ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Δαρβίνος vs Θρησκείας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Δαρβίνος vs Θρησκείας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

IndustrialAngel30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Think_MathΜέλος
13/11/2010, 01:57:28

IndustrialAngel:
quote:
Ναι εντάξει ρε Think Math... Τώρα τι ήθελες να πούμε για οριακές ταχύτητες την ώρα που μου λένε ότι το υποβρύχιο είναι σταγόνα;

Εγώ μαζί σου είμαι .
Απλα ηταν ατυχές το παραδειγμά σου σχετικά με το πόσο μπορεί να σε ξεγελάσει η εμπειρία , για το τι συμβαινει στην πραγματικότητα σε ένα φυσικό φαινόμενο .

Εδω πολλά φυσικά φαινόμενα δεν συμβιβάζονται με την ΛΟΓΙΚΗ , για την εμπειρία θα συζητάμε τωρα ?
Αν οι επιστήμονες περίμεναν να εξηγήσουν τον κόσμο με την προσωπικη τους εμπειρία , δεν θα υπήρχε απλά επιστημονική πρόοδος , δεν θα υπήρχε καν επιστήμη .
Ο καθε ένας θα είχε την ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ λόγω εμπειρίας , και ολοι θα ζούσαμε ακόμη σε σπηλιές .

13/11/2010, 02:45:16
quote:

νομιζω για τους πραγματικα πιστους τα σχετικα με τις μαιμουδες δεν ειναι και τιποτα φοβερο ... προσωπικα οτι και να συμβαινει δεν με επηρεαζει.

Ουτε εμενα.

geostatΜέλος
13/11/2010, 03:44:28
ειπα οτι δεν ξαναγραφω τη φυσικη,αν και πολυ θα το ηθελα,πιαστηκα απο αυτο -"έλκονται" από το στοιχείο που τα χαρακτηρίζει- και προσπαθησα να σκεφτω πως θα μπορουσε να το εννοει.
Ειμουνα τοσο σιγουρος οτι τα ειχα καταφερει!
crashed and burn!
Βροχερη μερα σημερα σταγονες πεφτουν μου ηρθε στο μυαλο και το υποβρυχιο και μονο που δεν αναφωναξα ευρηκα,ντυμενος στο μπαλκονι και καπνιζα οποτε δεν κινδυνευα και για προσβολη της δημοσιας αιδους,η χρηση του στερεου με το ζυμαρι μου φανηκε πιο χρηστικη απο το νερο(σκεφτηκα την ανωση και δεν ειχε να κανει με ιδιας φυσης υλικο) τωρα για τον αερα ουτε που προσπαθησα να σκεφτω,οπως εγραψα με συνεπηρε τοσο η ιδεα που καθησα και την εγραψα αμεσως.

Υσ
1.συμβουλη του παππου μου,πριν ανοιξεις το στομα σου να βουτας τη γλωσσα στο μυαλο(παει στραφη απο την παρορμηση) χρησιμη και για το πληκτρολογιο!
2.κατι μου θυμισε το βιντεακι...
οκ guys,next time!

You've got to fight for your right

to fight
13/11/2010, 08:46:08
industrial
quote:
Φέρτε μου ΕΝΑ, μόνο ΕΝΑ, μπουλόνι από εξωγήινο σκάφος και εγώ θα πειστώ. Όχι τη ΧΨ ζωγραφιά που ζωγράφιζε ο κάθε μαστουρωμένος αρχαίος Αιγύπτιος, Ινδιάνος ή Έλληνας. Η φαντασία των ανθρώπων ΚΑΛΠΑΖΕ εκείνα τα χρόνια γιατί δεν είχαν τηλεόραση να τους αποβλακώνει και αυτά που ονειρεύονταν ή φαντάζονταν τα ζωγράφιζαν.

Μας χωρίζουν πολλές χιλιάδες χρόνια γείτονα απο την εποχή αυτή
για να γίνω πιο κατανοητός απο την εποχή των θεών.
Βρίσκω φαιδρά τα όσα αναφέρεις περί μπουλονιών και μαστουρωμένων Αιγυπτίων και δεν είναι τίποτα παραπάνω απο υπερφίαλες απόρροιες ενός ανθρώπου που ζητά τέτοιου είδους αποδείξεις.
Μπουλόνια λοιπόν δεν πρόκειται να βρείς και αυτό το ξέρεις και επειδή το ξέρεις για αυτό και τα αναζητάς

Εγώ αποδείξεις σου έφερα ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ,έτσι όπως τις θές και φρονώ οτι δεν αξίζει τον κόπο να σου φέρω αλλες αποδείξεις για το λόγο οτι και αυτές θα έχουν την τύχη των πρώτων.
Το 2006 στο 6ο Πανελλήνιο Αστρονομικό Συνέδριο στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης ο Ε. Θεδοσίου μαζί με κάποιους αλλους απο το τμήμα Αστροφυσικής Αστρονομίας και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασαν μια μελέτη που αφορά το ``Μαθηματικό και Αστρονομικό μυστήριο των πυραμίδων.
Μπορείς να στείλεις mail και να σου στείλουν το κείμενο ή να ψάξεις να το βρείς και να ρίξεις μια ματιά μπάς και καταλάβεις πως ερμηνεύουν οι επιστήμονες τα Pyramid Text.
Μέσα απο τη μελέτη τους αυτή θα πρέπει να σου φύγει πλέον η ψύχωση αυτή περί μπουλονιών και μαστουρωμένων Αιγυπτίων αν και εγώ προσωπικά αμφιβάλλω

13/11/2010, 09:11:58
Think math
quote:
Ο Αρίσταρχος ΔΕΝ εγνώριζε , αλλα απλά ΥΠΕΘΕΤΕ οτι μία πιθανή δυνατότητα για την εξήγηση των ουρανιων φαινομένων ηταν το ηλιοκεντρικό σύστημα .

Yπέθετε
Με τις ίδιες υποθέσεις και ο Ικτίνος κατασκεύασε τον Παρθενώνα?
Διάβασε την παραπάνω μελέτη που αναφέρω, βρές την, και δές με υποθέσεις κατασκεύασαν την πυραμίδα οι κατασκευαστές της.
Τα αστρονομικά στοιχεία που δίνει τα μνημεία αυτά προυποθέτουν οχι απλά άριστες γνώσεις αστρονομίας και μηχανικής αλλά μας δίνουν και στοιχεία που ακόμα και σήμερα δεν έχουμε τις γνώσεις που είχαν.

Ο Canis Majoris γνωστός ως Σείριος στην παγκόσμια αρχαία γραμματεία αναφέρεται ως ενα τριπλό άστρο
Το 1862 ο Αλβαν Κλάρκ επιβεβαίωσε τον Σείριο Β και σήμερα εκτιμάται οτι πιθανόν να υπάρχει και Σείριος Γ

Τώρα αν εσείς εκτιμάτε οτι με υποθέσεις θεώρησαν οτι ο Σείριος ήταν 2 ή 3 άστρα και οτι οι υποθέσεις αυτές οδήγησαν σε ολους τους μετέπειτα επιστήμονες να επιβεβαιώσουν απλά κάτι που θεωρείτο πρίν απο 2.500 χρόνια ... τότε σας συγχαίρω

geostatΜέλος
13/11/2010, 10:27:21
Επειδη με τρωει να αποδειξω οτι ο συλλογισμος μου δεν ηταν εντελως λαθος αλλα ειχε μια βαση,εψαξα και βρηκα το εξης: "* Το υδροδυναμικό σχήμα σταγόνας αποτρέπει την δημιουργία στροβιλισμών βελτιώνοντας έτσι την απόδοση της προπέλλας."Απο τη συγχρονη τεχνικη επιθεωρηση.
Οχι τιποτα αλλο αλλα για μια υποληψη ζουμε!

Αρα η σταγονα περνει σχηματικη αποδοση και στεκει υδροδυναμικα!

to fight

Edited by - geostat on 13/11/2010 10:28:28

geostatΜέλος
13/11/2010, 10:35:30

οπως και αυτο και αν συνεχισω θα βρω και αλλα
"Το 1959 εισήλθε στην υπηρεσία το 1ο από τα 6 Skipjacks τα οποία ήταν τα πρώτα στα οποία χρησιμοποιήθηκε το νέο υδροδυναμικό σχήμα της σταγόνας."

to fight

Edited by - geostat on 13/11/2010 10:36:41

geostatΜέλος
13/11/2010, 10:55:44
"the cigar-shaped sub used electrical power" ok βρηκα και για τα σχηματος πουρου,ειπαμε παρορμητικος!

to fight

Edited by - geostat on 13/11/2010 10:59:34

13/11/2010, 12:59:01
Φίλε μου Think math, δε νομίζω ότι ο Αρίσταρχος βασίστηκε σε υποθέσεις. Είναι πιο πιθανό να έχουμε πλημμελή στοιχεία, σήμερα, σε σχέση μ' αυτά που είχε στη διάθεσή του ο Αρίσταρχος, με αποτέλεσμα να έχουμε ελλειπή άποψη, άλλωστε ο Κοπέρνικος δεν παραδέχτηκε ότι αντέγραφε.

Δεν είναι όμως, μόνο αυτά.

Πώς γνωρίζουν οι Ντόνκον του Μάλι, για την 50ετή τροχιά του Σείριου β' τη στιγμή που αγνοούσαμε την ύπαρξή του μέχρι πρόσφατα;;

Πώς τα ημερολόγια των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ίνκας, ήταν τόσο ακριβή όσο τα σημερινά;;;

Έχω την άποψη ότι έχουμε στη διάθεσή μας επιλεκτικά δοσμένα στοιχεία για τις παλαιότερες εποχές και τις γνώσεις των προγόνων μας.

Επίσης σκέπτομαι ότι οι αρχαίο Έλληνες είχαν πρόσβαση σε γνώση που εμείς ούτε ονειρευόμαστε.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

Edited by - γιαπετ on 13/11/2010 13:02:46

UHURUΜέλος
13/11/2010, 13:39:06
Αν το έχετε παρατηρήσει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι τόσο ξεροκέφαλος που
οκ ναι μεν έχει σπουδαία γνώση από πειράματα και τα λοιπά αλλά δεν μπαίνει καν στον κόπο να αναρωτηθεί φιλότιμα αυτό που είπε ο γιάπετ...

quote:
Πώς γνωρίζουν οι Ντόνκον του Μάλι, για την 50ετή τροχιά του Σείριου β' τη στιγμή που αγνοούσαμε την ύπαρξή του μέχρι πρόσφατα;;

Πώς τα ημερολόγια των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ίνκας, ήταν τόσο ακριβή όσο τα σημερινά;;;

Έχω την άποψη ότι έχουμε στη διάθεσή μας επιλεκτικά δοσμένα στοιχεία για τις παλαιότερες εποχές και τις γνώσεις των προγόνων μας.

Επίσης σκέπτομαι ότι οι αρχαίο Έλληνες είχαν πρόσβαση σε γνώση που εμείς ούτε ονειρευόμαστε.

Αναρωτιέμαι λοιπόν πως είναι δυνατόν, οι τότε φαντασιόπληκτοι παρατηρητές ζωγράφοι και φιλόσοφοι, να δώσανε τις στέρεες βάσεις για να πατήσει η επιστήμη, και πως ο σημερινός υπερ φλύαρος και αλαζόνας ξερωγωιστής γνώστης των πάντων homo-kleistomualous να είναι λίγα βήματα πριν την ολική καταστροφή του οικοσυστήματος..

Με λίγα έχουμε πολύ πλάκα... Η ΓΝΩΣΗ ΟΡΦΑΝΗ ΔΕΝ ΦΤΟΥΡΑΕΙ ΜΙΑ...

life is good