ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? Νο2" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- "Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? Νο2" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

DSM60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
23/05/2016, 03:29:03
Συνοδινέ, προσωπικά δεν γνωρίζω ακόμη αν είμαι άθεος. Έχω κάποια άποψη, αλλά θα περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή. Έτσι καλεί η μπέσα. Άθρησκος οπωσδήποτε. Αυτό δεν θα αλλάξει, ακόμα και μετά την τελευταία στιγμή.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

23/05/2016, 03:52:22
Για τις θρησκείες είσαι άθεος DSM. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν από άθρησκους-ένθεους και άλλα τέτοια ψιλά γράμματα.
Και έχουν δίκιο. Ο ένας και μοναδικός Θεός (το μεταφυσικό ον) είναι δημιούργημα των θρησκειών.
Να, έτσι γίνονται οι παρεξηγήσεις.
Επειδή οι πρωτόγονοι άνθρωποι δεν είχαν δει ποτέ κανέναν Θεό, μπορούσαν να είναι σίγουροι πως υπήρχε τουλάχιστον ένας.
Μπορώ να δεχτώ (υποθετικά) φυσικούς δημιουργούς. Όντα σαν κι εμάς, που υπήρξαν σε ένα παρόμοιο περιβάλλον εξέλιξης με το δικό μας. Κι εδώ όμως, κάποια στιγμή θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την αρχή από το τίποτα.

23/05/2016, 11:58:30
Για 2 εβδομαδες ακομα....Περιμενω τον πολεμο,περιμενω τον Αντίχριστο μαζι με τους 2 προφητες.....

23/05/2016, 15:51:41
quote:

Καλωσόρισες αγαπητέ στο forum του esoterica. Ελπίζω να μην είσαι ο zip γιατί νομίζω ότι με αυτόν το συζητήσαμε. Αν κάνω λάθος, διόρθωσε με. Αν είσαι κάποιος από τους άλλους γνωστούς του μόνιμου reboot, ακολουθεί η σειρά διαλέξεων της αφίσας. Απλά εκδηλώσου λίγο περισσότερο και θα ξεκινήσει το σεμινάριο.

23/05/2016

23/05/2016, 16:43:50
quote:

Συνοδινός.1:

"Είναι η γη επίπεδη ή σφαιρική..;"

Αφού αγαπητέ Συνοδινέ, η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η γη είναι σφαιρική, είναι δυνατόν εγώ, καθώς συμβαδίζω με την επιστήμη, να έχω διαφορετική άποψη;
Και βέβαια η γη είναι σφαιρική.

23/05/2016, 16:45:45
quote:

Dying_Incubus:

Σε προηγούμενο μήνυμά σου φέρεσαι να είσαι μάλλον αφοριστικός απέναντι στην επιστήμη.

Πολύ καλά έκανες αγαπητέ Dying_Incubus, και χρησιμοποίησες τη λέξη “μάλλον”. Διότι πουθενά δεν είμαι αφοριστικός απέναντι στην επιστήμη.

Η επιστήμη, όπως αντιλαμβάνεσαι δρα ανεξέλεγκτα, ελεύθερα, και κανείς δεν μπορεί να της κάνει τον τροχονόμο.

Αποστολή της επιστήμης είναι να ενημερώνει υπεύθυνα τους ανθρώπους.

Ήταν δυνατόν η επιστήμη να μείνει απαθής στο μεγαλύτερο θέμα που απασχολούσε τους ανθρώπους = στο θέμα της κοσμογονίας; Όχι βέβαια! Και φυσικά δεν έμεινε απαθής η επιστήμη, καθώς έβγαλε το αποδεικτικό συμπέρασμά της στο θέμα της κοσμογονίας: (σελ 32, σχόλιο 20/05/2016, 18:47:56)

23/05/2016, 18:39:44
Heretic, όπως έχει γραφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν, παρακαλούνται όλα τα μέλη να αποφεύγουν το διάλογο με λογαριασμούς οι οποίοι δημιουργούνται με σκοπό το τρολάρισμα και το δυναμιτισμό των συζητήσεων...

In anticipation of my resurrection...

23/05/2016, 22:26:58
quote:
Sesostris 22/05/2016, 22:16:05
Μήπως το μήνυμά μου ήταν γραμμένο στην διάλεκτο Σουαχίλι και δεν το κατάλαβες; Γιατί η απάντησή σου δεν έχει καμιά σχέση μ' αυτά που έγραψα. Εκτός αν δίνεις δικές σου αυθαίρετες ερμηνείες στα μηνύματα των συνομιλητών σου, προκειμένου να δώσης τις απαντήσεις που σε βολεύουν.

Sesostris 22/05/2016, 22:30:30
Και ενώ για όλα τ' άλλα Γιώργο είσαι λαλίστατος και ερμηνεύεις κατά το δοκούν, δεν σε είδα να σχολιάζης τις κατάρες του θεού σου, για να μας πληροφορήσης κατά πόσον τις εγκρίνεις. Εκεί τηρείς σιγή ιχθύος.

Χριστιανός Ορθόδοξος
Για 2 εβδομαδες ακομα....Περιμενω τον πολεμο,περιμενω τον Αντίχριστο μαζι με τους 2 προφητες.....

Απ' ότι βλέπω Γιώργο αποφεύγεις τα δύσκολα, κι απαντάς όπου σε βολεύει και όπως σε βολεύει, άσχετα από την ερώτηση. Και σε ξαναρωτώ, εγκρίνεις τις κατάρες του Γιαχβέ; Τι έχεις να πης για τις κατάρες των δεσποτάδων, γι αυτούς τους μη όντες χριστιανούς που κατανάλωσαν κρέας την Μεγάλη Εβδομάδα; Δικαίωμά τους δεν ήταν, μια και δεν ακολουθούν την χριστιανική θρησκεία; Με την ίδια λογική οι κατάρες τους ισχύουν και για τους Βουδιστές, τους Ινδουιστές, τους Μουσουλμάνους, αλλά και για τους Καθολικούς που επειδή γιόρτασαν νωρίτερα το Πάσχα, η Μεγάλη των Ορθοδόξων ήταν γι' αυτούς κοινή παρασκευή και δεν νήστευαν.

*

Edited by - Sesostris on 23/05/2016 22:28:25

24/05/2016, 00:35:44
quote:
Αφού αγαπητέ Συνοδινέ, η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η γη είναι σφαιρική, είναι δυνατόν εγώ, καθώς συμβαδίζω με την επιστήμη, να έχω διαφορετική άποψη;

Κι αφού η Βίβλος λέει ότι η γη είναι επίπεδη, εγώ τι να πω; Θα πω ότι είσαι ένας πονηρός ψευτράκος, ένας φτηνός παπατζής και ένας φοβερά βλάστημος.
Κι αυτά, δεν τα ισχυρίζομαι μόνο εγώ, αλλά συμφωνούν μαζί μου και οι πατέρες της εκκλησίας, οι οποίοι στο κοντινό παρελθόν, με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και αφού διάβασαν τις αφηρημένες ασυναρτησίες της Βίβλου με προσοχή, διαπίστωσαν πως όλες οι περιγραφές είναι σαφείς: η Γη είναι επίπεδη, ακίνητη και κέντρο του Σύμπαντος, άρα η επιστήμη ψεύδεται. Όσοι διαφωνούν με την Βίβλο είναι όργανα του Σατανά.
Αυτά διάβασαν οι άγιοι πατέρες, αυτά έλεγαν. Λες να ήταν τόσο γίδια και να μην καταλάβαιναν τι διάβαζαν στο Θεόπνευστο Βιβλίο και με την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος; Δεν το πιστεύω.
Στην συνέχεια βέβαια, οι άγιοι Παπατζήδες της εκκλησίας, αναγκάστηκαν να κάνουν μερικές πονηρές και ανάλαφρες κωλοτούμπες, σαν αυτές που κάνεις κι εσύ καλή ώρα, προκειμένου να περάσουν στο ντούκου οι "Θεόπνευστες Κοσμολογικές κοτσάνες" της Βίβλου.
Ο φίλος σου ο Χρήστος Ελ, ο οποίος διάβασε κι αυτός με προσοχή την Βίβλο, άνοιξε ένα ωραίο θέμα περί ακίνητης Γης και κατέγραψε με σαφήνεια και χωρίς καμιά αμφιβολία αυτά που διάβασε.
Κι αφού ο άνθρωπος, δεν μπορούσε να βγάλει ψεύτη τον Γιαχβέ, κατηγορούσε τους επιστήμονες ότι ψεύδονται αυτοί.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11639
Ο Χ.Ο διάβασε κι αυτός την Βίβλο, αλλά κάτι για σφαιρική γη δεν είδε πουθενά.
Κι ενώ, όλοι το ίδιο βιβλίο διαβάζεται, εδώ και 2000 χρόνια, ότι θέλει ο καθένας καταλαβαίνει. Με αποτέλεσμα, να πρέπει το Θεόπνευστο Βιβλίο σας, να περνάει ΚΤΕΟ κάθε τόσο, προκειμένου να το ερμηνεύουν οι Θεολογικοί Τσομπάνηδες σύμφωνα με τα καινούργια δεδομένα.
Με τους Μουσουλμάνους μάλιστα, κάνετε κόντρες, για το ποιο Βιβλίο λέει τις πιο πολλές κοσμολογικές παπαριές.

Σωτηρη,σαν χριστιανός ορθόδοξος που είμαι,δεν μπορώ να πάω ενάντια στην Άγια Γραφή.Ωστοσο μπορείς και μόνος σου να κρινεις,αποσους ανθρώπους έχεις γνωρίσει στην ζωή σου. .

24/05/2016, 13:19:26
Μια από τις τελευταίες σανίδας σωτηρίας, Συνοδινός, είναι για αυτούς μερικοί σύγχρονοι θεολόγοι, κληρικοί ή κοσμικοί, οι οποίοι κατάλαβαν εγκαίρως ότι η βάρκα μπάζει νερά από παντού πια, και προσπαθούν να παντρέψουν όρους και έννοιες της σύγχρονης επιστήμης με τα ιερά κείμενα. Κι άντε να πείσεις ότι έτσι ασαφή, αφελή και γενικόλογα όπως είναι, θα εφευρίσκεις μονίμως πατήματα.
Εδω μας "εξιστορούσε" ένας πρόσφατα ότι εφόσον υπήρξε big bang, άρα και το "γενηθήτω φως" είναι θεόπνευστο. Φυσικά, του απαντούσα εγώ, εφόσον διάλεξες να βλέπεις σχηματάκια στα σύννεφα, περί γέννησης αναφέρουν όλα τα θρησκευτικά έργα, γιατί τι πιο φυσιολογικό, γεννήθηκαν κάποτε οι συγγραφείς τους και κάποτε θα πεθάνουν. Κι επειδή δεν θέλουν να πεθάνουν (κανένας δεν θέλει), θα μιλάνε για αναγέννηση, ανάσταση, μετά θάνατο ζωή, μετενσάρκωση κτλ. Άντε βρήκαν και μια ομοιότητα με το "παλλόμενο σύμπαν", θεόπνευστο κι αυτό.

Και σιγά-σιγά η θρησκεία ολισθαίνει στα μονοπάτια του new age, στον συγκερασμό θρησκείας, επιστήμης και ψευδοεπιστήμης που οριοθέτησε η μαντάμ Μπαβάτσκι έναν αιώνα πριν. Και ενώ έχουν βγει εκτός δόγματος εδώ και δυο αιώνες περίπου, συνεχίζουν να βρίζουν τους άθεους, του αλλόθρησκους, τους αγνωστικιστές και τους μη θρησκευόμενους, με διάφορα κοσμητικά, από "αντίχριστους" μέχρι τις κατάρες του Άνθιμου. Τουλάχιστον το ποίμνιο που φυλλορροεί είναι ένας σοβαρός λόγος για να αρχίσει ο μετασχηματισμός σε κάτι πιο λειτουργικό και μοντέρνο, αλλά με την αμφίεση-εμφάνιση, τη συμπεριφορά, τον ταλιμπανισμό και τον σφιχτό εναγκαλισμό με τον κρατικό κορβανά τύπου Βυζαντίου, οδεύουν σύντομα προς απαξίωση και αφανισμό.

Θα είναι Θεού δώρο για αυτούς πραγματικά, μια φριχτή καταστροφή, ένας πόλεμος (πχ εισβολή Τούρκων), μια αναταραχή στον Ελλάδα (πχ εκδίωξη από την ευρωζώνη) για να βρουν την ευκαιρία να συσπειρώσουν ξανά το ποίμνιο και που ξέρεις, μια ευκαιρία για αναβίωση του θεοκρατισμού δεν είναι ποτέ ανεπιθύμητη.

24/05/2016, 17:27:23
Το μεγάλο τους Τσίρκο! Vol II, Η Επιστροφή.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

24/05/2016, 18:01:28
quote:

quote:

Συνοδινός.1:

"Είναι η γη επίπεδη ή σφαιρική..;"

Αγαπητέ Συνοδινέ η Αγία Γραφή εκφράζεται κυριολεκτικά, π.χ. όπως εδώ:

quote:

Γεν. 1,1 Ἐν ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν.

Επίσης η Αγία Γραφή εκφράζεται και συμβολικά, π.χ. όπως εδώ:

quote:
Ψαλ. 97,8 ποταμοὶ κροτήσουσι χειρὶ…

quote:
Ψαλ. 74,4 ἐτάκη ἡ γῆ καὶ πάντες οἱ κατοικοῦντες ἐν αὐτῇ, ἐγὼ ἐστερέωσα τοὺς στύλους αὐτῆς. ...

Βεβαίως, η Αγία Γραφή, δεν εννοεί ότι χειροκροτούν οι ποταμοί, ούτε ότι η γη στηρίζεται στους στύλους.

quote:

Συνοδινός.1:

συμφωνούν μαζί μου και οι πατέρες της εκκλησίας

Μιας και αναφέρθηκες στους Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας:

Η Επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, για την εξιχνίαση των σημείων της Αγίας Γραφής, όπου υπάρχει συμβολισμός, τάσσεται υπέρ της επιστημονικής έρευνας. Την θέση αυτήν της Ορθόδοξης Εκκλησίας, την εκφράζει περίφημα ο Μέγας Βασίλειος:

quote:
Οὐ γὰρ ἐλαττοῦται ἡ ἐπὶ τοῖς μεγίστοις ἔκπληξις, ἐπειδὰν ὁ τρόπος καθ' ὃν γίνεταί τι τῶν παραδόξων ἐξευρεθῇ•

Μετάφραση:

quote:
Διότι δεν ελαττώνεται η έκπληξις δια τα καταπληκτικώτατα πράγματα, όταν ευρεθή ο τρόπος με τον οποίον γίνονται όλα ένα – ένα τα παράδοξα. (Εξαήμερος, τόμος 4ος, Α΄40. Μετάφραση Στέργιου Σάκκου).

Με το που λέει ο Μέγας Βασίλειος: “όταν ευρεθή ο τρόπος με τον οποίον γίνονται όλα ένα – ένα τα παράδοξα” που συμβολίζονται στην Αγία Γραφή, φυσικά εννοεί την έρευνα από την επιστήμη. Η οποία στον τομέα αυτόν έχει σημειώσει σωρεία επιτυχιών, όπως για το ότι η γη είναι σφαιρική κλπ.

Βεβαίως η σπουδαιότερη επιτυχία της επιστήμης, είναι το αποδεικτικό συμπέρασμα που εξήγαγε στο θέμα της κοσμογονίας: σελ 32, σχόλιο 20/05/2016, 18:47:56

Τώρα θα δούμε τα σχόλια του Μεγάλου Βασιλείου σε συμβολικά σημεία της Αγίας Γραφής: (προσθήκη χρωματισμού ορισμένων λέξεων)

quote:

κἄν ποτε ἐν ψαλμοῖς ἀκούσῃς· Ἐγὼ ἐστερέωσα τοὺς στύλους αὐτῆς· τὴν συνεκτικὴν αὐτῆς δύναμιν στύλους εἰρῆσθαι νόμισον.

Ερμηνεία:

quote:

και αν ποτέ ακούσης εις τους ψαλμούς «Εγώ εστερέωσα τους στύλους αυτής» (Ψαλ. 74,4), πρέπει να καταλάβεις ότι «στύλοι» λέγεται η δύναμις που την συγκρατεί. (Εξαήμερος, τόμος 4ος, Α΄ 35. Μετάφραση Στέργιου Σάκκου).

Εδώ ο Μέγας Πατήρ, διακρίνει τον συμβολισμό, και ως είναι φυσικό δεν τον εκλαμβάνει κυριολεκτικά. Άρα η γη δεν στηρίζεται σε στύλους.

Το ρεζουμέ: Η Επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, για την εξιχνίαση των σημείων της Αγίας Γραφής, όπου υπάρχει συμβολισμός, τάσσεται υπέρ της επιστημονικής έρευνας.

Δεν μπορεί καμία επιστήμη να καταρρίψει τα ορθόδοξα πορίσματα.Αλλα αυτό που συμβαίνει είναι ότι πολλές φορές η ορθοδοξία μιλάει με "γρίφους". Απόδειξη ο ίδιος ο Χριστός που μιλούσε στα πλήθη με παραβολες

24/05/2016, 18:38:08
Τελικά οι dsm και heretic είναι το ίδιο πρόσωπο ίδια κόμπλεξ ίδιες εμμονές ίδιο μετριότατο επίπεδο μόρφωσης

24/05/2016, 19:55:11
Το φόρουμ δέχεται σε μόνιμη βάση επιθέσεις ddos και ο ίδιος ψυχάκιας επίσης, γράφεται ξανά και ξανά, θαρρείς και πρέπει να το εμπεδώσουν όλοι οι χρήστες που πέρασαν από εδώ, ότι είναι ο δικαιωματικά ο Νο 1 αποτυχημένος. Μήπως έφτασε η ώρα να αποκτήσει το φορουμ ένα πιο σύγχρονο λογισμικό, ώστε να σταματήσει αυτό το καθημερινό καρναβάλι;

24/05/2016, 21:45:27
quote:
Heretic
Το φόρουμ δέχεται σε μόνιμη βάση επιθέσεις ddos και ο ίδιος ψυχάκιας επίσης, γράφεται ξανά και ξανά, θαρρείς και πρέπει να το εμπεδώσουν όλοι οι χρήστες που πέρασαν από εδώ, ότι είναι ο δικαιωματικά ο Νο 1 αποτυχημένος. Μήπως έφτασε η ώρα να αποκτήσει το φορουμ ένα πιο σύγχρονο λογισμικό, ώστε να σταματήσει αυτό το καθημερινό καρναβάλι;

Προσωπικά φίλε Heretic πιστεύω ότι μια επίσημη καταγγελία του esoterica στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος θα τον συνετίση.

*

24/05/2016, 21:55:18
quote:
Vassilis_1
Το ρεζουμέ: Η Επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, για την εξιχνίαση των σημείων της Αγίας Γραφής, όπου υπάρχει συμβολισμός, τάσσεται υπέρ της επιστημονικής έρευνας.

Και με τον αστυφύλαξ, και με τον χωροφύλαξ, όπου δεν τους παίρνει. Γιατί όπου τους παίρνει η αλήθεια βρίσκεται στο "Ωρολόγιον το Μέγα".

*

24/05/2016, 21:58:47
Ναι αυτό το έχω γράψει εδώ και καιρό και οι πλέον αρμόδιοι να το κάνουν είναι οι ιδιοκτήτες της σελίδας. Τα πλήρη στοιχεία του ατόμου έχουν γνωστοποιηθεί εδώ και καιρό, το υλικό της παρενόχλησης άφθονο και δημιουργικό, κάνεις μια καταγγελία και αφήνεις τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους.