- ΑΓΑΠΗ-μηπως πισω απο την λεξη κρυβουμε εμεις οι ανδρες ΜΟΝΟ την ερωτικη μας επιθυμια;;; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Όμως το να ακούσεις μια αποτυχημένη-κακογραμμένη φούγγα είναι το ίδιο με το να ακούσεις ένα ευτελές σκυλάδικο.Η ποιότητα στη μουσική δεν ξεχωρίζει είδη.
Savaoth δεν κατάλαβα καλά τι εννοείς.
Τι σημαίνει "αποτυχημένη - κακογραμμένη φούγγα";
Αν εννοείς, πως ο συνθέτης της φούγγας, έχει τόση μικρή έμπνευση, που χρησιμοποιεί ως θέμα το μοτίβο "ταμ τιρί τυρόπιτα, ταμ τιρί ζεστή" - για παράδειγμα (δηλαδή κάτι που παραπέμπει σε γυφτοτσιφτετέλι), με εναλλαγή ας πούμε δύο μόνο νοτών,
ακόμα και αυτό να το μετέτρεπε σε φούγγα, το αποτέλεσμα, θα ήταν και πάλι καλό! Στη φόρμα της φούγγας, αυτό που μετράει είναι η αρμονία, οι συμμετρίες, γενικά τα εσωτερικά μαθηματικά της. Αλλιώς, δεν είναι φούγγα. Εάν δεν ακολουθεί κάποιους κανόνες, τότε πέφτει κανείς σε συνθετικά λάθη, που μπορεί να κυμαίνονται από απλές ασυμμετρίες και λάθη αρμονίας, μέχρι αυτό το οποίο γράφει ο συνθέτης, να υφίσταται ως φούγγα μόνο μέσα στη φαντασία του. Τότε όμως δεν λέγεται φούγγα, ή τουλάχιστον με την έννοια αυτή, θα μπορούσε να λέει και ο Τάκης Μπουγάς, "φούγγα στα μπούτια της μανδάμ" το σούπερ σουξέ του, χωρίς να τον πάρει κανένας σοβαρός άνθρωπος με τις λεμονόκουπες!
Γι' αυτό, εάν κατάλαβα καλά την παραπάνω φράση σου, δεν τίθεται σύγκριση.
![]()
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
τι θα ελεγε ο Μοτσαρτ αν ακουγε Lacrimosa? (με κατακλεψανε!χε χε)
Ακριβώς ![]()
Γιατί Lacrimosa θα συναντήσεις και στο Requiem του Μότσαρτ, το γνωστό τελευταίο (?) κόμάτι του (?) (*εδώ οι γνώμες διίστανται, και μην παίρνετε την κινηματογραφική μεταφορά για ιστορική ... αλήθεια).
Lacrimosa είναι όρος της λεγόμενης "εκκλησιαστικής μουσικής".
Αν και δεν είμαι Χεβυμεταλάς, αφήνομαι σε νέα ακούσματα.
Πρίν από κάποια ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ (παρακαλώ !!!) ανάβαση με τον γνωστό Τάσο (Νταβέλη) και που αλλού, γέμισε το αυτοκίνητό μου με ήχους πρωτόγνωρους για μένα...
Therion ?
Κάπως έτσι.
Καλό ήταν, δε λέω...
Πάντως μου έφτιαξε τη διάθεση.
Αν θυμάμαι καλά Τάσο, ήταν αυτή που ανεβήκαμε απ τη στροφή, κάθετα, και βουλιάξαμε μές το χιόνι...
(και άν δεν ήταν αυτή, θα ήταν κάποια άλλη, εξίσου ... μυητική
)
Χαιρετώ.
Υ.Γ. Για να καταλάβει κάποιος το βιβλίο σου Τάσο, πρέπει να σε καταλάβει και εσένα. Όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να σε γνωρίσουν από το τόπικ, γιατι στην λεγόμενη "παρουσίαση" σε γνωστό βιβλιοπωλείο, δεν μίλαγες εσύ, αλλά ο "κύριος Καθηγητής", ας το επιχειρήσουν μέσα από αυτό.
Η παρουσίαση δεν έιχε καμία σχέση με το δικό σου έργο. Ας λεγόταν η ομιλία του κ.κ. Καθηγητή "όσα νόμισε ότι κατάλαβε από τον Τάσο"
Γιατρέ μου.. είναι σοβαρό το πρόβλημά μου??
quote:
Η ποιότητα στη μουσική δεν ξεχωρίζει είδη..
Ναι μεν, αλλά...
Ο όρος "κλασική μουσική", δεν προσδιορίζει κάτι που είναι κλασικό;
Και ο όρος "κλασικό", μπορεί να περιέχει κάτι μη ποιοτικό;
Αν και κλασική μουσική, την οποία άκουγα παλιά, δεν μπορώ να πω
ότι ακούω συχνά τελευταία, περισσότερο λόγω συνήθειας και όχι λόγω
επιλογής, ομολογώ ότι μπορεί να φτάσει σε επίπεδα αριστουργήματος.
Υπάρχουν πολλά κλασικά έργα, που στο άκουσμά τους ανατριχιάζω από
συγκίνηση, όπως το adagio του Albinioni, ή η Παθητική Σονάτα
του Μπετόβεν.
Τώρα είδα ότι ξέφυγα από το θέμα...
(Ήμουν βυθισμένος στις σκέψεις μου)
Σόρρρρυ...
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
Θα συμφωνήσω όμως με τη λίλιθ, σχετικά με τον όρο "κλασική μουσική".
Βέβαια, στις μέρες μας έχει διαμορφωθεί και ο όρος "κλασική μα.@.ία", οπότε, ως κλασικό το σκυλάδικο, συχνότατα εμπίπτει σ' αυτό το είδος!
![]()
Ψυχή μου,
Μια σύντομη διόρθωση θα 'θελα να κάνω σε κάτι που διάβασα πιο πάνω, ελπίζοντας να μην διακόψω την πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα...
quote:
Τάκης Μπουγάς
Αμαλία, είναι ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΓΑΣ!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Χαιρετώ και...τα λέμε σύντομα...![]()

quote:
Αμαλία, είναι ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΓΑΣ!!!
Τι λες βρε παιδί μου!
Έκανα τέτοιο λάθος;
Κι εγώ που αναρρωτιώμουνα εάν ήταν
Τάκης Μπουγάς, ή Τάκης Μπουγάδας,
αλλού τελικά ήταν το λάθος!!!
Αίσχος ![]()
![]()
Ψυχή μου,
Εκπληκτικό έργο είναι και το "Εικόνες σε Έκθεση" του Mussorgski.Τον προηγούμενο μήνα το άκουγα συνεχώς.
To είχαν διασκευάσει οι ELP στα 70ς καθώς και ένα progressive metal συγκρότημα,οι Mekong Delta.
Είναι πάντως άδικο να μην υπάρχει ολόκληρη καηγορία αφιερωμένη αποκλειστικά στη Μουσική.Θα είχαμε πολλά να πούμε.
Γιατί δηλαδή ο Κινηματογράφος να έχει ολόκληρο κομμάτι δικό του και η Μουσική να μην έχει?
quote:
Για να δούμε;
Θα καταφέρει αυτό το θέμα, να φτάσει τη δημοτικότητα του αντίστοιχου για τη metal, gothic και συναφή είδη;
Πρέπει να έχεις υπόψιν σου, αγαπητή μου, οτι το θέμα σχετικά με το Metal, Gothic κτλ είναι το Νούμερο 2.
Πράγμα που σημαίνει οτι έχει προηγηθεί το Νούμερο 1....
Χεχε! ![]()

In anticipation of my resurrection...
Πάντως δε νομίζω ότι έχει νόημα να ασχολούμαστε με τη δημοτικότητα ενός θέματος.Μπορεί ένα θέμα που περιέχει μία πρόταση να αποδειχθεί σημαντικότερο από ένα θέμα με πολλές σελίδες...
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
ειδικα οταν μας τιμουν τραγουδοντας για την μυθολογια μας!
και αλλωστε, οι "ειδικοι" λενε πως η μεταλ ειναι η κλασσικη του αιωνα μας... ιδιες κλιμακες, επιρροες.... ο ntavelis666 που ειναι να μας τα αναλυσει;
παρ' ολα αυτα, ας μην ξεστρατησει το τοπικ...
σε κατι πιο μοντερνο, να προτινω pokrovsky και david arkenstone. αρκετα ατμοσφαιρικα στοιχεια, αλλα ευκολα συγκαταλεγονται στην κλασσικη μουσικη.
αληθεια, εχει ακουσει κανεις το σαουντρακ του alexander [φτου]?
εχω ακουσει καλα λογια, αλλα σιχαθηκα την ταινια και ψιλοδισταζω....
Καλώς ή κακώς η σημερινή ποπ μουσική χρησιμοποιεί τις περισσότερες ματζόρε κλίμακες που χρησιμοποιούσε και ο Beethoven στα "χαρούμενα" τραγούδια του και θεωρούνται εύθυμες στην Ευρωπαϊκή μουσική.Οπότε η κλασική μουσική έχει σχέση με όλα τα μουσικά είδη αφού ήταν προγενέστερη μορφή γενικά της παγκόσμιας μουσικής...Είναι λογικό...
Αν όμως ψάξουμε να βρούμε τον κοντινότερο "συγγενή" της κλασικής μουσικής σήμερα,θα είναι σίγουρα η μέταλ στις διάφορες εκφάνσεις της..
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
quote:
η κλασική μουσική έχει σχέση με όλα τα μουσικά είδη αφού ήταν προγενέστερη μορφή γενικά της παγκόσμιας μουσικής...Είναι λογικό...
Αν όμως ψάξουμε να βρούμε τον κοντινότερο "συγγενή" της κλασικής μουσικής σήμερα,θα είναι σίγουρα η μέταλ στις διάφορες εκφάνσεις της...
γεια σου ρε savaoth!
σου βγαζω το καπελο.
και μαλιστα υπαρχουν τρανταχτες αποδειξεις γι αυτο:
quote:
Αν όμως ψάξουμε να βρούμε τον κοντινότερο "συγγενή" της κλασικής μουσικής σήμερα,θα είναι σίγουρα η μέταλ
οποιος λεει το αντιθετο δυο πραγματα του λεω:η δεν εχει ακουσει πολυ μεταλ (μιλαει ο 22 ετων μεταλοπατερας!
then you better turn away

Aκόμα και εγώ (ο 17 χρονών μεταλογιός το καταλαβαίνω)
Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες γνώσεις...
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
εχουν ενα τραγουδι οπου μιλαει ο Morisson και απο πισω παιζει μια κομματαρα απο κλασικη...
το τραγουδι εχει ονομα a feast of friends.
γνωριζει κανεις απο ποιον συνθετη ειναι η μουσικη?
εχω την εντυπωση οτι ειναι απο Σοπεν αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
θελω πολυ να το βρω...
then you better turn away

A, έχει ακούσει κανείς Sanz Gaspar.
Aν ναι,πείτε καμιά άποψη γιατί όσους ρωτώ δεν τον ξέρουν...
Κρίμα..
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
και νομιζα οτι ημουν ο μικρος εδω μεσα! [17ρης ων]
οπως παρατηρησες, δυστυχως η ποπ βρηκε την ευκολη λυση, και την αντεγραψε, ενω η μεταλ, που κινηται σε αλλο υφος...
απλα θελω να πω οτι η μεταλ, εχει μεινει, και μαλλον θα μεινει "αθανατη", ασχετα απο τις παραλαγες της [μηπως τα κλασσικα εργα μοιαζουν ολα μεταξυ τους;], και φυσικα θα ειναι μουσικη για τους λιγους και εκλεκτους, ασχετο αν θα υπαρχουν καποια υποκειμενα που νομιζουν οτι παιζουν μεταλ, ενω την ντροπιαζουν... αλλωστε και οι ιρλανδοι επαιζαν βιολια στις παμπ, αλλα κλασκη μουσικη δεν επαιζαν...
κι εγω μπορω να βαραω συνεχεια δυο νοτες στην κιθαρα μου, αλλα δεν παιζω μεταλ...
χαιρε savaoth
[εσυ παιζεις καποιο οργανο; ...μουσικο
]
και να προτεινω και glass hammer που τους ειχα ξεχασει... ροκ κατευθειαν απ' τη μεση γη.... συγκεκριμενα το σαιρ, το μπρι, το prancing ponney... με μπαροκ στοιχεια βεβαια....
Στην ερώτησή σου εαν παίζω μουσικό όργανο:
Παίζω κυρίως κιθάρα σε γκρουπ(όχι διαφήμηση),αλλά και λίγο πιάνο και τώρα θα ξεκινήσω βιολί για προσωπική καθαρά τέρψη.
Όσον αφορά την "αντιγραφή" που λες της κλασικής μουσικής από την ποπ,νομίζω ότι δεν είναι "αντιγραφή" αυτό καθ'αυτό,απλά έχει επιρροές από κλασική μουσική όπως όλα τα είδη.Η μέταλ πιστεύω πως κινείται σε εντονότερα κλασικό ύφος από την ποπ και τα άλλα είδη και πιστεύω πως πρέπει να παραδεχτούμε ότι αν έχουν γίνει "αντιγραφές" καθαρά από κλασικά κομμάτια(δεν εννοώ διασκευές),τότε οι περισσότερες είναι στη μέταλ...Δεν είναι κακό αυτό.Απλά χρησιμοποιήσαν κάποια κλασικά σημεία.Ίσα ίσα,είναι καλύτερο να ακούς ένα τραγούδι με εμφανές ένα "κλεμμένο" κλασικό riff,παρά ένα πρωτότυπο σκυλάδικο...
Bleat the Christian lie,
only mortals die...