ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
05/01/2012, 00:03:18
quote:
Είναι καιρός που έχω σχηματίσει την εντύπωση πως έχεις κάποια μύγα.
Να που το επιβεβαίωσες

Αλογόμυγα αγαπούλα?

Εξαρτάται από το πόσο μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου
05/01/2012, 13:06:09
quote:

quote:
Είναι καιρός που έχω σχηματίσει την εντύπωση πως έχεις κάποια μύγα.
Να που το επιβεβαίωσες

Αλογόμυγα αγαπούλα?

Εξαρτάται από το πόσο μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου

Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις την αυτοκριτική σου.
Ξεκίνα από τώρα, μην μένεις μόνο στα λόγια τα παχυά.

"Ο ταπεινόνων εαυτόν υψωθείσεται..."

05/01/2012, 14:12:34
Σοφά λόγια Γιάννη μου, σοφά λόγια...
06/01/2012, 04:51:29
Θα ήθελα να κάνω καταρχάς κάποιες τοποθετήσεις με αφορμή απόψεις ή/και αντιπαραθέσεις που έχουν (ξανα)προκύψει τελευταίως στο παρόν θέμα.

Δεν νομίζω πως έχει ιδιαίτερο νόημα η αντιμετώπιση των Συμμετεχόντων υπό συλλογικούς όρους, σαν να επρόκειτο για μέλη μίας ομάδας στα πλαίσια της οποίας έχουν κοινούς και πολύ συγκεκριμένους στόχους, τρόπους συμπεριφοράς, ταυτιζόμενες ιδιοσυγκρασίες και κυρίως ιδεολογικά ερείσματα. Η απεύθυνση σε δεύτερο πληθυντικό ("εσείς", "σας" κ.ο.κ.) μου φαίνεται τουλάχιστον άτοπη, καθώς τα Forums του Esoterica έχουν παρομοιαστεί ουκ ολίγες φορές ως μία "μικρογραφία της κοινωνίας" και αυτό έχει σίγουρα μία ισχυρή βάση! Κυρίως λόγω μεγάλων αριθμών αλλά και ποικιλότητας η οποία προκύπτει από τον ανοικτό τρόπο με τον οποίο ο Χώρος "προσκαλεί" τους ενδιαφερόμενους να τον "χρησιμοποιήσουν" και της έλλειψης αυστηρά περιοριστικών παραγόντων που αφορούν τα ρεύματα σκέψης και τις ιδεολογικές κατευθύνσεις που μπορούν να φιλοξενηθούν στο Esoterica γενικότερα αλλά και στα Forums/"Κοινότητα Διαλόγου" ειδικότερα.

Παρότι βέβαια κάποιος θα μπορούσε να προκρίνει ως ένα βασικό κοινό στοιχείο των ανθρώπων που συμμετέχουν ή διαβάζουν τα Forums, το ενδιαφέρον όσον αφορά στην Αναζήτηση ευρύτερα, ούτε και αυτός ο παράγοντας έχει μία μεγάλη συνοχή (αναφερόμενοι πάντα γενικά στους Συμμετέχοντες στις Συζητήσεις), καθώς υπάρχουν και εδώ πλείστες διαφορετικές αντιμετωπίσεις απέναντι στο "κεντρικό θέμα" (της Αναζήτησης), πιο επιφανειακές, πιο ουσιαστικές, ψυχολογίζουσες, επιστημονίζουσες, μυστικιστικές και εσωτεριστικές, συνολικές ή αποσπασματικά (ακόμη και "αυτιστικά"...) αφορούσες πολύ ειδικούς τομείς κ.λπ. Στον χώρο μας φιλοξενούνται δε(θα μπορούσα ακόμη να πω πως είναι και επιθυμητές ίσως...), κατά καιρούς, ακόμη και επιθετικές, καταγγελτικές κ.ά. εναντίον της Αναζήτησης απόψεις, φτάνει βέβαια -όπως και όλες οι άλλες- να σέβονται τα σημαντικότερα στοιχεία της νοοτροπίας του Esoterica (ή αλλιώς και "κανονισμούς συμμετοχής" -υπό ορισμένη οπτική): Σεβασμός προς τους άλλους, άτομα ή σύνολα ανθρώπων, Φιλοσοφικός εστιασμός και τρόπος διεξαγωγής του Διαλόγου κ.λπ.

Παρόλο που η παρούσα Κοινότητα Ελλήνων Αναζητητών έχει σαφέστατα και δηλωμένα Ανοικτή δομή, διάθεση και χροιά, αυτό δεν σημαίνει πως στερείται και στόχων. Αυτοί είναι ταυτόχρονα και οι γενικότεροι στόχοι του Esoterica ως προσπάθεια. Η προώθηση μίας σύγχρονης και πραγματικά ελεύθερης στην σκέψη οπτικής για την Αναζήτηση, αυθεντικά δια-πεδιακής και συνθετικής και περισσότερο η δημιουργία ανοικτών και αντικειμενικών διαδικασιών διάρθρωσης μίας τέτοιας οπτικής για την Αναζήτηση μέσα από τον Φιλοσοφικό Διάλογο και μέσα από μία Φιλοσοφικο-Επιστημονική Διερεύνηση και Συνεργασία.

Η εργασία της διαφύλαξης, ώθησης και "προστασίας" των Στόχων του Esoterica καθώς και των βασικών στοιχείων της Νοοτροπίας του, είναι κάτι που κατά κύριο λόγο αναλαμβάνει η Ομάδα των Συνεργατών του χώρου(που περιλαμβάνει και τους Συντονιστές/Διαχειριστές των Forums) και στην οποία βέβαια συμβάλλουν και όποιοι άλλοι συμμετέχοντες το νιώθουν και το επιθυμούν.

Θα ήταν πιθανότατα "ευχής έργον" για αρκετούς, οι διεργασίες συντονισμού να ήταν πάντα "αναίμακτες" και οι αποφάσεις εύκολες και ανώδυνες. Δεν είναι όμως -οι άνθρωποι που συμμετέχουν στις συζητήσεις- κάποιοι που έχουν όλοι συναινέσει στην υιοθέτηση μίας παρόμοιας (ήπιας) συμπεριφοράς, στην αποφυγή έντονων συγκρούσεων, στον σεβασμό ακόμη και της αντίθετης άποψης. Δεν θα έπρεπε κιόλας, κατά την γνώμη μου. Κάτι τέτοιο θα ήταν τεχνητό και σίγουρα θα υποδείκνυε κάποια βαθύτερη καταπίεση και υπόρρητο έλεγχο.
Στα Forums του Esoterica προσπαθούμε τόσα χρόνια τώρα(και "όλο και κάτι έχουμε καταφέρει"...) να διατηρήσουμε αυτές τις "λεπτεπίλεπτες" ισορροπίες ανάμεσα στην ασύδοτη ελευθεριότητα και στην άκαμπτη, τυπολατρική κοσμιότητα, ανάμεσα στην υπερβολική "χαλαρότητα" των συζητήσεων και σε έναν υπέρ το δέον, πειθαρχημένο -έως νέκρας- διάλογο, "ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό" όπως αναφέρει και η ψηφιακή υπογραφή του γράφοντος.
Περιττό ίσως να το επαναλαμβάνω/ουμε, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο και σίγουρα απαιτεί σε ορισμένες περιστάσεις "να σπάσεις και κάποια αυγά". Μακάρι να ήταν σε όλους εφικτό να καταλάβουν τα περί Δομημένου αλλά Ανοικτού Διαλόγου τόσο γρήγορα ή και να το καταλάβουν εν γένει και να συνταχθούν με αυτό. Δεν είναι όμως καθόλου έτσι, τουλάχιστον σε "μη φαντασιωσικούς" κόσμους...

Το σίγουρο πάντως είναι πως κανείς δεν πιέζεται με κάποιον τρόπο ούτε να συμμετάσχει, ούτε και να παραμείνει στους χώρους των Συζητήσεων.
Εμείς από την πλευρά του Esoterica προωθούμε την θεματολογία και την ευρύτερη Στάση του Χώρου(και "προσφέρουμε" τον ίδιο τον Χώρο βέβαια...) και οι φίλοι/επισκέπτες/συμμετέχοντες τοποθετούνται απέναντί σ'αυτά με τους τρόπους που αυτοί επιλέγουν. Και έτσι όλοι μας προσπαθούμε να διατηρούμε και ταυτόχρονα κατανοούμε τους βαθμούς και το βάθος των ελευθεριών μας και των οντολογικών/μεταφυσικών μας ιδιοτήτων μέσα από αυτό το φιλοσοφικό "παίγνιο" μίας δυναμικά εξελισσόμενης διαλεκτικής σχέσης.

----------------------

Δευτερευόντως θα ήθελα να πληροφορήσω τους συμμετέχοντες για την επικοινωνία μας με τον οργανισμό "Νέα Ακρόπολη" για την οποία ενημέρωσε αρχικά η amalia πρωτύτερα.

Σε μήνυμά μου της 08/12/2011, 05:12:07 είχα γράψει, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στην γενική θέση του Esoterica:

"Θεωρούμε όμως οπωσδήποτε πως θα ήταν σαφώς το καλύτερο, να συμμετείχε και η "άλλη πλευρά" στη Συζήτηση, είτε "επίσημα", είτε μέσω ατομικών ανεξάρτητων συμμετοχών μελών της Ν.Ακρόπολης ή και με τις δύο μορφές, σε μία ελεύθερη διαλογική εξέταση θεμάτων τόσο θεωρητικής, όσο και πρακτικής/ανθρώπινης φύσης."

Φυσικά ενημερώσαμε και επίσημα, όπως οφείλαμε, την Ν.Ακρόπολη ως άμεσα ενδιαφερόμενους για την ύπαρξη ανανέωσης αυτής της Συζήτησης και για το ότι υπάρχουν διάφορα ζητήματα στα οποία πιθανώς θα ήθελαν να τοποθετηθούν.

Στην ανταπόκριση από πλευράς της οργάνωσης συμπεριλαμβάνονται η προτροπή υπενθύμισης της Συνέντευξης που μας είχε παραχωρήσει παλαιότερα ο πρώην Πρόεδρος της, Γεώργιος Πλάνας, και των σχετικών απαντήσεων που αυτή περιέχει, καθώς και η ενημέρωση προς κάθε ενδιαφερόμενο για το ότι (σύμφωνα με το κείμενό της)"οι θέσεις του Σωματείου τόσο απέναντι στον Γ.Γαρατζώτη και τις συκοφαντίες του, όσο και απέναντι στα ΜΜΕ και τις συζητήσεις στο διαδίκτυο, υπάρχουν εδώ και χρόνια στην ιστοσελίδα του, nea-acropoli.gr και δεν υπάρχει τίποτα άλλο να προστεθεί". Η σελίδα στην οποία παραπέμπει η Ν.Ακρόπολη είναι η Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη "Νέα Ακρόπολη".

Επιπρόσθετα, σε επίσημη και υπογεγραμμένη επιστολή που μας εστάλλει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, μας ζητούν την απόσυρση των φωτογραφιών και του υπερσύνδεσμου που είχαν κατατεθεί από τον λογαριασμό pantelis1 στο μήνυμά του της 12/12/2011, 17:27:48.
Συγκεκριμένα στην επιστολή αυτή αναγράφονται(ανάμεσα στα άλλα):

"Παρόλο αυτά, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι όλες οι φωτογραφίες που εδώ και χρόνια έχει χρησιμοποιήσει ο κ. Γ. Γαρατζώτης στο βιβλίο του με τίτλο «το ξεσκέπασμα της απάτης», όπως και το καθαυτό περιεχόμενό του, ήταν και είναι συκοφαντικό και για το λόγο αυτό αποτέλεσε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης.

Ασκώντας τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις σας ως διαχειριστής, θα πρέπει να αποσύρετε άμεσα τις εν λόγω φωτογραφίες όπως και το link που ο χρήστης Pantelis 1 δημοσίευσε, μιας και αυτό παραπέμπει τους χρήστες στις ίδιες φωτογραφίες αλλά και σε μια σωρεία ψευδών και συκοφαντικών στοιχείων για το Σωματείο μας.

Θεωρώντας ότι θα αντιληφθείτε τη σοβαρότητα των γραφομένων μας στην παρούσα επιστολή και θα πράξετε ως οφείλετε προκειμένου να αποσυρθούν τα προαναφερόμενα, σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει σχετικά με την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών που ενδιαφέρονται για τα θέματα εσωτερισμού."

Ζητήσαμε από την πλευρά μας περαιτέρω διευκρινήσεις από την Ν.Ακρόπολη για να εξακριβώσουμε την πλήρη νομική κατωχύρωση και τεκμηρίωση για ένα τέτοιο αίτημα, καθώς αρχικά δεν μας φάνηκε αρκετό το ότι οι φωτογραφίες φέρονται να έχουν αποτελέσει "αντικείμενο δικαστικής διαμάχης".
Η απάντηση από πλευράς του Οργανισμού υπήρξε απόλυτη για το ότι η αίτηση για αφαίρεση των δεδομένων αυτών αποτελεί ένα πλήρως νομικά στηριζόμενο δικαίωμά του.

Ως εκ τούτου -και μετά τις διευκρινήσεις- δεν μπορούμε βέβαια, ως φορέας, να αμφισβητήσουμε κάτι τέτοιο και πρέπει όντως να προβούμε στην απόσυρση των δεδομένων αυτών, όπως μας έχει ζητηθεί.

Θα ήθελα να συμπληρώσω πως προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε και με τον χρήστη του λογαριασμού pantelis1 και για να δούμε κατά πόσον έχει πιθανώς ζητηθεί και από τον ίδιο τον συγγραφέα του μηνύματος να προβεί σε κάποια διευθέτηση του ζητήματος και δεν έχουμε λάβει ουδεμία απάντηση(έχουμε πληροφορήσει ξανά γι'αυτό), πράγμα που μας φαίνεται εξαιρετικά περίεργο, αν μη τι άλλο...
Επίσης, και για το εντελώς δίκαιο του πράγματος, θα ήθελα τέλος να ενημερώσω για το ότι η απόφαση από πλευράς μας, της Ομάδας Συνεργατών, για την αφαίρεση των δεδομένων αυτών δεν ήταν πλήρως ομόφωνη σε όλες τις εκφάνσεις της. Παρότι δεν υπήρξαν βέβαια καθολικές αντιρρήσεις, υπήρξαν όμως ορισμένες ελάσσονες ενστάσεις και αμφιβολίες από κάποια μέλη.

Βεβαίως προβαίνουμε στη απόσυρση(τροποποίηση μηνύματος του χρήστη) καθώς αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τη θέση του Οργανισμού Νέα Ακρόπολη για τη νομικά στηριζόμενη και δικαιωματική άποψη περί της "σωρείας ψευδών και συκοφαντικών στοιχείων".

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------

06/01/2012, 11:34:10
quote:
Η απάντηση από πλευράς του Οργανισμού υπήρξε απόλυτη για το ότι η αίτηση για αφαίρεση των δεδομένων αυτών αποτελεί ένα πλήρως νομικά στηριζόμενο δικαίωμά του.

Ως εκ τούτου -και μετά τις διευκρινήσεις- δεν μπορούμε βέβαια, ως φορέας, να αμφισβητήσουμε κάτι τέτοιο και πρέπει όντως να προβούμε στην απόσυρση των δεδομένων αυτών, όπως μας έχει ζητηθεί.

Για να διαγράψετε αναρτήσεις πρέπει να γνωρίζετε το περιεχόμενο της αποφασης και όχι κατόπιν απλής διαβεβαίωσης.
Μου φαίνεται πολύ περίεργο να μην επιτρέπεται η δημοσίευση περιεχομένων του βιβλίου του Τέως, αλλά το βιβλίο να κυκλοφορεί ελεύθερα (υποθέτω).
Τι σόϊ απόφαση είναι αυτή;

06/01/2012, 12:40:59
Αίολος

quote:
Για να διαγράψετε αναρτήσεις πρέπει να γνωρίζετε το περιεχόμενο της αποφασης και όχι κατόπιν απλής διαβεβαίωσης.

Όχι απαραίτητα. Αν οι αναρτήσεις δημιουργούν βάση για στήριξη κατηγοριών "συκοφαντικής δυσφήμησης διά του τύπου" και έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες για απόσυρση παρόμοιων αναρτήσεων ή/και επιβολή περιοριστικών μέτρων, δεν σου χρειάζεται η απόφαση. Αρκεί ο κίνδυνος που έχεις να βρεθείς κατηγορούμενος.

macedon

06/01/2012, 14:01:55
quote:
Τι σόϊ απόφαση είναι αυτή;

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει απόφαση .
Άλλο δικαστική διαμάχη , κι άλλο τελεσίδικη απόφαση .
η οποία και μόνο με την επίδειξη της θα λύνονται ολα ...

Προφανώς όμως δε μιλάνε για κατάθεση Ασφαλιστικών μέτρων,
η οποία δεν θα είχε καμιά τύχη
(απο μέρους του σωματείου)
μια και η συντριπτική πλειοψηφία των υπαρχουσών νομολογιών (δεδικασμένων) κανει λόγο για ΜΗ αποδεκτή τακτική την απαγόρευση κυκλοφορίας εντύπου ή βιβλίου , γιατι ενα τέτοιο μέτρο ισοδυναμεί με κατάσχεση εντύπου η οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ απο το Σύνταγμα (εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων
(αρθρο 14 παρ3)

Άλλωστε εδω έγινε αναπαραγωγή και οχι "πρώτη δημοσίευση"
Ας παν να τα βρουν με το site όπου τα δημοσίευσε ...
(για το οτι υπαρχουν ακομα εκει ... λεει πολλα)

Με την ίδια λογική πρέπει να απαγορεύσουμε και στο μέλος γαραντζώτης γιάννης να αναρτά απόψεις του (!)
Μοιάζει σωστό αυτό ?
(για το σωματείο ίσως)

Εδώ θα βοηθούσε πολύ η τοποθέτηση του Γ.Γ. για την ιστορία της διαμάχης του με το πρώην σωματείο του.

Hellas at War
pantelis1Μέλος
06/01/2012, 14:49:09
Γεια σας
Θα ήθελα να απαντήσω ώστε να ξεκαθαριστούν ορισμένα πράγματα,
(από ηθικής πλευράς καθαρά)

Για αρχή ήθελα να πω αυτό που είπα και σε άλλο φόρουμ ότι:

1. Διαφωνώ ιδεολογικά και όχι σε προσωπικό επίπεδο.
2. Ότι ήταν να το πω το είπα, από εδώ και πέρα θα συνεχίσω τι ζωή μου λαβαίνοντας υπόψιν αυτά που αντιλήφθηκα.
Όπως
3. και σε αυτό το φόρουμ, εξήγησα τους λόγους που έγραψα(δεν έχω σκοπό να μιλάω επ' άπειρον για το θέμα, έξαλλου δεν έχει και νόημα για εμένα προσωπικά).

(''Ημουν και είμαι εκτός, δεν μου είναι εύκολο να γράφω και δεν θέλω επισης'')

εν συνέχεια

Δεν με υποχρεώνει κανένα νομοθετικό πλαίσιο που να να συνεχίζω να γράφω στο φόρουμ (ώστε να θεωρούμαι ύποπτος που δεν γράφω).
Ούτε είμαι υποχρεωμένος να εξηγήσω τους λόγους που δεν θέλω να γράφω άλλο, και τι συνέβη (ώστε να θεωρούμαι ύποπτος που δεν γράφω).

Σε αυτά που παρέθεσα, ήταν η άποψη μου και όπως τα έζησα εγώ (ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΆΠΟΨΗ!!!) και έχω κάθε δικαίωμα σαν ελεύθερος πολίτης να εκφέρω άποψη για τα πάντα(και να την λέω αυτή την άποψη),
ειδικότερα όταν μιλώ για κάτι που έζησα προσωπικά.

Δεν υπαρχή καμία συκοφαντική δυσφήμηση....(σε σχέση με τις φωτογραφίες) οι φωτογραφίες που παρέθεσα είναι παρμένες από ηλεκτρονικές σελίδες στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα ο ιδρυτής της Ν.Α και ο εθνικός αρχηγός της Ν.Α και το σύμβολο της Ν.Α

είναι αποδεδειγμένο, άρα δεν συκοφαντούν κανέναν οι φωτογραφίες

Δείχνουν κάτι που δεν είναι αλήθεια; ώστε να υπάρχει δυσφήμιση;

έξαλλου όλα αυτά τα παραδέχεται και η Ν.Α και τα εξηγεί και στο καταστατικό της, για τους χαιρετισμούς , τα σύμβολα κ.τ.λ.

Αν μιλούσα για τη Ν.Α χωρίς να σας παραθέσω φωτογραφίες και ηλεκτρονικές σελίδες, τότε θα μιλούσαμε για συκοφαντική δυσφήμιση (δηλαδή τότε είναι που θα μιλούσα χωρίς να σας παραθέσω στοιχεία και για όσα σας είχα είχα πει πρωτύτερα στο φόρουμ).

Στην Ν.Α δόθηκε εντολή από τον εθνικό αρχηγό να μην μιλάει κανένα μέλος της Ν.Α σε κανένα φόρουμ σε κανένα Μ.Μ.Ε, γιατί κλασικά ότι πουν δημόσια μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον τους.

Θα ήθελα να παρακαλέσω να τα μέλη του φόρουμ όπως και την διαχείριση να κατανοήσουν την επιλογή που κάνω(το να μην θέλω να συνεχίσω άλλο)

Δεν βλέπω τίποτα το εποικοδομητικό για να προσφέρω πλέον στο παρών θέμα.

pantelis1Μέλος
06/01/2012, 17:45:12
Και για να τελειώσει το ζήτημα
Ξεκαθαρίζω τα εξής

Αυτά που γράφω και παραθέτω όσον αφορά την Νέα ακρόπολη είναι είτε παραπομπές από άλλες ηλεκτρονικές σελίδες, είτε
προσωπικές απόψεις.

Αν σε οποιαδήποτε περίπτωση θίγουν το φόρουμ η βρεθεί απέναντι σε νομικά προβλήματα λόγο των πληροφοριών,φωτογραφιών κ.τ.λ.π που τους μεταβίβασα
Δίνω κάθε δικαίωμα να τις αποσύρουν από την κοινοποίηση.

Edited by - pantelis1 on 06/01/2012 17:46:01

06/01/2012, 20:04:31
Στις 18/12/11 στη σελ 39 έγραφα...
"Στο τέλος μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν, τα ίδια τα φανατισμένα μέλη τους, τα οποία έβλεπαν πως αδυνατούσαν να στηρίξουν την δική τους άποψη (τύφλα νάχουν δηλαδή τόσοι ρήτορες), αποφάσισαν να προσφύγουν στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εδώ ήταν που κάνανε το μεγάλο λάθος...
Το να απευθυνθούν στην ελληνική Δικαιοσύνη ήταν το μεγάλο τους λάθος και αυτό γιατί κατά πρώτο και κύριο λόγο το αποτέλεσμα της δίκης έδειξε πως πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι. Όχι μόνο δεν κέρδισαν την δίκη, αλλά αναγκάστηκαν να πληρώσουν και αρκετές χιλιάδες ευρώ, καθώς επίσης και να ενημερωθεί η ασφάλεια για τον ύποπτο ρόλο τους, από τον πρόεδρο του δικαστηρίου."

πρώην αρχηγός ΝΑ Θεσσαλονίκης

EmersonΜέλος
05/10/2005, 22:45:14
Παραθετω το link απο το in.gr

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=654688&lngDtrID=252

Δεν ξερω αν ειμαι ο μονος που βλεπει τι μπορουν να κανουν με αυτην την "ανακαλυψη"
Περιμενω δικα σας σχολια

Emerson

ΝΒ

06/10/2005, 02:03:45
Emerson πολύ ενδιαφέρον.
Το θέμα μεταφέρεται στα Νέα από το διεθνές Ίντερνετ.

Κάνω copy (clopy ) και το κείμενο, ώστε να μπορέσουμε να το σχολιάσουμε πιο άνετα.

"Αμερικανικό βιολογικό εργαστήριο υψίστης ασφάλειας αναδημιούργησε τον ιό της ισπανικής γρίπης, υπεύθυνου για 20 έως 50 εκατ. θανάτους τη δεκαετία του 1920, με στόχο να αντλήσει πληροφορίες που θα αξιοποιηθούν στη μάχη κατά της γρίπης των πτηνών.

Προκειμένου να βρουν δείγματα του αρχικού ιού, ερευνητές των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών προχώρησαν στην εκταφή κατεψυγμένων ιστών μιας γυναίκας που είχε ταφεί στο μόνιμο στρώμα πάγου της Αλάσκα το Νοέμβριο του 1918. Πνευμονικοί ιστοί, οι οποίοι είχαν αρχειοθετηθεί μέσα σε φορμόλη και προέρχονταν από άλλα θύματα, συνέβαλαν επίσης στην αναδημιουργία του γονιδιώματος του ιού.

Η ανάλυση, που δημοσιεύεται στο έγκριτο περιοδικό Science, δείχνει πως ο ιός του 1918, με την ονομασία (Η1Ν1), προήλθε από τα πτηνά.

Οι ειδικοί εκφράζουν σήμερα φόβους ότι ο επικίνδυνος ιός Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών θα μεταλλαχθεί και θα προκαλέσει την πρώτη πανδημία γρίπης του 21ου αιώνα.

«Αναδημιουργήσαμε τον ιό και πραγματοποιήσαμε τα πειράματα για να κατανοήσουμε τις βιολογικές ιδιότητες που κατέστησαν τον ιό του 1918 τόσο πολύ θανατηφόρο» εξηγεί ο Τέρενς Τάμπεϊ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Ξεκινώντας από το γονιδίωμα του H1N1, εφάρμοσαν μεθόδους «αντίστροφης γενετικής» για να αναδημιούργησαν τον πλήρη ιό, ο οποίος κρατείται σε απομόνωση στα εργαστήρια κλάσης P4 των CDC).

Οι ερευνητές παρήγαγαν διάφορες εκδοχές του ιού, χρησιμοποιώντας γονίδια άλλων ιών της γρίπης, προκειμένου να διαπιστώσουν πώς διαφορετικά γονίδια αλληλεπιδρούν για να κάνουν ένα στέλεχος τόσο θανατηφόρος.

Η δράση του ιού μελετήθηκε σε ποντικούς, έμβρυα κότας και ανθρώπινα πνευμονικά κύτταρα. Σε όλες τις περιπτώσεις αποδείχθηκε θανατηφόρος.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό"

πηγή:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=654688&lngDtrID=252

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

toxotisΜέλος
06/10/2005, 02:08:32
Αγαπητέ Emerson, θεώρησα πως είναι καλό να υπάρχει εδώ το άρθρο και πήρα την πρωτοβουλία να το "φέρω" μέσα στο τόπικ:

Καλά που μέσα στο χρονικό όριο διορθώσεων είδα πως με πρόλαβε η Οστρια και το έσβησα, θα ήταν μια ανόφελη επανάληψη...

Μάλλον καταλαβαίνω το φόβο σου. Η αλήθεια είναι πως οι αμερικάνοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ως όπλα τέτοιου είδους ιούς, πόσο μάλλον όταν είναι τόσο "δραστικοί" και "αποτελεσματικοί".

Πραγματικά τρομακτική η ιδέα να γνωρίζει κανείς πως έχουν στα χέρια τους ένα τέτοιο φονικό "όργανο"....

Φιλικά Τοξότης

Edited by - toxotis on 06/10/2005 02:11:50

06/10/2005, 02:09:07
quote:
Δεν ξερω αν ειμαι ο μονος που βλεπει τι μπορουν να κανουν με αυτην την "ανακαλυψη"
Περιμενω δικα σας σχολια

Emerson, εμένα μου θύμισες ένα σχόλιο που είχα ακούσει πρόσφατα σε μια συνάντηση που είχα βρεθεί με τον Γ. Πάλμο.
Είχε πει αυτός (ή κάποιος συνεργάτης του) πως σε κάποιο εργαστήριο, υπάρχουν ποντίκια που έχουν μολυνθεί με έναν θανατηφόρο ιό και πως κανείς δεν ξέρει για ποιό σκοπό προορίζονται.

Θα το συνδιάσω με την καταπληκτική αμερικάνικη σειρά "24" (με τον Κήφερ Σάδερλαντ), τον 3ο κύκλο - για όποιον την έχει δει.
Εκεί, εξαπολύεται ένας θανατηφόρος ιός στο Λος Άντζελες - αν θυμάμαι καλά.
Το τι συνέπειες μπορεί να έχει κάτι τέτοιο, ξεπερνά και τα πιο καταστροφικά σενάρια...

κλικ me

06/10/2005, 02:11:33
amalia
quote:
Κάνω copy (clopy ) και το κείμενο, ώστε να μπορέσουμε να το σχολιάσουμε πιο άνετα.

toxotis
quote:
Αγαπητέ Emerson, θεώρησα πως είναι καλό να υπάρχει εδώ το άρθρο και πήρα την πρωτοβουλία να το "φέρω" μέσα στο τόπικ:

Ε αυτό κι αν είναι σύμπτωση!!!

κλικ me

toxotisΜέλος
06/10/2005, 02:12:29
quote:

Καλά που μέσα στο χρονικό όριο διορθώσεων είδα πως με πρόλαβε η Αμαλία και το έσβησα, θα ήταν μια ανόφελη επανάληψη...

Μάλλον καταλαβαίνω το φόβο σου. Η αλήθεια είναι πως οι αμερικάνοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ως όπλα τέτοιου είδους ιούς, πόσο μάλλον όταν είναι τόσο "δραστικοί" και "αποτελεσματικοί".

Πραγματικά τρομακτική η ιδέα να γνωρίζει κανείς πως έχουν στα χέρια τους ένα τέτοιο φονικό "όργανο"....

Φιλικά Τοξότης

Edited by - toxotis on 06/10/2005 02:11:50

toxotisΜέλος
06/10/2005, 02:17:18

quote:
Ε αυτό κι αν είναι σύμπτωση!!!

Να πω πως τα μεγάλα πνεύματα συναντιούντε ή θα παραήταν?

06/10/2005, 09:49:56
Βρε τοξότη με μπέρδεψες με την αμαλία;

Πριν λίγες μέρες είχα βάλει την είδηση για τον κίνδυνο της γρίππης των πουλερικών σε κάποιο άλλο τόπικ.

http://tech.pathfinder.gr/tech/3785.html

Πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι ένα όντως εφιαλτικό σενάριο. Αν ξεσπάσει πανδημία περιμένουν γύρω στα 150 εκ. θύματα.

Οπότε να τολμήσω να πω ότι αυτή η αναβίωση που κάνουν στο αμερικανικό εργαστήριο μπορεί να είναι για καλό; Μπας και προλάβουν να βρουν κάποιο εμβόλιο ή έναν τρόπο να περιορίσουν ή να εξαλείψουν τον κίνδυνο;

Θα συμφωνήσω όμως με την τοξότη ότι ένα τέτοιο όπλο στα χέρια των αμερικάνων είναι όντως επικίνδυνο.

Αμαλία η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που ακούω για το "24"! Θα πάρω το DVD το Σ/Κ! (τρία επεισόδια έχουν βγει μέχρι στιγμής έτσι;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

EmersonΜέλος
06/10/2005, 10:41:41
Ειναι οντως τροματικτο το τι μπορουνε να κανουνε. Σιγουρα μπορει να το χρησιμοποιησουν και για καλο σκοπο , οπως για ερευνα για να βρουν λυσεις σε παρομοια θεματα, αλλωστε αυτο λενε επισημα οτι κανουνε. Αλλα δεν ξερω, φοβαμαι οτι αν αυτος ο ιος πεσει σε λαθος χερια, τοτε μπορει να δουμε σεναρια οπως αυτο που προαναφερθηκε στο 24 στην 3η σεζον. Μακαρι να βγουν ολοι οι φοβοι μου λαθος, αλλα τα τελευταια χρονια με αυτα που βλεπω και ακουω (πχ σεισμος στην Ινδονησια, φυσικο φαινομενο ή πειραμα?) ολα τα εχω πιθανα και δεν θα μου φαινοταν καθολου περιεργο να παρει ασχημη τροπη αυτος ο ιος.

Emerson

ΝΒ

ZanderΜέλος
06/10/2005, 13:35:24
Δε θελω να σας τρομαξω αλλα με τον ορο πτηνα εμπεριεχονται μεσα και τα κοτοπουλα???
Αν ειναι ετσι τοτε θα μου λειξει πολυ αυτη η γευση...

"Δεν είμαι ήρωας.Οι ήρωες είναι ήδη όλοι νεκροί.Εγώ είμαι απλά ένας επιζώντας..."
General Patton(1945)