- O Τέταρτος Δρόμος - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν άτομα ή ομάδα που ασχολείται με τις διδασκαλίες των Gurdjief-Ouspenski.
-= Remember userself -=
Edited by - 4Way on 10/10/2002 15:15:29
1.Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ,παρουσιαστηκε τελευταια στην σκηνη,αλλα το αναφερω πρωτο,γιατι εκδοσε απο τον ΖΗΤΡΟ της θεσ/νικης ενα βιβλιο με μερακι,τον ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ,με σχολια μαθητων για αυτον και την διδασκαλια του.
2.Το ΙΔΡΥΜΑ ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ,υπο τον Δ.ΠΕΡΕΤΖΗ(Αθηνα)-Σ.ΕΛΜΑΖΗ(Θεσ/νικη),και τον εκδ.οικο ΑΡΧΕΤΥΠΟ,με τα σχετικα βιβλια και περιοδικα.Ειναι,για την Ελλαδα -νομιζω-οι παλιοτερες 'καραβανες'.
Κανουν και Εργασια στην Σαντορινη,τα καλοκαιρια.
3.THE FELLOWSHIP OF FRIENDS,υπο τον BENTLEY,και ειναι παρακλαδι του R.BURTON-R.COLLIN-P.OUSPENSKI.
Εχω γνωρισει και τις τρεις ομαδες,περισσοτερο αξιοπιστη μου φαινεται η πρωτη.
Μπορεις να τους βρεις και τους τρεις ,απο τα στοιχεια που αναφερω.
Φιλικα.
serpentpan
Remember userself
Εφτιαξε τις πρωτες ομαδες μελετης και εφαρμογης της Γκουρτζιεφικης διδασκαλιας,με εδρα το Λιτοχωρο Πιεριας και την Θεσ/νικη.
Η αποδοση της διδασκαλιας οπως την συνελαβε,ηταν ενα μειγμα με την Γιουγκιανη ψυχολογια-φιλοσοφια,πολυ ενδιαφερον.
Βιβλια της υπαρχουν ακομη ,ιδιως σε βιβλιοπωλεια της Θεσ/νικης.
Μετα τον θανατο της ,δεν γνωριζω τι απεγιναν οι ομαδες της.
Οι εκδοσεις της ονομαζονται ΣΠΑΓΕΙΡΙΑ,υπαρχει διευθυνση και τηλ.οπου μπορεις να κατατοπιστεις.Φιλικα.
serpentpan
- Ποιος απ' όλους ;
quote:
Να είσαι ο εαυτός σου.
- Ποιος απ' όλους ;
Ένας είναι ο εαυτός,
πολλά τα χρώματά του
(και τα καμώματά του)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Καλημέρα...

Communicating at an unknown rate...
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΗ ΜΟΥ kapodistria.
Ο ΛΟΓΟΣ ΑΠΛΟΣ ....
ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ....
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΙΔΕΩΝ, ΕΝΔΟΜΥΧΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ.
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΟΥ ΦΙΛΟΥ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ..... (ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ)
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ ... ![]()
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()

Ε,ΤΩΡΑ ΦΙΛΗ ΒΑΛΝΤΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΙΟ...ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ!!! ΕΚΤΟΣ ΚΙ'ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΙ'ΕΔΩ ΤΗΝ "ΚΟΥΦΕΤΟΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ" ΜΕ ΤΟ "Μ'ΑΓΑΠΑΑΑΑΑΑΣ;"(ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ...ΑΛΑΤΙ13 ΚΑΙ ΒΑΛΝΤΑ ΑΡΧΙΣΤΕ!!!!
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ...ΕΙΚΟΝΑ...
(ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΝΟΜΙΖΩ,'Η ΟΧΙ;)
ΘΑ ΔΟΥΜΕ...
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ kapodistria ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ???????
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΗ......
ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ Η ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ .....
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΑΝ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ...
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ....
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΑΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ...
ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ....
ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ..
ΜΑ ΤΗ ΛΕΣ ΡΕ ΚΑΤΙΝΑ ΦΙΛΑΚΙ ΤΩΡΑ ΩΧΧΧΧΧ ΠΑΡΑΤΑΜΕ ??????????
ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ....![]()
![]()
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΦΙΛΕ ΑΒΑΤΑΡ,
ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ!!!
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ...
Θυμάμαι πως στις αρχές δεν μπορούσε καν να ανέβει απάνω μου...Κρατούσε το χαλινάρι στα χέρια της κ πήγαινε μπροστά...Σταματάγαμε σπάνια, μόνο για λίγες ώρες ύπνου κάτω από τα αστέρια...Εκείνη τρεφόταν με καρπούς που βρίσκαμε στο δρόμο μας κ γω με το χορτάρι που φύτρωνε δίπλα στα μεγάλα δέντρα...
Περάσαμε πολλά μέρη...Μικρά χωριά με φτωχούς χωρικούς κ πλούσιες πολιτείες με βασιλιάδες που την ικετεύαν να μείνει μαζί τους.Απλώναν στα πόδια της τα πλούτη τους κ πληρώναν μάγισσες που καλούσαν μέσα από τα δάση για να την κάνουν να ξεχάσει.Για να την φυλακίσουν στον τόπο τους...
Η ομορφιά της μεγάλωνε...Μέρα με τη μέρα...Από όπου περνούσαμε οι άνθρωποι σταματούσαν τις δουλειές τους κ την κοιτούσαν μαγεμένοι... Ποτέ δεν μας έλειψε τίποτα..Ούτε στέγη, ούτε τροφή, ούτε ρούχα..Μα εκείνη δεν θέλησε τίποτα.Αυτή είναι η αλήθεια...Ποτέ δεν μας έλειψε τίποτα, μα εκείνης της λείπανε τα πάντα...
Πριν καν γεννηθώ εγώ, κ όταν αυτή ακόμα αποκοιμιόταν στην αγκαλιά της παραμάνας της, άκουσε την ιστορία...Για εκείνον τον πρίγκιππα.. Που νίκησε τους βάρβαρους κ έκανε την χώρα του έναν Παράδεισο κ τους κατοίκους της ευτυχισμένους για πάντα..Τον Πρίγκιππα Με Την Χρυσή Καρδιά...Που τον αγάπησε η κόρη του Αρχοντα του Σκότους,με έρωτα παράφορο...Κ όταν εκείνος την αρνήθηκε του έριξε την πιο βαριά της κατάρα...Να μείνει ακίνητος με το βλέμμα προς τα πάνω κ τα χέρια ανοιχτά, κάθε μέρα να αντικρύζει τον ήλιο, κάθε μέρα να τον καίει,κάθε βράδυ να βλέπει το φεγγάρι κ τ' αστέρια κ να νοσταλγεί όσα δεν έζησε...Να μη βλέπει τις εποχές ν'αλλάζουν το τοπίο γύρω του, να μη θυμάται άλλα χρώματα,μόνο το κόκκινο μέσα από τα κλειστά του μάτια το πρωί κ το ασημένιο της σελήνης...Κ η ιστορία έλεγε πως τα μάγια θα μπορούσε να τα σπάσει μόνο κάποια που πριν καν νιώσει το πρώτο σκίρτημα του έρωτα, θα αφιέρωνε τη ζωή της στο να τον βρει...Κ όταν τον κοίταζε στα μάτια, η αγάπη της θα έστελνε την κατάρα πίσω στον Αρχοντα του Σκότους...
Χρόνια τώρα ψάχνουμε...Δεν της το έχω πει ακόμα...Αλλά νιώθω πως ήμαστε κοντά...

quote:
Να μείνει ακίνητος με το βλέμμα προς τα πάνω κ τα χέρια ανοιχτά, κάθε μέρα να αντικρύζει τον ήλιο, κάθε μέρα να τον καίει,κάθε βράδυ να βλέπει το φεγγάρι κ τ' αστέρια κ να νοσταλγεί όσα δεν έζησε...Να μη βλέπει τις εποχές ν'αλλάζουν το τοπίο γύρω του, να μη θυμάται άλλα χρώματα,μόνο το κόκκινο μέσα από τα κλειστά του μάτια το πρωί κ το ασημένιο της σελήνης..
ΝΑΙ,ΒΑΛΝΤΑ
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ!!!
ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ,ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ ΕΣΕΝΑ...ΝΑΙ,ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ,ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΔΥΣΚΑΜΨΙΑΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΙΝΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ...ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΕΡΙΜΕΝΕ" ΑΛΛΑ ΤΙ;
ΜΑ ΕΚΕΙΝΗ !!! ΝΑ ΤΟΝ ΦΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ "Μ'ΑΓΑΠΑΑΑΑΑΑΣ;"
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗ ΒΑΛΝΤΑ;Ε;
Όσο αφορά την εικόνα που προσπάθησα να αποσυμβολίσω δες το ρυθμό των κιόνων παρατήρησε το σχήμα της λιμνούλας και τι θέση του τρίκερου .
Για την καινούργια εικόνα τώρα ….
Μέσα στο δάσος ο ιππότης βρίσκει τη νεράιδα κρατάει το άτι και κοιτώντας την ευθεία μέσα στα μάτια περιμένει τη λύτρωση .
Είναι η στιγμή της λύτρωσης , η στιγμή πριν το θάνατο αναγέννηση , που ο πολεμιστής έχοντας επιτελέσει την αποστολή του επιδοκιμάζεται από την νεράιδα – προστάτιδα .
Εκεί μέσα στο απέραντο δάσος της μοναξιάς είναι η στιγμή που περνάει στο επέκεινα .
Φίλη Καποδίστρια συγνώμη αν σε μπέρδεψα με τα λόγια του αποσυμβολισμού μου , απλά άλλες οπτικές , σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα ελπίζω να ταιριάξει η οπτική μου με την παρέα σας .
Φίλτατε Αλάτι είσαι η ήρεμη δύναμη ![]()
Ο κακός λύκος
quote:..Να σου πω την πικρή αλήθεια...Κάτι σε λουμπάγκο μου έδινε,αλλά το κατάπια για να μη κατεβάσω το επίπεδο του θέματος για 2η φορά...
ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ,ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ ΕΣΕΝΑ...ΝΑΙ,ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ,ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΔΥΣΚΑΜΨΙΑΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΙΝΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...
Κάποια στιγμή με πήγε κ προς το
quote:..αλλά με είχαν ήδη καλύψει...
ΜΑ ΤΗ ΛΕΣ ΡΕ ΚΑΤΙΝΑ ΦΙΛΑΚΙ ΤΩΡΑ ΩΧΧΧΧΧ ΠΑΡΑΤΑΜΕ ??????????
Περιμένω με αγωνία να διαβάσω ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΚΔΟΧΗ...

quote:
Μέσα στο δάσος ο ιππότης βρίσκει τη νεράιδα κρατάει το άτι και κοιτώντας την ευθεία μέσα στα μάτια περιμένει τη λύτρωση .
Είναι η στιγμή της λύτρωσης , η στιγμή πριν το θάνατο αναγέννηση , που ο πολεμιστής έχοντας επιτελέσει την αποστολή του επιδοκιμάζεται από την νεράιδα – προστάτιδα .
Εκεί μέσα στο απέραντο δάσος της μοναξιάς είναι η στιγμή που περνάει στο επέκεινα .
ΦΙΛΕ ΡΑΜΟΓΛΟΥ,
ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ...
Μ' ΕΚΦΡΑΖΕΙ...

Κοίταζα τώρα τη φώτο στην υπογραφή της φίλης Valnta και είδα μια κοπέλα που φοράει τη μάσκα της ομορφιάς για τον κόσμο , φτιάχνει αυτό που θα ήθελαν να βλέπουν οι άλλοι , και έτσι την γνωρίζουν , παίρνουν αυτό που εκείνη αποφάσισε να τους δίνει κρύβοντας το πραγματικό .
Πίσω από τη μάσκα είναι η αλήθεια , αυτή η αλήθεια που κανείς δεν έψαξε να βρει , αυτή την αλήθεια που κανένας δε θέλει να ακούσει γιατί θα τους χαλάσει το ψέμα που δίνουν και θέλουν να παίρνουν .
Ίσως αυτός που θα μπορέσει να δει το πραγματικό πρόσωπο της κοπέλας να μπορέσει και να αγγίξει την ψυχή της .
Εκείνη σίγουρα δεν έχει φτιασίδια .
Ο κακός λύκος