήσετε να το εφαρμόσετε στην καθημερινοτητά σας.
15/12/2005, 21:39:43
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ Avallon ΣΕ ΘΕΩΡΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΑΤΡΑΠΟΙ
(ΜΟΝΟΠΑΤΙ-ΜΟΝΟΔΡΟΜΙ)...

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ) Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ....

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ...
ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΘΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ (ΕΝΝΟΩ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ Η'
ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ)...

ΘΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ..
ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ...
ΜΕ ΑΥΤΟ ΔΥΝΑΣΑΙ ΝΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΕΝΑ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ Η ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.....

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ...

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ Η ΔΕΞΙΑΣ ΑΤΡΑΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ....
ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

15/12/2005, 22:49:00
quote:
ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ...
ΜΕ ΑΥΤΟ ΔΥΝΑΣΑΙ ΝΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΕΝΑ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ Η ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.....

Αυτό εκτός από σωστό είναι και τετριμμένο αγαπητέ AVATARGR...
Θα ήθελα αν μπορούσες να δώσεις ένα πιο ουσιαστικό παράδειγμα γιατί βέβαια δεν είχα αυτό στο μυαλό μου όταν άνοιγα το θέμα...ή μάλλον για την ακρίβεια αυτό το τετριμμένο είχα αλλά δεν περίμενα να το αναπαράγουμε εδώ...

Το θέμα δεν ανοίχτηκε για να συνεχίσουν να λέγονται αοριστολογίες αλλά για να λυθούν κάποιες απορίες... Το παζλ αυτό είναι πολύ μεγάλο και εμείς έχουμε μόνο 2-3 κομμάτια στα χέρια μας.

Ελπίζω να με κατανοείς...

16/12/2005, 00:38:38
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ Avallon ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ, ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ KAI BEBAIA TA 2-3 KOMMATIA ΠOY EXOYME ΣTA XERIA MAΣ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Edited by - AVATARGR on 16/12/2005 00:45:15

morpheausΜέλος
16/12/2005, 03:27:21
Καλησπέρα σε όλους
Συγνώμη, αλλα έχω ακουσεί πολλές φορές την λέξη αριστερή ατραπος και πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι είναι.
Θα παρακαλούσα αν είναι εφκτό να μου εξηγίσει κάποιος τι είναι και τι ρόλο παίζει στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου?
Είναι μια έννοια η κάτι υλικό?
Τι ακριβώς είναι?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος

16/12/2005, 08:06:40
quote:
ΦΙΛΗ Avallon ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ, ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ KAI BEBAIA TA 2-3 KOMMATIA ΠOY EXOYME ΣTA XERIA MAΣ

Mα δεν έχω άποψη αγαπητέ AVATARGR!
Nόμιζα ότι είχα γίνει κατανοητή...
Θέλω να αποχτήσω άποψη γιατί απλά δεν έχω... δεν έχω ακούσει κάτι παραπάνω από όσα ήδη έχουν αναφέρει τα υπόλοιπα μέλη στο θέμα.

Δε μπορώ να καταλάβω το λόγο του εκνευρισμού σου ή για να πω καλύτερα του κυνισμού σου.

Αλλωστε αν είχα να πω κάτι θα το έλεγα στο εισαγωγικό μου ποστ για να κεντρίσω και το ενδιαφέρον των συνομιλητών μας δε νομίζεις?

Πάντως από σένα περίμενα περισσότερα... και όχι αυτό που μας είπες.
Πειράζει που είχα υψηλές προσδοκίες από σένα?
Ξέρω ότι είσαι πολύ καλά ενημερωμένος σε τέτοια θέματα εσωτερικής αναζήτησης και ήμουν σίγουρη ότι ήσουν από τους λίγους που θα μπορούσαν να ρίξουν λίγο φως στο θέμα.

16/12/2005, 11:35:47
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ Avallon ΟΥΤΕ ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ....
ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΝΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΟΡEΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ.....

ΕΓΩ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΛΕΩ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ..

ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΛΕΩ.....
ΠΩΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 2-3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ....
ΕΣΥ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΕΓΩ...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ?????

ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩ ΣΤΑΔΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ (ΠΑΧΥΛΟ ΣΗΜΕΙΟ)...(ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΜΑΣ....)

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η' ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΤΡΑΠΟΣ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

16/12/2005, 13:03:10
quote:
ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΛΕΩ.....
ΠΩΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 2-3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ....
ΕΣΥ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΕΓΩ...

Tελικά ή δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις...
Οτι από τα δυο και να'ναι είναι σίγουρα σοβαρό για την επικοινωνία μας...

Που ανέφερα εγώ ότι έχω 2-3 στοιχεία???????
Αυτό που ΕΓΩ ανέφερα είναι ότι έχουμε (όχι έχω) 2-3 κομμάτια από το παζλ αναφερόμενη στα στοιχεία που δώσανε τα παιδιά με τα προηγούμενα ποστ τους.
Και σε ξαναρωτώ... που ανέφερα ότι ΕΓΩ έχω 2-3 στοιχεία?????

16/12/2005, 14:21:35
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΕΧΟΥΜΕ 2-3 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΖΛ"...

ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΛΕΓΕΣ ΕΧΟΥΝ.....
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ.....

ΑΛΛΑ ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

16/12/2005, 17:32:17
Όσο διάβαζα τις απαντήσεις των μελών ένιωσα μια επιφυλακτικότητα πίσω από τις λέξεις (ή ήταν ο πονοκέφαλος που έχω...)...

Υπάρχει ο φοβερά απλοϊκός συλλογισμός:
δεξί μονοπάτι = καλό
αριστερό μονοπάτι = κακό

Υπάρχει και το "δεξιά και αριστερά του Χριστού"... που βέβαια δεν πρέπει να συγχαίονται, αλλά όχι ότι είναι και εντελώς άσχετα μεταξύ τους...

Πάντως επειδή δεν θα δώσω κάποια βοήθεια σε όσους θέλουν να μαθούν... (είναι που ο πονοκέφαλος αυξάνεται και εξαπλώνεται) θέλω να ξαναγυρίσω στην επιφυλακτικότητα... το να γνωρίζει κάποιος τι είναι το αριστερό μονοπάτι δεν σημαίνει ότι βρίσκεται σε αυτό, αλλά ότι έχει μελετήσει και τα δύο και έχει κάνει την δική του (σωστή ή λάθος, δεν μας πέφτει λόγος αφού είναι δική του) επιλογή...

.
.
.
Arwen the Guardian...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως

17/12/2005, 09:09:52
Σωστή η Mantis... έλα όμως που εγώ θέλω περισσότερα...

quote:
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΕΧΟΥΜΕ 2-3 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΖΛ"...

ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΛΕΓΕΣ ΕΧΟΥΝ.....
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ.....

Θεωρείται αυτονόητο ότι ένα στοιχείο που "εχουν" και το καταθέτουν εδώ μετά το "έχουμε" και μεις...

GabrielΝέο Μέλος
17/12/2005, 09:52:36
Γεια!

Από τα θέματα που ξεδιπλώθηκαν μπροστά μου, αυτό με προβλημάτισε τόσο με την απλότητα όσο και με το πόσο σύνθετο μπορεί να γίνει τελικά ένα τέτοιο ερώτημα. Σκέφτομαι πως ενώ μπορεί πολύ εύκολα να απαντηθεί στην λογική δεξί/καλό και αριστερό/κακό, απ' την άλλη αυτό που έχει προσδιοριστεί σαν καλό ή κακό ανά τους αιώνες έχει υποστεί ατελείωτες διαφοροποιήσεις. Ακόμα περισσότερο μάλιστα αν το δούμε κάτω από το πρίσμα της υποκειμενικής θεώρησης καλού και κακού. Προφανώς το ερώτημα απευθύνεται στην ουσία αυτής της διαφοροποίησης, που ξεπερνάει τα όρια του εαυτού μας ή της ίδιας της ιστορίας. Γύρω απ' αυτό το βαθύτερο ας το πούμε νόημα, έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά ανά τους αιώνες. Από άτομα μάλιστα που χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης στους εσωτερικούς κύκλους αναζήτησης. Ομως άλλες τόσες φορές, τα ίδια αυτά έχουν διαστρεβλωθεί για να αποδώσουν την ταμπέλα του "κακού" όπου πιστεύεται πως εξυπηρετεί καλύτερα. Και αντιστρόφως φυσικά. Η θνητή προσωπικότητα του ανθρώπου, σπάνια μπορεί λοιπόν, να προσεγγίσει με ασφάλεια αυτό το θέμα και να βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα.

force385Μέλος
17/12/2005, 14:46:18
Ας δεχθούμε ότι ο δρόμος της εξέλιξης του ανθρώπου περνάει απο κάποια στάδια(σκαλοπάτια). Η ομαλή εξέλιξη θα ήταν ότι δεν μπορεί ο άνθρωπος να πάει σε ένα επόμενο στάδιο άν δεν περάσει απο το προηγούμενο.Υπάρχει ωστόσω το ενδεχόμενο άν κάποιες συνθήκες το επιτρέψουν κάποιο σκαλοπάτι να υπερπηδηχθεί. Σ΄ αυτή την περίπτωση όμως η εξέλιξη κάπου θα σταματήσει.
Για να γίνω πιό κατανοητός άς υποθέσουμε ότι τα στάδια της δυνατής εξέλιξης είναι 7. Άς υποθέσουμε επίσης ότι ο συνηθισμένος άνθρωπος γυροφέρνει στα 3 πρώτα σκαλοπάτια και θέλει να εξελιχθεί. Συνήθως υπάρχει μια μεγάλη επιθυμία γι΄ αυτό (όχι πάντα ορατή), και η επιθυμία αυτή είναι κυρίως εγωιστική (ατομική).Αρχίζει λοιπόν την πορεία για το τέταρτο σκαλοπάτι. Στην πορεία αυτή αρχίζει και ανακαλύπτει πράγματα που πιθανόν να μην του είναι αρεστά, και στην προσπάθεια να τα ξεπεράσει αυτή η επιθυμία αρχίζει και διευρύνεται σταδιακά, και απο καθαρά προσωπική αρχίζει και περιλαμβάνει και άλλα.(υπηρεσία προς τους άλλους, κλπ.) . Σ΄ αυτό το σημείο αρχίζει και κάτι παίζεται.Ή αυτή η διεύρυνση τον κάνει πιό δυνατό για να σταθεροποιηθεί στο τέταρτο σκαλοπάτι και να προχωρήσει στο πέμπτο, ή το εγωιστικό (προσωπικό) στοιχείο παραμένει τόσο δυνατό, που άν το <είναι> του είναι αδύναμο τον ξαναγυρνά στο τρίτο, ενώ άν είναι δυνατό τον πάει κατευθείαν στο πέμπτο(αριστερή ατραπός).Πηγαίνοντας όμως κατευθείαν στο πέμπτο δεν έχει πλεόν την δυνατότητα να ανέβει τα επόμενα δυό.
Συμπερασματικά λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι στην αρχή η ατραπός είναι μία.Κάποια στιγμή αρχίζει και χωρίζει και η μεν αριστερή φτάνει κάπου αλλά όχι στο τέρμα, η δε δεξιά μπορεί να φτάσει μέχρι το τέρμα.

Βέβαια αυτό το σχήμα αφορά κυρίως την εσωτερική αναζήτηση, αλλά μπορεί να αναζητηθεί και στην καθημερινότητα.Αριστερή και δεξιά ατραπός υπάρχει παντού.Και αυτή η αντιστοιχία που ανέφερα παραπάνω μπορεί να παρατηρηθεί παντού.
Ένα παιδί ξεκινάει με την επιθυμία να γίνει μεγάλος γιατρός.Η πορεία του φυσικά είναι δύσκολη για να πετύχει. Στο τέλος μπορεί να μην γίνει καν γιατρός, ή να γίνει πράγματι διαπρεπής γιατρός που παίρνει φακελάκια ή να γίνει πραγματικός Γιατρός.

Και μιά τελευταία παρατήρηση. Το αριστερό και δεξί είναι μονάχα λέξεις που δείχνουν κάτι. Πιθανόν, άν ο κανόνας ήταν οι αριστερόχειρες και όχι οι δεξιόχειρες τότε τις ατραπούς θα τις ονομάζαμε πάλι έτσι, αλλά με αντίθετο ακριβώς νόημα.

To Know | To Be | To Understand

17/12/2005, 16:34:17

quote:

ΣΕ ΘΕΩΡΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΑΤΡΑΠΟΙ

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ) Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ....

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ...

ενας ειναι ο δρομος, συμφωνω απολυτως!

το προβλημα ειναι οτι πρεπει να αποταυτιστεις για να το καταλαβεις.

το ξερω οτι δεν θα γινω κατανοητος απο ολους, αλλα ετσι ειναι.

.

καλη μου Avallon, δεν μπορω να σου δωσω τις πληροφοριες που ζητας γιατι ποτε δεν ακολουθησα "επωνυμο" μονοπατι.

ο,τι ειπα παραπανω, ειναι του δικου μου ανωνυμου μονοπατιου.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

AngelosΜέλος
17/12/2005, 18:38:18
Λοιπόν εγώ που είμαι αριστερός
(δηλαδή γράφω με το αριστερό χέρι)
βρίσκω λίγο γελοία την ταύτιση του "καλου" με το δεξι
και του αριστερού με το "κακό". Αντίστοιχα ενοχλητικές είναι οι εκφράσεις
της μορφής "Να σου πάνε ολα δεξια" και τα λοιπά.

Οποτε αναγκαστικά θα τεθώ με την άποψη οτι ο δρόμος είναι ένας και
μοναδικός για τον καθένα μας. Και κανενας άλλος δεν έχει δικαίωμα να τον κρίνει
και να τον χαρακτηρίζει "αριστερό" "δεξιο" "κουτσό" "στραβό" ή "ανάποδο".
Ολοι θα κριθούμε απο τη ζωή και απο την πραγματικότητα.

Αγγελος.

TRENCAVELΝέο Μέλος
17/12/2005, 20:15:58

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν έχω πολύ χρόνο να το εξηγήσω γι αυτό αρκεστείτε παρακαλώ στην συνοπτική μου απάντηση την οποία όμως αν δεν βιαστείτε να την απορρίψετε και κάνετε τον κόπο να την ερευνήσετε ίσως καταλήξετε στο ίδιο συμπέρασμα:

Ο όρος "Ατραπός" εκτός από αυτό που αντιλαμβάνεται ο συνηθισμένος άνθρωπος έχει και μια δεύτερη σημασία που αντιλαμβάνονται κυρίως οι Μύστες: Έχει να κάνει με την τελετουργική χρήση της Σεξουαλικής Ενέργειας: Οι όροι "δεξιός" και "αριστερός" προσδιορίζουν τον τρόπο τελετουργικής χρήσης της. Λέγεται επίσης "Λευκός" και "μαύρος" "Ταντρισμός".

Η "αριστερή ατραπός" ή "αρ. μονοπάτι" ή "αρ. χέρι" ή "μαύρη μαγεία" υποδηλώνει τον τρόπο τελετουργικής καταστροφής της σεξουαλικής ενέργειας με απώλειά της (με εκσπερμάτιση για τους άνδρες ή οργασμό για τις γυναίκες) κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και παράλληλη μαντρική επίκληση δαιμόνων προκειμένου να επιταχυνθεί η υποδούλωση της συνείδησης από τα ελαττώματα. Όλα τα ακραία βίτσια και ιδίως η ομοφυλοφυλία, η μοιχεία και κάποια άλλα ακατονόμαστα (συνήθως μαζί με την χρήση βίας, ναρκωτικών και την κατανάλωση αλκοόλ, χοιρινού κρέατος και παραγώγων του) αποτελούν μέρος των μυήσεων εκείνων που οδηγούν το ψυχικό μέρος εκείνου που τα πειραματίζεται χωρίς επιστροφή στους κύκλους της Κόλασης.

Η "Δεξιά Ατραπός" ή "Αλχημεία" ή "Μετατροπή των Ενεργειών" ή "Λευκή Μαγεία" ή "Arcano" είναι σε γενικές γραμμές η χρήση της σεξουαλικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής μέσα σε μονογαμική σχέση, κατά τρόπο ώστε όχι μόνο να μην χάνεται (δηλ. χωρίς εκσπερμάτιση ή οργασμό) αλλά με την επίκληση θεϊκών μαντρικών ήχων να μετατρέπεται στην Χριστική εκείνη ενέργεια γνωστή και σαν "Κουνταλίνι" που ανεβαίνει από το "Iερόν Oστούν" (κόκκυγα) προς τον εγκέφαλο στο ύψος του 3ου ματιού αφυπνίζοντας όλες τις υπερβατικές δυνάμεις του ανθρώπου (π.χ. εκκλησίες, τσάκρας, πνευματικές εξουσίες, ικανότητες κλπ). Χάρη σ' αυτή την ενέργεια ο Μύστης μπορεί να διαλύει αποτελεσματικά τα ελαττώματά του και να απελευθερώνεται σταδιακά και οριστικά από αυτά διευρύνοντας παράλληλα και την συνείδησή του η οποία αρχίζει να αφυπνίζεται όχι μόνο στο φυσικό πεδίο αλλά και σε ανώτερους κόσμους όπως π.χ. τον αστρικό στον οποίο αρχίζει και κινείται πλέον συνειδητά και κατά βούλησιν όπως εδώ. Επίσης σε κάθε πλήρη άνοδο αυτής της μετατρεμένης ενέργειας από τους 33 σπονδύλους - βαθμούς (συμβολικά χρόνια του Χριστού) ο Μύστης κατασκευάζει και ένα από τα 7 ανώτερα σώματα που αντιστοιχούν στους 7 ανώτερους κόσμους. Αυτό το Μέγα Έργο πρέπει να το πραγματοποιήσει μέσα του 3 φορές (3 συμβολικά "Βουνά" επί 7 σώματα το καθένα: της "Φωτιάς", του "Χρυσού" και του "Φωτός") και κάθε φορά σε ποιοτικά ανώτερο επίπεδο από την προηγούμενη μέχρι να απελευθερωθεί οριστικά από όλα του τα ελαττώματα καθώς και από τις αιτίες που τα γεννούν και να ξανακατακτήσει την Θεϊκή του καταγωγή επιστρέφοντας στο Ουράνιο Βασίλειο από το οποίο προήλθε. Σε αυτό το επίπεδο, υπερβαίνοντας όλους τους φυσικούς νόμους, κατακτά ακόμα και την κατάσταση της Αθανασίας και συνήθως επιστρέφει από Αγάπη για να βοηθήσει όσους ενδιαφέρονται...

17/12/2005, 21:44:36
quote:

TRENCAVEL

Η "αριστερή ατραπός" ή "αρ. μονοπάτι" ή "αρ. χέρι" ή "μαύρη μαγεία" υποδηλώνει τον τρόπο τελετουργικής καταστροφής της σεξουαλικής ενέργειας με απώλειά της (με εκσπερμάτιση για τους άνδρες ή οργασμό για τις γυναίκες) κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής

δηλαδη οι περισσοτεροι ανθρωποι ακολουθουν την αριστερη ατραπο, αφου κανουν ολοκληρωμενο σεξ.

quote:

και παράλληλη μαντρική επίκληση δαιμόνων προκειμένου να επιταχυνθεί η υποδούλωση της συνείδησης από τα ελαττώματα.

μα γινεται να οργαζεσαι και να κανεις επικλησεις???

για προσπαθησε το και πες μας...

quote:

Όλα τα ακραία βίτσια και ιδίως η ομοφυλοφυλία, η μοιχεία και κάποια άλλα ακατονόμαστα (συνήθως μαζί με την χρήση βίας, ναρκωτικών και την κατανάλωση αλκοόλ, χοιρινού κρέατος και παραγώγων του) αποτελούν μέρος των μυήσεων εκείνων που οδηγούν το ψυχικό μέρος εκείνου που τα πειραματίζεται χωρίς επιστροφή στους κύκλους της Κόλασης.

ευτυχως θα εχω πολλους και ενδιαφεροντες τυπους και τυπες για να κανουμε τα ακατανομαστα στην κολαση! (ειμαι λατρης του Ανεξαντλητου Χοιρου ο οποιος λατρευεται με κρασοκατανυξεις )

quote:

Η "Δεξιά Ατραπός" ή "Αλχημεία" ή "Μετατροπή των Ενεργειών" ή "Λευκή Μαγεία" ή "Arcano" είναι σε γενικές γραμμές η χρήση της σεξουαλικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής μέσα σε μονογαμική σχέση, κατά τρόπο ώστε όχι μόνο να μην χάνεται (δηλ. χωρίς εκσπερμάτιση ή οργασμό)

σεξουαλικη πραξη λεγεται αυτο?

μπα, ειμαι αριστερος απο πεποιθηση!

quote:

αλλά με την επίκληση θεϊκών μαντρικών ήχων

δεν φανταζομαι να ειναι αααχ ηδονης οι μαντρικοι ηχοι αφου δεν υπαρχει οργασμος...

quote:

Σε αυτό το επίπεδο, υπερβαίνοντας όλους τους φυσικούς νόμους, κατακτά ακόμα και την κατάσταση της Αθανασίας και συνήθως επιστρέφει από Αγάπη για να βοηθήσει όσους ενδιαφέρονται...

γνωριζεις πολλους τετοιους?

και αληθεια, εσυ τα εφαρμοζεις αυτα που εγραψες περι ανοργασμικοτητας?

.

ενας ειναι ο δρομος, αλλα οσον αφορα το σεξ, τις χοιρινες, τα ξυδια και τις λοιπες αμαρτωλες απολαυσεις, ειμαι πιο αριστερος απο την Παπαρηγα!!!

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr