- Μικροτερη των περιστασεων η εκκλησια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Απαιτώντας το...
quote:
skartados :
Φιλε τριαντα χρονια πουλαμε τη ψηφο μας,αρα και τη ψυχη μας
Οχι φιλε , η ψηφος ειναι συνταγματικο μας δικαιωμα . Το θέμα ειναι πως δεν εχουμε επιλογες των υποψηφιων . Ας πουμε πως εσυ εισαι αδιαφθορος ,ικανος κλπ μεσα σ΄ενα κομα ... ε, εισαι καταδικασμενος να μην εισαι υποψηφιος η αν εισαι υποψηφιος δεν θα υπουργοποιηθης ποτε σε περιπτωση που εκλεγης . Απο αυτη την αποψη ειπα πως δεν εχουμε επιλογες . Οποιον και να διαλεξεις τα ιδια σκατα ειναι ...
quote:Α γεια σου !
Το συνθημα ηταν ενα-κορωνα κερδιζω,γραμματα χανεις......

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Και το ρημαδιασμενο το κρατος τους φιλα το χερι και φευγει ... και συνεχιζουν αυτοι να αφαιρουν απο τον κρατικο κορβανα την μισθοδοσία τους (περιπου μισο δις ευρω τον χρονο) και συνεχιζουν να απορροφουν αγροτικες επιδοτησεις (περιπου 1 δις τον χρονο) και ... και ... και ποσα αλλα γαμω το κερατο μου ...
βρε δεν πα να ......
προδοτες ηταν ,προδοτες ειναι, προδοτες παραμενουν !!!
Φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ με πρόλαβες .....Τα ίδια και πολύ περισσότερα ήθελα να γράψω κι εγώ . Εκτός όμως φίλε μου από όλα αυτά τα έσοδα που έχουν από τον κρατικό κορβανά , δηλαδή από την τσέπη του Έλληνα εργαζόμενου και συνταξιούχου που σηκώνουν το βάρος του κρατικού προϋπολογισμού , έχουν και έσοδα όχι μόνο από τις πάσης φύσεως ιεροπραξίες , αλλά και από την περιφορά λειψάνων , και ...τμημάτων
*
Τα παραπάνω όμως με οδήγησαν σε μια άλλη σειρά σκέψεων . Μα καλά μόνο αυτοί που εργάζονται στις διάφορες υπηρεσίες είναι δημόσιοι υπάλληλοι ? Η στρατιά των επισκόπων , αρχιμανδριτών , ιερέων , διακόνων κλπ ρασοφόρων , που πληρώνονται από το δημόσιο ταμείο δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ? Τον αριθμό αυτής της στρατιάς ρασοφόρων που τον πληρώνουμε από το υστέρημά μας , τον ελέγχει κάποιος δημόσιος φορέας ο οποίος αποφαίνεται και για το πόσοι ιερείς χρειάζονται , ή είναι ανεξέλεγκτος και η εκκλησία χειροτονεί όσους ιερείς θέλει κάθε χρόνο ? Και τι θα γίνη αν σπεύσουν πολλοί λόγω της ανεργίας να χειροτονηθούν ιερείς προκειμένου να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα ????
Για σκεφθείτε το λιγάκι ...
*
προδοτες ηταν ,προδοτες ειναι, προδοτες παραμενουν !!!"
Καταρχην να ξεκαθαρισω ,οτι τουλαχιστον για μενα,αλλο η εκκλησια,αλλο η θρησκεια.Απορω ομως με καποιους που προσπαθουν να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα,οπως και στο θεμα των δουλων,οπου προτεινα ενα μηνυμα που ελεγε οτι οι δουλοι των χριστιανων περνουσαν καλυτερα,να ψηφιστει ως η κοτσανα του φορουμ....
Η εκκλησια και τα πατριαρχεια δεν δημιουργηθηκαν για να προασπιζουν τα εθνικα συμφεροντα,αλλα για να διαδοσουν και να εδραιωσουν το χριστιανισμο.Οπως ομως γινεται σε τετοιες περιπτωσεις,οταν οι ανθρωποι ανοιγουν ενα τετοιο μαγαζι για να προασπισουν μια ιδεολογια,θρησκεια,κ.τ.λ.,μεσα σε λιγα χρονια αγαπουν το μαγαζι τους περισσοτερο απο το σκοπο για τον οποιο τον ανοιξαν.Θα δωσω ενα παραδειγμα οπου εχω πρωσοπικη εμπειρια.Μαζευεται μια παρεα και ανοιγει ενα συνδεσμο οπαδων.Μεσα σε λιγα χρονια ,αυτη η παρεα φτανει στο σημειο να αγαπαεικαι να ασχολειται περισσοτερο με τον συνδεσμο ,παρα με την ομαδα.....Απλως γνωριζουνε οτι για να παει καλα το μαγαζι,πρεπει να πηγαινει καλα και η ομαδα....Και πως πηγαινει καλα ενα τετοιο μαγαζι?Οταν γιγαντωθει οικονομικα.Οταν γιγαντωθει,παρουσιαζονται 2 ειδη ανθρωπων.Αυτοι που θελουν να φανε και αυτοι που χωρις προσωπικο οφελος θελουν απλως να γιγαντωνεται το μαγαζι....
Παμε τωρα σε μια ιστορικη περιοδο,που το πατριαρχειο ειχε αμφιλεγομενη σταση-για μενα εδωσε μαθημα διπλωματιας.....
Οταν εγινε η επανασταση του 1821,η εκκλησια ηθελε να αντικατασταθει ολοκληρη η οθωμανικη αυτ.και να γινει ρωμαιικη,αν σωνει και καλα επρεπε να γινει αυτο,οχι οτι τραβουσε και κανενα ζορι ,μια και ηταν βολεμενη καλα.Δεν το ηθελε αυτο λογω εθνικου φρονιματος,αλλα επειδη γνωριζε το πατριαρχειο,οτι αν απελευθερονωταν η ελλαδα,η ενα τμημα της,αμεσως θα γινοταν αυτονομη ελλαδικη εκκλησια.Οποτε πανε τα καλα και τα συμφεροντα.Ηξερε επισης οτι αυτο θα εφερνε ντομινο επαναστασεων,αρα και καταργηση συμφεροντων σε ολη την αυτοκρατορια.
Οταν ξεκινησε η επανασταση,την αφορισε ,αλλα παρασκηνιακα πηρε πισω τον αφορισμο.Δηλαδη μπρος πισω ειχε αποδειξεις οτι ηταν με το νικητη....
Τα υπολοιπα αργοτερα......
αυτοί οι άνθρωποι, πρέπει να ξαναγίνουν κληρικοί κι όχι δημόσιοι υπάλληλοι....Δίχως μισθούς, αυτοκίνητα και λοιπα έσοδα...
Να το απαιτήσει ο λαός, τώρα...
quote:
trexagireve
Πολύ σωστοι οι προβληματισμοί σου φιλε μου sesostris...Κάποια στιγμή,
αυτοί οι άνθρωποι, πρέπει να ξαναγίνουν κληρικοί κι όχι δημόσιοι υπάλληλοι....
Φίλε trexagireve αυτή είναι η θέση μου εδώ και πολλά χρόνια , όταν γράφω ότι πρέπει επί τέλους να γίνη ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους , και να αποδοθούν επί τέλους τα του Καίσαρος τω Καίσαρι , και τα του Θεού τω Θεώ .
Έκαστος εφ ω ετάχθη .
quote:
trexagireve
Δίχως μισθούς, αυτοκίνητα και λοιπα έσοδα...
Να το απαιτήσει ο λαός, τώρα...
Εδώ φίλε Βαγγέλη θα διαφωνήσω , και πιστεύω ότι και οι άλλοι φίλοι του forum συμφωνούν με την θέση μου . Κανένας δεν πιστεύω να θέλη αυτοί οι άνθρωποι να ασκούν την όποια εργασία ή λειτούργημα αν θέλεις αμισθί , και να επαιτούν για τα προς το ζην . Η σημερινή εποχή έχει τις απαιτήσεις της και δεν προσφέρεται για τέτοια . Όμως θα πρέπη οι κληρικοί να μισθοδοτούνται από τον εργοδότη τους , δηλαδή από τα έσοδα της εκκλησίας τα οποία είναι ουκ ολίγα , και η εκκλησία πάλι να φορολογείται από το κράτος βάσει των καθαρών κερδών της .
*
Κι επιμένω σε αυτό,λόγω του τι λέει ο Θεός, που έχει αυτούς τους ανθρώπους ιερείς...
quote:
skartados :
Ακριβως αυτο το συνταγματικο μας δικαιωμα πουλησαμε σε ανταλαγμα τη βολεψια μας.
Ναι , αυτο ομως ειναι αλλο θεμα .
quote:
Φτασαμε να θεωρουμε ικανους,αυτους τους δηθεν μεσα στα κολπα,που με ενα τηλ. ανοιγαν πορτες.Προκαλουσαν το θαυμασμο και το δεος.
Εδω θα διαφωνησω . Ποτε μου δεν εχω θαυμάσει τετοιου ειδους ανθρωπους ... και νομιζω πως καθε λογικα σκεπτομενος ανθρωπος το ιδιο θα σου πει .
quote:Ναι , αυτη ηταν η λογική των βολεμενων για τον υπερηφανο γειτονα τους που η αξιοπρεπεια του δεν του επετρεψε να φιλησει κατουρημενες ποδιες για μια θεση στο δημοσιο ...
Ολοι οι αλλοι ηταν οι κοιμισμενοι
quote:
Η χοντρη πλακα ποια ειναι...Οτι αυτοι αναλαβαν να μας σωσουν....
Αυτο κι αν ειναι ε !
================================================
quote:
Sesostris : Φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ με πρόλαβες .....Τα ίδια και πολύ περισσότερα ήθελα να γράψω κι εγώ .
Οσα και να πουμε φιλε μου παλι λιγα θα ειναι .Ετουτοι ολοι εχουν κανει αυτοσκοπο τον πλουτο, την δυναμη , την εξουσια , τον ελεγχο και χρησιμοποιουν καθε μεσο για την επιτευξη των στοχων τους , θεμιτο ή οχι δεν εχει σημασια γι΄αυτους ... το αποτελεσμα μετραει .
Εδω και 1700 χρονια εχει παγιωθει μια κατασταση σηψης και διαφθορας που ομοια της δεν εχει συναντησει η ανθρωποτητα , με αποκορυφωμα τα τελευταια 200 χρονια .
================================================
quote:
skartados :Καταρχην να ξεκαθαρισω ,οτι τουλαχιστον για μενα,αλλο η εκκλησια,αλλο η θρησκεια
Της διδαχες της θρησκειας ακολουθει η εκκλησια ... κατ΄εμε ειναι εννοιες απολυτως τουτοσημες και αδιαιρετες .
quote:Αυτο ειναι η επιφανειακη προσεγγιση ... στην ουσια πεντε δεκα νοματαιοι μυριστηκαν χρημα και οτι απορεει απ΄αυτο (εξουσια,χειραγωγηση κλπ) και αποφασισαν για "το καλο της ανθρωποτητας" να την σωσουν πλαθοντας το παραμυθι που ολοι μας γνωριζουμε ...
Η εκκλησια και τα πατριαρχεια δεν δημιουργηθηκαν για να προασπιζουν τα εθνικα συμφεροντα,αλλα για να διαδοσουν και να εδραιωσουν το χριστιανισμο.
quote:
Παμε τωρα σε μια ιστορικη περιοδο,που το πατριαρχειο ειχε αμφιλεγομενη σταση-για μενα εδωσε μαθημα διπλωματιας...........................................................
Λιγο πολυ συμφωνω με τα οσα αναφερεις , ομως ενα τετοιο θεμα δεν μπορεις να το προσεγγισεις με γενικοτητες .

Της διδαχες της θρησκειας ακολουθει η εκκλησια ... κατ΄εμε ειναι εννοιες απολυτως τουτοσημες και αδιαιρετες "
Κατσε ρε συ αδιαβαστε,που διδαξε ο χριστος ,αν υποθεσουμε οτι πραγματι υπηρχε,να δημιουργηθουν οι οικονομικοι αυτοι κολοσοι στο ονομα του?
Το πιο ωραιο ομως ξερεις πιο ειναι?Να υπηρχε ο χριστος και να ερχοταν ξανα.Να μαζεψει σε ενα κτιριο ολους αυτους και να τους ζητησει να μοιρασουν τις περιουσιες τους.....2 περιπτωσεις υπηρχαν.Η μια να μην προλαβει να βγει εξω,θα τον καθαριζαν επιτοπου.Η αλλη να εβγαιναν και να ελεγαν οτι ηρθε ο αντιχριστος και θελει να καταστρεψει τον οικο του θεου...