ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Οι κρυφές διδαχές του ζώντος Ιησού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Οι κρυφές διδαχές του ζώντος Ιησού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
27/06/2005, 01:35:38
quote:
WWalker
Για εσένα και για αρκετούς άλλους εδώ μέσα έχουν προφητεύσει άγιοι και των δύο Καθολικών Εκκλησιών:

Ο λαός μας λέει "Πας μετά Χριστόν προφήτης, γάιδαρος". Προσωπικά εμπιστεύομαι τη λαϊκή σοφία.

quote:
WWalker
Επιλογή σου όταν θα καθαρίσουν τα Σόδομμα και τα Γόμορρα που επικρατούν τώρα με ποιους θα πας.

Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω για τα Σόδομα, αλλά για τα Γόμορρα μπορώ να σου πω, αν και είναι μυστικό. ΕΓΩ ΤΑ ΕΧΤΙΣΑ!

macedon

27/06/2005, 02:32:06
Ας προσπαθήσουμε να εξερευνήσουμε τις προφητείες αυτές που παραθέτεις υπό το φως της λογικής:

Η πρώτη προφητεία μιλάει για την τιμωρία που θα έρθει από τον Ουρανό (παραφράζω τη λέξη Heaven) και θα είναι η μέρα που θα σκοτεινιάσουν τα πάντα και όποιος βγει από το σπίτι του θα πεθάνει. Δεν θα δουλεύει κανένα είδος φωτός, παρά μόνο κεριά από την εκκλησία. Ο αέρας θα μολυνθεί από δαίμονες, που θα παρουσιάζονται σε όλες τις μορφές. O Πάπας θα αναγκαστεί να φύγει από τη Ρώμη. Όλο αυτό θα κρατήσει για τρεις μέρες.

Μάλιστα. Θα μπορούσες να μου πεις σε παρακαλώ:

1. Από πού βλέπεις ότι αυτό θα είναι μόνο για μένα και μερικούς σαν και μένα, και όχι και για σένα; Δηλαδή μόνο στο δικό μου σπίτι θα έχει απ'έξω σκοτάδι; Στο δικό σου τι θα έχει, λάμπες κηροζίνης; Αφού η Anna Maria Taiqi λέει καθαρά ότι το φαινόμενο θα είναι παγκόσμιο. Που σημαίνει ότι μαζί με μας, πάτε και σεις.

2. Η προφητεία λέει σαφώς ότι όποιος μείνει στο σπίτι είναι ασφαλής. Άρα, συμβουλή, να μη βγείτε έξω εκείνη τη μέρα (ελπίζω μόνο να μην πέσει Σαββατοκύριακο).

3. Αφού όποιος βγει από το σπίτι θα πεθάνει, ο Πάπας πώς θα φύγει από τη Ρώμη; Με το σπίτι του μαζί; Σαλιγκάρι είναι;

Πάμε στη δεύτερη προφητεία.

Εδώ δεν λέει τι θα πάθουν αυτοί που είναι σαν και μένα (μαζί και γω), αλλά λέει τι θα κάνουν. "Θα κριτικάρουν, λέει, τα πάντα, δεν θα έχουν ιερό και όσιο μέχρι που θα μπουν σε εκκλησίες και επισκοπές όταν οι ιερείς και οι επίσκοποι θα κοιμούνται. Τέλος θα εισβάλουν στη Ρώμη και θα κάψουν τα πάντα."

Προσωπικά, ένα σχόλιο. Αν είναι να μπώ σε εκκλησία, δεν μπαίνω στην εκκλησία του πατέρα μου που έχω και τα κλειδιά; Άλλωστε, μπορώ να σε βεβαιώσω ότι κανείς επίσκοπος ή ιερέας δεν κοιμάται στην εκκλησία. Όσο για την εισβολή στη Ρώμη, δεν ξέρω, εδώ με πιάνεις αδιάβαστο. Μπορεί και να γίνει...

Όσο για την ορθόδοξη προφητεία που λες, ο προφήτης σου λέει ότι "η Ελλάδα θα πολεμήσει με την Τουρκία, η Ρωσία θα έρθει να τη βοηθήσει (την Ελλάδα) και το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσει να εμποδίσει τη βοήθεια" αυτή.

Να του πεις ότι η Ρωσία έκανε αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ και η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης να του πεις ότι τα ναρκωτικά τα ληγμένα και τα κερασμένα είναι τα χειρότερα, να τα αποφεύγει...

macedon

Brie BoyΜέλος
27/06/2005, 03:04:14
quote:
WWalker: Κοιτάξτε, ο Θεός αυτός είναι. Εφόσον αυτό λέει η Παλαιά Διαθήκη, αυτό δέχομαι και εγώ.

Τώρα τα σχόλια "τι Θεός είναι αυτός που σφάζει αθώα παιδιά", ο Θεός όπως παρουσιάζεται στην Παλαιά Διαθήκη και στην Αποκάλυψη είναι σκληρός με τους ειδωλολάτρες.

Επίσης, ο Θεός έχει ξαναπαρουσιαστεί να οργίζεται αρκετές φορές, τόσο στην Παλαιά Διαθήκη, όσο και στην Καινή, όταν βλέπει πράγματα βλάσφημα να συμβαίνουν (παραπέμπω στον διωγμό για μαστιγώματος των εμπόρων απ'τον Ναό). Άλλο που τώρα κάνει υπομονή μέχρι να ξεσπάσει μια και καλή και να μην μείνει άθεος για άθεος στον κόσμο.

Καλέ μου WindWalker, αυτό που με ξενίζει στον τρόπο σκέψης σου, είναι πρώτα από όλα η υποφαίνουσα ματαιοδοξία των ανθρώπων που είπαν : Κοιτάξτε να δείτε, ο Θεός είναι έτσι και άμα σας γουστάρει. Δηλ, θεωρούν ότι κατάφεραν να αντιληφθούν την φύση του θεού στο έπακρο, ώστε να της δίνουν και τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που θέλουν (πχ: οργή) και στην συνέχεια να τολμούν με υποτιθέμενες προφητείες να τρομοκρατούν τους υπόλοιπους ότι μόνο οι ίδιοι θα παραμείνουν επί της γης, για να τα ... λένε, ενώ όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα ... αφανιστουμε, μόνο και μόνο επειδή δεν πιστεύουμε στον Θεό, ή αν πιστεύουμε, δεν θέλουμε να τον φανταζόμαστε σαν τα μούτρα τους.

Μα είναι δυνατόν να νομίζουμε πως ο Θεός κρίνει με βάση την ανθρώπινη λογική και ... κάνει υπομονή ώσπου να ξαναχτυπήσει, λες και είναι ο Batman?

Είναι παιδικό το επιχείρημα, και νομίζω πως αυτή η θεώρηση του θείου που βρίσκεται στην Π. Διαθήκη, ταιριάζει μόνο σε Εβραίους γιδοβοσκούς (για τους οποίους και δημιουργήθηκε άλλωστε.)

Brie BoyΜέλος
27/06/2005, 03:35:04
Λογυρδίου συνέχεια:

Συνήθως οι Χριστιανοί παραβλέπουν τον αγνωστικισμό και βάλλουν κατά των άθεων, θεωρώντας τους ως αντίχριστους ή δεν ξέρω εγώ τι. Ξεχνάν όμως την κατηγορία των αγνωστικιστών, πολλοί εκ των οποίων πιστεύουν στο Θείο, (οι λεγόμενοι Θρησκευτικοί Ορθολογιστές).

Οι αγνωστικιστές δεν αμφιβάλλουν τόσο πολύ για το Θείο, όσο για την αξία της ανθρώπινης κατανόησης στα μεταφυσικά θέματα. Και ενώ οι θεωρίες που παρουσιάζονται από τις θρησκείες ακούγονται ουτοπικές ή φαιδρές, γεμάτες ματαιοδοξία και ανθρωποκεντρισμό, η επιστήμη τους προσφέρει συμπεράσματα, που όσο δυσνόητα και αν είναι, προσφέρουν πάντα ένα ασφαλές και σίγουρο πρίσμα για να δει κανείς τον κόσμο.

Εν ολίγοις, συχνά οι αγνωστικιστές δεν αρνούνται το θείο, απλά δεν βρίσκουν συγκλονιστικά στοιχεία για να πιστέψουν σε αυτό. Να είσαι σίγουρος όμως, φίλε μου WindWalker, πως για να φτάσει κάποιος σε αυτό το σημείο, έψαξε για τον Θεό με μεγαλύτερη ζέση από τον κάθε Χριστιανό που πίστεψε σε αυτόν, γιατί έτσι του δίδαξαν...

Είναι δυνατόν, λοιπόν, να κάνετε ένα τόσο απλοϊκό διαχωρισμό?

Και τελειώνω την πάρλα με τα λόγια του Huxley, (συγγραφέα του Brave New World):

Ηταν αρκετα σίγουροι οτι είχαν κατακτήσει μια κάποια "γνώση"--οτι είχαν επιτυχώς επιλυσει το πρόβλημα της ύπαρξης·ενώ εγώ ήμουν σίγουρος οτι δεν το'χα, και είχα μια πολύ ισχυρή πεποίθηση οτι το πρόβλημα ήταν άλυτο.

quote:
macedon:
Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω για τα Σόδομα, αλλά για τα Γόμορρα μπορώ να σου πω, αν και είναι μυστικό. ΕΓΩ ΤΑ ΕΧΤΙΣΑ!

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟ'ΠΕΣ??!!??

Sorry αν παρέκλινα από την συζήτηση, αλλά το λεγόμενο Digression, κατά την δημιουργική γραφή, είναι συνήθως τα πιο ενδιαφέρον. Καλή συνέχεια!

27/06/2005, 11:51:54
WWalker

<<Άλλο που τώρα κάνει υπομονή μέχρι να ξεσπάσει μια και καλή και να μην μείνει άθεος για άθεος στον κόσμο.>>

και συμφωνα με σενα ποιος ειναι αθεος;

οποιος δεν ειναι ορθοδοξος;
οποιος δεν ειναι χριστιανος;(καθολικος προτεσταντης βαπτιστης κλπ κλπ κλπ)
οποιος δεν πιστευει σε κανενα θεο;

αν παρουμε την πρωτη εκδοχη θα ειστε πολυ λιγοι αυτοι που δεν θα σφαχτειτε

αν παρουμε την δευτερη,και που δεν θα σας σφαξει θα σφαχτειτε μεταξυ σας

αν παρουμε την τριτη τοτε θα τελιωσει γρηγορα το σφαξιμο γιατι οσοι δεν πιστευουν σε κανενα θεο ειμαστε λιγοι

παντως μου κανει εντυπωση που περιμενεις ο θεος σου να σφαξει οχι τους κλεφτες,βιαστες,δολοφονους,εγκληματιες αλλα τους αθεους
το μεγαλυτερο σου προβλημα ειναι οι αθεοι

ας δουμε μερικα παραδειγματα

μπενει καποιος στο σπιτι σου

-ποιος εισαι;

-ο κλεφτης που αμα λαχει ριχνω και κανενα π..... αν δω κανενα ωραιο κ...
και εσυ εχεις ωραιο κ...

- εισαι χριστιανος;

-ναι

-α! τοτε ενταξη

δευτερο παραδειγμα

-βοηθεια βοηθεια πνιγομαι

-κρατησου απο το κουπι και θα σε τραβηξω στην βαρκα μου

-σε ευχαριστω καλε μου χριστιανε

-ξερεις δεν πιστευω ειμαι αθεος

-δεν πιστευεις; θα σε καψει ο θεος οταν ερθει η ωρα απιστε και να μαθεις οτι οποιος δεν πιστευει στον θεο πρεπει να παει στην κολαση

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

Edited by - gigenis on 27/06/2005 11:56:26

27/06/2005, 11:54:01
menas:
«Μισή αλήθεια schwabe. Δεν 'εξολοθρεύει' μόνο, αλλά αξιολογεί και ανταμοίβει επίσης.»

Έστω και μισή να είναι, παραμένει άθλια και παράλογη. Εάν το μισό είναι σάπιο, τότε το επόμενο δεν παραμένει στο απυρόβλητο.

menas:
«Όλοι αξιολογούνται. Κάποιοι ανταμοίβονται και κάποιοι τιμωρούνται. Απόλυτα λογικό κατ' εμέ.»

Αξιολογήθηκαν τα εκατομμύρια θύματα των διαφόρων «Αγίων» και «ισαποστόλων»? Αξιολογήθηκαν οι Θύτες? Αξιολογήθηκαν τα θύματα του απεσταλμένου του Θεού, Ιησού του Ναυή? Αξιολογήθηκαν τα θύματα της θεϊκής κατάσχεσης του σχεδίου Του?

Και άραγε, ΠΟΙΑ η λογική της ατελούς δημιουργίας για την αξιολόγηση?

menas:
«Και σίγουρα δεν μας δημιούργησε γι αυτόν τον λόγο. Εσύ επιλέγεις να πιστέψεις ότι γι αυτό μας δημιούργησε. Προσωπικά, δεν έχω μπορέσει να βρω ακόμα απάντηση στο γιατί ο Θεός επέλεξε να μας δημιουργήσει.»

Για σκέψου λοιπόν το ενδεχόμενο, να μας κατασκεύασε κάποια Δημιουργική Διάνοια η οποία σε τίποτα δεν ομοιάζει με τις όσες πρόνοιες και συναισθήματα έχουμε εμείς, ατεκμηρίωτα, αποδώσει στο άγνωστο θείο.

Μήπως αυτή η εκδοχή απαντά πολλά περισσότερα?

menas:
«Οι πατέρες δηλαδή που αγαπούν τα παιδιά τους δεν τα τιμωρούν ούτε τα απειλούν με τιμωρία? Και δεν θέλουν το καλό τους όταν χρειάζεται να φτάσουν εκεί? Και δεν τους πονάει όταν χρειαστεί να το πράξουν?»

ΟΧΙ!

Τυχαίνει να είμαι πατέρας, και σε διαβεβαιώνω ότι κανείς γονιός, όσο μεγάλο και εάν είναι ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΤΟΥ, δεν τιμωρεί με την ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ το παιδί του.

Αυτό, ισοδυναμεί είτε με παράφρων γονιό, οπότε και εντελώς ανάξιο, είτε με έναν που θέλησε ένα παιχνίδι για να αισθάνεται μεγάλος και σπουδαίος. Σε κάθε περίπτωση, αυτός που φέρει την ηθική ευθύνη για τον δρόμο που πρόκειται να ακολουθήσει το παιδί, είναι ο ίδιος ο παιδαγωγός του.

Οπότε, η εικόνα που θέλεις να αντιστοιχεί σε έναν θεό, κάθε άλλο παρά…..θεϊκή και γεμάτη σοφία είναι!

menas:
«Η 'επιλογή' είναι μια αδυναμία της ανθρώπινης αντίληψης που εμφανίζεται σε όλους τους ανθρώπους.»

Για ποιο λόγο είναι αδυναμία η επιλογή? Δίχως επιλογή, θα περιμέναμε ακόμα την Δευτέρα Παρουσία μέσα σε κανέναν καταυλισμό νομάδων, και θα ατενίζαμε τα κατορθώματα της θεομαχίας από το μπαλκόνι της δυστυχίας μας.

menas:
«Έτσι απλά, ο ένας επιλέγει να δει μόνο την μεταθανάτια τιμωρία και τον φόβο, ενώ ο άλλος επιλέγει να δει μόνο την άφεση και την αιώνια ζωή.»

Όσο υφίσταται ένα παιχνίδι «σε σώνω δεν σε σώνω», θα πρέπει να βλέπουμε τους οργανωτές του. Αλίμονο εάν ένεκα μιας «μεταθανάτιας καραμέλας» αφήσουμε τα ευεργετήματα της λογικής σε αδράνεια.

menas:
«Με ποιό μέτρο το ένα είναι αφερέγγυο και το άλλο φερέγγυο?»

Κάνεις λάθος.

Έχω πει επανειλημμένα ότι κανένα δεν φέρει περισσότερη εγκυρότητα από κάποιο άλλο. Οπότε, μπορούμε με ασφάλεια να δούμε κατάματα τις καταγραφές που προκύπτουνε, άσχετα εάν έλαβαν χώρα ή όχι.

Εδώ, δεν πρόκειται για ιστορική διαμάχη αλλά για εσωτερική διαφωνία. Ο καθένας, ας πάρει τα μηνύματα του.

menas:
«Μεγάλη κουβέντα! Και μπορώ να συμπληρώσω "και στο συνειδητό".»

Σαφέστατα!

Για αυτό, ας προσέχουνε πολύ καλά ορισμένοι τι είδους εικόνες συζητούνε ως θέσφατα. Το συνειδητό δίδει το υπόστρωμα στο υποσυνείδητο.

Και το υποσυνείδητο, απλά κοιτάει να τις πραγματοποιήσει…….

27/06/2005, 12:00:08
quote:
Όσο για την ορθόδοξη προφητεία που λες, ο προφήτης σου λέει ότι "η Ελλάδα θα πολεμήσει με την Τουρκία, η Ρωσία θα έρθει να τη βοηθήσει (την Ελλάδα) και το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσει να εμποδίσει τη βοήθεια" αυτή.

Να του πεις ότι η Ρωσία έκανε αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ και η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης να του πεις ότι τα ναρκωτικά τα ληγμένα και τα κερασμένα είναι τα χειρότερα, να τα αποφεύγει...

Να μην σε απογοητεύσω, έτσι, αλλά τα "ναρκωτικά" τα ληγμένα που λες ότι παίρνει ο Γέροντας έχουν κάνει και άλλους να βλέπουν έτσι τα πράγματα:

quote:
VII. Sister Elena Aiello (20th Century, Italy)

She was a Foundress of a religious order, a holy nun, a victim soul, and Stigmatist.

* The Blessed Virgin Mary appeared and told her on August 22, 1960:
o " . . . if people . . . do not return to God with truly Christian living, another terrible war will come from the East to the West. Russia with her secret armies will battle America: will overrun Europe. The river Rhine will be overflowing with corpses and blood. Italy will also be harassed by a great revolution, and the Pope will suffer terribly."
* The Blessed Virgin showed her other visions during 1959-1961:
o "Oh, what a horrible vision I see! A great revolution is going on in Rome! They are entering the Vatican. The Pope is all alone; he is praying. They are holding the Pope. They take him by force. They knock him down to the floor. They are tying him. Oh. God! Oh, God! They are kicking him. What a horrible scene! How dreadful!"
o "Our Blessed Mother is drawing near. Like corpses those evil men fall down to the floor. Our Lady helps the Pope to his feet and, taking him by the arm, She covers him with her mantle saying: Fear not!'
o "Russia will march upon all the nations of Europe, particularly Italy, and will raise her flag over the dome of St. Peter's. Italy will be severely tried by a great revolution, and Rome will be purified in blood for its many sins, especially those of impurity. The flock is about to be dispersed and the Pope will suffer greatly." (Albert J. Hebert, Prophecies! the Chastisement and Purification!, P.O. Box 309, Paulina, LA 70763).

quote:
VIII. Mother Elena Leonardi (20th Century, Italy)

* She had been under special guidance of the famous Stigmatist Padre Pio of Pietrelcina, Italy since she was nine. She was a victim soul, chosen by God to atone for Priests and sinners. The Eternal Father, Our Lord, The Virgin Mary, and Padre Pio appeared to her in visions and gave many important messages for the world from 1973 to 1983. The following is the message given by the Blessed Virgin Mary:
o "An unforeseen fire will descend over the whole earth, and a great part of humanity will be destroyed. This will be a time of despair for the impious: with shouts and satanic blasphemy, they will beg to be covered by the mountains, and they will try to seek refuge in caverns, but to no avail. Those who remain will find God's mercy in my power and protection, while all who refuse to repent of their sins will perish in a sea of fire!"
o "Blessed are those who at this time may be called truly devoted to Mary! My name is locked in your heart, my daughter. . . Russia will be almost completely burned."

Κοίτα και τον Παίσιο:
http://oag.ru/icon/paissios.html Αυτός το λέει πεντακάθαρα πως οι Ρώσοι θα κάνουν πόλεμο με τους Τούρκους.

Κοίτα και έναν Ρώσσο που το λέει:
http://www.russia-hc.ru/eng/religion/plegacy/instserv.cfm

Μιλάμε για ομαδική παράκρουση έτσι; Τέτοια σύμπτωση 1 στο τρισεκαττομύριο, κι όμως, είναι σύμπτωση προφανώς ε;

quote:
Να του πεις ότι η Ρωσία έκανε αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ και η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ώρε γέλια!!!! Μου αρέσει που είσαι και σε Πρεσβεία κιόλας!!!!

Πω πω...

Τι να σου πω πια, όταν μου λες ότι Ρωσοτουρκικός αποκλείεται επειδή... η Ρωσία έκανε αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ και το καλύτερο... η Τουρκία υποβολή ένταξης στην ΕΕ. Χειρότερες κοτσάνες δεν έχω ξανακούσει. Ούτε καν να περιμένεις να δεις που θα πάει το τρένο με την Τουρκία και την ΕΕ δεν περιμένεις.

Αλλά τι να περιμένεις από άνθρωπο του οποίου το motto είναι:

quote:
ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠ'ΟΣΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ'ΟΣΑ ΑΚΟΥΣ

Και μετά λες ότι το να μιλάς σε εμένα είναι το να μιλάς σε τοίχο.

quote:
1. Από πού βλέπεις ότι αυτό θα είναι μόνο για μένα και μερικούς σαν και μένα, και όχι και για σένα; Δηλαδή μόνο στο δικό μου σπίτι θα έχει απ'έξω σκοτάδι; Στο δικό σου τι θα έχει, λάμπες κηροζίνης; Αφού η Anna Maria Taiqi λέει καθαρά ότι το φαινόμενο θα είναι παγκόσμιο. Που σημαίνει ότι μαζί με μας, πάτε και σεις.

2. Η προφητεία λέει σαφώς ότι όποιος μείνει στο σπίτι είναι ασφαλής. Άρα, συμβουλή, να μη βγείτε έξω εκείνη τη μέρα (ελπίζω μόνο να μην πέσει Σαββατοκύριακο).

3. Αφού όποιος βγει από το σπίτι θα πεθάνει, ο Πάπας πώς θα φύγει από τη Ρώμη; Με το σπίτι του μαζί; Σαλιγκάρι είναι;

1. Το σκοτάδι, σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία θα μας πλήξει όλους. Ακόμα και εμένα. Όσον αφορά το μαζί με εμάς πάτε και εσείς, ξαναδιάβασε την προφητεία για το ποιοι πεθαίνουν.
2. Μιλάει για τρεις μέρες σκότους, οι οποίες σύμφωνα με άλλες προφητείες ακουμπάνε σαββατοκύριακό.
3. Ειλικρινά δεν μπορείς να καταλάβεις ότι το γεγονός με τον Πάππα αποτελεί ξεχωριστή θεματική ενότητα; Δηλαδή το # τσάμπα το έβαλε ε;

quote:
Εδώ δεν λέει τι θα πάθουν αυτοί που είναι σαν και μένα (μαζί και γω), αλλά λέει τι θα κάνουν. "Θα κριτικάρουν, λέει, τα πάντα, δεν θα έχουν ιερό και όσιο μέχρι που θα μπουν σε εκκλησίες και επισκοπές όταν οι ιερείς και οι επίσκοποι θα κοιμούνται. Τέλος θα εισβάλουν στη Ρώμη και θα κάψουν τα πάντα."

Να'τανε μόνο εκεί...

Εδώ ολόκληρος Πάπας Πιος προφήτευσε ότι έναν διάδοχό του θα τον πετάξουν κλωτσηδόν έξω απ'την Ρώμη.

quote:
Pope Pius IX (1878)

Since the whole world is against God and His Church, it is evident that He has reserved the victory over His enemies to Himself. This will be more obvious when it is considered that the root of all our present evils is to be found in the fact that those with talents and vigor crave earthly pleasures, and not only desert God but repudiate Him altogether. Thus it appears they cannot be brought back in any other way except through an act that cannot be ascribed to any secondary agency, and thus all will be forced to look to the supernatural...

There will come a great wonder, which will fill the world with astonishment. This wonder will be preceded by the triumph of revolution. The church will suffer exceedingly. Her servants and her chieftain will be mocked, scourged, and martyred.

Φίλη Brie Boy, αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό σου. Όντως ο Θεός είναι αυτός που είναι, δεν μπορούμε να Τον αλλάξουμε. Να ψάξουμε να βρούμε ποια είναι η συμπεριφορά του μπορούμε, τι Τον ευχαριστεί και τι όχι, και να πορευτούμε αναλόγως μπορούμε.

quote:
Εν ολίγοις, συχνά οι αγνωστικιστές δεν αρνούνται το θείο, απλά δεν βρίσκουν συγκλονιστικά στοιχεία για να πιστέψουν σε αυτό. Να είσαι σίγουρος όμως, φίλε μου WindWalker, πως για να φτάσει κάποιος σε αυτό το σημείο, έψαξε για τον Θεό με μεγαλύτερη ζέση από τον κάθε Χριστιανό που πίστεψε σε αυτόν, γιατί έτσι του δίδαξαν...

Το ακούω πολλές φορές αυτό να το λέτε. Δηλαδή την περίπτωση ο Χριστιανός να έγινε Χριστιανός επειδή το επιδίωξε ο ίδιος την αποκλείετε; Τον Father Seraphim Rose τον ξέρετε; Ένας από τους τελευταίους Άγιους της Ορθόδοξης Εκκλησίας ήταν, και δεν βαπτίστηκε καν όταν ήταν μικρός. Για την ακρίβεια, είχε ομοφυλοφιλικές (δεν ξέρω αν ήταν σαρκικές) σχέσεις, κι όμως υπερνίκησε την τάση του και βαπτίστηκε Χριστιανός και έζησε μια χαρά αγώνα μοναχισμού σαν να είχε γεννηθεί Χριστιανός.
Δεν μπορώ να την καταλάβω αυτή την νοοτροπία. Δηλαδή εγώ, που με βαπτίσανε όταν ήμουνα μικρός, και έχω τόσα χρόνια χωρίς να απορρίψω το δόγμα μου (καλά, εντάξει, βέβαια δεν ήταν λίγες οι φορές που το απέρριψα και μετανόησα) θεωρούμε Χριστιανός επειδή με βάφτισαν; Αρκεί δηλαδή το ότι έτσι με μεγάλωσε η οικογένειά μου για να με κάνει να είμαι Χριστιανός για πάντα; Δεν εξαρτάται από εσένα αν θα κρατήσεις το δόγμα σου ή όχι;

quote:
Ηταν αρκετα σίγουροι οτι είχαν κατακτήσει μια κάποια "γνώση"--οτι είχαν επιτυχώς επιλυσει το πρόβλημα της ύπαρξης·ενώ εγώ ήμουν σίγουρος οτι δεν το'χα, και είχα μια πολύ ισχυρή πεποίθηση οτι το πρόβλημα ήταν άλυτο.

Βασικά και εγώ θυμάμαι έναν μεγάλο επιστήμονα να λέει: "No, you're not thinking, you're just being logical" τον Niels Bohr, να'ναι καλά ο άνθρωπος εκεί που βρίσκεται τώρα, ο οποίος λίγο πολύ διαχώριζε το "σκέφτομαι" από το "είμαι λογικός". Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι λογικοί, δεν σκέφτονται. Τους οδηγεί η λογική τους στο ότι η θρησκεία είναι παραβίαση του λογικού, όχι η σκέψη τους.
Για παράδειγμα, τις 3 μέρες σκότους, αν το προσέξουμε, τις έχει προφητεύσει και ο Κομφούκιος, το οποίο είναι διαβολικότατη σύμπτωση, γιατί αν δεν είναι τότε η θρησκεία είναι αληθινή και έχει λογική βάση την οποία εμείς δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα.

Όσο για την πεποίθηση που περιγράφει ο Huxley, όντως ισχύει αυτό που λέει. Αλλά ποιος λέει ότι εγώ χρειάζομαι να ξέρω, το έχω ανάγκη, να γνωρίζω το πως φτιάχτηκε ο κόσμος; Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να πιστεύω στον Χριστό, και αυτό που για τους άλλους φαντάζει παράλογο, για εμένα φαντάζει λογικό.
Τι με νοιάζει εμένα το πρόβλημα της ύπαρξης; Μήπως και θα το λύσουμε ποτέ; Θα μας προλάβει η καταστροφή του πλανήτη πριν καν φτάσουμε στην πηγή. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να νιώθω την σιγουριά που νιώθω τώρα ότι ο Ιησούς με φυλάει, με αγαπάει, ότι θα με συγχωρέσει.

27/06/2005, 12:03:13
quote:
WWalker

<<Άλλο που τώρα κάνει υπομονή μέχρι να ξεσπάσει μια και καλή και να μην μείνει άθεος για άθεος στον κόσμο.>>

και συμφωνα με σενα ποιος ειναι αθεος;

οποιος δεν ειναι ορθοδοξος;
οποιος δεν ειναι χριστιανος;(καθολικος προτεσταντης βαπτιστης κλπ κλπ κλπ)
οποιος δεν πιστευει σε κανενα θεο;

Το ερώτημά σου είναι πολύ τυπικό.
Άθεος είναι αυτός που δεν πιστεύει σε κανέναν Θεό. Η προφητεία μιλάει για κάθαρση των απανταχού εχθρών της Εκκλησίας, όχι για απανταχού σφαγή των μη Χριστιανών. Σαφέστατα μπορεί ένας άνθρωπος να μην είναι Χριστιανός λόγω επιλογής, και να μην κάνει πόλεμο στην Εκκλησία.

filosofos3Μέλος
27/06/2005, 12:47:04
Αγαπητή Brie Boy
μην κάνεις εκείνο για το οποίο κατηγορείς τους χριστιανούς. Δηλαδή μη θεωρείς αυθαίρετα πως όλοι οι χριστιανοί σκέφτονται με τον τρόπο που περιέγραψες πιο πάνω.
Το να είναι ειλικρινής αγνωστικιστής κανείς είναι ευτύχημα μιας και το Θείο δε θέλει δήθεν πιστούς που όμως υποκρίνονται και δεν ερευνούν τα ερωτήματά τους. Ο ειλικρινής αγνωστικισμός και η επιθυμία να γνωρίσει κανείς την αλήθεια, και ως προς το θείο και ως προς οτιδήποτε , είναι θεάρεστα και κανένας δεν θα έχει διαφορετική γνώμη υποθέτω μιας και όλοι πέρασνα από αυτή τη φάση στη ζωή τους. Αλλιώς δεν είναι πραγματικά πιστοί.

Όμως δεν ευπάρχει φοβάμαι ειλικρινής αγνωστικισμός πάντα. Δηλώνουν μερικοί αγνωστικιστές απλώς για να καλύψουν πιθανές κοσμοθεωρήσεις αντίθετες προς τη χριστιανική θρησκεία και την πρόθεσή τους να την πλήξουν χωρίς λογικά επιχειρήματα, απλά μόνο με εντυπωσιασμούς.

Εγώ σε αυτό αντιτίθεμαι, όχι στην έρευνα και αναζήτηση του οτιδήποτε.

Παράκληση: δε θα είναι καλό να επιστρέψουμε στο αντικείμενο του θέματος;

Το αντικείμενο του θέματος ήταν η υπόθεση ότι υπάρχουν κάποια μυστικά κείμενα που δεν τα άφηνε να δημοσιευτούν η καθολική εκκλησία. Αυτό όπως απέδειξα σε προηγούμενο μύνημα ήταν ΛΑΘΟΣ της Αλένα25 και μάλλον αποσκοπούσε στη δημιουργία εντυπώσεων, διότι δεν ξανάγραψε όπως βλέπω στα θέματα που άνοιξε.

Συνεπώς δεν υφισταται λόγος να μένει ανοιχτό το παρόν θέμα αν δε γίνεται συζήτηση επί του ευαγγελίου του Θωμά , το οποίο είναι "ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ".

Όλα είναι τέλεια

27/06/2005, 16:46:06
quote:
WWalker
Κοίτα και τον Παίσιο:
http://oag.ru/icon/paissios.html Αυτός το λέει πεντακάθαρα πως οι Ρώσοι θα κάνουν πόλεμο με τους Τούρκους.

Κοίτα και έναν Ρώσσο που το λέει:
http://www.russia-hc.ru/eng/religion/plegacy/instserv.cfm

A, εντάξει τότε. Δεν ήξερα ότι έχεις ΤΟΣΟ αξιόπιστες πηγές περί του επερχόμενου Ρωσοτουρκικού πολέμου. Να με συγχωρείς, έσφαλλα.

quote:
WWalker
Μιλάμε για ομαδική παράκρουση έτσι; Τέτοια σύμπτωση 1 στο τρισεκαττομύριο, κι όμως, είναι σύμπτωση προφανώς ε;

Δεν θα το ονόμαζα παράκρουση, ούτε σύμπτωση. Ανοησία ίσως αλλά σύμπτωση... όχι.

quote:
WWalker
Τι να σου πω πια, όταν μου λες ότι Ρωσοτουρκικός αποκλείεται επειδή... η Ρωσία έκανε αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ ...

Τι να πώ. Ομολογώ ότι έσφαλλα... Αφού το είπε ο προφήτης... Τώρα που το λες, μάλλον θα γίνει. Απλά, όπως σου είπα και παραπάνω επλανήθην πλάνην οικτράν. Νόμιζα πως μόνο 3 προφήτες το είχαν πει. Δεν είχα υπόψη μου ότι το είπε ΚΑΙ ο Παίσιος και ένας ακόμη. Τώρα που έχω και τις πηγές αυτές... ναι... είμαι πεπεισμένος ότι θα γίνει... Να με σχωράς...

quote:
WWalker
Και μετά λες ότι το να μιλάς σε εμένα είναι το να μιλάς σε τοίχο.

Δεν είναι;

quote:
WWalker
Μιλάει για τρεις μέρες σκότους, οι οποίες σύμφωνα με άλλες προφητείες ακουμπάνε σαββατοκύριακό.

Μόνο μια ερώτηση. Η Δευτέρα μετά από όλα αυτά, θα είναι εργάσιμη; Όχι, ρωτάω γιατί μετά ένα τέτοιο Σαββατοκύριακο, ποιός θα θέλει να πάει στη δουλειά...

quote:
WWalker
Εδώ ολόκληρος Πάπας Πιος προφήτευσε ότι έναν διάδοχό του θα τον πετάξουν κλωτσηδόν έξω απ'την Ρώμη.

Για κανα πατριάρχη Ιεροσολύμων δεν προφήτευσε κανείς; Γιατί εγώ να πετάνε άλλον με κλωτσιές έξω, δεν είδα.

quote:
WWalker
Όντως ο Θεός είναι αυτός που είναι, δεν μπορούμε να Τον αλλάξουμε. Να ψάξουμε να βρούμε ποια είναι η συμπεριφορά του μπορούμε, τι Τον ευχαριστεί και τι όχι, και να πορευτούμε αναλόγως μπορούμε.

Βρε συ; Και δω γλείψιμο;

quote:
WWalker
Τι με νοιάζει εμένα το πρόβλημα της ύπαρξης; Μήπως και θα το λύσουμε ποτέ; Θα μας προλάβει η καταστροφή του πλανήτη πριν καν φτάσουμε στην πηγή.

Και ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος, μην τον ξεχνάς σε παρακαλώ...

quote:
WWalker
Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να νιώθω την σιγουριά που νιώθω τώρα ότι ο Ιησούς με φυλάει, με αγαπάει, ότι θα με συγχωρέσει.

...

macedon