- ΑΓΑΠΗ-μηπως πισω απο την λεξη κρυβουμε εμεις οι ανδρες ΜΟΝΟ την ερωτικη μας επιθυμια;;; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Dr Jekyll Mr HydeΜωρε ας είναι ότι είναι... η ουσία είναι η εξής, ότι έτσι κι αλλιώς αν ο άλλος θέλει να στο ρίξει το "κέρας"... θα στο ρίξει. Επομένως δε πα να κοπανιέσαι εσύ. Το ελεύθερο λοιπόν πρακτικά πάντα το έχει, είτε δώσεις στη/στον σύντροφό σου άδεια είτε όχι.
Xε, σωστό είναι αυτό που λες ... στην ουσία ο άνθρωπος πάντα παίρνει αυτό που θέλει, αυτό που θέλει πραγματικά. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για το "κέρατο". Αν κάποιος πραγματικά θέλει να κάνει κάτι, είτε αυτό λέγεται "κέρατο", είτε λέγεται οτιδήποτε, τότε θα το κάνει χωρίς να υπολογίσει τίποτε. Αυτή είναι μία από τις δυνάμεις που έχει ο άνθρωπος. Βασικά, ελάχιστοι μπορούν να το αντιληφθούν αυτό, αυτό δηλ. το είδος της ελευθερίας που έχουν. Σ' αυτήν την περίπτωση δεν μπορεί κανένας να κάνει απολύτως τίποτε.
quote:
Dr Jekyll Mr HydeΤο θέμα είναι γιατί να το θέλει;
Υπάρχουν χίλιοι λόγοι για σένα και ένας γι' αυτόν. Θέλω να πω δηλ. πως εσύ μπορείς να βρεις χίλιους λόγους στο να δικαιολογήσεις την πράξη του. Αυτός συνήθως, έχει μόνον έναν. Ε, είναι πολύ δύσκολο να τον βρεις αυτόν τον αληθινό λόγο που το κάνει. Συνήθως οι άνθρωποι θέλουμε κάτι άλλο απ' αυτό που έχουμε γιατί αυτό που έχουμε δεν μας φτάνει. Θέλουμε πάντα "κάτι περισσότερο" ή "κάτι διαφορετικό" απ' αυτό που έχουμε. Αυτό το "περισσότερο" ή αυτό το "διαφορετικό" μπορεί κάθε φορά να μεταφράζεται σε χίλια δυο πράγματα αναλόγως των περιστάσεων. Μερικές φορές αυτό το "διαφορετικό" μπορεί δικαίως να το θέλει κάποιος, ενώ άλλες φορές μπορεί αδίκως να το θέλει. Όλα αυτά βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τις συνθήκες που επικραττούν σε μια σχέση αλλά και σε άμεση συνάρτηση με την ίδια την βάση της σχέσης, που βάσίζεται δηλ. η σχέση, το είδος της, τα χαρακτηριστικά της κτλ. Το "γιατί" εδώ, σ' αυτήν την περίπτωση, είναι σχετικό.
quote:
Dr Jekyll Mr HydeΚαι ποια είναι η ποιότητα αυτή του έρωτος που κρατά κάποιους σε αποκλειστικότητα και ποια αυτή που οδηγεί στην μοιχεία και την πολυγαμία.
Μία είναι η ποιότητα στη ζωή, συνεπώς μία θα είναι και στον έρωτα : η συνείδηση. ![]()
Ε, και το αντίθετό της οδηγεί στην μοιχεία και την πολυγαμία.
*για να μη λες πως σας γράφω ...
Edited by - zip on 13/06/2011 00:11:12
Όταν είσαι στη σωστή φάση όμως, take your time... απλά σου λέω ότι δεν τα αφήνω εύκολα τέτοια ερωτήματα
Πλάτωνα, αυτές τις μέρες ξανασκεφτόμουν όλες τις συζητήσεις που έχουμε κάνει κατά καιρούς με όλη την εδώ παρέα.
Καθισα και έγραψα σε ένα χαρτί κάποιες σκέψεις μου όπως έρχονταν μέσα απο την συνειδητοποίηση των στιγμών και το έκανα για να τις δω όσο δύναμαι πιο καθαρά με τη ματιά του παρατηρητή σε απο-ταύτιση.
Η κεντρική ιδέα στην οποία στάθηκα κοιτώντας τον εαυτό μου είναι ότι τα "βαμπίρια" και οι "δράκουλες", που αναπτύσσουμε εμείς οι ίδιοι μέσα μας, δημιουργούν τις μεγαλύτερες νοητικές εξαρτήσεις εσωτερικά σε εμάς τους ίδιους και προβάλλονται στην οποιαδήποτε είδους σχέση όπως ακριβώς λες. Και στη συνέχεια τρέχουμε να κρυφτούμε απο τους "δράκουλες" που δημιουργήσαμε εμείς οι ίδιοι με την εσωτερική μας στάση ζωής.
Αυτά που γράφεις και σε αυτό το μήνυμα επαναφέρουν στο κέντρο τα πράγματα.
Χρειάζονται βαθύτερη κατανόηση και επεξεργασία.
................
Εκτός αυτού που δημιουργούμε φίλε τρελαντωνη, πρέπει να δούμε όπως και σου έγραψα, πως δεν υπάρχει ζωη δίχως καποια σχέση. Ειμαστε παντα σε σχεση με κατι. Αν κατανοήσουμε και λύσουμε το προβλημα της σχέσης μας, με την γυναίκα, συμβια, σύντροφο, κλπ, ισως μπορουμε να λύσουμε και ενα μεγαλύτερο προβλημα, εκείνο της σχεσεως με τους συνανθρώπους μας, και της σχεσεως με την ίδια τη ζωη.
Για το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας, η σχέση βασίζεται στην εξάρτηση,
Οικονομική η ψυχολογική. Αυτη απο φύση της δημιουργει φόβο, και κατοχή, θελουμε να κατεχουμε τον άλλο, και αυτο με τη σειρα του προκάλει σύγκρουση, τις γνωστές υποψίες για κερατο, και κατα συνέπεια οι περισσότεροι γίνονται με το χρόνο ανελευθεροι, πεθαίνει φυσιολογικά ο αρχικός ενθουσιασμός και έρωτας.
Αρκετοί την οικονομική εξάρτηση την ξεπερνούν, και γίνεται να ξεπερασθεί, μιλώ ΓΕΝΙΚΆ έχοντας κατα νου πως μπορει να πας σε μοναστήρι, (όχι ΕΣΥ, λέμε)
Μα η ψυχολογική εξάρτηση τρελλαντωνη, δεν είναι κανενός Παππά, μα του εαυτου σου το ευαγγέλιο!
Έτσι γυρνοντας στη σχέση που τελείωσε, (έχει αρχίσει συνειδητά η ασυνείδητα μέσα η επόμενη) στην σχέση της κάτωχης του αλλου, αισθανόμαστε εμπλουτισμένοι μιας και ικανοποιεί τις ορέξεις, την κοινονικη θέση, κλπ κλπ γνωστά και δεν στα γράφω.
Μα,
Για να μην χαθεί αυτο, αυτη η αίσθηση της (ολοκλήρωσης) ξεκινά μέσα στον καθένα, η τάση να κατεχουμε τον άλλο, και όλα τα προβλήματα που ξεπηδούν. Αν δεις τα μελισταλαχτα σειριαλ, πόση (αγάπη) την λένε, μα αυτο που κρύβεται πίσω, είναι φόβος!
Φίλε έχω να γράψω βιβλίο εδω πάνω, μα φεύγω για 50χμ με το ποδήλατο, και μετα για δουλιες στο Μιλάνο..
Δουλεια/έρωτας/σώμα/διατροφή/γυμναστική/....το ξετυλιγμα μιας κίνησης, όλα σε σχέση, με κάτι, τρελλαντωνη! ![]()
quote:quote:
Μπούρδες λέει.Καμία σχέση με αυτό που υποστηρίζει,η θεωρία του για την γυναίκα (όπως και για τον αντρα,γιατί είναι η άλλη όψη του νομίσματος),είναι οτι έχει φτιαχτεί για να ικανοποιεί οποιαδήποτε επιθυμία της,μπορεί να ανοίξει τα πόδια της σε όποιον γουστάρει. Πιστεύει δηλαδή οτι η γυναίκα είναι πόρνη απο την φύση της και είναι ελευθερη να πάει μέ όσους αντρες θέλει( το ίδιο πιστεύει βέβαια και για τον άντρα). Για αυτό τον αποκάλεσα "έκφυλη".Αυτός ο μαλάκας δηλαδή,θεωρεί όλες τις γυναίκες πόρνες ή τουλάχιστον οτι έτσι πρέπει να συμπεριφέρονται,γιατί αν δεν το κάνουν,καταπιέζονται.
Εμ,τί είδους αγάπη είναι αυτή που δεν αφήνεις την καλή σου να πάει με τον κολλητό σου και τους φίλους σου?
Ντροπή!
Edited by - alex22 on 12/06/2011 20:33:22Αυτο το πιστευει και καποιος αλλος εδω μεσα.....
Όταν ο κλόουν του τσίρκου, αυτοκτόνησε πάνω στη σκηνή, όλοι νομίσαν ότι ήταν μέρος του σόου και γελάσανε ακόμη πιο πολύ
Δεν κρίνεις την απάντηση την δική μου σε δική ερώτηση καλή μου chess
Αντιθέτως σχολιάζεις τα κουτσομπολίστικα σχόλια μίας μασκαρεμένης γυναικωτής, εξομοιώνοντας και τον εαυτό σου μαζί της.
Να φανταστώ πως αυτό είναι και το δικό σου ήθος? Να ρωτάς απαξιώνοντας τον συνομιλητή που σε σέβεται και σου ανταπαντά?
Τέλος πάντων. ΔΕΝ ήρθα να κρίνω, αλλά να θέσω τις απόψεις μου σε κρίση.
Μια και έγινα αναφορά στην πορνεία.
Πόρνη – και μάλιστα κατά συρροή – είναι η γυναίκα που παντρεύεται κάποιον για να εξασφαλιστεί, όχι από αγάπη, και πηδιέται μαζί του σαν υποχρέωση / αντάλαγμα της προστασίας και της σιγουριάς που της παρέχει.
Πόρνη είναι η παντρεμένη γυναίκα που ανεξάρτητα πως παντρεύτηκε, όταν πηδιέται με τον άντρα της δεν το κάνει από αγάπη, αλά σαν πράξη χρέους ως παντρεμένη.
Πόρνη είναι οποιαδήποτε γενικά γυναίκα – παντρεμένη ή μη - που πηδιέται για οποιονδήποτε άλλον λόγο ΤΗΝ ΚΑΘΕ στιγμή, χωρίς αγάπη την συμμετοχή της στη πράξη.
Αυτός είναι ο ορισμός της πόρνης, το πήδημα με αντάλλαγμα σε χρήμα, σε είδος , σε προστασία κλπ κλπ .
Πήδημα χωρίς αγάπη είναι πορνεία.
Πήδημα με αγάπη δεν είναι ΠΟΤΕ πορνεία.
Αυτή είναι η δική μου θέση. Όλα τα άλλα είναι φαρισαϊσμοί.
quote:
Aκριβως αυτο ειναι το θεμα γιατρε...Οτι αν ο ερωτας ειναι πραγματικος,αποζητας την αποκλειστικοτητα για μονο ο/η συντροφος σου σε ολοκληρωνει..Οτιδηποτε αλλο ειναι περιττο...
Και για να σε ολοκληρώνει,θα πρέπει να υπάρχει επαφή μεταξύ σας ή καλύτερα αρμονία σε όλα τα "κέντρα",σωματικό-πνευματικό-ψυχικό νοητικό-συναισθηματικό κλπ. Αυτή η έκσταση,αυτή η χαρά, μπορεί να προκύψει μόνο μεταξύ δύο ατόμων.
Σκεφτείτε μόνο αν κάθε 3 και λίγο αλλάζει σύντροφο κάποιος,τί γίνεται τότε? Σπάει αυτή την αρμονία.Ικανοποιείται μεν στιγμιαία,το τονίζω αυτό, η σεξουαλική του ανάγκη.Το απότελεσμά όμως θα είναι το χάος σε όλο το σύστημα.Αγάπη γιόκ.
promitheus90
quote:
Όταν πας να εκφράσεις το συναίσθημα της αγάπης λεκτικά δεν λες "αγαπώ".Λες "σ'αγαπώ".Αυτό το καημένο το τσουρούτικο το "σ'" δεν είναι αμελητέο.Δεν είναι μια απλή αντωνυμία.Δηλώνει τον "στόχο" του συναισθήματος.Και ο στόχος μιας σφαίρας για να το πάρω έτσι μπορεί να είναι ένας και μόνο.Το συναίσθημα της αγάπης χαρακτηρίζεται από την αποκλειστικότητα...δλδ έτσι έμαθα κι έτσι πιστεύω.
Πολύ σωστά,λές "σ' αγαπώ" σε ένα ατομο,δεν μπορείς να αγαπάς όλες τις γυναίκες.Η ενεργεια που έχεις, μπορεί να κατευθύνεται σε ένα ατομο για να δημιουργήσει την εκσταση της αγάπης.Είναι φύση αδύνατον να αγαπάει(πραγματικά) κάποιος πολλές γυναίκες.ΚΑι εξάλου είναι κάτι που όταν το βιώνεις,ξέρεις πως είναι.
Ως εκ τούτου,κάποιος που δικαιολογεί το γεγονός οτι πάει με πολλές γυναίκες επειδή τις αγαπάει,λέει ΨΕΜΑΤΑ. Και αυτό το ψέμα μπορούν να το διακρίνουν εύκολα αυτοί που βιώνουν την αγάπη.Απλά πράγματα.
Edited by - alex22 on 13/06/2011 10:44:12
quote:Απίστευτο..! Υπάρχει κάτι για το οποίο συμφωνώ με τον Γιάννη
Μια και έγινα αναφορά στην πορνεία.
Πόρνη – και μάλιστα κατά συρροή – είναι η γυναίκα που παντρεύεται κάποιον για να εξασφαλιστεί, όχι από αγάπη, και πηδιέται μαζί του σαν υποχρέωση / αντάλαγμα της προστασίας και της σιγουριάς που της παρέχει.
Πόρνη είναι η παντρεμένη γυναίκα που ανεξάρτητα πως παντρεύτηκε, όταν πηδιέται με τον άντρα της δεν το κάνει από αγάπη, αλά σαν πράξη χρέους ως παντρεμένη.
Πόρνη είναι οποιαδήποτε γενικά γυναίκα – παντρεμένη ή μη - που πηδιέται για οποιονδήποτε άλλον λόγο ΤΗΝ ΚΑΘΕ στιγμή, χωρίς αγάπη την συμμετοχή της στη πράξη.Αυτός είναι ο ορισμός της πόρνης, το πήδημα με αντάλλαγμα σε χρήμα, σε είδος , σε προστασία κλπ κλπ .
Πήδημα χωρίς αγάπη είναι πορνεία.
Πήδημα με αγάπη δεν είναι ΠΟΤΕ πορνεία.
Με κάλυψες Γιάννη! (Αν και δεν σκόπευα να εκθέσω άποψη επι του θέματος)
quote:Όταν η αποκλειστικότητα δεν συνυπάρχει με την κτητικότητα τότε καλή είναι...
Aκριβως αυτο ειναι το θεμα γιατρε...Οτι αν ο ερωτας ειναι πραγματικος,αποζητας την αποκλειστικοτητα για μονο ο/η συντροφος σου σε ολοκληρωνει..Οτιδηποτε αλλο ειναι περιττο...
quote:quote:Όταν η αποκλειστικότητα δεν συνυπάρχει με την κτητικότητα τότε καλή είναι...
Γιατρέ μου νομίζω ότι μόλις τώρα έδωσες τις συνιστώσες της αγάπης και του έρωτα![]()
Συμφωνώ μαζί σου όπως και με τον φίλο Ζιπ σε γενικές γραμμές με καλύψατε ![]()
Σημασία έχει νομίζω η ποιότητα της σχέσης και έτσι μπορεί να εξελιχθεί από έρωτας σε αγάπη!

"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
12/05/2006
Εάν συνδυάζεται δε με επική ατμόσφαιρα τόσο το καλύτερο κατ'εμέ. Και σε αυτό το σημείο θα προτείνω στους φίλους της κλασικης μουσικής δύο cd τα οποία έχω στο σπίτι μου που κάνουν τον παραπάνω συνδυασμό. Πρόκειται για τα original soundtrack των ταινιών "Cοnan the Barbarian" και "Conan the destroyer", την μουσική των οποίων την έχει γράψει κάποιος που δεν ξέρω κατά πόσο είναι Ελληνας αλλα΄σίγουρα σχετίζεται με την Ελλάδα. Λέγεται Basil Poledouris. Ετσι γράφεται το όνομά του στα δύο αυτά πολυ΄ωραία CD.

Επίσης μου άρεσαν και κάποια κομμάτια του Υάννι που έχω ακούσει, ειδικά το εξαιρετικο "Nostalgia".
Να προσθέσω ακόμα και τα cd της Loreena McKenitt τα οποία "έκλεβα" από την δισκοθήκη των δικών μου όταν ήθελα να ακούσω κατι χαλαρωτικό. Μου άρεσαν και αυτά αρκετά.
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
Edited by - Agnostic on 27/04/2006 17:41:51
Έχω και μιά αδυναμία στην 9η συμφωνία του Μπετόβεν που κάνει πάταγο, αλλά και στην Τρίτη του Μπράμς.
και φυσικα το vagelis παπαθανασιου... αν και η μουσικη του συχνα αμφισβητηται οτι ανηκει στο πλασιο της κλασικης...
και να τολμισω να προτεινω να ακουσετε haggart, πολυ καλο συνδυασμο κλασσικης και μεταλ μουσικης, με φοβερες διασκευες κλασσικων οπως παγκανινι...
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
"the world is full of kings and queens,who blind your eyes and steal your dreams"
Εφταιξα ίσως κι εγώ που μας αγριέψα με τα cd του Conan!!
Παρακαλούνται και οι αμιγείς λατρεις της κλασικής μουσικής να καταθέσουν απόψεις γιατί ελοχεύει ο κίνδυνος να "μεταλοποιηθεί" το θέμα αρκετά.
Με εκτίμηση...
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
quote:
Παρακαλούνται και οι αμιγείς λατρεις της κλασικής μουσικής να καταθέσουν απόψεις γιατί ελοχεύει ο κίνδυνος να "μεταλοποιηθεί" το θέμα αρκετά.
κατι τετοιο θα γινει...
το μεταλ και το γκοθικ ειναι το μελλον της κλασικης μουσικης...
τι θα ελεγε ο Μοτσαρτ αν ακουγε Lacrimosa? (με κατακλεψανε!
τι θα ελεγε ο Βαγκνερ για το theli απο Therion?
τι θα ελεγε ο Μπαχ αν ακουγε το King diamond να παιζει το come to the sabbath? ναι,εκεινο το υπερτατο σημειο με το εκκλησιαστικο...
τι να πει κανεις για την κλασικη...
εχουν περασει αιωνες και ακομα την ακουμε...
ακομα εκστασιαζομαστε μαζι της, ακομα μελαγχολουμε μαζι της...
να δουμε αν η μουσικη που ακουμε σημερα θα ακουγεται και στους επομενους αιωνες...
then you better turn away...

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μην αρέσει σε κάποιον μια κλασική σονάτα του Μπαχ ή οι 4 εποχές του Βιβάλντι ή τα Βραδεμβούργεια...Ακόμα και κάποιος να αντιδρά αρνητικά στο άκουσμα της κλασικής μουσικής κατά βάθος του αρέσει ΣΙΓΟΥΡΑ.Eκτός και αν δεν έχει ουδεμία σχέση με τη μουσική.Όμως το να ακούσεις μια αποτυχημένη-κακογραμμένη φούγγα είναι το ίδιο με το να ακούσεις ένα ευτελές σκυλάδικο.Η ποιότητα στη μουσική δεν ξεχωρίζει είδη..
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
Θα καταφέρει αυτό το θέμα, να φτάσει τη δημοτικότητα του αντίστοιχου για τη metal, gothic και συναφή είδη;
Κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα - για αρχή.
Προτείνω ιδιαίτερα τη ραψωδία σε ένα θέμα του Paganini από τον Rachmaninoff και το κοντσέρτο του Chopin Opus 11 σε μι μινόρε.
Τα δύο αγαπημένα μου.
Όποιος τα έχει ακούσει, θα ήθελα να διαβάσω τη γνώμη του.
Αν και με τέτοια κομμάτια κλασικής μουσικής...τι να πεις. Δεν υπάρχει γνώμη. Απλά είναι τέλεια.
![]()
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!