ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

IndustrialAngel30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
31/05/2011, 01:19:41
quote:
Η ελευθερία της αντίληψης των συνομιλητών σου,τους δίνει
το δικαίωμα να σε κρίνουν.

Να κρίνουν αυτά που λέω, μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου.

quote:
Δεν σε κρίνω επαρκώς έξυπνο.
Δικαίωμά μου δεν είναι?

Να με κρίνεις εμένα είναι λίγο δευτερεύον αλλά τα έχουμε ξαναπεί. Ούτε γραφή, ούτε ανάγνωση ούτε προπαίδεια ξέρω. Το ομολόγησα δημοσίως.

quote:
Οπως και το δικό σου να λές για τον επιταχυντή στην αυλή
μου.Εκανες ενα λάθος όμως.Δεν είναι πίσω.Μπροστά είναι.

Ναι δίπλα στα ραπανάκια και τις τριανταφυλλιές.

31/05/2011, 01:23:00
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

quote:
Σωστά διάβασες γιαπετ.

Ομως πρόκειται για σωματίδια υψηλών ενεργειών και οχι για βάρος
σωμάτων.

Οπότε ΚΑΙ η σκέψη έχει "βάρος" αφού είναι ενέργεια...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

31/05/2011, 01:34:14
γιαπετ:

Οπότε ΚΑΙ η σκέψη έχει "βάρος" αφού είναι ενέργεια...
------------------------------------------------------------------

Και ελκτικές δυνάμεις συνάμα!!

Αλλά είναι μηδενικές...!!!
Οπως η σκέψη σε μερικούς συνανθρώπους μας!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 31/05/2011 01:35:04

31/05/2011, 01:39:33
Δεν είναι κακό να υπάρχουν άνθρωποι που παράγουν... απωθητική σκέψη!!!

Το αντίθετο θα έλεγα.....

Τα βαρυτόνια είναι μέσα μας..........

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

31/05/2011, 01:46:32
quote:

Δεν είναι κακό να υπάρχουν άνθρωποι που παράγουν... απωθητική σκέψη!!!

Το αντίθετο θα έλεγα.....

Τα βαρυτόνια είναι μέσα μας..........

Σε αργαστή συνεργασία με τα...σκεπτόνια,θα έλεγα!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

31/05/2011, 04:18:17
Επειδή νικομαχε και γιαπετ σας είχα σε μια μου αφήγηση, δυπλα μου στο θρανειο, και μιας και βρίσκω χρόνο πάντα και σας διαβάζω, ο διάλογος μεταξύ ενός γέροντα και ενός αθεου, χωρίς να πάρουμε επίσημα θέση, ανοίγει μια νέα βλεψη, καταστάσεων!

Στην ουσία αυτο που ονομάζουμε μυαλο, κρίση, κλπ , ο τροπος που λειτουργει, είναι μια αντίδραση, Ένα ζυγισμα σε όσα συναντάμε, και μια απάντηση, (αντιδραση) θετική, αρνητική, η σπάνια, ουδέτερη.

Αυτο που θα γράψω στη συνέχεια, είναι λιγο δύσκολο στην αντίληψη, που έχει μάθει να αντιδρα, να λειτουργει πάνω σε τροχιες, σαν τις γραμες του τρένου, μπρος πίσω, ναι, όχι, άσπρο μαύρο. Κλπ κλπ.

Συναντώ!

Αυτη είναι μια (λέξη) 360 μοιρών!

Αν λοιπόν συναντάμε πραγματικά κάποιον, στη ζωη η στο φόρουμ, δεν του τα χωνουμε και καλα, μα συζητάμε μαζυ, και αν βρισκόμαστε καλυτερα ψυχολογικά η πνευματικά, απλά δημιουργούμε προϋποθέσεις και στον συγκατοικο, (σε Ένα φόρουμ, στον περίγυρο η στη ζωη)

Τέλος ήθελα να σας πω, πως στο πανεπιστήμιο δυπλα μου καθόταν επί σειρά μαλιστα ετών, ο λουπους!

Στο τέλος έγινα αρνάκι!

hunter1Μέλος
31/05/2011, 08:39:39
δεν καταλαβαινω...μηπως νομιζουμε οτι ζουμε σε μια κοινωνια που ολοι πρεπει να συμφωνουμε κ χαχαχα τι ωραια που περναμε...
προσωπικα χαιρομαι που υπαρχουν ακομα ανθρωποι με ανησυχιες κ αλιμονο επιζητω την κοντρα γιατι σιγουρα κατι θα μου μεινει κατι θα του αφησω...

δεν εχει σημασια το ποιος εισαι σημασια εχει το αρωμα που αφηνεις πισω σου...

d.k

31/05/2011, 11:09:09
quote:
macedon

Η επιστήμη έχει αποδείξει πως η πέτρα, για παράδειγμα, δεν πέφτει προς τα κάτω επειδή θέλει να πάει προς τη γη, όπως έλεγε ο Αριστοτέλης, αλλά επειδή υπάρχει η βαρύτητα. Δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω...

quote:
γιαπετ

Κάπου, κάποτε διάβασα ότι το βάρος των σωμάτων, δεν έχει να κάνει με την έλξη του πλανήτη, αλλά με κάτι σωματίδια ή υποσωμάτια

Η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας υποστηρίζει πως η βαρύτητα δεν οφείλεται στην έλξη (όπως έλεγε ο Νεύτων) αλά στην επιτάχυνση.
'Έχω αναφέρει κάποια περιληπτικά στοιχεία πάνω σε αυτό το θέμα σε άλλα ποστ..
Υπόψιν πως η ΓΘΣ είναι η ΜΟΝΗ σύγχρονη θεωρία φυσικής που εξηγεί ικανοποιητικά τον μακρόκοσμο, έχει κάνει προβλέψεις που πολλές επιβεβαιώθηκαν.

Με λίγα απλά λόγια.
Η σύγχρονη σημερινή επιστήμη έχει αποδείξει πως ή πέτρα δεν πέφτει στην γή επειδή “θέλει” να πάει προς τα εκεί (Αριστοτέλης) , ΟΥΤΕ γιατί την τραβά η έλξη της γης όπως έλεγε ο Νεύτωνας, αλλά γιατί ή επιφάνεια της γης “κινείται με επιτάχυνση” προς την πέτρα.

Αυτά για την αποκατάσταση της σημερινής επιστημονικής αντίληψης.

hunter1Μέλος
31/05/2011, 11:21:14
μεχρι να ερθει ο επομενος αριστοτελης ή νευτωνας να τεκμηριωσει κατι αλλο..

d.k

31/05/2011, 11:59:11
Και τι θα πεί αυτό καλή μου?
Κάθε φορά απλώνουμε το χέρι μας μέχρι εκεί που μπορούμε να φτάσουμε.
Κάθε φορά βλέπουμε μέχρι εκεί που το μπόι, μας επιτρέπει να δούμε, κοιτώντας ΠΑΝΤΑ μπροστά.
Δεν πρέπει να σταματούμε την έρευνα για την αλήθεια και τη γνώση, χωρίς να είμαστε δογματικοί.
Οι επιστημονικές αλήθειες ΔΕΝ είναι ΠΟΤΕ δογματικές, και είναι ισχυρές μέχρι να διαψευστούν.
Αυτή είναι η γιγάντια διαφορά της επιστημονικής αλήθειας με την “δογματική αλήθεια” ΟΛΩΝ των θρησκειών.
Υ.Γ
Ξέχασες τον Αϊνστάιν

hunter1Μέλος
31/05/2011, 12:11:37
τωρα παμε παλι αλλου...

καθε εποχη εχει τα δικα της...σε καθε εποχη φωτισμενα μυαλα λενε τεκμηριωνουν αποκαλυπτουν...η θρησκεια παλι εξελισσεται...αλλα ας μην αρχισουμε παλι το ποσο κακες ειναι οι θρησκειες...

αλλα απο την αλλη ακομα κ το βατικανο εχει κανει καποιες κινησεις συγκλησης επιστημης κ θρησκειας...οποτε ας μην ειμαστε απολυτοι για τιποτα..

δες το ακομα κ αλλιως μεσα απο την επιστημη δεν αναζητουμε το θεικο?

d.k

31/05/2011, 12:31:13
quote:
αλλα απο την αλλη ακομα κ το βατικανο εχει κανει καποιες κινησεις συγκλησης επιστημης κ θρησκειας...οποτε ας μην ειμαστε απολυτοι για τιποτα..

Δεν κατάλαβες καλά
ΟΛΕΣ οι προσπάθειες της θρησκείας για σύζευξη με την επιστήμη, είναι μονόπλευρες (και μάταιες) από τη μεριά της θρησκείας για να επιβεβαιώσουν στους πιστούς της το ακλόνητο δόγμα της.
Το παραμύθι της γέννεσης παραμένει παραμύθι, και αυτό που προσπαθεί η εκκλησία να περάσει στα πρόβατά της (ποίμνιον τους αποκαλεί για να μην προσβάλει κατάφατσα τους πιστούς της),
είναι πως να και η επιστήμη τώρα λέει τα ίδια με την θεωρία της μεγάλης έκρηξης.
Η επιστήμη όμως ΔΕΝ λέει τα ίδια και αγνοεί την θρησκεία στο δρόμο της για την γνώση.

Υ.Γ
Γιατί σε ενοχλεί η απομυθοποίηση των θεολογικών δογμάτων.
ΔΕΝ σε ενδιαφέρει η αλήθεια, και σε γοητεύουν τα παραμύθια?

Ακόμα?

quote:

ΟΧΙ βεβαίως.
Μέσα από την επιστήμη ζητάμε τη γνώση της αλήθειας.
Τίποτε άλλο

31/05/2011, 15:00:28
quote:

Αγαπητή hunter1, δε νομίζω πως το ζητούμενο της επιστήμης είναι να αναζητήσει το θεικό.
Ίσως μέσα στα πλαίσια δράσης της να είναι και φαινόμενα στα οποία ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων έχει αποδώσει ή αποδίδει κάποια θεική - θρησκευτική χροιά όμως δε νομίζω ότι η δράση της επιστήμης εξαντλείται μόνο σε αυτό.

Από την άλλη, δεν ξέρω εάν μπορεί ποτέ να συγκλίνει πραγματικά η θρησκεία με την επιστήμη, νομίζω ότι πάντα θα υπάρχουν κάπου κάποια όρια τα οποία η θρησκεία δεν θα μπορούσε εκ φύσεως να υπερβεί.

Εάν για παράδειγμα αύριο η επιστήμη αποδείξει ότι βρέθηκε ο τάφος και τα οστά του Ιησού, τότε το Βατικανό τι θα έκανε;
Θα αποδεχόταν αυτή την ανακάλυψη;

In anticipation of my resurrection...

hunter1Μέλος
31/05/2011, 21:00:09
ναι συντονιστη κ γιαυτο αλλο θρησκεια κ αλλο επιστημη...

αλλος ο σκοπος του ενα κ αλλος του αλλου

απο κει κ περα ομως οταν ο καρδιοχειρουργος π.χ χειρουργει δεν αγγιζει το θεικο...
οταν ενας επιστημονας ανακαλυπτει κατι δεν τοκανει για να φτασει πιο κοντα στο κατεικονα κ καθομειωση??

ακομα κ μεσα απτα παραμυθια θα δεχτω της γενεσης πχ δεν κρυβονται επιστημονικα συμβολα...

d.k

Velissarios1Μέλος
31/05/2011, 21:22:06
Πως μπορει η ανθρωπινη γνωση να ξεπερασει την Θεικη?πως μπορει το δημιουργημα να αποριπτει τον Δημιουργο?μοιαζεται με μερμυγκια που συζητανε κατω απο την πατουσα ενος ανθρωπου.
Δεν ειμαι ουτε καλος χριστιανος απο την αποψη οτι εχω παθη αμαρτιες και αδυναμιες αλλα τουλαχιστον οταν σηκωνω το κεφαλι μοθ βλεπω την πατουσα να με σκεπαζει δεν κοροιδευω τον εαυτο μου οτι κοιταω τον ουρανο.

http://www.youtube.com/watch?v=gK8cqL8sl5k

31/05/2011, 21:28:52
quote:

ναι συντονιστη κ γιαυτο αλλο θρησκεια κ αλλο επιστημη...

απο κει κ περα ομως οταν ο καρδιοχειρουργος π.χ χειρουργει δεν αγγιζει το θεικο...

αν ο χειρούργος άγγιζε το θεϊκό τότε θα ήταν μάγος γιατρός και θα κουνούσε κόκκαλα και θα μουρμούριζε ακατανόητες ψαλμωδίες

quote:
οταν ενας επιστημονας ανακαλυπτει κατι δεν τοκανει για να φτασει πιο κοντα στο κατεικονα κ καθομειωση??

όχι το κάνει για να γνωρίσει ότι υπάρχει γύρο του και μέσο της γνώσης να βοηθήσει την ανθρωπότητα

quote:
ακομα κ μεσα απτα παραμυθια θα δεχτω της γενεσης πχ δεν κρυβονται επιστημονικα συμβολα...

d.k

κανένα επιστημονικό σύμβολο δεν θα βρεις

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

01/06/2011, 09:31:51
quote:
Hunter
γιαυτο αλλο θρησκεια κ αλλο επιστημη...

Ο σκοπός της θρησκείας είναι να στηρίξει την πίστη στην ψευδαίσθηση της αιώνιας ζωής.
Δίνει δηλαδή ελπίδα στην εγωιστική αλαζονεία της αθανασίας του ανθρώπινου “Εγώ”.
Λειτουργεί δηλαδή σαν πνευματικό παραισθησιογόνο.
quote:
Hanter
απο κει κai περα ομως οταν ο καρδιοχειρουργος π.χ χειρουργει δεν αγγιζει το θεικο...

Ο χειρούργος εφαρμόζει τις επιστημονικές του γνώσεις. Δεν είναι θαυματοποιός, μάγος ή θεός.
Όταν ο επιστήμονας ανακαλύπτει κάτι, μεγαλώνει την γνώση του ανθρώπου, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο το “κράτος του θεού”

Μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά, και γιαυτό υπάρχει αυτή η σύγχυση.

quote:
Hunter

Κανένα επιστημονικό σύμβολο δεν υπάρχει στο παραμύθι της γένεσης, αντίθετα υπάρχουν πολλές “επιστημονικές Μ@Λ@ΚΙΕΣ”

Για πες εσύ ποιους επιστημονικούς συμβολισμούς έχεις εντοπίσει

quote:
velissarios
Πως μπορει η ανθρωπινη γνωση να ξεπερασει την Θεικη?πως μπορει το δημιουργημα να αποριπτει τον Δημιουργο?μοιαζεται με μερμυγκια που συζητανε κατω απο την πατουσα ενος ανθρωπου.
Δεν ειμαι ουτε καλος χριστιανος απο την αποψη οτι εχω παθη αμαρτιες και αδυναμιες αλλα τουλαχιστον οταν σηκωνω το κεφαλι μοθ βλεπω την πατουσα να με σκεπαζει δεν κοροιδευω τον εαυτο μου οτι κοιταω τον ουρανο

Δεν υπάρχει θεϊκή γνώση, και ούτε υπάρχει ανάγκη ύπαρξης δημιουργού.
Από την στιγμή που υπάρχει ύλη, υπάρχει και ενέργεια, υπάρχει και ο χώρος υπάρχει και ο χρόνος.
Αν υπάρχουν ΟΛΑ αυτά υπάρχει και η βαρύτητα που σχετίζεται με την κίνηση/επιτάχυνση.

Αυτό που σίγουρα υπάρχει είναι ο κόσμος μέρος του οποίου είμαστε και εμείς.
Υπάρχουν δηλαδή όλες οι προϋποθέσεις που χρειάζονται για να δικαιολογούν την ύπαρξή μας.

Μην αρχίσουμε πάλι τα πολύ κοινά διλήμματα για το ποιος δημιούργησε τον κόσμο και ποιος δημιούργησε τον δημιουργό που δημιούργησε τον κόσμο. Μην αρχίσουμε ξανά από την αρχή το παιχνίδι της κολοκυθιάς

01/06/2011, 13:08:01
Αγαπητή hunter1, ακούω και στο Dying_Incubus, άλλωστε η συμμετοχή μου στο παρόν θέμα - όπως και σε άλλα - αφορά στην κατάθεση της προσωπικής μου άποψης.

quote:

Δε νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι το ζητούμενο του κάθε επιστήμονα, ίσως να υπάρχει ένα μέρος των επιστημόνων που να διακατέχονται από μια τέτοια επιθυμία κι οι οποίοι να θέλουν να συμβιβάσουν το θείο με την επιστήμη.
Όμως δε νομίζω ότι αυτός μπορεί να είναι ο κανόνας, ένας επιστήμονας μπορεί να θέλει μέσω των ανακαλύψεων του να προσφέρει κάτι χρήσιμο και καινούριο στον άνθρωπο, στην υγεία, στην κατανόηση και στην πρόοδο μιας επιστήμης, στην πρόταση μιας λύσης για κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα ή πρόβλημα κλπ.

In anticipation of my resurrection...

hunter1Μέλος
01/06/2011, 20:51:14
δεν ξερω νιωθω οτι τα ισοπεδωνεται ολα...

ενας γιατρος ακομα πιο απλα μια μαμα που ανακουφιζει το παιδι της απο τον πονο...δεν υπαρχει κατι "θεικο" σαυτο?

κοιταξτε λιγο πισω απτις λεξεις αγαπητοι τεχνοκρατες...

οσον αφοαρα τη γενεση θα στο αναλυσω αργοτερα γιατι τωρα βιαζομαι..

d.k