ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ = ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΑΡΕΣ = ΜΕΓΑΛΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ = ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΑΡΕΣ = ΜΕΓΑΛΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

franandy200130 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
NADAΜέλος
29/07/2006, 13:30:49

Αγαπητέ Trainman,
επέτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω για το πολύ καλό πόνημά σου για τη "Μεγαλόχαρη",
που φαίνεται ότι με τόση ευαισθησία και κόπο συνέταξες.

Πράγματι,

quote:
Χωρίς το Χριστό, ο άνθρωπος θα εξακολουθεί να επιβιώνει. Εάν η Παναγία εκλείψει, θα πεθάνουμε όλοι.

για όλους τους λόγους που κετέγραψες, και για άλλους ακόμα που μπορούν να ανευρεθούν στις Κοσμογονίες και στους συμβολισμούς όλων των λαών, (και όχι τόσο στις μονοθεϊστικές θρησκείες, δυστυχώς, όσο και αν οι εκπρόσωποι αυτών κόπτονται για το αντίθετο!) για τη σημασία του Αρχετύπου της Μητέρας.

Με εκτίμηση,

NADA

GuantanameraΜέλος
29/07/2006, 14:22:19
Κανένας φανατικός, είτε αποκαλείται Ταλιμπάν, είτε αντιχριστιανός-άθεος, είτε ζωροάστρης δεν έχει να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην σκέψη μας.

Φυσικά κι έχω γνωρίσει άθεους ντουβάρια-λαμόγια και χριστιανούς κοσμήματα, Vasiliscm, όμως δεν φοράω παρωπίδες και δεν βλέπω τα πράγματα υπό μια ορισμένη γωνία πάντοτε, κάτι που είναι χαρακτηριστικό των δογματικών - φανατικών.

Θα επαναλάβω για μία ακόμα φορά, Macedon, ότι οι σφαγές που έχουνε γίνει στην ιστορία δεν είναι έργο χριστιανών, αλλά εξουσιαστών-πολιτικών που επιζητούσαν τα πλούτη του Νέου Κόσμου ή τα πετρέλαια του Κόλπου ή να πουλήσουν όπλα κλπ. Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν δεν χαρακτηρίζουν όλο το Ισλάμ κι ούτε αποτελούν μομφή για αυτό .

Όσον αφορά το μισογυνισμό αυτός προκαλείται από κοινωνικά κι όχι από θρησκευτικά αίτια. Έτσι, αν διαβαζόταν αυτές οι απόψεις στο site πριν από 50 χρόνια, σε πιο αγροτικές κοινωνίες, όπου η χειρονακτική εργασία ήταν απαραίτητη για την επιβίωση, θα θεωρούταν γελοίες-ανήκουστες, περίπου σαν να μιλάγαμε για τα δικαιώματα των gay σήμερα.
Στην Αρχαία Ελλάδα οι γυναίκες θεωρούταν ισοβίως ανήλικα. Μην το ξεχνάμε αυτό. Και μέχρι το 1980, αυτό δεν θα ηχούσε και τόσο περίεργα στα αυτιά μας.

Open your mind please!

VasiliscmΜέλος
29/07/2006, 14:30:35
εντάξει Guantanamera,

ο κανόνας είναι να συναντάς περισσότερους χριστιανούς ντουβάρια-λαμόγια και περισσότερους άθεους κοσμήματα.
Οι εξαιρέσεις που συνάντησες εσύ, απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα!

Οι σφαγές που έγιναν στο όνομα του χριστιανισμού από χριστιανούς Αυτοκράτορες που τελούσαν υπό την καθοδήγηση των Πατέρων της εκκλησίας ήταν έργο του χριστιανισμού φίλε Guantanamera !!!!. (βλέπε τις σφαγές και τους διωγμούς που έγιναν από τον νεαρό αυτοκράτορα Αρκάδιο υπό την καθοδήγηση του Ιωάννου του Χρυσόστομου)

Βασίλης

Edited by - Vasiliscm on 29/07/2006 14:34:45

29/07/2006, 15:06:12
Μα, αγαπητέ Vasiliscm, το γεγονός οτι εσύ γνώρισες άθεους τέρατα μορφώσεως και Χριστιανούς οι οποίοι δεν έχουν τόσο υψηλή μόρφωση, δε νομιμοποιεί και την υπόθεση που κάνεις:

"Οι Χριστιανοί δεν έχουν υψηλή μόρφωση ενώ οι άθεοι έχουν."

Σε παρακαλώ, προσπάθησε να μην κάνεις μια τέτοια γενίκευση η οποία αφενός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα κι αφετέρου είναι δυνάμει προσβλητική για μια μερίδα συνανθρώπων μας.
Είμαι σίγουρος, φίλε μου, οτι δεν επιθυμείς να προσβάλλεις μια μερίδα συνανθρώπων σου, σωστά?

In anticipation of my resurrection...

VasiliscmΜέλος
29/07/2006, 15:29:26
Cher Dying,

είπα ότι

quote:
ο κανόνας είναι να συναντάς περισσότερους χριστιανούς ντουβάρια-λαμόγια και περισσότερους άθεους κοσμήματα.
Οι εξαιρέσεις που συνάντησες εσύ, απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα!

¨οσον αφορά την υπόθεσή μου ότι :

quote:
"Οι Χριστιανοί δεν έχουν υψηλή μόρφωση ενώ οι άθεοι έχουν."

Ισχύει 100%.

Η γενίκευση που κάνεις ότι εγώ κάνω γενίκευση προσβάλλει τις αρχές της ελεύθερης σκέψης.
Δεν κάνω γενίκευση αλλά απεικονίζω την πραγματικότητα.

Βασίλης

29/07/2006, 15:43:16
Αχ, αυτή η έρμη η ελεύθερη σκέψη.
Πόσες εξηγήσεις έχει λάβει πια από τους ανθρώπους...

Η πραγματικότητα, φίλε μου, υποστηρίζεται με αντικειμενικά κριτήρια.
Στην προκειμένη περίπτωση εσύ την στηρίζεις με βάση τα υποκειμενικά σου κριτήρια και τις γνωριμίες που έχεις κάνει εσύ.
Οπότε αυτό δεν είναι η πραγματικότητα αλλά μια υποκειμενική πραγματικότητα.

Κι η έκφραση της ελεύθερης σκέψης, αγαπητέ μου, σταματάει εκεί που αρχίζει να θίγει ανθρώπους.
Κάθε άλλο παρά ελεύθερη σκέψη είναι αυτό.

In anticipation of my resurrection...

GuantanameraΜέλος
29/07/2006, 15:51:05
Οι σφαγές που γίναν κατά τον 20ο αιώνα (για να μην πάμε χιλιετίες πίσω) από τους άθεους ναζιστές στον ελληνικό χώρο, με θύματα αθώους συμπατριώτες μας (έχουν καεί ζωντανά γυναικόπαιδα), στο όνομα μιας μεγάλης Γερμανίας, άραγε τι μας δείχνουν;

Άστα φίλε Vasiliscm, η ιστορία της ανθρωπότητας είναι αιματοβαμμένη. Ας μην κυνηγάμε φαντάσματα.
Να βλέπουμε τα πράγματα σφαιρικά και να κάνουμε την αυτοκριτική μας.
Αυτό προτείνω!

VasiliscmΜέλος
29/07/2006, 16:00:14
Φίλε Dying,

σεβαστές οι άκρως υποκειμενικές απόψεις σου που δεν στηρίζονται σε αντικειμενικά στοιχεία.

Η αντικειμενική πραγματικότητα είναι σκληρή για τους χριστιανούς.
Οι περισσότεροι άθεοι είναι ανωτέρου μορφωτικού επιπέδου.
Οι περισσότεροι χριστιανοί είναι κατωτέρου πνευματικού επιπέδου.
1 + 1 = 2 !!!!

Βασίλης

VasiliscmΜέλος
29/07/2006, 16:05:25
Άθεοι οι Ναζί;

Οι Χριστιανικότεροι όλων των χριστιανών;

Φίλε Guantanamera θα μας κουφάνεις;

Εάν δεν ξέρεις ότι οι Ναζί ήταν θεούσοι χριστιανοί, άνοιξε κανένα βιβλίο.

Μην τρελαθούμε εδω μέσα !!!

Βασίλης

29/07/2006, 16:13:02
quote:
Vasiliscm
Οι άθεοι έχουν εξ ορισμού υψηλή μόρφωση. Μέχρι τούδε δεν έχω απαντήσει άθεο χαμηλού μορφωτικού επιπέδου.

Edited by - Ψηλός on 29/07/2006 16:19:55