ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΥΝΕΧΕΙΑ ... (Θρησκειολογική προσέγγιση) - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- ΣΥΝΕΧΕΙΑ ... (Θρησκειολογική προσέγγιση) - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

thg32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
29/09/2005, 15:41:20
δημητρη απο την στιγμη που περνει την φωτιση και γνωριζει τι θελει ο θεος τοτε πρεπει να ακολουθησει το θελημα του θεου για να μπορεσει να παραμενει εκπροσωπος του θεου

απο την στιγμη που δεν ακολουθει αυτα τα οποια με φωτιση ελαβε τοτε πρεπει να παψει να ειναι εκπροσωπος του θεου και οχι απο μονος του αλλα ο ιδιος ο θεος να τον παψει
οταν λεω να τον παψει δεν λεω να τον σκοτωσει αλλα να μην τον αφησει να μπει στο ιερο και να μην κανει λειτουργια

δεν νομιζω να ειναι δυσκολο αυτο για τον θεο

<<Κοίτα να δεις ο ιερέας είναι άνθρωπος.
Θα πάει στην κόλαση κανονικά όπως όλοι αν κάνει μαλ..
Αυτό το είπε για πρώτη φορά ο χριστιανισμός.>>

ειναι φωτισμενος ανθρωπος και μεχρι να παει στην κολαση εχει καταστρεψει αλους ανθρωπους και εχει κανι ρεζιλι τον θεο
με τις πραξεις του
γιατι ο καθε ενας που εχει σαν αντιπροσωπο του καποιον που κανει οτι κανουν καποιοι ιερεις τοτε γινετε ρεζιλι

ακομη περιμενω απαντηση σε αυτο

λεω

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
ειναι σαν να μου λες τι πειραζει αν καποιος τροχονομος κανει παραβασεις του κοκ

ποιο ειναι το προβλημα αν καποιος αστυνομικος παρεβενει τον νομο

αν καποιος μαθηματικος κανει λαθος στην προσθεση

--------------------------------------------------------------------------------

απαντας
Στην ελλάδα και όχι στην τουρκία.

<<Εδώ φεύγουμε απ την εκκλησία και μπαίνουμε σε θέματα διοίκησης του κράτους.
Το κάθε κόμμα παρουσιάζει κάποιο πρόγραμμα.
Αν σου αρέσει το ψηφίζεις.
Αν ψηφίσουν οι 100 κάτι, ας κάνουμε υπομονή και μην προσπαθούμε να περάσει το δικό μας γιατι δεν είναι σωστό.>>

απο την στιγμη που τους πληρωνω θα τους κρινω

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

30/09/2005, 01:10:50
dimitris2:
«Κοίτα να δεις ο ιερέας είναι άνθρωπος.
Θα πάει στην κόλαση κανονικά όπως όλοι αν κάνει μαλ..
Αυτό το είπε για πρώτη φορά ο χριστιανισμός.»

Αντί να προτρέχεις να γνωστοποιήσεις τις «πρωτιές» που είπε ή όχι ο χριστιανισμός αγαπητέ, πράγμα που εάν το θέσουμε σε μεταφορικό πλαίσιο σαφέστατα και έχει ξαναειπωθεί (καθώς δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για την κυριολεκτική αναφορά..), καλά θα ήταν να απέφευγες παιδαριώδεις αναφορές για «κόλαση» και «διαβόλους».

Και λέω παιδαριώδεις αναφορές, καθώς το topic δεν προσφέρεται για σχολαστικές «ορθόδοξες» (=αυθαίρετες) ακρότητες αλλά ούτε και φαντάζομαι να είσαι σε θέση να τεκμηριώσεις ή να περιγράψεις με αίθριο λόγο την «κόλαση» για την οποία ΔΙΑΒΑΣΕΣ ότι υπάρχει.

Η…….γνωρίζεις κάτι που δεν γνώρισαν εδώ και 2000 χρόνια οι άλλοι μονοθεϊστές??

nikostheaterΜέλος
30/09/2005, 02:02:04
quote:
Και λέω παιδαριώδεις αναφορές, καθώς το topic δεν προσφέρεται για σχολαστικές «ορθόδοξες» (=αυθαίρετες) ακρότητες αλλά ούτε και φαντάζομαι να είσαι σε θέση να τεκμηριώσεις ή να περιγράψεις με αίθριο λόγο την «κόλαση» για την οποία ΔΙΑΒΑΣΕΣ ότι υπάρχει.

Το τοπικ δημιουργηθηκε για συζητηση θρησκευτικου περιεχομενου και βεβαιως το ορθοδοξες δεν ισουται με το αυθαιρετες και φυσικα δεν ειναι ακροτητες.Το γεγονος οτι κανεις οτι δεν το καταλαβαινεις επιβεβαιωνει την αποψη μου οτι μπαινεις εδω απλα για να προσβαλλεις και να δυναμιτιζεις,οχι για να συμμετεχεις καλοπιστα.
Βεβαιως δεν ειμαι εγω που θα αλλαξω τον τροπο που σκεφτεσαι και ενεργεις,απλα σε ενημερωνω οτι γινεσαι κουραστικος καθως αναφερεσαι σε θεματα που δεν τα γνωριζεις και σκοπιμως παραπληροφορεις.
Εγω ουτε κανεις αλλος αναφερθηκαμε στις αποψεις σου ως "αυθαιρετες ακροτητες" και θα περιμενα απο σενα περισσοτερη ευγενεια και σεβασμο στον συνομιλητη.Δεν το εχεις σεβαστει ποτε μα ποτε συνομιλητη,επιδιωκεις απλα να του την πεις,ελπιζοντας οτι ειναι απλος πιστος και οχι σπουδαγμενος θεολογος ωστε να πλασαρεις τον εαυτο σου ως τον σουπερ ενημερωμενο ακαδημαικο εδω που ξεμπροστιαζει τους χριστιανους.Ε,ουτε το ενα εισαι,ουτε το αλλο.
Θα μπω στην διαδικασια να μιλησω θεολογικα εδω μεσα οταν δω καλη πιστη απο τους συνομιλητες.Εσυ δεν εχεις καλη πιστη και δεν μπαινεις εδω για κουβεντα,μπαινεις μονο για ενταση,σε αντιθεση με σοβαρους συνομιλητες οπως ο incubus.
Γνωριζω οτι μιλω στον αερα,οτι θα κανεις quote σημεια της απαντησης μου για να μου την πεις,να με αποστομωσεις βρε αδερφε,κοιτωντας το δεντρο και οχι το δασος,οπως κανεις πολυ καιρο τωρα,καθως εισαι ο βασιλιας του quote εδω μεσα.
Το παρον θεμα ονομαζεται "Ο Χριστος φιλοσοφος" και οχι "Ο σχολαστικος Ορθοδοξος Χριστιανισμος και οι αποψεις του,author Schwabe".
Φυσικα θα μου πεις οτι ενδιαφερεσαι για την αληθεια,μπλα μπλα μπλα,τα γνωστα.
Σιγα τα αυγα.
Δεν γνωριζεις την αληθεια,απλα υποθετεις,οπως ολοι η οι περισσοτεροι εδω,αν και αλλοι απλα φανατιζονται χωρις να γνωριζουν παρασυρομενοι απο μισες αληθειες και πετσοκομμενα quote.
Γνωριζω τον Χριστιανισμο περισσοτερο απο οτι φανταζεσαι,παροτι δεν εχω σπουδασει σχετικα.
Δεν γνωριζεις τον χριστιανισμο,γνωριζεις μονο συγγραματα συγγραφεων που συμφωνουν με την αποψη σου.
Θα συζητησω μαζι σου θεολογικα μολις ριξεις λιγο τον τουπε,μολις σεβαστεις τους συνομιλητες σου και μολις σταματησεις τα κλισε με περι σχολαστικισμους,εγκληματα και τετοια που εχουν γινει κουραστικα και δεν προσφερουν τιποτα παρα μονο εντυπωσεις και μαλιστα λανθασμενες.
Και για να σε προλαβω,πριν αναφερεις οτι ταχα φοβαμαι η δεν ξερω να μιλησω θεολογικα,ψαξε τα πρωτα μου ποστ,πριν καταλαβω τι ρολο παιζεις εσυ εδω καθως και τι ρολο βαραει εδω συνολικα το φορουμ.
Οφειλω να ομολογησω οτι τα καταφερες παλι να εκτροχιασεις την συζητηση,χωρις να προσφερεις απολυτως τιποτα παρα μονο προσβολες και ανακριβειες και αναγκαζοντας με να γραψω ολο αυτο το ποστ απλα για να σου επισημανω ορισμενα αυτονοητα.
Δεν ελπιζω οτι θα καταλαβεις,δεν εχεις την προθεση.
Παρολα αυτα,τα γραφω αυτα μπας και μπεις στο κοπο να τα διαβασεις και καταλαβεις μερικα πραγματα.Για να τα καταλαβεις πρεπει να προσπαθησεις να τα καταλαβεις.
Εσυ συνηθως δεν προσπαθεις να καταλαβεις,προσπαθεις να επιτεθεις.
Α ελπισουμε οτι θα αλλαξει αυτο.
30/09/2005, 10:18:01
nikostheater:
«Το τοπικ δημιουργηθηκε για συζητηση θρησκευτικου περιεχομενου και βεβαιως το ορθοδοξες δεν ισουται με το αυθαιρετες και φυσικα δεν ειναι ακροτητες.»

Θρησκευτικού περιεχόμενου ΝΑΙ, αλλά υπό το πρίσμα της ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ των λεγομένων, καθώς η «ιστορική αναζήτηση» είναι ένας αδιέξοδος δρόμος.

Το «ορθόδοξες», ισούται με ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ διότι ποτέ δεν τεκμηρίωσαν οι διεκδικητές της «ορθής» δόξας του Θείου το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των αυτόκλητων «εξουσιών» και μεταπρατών.

nikostheater:
«Βεβαιως δεν ειμαι εγω που θα αλλαξω τον τροπο που σκεφτεσαι και ενεργεις,απλα σε ενημερωνω οτι γινεσαι κουραστικος καθως αναφερεσαι σε θεματα που δεν τα γνωριζεις και σκοπιμως παραπληροφορεις.»

Το εάν γνωρίζω ή όχι, ας το κρίνουνε οι αναγνώστες και όχι εγώ. Πάντως, με το να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια, όπως επιμελώς φροντίζεις να κάνεις, σίγουρα κάθε άλλο παρά «γνώση» αποδεικνύουμε.

Κατά τα άλλα, σχεδόν ΠΟΤΕ δεν βλέπουμε οι κρίσεις και τα σχόλια σου να συνοδεύονται από έγκυρη τεκμηρίωση…….

nikostheater:
«Εγω ουτε κανεις αλλος αναφερθηκαμε στις αποψεις σου ως "αυθαιρετες ακροτητες" και θα περιμενα απο σενα περισσοτερη ευγενεια και σεβασμο στον συνομιλητη.»

Μπορείς ευχαρίστως να το κάνεις, αρκεί ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ. Με το να λέμε ότι κάτι είναι αυθαίρετο, δεν είναι ασέβεια αλλά ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

nikostheater:
«Γνωριζω οτι μιλω στον αερα,οτι θα κανεις quote σημεια της απαντησης μου για να μου την πεις,να με αποστομωσεις βρε αδερφε…»

Εάν θέλεις να γράφεις και μόνος σου να τα ακούς, τότε αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΙ γράφεις άραγε? Φρόντισε να αποτινάξεις τέτοιες ανασφάλειες, διότι έχεις μια εξόχως αλλόκοτη άποψη για τον διάλογο.

nikostheater:
«Γνωριζω τον Χριστιανισμο περισσοτερο απο οτι φανταζεσαι,παροτι δεν εχω σπουδασει σχετικα.»

Μακάρι αγαπητέ. Και τούτο διότι, και δίχως ειρωνεία, εδώ αδυνατούμε να λάβουμε απαντήσεις από τους έχοντες γνώσεις, σκέψου από τους…….μη έχοντες!!

nikostheater:
«Θα συζητησω μαζι σου θεολογικα…….και μολις σταματησεις τα κλισε με περι σχολαστικισμους,εγκληματα και τετοια που εχουν γινει κουραστικα και δεν προσφερουν τιποτα παρα μονο εντυπωσεις και μαλιστα λανθασμενες.»

Οι ιστορικές αλήθειες, δεν είναι «κλισέ» αλλά ΒΑΡΙΔΙΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ. Και εδώ, ο «ορθόδοξος» χριστιανισμός δεν αποτελεί εξαίρεση.

Τα εγκλήματα, οι αυθαιρεσίες και η τυμβωρυχία στην πλάτη αδαών και αθώων, είναι μια ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ του δόγματος σου, και καλύτερα να συμφιλιωθείς με την ιστορία παρά να εθελοτυφλείς.

Αυτό έχει κάνει εδώ και καιρό τόσο η επιστημονική κοινότητα όσο και η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών. Το ότι συντάσσεσαι με την μουγκή και κωφάλαλη οργανωμένη εκκλησία, είναι μάλλον λογική συνέπεια των όσων σε κάνουνε να συγχύζεσαι.

Λανθασμένο λοιπόν, είναι το να κλίνουμε τα μάτια μας στην σάπια πλευρά της κληρονομιάς μας, και να θέλουμε, σαν άλλοι Ευσέβιοι και Σχολάριοι, να αποκαλούμε ψεύτες και «άθεους» όσους απλά μας παραδίδουνε στην κρίση των αναγνωστών.

Μην γράφεις λοιπόν για να γράψεις, αλλά γράψε βάζοντας το χεράκι σου εκεί που καίει.

ΝεφέληΜέλος
30/09/2005, 12:06:56
Απορία: τελικά εδώ συζητάμε για την φιλοσοφία του Χριστού,
ή για τα εγκλήματα του Χριστιανισμού και της Εκκλησίας

30/09/2005, 12:41:15
quote:

Μάντεψε;;;

Φιλικά όπως πάντα

30/09/2005, 13:56:00
Ψηλός:
«Μάντεψε;;;»

Πολλές φορές εκτροχιάζεται αγαπητέ Ψηλέ ένα θέμα, και αυτό είναι γνωστό θα έλεγα. Όμως, έχουμε ζωντανό διάλογο και όχι περιβάλλον θερμοκοιτίδας.

Οπότε, μπορεί ο καθένας να εκφράζει τις απόψεις του και αργά ή γρήγορα το θέμα θα επανέλθει.

Όμως, καλό είναι να μην χτενίζουμε τα γένια μας όταν:

«…Ούτε στους δρόμους του κράτους σου περπατώ, ούτε από το σύστημα ύδρευσής σας πίνω νερό, ούτε το ρεύμα σας καταναλώνω, ούτε τα παιδιά μου στο σχολείο σας στέλνω.»

«Έρχομαι στην Ελλάδα, 2 μήνες το χρόνο π.χ., ε τότε να πληρώσω αναλογικά για δύο μήνες!! Γιατί να πληρώνω εγώ και να το καρπώνεσαι εσύ;;»

«Πέρυσι στο ευρωπαϊκό του ποδοσφαίρου, το κ...σύστημά σας (συγχωρέστε γι' αυτό αλλά το έχω απωθημένο) δεν μας θεωρούσε άξιους να δούμε τους αγώνες της εθνικής μας από το παλιοκάναλο το ΕΡΤsat.»
«Οι πατεράδες μας δεν πληρώνουν φόρους για να μπορεί να υπάρχει αυτό το μπ..... που λέγεται ΕΡΤ;;;»

«…Το δικό σου κράτος, που τόσο δείχνεις να νοιάζεσαι, αρπάζει το ψωμί από το στόμα του κοσμάκη οδηγώντας τους στην ανεργία και επιδοτεί τις ιδιωτικές εταιρίες, με τα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου, να πάνε και να εγκατασταθούνε σε χώρες όπου μπορούν να εκμεταλλευτούν την ανέχεια των ακόμη πιο αδύναμων οικονομικά ανθρώπων.»

Και πάει λέγοντας φίλτατε!

anchorΜέλος
30/09/2005, 14:31:14
quote:

Μα αλλιώς κινδυνεύουμε να κάνουμε κάτι χρήσιμο.
30/09/2005, 14:59:49
ΨΗΛΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ+ΤΟΥΣ ΨΑΛΜΟΥΣ

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ :

ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ,
ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΕΙΔΩΛΑ,
ΔΕ ΛΕΝΕ ΘΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ Ο ΘΕΟΣ,
ΔΕ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΧΕΙΣ
ΔΕ ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙΝΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΧΟΝΤΡΟΜΠΑΛΑΔΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΝΗΣΤΕΥΟΥΝ;
ΔΕ ΛΕΝΕ ΠΙΣΤΕΥΕ + ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ
ΔΕ ΛΕΝΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΰ ΑΡΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ;
ΔΕΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΣΕΧΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ;
ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΑ ΑΛΛΑ

ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΔΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΙΣΧΥΛΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΤΑΝ ΗΓΕΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ +ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΙΔΑΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Η ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ (ΑΝ + ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ) ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΝΕΓΕΙΡΟ + ΑΜΙΝΕΙΑ ΑΛΛΑ + ΕΙΧΕ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑ ΕΞΑΠΟΛΥΟΝΤΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ

ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΣ ΑΣΗΜΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΙΩΒ ΠΟΥ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΥΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΥΡΑΙΟΠΛΗΚΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΥΝΟΥΧΙΖΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΝΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΥΝΟΥΧΙΖΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ……..ΤΗΝ ΚΟΝΤΗ ΤΗΝ ΠΟΥ …ΤΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗ ΦΤΑΙΝΕ ……

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ………

**** off

30/09/2005, 15:08:15
quote:
Θελω να πω πως ατακες οπως "εγω ειμαι το φως του κοσμου" και "ειμαι το Α και το Ω" δεν συναγουν με την φιλοσοφια.

Τοτε Velial δυστηχως αγνοεις την Φιλοσοφια.Ψαξε καλυτερα.

Ryche..
You made Jesus Christ A Superstar

nikostheaterΜέλος
30/09/2005, 16:16:26
Ω μεγιστε σβαμπε,εισαι τοσο προβλεψιμος,τοσο που γινεσαι πραγματικα διασκεδαστικος!
Οφειλω να σε ευχαριστησω για το χαμογελο που εχω τωρα διαβαζοντας την απαντηση σου στην δημοσιευση μου.
quote:
Κατά τα άλλα, σχεδόν ΠΟΤΕ δεν βλέπουμε οι κρίσεις και τα σχόλια σου να συνοδεύονται από έγκυρη τεκμηρίωση…….

Προυποθεση για διαλογο ειναι η καλη πιστη μεταξυ των συμμετεχοντων σε αυτη.
Το να σου αραδιασω εδω βιβλιογραφιες,λινκ και τα λοιπα προφανως ειναι χαμενος χρονος,γιατι ποτε δεν θα κατσεις να ασχοληθεις με αυτα,θα κοιταξεις μονο να τα απαξιωσεις επειδη δεν θα συμφωνουν με τις αποψεις σου,ανεξαρτητα απο την εγκυροτητα των πηγων μου.
Αυτα τα κολπα τα εχεις κανει επανηλλειμενα στο παρελθον και θα μου επιτρεψεις να μην πεσω στην παγιδα.
Θα ηταν καλο,μεσα απο μια ομορφη σοβαρη συζητηση να ανακαλυψεις τοσο τις αποψεις μου,τις γνωσεις μου οσο και τις πηγες των γνωσεων μου.Τοσο καιρο δεν το εχεις κανει,και φροντιζεις συνεχεια να επιβεβαιωνεις αυτη μου την αποψη.
quote:
Οι ιστορικές αλήθειες, δεν είναι «κλισέ» αλλά ΒΑΡΙΔΙΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ. Και εδώ, ο «ορθόδοξος» χριστιανισμός δεν αποτελεί εξαίρεση.

Τα εγκλήματα, οι αυθαιρεσίες και η τυμβωρυχία στην πλάτη αδαών και αθώων, είναι μια ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ του δόγματος σου, και καλύτερα να συμφιλιωθείς με την ιστορία παρά να εθελοτυφλείς.

Αυτό έχει κάνει εδώ και καιρό τόσο η επιστημονική κοινότητα όσο και η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών. Το ότι συντάσσεσαι με την μουγκή και κωφάλαλη οργανωμένη εκκλησία, είναι μάλλον λογική συνέπεια των όσων σε κάνουνε να συγχύζεσαι.

Λανθασμένο λοιπόν, είναι το να κλίνουμε τα μάτια μας στην σάπια πλευρά της κληρονομιάς μας, και να θέλουμε, σαν άλλοι Ευσέβιοι και Σχολάριοι, να αποκαλούμε ψεύτες και «άθεους» όσους απλά μας παραδίδουνε στην κρίση των αναγνωστών.

Μην γράφεις λοιπόν για να γράψεις, αλλά γράψε βάζοντας το χεράκι σου εκεί που καίει.

Ευτυχως που τα εγραψες αυτα,γιατι επιβεβεωνουν οτι ειπα στο προηγουμενο ποστ μου.Σε ευχαριστω γιατι μολις απεδειξες οτι εισαι τοσο αφοσιωμενος στις αποψεις σου,που αρνεισαι να δεχτεις κατι διαφορετικο.Ετσι ομως ,με αφορισμους και κατηγοριες και γενικοτητες δεν γινεται διαλογος.
Δεν εχεις αντιληφθει τιποτα απο οτι εχω επισημανει και απλως κανεις quote ετσι για να κανεις,προσπαθωντας να βρεις ευκαιρια να λασπολογησεις πιστευω αλλων και να μειωσεις τον συνομιλητη.
Κανε το,αλλα μην περιμενεις βοηθεια απο μενα,οτι ηταν να πω το ειπα.
και οπως ειπαν και αλλοι εδω,"
quote:
quote:

Μα αλλιώς κινδυνεύουμε να κάνουμε κάτι χρήσιμο.

"
Ισως σε βαλει σε σκεψεις..
30/09/2005, 19:13:10
nikostheater:
«Ω μεγιστε σβαμπε,εισαι τοσο προβλεψιμος,τοσο που γινεσαι πραγματικα διασκεδαστικος!»

Μα, με τίποτα δεν θα σου χάλαγα αγαπητέ την…..«προφητική» σου τάση!

nikostheater:
«Οφειλω να σε ευχαριστησω για το χαμογελο που εχω τωρα διαβαζοντας την απαντηση σου στην δημοσιευση μου.»

Χαίρομαι που ανταποκρίθηκα!

nikostheater:
«Θα ηταν καλο,μεσα απο μια ομορφη σοβαρη συζητηση να ανακαλυψεις τοσο τις αποψεις μου,τις γνωσεις μου οσο και τις πηγες των γνωσεων μου.Τοσο καιρο δεν το εχεις κανει…»

Αναμένω αγαπητέ, ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΜΕΝΩ……..

nikostheater:
«Σε ευχαριστω γιατι μολις απεδειξες οτι εισαι τοσο αφοσιωμενος στις αποψεις σου,που αρνεισαι να δεχτεις κατι διαφορετικο.Ετσι ομως ,με αφορισμους και κατηγοριες και γενικοτητες δεν γινεται διαλογος.»

Αντί να με ευχαριστείς και να επιδίδεσαι σε ερασιτεχνισμούς είρωνα, καλό θα είναι να καταθέσεις ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τις τεκμηριωμένες σου απόψεις.

nikostheater:
«Δεν εχεις αντιληφθει τιποτα απο οτι εχω επισημανει και απλως κανεις quote ετσι για να κανεις,προσπαθωντας να βρεις ευκαιρια να λασπολογησεις πιστευω αλλων και να μειωσεις τον συνομιλητη.»

Γράφεις πετώντας ΧΟΛΗ, γράφεις ειρωνευόμενος, γράφεις προϊδεάζοντας για «μίσος» και «πόλεμο», ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ??

Έλεος αγαπητέ, ΕΛΕΟΣ!!

nikostheater:
«Κανε το,αλλα μην περιμενεις βοηθεια απο μενα,οτι ηταν να πω το ειπα.
και οπως ειπαν και αλλοι εδω,"»

Είπαμε, ότι ο διάλογος δεν λειτουργεί με χαλινάρια και δεσποτάδες, αλλά με ελευθερία λόγου. Η συζήτηση επανέρχεται, και οι παρεμβάσεις ανήκουνε στο όλο παιχνίδι.

Εξάλλου, αυτό το οποίο ΚΑΙ ΕΣΥ έκανες, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΟΛΗ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ υπό μορφή «συμμετοχής στην κριτική της κριτικής».

Η είπες κάτι άλλο και δεν εμφανίστηκε στην οθόνη?