- Η απάτη των χριστιανικών κειμηλίων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ανάψτε και κανένα φως.

macedon
quote:
Stellar
Αυτά είναι! Λέω να την κάνω γιατί σας στρίμωξα.
Το όνομά σου θα προστεθή στον μακρύ κατάλογο των διαττόντων αστέρων της χριστιανοσύνης που πέρασαν κατά καιρούς από το Forum , και μας ψυχαγώγησαν με τις απαντήσεις τους .
*
Edited by - Sesostris on 16/05/2011 18:44:02
Edited by - Sesostris on 16/05/2011 18:44:44
d.k
quote:
[...]Μην κοιτάς που του λέω και καμιά κουβέντα, όταν δεν έχει κόσμο το μαγαζί και δεν έχω τι άλλο να κάνω.[...]
Αγαπητέ Stellar, σε ποιό μαγαζί ακριβώς αναφέρεσαι;

In anticipation of my resurrection...
quote:
βαριες οι κουβεντες σου μακεδων μου...ας το παρουμε αλλιως να δουμε που μας βγαλει...ως αρχαιολατρης πιστευω οτι γνωριζεις το δωδεκαθεο...εναν τυπο που τον ελεγαν ερμη σου λεει κατι?θελεις να συνεχισω ή δεν σε ενδιαφερει? παρεπιμπτωντος εμενα μου αρεσει ο διαλογος κ ο αντιλογος ...αν ολοι συμφωνουμε σε ολα τι νοημα θα εχει η ζωη...d.k
Είσαι σοβαρή τώρα;
Τι διάλογο να κάνεις με άτομα που διατρεβλώνουν τα πάντα και σπέρνουν το ψεύδος;
Πρόσεξε τι λέει ο macedon, εξισώνει τους Αποστόλους με συμμορία μαχαιροβγαλτών.
Μια απλή σκέψη να κάνεις μόνο.
Στα χωριά, παλαιότερα, αλλά και σήμερα, όχι βέβαια όπως παλιά, όλοι οι άνδρες, από τη στιγμή που κινούσε η μέρα τους, είχαν πάνω τους από ένα μαχαίρι. Αγρότες και γεωργοί ήταν και είναι οι άνθρωποι και ένα μαχαίρι του χρεάζεται πάντα στην καθημερηνότητά τους.
Λες να είναι και αυτοί μαχαιροβγάλτες;;
Αν δεν τον γνώριζες τον macedon, θα μπορούσες να σκεφτείς πως ένας δάσκαλος, άνθρωπος της πόλης, που ποτέ δεν γνώρισε πώς είναι η αγροτική ζωή, μπορεί να κάνει λάθος και να βγάλει λάθος "συμπεράσματα".
Γνωρίζοντας όμως το πόσο αλαζόνας είναι, το μέγεθος του φανατισμού και της μισσαλοδοξίας του, είναι εμφανές πως το μόνο που κινεί τα επιχειρήματά του είναι το μίσος του κατά του Χριστιανισμού.
Το χειρότερο είναι πως και οι χειροκροτητές του, καταπατώντας κάθε ίχνος λογικής και αξιοπρέπειας που τυχόν τους έχει μείνει, κανείς τους δεν λέει "μα τι παπαριές είναι αυτές που γράφεις;", παρά τον χρησιμοποιούν υποτίθεται, ως αξιόπιστη πηγή για να βρουν απαντήσεις στα δήθεν ερωτήματά τους!
Ρε συ hunter1, δε προσπαθείς, λέω εγώ, να κάνεις διάλογο με την πολυθρόνα του σαλονιού σου; Τουλάχιστον αυτή δεν θα σου πει σαχλαμάρες!

"Το χειρότερο είναι πως και οι χειροκροτητές του, καταπατώντας κάθε ίχνος λογικής και αξιοπρέπειας που τυχόν τους έχει μείνει, κανείς τους δεν λέει "μα τι παπαριές είναι αυτές που γράφεις;", παρά τον χρησιμοποιούν υποτίθεται, ως αξιόπιστη πηγή για να βρουν απαντήσεις στα δήθεν ερωτήματά τους"!
Φίλε Ψηλέ καλησπέρα!
Θα έλεγα να έμενες αυστηρά σε κρίσεις επι θέσεων και όχι προσώπων και αυτό που ανέφερες πιο πάνω περί "εναπομείνουσας αξιοπρέπειας" και "ίχνους λογικής" και μάλιστα "χειροκροτητών" όπως τους αποκάλεσες , ξεπερνάει κάθε όριο αξιοπρέπειας και λογικής ως προς το πρόσωπό σου!!!
Ο Μακεδόνας έχει τις θέσεις του πάνω στο συγκεκριμμένο θέμα και γώ τις δικές μου και συ ασφαλώς τις δικές και κάθε ένας μας -όπως όλοι εξάλλου- τοποθετείται αναλόγως...αλλα επι θέσεων και απόψεων και όχι επι προσώπων και αυτό διότι ως άνθρωπος π.χ μπορεί να έχεις απόψεις διαφορετικές απο μένα ή κάποιον/ους άλλον/ους και αυτό ωσόσο να μην σε καθιστά παλιάνθρωπο ή οτιδήποτε άλλο το "ευγενές" αναφέρεις για τον συνδίκτυό μας!
Μολονότι και γώ σε πολλά σημεία δεν συμφωνώ μαζί σου ... ΟΥΔΕΠΟΤΕ μίλησα και αναφέρθηκα σε τέτοιου είδους ζητήματα λεπτά για τον καθένα , όπως είναι η αξοπρέπειά του και η λογική του και απορώ που και πως εσύ βρίσκεις ότι εμπλέκεται η αξιοπρέπεια σε μια ανταλλαγή απόψεων...τι σημαίνει για σένα αξιοπρέπεια και την εμπλέκεις στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μας???
Θα έλεγα να μην μενουμε στα λόγια περί αξιοπρέπειας και λογικής ή καλοσύνης ή οτιδήποτε άλλο και δεν χρειάζονται αναφορές σε αυτές τις έννοιες ΑΛΛΑ στάση τέτοια που να δείχνει ότι όντως την έχουμε και οι "άλλοι" την αποστερούνται....όχι λεκτικά αλλα με πράξεις που να συνάδουν με την αξιοπρέπεια και κάθει τι άλλο το όμορφο που χαρακτηρίζει κάθε ενήλικο και ώριμο άνθρωπο εξάλλου και που δεν είναι υποκείμενος σε εσωτερικές αδυναμίες και εξαρτήσεις....
Ο Θεός -σου- και όλοι οι Θεοί -αν πρόκειται για Θεούς πραγματικούς- δεν χρειάζονται την υπέρασπισή σου/μας...φαντάζομαι ότι μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι μια χαρά για τον εαυτό τους...όσο για θέματα πίστης -το έχω ξαναπεί- είναι καθαρά προσωπική υπόθεση του καθενός -μας- αλλα αν τίθεται σε ανοικτό διάλογο -δυστυχώς- θα υπάρξουν αναποφεύκτως και διαφορετικές απόψεις και εφόσον μένεις στον διάλογο θα πρέπει -όπως όλοι μας- να τις σεβασθείς και να αντέχεις σε αυτές!
Τα υπόλοιπα αποτελούν αστοχίες και προβολή αδυναμιών και τακτικές που μόνο αξιοπρέπεια -εκ μέρους σου- δεν δείχνουν και εννοώ τα περί "έλλειψης αξιοπρέπειας και λογικής" που προσάπτεις σε κάποιος "χειροκροτητές" όπως τους αναφέρεις...προσωπικά θέλω να ακούω όλες τις απόψεις , όσο και διαμετρικά αντίθετες μπορεί να είναι!!!
Είναι προσβλητικό αυτό που έκανες για το σύνολο των συνομιλητών σου και θα έλεγα άκρως μικροπρεπής στρατηγική που θυμίζει -δυστυχώς- πολλούς πρωταγωνιστές και μεθοδολογίες τους και που ανήκουν στον χώρο της Θρησκείας σου!!!
Αυτό που έκανες ήταν ανεπίτρεπτο..τουλάχιστον...
![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
..Το χειρότερο είναι πως και οι χειροκροτητές του, καταπατώντας κάθε ίχνος λογικής και αξιοπρέπειας που τυχόν τους έχει μείνει, κανείς τους δεν λέει "μα τι παπαριές είναι αυτές που γράφεις;", παρά τον χρησιμοποιούν υποτίθεται, ως αξιόπιστη πηγή για να βρουν απαντήσεις στα δήθεν ερωτήματά τους!
=====================================================================
Αν θεωρείς τον εαυτό σου αξιοπρεπή και λογικό άνθρωπο θα ζητήσεις
συγνώμη,για την παπαριά που έγραψες!!
Αν είσαι ηλίθιος και νομίζεις οτι ξέρεις τι έγραψες αστο ως έχει.
Θα καταλάβουμε!
Και πρίν βιαστείς να λοιδωρήσεις να προσέξεις το <<αν>>!!!
edit:
Και συγνώμη φίλε Εαρινέ για την γλώσσα,αλλά δεν μπόρεσα να
το χειριστώ ήπια όπως εσύ!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 16/05/2011 23:46:27
quote:
Ψηλός:..Το χειρότερο είναι πως και οι χειροκροτητές του, καταπατώντας κάθε ίχνος λογικής και αξιοπρέπειας που τυχόν τους έχει μείνει, κανείς τους δεν λέει "μα τι παπαριές είναι αυτές που γράφεις;", παρά τον χρησιμοποιούν υποτίθεται, ως αξιόπιστη πηγή για να βρουν απαντήσεις στα δήθεν ερωτήματά τους!
=====================================================================Αν θεωρείς τον εαυτό σου αξιοπρεπή και λογικό άνθρωπο θα ζητήσεις
συγνώμη,για την παπαριά που έγραψες!!
Να ζητήσω συγνώμη από ποιον;
Από τους χειροκροτητές του macedon;
Γνωρίζεις εσύ κάποιον συγκεκριμένο;
Ας βρει το θάρρος πρώτα να του πει αυτό που έγραψα πιο πάνω, έστω και με πιο ευγενικό τρόπο (δηλαδή κάπως έτσι "να ξέρεις Κώστα μου, μήπως, λέω τώρα εγώ, μήπως σου ξέφυγε κάτι στη εκτίμησή σου ...... μπλα μπλα") και ύστερα να του ζητήσω συγνώμη εδώ δημόσια.
Ενόσω όμως δηλώνει υποταγή και αποφεύγει να τον "κακοκαρδίσει" έστω, χρησιμοποιώντας και λίγο τακτ, .... δε νομίζω πως πρέπει να ζητήσω συγνώμη από κάποιον.
Συμμετέχω πολλά χρόνια σε τούτο εδώ το φόρουμ, το ίδιο και ο macedon.
Έχει τύχει αρκετές φορές να δω συμπεριφορές τύπου σκύλου που βάζει την ουρά κάτω από τα σκέλια, και άτομα έχουν πάρει πίσω ό,τι ειχαν πει μόλις λίγα ποστ πριν, όταν ειδαν πως αυτό που ειπαν δεν το ενέκρινε το αφεντικό τους.
**Στο φιλο Εαρινό θα απαντήσω αναλυτικά γιατί χρησιμοποίησα αυτούς τους όρους και θα παραθέσω τις σαχλαμάρες του macedon, σύμφωνα με τις οποίες, ο ίδιος, βγάζει το συμπέρασμα πως οι Απόστολοι ήταν μια συμμορία μαχαιροβγαλτών