- ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ vs ΠΑΥΛΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ..ΑΛΛΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ..
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
quote:
...Γινεται μοιχος αυτος που μπαινει αναμεσα σε ενα ζευγαρι και χωρισει την γυναικα απο τον αντρα της για να την παρει εκεινος.
Γειά σου φίλη Scorpina,
στο ανωτέρω που λες απλά να συμπληρώσω ότι μοιχός θεωρήται ακόμα και αυτός που θα σκεφθεί τον/την άλλη. Δεν είναι απαραίτητο να το κάνει πράξη.
Αυτό ξεκινάει από το ότι οτιδήποτε σε έλκει στην ύλη είναι "εκτός στόχου" ήτοι αμαρτία.
Συγχαρητήρια για το υπόλοιπο κομμάτι!
Φίλε Μέτρον λες....
quote:Προτρέχεις φίλε μου, προτρέχεις.
Τι εγινε? Δεν μας βγηκε η προφητεια?
Βέβαια βγαίνει ΚΑΙ αυτή η προφητεία! Να κάτσεις να διαβάσεις αντί να ειρωνεύεσαι...
Φίλε beyond λες,
quote:Μη βγάζεις παντού έχθρα ρε beyond, αφού δεν είσαι τέτοιος!
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ?
Τι παιδικά πράγματα είναι αυτά τώρα. Δεν περιμένω τέτοια από εσένα.
Εντάξει, δέχομαι ότι δεν έχεις εμβαθύνει να καταλάβεις τι είναι αυτό που συνδέει την αρχαία Ελλάδα με το χριστιανισμό όντας έξω από την εκκλησία...
Αλλά αν είχε ισχύ αυτό που λες θα υπήρχαν εικόνες του Πλάτωνα, Απόλωνα, Σωκράτη και τόσων άλλων σε ναούς;
την καλημέρα μου φίλοι μου...
KANEIS (..kai pali) MEGALO LATHOS: O SAOUL DEN 'MARTYRISE' GIA KANENAN 'XRISTO', ALLA GIA TIN DIKIA TOU TIN IDEOLOGIA. EXE LIGO YPOMONI...
MIN DIAVAZIS MONO TA PLASTOGRAFIMENA KEIMENA TOU DOGMATOS. TO VLEPIS OTI DEN SE VGAZOUNE POUTHENA...
PERISSOTERA SYNTOMA..
(Sorry gia ta gelia greeklish!)
Έτσι για να αστειέψουμε και λίγο, μη μου πεις ότι αυτές οι εικόνες είναι και . . . θαυματουργές
Ελεύθερος
Edited by - Ελεύθερος on 14/01/2004 12:43:44
quote:
Αυτό ξεκινάει από το ότι οτιδήποτε σε έλκει στην ύλη είναι "εκτός στόχου" ήτοι αμαρτία.
Δηλαδή, αγαπητέ hrismig, εσύ όταν συνουσιάζεσαι με τη γυναίκα σου είναι μία πνευματική πράξη, όταν όμως σκέφτεσαι να συνουσιαστείς με μία γυναίκα νυμφευμένη σε έλκει η ύλη;;;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Ε όχι και εικόνες του Πλάτωνα του Σωκράτη και του Απόλλωνα σε εκκλησίες βρε συ hrismig
Τις έχω πρόχειρες σε φωτό...μήπως θέλεις και να στις στείλω με mail;
(Ρώτα βρε πρώτα...μη βιάζεσαι...)
quote:
Δηλαδή, αγαπητέ hrismig, εσύ όταν συνουσιάζεσαι με τη γυναίκα σου είναι μία πνευματική πράξη, όταν όμως σκέφτεσαι να συνουσιαστείς με μία γυναίκα νυμφευμένη σε έλκει η ύλη;;;
Όχι αγαπητή φίλη...και στις δύο περιπτώσεις η ύλη με έλκει...
Αυτό που ήθελα όμως να τονίσω δεν έχει να κάνει καθ'εαυτού με τον έρωτα ούτε είπα ότι είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε ή ότι δεν μου αρέσει...
Είπα απλά ότι τα αμαρτήματα δεν γίνονται όταν τα πράξουμε αλλά ξεκινούν με την σκέψη μας και υπάρχουν ανεξάρτητα εάν τελικά πραγματωθούν...
Αν θέλετε, επισκεφτείτε το τόπικ:
Κλείνω παρένθεση. Ευχαριστώ!
Συνεχίζουμε...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Είπα απλά ότι τα αμαρτήματα δεν γίνονται όταν τα πράξουμε αλλά ξεκινούν με την σκέψη μας και υπάρχουν ανεξάρτητα εάν τελικά πραγματωθούν...
Ήμουν σίγουρη, αγαπητέ hrismig, αλλά επειδή αυτή είναι μία βαθιά εσωτερική αλήθεια, θεώρησα καλό να το διευκρινίσουμε και σ' ευχαριστώ γι' αυτό.
Θυμάσαι που συζητήσαμε το θέμα του "εκφοβισμού" στον οποίο κεκαλυμμένα καταφεύγουν τα ιερατεία;
Σε μένα τουλάχιστον, ακούγεται τελείως διαφορετικά το:
"Είναι αμαρτία να σκεφθείς να συνουσιαστείς με μία νυμφευμένη γυναίκα, γιατί απομακρύνεσαι από τη Βασιλεία των Ουρανών"
με το
"Η σκέψη δημιουργεί σκεπτομορφές στο αστρικό και η πράξη κινδυνεύει να πραγματοποιείται σε άλλο πεδίο άσχετα αν εμείς δεν τη βιώσαμε στο υλικό"
Λέμε το ίδιο πράγμα, αλλά απευθυνόμαστε σε διαφορετικού νοητικού επιπέδου ανθρώπους. (Δε συμπεριλαμβάνω τους σκεπτικιστές στην κατηγοριοποίησή μου, γιατί εκείνοι απλά δεν πιστεύουν ότι κάτι συμβαίνει πέραν του υλικού πεδίου)
Χαρακτηρίζω "εκφοβιστική", λοιπόν, την πρώτη έκφραση, γιατί απευθύνεται σε κάποιους, οι οποίοι παρουσιάζονται να μην έχουν συνηδειτοποιήσει τί σημαίνει ηθική, αλλά την αντιλαμβάνονται μόνον μέσα από το όραμα της Βασιλείας των Ουρανών και της προσέγγισης ή της απομάκρυνσης απ' αυτό.
Και το χειρότερο δεν είναι αυτό! Είναι φυσικό να υπάρχουν διαβαθμίσεις, την στιγμή κατά την οποία δε γίνεται να αντιλαμβάνονται οι πάντες τον εσωτερισμό χωρίς παιδεία. Το χειρότερο είναι ότι όποιος τολμά να ανεβάζει τον πήχυ και να προσπαθεί ν' ανοίξει τα μάτια μας και να μας εκπαιδεύσει, η φοβία και το συμφέρον τον κατατάσσει αμέσως στους "σατανάδες" χωρίς δεύτερη σκέψη και τα ζωντανά παραδείγματα είναι οι κάθε λογής ΔΑΥΙΔ που έχουν εμφανιστεί στο Φόρουμ.

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Τι εγινε? Δεν μας βγηκε η προφητεια?
--------------------------------------------------------------------------------
Προτρέχεις φίλε μου, προτρέχεις.
Βέβαια βγαίνει ΚΑΙ αυτή η προφητεία! Να κάτσεις να διαβάσεις αντί να ειρωνεύεσαι...
Μα δεν ειρωνευωμαι στην πραγματικοτητα αγαπητε hrismig.Χαριτολογο
! Ειναι η απλη συναρτηση των γραφωμενον του Παυλου.. Οσο ειμαστε εν ζωη δεν λεει?? 1 + 1 = 2 εκτος εαν ειναι για σενα 3 η 4 !Αρα εχω δικιο εκτος εαν μου δωσεις καποια πειστικοτερη εξηγηση φιλτατε ,πραγμα κοματακι δυσκολα γιατι προτιμο πριν γραψω κατι να γνωριζω τον σχετικο αντιλογο που θα αντιμετωπισω, που σε αυτη την περιπτωση δεν υπαρχει κατι σοβαρο. Εαν εχεις κατι να προσθεσεις , καντο , αλλιως προτροπες τυπου : Διαβασε,σαν το περιβοητο "εχει ο Θεος" δεν με αγγιζουν ιδιαιτερα διοτι τι νομιζεις οτι κανω? Ουρανοκατεβατα μουρχονται? "Εξ αποκαλυψεως δηλαδη"? Αυτο το πεδιο ειναι δικο σας αγαπητε και δεν με αφορα!!
quote:
Ε τότε γιατί όχι και αγάλματα; Πολλή συμπάθεια στα είδωλα δείχνεις τώρα τελευταία
Σε χριστιανικό καθολικό ναό έχεις πάει ποτέ;;;
Εκεί να δεις αγάλματα...
Και προσωπικά έχω πάει , Αγ.Πέτρος στην Ρώμη...
δεν μου το είπε κάποιος... τα είδα.
Και από πλευράς μάρκετιν... μιά χαρά ήταν.
Πολύ καλύτερα από τα δικά μας λιβανιστήρια...

ουυυυ...
Φίλε hrismig προσπαθώ να δώσω μια εύθυμη νότα όπως καταλαβαίνεις.
Δεν μου λες; Στην εκκλησία που υπάρχει η εικόνα του Απόλλωνα, πως τον ονομάζουν; Άγιο Απόλλωνα; Παράξενο δεν είναι; Και πάει εκεί ο παπάς με τον θυμιατό και του κάνει αλληλούϊα; Και τον προσκυνάει κι ο κόσμος; Ε θα πάω κι εγώ στην Αφρική με τους . . . μασελλομασάει
Ελεύθερος
τελος παντων,ας μην τρωμε αλλο χρονο πανω σε αυτο.
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
quote:
zadok:
. . .
Ο Απόστολος Παύλος ήταν Φαρισαίος Ραβίνος και πιθανότατα πιστός άνθρωπος της Μοσάντ του Μωϋσή και του Μωσαϊκού Νόμου. Κανένας βαπτιστής ή μαθητής δεν τον εβάπτίσε σε νερό (ο ίδιος αναφέρει: και πάντες εις τον Μωϋσην εβαπτίσθησαν εν τη νεφέλη και εν τη θαλάσση), ούτε και ποτέ συναντήθηκε με τον Χριστό και πουθενά στις επιστολές του δεν αναφέρεται σε ιστορικά ή βιογραφικά στοιχεία του Χριστού. Ποτέ του δεν απαρνήθηκε τον Ιουδαϊσμό, αλλά ισχυρίσθει ότι είχε λάβει εντολή να ενσωματώσει τον Χριστιανισμό μέσα στην προϋπάρχουσα θρησκεία των Φαρισαίων. Οι έρανοι χρημάτων από τον ίδιο στην Ελλάδα για ανακούφιση των πτωχών της Ιερουσαλήμ, η διένεξή του με τον Πέτρο για την εκκλησία της Κορίνθου και η ιδιάζουσα και περίεργη θεολογία του, θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον αναγνώστη στην Α' επιστολή του Ιωάννη 2:4 (ο λέγων οτι Εγνωκα αυτόν, και τας εντολας αυτου μη τηρων, ψεύστης εστίν, και εν τούτω η αλήθεια ουκ εστιν.) του οποίου ο Λόγος είναι με την Αλήθεια και δεν είναι παράλογος. Ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής ή θεολόγος, ο απεικονιζόμενος και ως αετός, σε κανένα κείμενό του δεν αναφέρει το όνομα του Παύλου. Οι περίοδοι εξαφάνισης του Παύλου και οι αντιφατικές δικαιολογίες που προβάλλονται από τον ίδιο (στην Επιστολή του προς Γαλάτας) σε σχέση με τις Πράξεις των Αποστόλων (ιστορικά ακριβείς, του Ευαγγελιστή Λουκά -Έλληνος, Ιατρού του Παύλου), αποτελούν μυστήριο, όπως και η εξαφάνιση και διαμονή του Σαύλου ή Παύλου μεταξύ Δαμασκού και Ιερουσαλήμ.Ο λιθοβολισμός και θάνατος του πρωτομάρτυρος Στεφάνου έγινε με απόφαση του Φαρισαϊκού Δικαστηρίου Σανχεδρίν επικυρωμένη από τον Σαύλο ή Παύλο!
. . .
Με ποια κριτήρια καταλήγεις σε αυτό το συμπέρασμα Zadok αυτά είναι δικές σου υποθέσεις. Ο Χριστός χθες και σήμερον ο Αυτός, όπως λέει η γραφή. Δεν υπάρχει Χριστός του Ιωάννη και του Παύλου, ο ίδιος ο Παύλος το τόνιζε αυτό το σημείο. Ο Χριστός σαν αληθινός θεός σέβεται την προσωπικότητα σου και δεν σε καταπίνει όπως οι απρόσωπες ινδουιστικές δοξασίες που αφομοιώνουν το ανθρώπινο πρόσωπο σε κάποια αόριστη δύναμη και σε κάνουν ρομβοτ. Το έχουμε συζητήσει επανειλημμένα, η γραφή δεν είναι πανάκεια για την πίστη και την διδασκαλία της εκκλησίας. Όπως και ο γάμος δεν είναι το χαρτί που παίρνεις από την εκκλησία. Η σχέση του πιστού μέσα στην εκκλησία είναι σχέση αγάπης, γιαυτό και ο Χριστός περιγράφεται σαν νυμφίος της ψυχής μας. Όλα αυτά που αναφέρει και ο thot είναι βοηθητικά για να μπει ο άνθρωπος στην κοινωνία αγάπης του Θεου και κατ’ επέκταση των ανθρώπων. Τολμώ δεν να πώ ότι χωρίς αυτή την αγάπη του Θεού ούτε τους ανθρώπους μπορεί να αγαπήσει κάποιος. Και να προσπάθησε να το πετύχει θα καταλήξει η προσπάθεια του να γίνει οργανωσιακη κίνηση που περιέχει εγωισμό και άρα κίβδηλη αγάπη (βλέπε καθολικισμό).
κοινοποιηση και στο :
http://www.agioros.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=653&sid=1392a7142c75bf09e0d4f149d60abfd2#653
exot.
quote:
Στην εκκλησία που υπάρχει η εικόνα του Απόλλωνα, πως τον ονομάζουν; Άγιο Απόλλωνα;
Σοφό Απόλλωνα φίλε...δεν υπήρχε "Άγιος" προ Χριστού...
quote:
..."Εξ αποκαλυψεως δηλαδη"? Αυτο το πεδιο ειναι δικο σας αγαπητε και δεν με αφορα!!
Γιατί δεν αναρωτιέσαι αν θα μπορούσε να ήταν και έτσι; Γιατί κλείνεις τα μάτια σου σε ό,τι δεν αντιλαμβάνεσαι με τις 5 αισθήσεις;
Τουλάχιστον ρώτα; Τόσο σπουδαίο είναι; Πες:"Δεν καταλαβαίνω κάτι βρε παιδιά...εσείς πως το βλέπετε;"
Αυτό θα έδειχνε την ανάγκη που έχεις για μάθηση...αυτό που κάνεις όμως δείχνει εγωϊσμό και μισαλοδοξία. Τι απάντηση περιμένεις αλήθεια;
"ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΜΟΣΑ;" Άντε και την πήρες τι δόξα...τι θα σου προσφέρει σε ένα ανώνυμο forum;
Άν θέλεις να μάθεις λοιπόν τι ΑΚΡΙΒΩΣ λέχθηκε και τι πραγματικά συμβαίνει, έχεις δύο δρόμους...
1)Ζητάς από το Θεό να σου πει...(δεν το βλέπω)
2)Διαβάζεις ή ρωτάς ανθρώπους (με καλό τρόπο)...(επίσης δεν το βλέπω)...ή ο τρίτος δρόμος...
"Δεν με ενδιαφέρει να μάθω...μου αρκεί που τους την είπα! (αυτό το βλέπω!)
ΔΥΣΤΥΧΩΣ...
φίλε beyond λες...
quote:Δεν υπάρχει σκεπτόμενος άνθρωπος που βρίζει την Αρχαία Ελλάδα...άλλο κριτική σε κάτι συγκεκριμένο και άλλο να μην σέβεσαι την ιστορία σου.
αναφερομαι μονο σε αυτους που μπαινουν με αρχαιοελληνικα ονοματα και βριζουν την αρχαια ελλαδα
Οπότε οι "μη σκεπτόμενοι" γιατί σε απασχολούν; Τους δίνεις και έδαφος...άστους καλύτερα στην άγνοιά τους...
Πάντως χαίρομαι που τελείωσε εδώ!
quote:quote:
zadok:
. . .
Ο Απόστολος Παύλος ήταν Φαρισαίος Ραβίνος και πιθανότατα πιστός άνθρωπος της Μοσάντ του Μωϋσή και του Μωσαϊκού Νόμου. Κανένας βαπτιστής ή μαθητής δεν τον εβάπτίσε σε νερό (ο ίδιος αναφέρει: και πάντες εις τον Μωϋσην εβαπτίσθησαν εν τη νεφέλη και εν τη θαλάσση), ούτε και ποτέ συναντήθηκε με τον Χριστό και πουθενά στις επιστολές του δεν αναφέρεται σε ιστορικά ή βιογραφικά στοιχεία του Χριστού. Ποτέ του δεν απαρνήθηκε τον Ιουδαϊσμό, αλλά ισχυρίσθει ότι είχε λάβει εντολή να ενσωματώσει τον Χριστιανισμό μέσα στην προϋπάρχουσα θρησκεία των Φαρισαίων. Οι έρανοι χρημάτων από τον ίδιο στην Ελλάδα για ανακούφιση των πτωχών της Ιερουσαλήμ, η διένεξή του με τον Πέτρο για την εκκλησία της Κορίνθου και η ιδιάζουσα και περίεργη θεολογία του, θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον αναγνώστη στην Α' επιστολή του Ιωάννη 2:4 (ο λέγων οτι Εγνωκα αυτόν, και τας εντολας αυτου μη τηρων, ψεύστης εστίν, και εν τούτω η αλήθεια ουκ εστιν.) του οποίου ο Λόγος είναι με την Αλήθεια και δεν είναι παράλογος. Ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής ή θεολόγος, ο απεικονιζόμενος και ως αετός, σε κανένα κείμενό του δεν αναφέρει το όνομα του Παύλου. Οι περίοδοι εξαφάνισης του Παύλου και οι αντιφατικές δικαιολογίες που προβάλλονται από τον ίδιο (στην Επιστολή του προς Γαλάτας) σε σχέση με τις Πράξεις των Αποστόλων (ιστορικά ακριβείς, του Ευαγγελιστή Λουκά -Έλληνος, Ιατρού του Παύλου), αποτελούν μυστήριο, όπως και η εξαφάνιση και διαμονή του Σαύλου ή Παύλου μεταξύ Δαμασκού και Ιερουσαλήμ.Ο λιθοβολισμός και θάνατος του πρωτομάρτυρος Στεφάνου έγινε με απόφαση του Φαρισαϊκού Δικαστηρίου Σανχεδρίν επικυρωμένη από τον Σαύλο ή Παύλο!
. . .
Με ποια κριτήρια καταλήγεις σε αυτό το συμπέρασμα Zadok αυτά είναι δικές σου υποθέσεις. Ο Χριστός χθες και σήμερον ο Αυτός, όπως λέει η γραφή. Δεν υπάρχει Χριστός του Ιωάννη και του Παύλου, ο ίδιος ο Παύλος το τόνιζε αυτό το σημείο. Ο Χριστός σαν αληθινός θεός σέβεται την προσωπικότητα σου και δεν σε καταπίνει όπως οι απρόσωπες ινδουιστικές δοξασίες που αφομοιώνουν το ανθρώπινο πρόσωπο σε κάποια αόριστη δύναμη και σε κάνουν ρομβοτ. Το έχουμε συζητήσει επανειλημμένα, η γραφή δεν είναι πανάκεια για την πίστη και την διδασκαλία της εκκλησίας. Όπως και ο γάμος δεν είναι το χαρτί που παίρνεις από την εκκλησία. Η σχέση του πιστού μέσα στην εκκλησία είναι σχέση αγάπης, γιαυτό και ο Χριστός περιγράφεται σαν νυμφίος της ψυχής μας. Όλα αυτά που αναφέρει και ο thot είναι βοηθητικά για να μπει ο άνθρωπος στην κοινωνία αγάπης του Θεου και κατ’ επέκταση των ανθρώπων. Τολμώ δεν να πώ ότι χωρίς αυτή την αγάπη του Θεού ούτε τους ανθρώπους μπορεί να αγαπήσει κάποιος. Και να προσπάθησε να το πετύχει θα καταλήξει η προσπάθεια του να γίνει οργανωσιακη κίνηση που περιέχει εγωισμό και άρα κίβδηλη αγάπη (βλέπε καθολικισμό).
κοινοποιηση και στο :
http://www.agioros.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=653&sid=1392a7142c75bf09e0d4f149d60abfd2#653exot.
Δε μου λες, αγαπητέ, έχεις διαβάσει ποτέ το ιερό σου κείμενο;;;
Θα ήθελες να μου αναφέρεις το εδάφιο το οποίο ανατρέπει τους ισχυρισμούς μου ή μήπως η βάπτιση του Παύλου πχ. ΔΕΝ αναφέρεται για λόγους αλληγορικούς;;;
Εγώ εκεί μέσα τα βρήκα αυτά που εσύ αναφέρεις ως δικά μου συμπεράσματα. Πού ήθελες να τα βρω και γιατί πρέπει ντε και καλά να σκέφτομαι όπως εσύ, που δεν βλέπεις τίποτ' άλλο μπροστά σου απ' την ορθοδοξία;;;
Ακούς εκεί "άρα κίβδηλη αγάπη (βλέπε καθολικισμό)"!!!
Με πιο δικαίωμα κρίνεις την αγάπη του άλλου;;;
Πώς είσαι τόσο σίγουρος και γενικεύεις;;;

quote:
Ο Χριστός σαν αληθινός θεός σέβεται την προσωπικότητα σου και δεν σε καταπίνει όπως οι απρόσωπες ινδουιστικές δοξασίες που αφομοιώνουν το ανθρώπινο πρόσωπο σε κάποια αόριστη δύναμη και σε κάνουν ρομβοτ. Το έχουμε συζητήσει επανειλημμένα, η γραφή δεν είναι πανάκεια για την πίστη και την διδασκαλία της εκκλησίας. Όπως και ο γάμος δεν είναι το χαρτί που παίρνεις από την εκκλησία. Η σχέση του πιστού μέσα στην εκκλησία είναι σχέση αγάπης, γιαυτό και ο Χριστός περιγράφεται σαν νυμφίος της ψυχής μας. Όλα αυτά που αναφέρει και ο thot είναι βοηθητικά για να μπει ο άνθρωπος στην κοινωνία αγάπης του Θεου και κατ’ επέκταση των ανθρώπων.
Αχχχ... αυτή η αόριστη δύναμη, πω, πω, πω τι φοβερή που είναι !!!
ΤΖιζζζ... Τζιζζζ... Μπαμπούλας κατήντησε αυτός ο Ινδουισμός.![]()
Είναι πολύ αστεία αυτή η φοβία στην Αόριστη Δύναμη.
Είναι ακόμα πιο φοβερή κι από τον Σατανά γιατί τουλάχιστον αυτός είναι... ορισμένη και γνωστή δύναμη.![]()
Συνεπώς ΑΟΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ vs ΣΑΤΑΝΑΣ, σημειώσατε "1".

quote:
Συνεπώς ΑΟΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ vs ΣΑΤΑΝΑΣ, σημειώσατε "1".
ΤΗΟΤΗ... Το Ρομβότ
αχαχαχαχαχαχα
dsm
φρόντισα να μην το σχολιάσω αυτό το απόσπασμα, γιατί ξέρω ότι παρακολουθείς τη συζήτηση κι επεμβαίνεις καταλλήλως!!! ![]()
![]()
Δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά γιατί η πλειονότητα των ανθρώπων θέλει να αισθάνεται ότι η πίστη τους είναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ, Η ΣΩΣΤΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!! ΤΟΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!

με το να εθελοτυφλούμε και να καθαγιάζουμε όσα μας έχουνε παραδώσει ως «παράδοση» δεν συμβάλουμε στην πνευματική ανανέωση των ανθρώπων παρά απλά διαιωνίζουμε το κακό.
Ας το πάρουμε τελικά ΟΛΟΙ ΜΑΣ χαμπάρι ότι οι ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ (γνωστές και ως «Θρησκείες») φτιάχτηκαν από ανθρώπους αλλά και θα συνεχίζουνε να φτιάχνονται από ανθρώπους.
Εάν δε μελετήσουμε με ψυχραιμία και αδογμάτιστα, τα μέσα τα οποία καπηλεύθηκε ο εβραιοχριστιανισμός για να επικρατήσει, ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ μπορούμε να τον δούμε και όχι ως…..«ευλογία»!
Και αυτό διότι είναι ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΟ να ταυτίζουμε και συνάμα να χρεώνουμε τον «χριστιανισμό» του Φαρισαίου προπαγανδιστή με τον Ιησού. Διότι εάν το κάνουμε αυτό, τότε δεχόμαστε (χρεώνουμε) τον Ιησού ως έναν υποστηρικτή του κοινωνικού συστήματος της άρχουσας οικονομικής ολιγαρχίας που με τόσο πάθος ο ίδιος πολέμησε. Όμως, και αυτό είναι η σκληρή αλήθεια, η εφαρμογή των ιδεών εκείνου του επαναστάτη δεν στάθηκε δυνατή. Ούτε καν σε εκείνα τα πρώτα εσσαϊκά κοινόβια.
Και εάν διαφωνείς, τότε δεν έχεις παρά να μας γνωστοποιήσεις ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!
Λοιπόν, έχουμε μπροστά μας το «όραμα» και τον αγώνα του επαναστάτη Ιησού ή την εξελληνισμένη ιουδαϊκή προπαγάνδα του Σαούλ?
Μήπως έχεις ποτέ σου αναρωτηθεί γιατί αποσιωπούνται ΠΑΝΤΕΛΩΣ η δράση και η εξέλιξη των Εσσαίων και της οργάνωσης τους στην Καινή Διαθήκη?
Μήπως έχεις ποτέ σου αναρωτηθεί γιατί «θάβονται» από το εβραιοχριστιανικό δόγμα τα όσα στοιχεία ανακαλύπτονται στους πάπυρους της Νεκρής Θάλασσας ?
Πιστεύεις ότι είναι τυχαίο ότι επάνω στους «χρυσούς κανόνες» που συνέταξε ο Σαούλ έχουνε δομηθεί όλα τα αυταρχικά, κεφαλαιοκρατικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα των αιώνων?
Πιστεύεις ότι αυτός είναι ο….«Λόγος του Θεού της αγάπης»? Αυτή είναι όμως η μοναδική ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Και κάτι ακόμα: το τεράστιο οικοδόμημα της οικονομικής ολιγαρχίας, που κόπτεται ακόμα και σήμερα πως δήθεν εκπροσωπεί τον Ιησού Χριστό, μας δίνει μέσα από την αιματοβαμμένη του διαδρομή και τις δυνατότητες να φαντασθούμε το πραγματικό ανάστημα εκείνου του Ιησού της κοινωνικής επανάστασης.
Με δύο λόγια: ο «χριστιανισμός» του Παύλου που σήμερα ξέρουμε ως κοσμική δύναμη, δεν υπήρξε μία ιστορική αναγκαιότητα, όπως πολλοί ΑΣΧΕΤΟΙ θέλουνε να πιστεύουνε, αλλά υπήρξε ακριβώς Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ!
Ο «χριστιανισμός» που ίδρυσε ο Παύλος είναι στην ουσία Η ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ εκείνου του λαϊκού κινήματος...
Στο θέμα έχεις συνεισφέρει βασικά τίποτα αλλά στις περίτεχνες προσωπικές επιθέσεις είσαι κατά τα αλλά λαλίστατος !Βασικά το τι βλέπεις η δεν βλέπεις μου είναι παντελώς αδιάφορο μια και έχω συνηθίσει με τοποθετήσεις τέτοιου τύπου όπου υπάρχει μόνο η θέση και η αντίθεση αλλά σχεδόν ποτέ δεν προχωράει σε μια σύνθεση αλλά η έμμονη και η αδιαλλαξία σε παρωχημένες καταστάσεις και θέσεις είναι η μόνη σταθερά που σας διέπει .Τώρα να με κατηγορείς ΕΣΥ για μισαλλοδοξία με τέτοιου είδους προτροπές «ζήτα από τον Θεό- Ρώτα – διάβασε κλπ.» είναι τουλάχιστον γελοίο ! Δηλαδή τι θα έπρεπε να αντιληφθώ με τις 5 αίσθησης μου για να μην εκπέσω στα μάτια σου? Το ότι εκτός από τις 5 χρησιμοποίησα και την λογική μου για να κατανοήσω , θεωρείτε μιαρό από σένα ? Να ρωτήσω επίσης ποιον και τι αγαπητέ ? Τους Θεματοφύλακες σας ? Ρώτησα και οι απαντήσεις κρίθηκαν ανεπαρκείς! Η άποψη σου είναι ότι εκθέτοντας κάποιες θέσεις νομίζεις ότι το κάνω μόνο και μόνο για να «την πω» σε κάποιον! Λοιπόν σφάλεις αγαπητέ και παραμένει μόνο άποψη σου ! Τέτοιο «ταπεινό» κίνητρο δεν ήτανε στις προθέσεις μου αλλά μάλλον εκλήφθηκε έτσι διότι ταιριάζει στην κοσμοθεωρία σου (σας)! Οποίος δεν τα λέει όπως θέλετε εσείς είναι λάθος! Αυτό είναι Μισαλλοδοξία αγαπητέ!
Θα προτιμούσα να μου έκθετες τι δεν κατάλαβα παρά «περί αλλήλων τυρβάζοντας¨» να προχωράς σε μια χλευαστική επίθεση εναντίον μου, αλλά ότι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια που λέει και ο πάνσοφος λαός!
Για εγωισμό μπορείς να με κατηγορήσεις ίσως διότι αυτάρεσκα με την γνώμη μου ξεπέρασα κάποιο δικό σου(σας) όριο και είναι το μόνο σημείο ,αλλά να που δεν υπάρχει τίποτε ελαστικότερο από «Όρια». Ποια είναι και ποιος τα θέτει? Σε ένα σύνολο τα επιλέγει το σύνολο , σε ένα άτομο το άτομο και σε κάποιο φόρουμ είμαστε «άτομα» έστω ανώνυμα τα οποία έχουν θέσει τα όρια τους σύμφωνα με τις αρχές τους ! Η γνώση ενός ανθρώπου είναι ατομικό κεκτημένο και όχι συνολικό και κρινόμαστε από αυτήν και φυσικά από αυτά που λέμε μέσω αυτής !Λοιπόν « Σέβομαι τον πλησίον μου με την μικρότερη ζημία για τον εαυτόν μου» και γι αυτό σου απαντώ και κάθε επόμενη βαθυστόχαστη προσωπική επίθεση σου η ανταπάντηση μου θα διέπεται από αυτό το κριτήριο!
Φιλικά
Μέτρον