ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

skeptic39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
bajanackerΜέλος
08/11/2004, 20:30:19
quote:
ΑΦΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΫΠΗΡΧΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...

XMMMMMM ...

ΚΑΝΕ ΠΙΟ "ΛΙΑΝΑ" ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ...
ΠΙΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΑΣ ΠΟΥΜΕ...

### ΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ # ####

Oculatis AbisΜέλος
08/11/2004, 21:33:06
Δεν είδα σε ποιό άλλο περιοδικό υπάρχει το θέμα, αλλά στο Τρίτο Μάτι το άρθρο φέρεται εναντίον της υπόθεσης ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος.

Δράττοντας την ευκαιρία ήθελα να σημειώσω το εξής: Με αφορμή το συγκεκριμένο βιβλίο και μιλώντας πάντα για τα Ελληνικά δεδομένα βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα. Η φρενίτιδα για την αγορά του βιβλίου εκφράζεται κατά τη γνώμη μου από 3 κατηγορίες ανθρώπων.

α) Αυτοί που αγοράζουν το βιβλίο όχι γιατί τους ενδιαφέρουν σχετικά θέματα αλλά γιατί είναι trendy . Σε αυτή την κατηγορία κρύβονται και οι εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι για συναφή θέματα, μια νέα "φουρνιά" μελετητών. Θυμηθείτε τι έγινε το 1982 με το Holy blood, Holy grail...

β) Αυτοί που αγοράζουν το βιβλίο γιατί στις σελίδες του ψάχνουν να βρούν ίσως μια σπίθα ή μια αφορμή για να αναζοπυρώσουν εκείνη τη λανθάνουσα αμφισβήτηση για τα γνωστά θέματα. Είναι άνθρωποι που από καιρό ένοιωθαν ότι κάτι "δεν τους καθόταν καλά" στην όλη ιστορία και μέσω του βιβλίου βρήκαν την ευκαιρία να τεστάρουν τις γνώσεις τους και τα πιστεύω τους.

γ) Αυτοί που αγοράζουν το βιβλίο γιατί είναι γνώριμοι με το θέμα, έχουν πολύπλευρη πληροφόρηση και ψάχνουν στις σελίδες του είτε λίγες ακόμη πληροφορίες, είτε προσπαθούν να ζήσουν μέσω του βιβλίου μια εναλλακτική πραγματικότητα που άπτεται μιας πολύ ειδικής θεματολογίας. Το θέμα τους συναρπάζει και δύσκολα δεν θα αγόραζαν το βιβλίο!

Θα έλεγα ότι ανήκω στην τελευταία κατηγορία και αγόρασα το βιβλίο περισσότερο για να βρω κάποια πρόσθετα στοιχεία περί του θέματος. Φυσικά δεν τα "χωνεύω" απαίδευτα αλλά ψάχνω πηγές για να τα διασταυρώσω. Πάντος ο κύριος da Vinci ήξερε πολλά...

sub rosa

skepticΜέλος
12/11/2004, 00:42:02
quote:
ΑΦΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΫΠΗΡΧΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...

Ευχαρίστως, πολύ απλά και σύντομα:

O Χριστός είναι θεάνθρωπος, το 2ο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος και Υιός του Θεού.

Ο Τριαδικός Θεός είναι ο δημιουργός του σύμπαντος κόσμου, υπεράνω χρόνου και λοιπών φυσικών νόμων.

Συνεπώς ο Χριστός προϋπήρχε για πάντα.

Προσωπικά πιστεύω στο Χριστιανισμό και τον θεωρώ μια από τις καλύτερες και τελειότερες ιδεολογίες του κόσμου (εννοώντας την διδασκαλία του Ιησού) αλλά παραμένω ελεύθερος άνθρωπος και ερευνητής, δεν ανήκω σε κανένα ιερατείο η παρα-cult «χριστιανική» ή όχι οργάνωση. Αυτό το αφήνω σε άλλους...

Όσον αφορά για τον χαρακτηρισμό του "προβάτου" που μου απέδωσε κάποιος νομίζω παραπάνω, πρέπει να ξέρει πολύ καλά ότι έχει πολύ βαθιά πνευματική σημασία. Αν του ανταποδώσω ίσως τον χαρακτηρισμό του "λύκου" αναρωτιέμαι πως θα το έβλεπε; (επίσης πραγματικός σκεπτικιστής δεν είναι συνώνυμο του άθεος-αγνωστικιστής)

Επίσης για όσους δεν πιστεύουν ότι ο Ιησούς Χριστός υπήρξε και ήρθε και ενσαρκώθηκε στη Γη ισχύει το παρακάτω κατά την ΚΔ:
"παν πνεύμα ο μη ομολογεί τον Ιησού Χριστόν εν σαρκί εληλυθότα, εκ του Θεού ούκ έστι, και τούτο έστι το του αντιχρίστου ο ακηκόατε ότι έρχεται, και νύν εν τω κόσμω εστίν ήδη." (Α'Ιωαν. Δ'3)

Για την τριαδικότητα του Θεού:
Για τα αρχαία κείμενα δεν απορρίπτω τίποτα. Απλά όταν βλέπεις σε πολλές διαφορετικές "μυθολογίες" κοινά σημεία ε τότε αυτό δείχνει μία κοσμική αλήθεια...

Για τους Εβραίους:
Ρώτα το αρχαίο τους Ιερατείο να δεις τι πραγματικά πίστευαν:
Από τις έρευνες μου: Στον διπλό τριαδικό θεό(!) -Καλός Θεός-Κακός Θεός- +/- Αρσενικό-Θηλυκό, Ιερή Τριάδα-Ανίερη Τριάδα συμπλεγμένα, ίση δύναμη, ίδιος θεός! "Θεϊκή" δυαδικότητα. Γι αυτό είχαν και έχουν και το εξάγραμμο που συμβολίζει ακριβώς αυτό: 2ή τριάδα συμπλεγμένη, Η ιερή-καλή προς τα πάνω +, H ανίερη-κακή κοιτάει προς τα κάτω - ! Στο λαό τους βέβαια λανσάριζαν την μονοθεϊστική έκδοση του Γιαχβέ αλλά πολλές φορές έτσι κι’ αλλιώς αυτός παρασύρθηκε από τον παγανισμό την μαγεία και τις τελετουργικές ανθρωποθυσίες, ιδίως κατά την βαβυλωνιακή περίοδο... (βλ. λατρεία Βαάλ)

Για τον Άρειο:
Μπορεί να ήταν "μεγάλος" θεολόγος όπως λες, αλλά αυτό δεν αναιρεί καθόλου το ότι ήταν αυτόκλητος γκουρού(ήθελε να επιβάλει το δικό του διεστραμμένο δόγμα) και αιρετικός. Η Ιερά Σύνοδος ολόκληρης της χριστιανικής εκκλησίας της εποχής αποφάσισε και απέρριψε τις θεωρήσεις του ως αιρετικές. Τώρα αν θες να τον πιστέψεις δικαίωμα σου. Πίστεψε και στον Άρειο και στους αρειανούς...
Αλλά πιστεύεις σοβαρά ότι ο Τριαδικός Θεός, το Άγιο Πνεύμα, η αλήθεια, ήταν με τον Άρειο και ΟΧΙ με ολόκληρη την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας;

Για τους διάφορους δωδεκαθειστές-«ουφολόγους» νεο-έλληνες:
Πιστέψτε στον θεό Δία ή τους θεούς –ούφο «Ε» κανένα πρόβλημα, αν και για μένα όλα αυτά είναι μεγάλη απάτη.... Για τον Χριστό όμως τι σας φταιει και τον βρίζετε οι περισσότεροι σας; Βρίστε χίλιες φορές τους χριστιανούς, τον Χριστό καλύτερα να μην τον πιάνετε στο στόμα σας ...

Για τον συγκρητισμό:
Έχω μελετήσει και τις άλλες θρησκείες /κοσμοθεωρίες αλλά προτιμάω αποκλειστικά τον χριστιανισμό.

Επίσης το «πνεύμα» του συγκρητισμού είναι πολύ της μόδας τώρα τελευταία στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης ΚΑΙ της Θρησκείας ως πανθρησκειακού συνοθυλεύματος στα πρότυπα της Νέας Τάξης Πραγμάτων (novus ordo seclorum) πολιτικής παγκοσμιοποίησης.
(βλ. πανθρησκειακές κινήσεις Πάπα, Π.Σ.Ε., νεα-εποχή, και λοιπές αποχρώσεις του ουράνιου τόξου )

...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism

analphabetΜέλος
12/11/2004, 13:59:43
Γειά χαρά σε όλους,

Πριν απο οτιδήποτε θέλω να σας γνωστοποιήσω πως οι μελέτες μου σχετικά με τη θεογονία είναι μάλλον περιορισμένες, ψάχνω το θέμα τα τελευταία δύο χρόνια και έχω μελετήσει για καθεμία απο τις μεγάλες γνωστές θρησκείες κάτι μικρό-αντιπροσωπευτικό των ιδεολογίων τους. Δεν αμφισβήτησα ποτέ το Χριστιανισμό θέλησα απλά να βεβαιωθώ πως η βάση όλων των θρησκιών είναι η αγάπη και η αρετή (με την πολύ γενική και προσαρμοσμένη πάντα σε καθένα απο τους διάφορους πολιτισμούς εννοιά τους). Κυρίως όμως θέλησα να βεβαιωθώ για την αρτιότητα και πληρότητα της δικής μου θρησκείας εναντι των άλλων.
Δεν αμφισβητώ τη θεϊκη φύση του Ιησού, ακόμα και αν αυτός παντρέυτηκε και τεκνοποιήσε, δε βλέπω μεμπτό, δε βλέπω γιατί η αναπαραγωγική λειτουργία ενός Θεού-ανθρώπου υπονομέυει τη θεϊκη φύση του. Δε βλέπω θεικότερο απο την αγάπη, την ανάγκη για συντροφικότητα, αλληλουποστήριξη, αλληλοβοήθεια κλπ,αρετές που συνεχως εκδήλωνε και πρεσβευαι ο Χριστός στη σχέση με τους μαθητές του , οι ίδιες αυτές διδαχές γιατί να διαφοροποιούνται όταν απευθύνονται στην εκλεκτή της καρδιάς του, γιατί να αναθεματίζονται ως ! πάθη !.
Αγαπητέ sceptic ενστερνίζομαι τις απόψεις σου σε μεγάλο βαθμό κυρίως σε ότι αφορά τη Χριστιανική θρησκεία ως αρτιότερη και τελιότερη. Για τους οπαδούς του δωδεκάθεου συμφωνώ πως είναι ανεπίτρεπτες οι υβρεις στο πρόσωπο του Χριστού , αλλά σε πληροφορώ πως η Θρησκεία τους είναι ένα πλήθος υπαρκτών συμβολισμών που φανερώνουν μεγάλες αλήθειες. Οι οπαδοι και αυτής της "λογικής" θρησκείας όμως "πλανουνται πλάνην οικτρά" , ακριβώς όπως και εμείς οι Χριστιανοί λόγω επιτηδείων που παραποιήσαν όλα τα θεόπνευστα των γραφών και τα ράψανε στα μέτρα τους. Οσο πιστεύω στο Θεό και την Αγία Τριάδα άλλο τόσο αμφισβιτώ τη βίβλο, τα ευαγγέλια και όλα αυτά τα μεταγενέστερα παρασκευάσματα που μόνο το λόγο του Κυρίου δε διδάσκουν αλλά εξυπηρετούν συμφέροντα των εφευρετών τους.
Την αλήθεια την ψάχνω μέσα μου, γιατί μέσα στον κάθε άνθρωπο υπάρχει ο Θεός, την ψάχνω και στα βιβλία που ο καθένας γράφει για το Θεό που ο ίδιος βλέπει μέσα του αρκεί να μη διαφαίνονται κίνητρα όπως ...υψηλές πωλήσεις - παχυλές αμοιβές. Και ο κος DAN δε με πείθει για την αγνότητα των κίνητρών του.

Ειμαι πάντα φλυαρή, ελπίζω να με συγχωρέσετε.

analphabet

Oculatis AbisΜέλος
12/11/2004, 16:27:20
quote:
Συνεπώς ο Χριστός προϋπήρχε για πάντα.
Το αναφέρω πάλι γιατί υπάρχει πρόβλημα στη γρμματική σου. Η έκφραση που χρησιμοποίησες δεν στέκει. Μάλλον θέλεις να πεις ότι ο Χριστός απλά υπήρχε προ πάντων.

quote:
Προσωπικά πιστεύω στο Χριστιανισμό και τον θεωρώ μια από τις καλύτερες και τελειότερες ιδεολογίες του κόσμου (εννοώντας την διδασκαλία του Ιησού)
Ελπίζω μέχρι τώρα να έχεις αντιληφθεί (εφόσον όπως λες "ψάχνεσαι") ότι ο χριστιανισμός και η διδασκαλία του Ιησού απέχουν πολύ μεταξύ τους. Έκτακτο διαγώνισμα: Μπορείς να μου αναφέρεις λόγια του Ιησού όπου μιλά για την αναγκαιότητα της εκκλησίας, ως οργανωμένο ιερατείο που θα εκφράζει τη διδασκαλία του;

quote:
Όσον αφορά για τον χαρακτηρισμό του "προβάτου" που μου απέδωσε κάποιος νομίζω παραπάνω, πρέπει να ξέρει πολύ καλά ότι έχει πολύ βαθιά πνευματική σημασία. Αν του ανταποδώσω ίσως τον χαρακτηρισμό του "λύκου" αναρωτιέμαι πως θα το έβλεπε;
Αναφέρεσαι σ' εμένα. Πάντως αν θέλεις ανέλυσέ μας τον ορισμό του "ποιμνίου" μήπως κι έχω παρεξηγήσει τα πράγματα. Μετά αν θέλεις θα σου γράψω τι σημαίνει για εμένα ο όρος "ποίμνιο". Όσο για το πως θα έβλεπα τον χαρακτηρισμό του "λύκου" εν ολίγοις δεν το βλέπω καθόλου γιατί ο λύκος αποτελεί χαρακτηρισμό για κάποιον που επιβουλεύεται τα πρόβατα. Εδώ φυσικά οι όροι είναι μεταφορικοί. Πως σου πέρασε η ιδέα ότι έχω τέτοιες ανησυχίες; Επίσης μην ξεχνάς τους πραγματικά επικίνδυνους λύκους, δηλαδή αυτούς που ενδυόμενοι προβιά κυκλοφορούν ανενόχλητοι μέσα στο ποίμνιο και κάνουν τη δουλειά τους. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις...

quote:
(επίσης πραγματικός σκεπτικιστής δεν είναι συνώνυμο του άθεος-αγνωστικιστής)

Ούτε κι εγώ το εξέφρασα έτσι αλλά να ξέρεις ότι άλλο άθεος και άλλο αγνωστικιστής. Στην πραγματικότητα οι όροι είναι αντιδιαμετρικά αντίθετοι.

quote:
Επίσης για όσους δεν πιστεύουν ότι ο Ιησούς Χριστός υπήρξε και ήρθε και ενσαρκώθηκε στη Γη ισχύει το παρακάτω κατά την ΚΔ:
"παν πνεύμα ο μη ομολογεί τον Ιησού Χριστόν εν σαρκί εληλυθότα, εκ του Θεού ούκ έστι, και τούτο έστι το του αντιχρίστου ο ακηκόατε ότι έρχεται, και νύν εν τω κόσμω εστίν ήδη." (Α'Ιωαν. Δ'3)

Oh yes! the useful mind-tool of religious terrorism! (μήπως θυμάσαι τι έγραφα για τους κακούς δασκάλους;;;;)

quote:
Για την τριαδικότητα του Θεού:
Για τα αρχαία κείμενα δεν απορρίπτω τίποτα. Απλά όταν βλέπεις σε πολλές διαφορετικές "μυθολογίες" κοινά σημεία ε τότε αυτό δείχνει μία κοσμική αλήθεια...
Ξέρεις τι μας λες εδώ; ότι είσαι υπερήφανος που το τριαδικό δόγμα είναι δάνειο από άλλες θρησκείες! Επίσης έρχεσαι να επικυρώσεις το αληθές των άλλων δογμάτων περί τριαδικότητας με το ότι ε, αφού το δέχεται ο χριστιανισμός πάει να πει ότι είναι αληθές! Πρόσεξέ με, εδώ δεν εξετάζουμε το αληθοφανές ή μη του τριαδικού δόγματος, απλά αναλύω τον περίεργο συνειρμό των αποδείξεών σου. Πάντως συμφωνώ μαζί σου στο ότι γενικότερα υπάρχει μια κοσμική αλήθεια. Άλλωστε η αλήθεια είναι μία... Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι αν ο δρόμος προς το Θεό είναι ένα ουράνιο τόξο, είναι πραγματική ευτυχία το να διαλέξεις να περπατήσεις στο χρώμα που σου ταιριάζει. Αν πάλι δεν δέχεσαι την ύπαρξη του "ουρανίου τόξου", τότε πάσχεις από αχρωματοψία... Ελπίζω να συμφωνείς.

sub rosa

13/11/2004, 20:11:02
Κώδικας Da Vinci & Illuminati

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

13/11/2004, 21:11:34
Αναρωτιέμαι καλέ μου φίλε γιατί πρέπει να πειράζει που έχει ανοίξει και ένα δεύτερο παρόμοιο θέμα. Δεν καταλαβαίνω τον σκοπό της επισήμανσης. Μειώθηκε το κύρος του άλλου τόπικ;

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...

13/11/2004, 21:43:50
Έγραψα εγώ ότι πειράζει;

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

asiaΝέο Μέλος
20/11/2004, 11:22:23

Καλημέρα σας!
Νεούδι στο φόρουμ....αλλά ελπίζω να μάθω γρήγορα!

Διάβασα και τα 3 τόπικ για το βιβλίο και σε λίγο θα ξεκινήσω και το προτεινόμενο τόπικ για τους ιππότες....

Το " Κώδικα" τον αγόρασα μόνο και μόνο γιατί άκουσα το καλοκαίρι όλο τον σάλο που είχε δημιουργηθεί ( μα όλοι στις παραλίες με ενα " Κώδικα" στο χέρι) και επειδή ( λόγω φύσης της δουλειάς μου) ανακάλυψα ότι υπάρχουνε στο εξωτερικά τουριστικά γραφεία που κάνουνε οργανωμένα ταξίδια στα μέρη όπου εξελίσεται η υπόθεση του βιβλίου ( και μου έκανε εντύπωση).

Δεν έχω τελειώσει ακόμη το βιβλίο...μου μένει το 1/4 περίπου.

Σίγουρα όλα αυτά που γράφει είναι ενδιαφέροντα αλλα τα περισσότερα είναι λίγο πολύ γνωστά.

Δε χρειάζεται να είσαι μαθηματικός για να ξέρεις τη χρυσή τομή ( αριθμός φ).Μου έκανε εντύπωση που σε κάποιο απο τα 3 σχετικά τόπικ ( συγχώρεστε με αλλα το να απαντάω ξεχωριστά στο καθένα δεν είναι εφικτό ...δεν έχω χρόνο) κάποιος εδειξε μεγάλη έκπληξη μαθαίνοντας ότι ο Μεγας Κων/νος δεν ήτανε απο την αρχή Χριστιανός!Και όμως αυτό μαθαίνεται και στο σχολείο ( με τις σχετικές βέβαια σάλτσες....)

Απο τέχνη φίλοιμου εγώ δε ξέρω...ίσα ίσα δε μπορώ να κατανοήσω όλους αυτούς που λένε πως ενα εργο είναι αριστούργημα ενώ εμένα μου μοιάζει τερατούργημα.....Σίγουρα έμαθα κάποια πράγματα για τον Ντα Βίντσι μεσα απο το βιβλίο...Αυτό που έχω απορία είναι πως είστε/ειναι ( οι μελετητές) τόσο σίγουροι ότι στους πίνακες του εξεπίτηδες εκρυβε συμβολισμούς κλπ κλπ κλπ .Δε θα μπορούσε απλώς να είναι τυχαίο το γεγονός ότι το σωμα του Χριστού και της Μαγδαληνής σχηματίζουν αυτό που σχηματίζουν??

Ίσως χαζη απορία αλλά....αυτό που με κάνει και αναρωτιέμαι είναι με τον ίδιο τρόπο που ένας ειδικός στους συμβολισμούς της λατρείας της Μεγάλης Θεας κλπ κλπ βρίσκει τα σύμβολα που έχει αφήσει ο Ντα Βίντσι στους πίνακες τους με τον ίδιο τρόπο δε θα μπορούσε ένας μελετητής συμβόλων μιας άλλης θρησκείας να εμρηνεύσει όπως θέλει και αυτός άλλα πράγματα που βλέπει στους πίνακες και να πεί τη δικιά του θεωρία?
Δε ξέρω αν γίνεται κατανοητό αυτό που γράφω...συγχωρέστε με αν όχι...πάντα είχα πρόβλημα να εκφράζομαι γραπτά. Ε΄τσι και αλλιώς στη Τένχη αυτό που βλέπουμε δεν είνια πάντα απο υποκειμενικό?

Δε θα διαβάσω το Illuminati...γιατί και ο¨" Κώδικας" είναι απλώς μια περιπετεια περιτυλιγμένη με μυστήριο ,και κορδέλα τις διάφορες υπάρχουσες μυστικιστικες θεωρίες....

Για όσους δεν έχουνε διαβάσει ποτέ τίποτα....είναι αναμενόμενο να θεωρούνε ότι είναι φοβερό βιβλίο...φοβερό βιβλίο όμως θα πούνε και κάθε best seller ή trendy βιβλίο που τα διάφορα περιοδικά προωθούνε...

Για όσους όμως θέλουνε να μάθουνε περισσότερα είναι καλό να ψάξουνε πρώτα πρω΄τα στη βιβλιογραφία που βασίστηκε ο Μπράουν και σιγά σιγά θα ξετυλίξουν μόνοι τους το κουβάρι και θα καταλάβουν το τι είνια αλήθεια και τί οχι....

Ευχαριστώ για τη προσοχή σας...
;)

20/11/2004, 15:12:44
asia, καλώς ήλθες στις συζητήσεις μας! Καλή συνέχεια και στο άλλο θέμα...

Χάρηκα που σε διάβασα, γιατί εδώ μέσα μερικές φορές "ψειρίζουμε τη μαϊμού με τα γάντια του μποξ" και ξεχνάμε κάθε μέτρο λογικής.

3 Άλφα

VvvvvvvΜέλος
12/12/2003, 23:16:13
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ 1/2 ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ 1/2 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ 1/4 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ 1/4 ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ 1/6 ΚΤΛ.ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΗ?ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ.

thibaiosΝέο Μέλος
12/12/2003, 23:57:41
Μαθηματική παραδοξολογία. Το 1/4 μπορείς να το κάνεις. Όταν θα πρέπει όμως να κάνείς το 1/1000 δε θα μπορέσεις, οεδ.

Crystal_tearΜέλος
13/12/2003, 11:04:22
Γεία και χαρά,

Οχι Vvvvvv η απόσταση του διανίουμε είναι απλά σχετική με το μεγεθος αυτου που διανιει την αποσταση π.χ για εσενα η αποσταση του δωματίου μου ειναι μια αποστασή χ , για κατι 100000000 φορες μικροτερο απο σενα η αποσταση ειναι 100000000 φορες μεγαλήτερη. Αν η διαφορα την αποστασης και του μεγέθους αυτου που την διανιεί ειναι πολύ μεγάλη τοτε θεωρούμε την απόσταση "ν"
Αυτά προς το παρόν...

katiaΜέλος
13/12/2003, 11:25:05
ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟ.ΑΠΕΙΡΟΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΙΩΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.ΑΠΟ ΟΣΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ 100%.

13/12/2003, 13:17:05
Αυτό μου θυμίζει ένα πρόβλημα στο βιβλίο των Μαθηματικών του Λυκείου, πρόβλημα που το είχε θέσει στην αρχαιότητα ο Ζήνων ο Ελεάτης αν δεν κάνω λάθος : Μία χελώνα με ένα προβάδισμα κάποιων μέτρων θα ξεπεράσει τελικά έναν πολύ γρήγορο δρομέα, διότι σε κάθε χρονική στιγμή και για κάθε απόσταση που θα έχει διανύσει ο δρομέας, η χελώνα θα έχει κι αυτή διανύσει έστω και μικρό διάστημα...

Προφανώς υπάρχει κάποιο "λάθος", όμως ήταν από τους πρώτους που εισήγαγαν την έννοια του "ορίου" στα Μαθηματικά και τη διαίρεση του χώρου και του χρόνου σε άπειρα τμήματα...

Αν υπάρχει κάποιος μαθηματικός στο φόρουμ θα ήταν πιο ειδικός να μας το εξηγήσει...

Edited by - durden_alie on 13/12/2003 13:22:12

Darkangel_78Μέλος
13/12/2003, 15:47:22
Γειά σας!
Αν και δεν είμαι μαθηματικός,φίλε Vvvvvvv νομίζω ότι κάνεις ένα λάθος έτσι όπως διατυπώνεις τον ορισμό σου.Αθροίζεις τα άπειρα κομμάτια της διαδρομής που έχεις ΗΔΗ διανύσει,εκτός κι αν δεν κατάλαβα καλά.

Πάντως αν συνεχίσεις να διαιρείς και να προσθέτεις (πχ 1/2 + 1/4 + 1/8 + 1/16 κ.ο.κ) ναι μεν θα καταλήξεις σε μια σειρά αθροισμάτων,αλλά αυτή θα έχει όρια.Αρχή το μηδέν την απόστασης και τέλος το μήκος της διαδρομής πχ 2 μέτρα. (ή σε ορισμένο ολοκλήρωμα στην πιο σύνθετη μορφή του).

Όριο μιας συνάρτησης είναι μια τιμή που προσεγγίζεται αλλά ποτέ δεν φτάνει να πάρει η συνάρτηση.
Όσο για τη διαίρεση του χρόνου και του μήκους,τα ελάχιστα δυνατά μεγέθη είναι ο χρόνος Plank και το μήκος Plank,προς τιμή του γερμανού φυσικού Max Plank που τα οριοθέτησε.
Μήκος Plank είναι η απόσταση που διανύει το φως σε χρόνο Plank και είναι αντίστοιχα είναι 10^(-35) μέτρα και 10^(-43) δευτερόλεπτα.
Μετά παύει να υπάρχει φυσική σημασία το μήκος και ο χρόνος,μπλεκόμαστε σε κβαντική φυσική,αρχή αβεβαιότητας κ.λ.π.
Ελπίζω να σας διαφώτισα ...κάπως!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

andrianΜέλος
16/12/2003, 11:55:46
ΦΙΛΕ Vvv,
ΒΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΟΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΩΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ..
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ...ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ Κ ΛΕΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ .. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΠΕΙΡΟ..
ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΟΙ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΚΑΠΟΥ??
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΧΕ ΑΠΕΙΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.. ΑΡΑ Κ ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ..
ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΔΕΝ ΑΠΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ..Κ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ Κ ΚΑΘΕΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ..ΕΣΥ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΘΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙ ΣΕ 6 ΩΡΕΣ.. ΘΕΩΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΥΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΕΤΩΝΤΑΣ Κ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΗΣ <ΠΕΡΙ ΤΙΣ 12 ΗΜΕΡΕΣ>ΔΕ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΟΤΕ.. ΑΡΑ ΓΙ'ΑΥΤΗΝ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΗ...!

ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

iasonasΜέλος
16/12/2003, 18:53:23
Με το που διάβασα το θέμα αμέσως θυμήθηκα την φιλοσοφία που έκανα στο σχολείο, σαν καλός μαθητής που ήμουν λοιπόν έχω κρατήσει το βιβλίο της φιλοσοφίας, έψαξα και μέσα σε αυτό βρήκα κάποια πραγματάκια για το θέμα που αναφέρεις.
Το βιβλίο είναι το

Αρχές Φιλοσοφίας
Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης

Παραθέτω αυτούσιο ένα κομμάτι από τις σελίδες 18-19 του βιβλίου.

“Έτσι, κατά το Ζήνωνα (για τον οποίο δεν έχουμε ακριβείς πληροφορίες πότε έζησε, η κίνηση, που πιστεύουμε πως υπάρχει στο φυσικό κόσμο, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, επειδή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί λογικά. Ένα παράδειγμα θα μας δείξει τι μπορεί να σημαίνει ο ισχυρισμός αυτός του Ζήνωνα.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι κάποιος θέλει να διασχίσει διαγωνίως το δωμάτιό του από τη μια άκρη ως την άλλη. Αυτό λογικά, όσο και αν μας φαίνεται παράδοξο, εfναι αδύνατο να το εmτύχει. Γιατί; Διότι, για να διατρέξει την απόσταση αυτή, θα πρέπει να περάσει προηγουμένως από το μέσον της- θα πρέπει δηλαδή πρώτα να διατρέξει το 1/2 της απόστασης. Για να διατρέξει, όμως το 1/2 της απόστασης αυτής, οφείλει να καλύψει προηγουμένως το ήμισυ του διαστήματος αυτού, να διατρέξει δηλαδή το 1/4 της συνολικής απόστασης, που, για να το διατρέξει, είναι υποχρεωμένος να καλύψει διαδοχικά πριμ το 1/8, το 1/16, το 1/32, το 1/64 κ.ο.κ. έπ’ άπειρον. Έτσι, λογικά, δε θα μπορέσει ποτέ αυτός να διασχίσει διαγωνίως το δωμάτιό του από τη μια ως την άλλη άκρη, αλλά θα πρέπει να είναι μονίμως καθηλωμένος κάπου στην αφετηρία, ασχέτως αν εμείς τον βλέπουμε να πηγαίνει από τη μια ως την άλλη άκρη του δωματίου.
Η κίνηση μπορεί να υπάρχει έξω από το μυαλό μας, στο φυσικό κόσμο, και να παρατηρούμε τα διάφορα αντικείμενα να μετακινούνται μέσα στο χώρο, αλλά μέσα στη σκέψη μας είναι ανύπαρκτη. Και μεταξύ των δύο, μεταξύ δηλαδή εκείνου που μας υπαγορεύεί το μυαλό μας και εκείνου που παρατηρούμε να υφίσταται στο φυσικό κόσμο, θα πρέπει, κατά το Ζήνωνα, να εμπιστευθούμε το μυαλό μας.”

Το κομμάτι αυτό και η αναφορά στον Ζήνωνα σε αυτό το βιβλίο γίνεται στο κεφάλαιο που έχει τίτλο “Οντολογία και Γνωσιολογία”.
Αναφέρει επίσης ότι αυτό που οδήγησε τον Ζήνωνα στο να διατυπώσει μια τέτοια θεωρία ήταν ο ισχυρισμός του Παρμενίδη, που ήταν δάσκαλός του, ο οποίος έλεγε ότι η πραγματικότητα δεν υπάρχει παρά μόνο μέσα στο μυαλό μας.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

VvvvvvvΜέλος
18/12/2003, 20:53:46
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΙΑΣΟΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.
ΞΑΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.